Dodaj do ulubionych

Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkach

13.01.09, 09:00
Trzynaście firm chce przebudować Trasę Toruńską od Reala w Markach
do skrzyżowania z Modlińską w Warszawie. Droga będzie poszerzona,
wreszcie powstanie też wiadukt na Łabiszyńskiej. Ale najpierw
warszawiaków czekają ogromne utrudnienia w ruchu. I to przez blisko
trzy lata.
www.dziennik.pl/wydarzenia/article296507/Warszawiacy_utkna_w_gigantycznych_korkach.html
Obserwuj wątek
    • magoo_king Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 13.01.09, 09:29
      Najbardziej to chyba uderzy jednak "dojazdowców" z Marek i Radzymina.
    • sylwiamc Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 13.01.09, 11:43
      Co by nie mówić - im wcześniej zaczną, tym wcześniej skończą, a przebudowy i tak
      nie unikniemy...
      • antybandzior spoko, zaczną za rok albo i dalej :) 13.01.09, 16:07
        także luzik, nie się poprzetargują, oprotestują, zieloni zaczną
        robić lament nad drzewami co wyrosły, także luz
        • magoo_king Re: spoko, zaczną za rok albo i dalej :) 13.01.09, 20:20
          i jeszcze znajdą gniazda dzikich wróbli smile
    • yattawawa Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 14.01.09, 14:57
      "Estakada będąca jeszcze spadkiem po latach socjalizmu zostanie
      prawdopodobnie zburzona i postawiona od nowa."
      ESTAKADA??? jaka estakada? te nasypy? kpiny jakies.
      • antolka73 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 14.01.09, 21:08
        Kurcze chyba Pan Dziennikarz albo nie był na tym skrzyżowaniu albo go ewidentnie
        myli z jakimś innym albo jestem ślepa bo nie widzę tam estakady a mam widok na
        to rondo przez okno - swoją drogą rondo nie ma nazwy - ciekawe dlaczego...
        • pazurek3 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 16.01.09, 12:59
          Pan za pewne ma na myśli estakady nad torami kolejowymi. Tylko taki
          skrót myślowy mu wyszedł smile.
    • kazik_1983 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 25.09.09, 16:00
      witam
      czy cos juz wiadomo w sprawie przebudowy trasy?
      jezeli posiadacie jakies informacje prosze o odpowiedz
      pozdrawiam
      kazik
      • truckin Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 25.09.09, 16:17
        Podobno już się zaczęła, mimo że tego nie widać.
    • jg46889 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 25.09.09, 19:45
      Ksiądz poświęcił, więc mogą zaczynać.
      tiny.pl/hqd9f
      • vanesskax Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 25.09.09, 22:12
        będzie jeden wieeeelki ciąg samochodów i autobusów. tragedią będzie
        szybki (jakikolwiek!) przejazd przez Grota uncertain.
        • petro4 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 26.09.09, 22:56
          Postoicie sobie w korku dłużej. Wy kierowcy i tak już jesteście do tego przyzwyczajeni to chyba nie poczujecie zbytniej różnicy.
          • magoo_king Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 27.09.09, 08:24
            WY smile pasażerowie lini miejskich i podmiejskich postoicie z nami,
            buspasów nie widziałem na TT.
            • sibeliuss Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 27.09.09, 09:35
              Pojedziemy tramwajami przez Gdański smile
              • ola Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 27.09.09, 09:43
                jak sie zmieścicie, kiedy uderzą tam wszyscy mieszkańcy Bródna a ZTM
                nie pomyśli o dodatkowych składach...
                • petro4 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 27.09.09, 16:09
                  Ja poruszam się głównie rowerem to i tak mam gdzieś te utrudnienia, zachęcam też
                  innych.
                  • michal_74 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 28.09.09, 10:05
                    Na osłodę mogliby zacząć właśnie od zbudowania wiaduktu nad rondem.
                  • yattawawa Swietny pomysl 29.09.09, 11:21
                    Juz widze jak bialy kolnierzyk przy dzisiejszej pogodzie lub
                    jesiennej slocie z gracja zapieprza rowerem wink
                  • gosczb Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 29.09.09, 15:00
                    Nie chodzi tylko o pogode i wygodę, wyobraź sobie, że niektórzy jadą
                    np. z dziećmi, które trzeba "odstawić" do szkoły
                    • krzychal1 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 01.10.09, 10:16
                      Coś zaczęło się dziać. Burzą nigdy nie używane filary wiaduktów
                      trasy na ulicy Marywilskiej.
          • ziulek2 Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 04.10.09, 20:40
            mylisz sie bo my kierowcy nie stoimi w korakach tak jak wy pasażerowie smile my
            siedzimy w korkach, słuchamy muzyki i sie relaksujemy smile
            A wiesz czemu tak jest?????
            Bo ta K.... prezydent Wawy zachęca nas do korzystania z komunikacji miejskiej,
            tak nas zachęca, tak:
            - podwyżka cen biletów
            - likwidacja E3
            - likwidacja 524
            - nie wybudowanie trasy Krasińskiego z linią tramwajową
            - nie wybudowanie 2 i 3 linii metra
            - ograniczenie kursowania 25
            - skrócenie trasy 1 z Okecia do Banacha
            - .................... itd............................
            - dlatego my siedzimy a wy stoicie w korkach

a kto jet temu winien??? My kierowcy że nie czekamy na przystanku potulnie aż
            przyjedzie tramwaj nr 1, nie wepchniemy się do niego, nie dojedziemy do metra,
            nie poczekamy na przyjazd metra, nie wepchniemy sie do zapchanego metra, nie
            podjedziemy 3 przystanków metra, nie poczekamy na tramwaj 9, nie wsiądziemy do
            zapchanego tramwaju 9, nie podjedziemy 4 przystanków tramwajem, by wepchać się
            autobusu na dworzec lotniczy na przykład, tylko z uporem maniaka dofinansowujemy
            ten Rząd płacąc za przejazd własnym samochodem dodatkowe podatki..... tak tak
            tak, to my kierowcy was utrzymujemy. Koszt benzyny w cenie benzyny to tylko 14 %.
            • xerocaa Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 10.10.09, 00:06
              Ziulu,
              tak od serca to napisałeś, co my wszystkie automobilki myślimy.
              pozdrawiam z Bródna,
              ja polska innego wyznania (P.S nie mogę napisac jakiego, bo mnie znowu wytną
              antysemici z wyborczej) dziękuję ci za te twe słowa.
            • 1robi Re: Trasa Toruńska do remontu - staniemy w korkac 24.10.09, 19:37
              nie musisz jechać tymi tramwajami.Wielki masz problem.Ferment straszny piszesz i
              wkółko nie na temat .
    • sibeliuss Usuwają stare filary z Toruńskiej 01.10.09, 13:27
      www.zw.com.pl/artykul/406409_Usuwaja_stare_filary_z_Torunskiej.html
      • ziulek2 Re: Usuwają stare filary z Toruńskiej 06.10.09, 00:13
        hmmmmmmmmm....
        nie rozumiem, dlaczego autobusy wpieprzają sie przy wjezdzie w samochody?????
        Puste Sibi autobusy, bez pasażerów.Dziś był znowu wypadek z autobusem i nic o
        tym nie napisałeś!
        • petro4 Re: Usuwają stare filary z Toruńskiej 08.10.09, 18:37
          Bo nie mają buspasów, a "kierowcy" samochodów widocznie nie umieją jeździć.
          • lepkidonek Re: Usuwają stare filary z Toruńskiej 25.10.09, 16:52
            Umiemy jeżdzic i to jak smile
            Zreszta my jezdzimy lanciami!
            A mostu Krasińskiego nie będziecie mieć, bo żeście nie zasużyli. Za mało was
            głosowało na mnie i przez was przegrałem z kaczorowskimi!
            • yattawawa przejdz sie kolezko na miejsce robot 26.10.09, 23:39
              jak ci koparka pieprznie lyzka w glowe to moze powroci ci myslenie
              • paulina.ryska no to się zaczęło 27.10.09, 15:09
                zamknęli część przejazdową po moście syreny od strony Marek w
                kierunku centrum....Korek do wjazdu na most grota ciągnie się po
                Wysockiego niemal do Bartniczej....rewelacjauncertain
                a moze to tylko na chwilę???
                • cdsoftware1 Re: no to się zaczęło 27.10.09, 21:46
                  około 18 KOndratowicza zakorkowana od Łabiszyńskiej do torów i dalej caluśka
                  Bazyliańska.
                  Około 17 Odrowąża w kierunku Żaby zakorkowana od Budowlanej do ronda ...
                  myślałem już że to ja nie wracam z pracy ostatnio o takich porach. bo zawsze w
                  tym kierunku było luźno wink

Pozdrawiam !!
                  • telimena30 Re: no to się zaczęło 29.10.09, 13:09
                    wczoraj to samo....Bródno odcięte...
              • petro4 Re: przejdz sie kolezko na miejsce robot 27.10.09, 20:18
                yattawawa napisał:

> jak ci koparka pieprznie lyzka w glowe to moze powroci ci myslenie

Oho terrorysta wrócił.
                • tuskolep To ja nie na temat :) 27.10.09, 22:11
                  A taki żart sobie przypomniałem na czasie smile :

Donald Pluskw usiadł w samolocie do Brukseli obok małej dziewczynki (nie, nie,
                  nie był to Michał Kaminiski ani Lech Kaczyński).
                  Premier zagadał do dziewczynki czy ma ochotę trochę z nim porozmawiać.
                  Dziewczynka zamknęła spokojnie książkę którą czytała i powiedziała:
                  - ok. Bardzo chętnie. Więc o czym będziemy rozmawiać?
                  Dodek na to :
                  - może o logistyce?
                  - OK - odpowiedziała - to bardzo interesujący temat. Mam jednak pytanie:
                  jak to się dzieje że koń, krowa i jeleń jedzą to samo, czyli trawę. Jeleń wydala
                  małe suche kuleczki, krowa duże, płaskie, rzadkie placki, a koń wysuszone
                  klumpy. Może potrafi mi Pan wytłumaczyć co jest tego przyczyną?
                  - Nie mam pojęcia - odpowiedziało "Słońce Peru" po długiej chwili zastanowienia.
                  Na to dziewczynka odpowiedziała:
                  - czy czuje się Pan zatem naprawdę wystarczająco kompetentny by rozmawiać o
                  logistyce skoro temat zwykłego g...na przekracza pańskie możliwości...?!
                • yattawawa Re: przejdz sie kolezko na miejsce robot 30.10.09, 15:45
                  A ty dalej smigasz rowerem w pluche do pracy. Ilu bialych
                  kolnierzykow przekonales do tego samego? Chociaz jednego? Szczerze
                  watpie. Wasza akcja juz tyle lat sie w Wawie toczy. I od wielu lat
                  gowno sie udalo zrobic.
                  • xerocia Re: przejdz sie kolezko na miejsce robot 30.10.09, 22:55
                    widocznie im wcale nie chodzi o to aby cokolwiek zrobić.
                    Zresztą pisałam już o ich ego....
                    Krzykacze, którzy robią jeszcze większe korki.
                    Ile to razy widziałam olbrzymi korek na trasie Toruńskiej albo moście Gdyńskim,
                    a na czele zawsze jechał pedałujący albo eLka albo autobus.
                    I kto robi korki?!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka