avan_gard 17.05.09, 12:35 Witam. Orientujecie się jakie są możliwości/zasady korzystania z kortu tenisowego w Parku Bródnowskim? Kto nim zarządza, czy jest ogólnie dostępny? pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bioforum Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 18.05.09, 08:35 Podpinam się pod pytanie... Jakie są możliwości gry na tym korcie ??? Odpowiedz Link
ola Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 18.05.09, 13:29 musisz byc kolegą syna prezesa spoldzielni Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 18.05.09, 17:37 ola napisała: > > musisz byc kolegą syna prezesa spoldzielni Korty jeszcze nie zostały oddane do użytku. ps. Olu, czyli Ty aby tam zagrać musisz się z nim przespać Zatem kolorowych snów. Odpowiedz Link
ola Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 18.05.09, 17:46 ale my nie mowimy o nowych boiskach tylko o kortach ktore sa w parku od jakis 10 lat - przy placu zabaw, obok Miami. od zawsze są zamkniete na klucz i grają tam koledzy owego Syna i On we wlasnej osobie Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 18.05.09, 18:44 Rodzina S z Wyszogrodzkiej 1? ) Odpowiedz Link
ola Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 18.05.09, 19:44 hi hi tez stary bródnowski wyjadacz jesteś Odpowiedz Link
telimena30 Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 18.05.09, 22:38 zgłosić to pisowi trzeba Odpowiedz Link
lavelial Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 18.05.09, 22:50 te korty są w parku dłużej niż 10 lat może niebawem stuknie im 20 ? myślę że nie trzeba być kolegą, koleżanką ani kochankiem lub kochanką . wystarczy włożyć trochę chęci i trudu skontaktowania się z rodziną państwa S. a napewno udostępnią kort myślę że jednak za opłatą. pozdrawiam Odpowiedz Link
kamillla80 Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 20.05.09, 18:09 Czegoś tu nie rozumiem, rzadko bywam w parku bródnowskim ale czy dobrze rozumiem na terenie parku, który należy do urzędu bródnowskiego prywatna osoba postawiła kort z którego zwykli mieszkańcy nie mogą korzystać??? Odpowiedz Link
szczepiii Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 03.07.13, 14:48 AKCJA ZAMKNIJ KORT NA KŁÓDKĘ Jeśli denerwują was zamknięte korty to proponuje poszukać w domu starej, zardzewiałej kłódki i przypiąć ją zaraz obok tej na furtce wejściowej a klucz wyrzucić chen daleko lub nawet bezczelnie wrzucić im na boisko. Widzę korty z okna i wiem że gra tam banda starych, ledwo chodzących dziadów i to raz na tydzień a resztę czasu kort stoi nieużywany i tak od kilkunastu lat. Jak "Pan prezes" (prezes czego!?) za każdym razem będzie musiał piłować nową kłódkę może w końcu puknie się w pusty łeb. Zapraszam do zabawy, gwarantowana moc atrakcji. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 03.07.13, 15:15 Kiedyś rządził nim niejaki pan Sosnowski z Wyszogrodzkiej 1, jak jest obecnie - nie wiem. Odpowiedz Link
pierdziocha1 Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 24.07.13, 00:49 Z tego co pamiętam kort jest własnością prywatną tak jak i ziemia. Coś takiego obiło mi się w dzieciństwie o uszy Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 24.07.13, 09:10 Kort został wybudowany ok. 1985 i nie budowała go osoba prywatna. Odpowiedz Link
ak0k0 Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 25.05.15, 17:11 Budował go zespół, nie tylko pan S. ale także Szczepan C., Mieczysław K., Stanisław K., Stanisław P., Franciszek B. i wielu innych, obecnie chyba bezimiennych. Odpowiedz Link
taka_prawda500 Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 26.07.13, 02:37 Rzadko tamtędy chodzę, ale widziałam grających ludzi z rok temu... Odpowiedz Link
mmmm78 Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 27.07.13, 22:10 artykuł sprzed paru miesięcy, ale chyba wciąż aktualny www.targowek.info/2012/11/korty-w-parku-brodnowskim/ Odpowiedz Link
upperparts Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 07.09.14, 22:19 Jestem amatorem tenisa i w 2010 sprowadziłem się na Bródno, kiedyś będąc z synem na placu zabaw zobaczyłam jak na korcie grają ludzie - podszedłem, przedstawiłem się i zapytałam jak można zacząć grać. Od tamtej pory gram tam w sezonie 2 razy w tygodniu za symboliczną składkę na materiały i kilka razy do roku parę dni pracy przy przygotowaniu kortów. Ludzie są wspaniali a korty dobrze przygotowane - ostatnio sprawę przejęły Ogródki Jordanowski i pojawiły się karty informacyjne z dostępnością kortów. Polecam wszystkim odpowiedzialnym (o korty trzeba dbać)!!! Odpowiedz Link
agus8 Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 09.09.14, 10:30 Kort przechodzi pod "urzedowanie" p. dyr Katarzyny Patrzycznej - ogród jordanowski na suwalskiej. Bedzie dostępny dla wszystkich , w końcu Odpowiedz Link
ak0k0 Re: Kort tenisowy w Parku Bródnowskim 15.05.15, 19:53 Prawie zawsze był dostępny "dla wszystkich", czyli dla tych, którzy chcieli grać a nie rozrabiać. Niedawno został "przekazany" bezprawnie do ogródka jordanowskiego, ale dzielnicowi urzędnicy nie mają na to papieru, chociaż w roku 2014 obiecali go znaleźć. To znaczy - nie ma papieru na to, że Urząd Miasta w 2008 roku przekazał Urzędowi Dzielnicy ten teren i że teraz Urząd Dzielnicy mógł go przekazać Ogródkowi. Wygląda to więc na samowolkę urzędniczą szytą dość grubymi nićmi. Kto i kiedy będzie mógł na tym korcie grać - nie wiadomo, bo wszyscy urzędnicy przyznają, że nie mają kasy na ew. remont ani nawet możliwości doprowadzenia prądu. Spytajcie radnych z Komisji Sportu oraz burmistrza Gadeckiego, bo oni powinni być najlepiej poinformowani. Burmistrz Gadecki dczarnowska@targowek.waw.pl Radni z Komisji Sportu: dorotakozielska@gmail.com Dorota Kozielska j.t.marczyk@gmail.com Janusz Marczyk jedrzej@kunowski.waw.pl Jędrzej Kunowski g.golec@vp.pl Grzegorz Golec bszajkowski@interia.pl Bartosz Szajkowski W Komisji są jeszcze osoby, które nie podały maila na stronie Urzędu Dzielnicy Targówek, sa to: wiceprzewodniczący komisji Jankiewicz Maciej, Gapys Andrzej, Miśkiewicz Jolanta, do których należy wysyłać maile na adres Wydziału Obsługi Rady Dzielnicy Targówek: esukiennik@targowek.waw.pl z prośbą o przekazanie. Dotychczasowi gracze zgadzają się na użytkowanie tych kortów na zasadach jakie uda się uzgodnić z Ogródkiem, Burmistrzem i Radą, byle by móc grać, ale na posiedzeniu Rady, które odbyło się w tym tygodniu nie zauważyli oni konstruktywnych propozycji. Można by odnieśc wrażenie, że urzędnicy czekają aż korty zniszczeją w sposób naturalny aby z nimi zrobić to co inni wiedzą a ja podejrzewam. Odpowiedz Link