otryt
04.12.14, 12:03
Podpisałem petycję protestacyjną do ludzi zarządzających Empikiem. Na zbliżające się święta Bożego Narodzenia Empik przygotował kampanię reklamową, której twarzami są Nergal i Czubaszek. Dla mnie tego rodzaju prowokacje są nie do przyjęcia, by łączyć najpiękniejsze święta, gdy Bóg przysyła na nasz świat Dzieciątko z twarzą satanisty i nieszczęśliwej kobiety, czyniącej przedmiotem dumy czyny, które winny raczej spowodować morze łez, wielki żal i pokutę. Nie rozumiem tego rodzaju perwersji, tych, którzy przygotowali tę kampanię reklamową.
Jako konsument potrafię być konsekwentny. Od lat nie piję piwa Lech, bojkotuję produkty Agros-Nowa za wypuszczenie na rynek napoju o nazwie Demon, nie kupuję wyrobów zakładów mięsnych, którzy swego czasu sypali sól drogową do przetworów. Uważam, że bojkot, który spowoduje jedynie 5 lub 10 procentowy spadek sprzedaży producenci boleśnie odczują. Podobną postawę przejawia moja żona i przyjaciele, którzy dość zgodnie nie zamierzają kupować niczego w Empiku do czasu aż się wycofają z tej kampanii i przeproszą ludzi. Zachęcam do poparcia tego protestu:
www.citizengo.org/pl/swiatecznych-zakupow-nie-robie-w-empiku-podpisz-protest
„Adresat/Adresaci petycji: Empik
Szanowni Państwo,
pragnę poinformować, że rezygnuję, wraz z rodziną, ze zrobienia tegorocznych świątecznych zakupów w sklepach sieci Empik.
Motywem mojej decyzji jest wykorzystanie w przedświątecznej kampanii reklamowej wizerunku pani Marii Czubaszek, określającej wykonanie dwóch aborcji słowami "Boże, jak to cudownie, że ja to zrobiłam." oraz p. Adama Darskiego ps. Nergal (dawniej Holocausto) znanego z takich utworów muzycznych jak "Chrześcijanie dla lwów" oraz wielu innych chamskich i wulgarnych wypowiedzi.
Jednocześnie proszę o usunięcie mojego internetowego konta klienckiego, gdyż do czasu zmiany polityki reklamowej potwierdzonej faktami, a nie absurdalnymi zapewnieniami, nie planuję korzystać z usług Empiku.
Z poważaniem,[Imię i nazwisko]”