Dodaj do ulubionych

być czy nie być konsultantką

13.07.04, 14:47
Od wielu lat jestem stała klientką Avonu. Moja konsultantka namawia mnie,
zebym sama została konsultantką (czasami robię spore zakupy dla całej
rodziny). Trochę się tego boję, bo wolę kupować dla siebie. Jakie przywileje
i korzyści ma konsultantka? Czy to prawda, że muszę wydadać na produkty 160
zł., żeby mieć zniżkę? Będę wdzięczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 16:36
      tak, trzeba zamówić za 160 zł, żeby mieć 23% zniżki, a jeśli za tyle nie
      zamówisz, to nie masz zniżki i jeszcze płacisz 12 zł za spakowanie małej
      paczki. więc jeśli co miesiąc czy 2 rzeczywiście kupujesz za tyle, to może się
      to opłacać, a jeśli nie, to chyba nie warto, jeśli nie chcesz być sprzedawcą, a
      kupować jedynie dla siebie.
      • zaliczka Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 16:40
        To ja się podłączę...

A czy trzeba zamawiać co miesiąc? Jakby tak raz nie zamawiać w ogóle, a w
        następnym zamówić za te 160 zł? I na ile katalogów taka zniżka obowiązuje?
        • chicarica Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 17:03
          Możesz sobie zamawiać np. co drugi czy co trzeci miesiąc, nie ma z tym
          problemu. Jak zamówisz w danym miesiącu na 160 zł, a w następnym chcesz kupić
          tylko parę drobiazgów i nie uzbierasz 160 zł, to idziesz do COK i tam kupujesz
          te rzeczy z opustem 23%, korzystając z tzw. opustu gwarantowanego wypracowanego
          w poprzednim katalogu.
          • zaliczka Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 17:09
            Hmmm, prawdę mówiąc dalej nie wiem. Załóżmy że z katalogu 01 zamówiłam za te
            160zł. Potem z 02 nie zamawiałam nic lub jakieś drobiazgi. Czy wtedy w katalogu
            03 mam zniżkę, czy nie? Albo nawet w 04?

I czy jeśli kupuję w COKu, to też muszę płacić za spakowanie paczki?

Ależ ja marudzę... wink
            Dzięki!
            • chicarica Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 17:43
              Nie, nie masz zniżki. Tylko w następnym katalogu. Gdyby tak było, to każdy
              byłby konsultantką, a nikt klientem.
            • chicarica Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 17:45
              Aha, w COK nie płacisz oczywiście za spakowanie paczki. Płacisz tylko wtedy,
              kiedy składasz zamówienie na formularzu albo przez internet, i wybierasz COK
              jako miejsce dostawy.
            • enyya Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 17:50
              jeśli w katalogu 01 zamawiasz za 160,01 to masz zniżkę na produkty z tego katalogu oraz z katalogu 02, w 02 możesz kupić parę rzeczy za mniej niż 160,01 i bedziesz miała na nie żniżkę 23 %, ale wtedy kupuj w COK-u, bo żeby nie płacić za spakowanie małej paczki 12 zł trzeba zamówić za 160,01. Natomiast w katalogu 03 już nie masz upustu pochodzącego od wypracowania z katalogu 01. Wypracowany upust działa jeden katalog do przodu. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam. Kiedyś też miałam takie pytania smile
          • mariolkka Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 17:11
            Czyli jako konsultantka chcac kupic np tylko tusz do rzes czy szminke moge
            sobie pojechac do coku i kupic to z opustem 23%?
            • chicarica Re: być czy nie być konsultantką 13.07.04, 17:45
              Tak, pod warunkiem że w poprzednim katalogu składałaś zam. na minimum 160 zł.
        • marek010185 Re: być czy nie być konsultantką 14.07.14, 17:19
          zaliczka napisała:

> To ja się podłączę...
          >
          > A czy trzeba zamawiać co miesiąc? Jakby tak raz nie zamawiać w ogóle, a w
          > następnym zamówić za te 160 zł? I na ile katalogów taka zniżka obowiązuje?
          nie ma obowiązku zamwiania co miesiać
          opust czyli zniżka jest za każdy razem ale przy zamównieu min 160 zl bez wzgledu na to czy byłaś poprzedni katalog aktywnasmilesmile więcej opowiem ci jak napiszesz mi na maila marek010185@o2.pl kasia
    • emilia.kosecka Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 17:41
      Poniżej znajduje sie wszystko w postaci pytań i odpowiedzi, to powinno rozwiązac
      problem:
      W razie pytań zaparaszam:

Emilia Kosecka
      Koordynator Sprzedaży
      Okręg 159 Łódź
      GG: 4679933

Oto wszystkie informacje:

# Dlaczego warto zostać konsultantką / konsultantem AVON?

1. Konsultantka AVON ma prawo zamawiać produkty w firmie, po niższych cenach
      niż katalogowe, nawet do 35% (opust), a różnica pomiędzy ceną katalogową, a
      kwotą wpłacaną na konto, jest jej zakrokiem.
      2. Konsultantka może zwiększać swoją wiedzę na temat technik sprzedaży i
      kosmetyków i rozwijać się.
      3. nowa konsultantka wchodzi w program "Twój pewny start" i przez 4 katalogi
      otrzymuje prezenty od firmy
      4. po zakończeniu programu "twój pewny start" wchodzi w program dopingujący
      ją do ciągłego zwiększania sprzedaży przez okres kolejnych 9 katalogów.
      5. Konsultantka otrzymuje kredyt zaufania i odroczony termin zapłaty za
      fakturę do 3 tygodni od jej wystawienia
      6. konsultantka 2 razy w katalogu może otrzymywać paczkę z zamówionymi
      produktami do domu, poza tym w każdej chwili może zamówić paczkę na odbiór w
      Centrum Obsługi Konsultantek (COK - ul. Piotrkowska 166/168, bud. Orange Plaza),
      może także dokonywać na bieżąco zakupów w sklepie, wg wypracowanego opustu

# Jakie warunki muszę spełniać aby zostać konsultantką AVON?

1. Osoba podpisująca umowę, musi być osobą pełnoletnia i posiadać dowód
      osobisty, w przypadku, kiedy osoba pragnąca stać się konsultantka nie ma
      ukończonych 18 lat, wówczas umowę można sporządzić na rodzica, lub starsze
      rodzeństwo.
      2. Osoba podpisująca umowę musi być zameldowana lub mieszkać na terenie Łodzi
      lub okolicy.

# Jakie są oczekiwania firmy względem konsultantki?
      Firma AVON oczekuje, że konsultantka:

1. ukończy przynajmniej kurs kosmetyczny I stopnia z zakresu pielęgnacji
      cery, a także II stopnia z zakresu wiedzy o kosmetykach kolorowych i technikach
      makijażu.
      2. będzie terminowo regulowała należności
      3. przynajmniej raz na katalog złoży zamówienie, na dowolny odbiór
      4. będzie dążyć do zwiększania liczby klientów i swoich zamówień

# Czy można zrezygnować?
      Tak, w każdej chwili można zrezygnować, należy o tym powiadomić swojego
      koordynatora (KRD), lub Okręgową Kierowniczkę Sprzedaży (OKS).

# Czy można wznowić "bycie konsultantka"?
      Tak, w każdej chwili konsultantka może aktywować swoje konto i zamawiać
      kosmetyki. Należy w takiej sytuacji powiadomić BOK w COKu, OKS lub KRD.

# Co jeżeli spóźnię się z zapłatą?

1. Jeśli nastąpi późnienie w zapłacie konto konsultantki zostaje zablokowane,
      do chwili wpłaty należności
      2. Jeśli konsultantka zmówiła paczkę, pomimo uregulowania należności, wówczas
      paczka zostanie zablokowana, do chwili wpłaty pieniędzy, może się też pojawić
      konieczność dokonania przedpłaty na zamówione kosmetyki.

# Czy jest minimalna kwota zamówienia?

1. Nie, nie ma takiej kwoty, jednakże jeżeli konsultantka złoży zamówienie o
      wartości 160,01 PLN wówczas paczka zostanie dostarczona za darmo i uzyska opust 23%.
      2. Jeżeli wartość paczki jest niższa, wówczas, konsultantka będzie musiała
      uiścić opłatę za koszt spakowania małej paczki w wysokości 12 PLN, oraz nie
      uzyska opustu, tzn. kosmetyki zostaną sprzedane konsultantce po cenach katalogowych.
      3. Jeżeli konsultantka wypracuje sobie opust, taki opust obowiązuje w danym
      katalogu i w następnym, nawet w przypadku małej paczki.
      4. W sklepie nie obowiązują żadne opłaty dodatkowe, i można kupować dowolną
      ilość produktów, wg wypracowanego opustu.

# Co się wlicza do wartości zamówienia?

1. do wartości zamówienia wliczają się wszystkie rzeczy jakie zamówi
      konsultantka, czyli produkty, oferty specjalne, demo, literatura itp.
      2. Do wartości zamówienia nie wliczają się produkty z "różową wstążką"

# Co w sytuacji, jeśli zamówiony produkt okaże się wadliwy, uszkodzony, nie
      będzie spełniał oczekiwań?
      Taki produkt można odesłać do firmy i otrzymać zwrot wpłaconej kwoty, lub nowy
      na wymianę.
      • zaliczka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 17:54
        Dzieki!

To już wiem. Ten punkt rozwiązuje moje dylematy:

ɯ. Jeżeli konsultantka wypracuje sobie opust, taki opust obowiązuje w danym
        > katalogu i w następnym, nawet w przypadku małej paczki.

Rozumiem, że jeśli złożę zamówienie za 160 zł to automatycznie mam NA NIE 23%
        zniżki, a dodatkowo na zamówienie z następnego katalogu.

Czyli teoretycznie można po prostu co np trzy miesiące zamawiać za 160 zł. A
        tak naprawdę to będzie się płaciło 120 zł z groszami smile

Dzięki! Chyba się skuszęsmile

A do kiedy jest ta promocja na 10 zł za wpisowe? I czy w całej Polsce? I co mam
        zrobić, jeśli chcę zostać konsultantką? W COKu mogę to załatwić? I czy się nie
        okaże, że zaraz potem muszę coś dodatkowo płacić za jakieś szkolenia itp?

Hehe, chwilowo koniec pytańsmile

Jeśli ktoś zechce odpowiedzieć, to będę bardzo wdzięczna.

zaliczka na konsultantkę smile
        • setif Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 18:01
          Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. To rozwiało moje wątpliwości. Nadal będę
          klientką.
        • emilia.kosecka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 19:22
          Ta promocja jest w całej Polsce w katalogach 8,9,10, czyli mniej wiecej do
          połowy września, ale jesli podpiszesz umowe teraz, tj w kat 8/2004 to otrzymasz
          darmowe demo żelu pod prysznic "SESNSES", a później juz tak dobrze nie ma smile

Jeśliu mieszkasz w Łodzi lub w województwie łódzkim to goraco zapraszam, moge
          podpisać z tobą umowe i uzyskasz jeszcze więcej informacji będę tez się tobą
          opiekować, tak długo jak to będzie konieczne. Możnesz na mnie liczyć.
          Pozdrawiam

--
          Emilia Kosecka
          Koordynator Sprzedazy AVON
          Okręg 159 Łódź
        • enyya Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 19:52
          Szkolenia są płatne, pirwsze kosztuje 30 zł, drugie 50 zł jeśli jest duża przerwa po pierwszym, jeśli jedno po drugim się odbywa to obydwa kosztują po 30 zł. Szkolenia nie są obowiązkowe, ale warto na nie iść, zwłaszcza jak się jest początkującą konsultantką, można się sporo rzeczy dowiedzieć o produktach avon i dbaniu o cerę, zestawieniach barw kolorówki dla danej karnacji itp.
          • zaliczka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 23:06
            Wlaśnie chciałabym uniknąć szkoleń. Tyle co potrzebuję, to chyba wiem,
            sprzedawać tego nikomu nie zamierzam, tylko dla siebie.

To jeszcze mam takie pytania:
            - co ile katalogów muszę zamawiać?
            - czy mogę iść do COKu i tam podpisać umowę?
            - co to jest oferta demo i netto?
            - czy jeśli z jakiegoś katalogu nic nie zamówię, to czy dostanę następny?
            - trochę mnie przerażają wypunktowane wyżej oczekiwania względem
            konsultantek... Czy jest możliwość, że nikt mnie nie będzie dręczył, że nie
            zamawiam z któregoś katalogu lub nie zwiększam ilości klintek?

Aha, do Emilii - niestety nie jestem z Łodzi. Ale bardzo dziękuje za
            zainteresowanie smile

No i dzięki, dziewczątka, jesteście kochane! smile))

• emilia.kosecka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 08:45
              -Mozesz zamówic 1 katalog który kosztuje 1 zł, w paczce standardowo juz jeden
              jest, pakiet 5 katalogów kosztuje 3,75 wiec musisz sobie obliczyc co ci bardziej
              odpowiada.
              -Możesz iść do COKu, zapytac sie w ponkcie obsługi konsultantek gdzie
              znakdziesz OKS lub koordynatora,zeby podpisac umowe, lub po prostu wejdz na
              www.avon.com.pl i tam jest formularz, w krórkim czasie skontaktuje sie z tobą
              OKS i umówi na podpisanie umowy.
              -oferta demo sa to 2 spośród produktów ktore wchodza w nastepnym katalogu w
              bardzo ciekawej ofercie cenowej, a oferta netto jest to oferta na produkty
              wycofane z oferty, czyli wyprzedaż, te produkty nie sa obiete opustem, (w AVON
              nett oznacza produkty z uwzglednionym juz opustem) Tak dostaniesz pocztą, mozesz
              takze isc do COKu i poprosic o 1 katalog pania w ponkcie obsługi konsultantek,
              lub swoja OKS, lub koordynatora
              -jesli na samym poczatku zaznaczysz ze chcesz zamawiac tylko na swoje potrzeby i
              nie zawsze złozysz zamowienie to powinno byc bez problemu, chociaz zdazaja sie
              "upierdliwe" koordynatorki i OKSki, bo góra naciska na zwiekszanie sprzedaży... big_grin

--
              Emilia Kosecka
              Koordynator Sprzedaży
              Okręg 159 Łódź
          • emilia.kosecka Kilka słów o szkoleniach 14.07.04, 08:34
            Szkolenie IIgo stopnia jest w cenie 30 złotych, tylko jeśli wcześniej się
            uczestniczyło w szkoleniu Igo stopnia i jeśli ma ono miejsce podczas 3
            pierwszych katalogów konsultantki, potem nawet jesli bedzie dzien po dniu, to
            bedzie ono kosztowac 50 zł, to taki zabieg aby konsultantke zmotywować do
            szybkiego uczestnictwa w szkoleniach, ponieważ firmie wciąż brakuje
            kompetentnych i dobrze wyszkolonych konsultantek.
            Poza tym jeśli konsultantka chce iść tylko na szkolenie IIgo stopnia, to wówczas
            bezwzgledu na staz kosztuje ono 50 zł, czyli lepiej zaplacić 60 i wziąć udział w
            obu szkoleniach. Zwłaszcza że otrzymuje sie formulaze na produkty w super cenach
            -50% ceny regularnej.
            Na prawde więc warto!!! Warto też co 2 lata pójść przynajmniej na I-szy stopien
            i odswieżyc sobie wiedzę, zwłaszcza ze wciąż zmienia się oferta.

Emilia Kosecka
            Koordynator Sprzedaży
            Okręg 159 Łódź
            • matej_lublin Re: Kilka słów o szkoleniach - opinia 14.07.04, 09:03
              no nie przesadzajmy jużtak o tych szkoleniach
              odnoszę wrażenia, że Emilio robić za wcielenie w jednej osobie reklamy Avonu
              nie sądzę, że szkolenia są aż tak mocno potrzebne, bo wbrew pozorom nie zawsze
              ta wiedza jest aż tak ciekawie przedstawiana, a jeśli ktoś naprawdę interesuje
              się szeroko pojętym tematem kosmetyków - nie tylko Avonu - czyta opiniotwórcze
              pisma, artykuły, korzysta z publikacji Avonu (poradniki, konspekty itp.) to
              nabędzie to samo za darmo albo za o wiele mniejsze pieniądze

kiedyś szkolenia trwały 6-7 godzin i były bardzo interesujące - tak było
              jeszcze do 2000 roku, po czym koncepcje tych szkoleniach tak się zmieniały, że
              teraz są to 3 godziny i jeśli masz szczęście trafić na dobrego prelegenta to
              trochę ciekawej wiedzy osiądzie w szarych komórkach

prawda jest taka, że ludzie nie chcą chodzić na szkolenia i jest bardzo małe
              uczestnictwo w szkoleniach
              a już III stopień szkolenia - ten za 300zł - to całkowita porażka, bo w życiu
              bym nie wydała takiej kwoty za coś, w czym miałam okazję uczestniczyć i
              powiedziałam - nigdy więcej ! Nudy, nudy, zmanierowani ludzie, nic ciekawego,
              to samo przeczytam w każdym piśmie kobiecym. Oczekuję się czegoś lepszego po
              takim spotkaniu i za taką cenę, chociaż raz uczestniczyłam w części szkolenia
              dla gabinetów Lancome i to co usłyszałam tam to było tak ciekawe, interesujące,
              że nie ma się w żaden sposób do Avonu

a ten FORMULARZ po szkoleniach Avonu - to jakaś żenada, kiedyś były tam ceny o
              40-50% niższe ale od promocyjnych. Bo co to jest za promocja, jak ktoś kupi po
              szkoleniu np. tusz Stylista za 50% z 29,90, czyli za 14,95zł od czego już nie
              przysługuje opust, a przecież dopiero co był on w katalogu w takiej samej cenie
              ale już minus opust. Takich przykładów jest więcej.

Pozdrawiam serdecznie,
              Krysia
              • emilia.kosecka Re: Kilka słów o szkoleniach - opinia 14.07.04, 09:19
                Zgodze się z tobą w wielu aspektach, chociaz ja na moim piewszym szkoleniu byłam
                w 1999 i trwało 4 godziny. Ale prawda jest tez taka ze panie czytaka pisma
                kobiece i inne publikacje, ale nic z tego nie wynika, a jak sie pujdzie na
                szkolenie, to jednak zmienia sie troche mentalnosc, jak sie podotyka, powącha...
                Zgadzam sie że kiedys formularz po szkoleniu tez był fajniejszy np seria pore
                fectin na formularzu kosztuje 54,90 (4 kosmetyki bez sztyftu), natomiast po
                cenach promocyjnych 52,60, a jeszcze odejdzie opust, jednakze niktore rzeczy
                nadal sie oplaca, no nie wiem czemu tylko po szkoleniu z formularza mozna
                zamawiac "testy skórne"
                Na szkoleniu IIIgo stopnia nie byłam bo jest absolutnie kosmiczna cena!!
                Co do prelegenta to mialam szczescie i było bardzo ciekawie, na Iszym stopniu
                (kosmetyczka z warszawy) i na IIgim stopniu nasza łódzka.
                A jeszcze co do wiedzy ze szkolen. To spotkałam sie z sytuacja w której
                konsultantka dziewczynie z normalna cera ze skonnością do przesuszania poleciła
                maseczkę pore fection, wiec moze lepiej niech kasze drogie konsultanki chodzą na
                szkolenia, bo jak ja sie dowiaduje co jeszcze robiły konsultanki moich nowych
                klientek to na prawde włos staje dębem na głowie.
                • matej_lublin Re: Kilka słów o szkoleniach - opinia 14.07.04, 14:29
                  to że Konsultantki polecają np. kosmetyk do cery tłustej osobie z cerą suchą
                  wynika albo z ich analfabetyzmu (przepraszam, ale chyba tak jest)
                  w końcu w Polsce nauczanie początkowe do pewnego roku życia jest obowiązkowe i
                  tam poznaje się litery i chyba łatwo przeczytać w katalogu dla jakiej cery jest
                  dany produkt
                  a jeśli chodzi o szkolenia kosmetyczne to nie uważam, by były konieczne - w
                  końcu klienci np. Eris, Lancome nie chodzą na szkolenia tych firm, bo jest im
                  to do niczego niepotrzebne, gdyż mogą liczyć na profesjonalną kadrę osób tych
                  firm
                  zatem jeśli ktoś myśli o kupowaniu dla siebie to jest to zbędny wydatek
                  Pozdrawiam,
                  Krysia

PS.
                  Zarówno OKS jak i Koordynatorzy gonią ludzi do szkoleń bo mają z tego profity /
                  bonusy, wiec nie sądzę, że jest to bezstronne namawianie.
                  • emilia.kosecka Re: Kilka słów o szkoleniach - opinia 14.07.04, 15:20
                    A tu niespodzinaka. ERIS i inne firmy organizuja szkolenia dla szprzedawców.
                    Mojej koleżanki mama prowadzi sklep z kosmetykami i co roku uczestniczy w
                    szkoleniach, o firmach nie wspominam. Każda firma chce miec naj majlepszych
                    doradców, bo jak źle się poleci kosmetyk, to klient sie zrazi i nie bedzie
                    chcial kupowac kosmetyków tej firmy. bez wzgledu na jej renomę. A ty Krysiu
                    powinnaś doskonale o tym wiedzieć. Jesteś tez w innej stuacji. Będąc w Klubie
                    Róży uczestniczych w szkoleniach organizowanych i sponsorowanych przez AVON,
                    poza tym jesteś w AVONie od wielu lat i dla ciebei wiele rzeczy wydaje sie
                    oczywistyuch, dla mlodej dzieczyny podpisującej umowe nie jest to takie oczywiste.
                    A obie wiemy ze nie w każdym katalogo są opisy do wszystkich produków, nawet jak
                    sa w promocji, zwłaszcza jeśli są to strasze produkty, a i przy nowościach tak
                    się zdarza. Ja nie mówie że w AVONie sa "Bóg wie jakie" szkolenia, ale dła
                    mołodych i raczkujących konsultantek są one ważne i nie mówie tego jako
                    koordynator, tylko jako konsultantka.
                    A jkoordynator nie ma żadnych profitów ze szkolen swoich konsultantek, noe moze
                    tylko to ze po szkoleniu moga miec wyzsze zamowienia, jesli bedą umiały dobrze
                    doradzić. Wiem tylko tyle ze ja zjednuje sobie nowe klientki, odbijam innym
                    konsultantką włśnie żetelna informacją, tym ze doskonale umiem kazdej doradzić a
                    one chche byc dopieszczone, kto jak kto, ale ty powinnas o tym wiedzieć najlepiej smile

pozdrawiam
                    Emilka
                    • matej_lublin Re: Kilka słów o szkoleniach - opinia 14.07.04, 19:35
                      doskonale wiem o czym piszesz
                      ale nie porównuj szkoleń Eris czy innych firm ze szkoleniami Avonu
                      z drugiej strony szkolenia np. firmy Eris czy Lancome sa dla sprzedawców, a nie
                      dla Klientów, a nie każda Konsultantka Avonu jest sprzedawcą, więc pisanie, że
                      się od Konsultantki oczekuje, że przejdzie szkolenia to tak jakby powiedzieć w
                      hipermarkecie do Klientek, by okazywały świadectwo szkoleń, bo inaczej nie
                      sprzeda się im kremu Nivea
                      a o tzw. opieszczaniu to i owszem wiem dużo i to wykorzystuję, z czego klientki
                      są b. zadowolone, bo jak ktoś im doradzi dobry produkt to będę go kupować i
                      mnie przy okazji reklamować dalej
                      pozdrawiam,
                      Krysia
        • justa_79 Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 09:17
          zaliczka napisała:
          > Czyli teoretycznie można po prostu co np trzy miesiące zamawiać za 160 zł. A
          > tak naprawdę to będzie się płaciło 120 zł z groszami smile

co 2 miesiące, a nie co 3. w 1 składasz, w 2 masz nadal upust, ale w 3 znów
          musisz złożyć zamówienie, bo inaczej już nie będziesz miała upustu w 3 miesiącu.
          • zaliczka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 11:12
            justa_79 napisała:

> zaliczka napisała:
            > > Czyli teoretycznie można po prostu co np trzy miesiące zamawiać za 160 zł
            > . A
            > > tak naprawdę to będzie się płaciło 120 zł z groszami smile
            >
            > co 2 miesiące, a nie co 3. w 1 składasz, w 2 masz nadal upust, ale w 3 znów
            > musisz złożyć zamówienie, bo inaczej już nie będziesz miała upustu w 3
            miesiącu
            > .

No tak, ale miałam taki sprytny big_grin plan:
            01 - składam za 160 ( i mam z tego powodu upust)
            02 - ew jakieś drobiazgi (z upustem z poprzedniego)
            03 - nie składam w ogóle
            04 - znowu za 160 itd.

Bo mogę z jednego katalogu nie zamówić nic, prawda? To tak ewentualnie, obawiam
            się, że nie zawsze mogę wydać co 2 miesiące 120zł na Avon. Muszę to sobie teraz
            wszystko na spokojnie przemyśleć...
            • omango Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 12:28
              Powiem tak:
              abstrachujac od tego, ze jest to moja praca, ja zachecam Cie do zapisania sie
              do Avonu. Po pierwsze bedziesz robila to na "wlasne konto" i nie bedziesz
              uzalezniona od kogos. Jak bedziesz miala wieksze zamowienie, to bedziesz
              dostawala opust, wiec bedzie to Twoja oszczednosc. A jak nawet zdarzy sie
              miesiac ze bedziesz miala tylko kilka produktow do zakupu - to zwroc uwage ze
              teraz wlasnie placisz (a w kazdym razie powinnas jako "klientka") i tak pelne
              ceny wg katalogu - wiec zapisujac sie i tak oszczedzam na tych wiekszych
              zamowieniach w skali roku. A robisz to juz na wlasne konto.
              Poza tym - to juz moja osobista obserwacja smile nie zdarzylo mi sie zebym nie
              wybrala sobie czegos z katalogu. A aktywnosc nie polega na tym, ze musisz
              zawsze skladac zamowienia powyzej 160 pl. Wystarczy, jesli zrobisz jakiekolwiek
              zakupy - to tez bedzie sie liczyc (bo jak rozumiem teraz jest podnoszona
              kwestiw tej oplaty po roku czasu od zapisania sie).

A teraz wracajac do moje pracy smile) jesli jestes z Wawy albo okolic daj mi znac
              (adres mailowy ponizej) - chetnie spotkam sie z Toba i przedstawie dokladnie na
              czym polegaja zasady dot. bycia Konsultantka smile
              Pozdrawiam serdecznie.
              • zaliczka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 12:57
                omango napisała:

> Powiem tak:
                > abstrachujac od tego, ze jest to moja praca, ja zachecam Cie do zapisania sie
                > do Avonu. Po pierwsze bedziesz robila to na "wlasne konto" i nie bedziesz
                > uzalezniona od kogos. Jak bedziesz miala wieksze zamowienie, to bedziesz
                > dostawala opust, wiec bedzie to Twoja oszczednosc. A jak nawet zdarzy sie
                > miesiac ze bedziesz miala tylko kilka produktow do zakupu - to zwroc uwage ze
                > teraz wlasnie placisz (a w kazdym razie powinnas jako "klientka") i tak pelne
                > ceny wg katalogu - wiec zapisujac sie i tak oszczedzam na tych wiekszych
                > zamowieniach w skali roku. A robisz to juz na wlasne konto.

Wiem, ale jakoś wolę, żeby zarabiała na mnie koleżanka, niż Avon. To w
                przypadku mniejszych zakupów oczywiście. Bo tak w ogóle, to wolę płacić mniej i
                żeby nikt na mnie nie zarabiał wink.

> Poza tym - to juz moja osobista obserwacja smile nie zdarzylo mi sie zebym nie
                > wybrala sobie czegos z katalogu. A aktywnosc nie polega na tym, ze musisz
                > zawsze skladac zamowienia powyzej 160 pl. Wystarczy, jesli zrobisz
                jakiekolwiek
                > zakupy - to tez bedzie sie liczyc (bo jak rozumiem teraz jest podnoszona
                > kwestiw tej oplaty po roku czasu od zapisania sie).

Hmm, a ja zrozumiałam, że ta opłata po roku to w Oriflame.

> A teraz wracajac do moje pracy smile) jesli jestes z Wawy albo okolic daj mi
                znac
                >
                > (adres mailowy ponizej) - chetnie spotkam sie z Toba i przedstawie dokladnie
                na
                >
                > czym polegaja zasady dot. bycia Konsultantka smile
                > Pozdrawiam serdecznie.

No rzeczywiście jestem okropna. Ani z Łodzi, ani z Wawy - sorki, dziewczyny!
                Heh, może się przeprowadzę...?

• omango Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 13:11
                  no tak, masz twardy orzech do zgryzienia wink
                  • omango Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 13:19
                    No wlasnie, w Avonie nie masz zadnych kar za nieaktywnosc jak w pewnych innych
                    firmach smile oplata wpisowa jest wniesniona raz na cale zycie.
                    Jesli masz w planach przeprowadzke, to oczywiscie zapraszam do Wawy - mamy AZ 3
                    COKi smile - natomiast jesli to bylby glowny motyw przeprowadzki, to chyba
                    bylabym mocno zaskoczona... wink)
                    Pozdrawiam!
                    • zaliczka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 13:54
                      Hehe, z przeprowadzki to raczej nici. Mam do COKu koło kilometra, nie tak
                      źle wink. Ale jakbym się przeprowadziła, to sie zgłoszę smile
              • matej_lublin Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 14:22
                widzę, że autoreklama jest na porządku dziennym na tym forum - szczególnie
                jeśli chodzi o Koordynatorów
                tylko ciekawe, że tak wszyscy ciągną ludzi na Konsultantki, a potem oczekują,
                że te Konsultantki znajdą sobie dużo, dużo Klientek
                w końcu dojdzie do sytuacji przesycenia rynku, o ile już do tego nie doszło
                Pozdrawiam serdecznie,
                Krysia

PS.
                Bez obrazy, ale większość wątków to autoreklamy własnej działności
                Koordynatora, a na to jak wiem Kasia założyła oddzielny wątek, więc ...
                • emilia.kosecka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 15:26
                  nie autoreklama, tylko informacja, a to róznica.
                  A co do przesycenia rynku. Nei jest łatwo ani nowym konsultantkom, ani
                  koordynatorem w szukaniu. Firma wymyśla coraz to nowe sporoby motywujące. Ale
                  rozumiem ciebie, bo jeśli twoje klientki stwierdzą ze wydaja kupe kasy, a tu
                  moga zamawiac dla siebie taniej.

Cóż prawda jest po środku. Uważam że nie ma szensu robić z nikogo konsultanki na
                  siłę, ale każdemu mozna dfac szanse, jednym sie uda, inni zrezygnują.
                  Moim zadaniem jest ludzi przekonywac zeby podpisały umowe, twoim utrzymac je
                  jako klientki. A prawda jest taka, że czesc odejdzie i podpisze własne umowy, a
                  czesc poszuka sobie konsultanki która je obsłuyży i to zawsze bedzie jakis tam
                  konflikt interesów.

Pozdrawiam
                  Emilka
                  • matej_lublin Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 19:39
                    hm, autoreklama czy informacja na temat własnej osoby - czy nie uważasz że to
                    jest to samo ?? bo mi się wydaje, że na pewno tak jest

moje klientki za duze zakupy są wynagradzane różnymi prezentami i one
                    gwarantuję Ci lepiej im odpowiadają niż nawet te 23%, bo u mnie mają wszystko w
                    promocji, a w Avonie tylko to co w danej chwili jest w promocji i muszą czekać

ale dalej uważam, że nie sensu wciąganie na siłę i to ciągłe namawianie według
                    mnie psuje wizerunek firmy, tak jak okropne stoiska Koordynatorów na różnych
                    festynach ,targach, gdzie kosmetyki na słońcu stoją i prowadzona jest sprzedaż
                    niezgodna z zasadami Avonu - ale to już temat na oddzielny wątek i raczej dla
                    wtajemniczonych, czyli związanych z Avonem

pozdrawiam,
                    Krysia
                    • emilia.kosecka Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 19:54
                      reklama jest to przekonywanie kogos zeby kupił produkt czy usługę i nformacja
                      jest informowaniem go o istnienieni danego produktu i jego cechach ale nie jest
                      to namawianei do kupna

Avon dopuszcza sprzedaz produktów uznanych za hit katalogu, czyli w 9 bedzie to
                      senses, w 6 były to kosmeyki do opalania, a pare lat temu, kiedy wchodziła woda
                      Precieve była to ta woda, ale to wyjątki i odstepstwa, pomijak\m koordynatorów,
                      którzy wykorzytuja firmower parasole i stoja z handlem na ryneczkach

co do klientek - konsultantek to jesli faktycznie kupuje tylko dla siebie to
                      mały problem, problem jest w tym ze wiekszosc stara sie je schandlowac i robi
                      dopiero zła marke AVONowi zle doradzajac itd

ja nikogo do niczego nei nakłaniam to jest kazdego wewnetrzna decyzja, nikogo
                      nie przekonuje na siłe i do niczego nie zmuszam, informuje o plusach i minusach,
                      ale kazy podejmuje to decyzje swiadomie i jak mowi nie to nie i nie wracm z nim
                      do tej rozmowy.

wiec nei zarzucaj mi autorekalmy bo jej nie czynie, jelsi ktos chche sie czegos
                      dowiedziec to pisze i tyle, nic wiecej

a co do szkolen to jak czasami czytam tutaj nawet wypowiedzi niektórych to sie
                      zalamuje, bo gdyby były na szkoleniu nie było by takich pytan, poza tym wiele
                      osób potrafi tu tylko krytykowac i marudzic (nie mowie tu akurat o tobie) ale
                      juz nic od siebie nie napiszą, bo po prostu tego nie wiedzą, tak wiec wielu
                      konsultantką przydłaby sie wizyta na szkoleniu
                      • matej_lublin Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 20:08
                        jeżeli chodzi o sprzedaż tzw. hitów z katalogu to uważam to za wykorzystywanie
                        pozycji Koordynatora
                        w tym momencie ja także otworzę stoisko, co ja mówię - otworzę sklep i zacznę
                        handlować raz senses, raz Avon Bronze i powiem, że prowadzę akcję prospectingową

z drugiej strony zastanawia mnie fakt, jak może być prowadzona sprzedaż przez
                        Koordynatorów / OKS na ich stoiskach, jeśli nie jest w żaden sposób
                        ewidencjonowana (kasy fiskalne, itd.)
                        inna rzecz która mnie zastanawia - i na którą może byłabyś mi w stanie udzielić
                        informacji Emilio - czy np. żele Senses będą sprzedawane po cenach
                        katalogowych, czy będzie zaniżana cena ?

popieram Twoje końcowe zdanie na temat pytań na forum itd.
                        ja także rozumiem, że ktoś moze czegoś nie wiedzieć - to normalne, ale jesli są
                        Konsultanci, którzy przepisują żywcem poradniki kosmetyczne Avonu, informacje z
                        katalogów w odpowiedzi na zadane pytania, to pozostawiam to bez komentarza
                        pozdrawiam,
                        Krysia
              • chicarica Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 22:04
                Omango, proszę się nie reklamować. Do tego jest wątek "Szukam konsultantki lub
                klientek". OK?
                • matej_lublin Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 22:29
                  to samo już jednej osobie powtarzałam, ale sugerowała, ze to jest informacja a
                  nie reklama, choć jak już gdzieś wcześniej pisałam - informacja o własnej
                  działalności i namawianie do kontaktu jest właśnie reklamą
                  najwidoczniej jak znam inną definicję reklamy
                  pozdrawiam serdecznie,
                  Krysia
                • omango Re: zasady 15.07.04, 09:16
                  chicarica napisała:
                  > Omango, proszę się nie reklamować. Do tego jest wątek "Szukam konsultantki
                  lub
                  > klientek". OK?
                  ___
                  Jasne.
                  Tylko skoro juz PERSONALNIE zwrocilas mi uwage, to prosze zrob to takze w
                  stosunku i do innych (bo ja nie bylam pierwsza w tym watku).
                  Skoro chcesz rowno traktowac innych, to trzymaj sie tej zasady do konca.
                  • chicarica Re: zasady 15.07.04, 09:37
                    Zrobiłam to także w innym wątku.
                    Nie obrażaj się, po prostu jeśli zrobimy z forum reklamowe śmietnisko, to nikt
                    nie będzie chciał go czytać (co widać po forach konkurencji wink).
                    Pozdrawiam bez żadnych osobistych podtekstów. smile
                    • omango Re: zasady 15.07.04, 15:28
                      Spoko, nie obrazilam sie.
                      Zgadzam sie z Toba w kwestii reklamowania sie. Nie warto tu tego robic, bo na
                      tym forum za wiele nie zdzialamy w kwestii poszukiwania klientow/konsultantow.
                      Jako forum wymiany informacji nt. produktow i "doswiadczen" kosmetycznych jest
                      super.
                      Nawiaze jeszcze raz do siebie do tego co napisalam. Ja zaprosilam zalozycielke
                      tego watku na spotkanie i uwazam ze jest to w normie (nie byla to napastliwa
                      reklama).
                      Poniewaz jestem koordynatorem i taka jest moja praca - pozyskiwanie nowych
                      osob. I wchodzac na to forum nadal jestem koordynatorem, nie rozdzielam się na
                      dwie osobowosci.
                      Ale będąc jednoczesnie i konsultantka i osoba która korzysta z produktow firmy
                      (swoja klientka smile chetnie biore udzial w dyskusjach.
                      Z mojej strony temat uwazam za zamkniety.
                      Pozdrawiam serdecznie. Sylwia
      • matej_lublin Re: Dlaczego ?? warto ...?? 14.07.04, 09:17
        od razu trzeba zaznaczyć, że:
        - aby otrzymać jakikolwiek opust wartość zamówień z aktualnego katalogu lub
        poprzedniego musi wynosić 160,01 zł; jesli wartość jest mniejsza to albo
        kupujesz za gotówkę bez żadnego opustu w COKu (czyli nic nie zyskujesz) albo
        płacisz za paczkę 12zł (dla zamówienia jednostkowego ponizej 160zł - tutaj
        brana pod uwagę brana jest wartość pojedynczego zamówienia)

-Konsultantka poza płatnymi szkoleniami wiedzę może zwiększać we własnym
        zakresie, firma owszem proponuje program Koordynatorów / OKS, ale tutaj albo
        Cię zakwalifikują albo nałapiesz im trochę ludzi, a potem Ci podziękuję -
        według niepublikowanych statystyk tak dzieje się z co 3-4 Koordynatorką

- aby otrzymywać prezenty w zaprezentowanych katalogach trzeba mieć sporą
        sprzedaż - NIE MA NIC ZA DARMO! czyli np. w pierwszym katalogu swojej
        działalnosci musisz mieć sprzedaż na 320zł wg cen katalogowych, a w kolejnych
        już trochę wyższe, aż w programie lojalnościowym osiągniesz w dwunastym
        katalogu sprzedaż z katalogu na prawie 600zł; oprócz tego nie możesz być
        nieaktywna w jakimkolwiek katalogu, bo tracisz uczestnictwo w programie

- Avon moze sobie oczekiwać, że Konsultantka ukończy kurs, ale TO NIE JEST
        OBOWIĄZEK; piękna słowa, że "oczekuje", ale to na pewno socjotechnika niż
        mówienie prawdy, podobnie jak ze składaniem zamówień - składasz kiedy chcesz i
        jak chcesz; przecież to nie zakład pracy, gdzie musisz coś robić po dyktando!

- jesli spóźnisz się z zapłatą to nalicza Ci odsetki, a nie zablokują konto !
        Widzę Emilio, że jeszcze nie do końca znasz zasady działania. Jak spóźnisz się
        do 10 dni po terminie zapłaty to nie naliczą odsetek, ale nie masz możliwości
        składania zamówień kredytowych, ale MOŻESZ kupować za gotówkę w COKu; konto
        blokują jak od wystawienia zamówienia upłynęło prawie 100dni, a Ty dalej nie
        regulujesz faktury
        - nie ma czegoś takiego jak blokada paczki, bo jak masz nieopłacone po terminie
        zamówienia to wcale nie spakują paczki - po prostu odrzucają zamówienie

- zwrotów dokonujesz na własny koszt, chyba, że mieszkasz w Warszawie lub tam
        przebywasz to na Słowiczej możesz oddać produkty w biurze, w punkcie odbioru
        paczek (chyba, że Twoja OKS/KRD zrobi to dla Ciebie za friko)

Pozdrawiam serdecznie,
        Krysia
        • emilia.kosecka Re: Dlaczego ?? warto ...?? 14.07.04, 09:27
          > - aby otrzymywać prezenty w zaprezentowanych katalogach trzeba mieć sporą
          > sprzedaż - NIE MA NIC ZA DARMO! czyli np. w pierwszym katalogu swojej
          > działalnosci musisz mieć sprzedaż na 320zł wg cen katalogowych, a w kolejnych
          > już trochę wyższe, aż w programie lojalnościowym osiągniesz w dwunastym
          > katalogu sprzedaż z katalogu na prawie 600zł; oprócz tego nie możesz być
          > nieaktywna w jakimkolwiek katalogu, bo tracisz uczestnictwo w programie

Jeśli się wchodzi pod koniec katalogu, mozna zacząc program w następnym katalogu smile

- jesli spóźnisz się z zapłatą to nalicza Ci odsetki, a nie zablokują konto !
          > Widzę Emilio, że jeszcze nie do końca znasz zasady działania. Jak spóźnisz się
          > do 10 dni po terminie zapłaty to nie naliczą odsetek, ale nie masz możliwości
          > składania zamówień kredytowych, ale MOŻESZ kupować za gotówkę w COKu; konto
          > blokują jak od wystawienia zamówienia upłynęło prawie 100dni, a Ty dalej nie
          > regulujesz faktury
          > - nie ma czegoś takiego jak blokada paczki, bo jak masz nieopłacone po terminie
          >
          > zamówienia to wcale nie spakują paczki - po prostu odrzucają zamówienie

Ja o odsetkach nic nie pisałam, a faktem jest ze jesli jest niewielkie
          opóźnienie to paczka jest wstrzymana dzo chwili uregulowania naleznoći, jesli
          natomiast jest to duży dług i stary to wówczas zamowienie faktycznie jest odrzucane.

> - zwrotów dokonujesz na własny koszt, chyba, że mieszkasz w Warszawie lub tam
          > przebywasz to na Słowiczej możesz oddać produkty w biurze, w punkcie odbioru
          > paczek (chyba, że Twoja OKS/KRD zrobi to dla Ciebie za friko)

OKS nie moze robic tzw. "zwrotów zbiorowych" KRD - tak

Emilia Kosecka
          Koordynator Sprzedaży
          Okręg 159 Łódź

> Pozdrawiam serdecznie,
          > Krysia
          • matej_lublin Re: Dlaczego ?? warto ...?? 14.07.04, 14:25
            OKS robią duże zwroty, tzn. ze swojego okręgu
            jak jestem często w Warszawie to widzę jak to wygląda
            teoria a praktyka nigdy w Avonie nie szły w parze

Pozdrawiam,
            Krysia
      • 5nagietkow Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 27.06.14, 07:16
        Zakupy w Avonie można już robić bezpośrednio na ich stronie. Przesyłka jest DARMOWA. Polega to na tym, że po naszej rejestracji, system sam wybiera konsultantkę działającą najbliżej naszego miejsca zamieszkania.
        Zarejestrować można się tutaj: tinyurl.com/njllzhr
        U góry, po prawej stronie mamy przycisk Zaloguj i tam musimy kliknąć, żeby zarejestrować nowe konto. Wpisujemy dane i po problemie.
      • agulha a co to za staroć? 13.07.14, 16:56
        Droga Emilio, zaktualizuj tekst, który zamieściłaś, i wykreśl kwestie dotyczące tylko Twoich podopiecznych. "Firma dostarczy paczkę za darmo" - już od dawna jest opłata za dostarczenie paczki do domu (fakt, że niewielka). Za darmo jest tylko z odbiorem z poczty albo paczkomatu.
        Nie jest również prawdą, że żeby zostać konsultantką, trzeba mieszkać w Łodzi smile.
      • monisiaaakkk4 Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 15.07.14, 17:56
        Konsultantka Firmy Avon
        - wpisowe 0 zł,
        - brak kar za nieskładanie zamówień,
        - bezpłatna dostawa kosmetyków wprost do domu,
        - w każdej chwili możliwość rezygnacji bez żadnych konsekwencji!
        - elastyczny czas pracy,
        - możliwość zwrotu produktu,
        - składanie zamówienia przez internet,
        - zarobek do 40% zebranego zamówienia,
        - profesjonalne szkolenia kosmetyczne,
        - specjalne oferty dla Konsultantek ze zniżkami do 80% !
        - prezenty
        - możliwość rozwoju jest niczym nieograniczona.
        Zapraszam do AVON
        Składając pierwsze zamówienie z katalogu nr 10 na min. 160zł otrzymasz na nie 30% UPUSTU!!!
        więcej info:
        monika-adamska22@wp.pl
    • enyya Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 21:10
      roberti.ori napisał:
      szkolenia masz gratisowe i bezwzględu na
      wielkość zamówienia zawsze otrzymujesz je w cenie konsultanta bez marży

a jakie są minusy ? bo nie wszystko pewnie jest tak kolorowe ? kiedyś kupowałam kosmetyki oriflame, ale teraz kupuję avon, bo łatwiej są dostępe.
      • qdlaata Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 22:48
        Minusy są, jak w każdej firmie.
        Jeżeli składasz małe zamówienie to obarczana jesteś opłatą detaliczną (coś jak
        opłata za spakowanie małej paczki w Avonie) wysokości 4 zł. Dodatkowo jeżeli
        zamawiasz paczkę na biuro regionalne i nie spełnia ona jakiś wymogów jeżeli
        chodzi o kwotę to dodatkowo w zamian za przywóz paczki musisz zamówić jeden z
        produktów oferowanych przez firmę. Wartości wachają się w granicach 10zł
        najtańszy - około 30 zł i są do 25% tańsze niż standardowo dla konsultantów.
        Chyba, że jeseś szczęściażem i mieszkasz w jednym z miast w którym jest oddział
        (Warszawa, Chorzów, Wrocław, Poznań) bądź filia (Bielsko - Biała, Bydgoszcz,
        Gdynia, Koszalin, Kraków, Lublin, Łódź, Olsztyn, Rzeszów, Szczecin).
        • chicarica Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 23:08
          Dodatkowo, jak się ostatnio dowiedziałam, jeśli np. nie złożysz zamówienia z 1
          katalogu, to po roku od zapisania się jesteś obarczana opłatą za wznowienie, w
          wysokości 19 zł. Tzn zawsze jesteś obciążana tą kwotą, chyba że zamawiasz przez
          cały rok regularnie z każdego katalogu, wtedy masz bonus - opłata ta wynosi 0
          zł.
          • qdlaata Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 13.07.04, 23:39
            Tak to prawda. Jeżeli w ciągu roku od daty podpisania wniosku nie złożysz w
            którymś miesiącu zamówienia, to w rocznicę wpisania się do firmy płacisz 19zł.
            • justa_79 Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 09:14
              i tą opłatę ponosi się tylko po I roku bycia w Oriflame czy co roku? np. jeśli
              w drugim roku też nie złożę zamówienia co miesiąc, to po roku znów płacę te 19
              zł?
              • matej_lublin Re: Dlaczego warto zostać konsultantka AVON?? 14.07.04, 09:18
                niestety znowu się płaci
                dla mnie najdziwniejsza opłata na świecie, chociaż nigdy mi jej nie naliczono
                to jednak uważam, że jej nie powinno być, bo raczej odstrasza
                pozdrawiam serdecznie,
                Krysia
    • roberti.ori Re: być czy nie być konsultantką 14.07.04, 21:42
      Kasiu odpowiedziałem na post nie używając spamu a ty i tak go wykasowałaś,
      boisz się szczersj prawdy, dla czego?
      • chicarica Re: być czy nie być konsultantką 14.07.04, 21:58
        Nie boję się szczerej prawdy, ale reklamujesz się tutaj, a reklama jest
        zabroniona (poza wyznaczonymi wątkami). Jeśli Ci się nie podobają zasady
        panujące na tym forum, masz wybór.
      • a.berezka93 Re: być czy nie być konsultantką 02.07.14, 20:34
        Witam
        Jestem Liderem Sprzedaży Avon i szukam nowych klientek oraz KONSULTANTEK.

Działam na terenie Piotrkowa, Tomaszowa, Bełchatowa, Łodzi i okolic
        Poszukuję nowych konsultantek z różnych części kraju.

Jeśli jesteś chętna zapraszam do mnie,
        darmowe prezenty,
        próbki i katalogi.
        Chętnie odpowiem na wszystkie pytania i pomogę początkującym konsultantkom.
        Zapraszam do współpracy.

KONTAKT:
        TEL:536-232-542
        E-MAIL: avonolaa@gmail.com
        Znajdziecie mnie na FB: Ola Berezka
        www.facebook.com/pages/AVON-Piotrk%C3%B3w-OLA/317244531762834?ref_type=bookmark
        POZDRAWIAM - Ola
    • marek010185 Re: być czy nie być konsultantką 14.07.14, 17:14
      jeśli masz tylko przed sobą obawę tego że nie złożysz zamównia minimalnego na 160 zł to nie masz sie czego obawiaćsmile
      w avon nie musisz robić zamówienia co katalogsmilesmile nigdzie w umowie nie jest tak napisane
      avon da ci sporo korzyści.. podaj mi maila a opisze ci w nim wszystkosmilesmile
      kasia
    • lideravonkarolina Re: być czy nie być konsultantką 22.09.16, 14:31
      Zapraszam wszystkie zainteresowane osoby do współpracy z Avon
      dla nowych konsultantek prezenty za 1 zł! rabaty na zamówienia do 40%, tańsze katalogi na start!
      Więcej informacji pod nr 600-590-923
      Lider sprzedaży Karolina Liszka
    • lideravonkarolina Re: być czy nie być konsultantką 27.09.16, 23:39
      Witam jestem liderem Avon zapraszam po więcej informacji pod nr 600-590-923wink
    • ainesska Re: być czy nie być konsultantką 07.06.18, 20:19
      Szukasz dodatkowego zajęcia ,które możesz pogodzić z codziennością ? Nie masz 18 lat a chciałabyś zacząć zarabiać na siebie ? Nie ważne ile masz lat,czy masz rodzinę czy nie , nie potrzebujesz mnóstwa czasu aby się tym zająć , godziny pracy dostosowujesz do siebie i do swoich potrzeb i możliwości . Co zyskujesz ?
      -zniżkę do 40% lub i więcej na kosmetyki
      - przedpremierowy dostęp do nowości
      -dodatkowy zysk z zamówień Klientów
      -rozwój dzięki bezpłatnym szkoleniom
      -wyjątkowe nagrody/prezenty od firmy
      -elastyczny czas współpracy
      -budowa zespołu i zarządzanie nim
      -możliwość prowadzenia swojej działalności online
      -awansy na wyższy stopień niż konsultantka z tym idzie większy zarobek i więcej możliwości
      -nie łączy Cię żadna umowa , rezygnujesz bez żadnych konsekwencji
      Widzisz ? Proste . Pomogę Ci zacząć zgłoś się ,jeżeli lubisz branżę kosmetyczną usmiech.gif dołącz do grupy na FB
      www.facebook.com/groups/1736321609795 690/
      • avon_2006 Re: być czy nie być konsultantką 11.10.18, 17:33
        Chcesz otrzymać sprzęt AGD i wiele innych NAGRÓD o wartości ponad 1000 zł?
        ODKURZACZ? WALIZKA? ROBOT KUCHENNY? BLENDER? GŁOŚNIK JBL? Zapach LUMINATA lub SEGNO?
        To wszystko może być Twoje! Chcesz kupować kosmetyki dla siebie i rodziny TANIEJ?
        Wypełnij formularz, a ja wyślę Ci próbki, katalog i potrzebne materiały. Kliknij w link poniżej i wypełnij formularz lub napisz: start.avonpolska.pl/zespol-avon-agnieszka-gorska
    • trade.mk Re: być czy nie być konsultantką 17.12.18, 19:58
      Masz grono zaufanych klientów, zbudowaną grupę konsultantek i liderów dodaj coś nowego do swojej oferty biznesowej i zarabiaj!– NIE wahaj się! Dołącz do nas! U nas każdy zaczyna od 15%!!!
      Michał 572 012 665 trade.mk@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka