Dodaj do ulubionych

Klub Róży 2005 - PILNE

10.12.04, 18:23
Proszę jesli ktos ma już smile warunki KR 2005 i może mi je PILNIE przesłać
bardzo prosze na adres : ulcik@list.pl

dziekuję z góry ..

ulcik
Obserwuj wątek
    • pynia15 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 10.12.04, 19:17
      ja tez bardzo bym prosila : pynia15@op.pl
      • aga173 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 10.12.04, 20:08
        Ja też bardzo proszę: szczyga17@op.pl
        • enyya Re: Klub Róży 2005 - PILNE 10.12.04, 21:40
          Czemu teraz wszyscy chórem chcą na e-maile, a na forum tego też nie można ? Niedługo to wogóle nie będzie mozna pisać na forum tylko przez pocztę. Bezsens.
    • bobo16 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 10.12.04, 20:49
      Z tego ,co słyszałam nowy Klub Róży trwa od k.02 do k.10Są 4 progi-najniższy
      10000zł.Pozostałych nie pamiętam.Najwyższy ok.150000.Nie ma mowy o 35% w
      COKach.Nie pamiętam szczegółów,ale jeśli chodzi o przywileje to są
      śmieszne.Jedyna ciekawa rzecz to po przekroczeniu 150000-wycieczka do
      Laponii.Od czasu,gdy nastała Elena Starkowa a nie ma już A.Sobierajewicz i
      B.Trybus zmiany idą w dziwnym kierunku-na wzór rosyjski.Ja podpisywałam umowę z
      Koordynatorką,ale miałam świetny kontakt z OKS-teraz dowiaduję się,że po Nowym
      Roku Koordynatorka jest ta sama,ale OKS inna.Nie podoba mi się to.Co będzie
      dalej?Mam bliższy kontakt z OKS,niż z koordynatorką.Zaznaczam,że moja OKS jest
      nią nadal.Zmieniono tylko granice okręgów.Co zrobić,aby być w okręgu OKS?
    • ankaxl Re: Klub Róży 2005 - PILNE 11.12.04, 15:55
      Hej mam pytanie, jestem konsultantką dopiero od 3 katalogow i zeby dostac sie
      do klubu rozy potrzebowalam jeszcze 17.000.Teraz wchodzac na strone Avonu widze
      ze zaczela sie edycja 2005. Moje nazbierane pkt zostaly skasowane i musze
      zaczynac wszystko od nowa. Czy oni co roku zerują "liczniki"?Moim zdaniem to
      bardzo glupie, bo w takim tempie nigdy sie tam nie dostane(w roku jest 13
      katalogow, sprzedaz z 1 katalogu powiedzmy wynosi 1000 zł, mysle ze to suma
      ktora najwiecej zwykla konsultantka jest w stanie osiagnacsmile, to 1000x13
      katalogów wynosi 13000,czyli zabraknie mi 7000 i wszystko bede musiala zaczynac
      jeszcze raz?????Oni zwariowali chyba. Dziewczyny jak wy to robicie, ze sie tam
      dostajecie????
      • nea2 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 11.12.04, 18:03
        niestety kwoty są co roku kasowane.Klub Róży w zamyśle ma skupiać najlepsze
        konsultantki.Dotychczasowe "premie" miały mobilizować wszystkie konsultantki do
        osiągnięcia takich wyników sprzedaży by mogły wejść do klubu.Więc albo
        pracujesz dużo na swoje konto albo Pani dziękujemy.Ja tylko żałuję,że teraz
        kiedy kończę swoją przygodę z Avonem oni wprowadzają 1 próg równy 10000
        zł.Myślę,że można by było spokojnie uzyskać taką kwotę.Na katalog wychodzi
        ok.770 zł.Tylko z tego co czytam większych przywilejów już nie ma.W każdym
        razie ja daję sobie spokój.
        • jodarek1 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 11.12.04, 19:56
          Ja jestem bardzo rozczarowana obecną edycją Klubu Róży jak i przyszłą edycją.
          Nie ma właściwie żadnych przywilejów. Śmiech na sali....
          Chyba naprawde dam sobie z tym spokój.

Joasia
          • ankaxl Re: Klub Róży 2005 - PILNE 11.12.04, 20:24
            Ale na stronie nic nie ma wspomnianego o 10.000, mam wyraznie napisane, ze uzyskalam dotad 0,00zl i potrzebuje 20.000 aby wejsc do bialej rozysad((czyli zupelnie nic nie zmienili.
            • nea2 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 11.12.04, 20:34
              Kwotę 10000 zacytowałam za Bobo.Czy rzeczywiście tak jest?Nie wiem.
              • bobo16 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 11.12.04, 21:37
                Klub Róży zaczyna się w k.02.Moje informacje pochodzą od mojej OKS,sądzę,że są
                pewne.
            • biba46 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 11.12.04, 21:33
              na stronie są informacje dotyczące 2004 roku, a nowe reguły wchodzą w 2005,
              więc musicie poczekać, aż je zamieszczą lub będą w obiecanym, bezpłatnym
              kalendarzu.
              pozdrosmile
              • sister52 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 12.12.04, 12:35
                Witam,

informacje są w bezpłatnym kalendarzu (swój otrzymałam w sobotę) oraz w nowej
                Gazecie Konsultantki. Ponadto w Gazecie piszą, że regulamin będzie dostępny na
                www.avon.com.pl od katalogu 01 - tymczasem już jest katalog 01 a na necie
                regulaminu nowego nie ma...
            • sister52 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 12.12.04, 12:33
              Witam,

Klub Róży edycji 2004 trwał od katalogu 02/2004 do katalogu 13/2004. Po
              zakończeniu katalogu 13/2004 "liczniki zostały wyzerowane" i ruszą znów od
              katalogu 02/2005, bo wtedy zaczyna się "zliczanie" wyników sprzedaży z edycji
              2005. Jeśli w ciągu 9 katalogów (02 do 10) uzbierasz 10,000zł to dostaniesz
              zegarek. Dalej nie ma się co wysilać, bo za 25.000zł jest zegarek i teczka
              skórzana. Większych przywilejów (tzn. takich dla których warto by było walczyć
              o Klub) nie ma.
        • sister52 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 12.12.04, 12:30
          Witam,

nie 770zł tylko 1111,11zł smile Edycja Klubu Róży 2005 trwa od K2/2005 do
          K10/2005.
          • ankaxl Re: Klub Róży 2005 - PILNE 12.12.04, 13:24
            Oni są nienormalni!!!!!!!!!!!!!!!
            • aptekarka2 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 12.12.04, 17:52
              Oni są wręcz bardzo oszczędni!!!!!! Bobo16 napisała o wycieczce do Laponii.
              Nasuwa mi się wniosek, że zwyczajem sowieckim będą wysyłać najlepszych na "białe
              niedźwiedzie". Nie dajmy się !!!!!!
              • ankaxl Re: Klub Róży 2005 - PILNE 12.12.04, 22:01
                Ejj dziewczyny dostalam wlasnie swoje zamoiwenie i w tym regulamin tego
                klubu.Porazka mowie wam!!!!!
                Poziom Rubinowy- 10.000- przywileje: wyższy limit kredytowy (9000-katalog, 4500-
                zamoweinia)
                -ulgowa infolinia!!!!(wow)
                -bezpłatny pakiet 15 katalogów na kampanię(12/2005,13/2005,02/2006)
                - elegancki zegarek z logo programu
                Poziom perłowy-50.000-produkt demo za 50gr, wyższy limit kredytowy
                11700/katalog, 5850/zamowienia)
                dalej to samo co w rubinowym
                -elegancka torba podreczna Samsonite
                -dyplom!!!!!!!!!!!!!!!!
                Poziom szmaragdowy 25000 podobnie jak w 2 + elegancka skórzana teczka
                konsultantki (podobnie wyglada jak ta z logo co ja mozna kupic za 13 zł hehe)
                Poziom Diamentowy-150.000- 100 katalogow na kampanie!!!+wycieczka do Laponii
                i dyplom!!!!
                Śmiechu warte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • sister52 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 13.12.04, 09:59
                  Witam,
                  ja naprawdę proponuję każdej z Was napisanie e-maila lub listu do AVONu na
                  temat tego "klubu róży". Sądzę, że jest szansa na zdziałanie czegoś jak
                  zasypiemy firmę korespondencją wyśmiewającą ten pseudo-klub. Bo oni sami to
                  dojdą do tego, że był to błąd dopiero jak zauważą wieeeelki spadek w sprzedaży
                  spowodowany tym, że wiele rozgoryczonych klubowiczek po prostu przestało się w
                  to bawić.
                  A zauważyłyście, że do kwoty kwalifikacyjnej nie będzie się już wliczała oferta
                  netto? Fajnie, co?
                  • ankaxl Re: Klub Róży 2005 - PILNE 13.12.04, 10:33
                    Mowisz cos o ofercie netto???? Mysle ze mozemy sie z nia pozegnac, bo znow jej
                    nie ma przy katalogu 03. I cos czuje ze ja tak sprytnie wycofalisad((
                    • sister52 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 13.12.04, 13:15
                      Witam,
                      możliwe, możliwe. Szkoda, że w K3 jej nie ma.
                      Ale zauważ, że oferta netto to także oferta internetowa - która zgodnie z nowym
                      regulaminem nie będzie się wliczła do kwoty kwalifikacyjnej.
                  • edziecko_ulcik to co piszemy list ?? 13.12.04, 13:21
                    może napiszmy jeden wzór a każda go wyśle osobno ? emailem smile tylko na jakie
                    adres ?
                    ulcik
                    • sister52 Re: to co piszemy list ?? 13.12.04, 13:23
                      Najlepiej na elena.starkova@avon.com - niech idzie na samą górę smile
                      • amarga Re: to co piszemy list ?? 13.12.04, 18:32
                        Przemyślałam sprawę i dziś jeszcze porozmawiałam z jedną zaufaną panią z obsługi klienta. Pani podpowiedziała mi, że masowe listy są jedyną szansą na zmianę, ale... nie powinny to być maile. I zgodzę się z nią - poczta elektroniczna wciąż nie jest w naszym kraju traktowana jako oficjalny i zobowiązujący do czegokolwiek dokument. Tylko zwykły list, któy zarejestrowany zostanie w kancelarii Avonu, zmusi kierownictwo do reakcji i odpowiedzi. Zatem ja postulowałabym PISAĆ, ale wyłącznie w formie tradycyjnej. A im więcej skarg - tym lepiej.

Czy ustalimy jakiś jednolity tekst dla wszystkich, czy każda pisać miałaby indywidualnie (teraz już nawet abstrahuję, czy tradycyjnie czy tylko mailowo)?
                        • edziecko_ulcik Re: to co piszemy list ?? 14.12.04, 13:09
                          ok - ja jestem za emailem smile i pocztą równocześnie !
                          a jak chodzi o tekst jestem za jednym wspólnym smile a jak wy ?
                          ulcik
                    • ankaxl Re: to co piszemy list ?? 13.12.04, 13:25
                      Jestem za napisaniem tego listu. Juz myslalam o zebraniu nazwisk (czy tez
                      numerow personalnych, nie weim co sie bardziej przyda) i wyslaniu im protestu,
                      bo jak tak dalej bedzie to bedziemy traktowane jak zwykle klientki, bez zadnych
                      opustow i specjalnych ofert.
                      • edziecko_ulcik Re: to co piszemy list ?? 13.12.04, 13:40
                        jestem ZA !
                        ulcik
                      • dezole Re: to co piszemy list ?? 27.12.04, 15:17
                        jestem za przeciez terazniejsze przywileje sa smieszne praktycznie ich nie
                        ma!!!! z roku na rok jest coraz gorzej oni chyba chca nas zupelnie zniechecic
                        mam konto na ojca czyli co nie bede mogla odebrac prezentu???? to jest bez
                        sensu..........
                        pozdrawiamsmile
                    • nikasob Re: to co piszemy list ?? 13.12.04, 13:47
                      Też jestem za wzorem, albo choć szablonem, żeby w każdym meilu znalazły się
                      porządne argumenty i żeby jeszcze było miejsce na coś od siebie.
                • agulha Re: Klub Róży 2005 =Amway? 27.12.04, 01:45
                  Pewnie, że śmiechu warte. Kombinują jak konie pod górę, wykluczyli z cyklu
                  kwalifikacyjnego najlepsze katalogi, z których klientki kupują prezenty pod
                  choinkę. A poza tym, czy to nawiązywanie do kamieni szlachetnych nie kojarzy
                  Wam się, jak mnie, z amwayowskim praniem mózgów? No? Kto "chce być diamentem"?
                  • justa_79 Re: Klub Róży 2005 =Amway? 27.12.04, 15:00
                    mnie się wcale nie kojarzy, bo w porządniej firmie mlm przywileje i zarobki na
                    poziomie diamenta są takie, że klub róży to śmiech i zabawa.
    • nikasob Re: Klub Róży 2005 - PILNE 13.12.04, 12:22
      Ja dopóki nie zobaczę na własne oczy to nie uwierzę.
      Oni chyba nie wiedzą co robią ?!?
      Czyli mam zaczynać jak poczatkująca konsultantka? To dziękuje bardzo. Mam dużo
      klientek, które mają do mnie zaufanie. A mam kilka ofert firm konkurencyjnych,
      w których w tym momencie mam korzystniejsze warunki. Proszę bardzo.
    • bobo16 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 14.12.04, 19:31
      Zmiany w Avonie-Klub Róży to początek"Góry lodowej".Pisałam w innym mailu o
      innych zmianach-jak zmieniają się okręgi.Ja podpisywałam umowę z
      koordynatorką,ale lepszy kontakt mam z moją OKS.To fantastyczna babka.Teraz
      dowiaduję się,że następują zmiany(Elena Starkowa)-koordynatorka zostaje ta
      sama,ale zmienia się OKS(OKS nadal nią jest).Nie godzę się na to.Ale nie mam
      nic do gadania.Nie mam nic przeciw nowej OKS-ale nie chcę rozstawać się z moją
      ulubioną.Bardzo przywiązuję się do ludzi.Zmiany wprowadzane od pewnego czasu są
      głupie.Widzę,że moja OKS też jest przybita,ale nic nie mówi,po prostu takie są
      czyjeś decyzje.Wiem,że rozważa rezygnację z pracy.Jeśli tacy ludzie odejdą to
      kto po nich nastanie?Co dalej z Avonem?Wiem,że nie ma ludzi niezastąpionych,ale
      w moim mieście miałam do czynienia z kilkoma OKS(jest ich u nas wiele ok.6 czy
      7)i ta jest ciepła,fantastyczna,zawsze mi pomogła.Przecież Avon to ludzie,a nie
      maszyny.
    • bobo16 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 14.12.04, 19:50
      Zapomniałam zapytać,może ktoś wie,co zrobić,aby została ta sama OKS-nieważny
      koordynator?Zaznaczam-nie przeprowadziłam się.Wiem,że adres odbioru paczki to w
      Avonie świętość.Ale moja OKS od nowego roku pracuje na innych terenach.Wiem,że
      osoby,które podpisywały umowę z OKS zostają z nią.Może podpisać nową umowę z
      OKS?Czy mogę w ten sposób?
      • nikasob Re: Klub Róży 2005 - PILNE 15.12.04, 08:04
        Możesz przepisać umowę na nowy adres (praca, kuzynka, babcia, koleżanka), gdzie
        aktualnie pracuje Twoja ulubiona OKS, a z kurierami umówić się że paczkę będą
        zawsze przywozić na stary adres. Mi się tak udało.
        • sister52 Re: Klub Róży 2005 - PILNE 15.12.04, 20:47
          Witam,
          od dość dawna już nie ma możliwości "przepisania" umowy. Można tylko podisać
          nową umowę na kogoś bliskiego, np. siostrę, mamę. Ale ta osoba będzie
          traktowana jak nowa czyli np. na samym początku będzie miała mały limit
          kredytowy, itd. Są też plusy - możliwość udziału w programie Twój Pewny Start :-
          ) Tak więc jak najbardziej możesz podpisać nową umowę ze swoją OKS.
    • nikasob Jeśli ktoś chce, mogę przesłać mój list 15.12.04, 11:57
      Napisłam, wysłałam.
      Jeśli chcecie - piszcie na meila gazetowego, mogę Wam podesłać.
      • ankaxl Re: Jeśli ktoś chce, mogę przesłać mój list 15.12.04, 17:04
        Wstaw ten tekst na foum, to wszyscy beda mogli go wyslac. Jesi nie to wyslij na
        foryou85@wpl
      • amarga Re: Jeśli ktoś chce, mogę przesłać mój list 15.12.04, 20:06
        Umieść na forum publicznym.
        Albo podeślij mi prywatnie - na maila gazetowego.
        Dzięki!
    • ankaxl Re: Klub Róży 2005 - PILNE 23.12.04, 00:24
      hej mam jeszcze jedno pytanie do tego klubu. Mowicie, ze liczniki rusza od
      kat.02. Jestem z okregu trendujacego, wiec jak wiecie mam szybciej katalogi.
      Zlozylam juz dwa zamowienia na 2jkę. Na stronie niestety moj licznik w dalszym
      ciagu wynosi 0,00zł. Czy jak na necie ruszy kat 02 to ta kasa ktora uzbieralam
      na ten katalog bedzie wliczona??czy dopiero od 03?Jak to bylo w ubieglym roku??
      • saralove trendujące k.03-k.11 03.01.05, 19:11
        Edycja 2005 Programu rozpoczyna się wraz z katalogiem 02/2005, kończy się wraz z
        2 terminem kampanii 10/2005 (trendsetter w tym samym przedziale czasowym, czyli
        od katalogu 03/2005 – do 2 terminu kampanii 11/2005) – zgodnie z harmonogramem
        składania zamówień dla danego dnia wysyłkowego w obrębie okręgu. Czas trwania
        edycji 2005 obejmuje 9 kampanii.
        • saralove Re: trendujące k.03-k.11 03.01.05, 19:13
          PS. Moim zdaniem Klub Róży 2005 to najgłupsza ze zmian w firmie! Zamiast
          motywować do pracy, tylko zniechęcają ;/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka