Dodaj do ulubionych

AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!!

01.06.05, 22:47
PRZECIEZ TO MASÓWA, NIENATURALNE, WYPEŁNIONE PO BRZEGI KONSERWANTAMI, I JAK
NA TAKIE BUBLE TO DROGIE, KUPCIE SOBIE LEPIEJ POSLSKIE NATURALNE KOSMETYKI smile
Obserwuj wątek
    • chicarica Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 01.06.05, 22:53
      Po pierwsze to nie krzycz.
      Po drugie - nie podoba ci się Avon, nikt ci nie każe go używać.
      • ebusia_fam_fatal Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 01.06.05, 23:56
        ale z drugiej strony chyba ma prawo wyrazic swoje zdanie? no chyba ze nie masmile
        • chicarica Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 12:53
          No ma, pewnie że ma. Tylko niekoniecznie krzykiem, głównie o to mi chodziło.
          Mieliśmy tu już takich "misjonarzy" pragnących wyzwolić nas z sideł sekty, stąd
          może moja nieco gwałtowna reakcja.
          A do dzielenia się wrażeniami na temat Avonu jak najserdeczniej zapraszam smile
    • margaretka2002 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 02.06.05, 02:23
      Jeszcze mi tylko powiedz, ze najlepszy jest Oriflame, a powiem Ci kim jestes.
    • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 02.06.05, 10:12
      wyrazić zdanie zawsze ma prawo, aby kulturalnie.
      a powiedz, jakie to naturalne polskie kosmetyki, jakieś przykłady firm?
      • chitarini Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 02.06.05, 12:37
        Nie ma w 100 % naturalnych kosmetyków.Przyznaję jednak,że avon jest bardzo
        nafaszerowany chemią jak zresztą większość zagranicznych firm typu garnier czy
        l'oreal.
        • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 02.06.05, 13:33
          no właśnie, ale jeśli ktoś za naturalne, polskie kosmetyki uważa Ziaję,
          nafaszerowaną pochodnymi ropy naftowej, to ja dziękuję smile chciałam tylko
          dowiedzieć się, co Marta uważa, za te naturalne, polskie firmy, żeby wiedzieć,
          czy mamy o czym rozmawiać.
          • chitarini Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 02.06.05, 18:41
            Jeżeli chodzi o tą pochodną ropy nawtowej to ma ją większość kosmetyków.
            • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 03.06.05, 12:06
              ale nie wszystkie.
              • raquelle Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 03.06.05, 12:11
                słowo 'większość' oznacza przecież 'nie wszystkie' , znowu sie czepiasz. ajk
                nie odpowiadzasz i nic konkretnego nie wnosisz, to po co sie tkasz, kobito?!
                • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 03.06.05, 12:56
                  PMS?
          • newsstand Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 14:32
            justa_79 napisała:

> no właśnie, ale jeśli ktoś za naturalne, polskie kosmetyki uważa Ziaję,
            > nafaszerowaną pochodnymi ropy naftowej

alez ropa naftowa jest jak najbardziej naturalna smile
            • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 22:19
              newsstand napisał:
              > alez ropa naftowa jest jak najbardziej naturalna smile

owszem, ale jakoś nie bardzo mam ochotę nakładać na twarz jej pochodne,
              wiedząc, co jeszcze się z niej produkuje... poza tym, są
              dla mnie komedogenne.
              • newsstand Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 01:36
                dla mnie tez, tak jak i np rozne olejki naturalne. ale to juz zupelnie inna
                sprawa
        • kasiapil Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 19.09.05, 14:34

Nie wprowadzaj ludzi w błąd, Chiraca! A właśnie, że są w 100% NATURALNE
          kosmetyki! Tylko, że są drogie i niereklamowane, i nie należą do żadnego
          międzynarodowego koncernu. To skromna niwielka firma Dr. Haushka
          tiny.pl/qlsr
          Skład balsamu różanego Dr. Haushki uwaga uwaga: Aqua, Rosa Canina, Rosa
          Gallica, Prunus Dulcis, Alcohol, Glycerin, Pyrus Cydonia, Butyrospermum Parkii,
          Daucus Carota, Buxus Chinensis, Cetearyl Alcohol, Cera Flava, Rosa Damascena,
          Parfum, Citronellol, Geraniol, Limonene, Linalool, Citra, Coumarin, Eugenol,
          Benzyl Benzoate, Propolis Cera, Lecithin.
          • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 19.09.05, 15:30
            pozwolisz, że jeszcze raz przytoczę, co zawiera ten "naturalny w 100%" krem
            Hauschki:
            Benzyl Benzoate - Pochodzenia chemicznego. Składnik występujący w postaci
            bezbarwnej, oleistej cieczy lub białej, twardej substancji o
            charakterystycznym, przyjemnym zapachu. Środek nierozpuszczalny w wodzie,
            rozpuszczalny w eterze, alkoholu i chloroformie. Stosowany najczęściej w
            perfumerii.

a jeśli mowa o błędach, to chicarice będzie miło, jeśli nie będziesz przekręcać
            jej nicka wink
    • sliwenka Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 12:15
      naturalne polskie kosmetyki śmiechu warte jak teraz w jedzeniu masz chemie
      myslisz że czemu te pomidory są takie duże a mleko w kartonie tyle wytrzymuje
      bez zepsucia a ona jeszcze napisze ze polskie naturalne kosmetyki nie wiem jaka
      to firma ha ha śmiać się chce
      • newsstand Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 14:38
        sliwenka napisała:

> naturalne polskie kosmetyki śmiechu warte jak teraz w jedzeniu masz chemie
        > myslisz że czemu te pomidory są takie duże a mleko w kartonie tyle wytrzymuje
        > bez zepsucia

mleko wytrzymuje tyle w kartonie bo jest pasteryzowane, poddane obrobce
        termicznej - UHT=ultra high temperature. swieze mleko tez sie przegotowywuje
        zeby pozbyc sie bakterii ktore spowoduja jego "zepsucie"(zsiadle mleko)i zeby
        dluzej postalo, tylko nie pakuje sie go w hermetyczny karton. ot caly proces,
        zadna to chemia
    • chicarica Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 13:03
      To święta prawda, że w Avonie jest mnóstwo chemii. Tylko - gdzie jej nie ma?

Polskie kosmetyki wcale też nie są takie naturalne. Co więcej, nawet kosmetyki
      firm reklamujących się jako naturalne wcale też takie nie są.
      Powiem Wam jak wyglądają moje wrażenia na temat Oriflame z pozycji konsultantki
      - zapisałam się w promocji za 1 zł wink Otóż kosmetyki te - być może - nie
      zawierają substancji odzwierzęcych, ale chemii i konserwantów w nich pełno tak
      samo jak wszędzie indziej. Mam przed sobą właśnie krem tonujący z serii Visions
      - ponad połowa składników w nim to pochodne ropy naftowej. Methylparaben w
      połowie listy składników, grubo powyżej jedynego wyciągu roślinnego w składzie -
      czyli Rosmarinus Officinalis. Tak więc "naturalność" tego kosmetyku jest mocno
      dysusyjna. Skład innych kosmetyków tej firmy wygląda podobnie, co nie znaczy, że
      ich nie lubię.
      Podobnie jest z innymi firmami reklamującymi się jako naturalne. Ja mam jedną
      zasadę: kupuję to co mi służy, część kosmetyków Avonu mi zdecydowanie służy, a
      chemia w dzisiejszych czasach jest wszędzie. Kosmetyki bez chemii miałyby nędzny
      zapach, dziwną konsystencję i tydzień przydatności do użycia. Do tego składniki
      naturalne działają dużo łagodniej, ale przez to mniej skutecznie niż tzw. "chemia".
      • nea2 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 13:29
        ja kupiłam wczoraj mleczko YR i z przyzwyczajenia nie spojrzałam na
        skład.Oczywiście parabeny są i to w kilku postaciach sad
        Podsumowując cały wątek mogę powiedzieć,dziewczyny nie martwcie się chemia
        konserwuje,co zaprocentuje w przyszłości smile.Popatrzcie na swoje chemiczki w
        szkole,uczelni,pracy itd.Ja przynajmniej zawsze miałam styczność z takimi co to
        lata swoje mają a wygladają świetnie tongue_out
      • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 22:22
        chicarica, zgadza się, ja używałam niewiele kosmetyków Ori, ale na skład zawsze
        patrzę. byłam nieco zdziwiona, że w kosmetykach reklamowanych jako naturalne,
        dla przykładu w jednym z kremów, jest tylko 1 wyciąg roślinny i to hen, daleko,
        w drugiej połowie składu. Avon przynajmniej nie reklamuje wszystkich kosmetyków
        jako naturalne, jedynie nazwa serii Naturals jest nieco zabawna w kontekście
        składów wink
    • bluean Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 15:34
      Ktoś na forum polecał kosmetyki burt's bees ,których u nas oczywiście nie
      ma.Ale co nieco o nich wyszukałam w internecie i rzeczywiście mają bardzo dużo
      naturalnych wyciągów a prawie wcale nie ma syntetycznych konserwantów.Ok.95% to
      natura w tych kosmetykach.Jak znajdę to dołączę link.
      • chitarini Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 15:42
        www.burtsbees.com
        • chitarini Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 15:43
          Ja mam do tego link i też czytałam o tym na urodzie.
    • sliwenka Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 17:36
      może jeszcze powiecie mi że mleko nie ma chemii, to dlaczego ma takie cos jak
      termin wazności
      • hke Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 19:16
        sliwenka napisała:

> może jeszcze powiecie mi że mleko nie ma chemii, to dlaczego ma takie cos jak
        > termin wazności
        ???
        • tullinica Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 04.06.05, 19:32
          Jaka ożywiona dyskusja - juz dawno na forum nie było tak "gorąco".
          Tylko chyba nie ma o co kruszyć kopii, bo i tak każdy wybiera to co dla niego
          najlepsze - i nie zmusi nikogo do używania lub nie innych kosmetykówsmile
          Pozdrawiam.
      • newsstand Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 01:34
        sliwenka napisała:

> może jeszcze powiecie mi że mleko nie ma chemii, to dlaczego ma takie cos jak
        > termin wazności

jablko tez ma termin waznoci - dopoki nie zgnije, czy to znaczy ze tez ma
        chemie? to raczej naturalny proces, ze sie psuje
        • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 09:55
          newsstand napisał:
          > jablko tez ma termin waznoci - dopoki nie zgnije, czy to znaczy ze tez ma
          > chemie? to raczej naturalny proces, ze sie psuje

no właśnie, tylko porównaj sobie "okres ważności" jabłka z okresem ważności
          mleka UHT albo kosmetyków Avonu wink

sliwenka miała pewnie na myśli długi okres ważności w przypadku mleka UHT.
          • newsstand Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 16:43
            justa_79 napisała:
            > no właśnie, tylko porównaj sobie "okres ważności" jabłka z okresem ważności
            > mleka UHT albo kosmetyków Avonu wink
            >
            > sliwenka miała pewnie na myśli długi okres ważności w przypadku mleka UHT.

sliwenka napisała:
            > jabłko wytrzyma dłużej jesli je wsadzisz do chłodnii
    • sliwenka Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 09:50
      tylko że jabłko rośnie na drzewie i nie ulega żadnej przeróbce w fabryce, a
      mleko jedzie do mleczarnii i nawet nie wiesz co z nim robią, jabłko nie uległo
      przeróbce i nie wsadzono go do kartonu więc słaby argument znalazłaś z tym
      jabłkiem,jabłko wytrzyma dłużej jesli je wsadzisz do chłodnii a mleko i tak sie
      zepsuue bo ma date ważności i nie postoi dłużej
      • newsstand Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 16:39
        no wlasnie wiem co robia w tej "fabryce" - poddaja dzialaniu UHT, ultra high
        temperature, zeby wybic bakterie, i wsjo. hermetyczny karton zachowuje tylko
        ten stan dopoki go nie otworzysz, wtedy tez sie mleko zepsuje
        • nea2 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 17:40
          ano zepsuje się,bo wnikną do niego nowe bakterie,które zaczną się
          rozmnażać.Stąd też informacja na opakowaniu przez ile można trzymać otwarty
          karton w lodówce.
          Jabłko też zgnije bo po pewnym czasie pojawią się bakterie gnilne.Co do
          wypowiedzi na temat tego,że jabłko pozbawione jest chemii,a czymże innym są
          białka,węglowodany? toż to czysta chemia,tyle że organiczna.
          • nea2 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 17:43
            dodam coś jeszcze.A wiecie dlaczego niektóre jabłuszka są pięknie wybarwione?Są
            też takie co mają napis wesołych świąt.A no dlatego że zostały potraktowane
            etylenem smile
          • newsstand Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 19:34
            nea2 napisała:

> Co do
            > wypowiedzi na temat tego,że jabłko pozbawione jest chemii,a czymże innym są
            > białka,węglowodany? toż to czysta chemia,tyle że organiczna.

zgoda tylko nie o taka chwemie chodzilo. w tym ujeciu czlowiek, ba caly
            wszechswiat to chemia
            • miszczynia Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 20:51
              Wszystko, co piszecie to prawda, jak również to, ze małe dawki niektórych
              trucizn mają właściwości lecznicze. A jabłko, które nie jest "pryskane", nie ma
              szans trafić do sprzedaży, choć i wtedy nie jest pozbawione chemii, gdyż nie ma
              już całkowicie czystego powietrza i wody. Smacznego wink
      • hke Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 06.06.05, 13:46
        sliwenka napisała:

jabłkiem,jabłko wytrzyma dłużej jesli je wsadzisz do chłodnii a mleko i tak sie
        >
        > zepsuue bo ma date ważności i nie postoi dłużej
        1)Postaraj się czytać, to co napisałaś, przed wysłaniem. Rozumiem, że człowiek
        mysli w sposób mało uporządkowany, ale miło by było, gdyby komunikował te
        przemyślenia innym osobom w sposób bodaj odrobinę przemyślany.
        2)Mylisz się, postoi. Znam człowieka, u którego stoją jakieś niesamowite ilości
        przeterminowanej żywności, w tym hektolitry przeterminowanego mleka (dostaje to
        od jakiejś organizacji dobroczynnej) i spożywanie ich grubo po terminie
        ważności jakoś widocznie mu nie szkodzi.
        • justa_79 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 06.06.05, 13:56
          chyba zaczynam rozumieć, o co chodzi sliwence wink
          jabłko nie przeszło obróbki chemicznej, więc trudno określić jego datę
          ważności, zależnie od temp. przechowywania może leżeć kilka dni, kilkanaście
          albo i dłużej.
          a przykładowo mleko UHT i inna obrabiana chemicznie żywność posiada określoną
          datę ważności. w przypadku naturalnego produktu (jabłka itp.) określenie takiej
          daty jest niemożliwe. a więc - mleko UHT posiada datę ważności - nie jest do
          końca naturalne.
    • sliwenka Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 05.06.05, 23:22
      mój chłopak pracuje w mleczarnii to już sie nasłuchałam jak mleko przerabiają,
      jak raz wypił mleko nie do końca już przerobione gotowe to (cho go przed tym
      ostrzegali) to cały dzień spędził w ubikacji gdyż wymiotował
    • choco18 Re: AVON TO NAJGORSZE PASKUDZTWO!!! 20.09.05, 20:43
      Jedyne kosmetyki, których jestem w 100% pewna (i moja twarz również) to marka
      ARTISTRY www.artistry.com
      • joanne20 amistry heh.. 20.09.05, 21:13
        Choco18 weszłam na tą strone i dalej w Polską strefe i poszukałam kosmetyku,
        który akurat zamierzam kupić- żel do tłustej cery. I znalazłam,
        owszem .......................... tyle że w cenie 76 zł !!!!!!!!!!!!

...
        • choco18 Re: amistry heh.. 25.09.05, 07:31
          masz racja, a ciekawa jestem ile kosztuje żel diora, chanela, estee lauder itp.
          chyba troche więcej prawda?
          A teraz powiem Ci że Artistry to kosmetyki klasy wyżej wymienionych firm, Avon
          nie może się porównywać...

Pozdrawiam!
          Buziaki! big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka