Dodaj do ulubionych

katalog13 dostepny dla wszystkich

17.10.05, 19:59
katalog jest dostepny na www.kataloavon.k9.pl
Obserwuj wątek
    • katalogavon POPRAWKA ADRESU 17.10.05, 20:02

> katalog jest dostepny na www.katalogavon.k9.pl
      • katalogavon NOWY ADRES 18.10.05, 15:29
        ze względu na ogromne zainteresowanie musiałam założyć kolejne konto:

www.katalogavon.k9.pl
        ZAPRASZAM
        • katalogavon Re: NOWY ADRES 18.10.05, 15:30
          szlag by to... nowy adres to

www.katalogavon2.k9.pl

sorki
          • katalogavon I JESZCZE ZAPASOWY ADRES 18.10.05, 16:09
            na wypadek gdyby poprzedni też się zapchał:

www.xthost.info/katalogavon/
            • katalogavon KOLEJNY ADRES Z KATALOGIEM <a href="http://members.lycos.co" targe 19.10.05, 21:00
              heh, poprzedni zapasowy serwer (www.xthost.info/katalogavon/)padł z nieznanych
              mi przyczyn, sniff

więc tu jest inny:

members.lycos.co.uk/katalogavon/
              bierzcie i ściągajcie!!!
    • janette0 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 17.10.05, 20:12
      O kurcze... to katalog z nie tego forum... chyba nie powinien byc tu
      opublikowany? A ktos jakis czas temu napisał,ze TO ma wirusa tongue_out
      • one-step Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 17.10.05, 20:15
        masz pozwolenie na publikacje tego katalogu?
        • nea2 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 17.10.05, 20:17
          oczywiście,że nie ma.Jak już coś udostępniasz,to udostępniaj przynajmniej swoją
          pracę,a nie czyjąś.
          • dezole Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 17.10.05, 20:21
            uwazajcie dziewczyny i nie sciagajcie tego mi własnie przed chwila ten plik
            jakies cholerstwo na kompie zainstalowl i sie nie moge pozbyc to jakis
            piorunski wirus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • gangsta.eve Re: ja też mam wirusa :O 17.10.05, 20:31

• mlodaimala Re: ja też mam wirusa :O 17.10.05, 20:45
                Dziewczyny, trzeba jak najszybciej skasowac ten watek, bo kto nie doczyta
                waszych postów, to sciagnie wirusa i komp załatwiony. Tylko pytam sie, jaki
                interes ma ten ktos kto zamieszcza na forum takie dziadostwa??? Brrr...
              • janette0 bez komentarza... 17.10.05, 20:52
                To co sie dzieje na forum przekracza pewne granice... Dziewczyny,katalog to
                tylko kawałek papieru warty niecałą złotówke... A co do wirusa to... !@#$%^&*,
                chetnie zbluzgam "katalogavon" osobiscie :[
          • katalogavon Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 17.10.05, 20:46
            mam takie samo prawo do publikowania go jak i autorki. One sie Avonu tez chyba
            nie pytaly?

nie jestem nawet konsultantka, ale denrwuja mnie takie "tobie dam a tobie nie",
            poza tym nie mam z tego zadnej korzysci
    • stickit tam nie ma żadnego wirusa szanowne konsultantki 17.10.05, 20:43
      dlaczego piszecie że tam jest wirus?myślicie że nikt tego nie otworzy?żałosne tongue_out
      swoją drogą skan beznadziejny
      • janette0 .... 17.10.05, 20:59
        dziewczyno albo jestes slepa albo masz cos nie tak z antivirem...
        • stickit WIRUSA NIE MA!!! konsultantki blefują celowo! 17.10.05, 21:06
          no żałosne
          ROTFL ROTFL ROTFL
          • one-step Re: WIRUSA NIE MA!!! konsultantki blefują celowo! 17.10.05, 21:19
            Moim zdaniem nie powinnaś publikować katalogu skoro nie masz na to pozwolenia?
            Ty skanowałaś? Nie... Więc czemu robisz sobie problemy?!
            • stickit WIRUSA NIE MA!!! konsultantki blefują celowo! 17.10.05, 21:24
              no i nie opublikowałam-nie jestem autorką wątku,nicki ci się pomyliły i źle
              kliknęłaś na 'odpowiedz' tongue_out
              własnie sobie oglądam katalog i planuję zakupy tongue_outPP
            • katalogavon Re: WIRUSA NIE MA!!! konsultantki blefują celowo! 17.10.05, 21:34
              Samo zeskanowanie i publikowanie katalogu wśród znajomych jest nielegalne,
              dlatego nie rozumiem tego sporu o prawa autorskie.
              • justa_79 Re: WIRUSA NIE MA!!! konsultantki blefują celowo! 18.10.05, 15:54
                jeśli samo zeskanowanie katalogu jest nielegalne, to jego rozpowszechnianie na
                stronach internetowych również - zatem zgłoszenie tego faktu do administratora
                strony spowoduje zablokowanie strony, obserwację pozostałych stron danego
                użytkownika oraz zgłoszenie sprawy na policję.
                • katalogavon Re: WIRUSA NIE MA!!! konsultantki blefują celowo! 18.10.05, 16:06
                  Poświęce się dla dobra ogółu!

ROFL
    • justa_79 gdzie jest moderator?! n/t 17.10.05, 20:48

• justa_79 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 17.10.05, 20:51
      skoro wszyscy mają już katalog, to domyślam się, że nie musimy już odpowiadać
      na pytania o promocje w nowym katalogu ani udzielać opinii na temat produktów,
      gdyż osoby na tym forum są tak zaradne, że sobie bez tego poradzą.
    • zosiajaniak a ja nie mam wirusa :) 17.10.05, 21:01
      poza tym skan jest fatalny
      • stickit tylko konsultantki mają wirusa :PPP 17.10.05, 21:05
        żałosne jak próbują obronić swój katalog
        KONSULTANTKI NIE WCHODŹCIE TAM ZŁAPIECIE WIRUSA!!!
        klientki mogą wchodzić tam bez obaw,wirusa nie ma
        • sieczkaa91 Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 17.10.05, 21:51
          ale z was dziwni ludzie... Bitwa O Katalog: Konsultantki vs. Klientki
          szok uncertain
        • gudz666 Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 17.10.05, 22:41
          tu bardziej nie chodzi o wojnę o katalog,ale o to,że osoby,które
          go skanowały nie chciały go rozpowszechnieć.wojny by nie było,gdyby
          osoba o nicku katalogavon umieściła na stronie skan robiony przez nią,
          a nie kradła cudzej pracy
          • katalogavon Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 17.10.05, 23:12
            poczekam, aż się wypowie ktoraś z autorek - bo nie sądzę, abyś Ty miala jakieś
            prawo do wypowiedzi w ich imieniu.
            • dezole Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 17.10.05, 23:37
              nieraz sie wypowiadły autorki ze nie zycza sobie zamieszczania ich katalogu na
              jakiejkolwiek stronce czy przesyłania go osobom spoza grona forum dla
              konsultantek!
            • hepinka Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 08:52
              zapytałaś którejkolwiek z czterech osób umieszczonych na okładce
              co sądzą o publikacji wyniku ich zabiegów
              przy skanowaniu DLA FORUM KONSULTANTEK katalogu 13 ???????
              nie sądzę !!
              czy słowa DLA FORUM KONSULTANTEK są niezrozumiałe?
              wydawało mi się, ze po polsku napisałyśmy...
              • nea2 hepinka 18.10.05, 09:22
                czytałam kiedyś,że wśród małolatów panuje teraz wtórny analfabetyzm.Jak
                myślisz,dlaczego teraz na egzaminach końcowych/maturze wałkują zadania ze
                zrozumienia tekstu?
              • katalogavon Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 09:28
                a) Fajnie, ze DLA FORUM KONSULTANTEK, ale sądząc z tematu tyczącego wpisywania
                na forum, WIELE KONSULTANTEK NIE MOZE SIE NA NIE DOSTAC.

b)Zabiegów przy skanowaniu, zabiegów przy skanowaniu. A czy którakolwiek z
                autorek zapytała się firmy Avon o pozwolenie na zeskanowanie i rozprowadzanie?
                Jak nie, to czemu z kolei ja miałabym się pytać Was? Złodziej złodzieja nie
                okradnie? wink
                • hepinka Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 09:35
                  ad.a) ja na to nie mam wpływu, oferowałam pomoc sister52 ale bez odp
                  ad.b) problem rozwiąże się sam niebawem smile
                • nea2 Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 09:38
                  katalogavon napisała:

> a) Fajnie, ze DLA FORUM KONSULTANTEK, ale sądząc z tematu tyczącego wpisywania
                  > na forum, WIELE KONSULTANTEK NIE MOZE SIE NA NIE DOSTAC.
                  >
                  > b)Zabiegów przy skanowaniu, zabiegów przy skanowaniu. A czy którakolwiek z
                  > autorek zapytała się firmy Avon o pozwolenie na zeskanowanie i rozprowadzanie?
                  > Jak nie, to czemu z kolei ja miałabym się pytać Was? Złodziej złodzieja nie
                  > okradnie? wink

ale dziecko drogie o czym ty dyskutujesz?Zrób skan sama i udostępnij go innym,a
                  wierz mi,że żadna konsultantka nie będzie miała do Ciebie pretensji.Ciekawa
                  jestem też,czy ty byś się spytała firmy Avon,czy możesz zeskanować katalog.Coś
                  mi się wydaje,że gdyby to był twój skan to nie podawałabyś takich argumentów.
                  • katalogavon Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 09:44
                    weź coś na uspokojenie. jak widać autorka potrafi podejść do tego "problemu"
                    spokojnie, za to Ty zachowujesz się jak nawiedzona! a jeśli jestem dla Ciebie
                    "dzieckiem", to znaczy ,że jesteś już gdzieś babcią! GRATULACJE - ale w tym
                    wieku trzeba na serce uważać. ;>
                    • nea2 Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 09:46
                      kochanie nie martw się o moje serce.poprostu twoje argumenty do mnie nie
                      przemawiają.
                      • katalogavon Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 09:49
                        >czytałam kiedyś,że wśród małolatów panuje teraz wtórny analfabetyzm.Jak
                        >myślisz,dlaczego teraz na egzaminach końcowych/maturze wałkują zadania ze
                        > zrozumienia tekstu?

> kochanie nie martw się o moje serce.poprostu twoje argumenty do mnie nie
                        > przemawiają

Niektórzy nawet nie znają zasad ortografii, więc szkołę podstawową wypadałoby
                        skończyć. "Po prostu" pisze się oddzielnie.
                        • nea2 Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 10:02
                          dziękuję za cenną uwagę.Szkoda tylko,że nie czytałaś o zasadach jakie panują na
                          forach.
                          Na tym kończę tą dyskusję.
                    • hepinka Re: tylko konsultantki mają wirusa :PPP 18.10.05, 10:23
                      po prostu szkoda mi strzępić sobie klawiatury na jałową z tobą dyskusję
                      dialog uważam za zakończony
      • nea2 Re: a ja nie mam wirusa :) 18.10.05, 09:41
        zosiajaniak napisała:

> poza tym skan jest fatalny

nie ma to jak piękne podziękowanie zarówno dla autorów skanu,jak i dla
        avonkatalog,że go dała na stronę.Skoro mówisz,że skan jest fatalny,to myślę że
        go usuniesz z dysku,tudzież nie będziesz go więcej ogladać.
        • zosiajaniak Re: a ja nie mam wirusa :) 18.10.05, 09:49
          Nie musze go oglądać bo piątek robiłam zakupy w Avonie i mam 20
          nowiutkich "trzynastek" smile
    • nea2 katalogavon 18.10.05, 12:13
      zabawna jesteś dziewczynko.Chcesz mi zaszkodzić?Niby co chcesz tym osiągnąć,że
      nie dostanę kolejnego skanu?Wiesz,ja w odróżnieniu od Ciebie nie żyję samymi
      katalogami i na pewno nie bedę płakać,jeżeli ktoś się nabierze na tą Twoją
      żałosną prowokację i mi nie przyśle skanu.
      Bez komentarza.
      • sieczkaa91 Re: katalogavon 18.10.05, 12:56
        fajnie że tak wiele osób nie ma problemów. gdybyście je miały nie kłociłybyście
        się o takie pierdoły jak katalog. pozdr.
        • katia221 Re: katalogavon 18.10.05, 13:12
          A mi się wydaje że właśnie to chowanie katalogów przed klientkami powoduje
          niezdrową ciekawość i takie działania osób jak katalogavon. Wiecie zakazany
          owoc najbardziej kusi.....gdyby ktoś nie rozpoczął tej wojny o katalogi na
          forum byłby spokój a tak ciągle szarpiecie się o jedno i to samo....dziewczyny
          dajmy sobie spokój. Konsultantki proszę ignorujcie posty w stylu "mam katalog",
          itp. jak nie będzie żadnej reakcji to klientki dadzą sobie wreszcie spokój.
          tylko proszę nie kłóćcie się bo to do niczego nie prowadzi!
          • katalogavon Re: katalogavon 18.10.05, 14:28
            tak szczerze, to opublikowałam ten katalog raczej z myślą o konsultantkach,
            które nie mogą się dostać na forum dla konsultantek...
            no i masz 110% racji - gdyby katalog był ogólnodostępny, to bym go nie musiała
            publikować big_grin !
    • one-step Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 18.10.05, 14:16
      Katia popieram!!! Dyskusja o kawałek papieru... Ehhh
    • jahreshka Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 18.10.05, 14:32
      Wiecie co? Całą ta dyskusja jest bez sensu. Nie rozumiem obaw konsultantek przed
      udostępnianiem katalogu wcześniej. Przecież klienci interesują się ofertą AVONu
      i to powinno być powodem do radości! A to, że chcą sobie zaplanować zakupy i
      kupić to czy tamto po niższej cenie, to tylko świadczy o ich zapobiegliwości.
      Niemniej chcą KUPIĆ coś AVONowego.
      Jestem zdecydownaie ZA udostępnianiem katalogów!
      • zosiajaniak Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 18.10.05, 14:57
        Zgadzam się z jahreską. Ja moim klientkom jak najwcześniej udostępniam katalogi
        i informacje o promocjach. Przeważnie jesli są nastwaione na zakup np kremu
        który się im kończy, a krem będzie w promocji to wtedy coś jeszcze dodatkowo
        dokupują bo juz były nastawione na wydanie pewnej ilości pieniędzy. A dema
        użytkuję na testery jeśli nie ma próbek albo na własny użytek. A poza tym to
        nie żadna tajemnica bo w Łodzi w Avonie leży pełno Panoram i formularzy i każdy
        może sobie wejść i wziąć.
        • schera Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 18.10.05, 16:04
          A ja chciałam podziękować KATALOGAVON za to ze go udostepnila. jestem
          konsultantką i niestety nie bardzo moge sie dostać na forum dla konsultantek.
          nie rozumiem calego zamieszania o ten katalog,czemu autorki skanu nie moga go
          poprostu udostepnic. jak ktos ma katalog z wyprzedzeniem to moze chyba
          udostepnic-przeciez to nie jest jakas gra tylko poprostu kazdy chce wiedziec co
          jest zeby sobie zaplanowac zakupy. beda wszyscy wiedziec zaplanuja zakupy,nie
          wydadza niepotrzebnie za duzo i nie ma problemu,przeciez trzeba sobie pomagac i
          ulatwiac zycie.wierzcie ze od tej waszej zapobiegliwosci i od chowania katalogow
          avon juz bardziej sie nie wzbogaci,oni i tak licza na to zeby nas jak
          najbardziej wyzyskac, wiec po co przeplacac.
          • milenkaj Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 09:36
            dawno, dawno temu...nie tak bardzo dawno, kiedy internet nie byl dobrem
            ogolnodostepnym nie bylo mowy o katalogach jeden czy dwa do przodu i jakos i
            konsultanki i o dziwo klientki dawaly rade zaplanowac zakupy, czasem
            konsultankta (co bardziej mila) dala do przejrzenia nastepny katalog. teraz
            nagle wszyscy potrzebuja, katalog avonu (najlepiej trzeci do przodu) jest nam
            niezbedny do zycia ;/
            dziewczyny, troche dystansu do tego "problemu"...bijecie sie o to jakby to byla
            gora zlota.
            • pysia2713 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 13:49
              do wszystkich lasek kótre tak krzętnie ukrywają katalogi :Nie wiecie czmue tak
              bardzo klientki chcą katalog do przodu??Po to żebyście nas nie wyzyskiwały,żeby
              ominać przepłacania. Np w katalogu 12 kremy Accolade sa drogie a w 13 jest
              zestaw na ktorym za drugi placisz ledwo kilka zlotych. i dobrze ze laska o
              nicku "katalogavon" go udostępniła,dzięki temu zaoszczędze te kilka złotych. A
              argumenty typu ja to robiłam,czemu ruszasz co nie twoje,to ciekawe jakim
              sposobem powstał przeciek i kazdy teraz moze ten skan oglądac? I jeszcze te
              żalosne teksty o nie wchodzeniu na stronke bo jest wirus. Pozdro katalogavon.
              ps:pisałam dośc szybko więc przepraszam z góry za błędy,bo zaraz jakaś żalosna
              laska będzie mi wypominaćtongue_out
              • milenkaj Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 14:55
                jesli juz ktos ma wyzyskiwac biedne klientki to firma Avon...
                chcesz sie przekonac jak to fajnie byc konsultantka i niby wyzyskiwac klientki?
                prosze bardzo: podpisz umowe, zdobywaj katalogi, skanuj sie i rozsylaj
                klientkom...
                secundo: zawsze mozesz podpytac swoja konsultantke czy w nastepnym nie ma
                konkretnego produktu taniej...nie bedzie chciala ujawnic zmien konsultantke.
              • justa_79 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 15:30
                żałosne to jest wasze zachowanie: wykradanie katalogu, pretensje, robienie na
                złość...
                • katalogavon Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 18:20
                  > żałosne to jest wasze zachowanie: wykradanie katalogu, pretensje, robienie na
                  > złość...

chcę po raz kolejny zwrócić uwagę, że katalog jest opublikowany dla
                  konsultantek, które nie mogą się dostać na forum sister52. A to, że klientki go
                  oglądają, po prostu nie stanowi dla mnie żadnego problemu.
                  • sieczkaa91 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 21:35
                    a mi coś w tym wszystkim nie pasuje... na stronie www.katalogavon.k9.pl
                    jest następujący cytat napisany o ile sie nie mylę przez Panią
                    katalogavon: "Chciałam też goraco podziekować najmilszej dziewczynie na
                    swiecie, jaka jest nea2 z forum, na www.gazeta.pl (nea2@gazeta.pl) za
                    udostępnienie mi tegoż katalogu do publikacji. "
                    o ile sie nie mylę właśnie pani o nicku nea2 ma pretensje do katalogavon o to
                    ze go opublikowała.
                    podsumowując: dlaczego ktoś ma do kogoś pretensje o opublikowanie katalogu,
                    skoro sam mu go udostępnił??????? indifferent
                    • nea2 do sieczkaa 19.10.05, 21:38
                      sieczkaa91 napisała:

> a mi coś w tym wszystkim nie pasuje... na stronie www.katalogavon.k9.pl
                      > jest następujący cytat napisany o ile sie nie mylę przez Panią
                      > katalogavon: "Chciałam też goraco podziekować najmilszej dziewczynie na
                      > swiecie, jaka jest nea2 z forum, na www.gazeta.pl (nea2@gazeta.pl) za
                      > udostępnienie mi tegoż katalogu do publikacji. "
                      > o ile sie nie mylę właśnie pani o nicku nea2 ma pretensje do katalogavon o to
                      > ze go opublikowała.
                      > podsumowując: dlaczego ktoś ma do kogoś pretensje o opublikowanie katalogu,
                      > skoro sam mu go udostępnił??????? indifferent

droga sieczko odpowiedż jest prosta.Pani avonkatalog w odpowiedzi na moje posty
                      postanowiła odstawić szopkę,przygotowując nędzną prowokację.Radzę zapoznać się
                      z całym watkiem zarówno tym,jak i na forum dla konsultantek.
                      Pozdrawiam
                  • nea2 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 21:36
                    katalogavon napisała:

> > ... po prostu nie stanowi dla mnie żadnego problemu.

Podobnie jak kłamanie od kogo dostałaś ten skan?Szkoda mi tylko osoby od której
                    rzeczywiście dostałaś ten skan,bo może być tym urażona,że ją pominęłaś w
                    podziękowaniach.
                    • katalogavon Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 22:05
                      heh, no właśnie najwyraźniej ta osoba jest bardzo urażona!
                    • gudz666 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 22:06
                      > Podobnie jak kłamanie od kogo dostałaś ten skan?Szkoda mi tylko osoby od której
                      >
                      > rzeczywiście dostałaś ten skan,bo może być tym urażona,że ją pominęłaś w
                      > podziękowaniach.

no wlaśnie.Może napiszesz droga koleżanko katalogavon od kogo tak naprawdę dostałaś katalog?nie pomijaj tej osoby,bo pewnie czuje się ona bardzo
                      urażona,że została pominięta w podziękowaniach
                      • katalogavon Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 22:18
                        jejku, cóż za teorie spiskowe. A może tak naprawdę jestem zasłużoną konsultanką
                        i publikuję go na złość koleżance, która mi chłopaka wyrwała?

A może sama jestem nea2, i odstawiam tą szopkę z kłóceniem się sama ze sobą dla
                        zabawy?

A może jestem 16 letnim hackerem, który włamał się na komp sister52 przez
                        gadu-gadu i teraz tu miesza, mając w dupie avon?

pozdrawiam!
                        • gudz666 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 22:24
                          hehe sądząc po twoich wypowiedziach to więcej niz 16 lat ci nie daję
    • jasna_79 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 21:31
      Czym byłby Avon bez Klientek?
      Zastanówcie się Drogie Konsultantki, bo niedługo tak będzie - same będziecie między sobą handlowały... z taką życzliwością...
      • milenkaj Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 19.10.05, 21:56
        na pewno wszystkie klientki siedza non stop w necie i czeka na najnowsze
        katalogi...a potem siedzi i porownuje oferte z 5 katalogow zeby bylo najtaniej wink
        • pysia2713 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 20.10.05, 08:24
          milenkaj : weś się nie ośmieszaj,tak kurde siedze i porownuje z 20 katalogami
          na przód (jesli by tak mozna bylotongue_out). Poprostu chodzi oto,że dzięki porownianiu
          moge wybrać dla siebie lepsza ofertę,a poza tym jak ktoś napisał to wy też na
          nas zarabiacie, nie tylko Avon więc zamiast ukrywać te katalogi i robić
          awantury (które są żałosne), lepiej byscie dbały o dobre klientek o a nie o te
          wasze "prawa autorskie". Katalog juz sie pokazał, więc nie ma co dalej
          prowadzić tych kłótni,jak nie od was to od kogoś innego się go zdobędzie i nie
          bedzie problemu. A wy stroszcie piórka dalej....
          • nunkis Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 20.10.05, 09:18
            Ja jestem konsultantką i pokazuję kolejne katalogi (w wersji papierkowej) moim
            klientkom Nie ukrywam przed nimi promocji, a prawie wszystkie informuję żeby
            teraz nie kupowały bo potem będzie w promocji, jesli ma zamiar kupić coś bez
            promocji - a rzadko się to zdarza ponieważ większość kupuje kosmetyki w
            promocyjnych cenach bo cały katalog avonu opiera się na promocjach.... Więc
            jeśli twoja konslultantka ukrywa przed Tobą ten fakt to radze zmienić ją bo
            większość konsultantek otwarcie mówi, że pokazuje swoim klientkom późniejszy
            katalog ale jeden a nie dwa do przodu czy jeszcze wiecej!!!
          • milenkaj Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 20.10.05, 09:56
            to Ty sie osmieszasz piszac takie teksty dzieki ktorym widac ze na zartach ani
            troche sie nie znasz.
            skoro katalog sie pokazal to popros o niego swoja konsultankte, jesli Ci odmowi
            zawsze mozesz zmienic na inna. nikt Ci tego nie zabroni. a jak nie to idz do
            cok-u i kup sobie katalog.
            o swoje klientki kazda konsultantka dba na swoj sposob, wiec mozesz zostac
            jedna z nich i byc super hiper idealna konsultantka.
            • pysia2713 Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 20.10.05, 12:09
              tak,tak teraz każda będzie pisać jaką to jest wspaniałą konsultantką dbająca o
              klientki,a przed chwilą burzyły się że wogóle ktoś udostępnił katalog przed
              czasem i że wogóle go udostępnił,same nie wiecie o co sie "przysrać". Jak bym
              tylko miała skaner to bym sama to poodbijała, co nie jest taka "ciężka pracą"
              jak to niektóre płakały, i nie robiła problemów.
              • hepinka pysia2713 DROGA WOLNA [n/t] 20.10.05, 12:11
                • katalogavon Jak ukrywać katalogi 20.10.05, 12:22
                  Rada na przyszłość: z tajnymi dokumentami często postępuje się tak, że każda
                  kopia jest troszeczkę inna od pozostałych - np. przecinek jest przestawiony, czy
                  nawet umieszczane są sformułowania, które z dużym prawdopodobieństwem użyłby
                  dziennikarz, gdyby taki katalog dorwał.
                  W ten sposób można bardzo łatwo zlokalizować od kogo pochodził przeciek.
                  Jeśli chcecie ukrywać zeskanowany katalog, proponuję na każdej kopii przed
                  wysłaniem do konsultantki jako PDF umieścić dane tejże konsultantki. Np
                  malutkimi literkami w prawym górnym roku 2 strony kolorem bardzo zbliżonym do
                  koloru podłoża. Czy nawet numerkami...
                  Wtedy każda konsultantka będzie strzegła jak źrenicy swojej kopii i odda co
                  najwyżej osobom na 120% zaufanym!
                  No chyba, że np. młodszy brat zrobi jej tak na złość - wtedy to mogiła wink!
                  • justa_79 Re: Jak ukrywać katalogi 20.10.05, 13:00
                    co za problem wymazać te dane - jeśli każdy egzemplarz będzie je miał w tym
                    samym miejscu, to i tak nie będzie wiadomo, kto je wymazał i udostępnił...
                    • pysia2713 Hepinka dzięki łaskawco hahahaha 20.10.05, 13:01
                    • katalogavon Re: Jak ukrywać katalogi 20.10.05, 13:52
                      Ale przecież nikt nie wie w którym miejscu!!! a jak chcesz, to robisz np koloru
                      prawie czarnego, na czarnym i myslisz ze ktos nie wiedzac gdzie szukac znajdzie?
                      Wizualnie nie do odróżnienia! A jak masz większą paranoję, to możesz i w 5
                      miejscach...
                      Nie mówiąc już o kodowaniu na pojedynczych pikselkach...
                      • justa_79 Re: Jak ukrywać katalogi 20.10.05, 13:57
                        jesteśmy dozgonnie wdzięczne za te rady odnośnie skanowania, wymazują one z
                        naszej pamięci twój niegodny czyn tongue_out
                        • katalogavon Re: Jak ukrywać katalogi 20.10.05, 14:08
                          a) nie Ty skanowałaś, więc osobiście chyba nie możesz mieć pretensji?

b) Wypowiadasz się w liczbie mnogiej, ale podpis jest tylko Twój. Hmmm

c) co do godności/niegodności mojego czynu zdania są najwyraźniej podzielone

d) a za parę dni pewnie sama zeskanuję i opublikuję efekt swojej "wielogodzinnej
                          pracy"

e) bo jak coś robić, to robić to jak należy albo wcale! big_grin
                          • ems21 CZEKAM NA KATALOG 1/2006 20.10.05, 14:57
                            trzymam Cie za słowo i czekam na katalog.
                            Mam tylko prosbe, zeby nie byl w pdf, bo nie mam zwyczaju korzystac z
                            kradzionych programow, a na oryginalny mnie nie stac uncertain
                            • ania_wania Re: CZEKAM NA KATALOG 1/2006 20.10.05, 15:08
                              ems21 napisała:

> Mam tylko prosbe, zeby nie byl w pdf, bo nie mam zwyczaju korzystac z
                              > kradzionych programow, a na oryginalny mnie nie stac uncertain

Acrobat Reader jest darmowysmile
                            • katalogavon Re: CZEKAM NA KATALOG 1/2006 20.10.05, 15:13
                              1.Miałam na myśli, że zastąpie skan o który niektóre Panie się tak przyp...
                              innym skanem 13 katalogu.

2. Acrobat Reader jest programem całkowicie darmowym, możesz go oficjalnie
                              ściągnąc choćby z www.adobe.com

3. Do STWORZENIA Pdf-a możesz także używać darmowego oprogramowania np. Open
                              Office bez problemu robi PDF-y.Do MS Office też możesz bez problemu ściągnąć
                              bezpłatne oprogramowanie do konwersji doc -> PDF

4. Jedynym problemem jest konwersja typu PDF -> DOC, ale o to właśnie w tym
                              standardzie chodziło...

Pozdrawiam i przepraszam za to, że odbiegłam od tematu kosmetyków.
                              • justa_79 Re: CZEKAM NA KATALOG 1/2006 20.10.05, 16:19
                                katalogavon napisała:
                                > 4. Jedynym problemem jest konwersja typu PDF -> DOC, ale o to właśnie w tym
                                > standardzie chodziło...

nie stanowi to żadnego problemu, jeśli się ma odpowiednie oprogramowanie.
                                • katalogavon Re: CZEKAM NA KATALOG 1/2006 20.10.05, 16:43
                                  a jak się ma odpowiednią wiedzę i technologię nie stanowi żadnego problemu
                                  zbudowanie bomby atomowej...

póki co nie znalazłam żadnych DARMOWYCH programów do tego, co najwyżej wersje
                                  demonstracyjne, np. :

www.solidpdf.com/pdf/_to_doc_converter/37
                                  i co więcej, nie jest to zbyt dobre odwzorowanie!

ale oczywiście Ty justa79, jako całkowita przeciwniczka piractwa, masz zakupioną
                                  legalną wersje takiego oprogramowania (np. Adobe Acrobata Proffesional za 650$) ? tongue_out
                                  • justa_79 Re: CZEKAM NA KATALOG 1/2006 20.10.05, 19:19
                                    mam akurat inny program tongue_out biorąc pod uwagę inne koszty działalności, zakup
                                    oprogramowania to mały pikuś wink
                  • hepinka Re: Jak ukrywać katalogi 20.10.05, 13:02
                    wystarczy dać sobie spokój ze skanowaniem smile
                    • katalogavon Re: Jak ukrywać katalogi 20.10.05, 13:56
                      acha - juz to widze. moze takie są deklaracje, ale myślę, że jedna kumpela
                      drugiej może w końcu postanowić coś wysłać...
    • katalogavon Re: katalog13 dostepny dla wszystkich 21.10.05, 20:59
      i przekroczone zostało 1200 wizyt na stronkach

1. Nie wysyłaj mi e-maili "przosze o katalog", bo po to jest na stronie, żeby
      każdy mógł sobie ściągnąć bez proszenia się...

2. temat ebusi_fam_fatal o wysyłaniu najnowszych katalogów jest NIEAKTUALNY.
      Gdzieś w środku sama ebusia_fam_fatal tak napisała i dopisując się tam można
      jedynie zyskać uśmiech politowania ze strony konsultantek, które mają, ale nie
      dają wink.
    • oleczka85 dzięki dziewczyny :))))))))))))))) 23.10.05, 17:24

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka