Dodaj do ulubionych

chyba wpadne w szał

20.12.05, 09:06
co za dziadowska firma. na podglądzie faktury wyliczyłam 16 BRAKÓW w dostawie
na ok 400 zł. Wszystkie dotyczą zestawów i biżuterii zamówionych na prezenty.
I kto teraz będzie gołą dupą świecił przed klientami na pewno nie AVON
No i jeszcze nie można się do dziadoli dodzwonić żeby ich opieprzyć
Obserwuj wątek
    • goskabab Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 09:20
      nie dostalam 25 produktów.
      Już mam dosyć uncertain
      • jr.firma Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 09:44
        Ja fuck ! ostatnio też nie dostałem 10 produktów, ale najgorsze jest to, że te
        ich zasrane notesiki "niby takie super" chciałem je dać klientom... w zeszłej
        kampani 13/2005 nie dostałem teraz 01/2006 to po co mi one po świętach??? Ja
        napisałem już do szefowej marketingu i tego drugiego od marketingu smile)))

BOŻE NIECH COŚ ZROBIĄ BO MNIE ZARAZ >>>>>K>....A dopadnie !!!!!!!1
        • hepinka Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 09:45
          przynajmniej macie podgląd faktury
          ja go nadal nie mam... sad
          • basiakoc Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 09:55
            Ja czekam na podgląd faktury od 16 i nic. chciałam się porozumieć z klientkami
            aby zamiast ewentualnych braków wybrały coś innego. Odbieram paczkę w COK, to
            może coś bym dokupiła, no ale cóż...
            Mam teorię spiskową na temat braku podglądu: może boją się kolejnych telefonów
            na temat braków w paczkach, a może po prostu są aż tak bardzo do tyłu z pakowaniem.
            Tak czy inaczej wkurzające!
            • hepinka Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 09:56
              może to avonowy armagedon? początek końca?
    • k0k Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 11:52
      mam już podgląd zamówień skłądanych w niedzielę i pon wieczór oczywiscie są braki
      • hepinka Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 11:57
        ?? ja składałam w piątek i nie mam sad
        szlag mnie trafi za moment
        • basiakoc Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 12:44
          mam już podgląd faktury, składałam w piątek. Z wyjątkiem podwójnej konturówki,
          jest wszystko: notesiki, myjka kwiatek i szminka gold dipped, które wcześniej
          były w brakach.
          • hepinka Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 12:47
            eh, ja na chwilę obecną nadal nie mam
            • agniesia_f1 Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 13:07
              nareszcie sie dodzwoniłam. niestety większości zestawów już nie będzie.
              niektóre braki są w stanie dosłać na piątek. I co z tego przyjadą ok 22 i co
              ja mam w wigilię latać i roznosić towar? Powariowali chyba pajace jedne
            • stemi do Hepinki 20.12.05, 16:29
              Czy masz już podgląd faktury?
              • hepinka Re: do Hepinki 20.12.05, 17:18
                teraz już mam uncertain
    • patrycja9927 Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 16:02
      juz dzisiaj mam fakture ale paczka nie wiadmo kiedy same braki mam okolo 300zl
      od niedawna zapiasalam sie do oriflame i tam sa paczki na czas i nie ma brakow
      a woule to kierowniczka dzwoni i mi pomaga a nie tak jak tu kazdy ma wszystko
      w.............
      pozdrawiam
      • ala1986 Oriflame górą!!! 20.12.05, 16:58
        Popieram. Ja również niedawno się zapisałam do Oriflame i w ogóle nie ma co
        porównywać obu firm! W Oriflame wszyscy sobie nawzajem pomagają, o brakach wie
        się już w momencie składania zamówienia, rzadko się one zdarzają a jeśli już
        czegoś nie ma to można to kupić przy kolejnym zamówieniu (zawsze po
        korzystniejszej cenie!) nawet mimo tego, że w katalogu jest napisane "Do
        wyczerpania zapasów" smile Polecam Oriflame.
        • patysia81 Re: Oriflame górą!!! 20.12.05, 18:22
          hmm a ja pierwszy raz w zyciu zamowilam cos w oriflame niedawno byl to
          czekoladowy blyszczyk do ust i go nie dostalam z powodu brakow i juz go nie
          dostane wiec chyba nie jest tak kolorowo.. a zamawialam zaraz jak tylko pojawil
          sie katalog
          • ala1986 Re: Oriflame górą!!! 20.12.05, 18:28
            No to musiałaś mieć wyjątkowego pecha albo wyjątkowo nieprofesjonalną
            konsultantkę (zakładam, że jeśli kupiłaś jedną rzecz to raczej u konsultantki
            aniżeli sama w firmie).
            • martta_k Re: Oriflame górą!!! 20.12.05, 22:34
              to nie chodzi o konsultantke, po prostu ten błyszczyk zszedł jak ciepłe
              bułeczki i mimo iż składałam zamówienie na samym początku też go nie dostałam
    • kartoffeln_salat Re: chyba wpadne w szał 20.12.05, 18:38
      Mnie też trafi chyba, bo zamówiłam zestaw men z kosmetyczką w środku miały byc
      dwa produkty w cenie 30 zł około wszystko razem, a tu przyszedł jeden z nich
      bez drugiego i bez kosmetyczki w cenie regularnej po 22 zł.

No co to ma w ogole być do nędzy??????
    • justa_79 ja już wpadłam :> 20.12.05, 21:09
      braki to jeszcze NIC!!! dowiedziałam się właśnie, że moja paczka będzie
      opóźniona nie 1 dzień, ale 2 DNI!!! ja mam już ich dosyć! to gdzie do jasnej i
      ciężkiej.... jest teraz ta paczka? skoro faktura powstała w czwartek czy
      piątek? jest spakowana i czeka... na co? a skąd oni wiedzą, czy ja mogę w
      czwartek jeszcze odebrać tę paczkę? wyjeżdżam i na co mi będzie ta paczka po
      Świętach? tych kosmetyków nie będę potrzebować po Świętach ani ja, ani
      klientki! i co, czy Avon mi przyjmie zwrot całej paczki?! wątpię, bo przecież
      nie przyjmują zwrotów hurtowych!
      • goscha Re: ja już wpadłam :> 20.12.05, 21:14
        Mnie po złożeniu dodatkowego zamówienia brakowało TYLKO kosmetyczek. Problem w
        tym, że klientki brały zestawy skuszone kosmetyczkami. Jak im teraz wyjaśniać,
        że cudowny katalog, pełen pomysłów na prezenty gwiazdkowe, to jedna wielka lipa?
        Idzcie kobiety do drogerii i kupcie chłopakom zestawy adidasa?
        • goskabab Re: ja już wpadłam :> 20.12.05, 22:46
          napisali o 19:00 że jutro nie bedzie paczki tylko
          w czwartek. mnie nie ma na studiach wtedy bo mamy wolne!

Co mam zrobić?
          Czy oni są poważni?
          • iselle Re: ja już wpadłam :> 20.12.05, 23:16
            To może teraz przy każdym produkcie Avonu powinien być napis "do wyczerpania
            zapasów, tylko 100 sztuk!" suspicious
            W Ori zamawiałam jako klientka i dość często nie dostawałam jakiegoś produktu
            (ale to z oferty do wyczerpania; a w Avonie jak od lat zamawiam jako klientka,
            produktów "do wyczerpania" akurat nigdy nie brakło. Czy to jakiś absurd??).
          • justa_79 Re: ja już wpadłam :> 21.12.05, 00:16
            Gośka, zrób tak, jak ja - postaw sprawę na ostrzu noża - albo dostajesz jutro
            paczkę kurierem (są przesyłki ekspresowe), albo rezygnujesz z paczki, bo po
            prostu nie będzie Ci potrzebna! kto ma za nią wyłożyć kasę i dlaczego Ty?
            przyjmą Ci zwrot całej paczki?
            • agniesia_f1 Re: ja już wpadłam :> 21.12.05, 08:06
              Wczoraj mnie poinformowali że paczka będzie opóźniona i dostanę ją 23. Jeszcze
              mnia bezczelnie poinformowali że termin płatności będzie przedłużony i dni
              spóxnienia. A ja mam to w dupie. Napisałam do nich żeby sami teraz dotarli na
              czas do moich klientów żeby mogli obdarować się na święta zestawami z Avonu
              • goskabab Re: ja już wpadłam :> 21.12.05, 09:01
                no trudno.
                Już nie mam siły.
          • mery36 Re: ja już wpadłam :> 21.12.05, 12:13
            są poważni aż nad to ,ja mam paczke dopiero w piątek ,(przy moim szcześciu
            wieczorem) i co za mikołaja mam robic w sobote takie słowa powiedziałam pani na
            infolini,jeszcze żeby mnie bardziej wk.... dostalam ozdobne pudełka a perfumy
            są w brakach,to co puste pudełko mam dać i zawołać32,90? upuściłam sobie na tej
            babie aż miło ,tylko co to da :g,,,?
    • misia777 Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 10:32
      Po raz pierwszy zdarzylo mi sie, że mi nie doslali kosmetykow zamawianych 2 katalogi wstecz. Rozumiem, ze mogly byc ostatnio braki ale teraz ponownie nie przyslali. Co byscie zrobili na miejscu klientek, nawet tych najbardziej wyrozumialych? Bo ja bym zamowila na allego i miala kosmetyki za kilka dni. Do cholery z taką firmą!!!!!
    • ptyszaa Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 13:09
      ja wlasnie dostalam smsa od avonu ze paczka bedzie 23 lub 24!!!! (wigilia) a
      miala byc dzisiaj sad zbiera sie we mnie taka zlosc ze nie wiem co robic sadsadsad
      • justa_79 Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 13:15
        naprawdę ich nie rozumiem, w czym tak naprawdę jest problem? braki to jedno,
        powiedzmy, że nie nadążają z produkcją. ale skoro paczki są już spakowane (bo
        faktury są wystawione), to jaki problem je dostarczyć? za mało ludzi do
        rozwożenia? a o agencjach pracy czasowej nie słyszeli? przecież wiele ludzi
        chce sobie dorobić przed Świętami i zgłasza się do takich agencji, na pewno
        chętnie porozwożą te paczki.

podobno nasz kurier dostał paczki o 2 w nocy suspicious i zaczął rozwozić w naszym
        okręgu, może więc jest szansa, że dostanę dzisiaj zamiast jutro, ale wolę sobie
        nie robić nadziei...
        • ptyszaa Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 13:18
          to masz szczescie ze MOZE jutro ja dostaniesz, co ja mam czekac z wigilia na
          kuriera?? a moze biedakowi barszczyk w przelocie podac? to jest nienormalne. ja
          jestem w stanie zrozumiec ze brakuje tego i tego, ale dlaczego im to tak dlugo
          idzie skoro i tak nie maja co pakowac?????? jak duzo dziewczyn pisze ze brakuje
          im ponad 50% rzeczy= to jest 50% mniej roboty!! brak slow
    • finezze Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 13:19
      To samo !! 16 brakow!! Za 3 Wigilia a oni sobie w kulki leca !! Teraz bede
      dzwonic po klientkach i przepraszac. Niech sobie biegaja po sklepach w
      poszukiwaniu prezentow bo Avon dal ciala? Cholera co za dzadostwo. Wyskrobalam
      im takiego maila ze masakra a na koniec dodalam, ze chyba zakonczymy
      wspolprace.
      JAK TAK MOZNA!!!
      • ewesa666 Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 13:36
        ...ja już nie wiem co robić...na podglądzie faktury brakuje głównie zestawów
        świątecznych to co do cholery nigdy nie prowadzili spraedazy przedswiatecznej,
        ze nie wiedzą ile wyprodukować? Ja rozumię(jestem jeszcze w stanie resztkami
        sił zrozumieć), że nie ma nowości ale co z produktami, które są w katalogu od
        dawna? dlaczego ich brakuje przecież jak ich za duzo naprodukują to i tak się
        później sprzedadzą nie?A na koniec dla checy dodam, że dostałam z zestawu
        Winter Sensation tylko torebkę na prezent i myjkę - super sprzedam to klientce
        za 80gr(bo taka jest cena tych rzeczy na fakturze) i będzie pod choinkę jak
        znalazł!
        Pozdro
      • agniesia_f1 Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 14:04
        jak wczoraj dostałam SMSa że towar będzie 23 to dostałam k.... i spać w nocy
        nie mogłam, ale dzisiaj rano przed wyjściem do pracy też napisałam meila i
        troche ulzyło.
        • icecoffe Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 14:42
          zróbmy bojkot i nie zamawiajmy w 1-szym terminie z następnego katalogusmile)))
    • mvpc Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 13:58
      Witam serdecznie!Jeżeli jest Pani zainteresowana zapraszam do nowo tworzonej
      sieci MVParfums Club .W ofercie super zapachy dla Pań i Panów.Dogodny i
      przejrzysty plan marketingowy .Pozdrawiam MV
      • goskabab Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 19:08
        a podaj konkretniejsze dane
        • magdzik83 Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 21:50
          to jeszcze NIC. Ja według harmonogramu mialam paczke dostac 23 grudnia, a dzis
          dostalam smsa ze dostane 27 grudnia- PO SWIETACH!!!!! A wiekszosc zamowien bylo
          na prezenty choinkowe. Jestem zalamana, co ja teraz klientkom powiem?????
          • asik2310 Re: chyba wpadne w szał - magdzik83 21.12.05, 22:29
            Madzik83 z jakiego okręgu jesteś??
            Ja też miałam moje pierwsze zamówienie z katalogu 01 dostać 23 grudnia dzis mi
            napisali ze dostane dopiero 27 mam mówić klientom że tiry miały wypadek że
            dlatego nie dotrą na czas paczuszki. Zapytałam się ich co ja mam zrobić z tymi
            produktami które zamówiłam na święta powiedzieli mi że moge zrezygnować.
            Prawdopodobnie dadzą coś na przeprosiny to się zapytałam jak jednym prezentem
            przeprosinowym dla mnie mam przeprosić wszystkie klientki to odpowiedzieli że
            może coś rzucą dla klientów. ZOSTAWIE TO BEZ KOMENTARZA
            • magdzik83 Re: chyba wpadne w szał - magdzik83 22.12.05, 11:17
              asik2310- Jestem z okręgu 143- Augustów. Dzwonilam do avonu i powiedziano mi ze
              niespodziewali sie takich zamowien, wszyscy dostawcy i kurierzy sa tak zawaleni
              paczkami, ze nic sie nie da juz zrobic. A co mnie to obchodzi, moze na swieta
              powinni zatrudnic wiecej dostawcow. Po cholere wydali taki katalog, i podali
              takie terminy. Klientki pytaly mnie:"ale czy to napewno bedzie 23?" "Tak
              napewno". Jeszcze dzwoniłam jakis tydzień przed złożeniem zamowienia i
              powiedziano mi ze moze przy dobrej pogodzie przywioza nawet 22!!! I co..... Oni
              sobie siedzą gdzies tam na gorze, a my musimy oczkami swiecic za nich. Zaufania
              juz nie odbuduja....
              • asik2310 Re: chyba wpadne w szał - magdzik83 22.12.05, 11:34
                Ja jestem z okręgu 319 Opole. Moja okręgowa powiedziała że ci wszyscy szefowie
                są tak zdenerwowani że pawdopodobnie będą duże zmiany w firmie, że tak dostali
                po d..... że zapewniała że się już takie coś nie zdarzy.NO TO ZOBACZYMY
                • agniesia_f1 Re: chyba wpadne w szał - magdzik83 22.12.05, 11:54
                  no pewnie ze się nie zdarzy, bo teraz będą mieli połowe mniej klientów to sie
                  może wyrobią
        • mvpc Re: chyba wpadne w szał 22.12.05, 12:49
          Witam Panie .Zapraszam do MVParfums Club . Edp 50ml 42.90pln . Cztery poziomy
          zakupów od których zależy upusy cenowy , 28%po podpisaniu wniosku o rejstracje
          w MVParfums Club , max do 40%. Po uzyskaniu statusu (poziom obrotów) menagera ,
          przysługuja prowizje od 6%do 1% za obroty z poziomów swojej grupy.Upusty i
          prowizje liczone sa od cen katalogowych brutto , wszystkie prawa do prowizji
          nabywa się nieutracalnie i dożywotnio .Pozdrawiamy MVPC
          • katalogavon Re: chyba wpadne w szał 22.12.05, 13:40
            wpisuję w google to MVParfums, aby się czegoś dowiedzieć - a tu jedno wielkie...
            ..... nic. Coś mi tu jadą te Parfums wink
            • mvpc Re: chyba wpadne w szał 22.12.05, 15:21
              MVParfums .Strona w budowie .Zapytania club@mvparfums.pl Dopiero wchodzimy na
              rynek.A perfuy MV pachną bardzo ładnie i są dobrze przyjmowane przez klientów .
    • alice691 Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 22:01
      ja juz na szczescie dostalam moja paczke ;] ale bez konturowek ( no wow, na
      prezenty mialy byc ;/ ) i drugi raz bez kubka z lyzeczka uncertain to pomagaja czy nie?
      skoro ma to isc naszczytny cel, ale nie mozna tego kupic bo tego nie ma?! no bez
      takich jaj...:///
    • gochachi Re: chyba wpadne w szał 21.12.05, 22:20
      Ja od 3 kapani z rzędu (12,13,01) paczkę otrzymywałam o 3-5 dni później z
      wieloma brakami, i nie dość że musiałam się tłumaczyć klientkom ze paczka była
      spóźniona to jeszcze z braków w paczkach sad (paczkę 01/2006 zgubili)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka