Dodaj do ulubionych

Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY!!!

19.08.06, 17:05
Ponieważ straciłam konsultantkę...Przestała pracować w Avon, jej koordynatorka
zaproponowała mi, abym została specjalną klientką. (dostanę upusty!!!)i firma
Avon bezpośrednio do mnie będzie wysyłać katalogi. O ja głupia podałam jej
swój nr. pesel niczego nie podejrzewając... Dziś dostałam paczkę pełną
kosmetyków Avonu na kwotę 150 zł. i dowiedziałam się, że jestem
konsultantką!!!!!!!
Oczywiście szybko skontaktowałam sie z koordynatorką, która wyjaśniła, że
zaszła pomyłka itp, itd. ale ja myślę, że to było celowe zagranie. Mam teraz
tylko pytanie, czy jeśli zadzwonię w poniedziałek do Avonu i wyjaśnię sprawę,
to mam nadzieje nie będę obciążona kosztami wysyłki paczki?????? Bo trochę
jest ciężka...Dzięki za sugestie i ewentualne porady co w tej sytuacji zrobić.
Obserwuj wątek
    • joasia_23 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 17:36
      Za wysyłkę paczki nic nie płacisz skoro zamówienie jest na 150 zł.
      Czy podpisywałaś jakąś umowę?
      • goscha Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 17:49
        Błąd. Jeżeli coś podpisałaś, to możesz wysłać do avonu pismo z deklaracją, że
        rezygnujesz z bycia konsultantką. Paczkę możesz odesłać do Garwolina. Jeżlei nie
        podpisywałaś, to odeślij i napisz, że to pomyłka. Albo drugie wyjście dogadać
        się z tą koordynatorką, bo to najwyraźniej jej zamówienie i nabija sobie na
        Tobie aktywne konsultantki. Bardzo głośno i wyraźnie pogadać z tą koordynatorką.
        Zanim nabije na Twój rachunek parę tysięcy...
        • joasia_23 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 18:06
          A skoro ona podrobiła twój podpis to już jest przestepstwo.
          • allohaa Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 18:30
            Na szczęście niczego nie podpisywałam...nie licząc podpisu, gdy odbierałam paczkę...
            • goscha Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 19:52
              To porozmawiaj z tą koordynatorką, co ona wykombinowała. Zawsze możesz wszystko
              odkręcić, a lepiej wcześniej niż później.
              • allohaa Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 20:03
                No tak, ale gdy z nia rozmawiałam i pytałam czy nie zostałam celowo wrobiona, to
                upierała się, że ona jest niewinna i to na pewno wina kogoś w Warszawie...
                Proponowała mi, abym napisała oświadczenie, że nigdy nie składałam tego
                zamówienia i nie chcę być konsultantką, a ona to przekaże w moim imieniu i
                odeśle paczkę, ale nie zgodziłam się bo jej nie znam i skąd mogę wiedzieć, czy
                ona tego mojego oświadczenia nie podrze, a ja zostanę bez kosmetyków z długiem w
                Avonie?
            • martta_k Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 20:33
              allohaa napisała:

> Na szczęście niczego nie podpisywałam...

ty nie, ale ta koordynatorka tak i skoro dostałas fakture na swoje nazwisko to
              ona podrobiła twój podpis i jesli rzeczywiście tak było to ona popełniła
              przestępstwo a za podrobienie podpisu grozi dwa lata więzienia!smile
    • majulka18 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 20:17
      Hmm
      Moimm zdaniem jelsi sie kupuje z rabatem to tylko tak Avon nigdy nie wyslal
      katalogow komus nie zarejsrowanemu bo sakd adres jednie kordynatorki
      kosultantom co nei zamwiaja ale to te ztylko raz pozatym ona moim zdaniem cie
      wrobila bo chciala miec nowa konsultantke(musza zapisac co mesiac iles ich tam)
      w kazdym razie to zadzown tam do nich i opowiedz wszytsko i odeslij paczke i
      poszukaj sobie dobrej kosnultantki nawet kosztem upustu

pozatym to jelsi przyszla normalna faktura to ona zapisal Cie do avonu i
      odrobila podpis ni ebylo pomylki w warszawie bo AVON nigdy nei wysla nic nikomu
      wiec ona tam podla twoj adres a po co niby byl jej potrzebny Twoj pesel?
      inaczej nie mogal cie zaposac a pozatym to kupowania z upstem nie por=trzeba
      peselu wyjasnij bo moga cie scigac jak nei zplaacisz tegho lub nei zwrocisz
      pozdrawiam i powdzenia w walce z nimi smile
    • jaurszula Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 20:52
      najważniejsze jest to czy podpisywałaś umowę..nie odebranie paczki....
      sprawę należy wyjaśnić....ech...ładne rzeczy ..by tylko powiększyć okręg...
      makabra....
      porozmawiaj z tą osobą....powiedz by pokazała Ci umowę....kopię musi mieć u siebie
    • agniesia66 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 21:10
      prawda jest taka JESTEŚ konsultantką koordynatorka sama podpisała umowę w
      twoim imieniu jak sama piszesz podałaś jej pesel i napewno nr dowodu osobistego.
      W Warszawie przeciez nie znali twoich danych ,więc bez umowy nie mogli spakowac
      paczki kosmetyki musisz odesłac do Garwolina lub odnieść do biura okręgu jesli
      jest w Twoim miescie.W Warszawi zwroty oddaje się na Słowiczej.Zadzwon do avonu
      22 878 2800 i przedstaw im sprawę ,w zaadnym wypadku nie oddawaj tej paczki
      koordynatorce bo moze cie spotkac niemiła niespodzianka
    • katalogavon Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 22:03
      to już jest prawdziwe przegięcie. w ten sposób to można każdego prawie wrobić w
      bycie konsultantką - jest naprawdę wiele miejsc w których podaje się dane typu
      PESEL (studia, szkoły, umowy) - i potem ktoś może to wykorzystać niezgodnie z
      przeznaczeniem.

Może podaj skąd babka jest i jak się nazywa - ewentualnie tylko pierwszą literę
      nazwiska, i tak będzie wiadomo kogo unikać (szkoda tylko, że Ciebie już to
      spotkało).

I może ją z Avonu wywalą smile (oj czytają to forum, czytają...)

Bo jak to się po kościach rozejdzie, to może jeszcze jakieś inne nieuczciwe KRD
      skopiują ten pomysł.
      • anetapan Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 19.08.06, 22:30
        Uważam, że to karygodne...jeśli rzeczywiście ta koordynatorka podrobiła twój
        podpis na umowie (a wszystko wskazuje że tak jest) to powinnaś zadzwonić do Wa-
        wy, podać jej dane i opowiedzieć w jaki sposób ona zdobywa KK. Powinna ponieść
        konsekwencje takiego postępowania. ...wierzyć się nie chce...
    • pulpitka Re: Wrobiono mnie.. NIE CIEBIE JEDNĄ 20.08.06, 17:13
      Niestety jesteś nie jedyną osobą w Polsce, którą to spotkało.
      W Łodzi było np. wiele przypadków, że podpisywano "lewe" umowy, a kurier Avonu
      przyjeżdżał na adres dostawy i okazywało się, że ktoś stoi na drodze i chce
      odebrać paczkę.
      W Warszawie na Jerozlimskich całe grono Koordynatorów, którzy łapali klientki
      też prosili o wypełnienie ankiet. Nie wiem o co dokładnie chodziło, ale wiem, że
      klienci mieli dostać rabat, jak podali dane personalne - dobre wink
      Potem okazywało się, że nie wiadomo skąd nagle rosły im mini-okręgi KRD, a do
      niektórych osób, które wypełniły te "ankiety" przychodziły na adres zameldowania
      upomnienia za niezapłacone paczki.
      Znam od znajomej Koordynatorki z Lublina, że tam też podobnie działały lub
      jeszcze co niektóre działają, a ludziom też upomnienia przychodziły do domu.

Moja rada jest taka, byś skontaktowała się TYLKO I WYŁĄCZNIE z Avonem w
      Warszawie (telefon, list). Poproś o kopię umowy, by wysłali do Ciebie i
      sprawdzisz czy Twój podpis tam widnieje.

Jeśli nie to oficjalne pismo do Avonu w tej sprawie i/lub zgłoszenie do
      prokuratury w sprawie przestępstwa poświadczenia nieprawdy, podrobienia podpisu.

Koordynatorzy już naprawdę przeginają i już sami nie wiedzą co robić, by
      wprowadzić wiecej ludzi. Firma zamiast liczyć na obrót i zachęcenie obecnych KK
      to szuka nowych, a w końcu na firm powinien liczyć się chyba obrót a nie ilość
      klientów, bo to 2 różne rzeczy i przynajmniej w Avonie liczba KK idzie nie
      wprost proporcjonalnie do obrotów.
      • majulka18 Re: Wrobiono mnie.. NIE CIEBIE JEDNĄ 20.08.06, 18:11
        ja tez z koli wiem o innych praktykach ze jak konsultanka robila tylko na
        pierwszy termin to one robily na nia 2 termin bo cos tam potrzebowlay i to
        robily kilku osoba potem nie placily a KK przychodzily upomnienia tez ciekawe
    • bartoszkopec Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 21.08.06, 01:24
      Witam!
      Proponuje następujące rozwiązanie całej sprawy.

1. Zadzowoń do Avonu i poinformuj o całej sytuacji
      2. Zarządaj kopii umowy od Avonu. Będzie na niej zarówno informacja kto
      podpisał ją w imieniu Avon (tn. jaka koordynatorka) jak i będziesz miała
      podstawę do podjęcia kroków prawnych.
      3. Po otrzymaniu umowy udaj sie na posterunek policji, albo do prokuratury, i
      poinformuj o dokonaniu fałszerstwa.
      4. Po dokonaniu zgłoszenia otrzymasz potwierdzenie, że odnośnie wszczęcia
      dochodzenia w Twojej sprawie.
      5. Wyślij niniejsze zaświadczenie, wraz z stosownym listem do Avonu, i zarządaj
      wykreślenia Ciebie z listy konsultantek.

Co do odesłania otrzymanych produktów, to wyślij najlepiej je do Avonu.
      Dokładny adres otrzymasz podczas rozmowy przez infolinię. Jednocześnie
      zarządaj, w przypadku wyjaśnienia całej sytuacji, zwrotu kosztów przesyłki.

Podczas kontaktu z Avonem przyda się Tobie nr konsultantki, który znajduje się
      na fakturze, w lewym górnym roku. Jest to ciąg 8 cyfr.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwiązaniu zaistniałej sytuacji.
      • pulpitka Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 21.08.06, 09:12
        ale wysłać paczkę moze na koszt Avonu, po wcześniejszym uzgodnieniu tego z nimi

jak wyśle im np. faxem potwierdzenie zgłoszenia na policję / prokuraturę faktu
        fałszerstwa to Avon nie będzie miał wyjścia jak odebrać paczkę od poszkodowanej
        osoby na swój koszt
        przyjedzie wówczas kurier z firmy DHL i odbierze paczkę

nie sądzę, aby odesłanie paczki na swój koszt spowodowało późniejszy zwrot
        kosztów przez Avon na konto Konsultantki
        jeśli już to oni wysyłają kuriera po przesyłkę
    • allohaa Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 21.08.06, 17:16
      Zadzwoniłam dziś rano do Avonu, powiedzieli, że o żadnej pomyłce mowy nie ma i
      najprawdopodobniej podrobiono mój podpis, ale kopii tej umowy nie chcą mi
      wysłać, powiedzieli, że jeśli zgłoszę sprawę na Policję, to przekażą kopię
      umowy Policji...Czyli ja nie mam prawa jej dostać??????
      Oczywiście koordynatorka się nie przyznaje, jej mąż zaproponował, że da mi kasę
      za tę paczkę, ale nie przyznał, że to jego żona porobiła podpis...Na drugi
      dzień zadzwoniła jej koleżanka/ konsultantka i powiedziała, żebym jej dała
      paczkę, bo to jej zamówienie...Myślałam ,że ona żartuje...Ok. może byłam naiwna
      i nieostrożna podając swoje dane, ale aż tak głupia nie jestem...Widocznie
      takie numery im się już udawały, skoro tak do tego podchodzą...
      A w Avonie poradzili mi ,żebym dla własnego bezpieczeństwa zgłosiła sprawę na
      policję. Zastanawiam się co zrobić...z tą panienką...
      • martta_k Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 21.08.06, 18:11
        allohaa napisała:
        > A w Avonie poradzili mi ,żebym dla własnego bezpieczeństwa zgłosiła sprawę na
        > policję. Zastanawiam się co zrobić...z tą panienką...

dokładnie zrób tak, a jeśli ona kiedys wykorzysta twoje dane do innych numerów??
        • madzialenka82 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 21.08.06, 18:27
          Mając Twoje dane, teraz może paczke przekierowac na inny adres, a to do ciebie
          przyjdzie faktura by zapłacić. Juz były takie numery w Avon. idź na policje bo
          może to nie ty pierwsza.
          • pulpitka Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 22.08.06, 00:43
            dokładnie popieram zdanie dziewczyn, byś zgłosiła to na Policję
            weź ze sobą fakturę, podaj dane tej Koordynatorki

musisz to zgłosić właśnie ze względu na fakt, by w przyszłości nie wykorzystała
            ona Twoich danych do innych celów - rejestracja w innej firmie niż Avon (znam 2
            przypadki z ostatniego miesiąca) czy nie daj Boże jakieś kredyty itp.
            a najprawdopodobniejszy jest finał taki, że będzie składać na Ciebie zamówienia
            i jeszcze Ty za nie zapłacisz, co tez daloby radę udowodnić, że nie Ty
            odbieralaś paczkę, ale ... to strasznie długi korowód z tym udowadnianiem

lepiej zrobić z tym porządek teraz niż potem denerwować się

jest cała masa niestety nieuczciwych Koordynatorów i Liderów, którzy tak
            działają, więc to także przestroga do innych dziewczyn, by uważały jakie dane
            komu podają, bo na pewno nr dowodu, PESEL itp. nie są potrzebne do wypełniania
            żadnych ankiet czy też konkursów
    • allohaa Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 22.08.06, 09:24
      rozmawiałam z nią dzisiaj i prawie się przyznała do błędu, ale nadal utrzymuje,
      że zrobiła to z czystego serca, po to abym dostawała kosmetyki z opustem od
      firmy Avon i katalogii od nich...Mam jeszcze jedno pytanie. CZy firma Avon
      wysyła katalogi swoim klientom? Bo po to niby były jej moje dane...
      Umówiłam się z nią na rozmowę na jutro, ale nie wiem co mam zrobić... Ona
      mieszka blisko mnie, mamy wspólnych znajomych...A poza tym ona wciąz nie chce
      się przyzanać, że miała nieuczciwe zamiary, wciąz mnie kłamie, więc może jednak
      nie powinnam jej ufać...?
      • k0k Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 22.08.06, 09:54
        opusty są tylko przyznawane konsultantkom NIE KLIENTOM, Avon NIE WYSYŁA
        KATALOGÓW do klientów - załatwia się je od konsultantek lub biur okręgów
        NADAL CIĘ OKŁAMUJE !!
      • pulpitka Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 22.08.06, 11:00
        powiem Ci tak: jeśli ktoś zapisuje Ciebie do firmy bez Twojej wiedzy, zamawia na
        Ciebie kosmetyki bez Twojej wiedzy, a także bez Twojej wiedzy operuje Twoimi
        danych Bóg jeden raczy wiedzieć w jaki jeszcze inny sposób - to chyba nie z
        czystego serca oraz jasnych i uczciwych przesłanek

zrobisz jak uważasz, ale jak zobaczy ona, że w końcu sie ugięłaś to będzie robić
        dalej swoje i narażać kolejne osoby na podobne sytuacje
        ja osobiście uważam, że nieuczciwe osoby nie powinny współpracować z firmą jeśli
        łamią zapisu podpisanej umowy, a tym bardziej jak uciekają się do łamania prawa
        kosztem innych osób
        milczenie byłoby tutaj przyzwoleniem na takie właśnie łamanie prawa
        • majulka18 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 22.08.06, 13:04
          popieram dziewczyny
          ona poprostu zapisala cie a AVON nigdy nie wysla katalogow robi to jak jestes
          konsultantka i zamwias zi ra znei zrobisz zamowienia i wtedy ale to te zjest
          zadkosc najczesciej robia to OKS ale AVON NIGDY nie wysla katalogow nei zbiera
          danych zeby je wyslac jak dziewczyny pislay po to sa kosnultanki i one je
          zamawiaja iplaca za nie wiec jakim sposbem mogl do Ciebie wyslac to kazda by
          chciala dostosowac a niestety jestes chcacy nie chcacy konsultanka idz i to
          zglos bo nie bedzie za ciekawie
      • selinakonsultantka Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 23.08.06, 09:25
        Nie daj się! Nie wiem, w jakim wieku jesteś, ale pewnie młodą osobą, bo takie
        jest im łatwiej wkręcić. Może idź na to spotkanie z kimś starszym - rodzicem,
        czy kimś. Jakby Cię nadal chciała bajerować, żebyś miała wsparcie smile. Poza tym,
        niezależnie od tego, co Ci powie, prawdopodobnie podrobiła podpis i powinna
        ponieść karę (tak samo robią niektórzy agenci ubezpieczeniowi - martwe dusze i
        te sprawy). Wykorzystanie Twoich danych i fałszowanie podpisu podlega karze.
        Powinnaś zgłosić na policję. No, jakby to na mnie padło i mnie tak wrobili -
        niedarowałabym!!!
      • selinakonsultantka Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 23.08.06, 09:29
        A, i jeszcze jedno - nie oddawaj tej paczki!!! Będziesz mieć na dowód paczkę i
        fakturę
        • iskierka4 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 23.08.06, 12:19
          hej.

wiesz, ja kiedys mialam problem z oroflame. Tez mnie wrobiono. Chodzilam sobie
          po sklepach i bylo stoisko oriflame. Wlasciwie olalam je bo nie interesuja mnie
          ich kosmetyki i nawet nie zawisilam oka. Centrum handlowe bylo duze a ja
          chodzilam tam sporo czasu. Podeszla do mnie pozneij taka mala dziewczynka i
          zapytala sie czy chce wziac udzial w konkursie oriflame. Zgodzilam sie.
          Wystarczylo odpwoiedziec na pytanie konkursowe. Dziewczynka powiedziala ze
          kazdy wygrywa i skontaktuja sie ze mna do konca miesiaca (musialam podac
          telefon). Miesiac minal a ja o tym zapomniala. Po 3-ch m-cach zadzwonila babka
          ze wygralam kosmetyki w konkursie i moge je odebrac w glownej siedzibie avonu
          lub pod innym adresem blisko mojego domu. Poszlam tam choc balam sie bo szlam
          sama do obcej kamienicy. Na miejscu okazalo sie ze jest to mieszkanie tej babki
          co organziowala konkurs . A w nim 4 dzieci, duzy pies i szczeniaki. CZekalo nas
          5 bo mialysmy o jednakowej godzinie odebrac nagrody. Siedzialy same malolaty
          (przepraszam za yrazenie , ale byly to dziewczyny jakies 7-10 lat mlodsze ode
          mnie), wiec nie nawiazalam z nimi rozmowy. Kazda z nas siedziala cicho. Babka
          sie spozniala. CZekalysmy ponad godzine az przyjechala (co jakis czas dzieci
          tylko informowaly ze mam sie spozni). Przyjechala i dala nam probki zapachow,
          mydelko i 1 wziela wizyte na silowni. I to bylo koniec. Powiedziala jeszcze ze
          da nam karte gdzie bedziemy miec zawsze upust na kosmetyki oriflame. Opowiadala
          ze to zaszczyt i ze sa to najlepsze nagrody jkie moglysmy dostac. Nie jestem
          maniaczka probek wiec je oddalama, a mydlo zaraz zuzylam. Babka duzo opowiadala
          jakie kosmetyki sa super itd. Wciskala na sile. Po 2 tyg przyszla karta z
          powitaniem nowej konsultantki i indywidualnym numerem. Nie bylo nic - zadnej
          takiej ksiazki jak w avonie ze sa jakies male paczki, oplaty, jak przysluguja
          rabaty itd. Kompletnie NIC. Tylko powitanie i karta i nowy katalog. Hmmm....
          katalog byl atrakcyjny wiec kupilam sobie pare kosmetykow i mamie. kosmetyki
          odebralam na miejscu bo mam blsiko i musialam zaplacic za male zamowienie .
          Poprosilam tamte panie aby mi daly jakies info o co tu chodzi i ze jestem
          pierwszy raz. Mowilam ze przy pierwzym zamowieniu mialam odebrac jakis super
          kosmetyki w prezencie i ze wygralam nagrode. A ona mowi ze ktos mnie wrobil,
          nic nie wygralam, bo bycie konsultantkom kosztuje 1 zl, a prezenty ktore mialam
          dostac zgarnela tamta babka. Bylam wsiekla. Zglosilam sprawe do oriflame na co
          odzdwonila jakas pani i powiedziala z wszystko bylo legalne, a pozniej dzwonila
          ta babka co mnie wrobila ze ona jest super itd (sama o sobie opowiadala ze jest
          najlepsza, ze jest profsjonalistka i ze powinnam z nia si trzymac). Obiecala
          najtanszy perfum w ramach rekompensaty.

Nie chce miec wiecej nic wspolnego z Oriflame. Moje dane nie zostaly usuniete.
          Dosataje co jakis czas maile i smsy i nawet katalogi, ale nie chce mi sie ich
          nawet ogladac.

Zycze ci aby sprawa z avonem poszla ci szybciej i prosciej.
          • justa_79 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 23.08.06, 14:44
            w każdej chwili możesz wysłać do Oriflame swoją rezygnację i zostaniesz
            natychmiast wypisana. jeśli tego nie zrobisz, to zostaniesz automatycznie
            usunięta po roku od zaprzestania składania zamówień. powinnać nie chcieć mieć
            więcej do czynienia z tą panią, a nie z firmą, bo firma tu nic nie zawiniła -
            nie zgłosiłaś im przecież, że Twój podpis został podrobiony (umowa bez podpisu
            nie zostałaby zarejestrowana).

w ogóle to dziwna sprawa, bo umowa nie zostałaby zarejestrowana bez ksera
            dowodu - a w przypadku nieletnich - ksera dowodu rodzica, legitymacji osoby
            nieletniej i poręczenia rodzica - a tego chyba tej pani nie dostarczyłaś? takie
            są aktualne warunki rejestracji, a skoro nadal do Ciebie przychodzą maile, bo
            musisz być w bazie, czyli zapisana byłaś zapewne niedawno (mniej niż rok temu).
          • martta_k Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 23.08.06, 20:16
            tak jak napisala justa_79 firma tu nic nie zawiniła po prostu wina
            konsultantki, z tymi nagrodami za zamówienia w programie witamy to jest tak ze
            dostajesz nagrode jak uzbierasz w zamowieniu min 100pkt i nagrode wtedy
            dostajesz i ty i sponsorka, a jesli nie uzbierasz to (moge sie mylic bo juz nie
            pamiętam jak to jest) to za samo sponsorowanie chyba sponsorka tez dostaje
            jakies nagrody (jak ktos pamięta dobrze jak to z tym jest to niech mnie
            poprawismile)
            skoro dostajesz smsy, katalogi i e-maile to twoje dane nadal są w bazie oriflame

no i najwazniejsze, zeby zostać konsultantka oriflame musisz miec ksero dowodu,
            bez tego umowa jest nieważna i twoje dane nie zostaną w warszawie przyjęte
    • hieroglif1 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 23.08.06, 12:44
      punkt obsługi kosumenta- ewemtualnie do tego co w Aystrii sie nzjaduje. Bez
      komentarzy. Mozna pociagnąg do odpowiedzialności, jak mi kiedys zasugerował
      pewien taki jeden.
      • majulka18 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 23.08.06, 16:28
        oprcz ksera dowodu trzeba podac pesel zeby byc zaresjtrowana czy to w avonie
        czy w oriflame wiec skoda miala twoj adres dane i wogole??bo to jest bardzo
        dziwne heh ...
        • iskierka4 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 24.08.06, 10:51
          Nigdy nikomu nie dawalam ksera mojego dowodu. Teraz to faktycznie widze ze ta
          sprawa smierdzi wink

Do Avon zapisywalam sie dobrowolnie. Spotkalam sie z koordynator, podpisalam
          umowe, zebralam wczesniej wszsytkie interesujace mnie informacj ale ta pani tez
          ni brala kopii mojego dowodu. W Avonie tylko spisala potrzebn dane.
        • iskierka4 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 24.08.06, 10:53
          majulka18 napisała:

> oprcz ksera dowodu trzeba podac pesel zeby byc zaresjtrowana czy to w avonie
          > czy w oriflame wiec skoda miala twoj adres dane i wogole??bo to jest bardzo
          > dziwne heh ...

Babce z Oriflame adres podalam dobrowolnie wtedy na konkursie - jak
          odpwoiadalam na pytanie konkursowe. Wtedy jak ta dziewczynka podeszla to miala
          karte konkursowa: odpwoiedzialam na pytanie i podalam swoje dane gdzie ma byc
          wyslana nagroda, gdybym to ja wyslala.
          • jola_wroc Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 24.08.06, 11:51
            cos kręcisz, aby zapisac sie do oriflame potrzebny jest pesel. Podałaś go
            również w tej karcie konkursowej? A może to nie była karta tylko wniosek do
            przyjecia do ori. Przy zapisaniu za 1zł żadnych nagród się nie dostaje, chyba
            że złozy sie duże zamówienie...
            • iskierka4 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 24.08.06, 13:28
              a mi wlasnie ta babka mowila ze to konkurs i ze beda nagrody. I naprawde bylam
              przekonana ze dostane najwyzej jakies kosmetyki a nie ze zostane konsultantka.
              Zreszta nie przepadam za ich kosmetykami wiec nie mialam potzreby bycia
              konsultantka.
              Niewazne. Wierzysz czy nie. Przeciez chodzi o to ze mozna kogos wrobic w to
              bycie i tak jak autorke postu tak i mnie wrobiono i podalam to jako przyklad.
              Choc wcale nie chcialam. W Oriflame nie jest latwe ustalic czyja jest wina i
              zycze autorce aby jej poszlo latwiej. Bo mie to duzo nerwow kosztowalo.
              Dostalam probki 2 perfum i malutkie mydelko, a ona zachwalala ze my 5 jestesmy
              szczesciarami i wygralysmy najlpesza nagrode jaka mozna dostac czyli rabat na
              kosmetyki. A tak naprawde zostalysmy konsultantkami. Nikt sie mnie nie pytal
              czy chc nia zotac, czy chce kupowac kosmetyki i je sprzedawac.
              • majulka18 Re: Wrobiono mnie w konsultantkę-BEZ MOJEJ WIEDZY 24.08.06, 13:50
                Wieze z enie chcilas i sa osztustki ale uwierz mi ze pbez pesel bys nic nie
                dostala bo skad dane osobowe ok ale zeby zostac kosnultanka tzreba podac pesel
                przykre to jest ze tak ludzi wrabiaja sad i wtedy czlowiek traci zaufanie do
                firmy
                • goscha do majulka18 24.08.06, 14:39
                  Majulka, zlituj się nad nami! Spróbuj pisać jakoś po ludzku, bo to aż zęby bolą,
                  jak Ty kaleczysz polszczyznę. Rozumiem, że może cierpisz spowodu dysgrafii,
                  dysortografii i dysleksji, ale może spróbuj najpierw pisać swoje wypowiedzi w
                  Wordzie z autokorektą. Jak już program znajdzie wszystkie błędy, to wtedy
                  popraw, przeczytaj, sprawdź czy sama rozumiesz i wklej na forum.
                  • majulka18 Re: do majulka18 24.08.06, 16:21
                    Przepraszam ale ma dysortografie(błedy ortograficzne oraz interpunkcja a uczyli
                    mnei tego !!) i skoro nie chcecie moich wypowiedzi to nie nie bede sie
                    wypowiadac pozdrawiam
                    postram sie pisac jakos po ludzku lub wogole nie posac i jeszcze raz
                    przepraszam
                    • justa_79 Re: do majulka18 24.08.06, 17:17
                      pisz, pisz - tylko spróbuj skorzystać z zaproponowanego wyżej pomysłu z Wordem
                      i autokorektą - to b. wygodne, program sam Ci zasugeruje, jak poprawić błędy, a
                      Ty na forum wkleisz gotowy tekst.
              • piotr_aga do iskierki 24.08.06, 17:18
                jesli zostajesz zapisana jako konsultantka po ok 2 tygodniach od momentu
                zapisania dostajesz kopię umowy na adres domowy

dostalas taką?
                • iskierka4 Re: do iskierki 25.08.06, 07:53
                  Nie dostalam kopii umowy. Dostalam katalog, karte (takie jak te do bankomatu)
                  gdzie jest moje nazwisko i nr konsultantki i dostalam list gratulacyjny.
                  • piotr_aga Re: do iskierki 25.08.06, 10:07
                    iskierka4 napisała:

> Nie dostalam kopii umowy. Dostalam katalog, karte (takie jak te do bankomatu)
                    > gdzie jest moje nazwisko i nr konsultantki i dostalam list gratulacyjny.
                    >

dla mnie jest conajmniej dziwne to piszesz...
                    dostalas katalog, karte, list gratulacyjny.... a umowy nie dostalas....
                    KAZDY DOSTAJE! wtedy widzisz czy ktos za Ciebie wypelnial umowe

na moje kręcisz... sorki ale takie jest moje zdanie
                    • gosia_pb do piotr_aga 25.08.06, 10:27
                      a gdy zapisujesz sie przez internet najpierw dostajesz list i karte...
                      i tak juz wypelniajac wniosek potrzebujesz oprocz danych tele-adresowych nr pesel

a kopie umowy wysylasz wraz z wypisana umowa i kopia dowodu glownie... aby miec
                      wiekszy rabat!

TY pracujesz dla Tej firmy i dlatego sadzisz ze ona nie moze robic przekretow,
                      ja jestem w Avonie i wiem ze niektore moje kolezanki KRD robia takie rzeczy sad

nie kazdy jest uczciwy, takie zycie...
                      • justa_79 Re: do piotr_aga 25.08.06, 11:09
                        to nie firma robi przekręty, tylko ludzie. a wniosku nie wysyła się po to, aby
                        mieć większy rabat - bo rabat ma każdy taki sam. wniosek wysyła się po to, aby
                        można było odbierać paczki w placówkach Oriflame i aby mieć kredyt. jeśli nie
                        odeśle się wniosku, to paczki można zamawiać tylko na adres domowy i z
                        płatnością przy odbiorze.
                    • joasia_23 Re: do iskierki 25.08.06, 11:04
                      piotr_aga napisała:

> dla mnie jest conajmniej dziwne to piszesz...
                      > dostalas katalog, karte, list gratulacyjny.... a umowy nie dostalas....
                      > KAZDY DOSTAJE! wtedy widzisz czy ktos za Ciebie wypelnial umowe
                      >
                      > na moje kręcisz... sorki ale takie jest moje zdanie
                      >
                      >

Ja też nie dostałam kopii umowy, moja mama również.
                • takajednaola Re: do iskierki 25.08.06, 10:20
                  Skąd Ty takie informacje bierzesz?
                  Ja jestem konsultantką 5 tygodni i żadnej kopii umowy pocztą nie dostałam.
                  Dostałam kopię podczas podpisywania umowy. A jak ona nie podpisywała nic to jak
                  może mieć kopię umowy?
                  • piotr_aga Re: do iskierki 25.08.06, 10:22
                    ja pojechalam do filii dostarczyc umowe i po 2 tygodniach dostalam kopie do
                    domu...
                    • martta_k Re: do iskierki 26.08.06, 11:53
                      ja równiez dostałam kopie umowy do domu a było to ponad 1,5 roku temu, chyba
                      nic sie nie zmieniło do tej pory?
                      a moja kopie umowy wyslała do warszawy moja sponsorka, potem dostałam karte,
                      list gratulacyjny z jakimiś numerami a potem przyszła kopia umowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka