Dodaj do ulubionych

spotkania w okręgach

18.10.06, 18:22
moje pytanie dotyczy spotkań jakie serwują nam nasze Koordynatorki.
Mianowicie: w jakich miejscach odbywają sie Wasze spotkania?
mam nadzieję, ze nie tak jak u mnie , w barze mlecznym o zapachu komuny!
jestem ciekawa czy na takie spotkania kasę wykładają OKS czy Avon przydziela
działkę na organizację spotkań?
Obserwuj wątek
    • ivva1 Re: spotkania w okręgach 18.10.06, 22:26
      Bar mleczny??? O rany!!!
      Nasze było w klimatyzowanej sali konferencyjnej, z ciachami,szampanem i małym
      występem artystycznym.
      Kto za to płacił? Nie mam pojęcia!
      • yoll1 Re: spotkania w okręgach 18.10.06, 22:30
        no to muszę porozmawiać z OKS- może zdecyduje się na mniej komunistyczną salę.
        dziękuję iwa1 za wiadomość.
        • jr.firma Re: spotkania w okręgach 19.10.06, 08:20
          nasze spotkania - Gdynia
          są w sali konferencyjnej Hotelu Gdynia smile
          • yoll1 Re: spotkania w okręgach 19.10.06, 09:35
            dzięki smile
            już sie zgłosiłam- czekam na akceptację do forum.
    • rose_red Re: spotkania w okręgach 19.10.06, 10:02
      Kiedyś spotkania były w sali konferentyjnej 3gwiazdkowego Hotelu..teraz sa na
      s.konferencyjnej w COKu lub w budynku obok..tez w pieknej sali smile
    • k0k Re: spotkania w okręgach 19.10.06, 10:07
      u nas w Centrum Konferencyjnym centrum biurowego (budynek ma jakieś 5-6 lat)
    • pulpitka Re: spotkania w okręgach - jak często się odbywają 19.10.06, 10:25
      to jest pytanie dość ciekawe dla wielu osób, gdyż są okręgi, gdzie spotkania
      robią OMS dosyć często, tzn. przynajmniej raz na 2 katalogi, ale są podobno
      okręgi, gdzie w tym roku było moze tylko 1 spotkanie
      napiszcie miasta to będziemy wiedzieć jak to się odbywa w danym rejonie kraju
      i co jest na takim spotkaniu (jaki jest program spotkania) - czy dla Was
      interesujący
      • kasiamw Re: spotkania w okręgach - jak często się odbywaj 19.10.06, 10:37
        Wrocław - drugie spotkanie w tym roku
        • ciemnogrodzianka Re: spotkania w okręgach - jak często się odbywaj 21.10.07, 20:05
          kasiamw napisała:

> Wrocław - drugie spotkanie w tym roku

Który okręg? U mnie (574) chyba nie było jeszcze. Jutro zajdę do biura to się
          dopytam jeśli nie zapomnę
      • yoll1 Re: Opole 19.10.06, 10:49
        w tym roku mieliśmy jedno spotkanie (na początku października) , które
        dotyczyło KR.Zaproszone zostały osoby, które zakwalifikowały się do KR oraz
        osoby, którym niewiele brakowało do kwoty kwalifikacyjnej.
        Spotkanie dla Klubowiczek jednym słowem połączone zostało z "letnim"
        spotkaniem, które miało się odbyć w sierpniu (a później na początku września).
        (Na letnim spotkaniu miały być rozlosowane kremy aktywnie liftingujace-
        tymczasem zostały one rozlosowane podczas spotkania dla Klubowiczek). Dodatkową
        atrakcją spotkania był catering: sok grejfrutowy , herbata lub kawa w
        jednorazowych kubkach oraz ciacho (mieszanka ciastek za średnio 13zł/kg).
        Całość podana nieestetycznie na jakiś serwetkach! Wystrój sali niesamowity!
        (pamiętacie takie krzesła dla nauczycieli w latach 80? , drewniane ? )
        krzesełka po przejsciach, gdzie każdy słój drzewa miał wiele do opowiedzenia -
        jednym słowem: historia!!! . Stoliki złączone do "kupy" , jeden obok drugiego,
        stare, nie przykryte żadnym obrusem.Do tego całość imprezy uwieńczyło rozdanie
        róż oraz skromnych upominków tj. broszki KR,po 1-2 cukierki czekoladowe (full
        wypas) oraz próbki w ślicznych torebeczkach na prezenty (po jednej próbce dla
        każdej z konsultantek).Oczywiście na środku sali stał stolik z nowościami:
        misiem rozgrzewajacym, crystal aurą, torebkami, bransoletkami, kremami...
        wszystko można było zobaczyć i dotknąć.
        ...Po zakończonym "bankiecie" <hehe> brzuch mnie rozbolał z nadmiaru wrażeń
        i "smradku" starością.

Chciałabym to zmienić, dlatego powstał ten wątek.
        • yoll1 Re: a ... 19.10.06, 10:51
          drugie spotkanie mamy 16 listopada- to samo miejsce, ci sami ludzie smile
    • justyna442 Re: Kielce. 19.10.06, 13:58
      U nas jest raz w roku.Ostatnio było tak:Rozdali nam zegarki i po jednej
      róży.Jedzonko: była kawa(w filiżankachsmile(mieliśmy kelnerów)Ciasta wino
      kanapeczki owoce.Atrakcje oglądaliśmy nowości(rozdano nam katalogi 1(czyli jeden
      do przodu)Było losowanie z nagrodami:wróżenie,portret,zdjęcie i słodycze.Nawet
      mi się podobało.A w tym roku....Idę jutro u nas spotkanie ma się odbyć....w
      jednej z droższych restauracji w Kielcach u Sołtyków u Rynku!!!! Pozdrawaim
      • yoll1 Re: prośba. 19.10.06, 15:11
        zapytaj proszę swoją OKS/OMS kto wykłada pieniądze na zorganizowanie spotkań w
        okręgach.
        • justyna442 Re: prośba. 19.10.06, 16:23
          yoll1 napisała:

> zapytaj proszę swoją OKS/OMS kto wykłada pieniądze na zorganizowanie spotkań w
          > okręgach.

Koordynator płaci za swoją klubowiczkę róży.My jak się dowiedziałam będziemy
          mieć obiad i deser plus wino.Zapowiada się fajowo.Pozdrawiam
          • yoll1 Re: thx. 19.10.06, 16:31
            to już rozuiem dlaczego tanim kosztem organizują spotkania w okręgu wink
            • agniesia66 Re: thx. 19.10.06, 18:40

1 spotkania w okręgaach powinny odbywać sie co 2 katalogi(Finansowane są przez
              OMS).
              2.spotkania letnie były organizowane przez OMS w celu wypromowania kremu -
              kazda dostała 10 szt kremów do rozlosowania pomiędzy uczestników.
              3. spotkania z KLUBOWICZKAMI RÓZY po zakończeniu edycji 2006 organizują OMS
              ale dostaja dofinansownie z firmy (czytaj Paragraf) w zależnosci jak cenia
              swoje klubowiczki i jaka sumę przeznaczą tak wygladaja spotkania.
              Faktem jest,ze w przypadku gdy w okręgu jest 80 KR to z tego co dostały od
              firmy na niewiele im starczy.Ale znam osobiscie taką która swoim liderom
              powiedziała ze same muszą sfinansować spotkanie bo ona nie dostała nic.Wnioski
              wysnujcie same.
              • olenka_ja Re: thx. 19.10.06, 19:42
                A ja mam może trochę dziwne dla was pytanie, ale może się dowiem. Konsultantką
                jestem od niedawna dlatego się ono wzięlo. Chciałam zapytać dla kogo są
                organizowane te spotknia?? Dla wszystkich konultantek czy tylko wybranych?? Ja
                podobnie jak Justyna mieszkam w Kielcach i w sumie z chęcią bym sobie na takie
                spotkanko poszła, ale... czy mogę???
                • justyna442 Re: thx. 19.10.06, 19:59
                  olenka_ja napisała:

> A ja mam może trochę dziwne dla was pytanie, ale może się dowiem. Konsultantką
                  > jestem od niedawna dlatego się ono wzięlo. Chciałam zapytać dla kogo są
                  > organizowane te spotknia?? Dla wszystkich konultantek czy tylko wybranych?? Ja
                  > podobnie jak Justyna mieszkam w Kielcach i w sumie z chęcią bym sobie na takie
                  > spotkanko poszła, ale... czy mogę???
                  Witaj!!To spotkanie jest dla Klubowiczek Róży.Z jakiego jesteś okręgu??
                • agniesia66 spotkania okręgu 19.10.06, 20:22
                  spotkania okregu tak jak wczesniej pisałam sa dla wszystkich kk.Na nie powinny
                  zpraszac OMS zamieszczając informcje na fak., na stronie internetowej oraz w
                  biurze na tablicy.Natomiast spotkania Klubu Rózy sa tylko dla wybranych kk
                  które zakwlifikowały sie do tegoz klubu.
                  • yoll1 Re: spotkania okręgu 19.10.06, 20:29
                    z tego wynika, że skoro spotkania w moim okręgu są organizowane w barze
                    mlecznym to tak zostanie, bo mając blisko 50-60 KR, OMS nie ma budżetu na
                    sfinansowanie spotkania w przyzwoitych warunkach.
                    Niemniej jednak wydaje mi się, że w jakim miejscu spotkania w takim stopniu nas
                    cenią!
                    Sądziłam, że mając grono blisko 50-60 KR ,OMS stać na to, by zorganizować
                    spotkanie w bardziej ekskluzywnym miejscu niż b.m .
                    Może się mylę- poprawcie mnie
                    • agniesia66 Re: spotkania okręgu 19.10.06, 20:40
                      spotkania okręgu sa dla wszystkich kk- na te spotkania kasy niedostaja OMS.

NA spotkanie KLUBU Rózy zaproszone sa tylko klubowiczki i na te spotkania OMS
                      dostały kase.Takie uroczyste spotkanie organizowane jest raz do roku po
                      zakończenie edycjiKR .
                    • pulpitka Re: spotkania okręgu 19.10.06, 21:15
                      wiesz, ja gdybym była taką OMS, ktora ma 50-60 Klubowiczów to bym miala kasę na
                      to, bo przecież Ci ludzie dają mi największy zarobek
                      niech każdy przemnoży sobie kwotę netto z faktur przez te min.6%, które ma OMS
                      to wyjdzie ile taka OMS na Tobie zarabia
                      taka OMS woli wydać na swoje przyjemnosci kasę niż docenic pracę i trud innych
                      rada moich 2 koleżanek - zmienić okręg - jedna, gdy chciała zmienic okręg to od
                      razu znalazły się dla niej prezenty i docenienie jej pracy, a druga jak sobie
                      zmieniła okręg to sama z zachwytu nie wiem, co powiedzieć, jak widzę, jak
                      wspaniale jest doceniona i jak dobrą pomoc ma od strony swojej OMS
                      • agniesia66 Re: spotkania okręgu 19.10.06, 21:43
                        przepraszam ale masz błędne informacje na temat wynagrodzenie OMS
                        6% to maja liderzy natomiast OMS maja duuuuuuuzo mniej i uwiez mi ze to co
                        pisze to szczera prawda
                        • pulpitka Re: spotkania okręgu 19.10.06, 22:39
                          owszem mniej mają od Konsultantów swoich Liderow
                          ile Liderzy mają to też wiem
                          ale ile ma OMS od swojego KK, czyli takiego, którego sama wprowadziła do firmy
                          to właśnie takie liczby, pamiętaj, że umowy OMS mają rózne, a i stawki % są
                          różne w zależności od typu KK (czy własna, czy Lidera)
                          • agniesia66 Re: spotkania okręgu 20.10.06, 00:17
                            wiem ile dostawałam do niedawna no ale nie moge tego napisac ,ale powiem tylko
                            tyle % jest taki sam od kk które ja wprowadziłam,jak i od kk które wprowadzili
                            krd lub teraz liderzy.Umowy wszystkie oms maja takie same ,tylko te które sa na
                            okresie próbnym maja ustalona sume na wstępnym kontrkcie.wynagrodzenie jest tak
                            samo procentowe jak i lidera.i w zaleznosci jak OMS sie angazuje w prcę i jaki
                            ma okreg taka pensje dostanie.
                            • yoll1 Re: spotkania okręgu 20.10.06, 08:26
                              moja się średnio angażuje w pracę.Powód? nie znam, ale kontakt telefoniczny mam
                              z nią po wysłaniu wcześniej sms- sama z siebie nie dzwoni często , by sprawdzić
                              jak sobie radzę wink .Natomiast czasami zdarza sie, że przywiezie mi zamówienie
                              z COK (średnio raz-dwa w roku). Prezenty nie są może najgorsze, bo nie mam
                              dużego porównania z ubiegłymi latami - nie wiem również , co otrzymują inne
                              konsultantki podczas spotkań (na każdym stopniu).

• olenka_ja Re: spotkania okręgu 20.10.06, 09:18
                                Mój okręg 694. No ale Klubowiczką Róży nie jestem i raczej nigdy nie będę
                                (zamawiam głównie dla siebie i rodziny), ale teraz już przynajmniej wiem co i jak.
                                • justyna442 Re: spotkania okręgu 20.10.06, 09:56
                                  olenka_ja napisała:

> Mój okręg 694. No ale Klubowiczką Róży nie jestem i raczej nigdy nie będę
                                  > (zamawiam głównie dla siebie i rodziny), ale teraz już przynajmniej wiem co i j
                                  > ak.

Mój też 694.Kto jest Twoim koordynatorem??
                                  • olenka_ja Re: spotkania okręgu 21.10.06, 14:06
                                    Tak szczerze mówiąc to nie za bardzo wiem o kogo pytasz. Jeszcze wogóle nie
                                    rozróżniam tych pojęc OMS, KK, KR i cała reszta. Wprowadziała mnie pewna
                                    dziewczyna którą poznałam dość przypadkowo, a nie za bardzo chcę tak publicznie
                                    jej dane przedstawiać.
    • monika78gda Re: spotkania w okręgach 19.10.06, 20:42
      JA niedawno zmieniłam okręg. W poprzednim okręgu 101 byłam raz na spotkaniu z
      OKS w hotelu Rezydent w Sopocie. Byla kawa, herbata, ciastka, ciasta, katalog
      gratis, konkursy, prezentacja katalogów (obecny i kolejny) i spotkanie z
      kosmetyczka. Bardzo mi sie podobalo. W moim obecnym 103 (tez Gdansk) bylam w
      zeszly piatek pierwszy raz. Tez super hotel (Holiday Inn w centrum Gdanska), ale
      niestety kawy i ciastek brak (a na to sie nastawilam i siedzialam o suchym
      pysku). Byla prezentacja katalogu 12, 13 i 01. Po kazdej prezentacji 3 pytania
      konkursowe (nagroda to jakis kosmetyk, nie wiem jaki). Bylo tez spotkanie z
      szefem COK Gdynia . No i prezentacja dot WKŻ, KR i karty kredytowej Avon (jedyne
      co do niej zacheca to to ze tylko nia mozna placic bezgotowkowo w COKu). Aha,
      dali po jednej róży (dosc mily aspekt) i minikatalog zrobiony z kat 12. Ibylo
      obowiazkowe wąchanie crystal aury. Jakoś sie wymigałam. Przyszłam w swoim
      channelu i mnie mdliło od tego zapachu (to był błąd). W sumie bylo ok, ale brak
      poczęstunku był dla mnie ogromnym minusem.
    • ewa_cz5 Re: spotkania w okręgach 21.10.06, 14:26
      a u mnie jeszcze spotkania KR nie było sad chyba ze nikt mnie nie powiadomił,dwa
      lata temu OKS zaprosiła nas do restauracji,był obiad i deser i skromne
      prezenty. Było kameralnie bo mało klubowiczek. W zeszłym roku nie byłam to nie
      wiem,bo nie wiem czy coś takiego było.A w tym roku cisza. Może któraś z Was
      jest z Bydoszczy i wie coś na temat spotkań. Pozdrawiam.
    • hamsterek7 Re: spotkania w okręgach 30.10.06, 20:46
      nie slyszalam o spotkaniach organizowanych przez moja oks a konsultantka jestem
      od ladnych paru lat.. w ogole z oks nie mam w ogole kontaktu.
      • yoll1 Re: spotkania w okręgach 05.11.06, 20:57
        więc spotkaj się z OMS, bo to OMS organizują takie spotkania
    • kamgo Re: spotkania w okręgach 20.10.07, 20:19
      Jak się czujesz po spotkaniu z nową OMS??? usatysfakcjonowana?hehe
      po tym spotkaniu?? ciekawa jestem ....ubawiła mnie Twoja kamienna
      twarz gdy zaczeła się mowa o sprzedaży na Allegro hahahaha
    • velda8 okręg 379 21.10.07, 12:22
      U mnie nie ma spotkań, a jeśli są to tylko typu szkolenia kosmetyczne, na inne
      jeszcze nie byłam zaproszona indifferent Nasz OMS to podobno niezła franca... Troszkę się
      o niej nasłuchałam od naszych klubowiczek róży (chodziło o to, że prezenty
      przetrzymywała...) A moja koordynator to równa babka i jak mam problem to zawsze
      do niej dzwonię i wszystko jest ok. Co do tych spotkań to nie wiem nawet czy
      takowe są w tradycji tego okręgu
      • agnieszka86.net okręg 314 21.10.07, 13:45
        Ja miała spotkanie w kinie smile ale bez poczęstunku sad Jak czytałam co umiałyście
        to aż mi ślinka ciekła. Był pokaz katalogów i takie tam pogadanie, konkur z
        drobnymi upominkami, a jeśli ktoś wytrwał była prezentacja filmu ( ale nie wiem
        jaiego bo ja już miałam dość )
        • prin.cessa Re: okręg 314 21.10.07, 18:23
          Ja przez 3 lata byłam na jednym takim zebraniu. Było to w kamienicy.
          Sala mała, krzesła, stoliki stare. Prezentacja katalogu aktualnego i
          przyszłego. Opis firmy + film. Każda obecna konsultantka dostała po
          jednej próbce. Był i poczęstunek : podróba delicji + kruche ciastka
          + woda niegazowana. Rozdawane były także jakies prezenty, dla osób,
          które w ciagu chyba 3 miesiecy miały największe zamówienia, oraz
          osiągnęły największą sprzedaż jakiegoś produktu. Ogólnie nie było
          źle. Zostałam zaproszona przez moja koordynatorke. Mówiła, że bedzie
          poczęstunek i prezenty (czyli delicja + próbka)
          • misiu235 Re: okręg 314 22.10.07, 08:48
            Witam, witam. Jeżeli chodzi o mnie (okręg 168), to od 8 lat (czyli odkąd działam
            w firmie - wcześniej na mamę, od 5 lat na siebie) odbyło się aż 1 spotkanie KK
            na które zostałam zaproszona. Co było to wiadomo - prezentacja katalogu, info o
            myAvon (bo wtedy to wchodziło). Było losowanie prezentów (mi się trafiły
            pozłacane kolczyki koła z "cyrkoniami"), KR z 2006 zostały wręczone szminki
            nabłyszczające (takie zajeb... czerwone - ale gratisy a mojej siostrze świetnie
            w tym odcieniu) i KR 2007 komplety biżuterii.
            Byłam bardzo zniesmaczona, bo moja koordynatorka dzwoniła do mnie i zaprosiła na
            to spotkanie właśnie, żebym dostała tą biżuterię, ale OMS powiedziała, że nie
            wiedziała, że będę i dla mnie nie przywiozła - domyślcie się jak się czułam przy
            pozostałych 2 paniach... jak złodziej, który chce coś co mu się należy.
            Mało tego wybierałam się na wesele i biżuteria idealnie pasowała mi do kreacji,
            o czym poinformowałam OMS, która obiecała, że do tygodnia mi ją podrzuci (bo i
            tak przejeżdża przez moją miejscowość) - doczekałam się po prawie 2 miesiącach
            (jak wiadomo na wesele kupiłam inną...)
            Wszędzie informowano, że dostaniemy tą nieszczęsną biżuterię zaraz po
            osiągnięciu KR, ja na nią czekałam 5 miesięcy... ale przynajmniej jest bardzo
            ładna - dałam ją mamie - bardzo ej pasuje.
            Na tegoroczne spotkanie KR jeszcze nikt mnie nie zaprosił.
            W tamtym roku było niby super - kolacja jakieś występy, prezenty itp. Mi
            niestety termin nie pasował i miała iść za mnie siostra, lecz zbiegiem
            nieszczęśliwych wypadków została uziemiona i nie mogła tam pójść.
            Tyle moich żali. Pozdrawiam moją super słowną OMS Ewelinkę!
            • anetapan ...a u mnie jest zawsze b. sympatycznie... 27.10.07, 21:40
            • anetapan ..sorki 27.10.07, 21:47
              za szybko..wiecie..
              cześc tak w ogóle...jestem z Lublina i jestem zachwycona moją
              OMS...zawsze dostaję od niej zaproszenie ..na maila, pocztą, no i w
              strefie konsultantki...nie jestem w KR ..choć niewiele mi
              brakowało...spotkania odbywają się średnio jedno na kwartał. Ostanio
              byłam w czwartek czyli przedwczoraj...i było świetnie..spotkanie
              było w hotelu w sali konferencyjnej...był szampan i cukierki...i b.
              dużo nagród...oczywiście info o nowościach, katalogi nr 16. Do domu
              wróciłam z czterem kosmetykami...zostałam wyróżniona za niezły
              przyrost zam. Ogólnie jestem b. zadowolona..poprzednie spotkanie
              odbyło się w kafejce...w sali gdzie byłyśmy tylko my ..były ciastka,
              herbata lub kawa..mnóstwo prezentów...i dużo informacji.
              Jestem zadowolona...bo wcześniejsza OKS jedynie odwiedziła mnie w
              domu i podarowała jakiś zestaw lipny, natomiast aktualna jest pełna
              zaangażowania i naprawdę życzę wszystkim KK takiej OKSki. Dla KR
              organizuje spotkanie wigilijne...jest świetna. pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka