dorotazoz
24.03.09, 16:17
przez wiele lat byłam konsultantką AVON, zamawiałam kosmetyki na potrzeby własne, siostry, mamy, przyjaciółek - to trwało 10 lat!! byłam na szkoleniach kosmetycznych, BYŁO fajnie. oczywiscie nigdy nie byłam FANATYCZKĄ Aonu, jak każda firma i Avon ma swoje plusy i minusy

. Przyszedł moment "rozwijania się" i zostałam liderem, mój zespół, jak nietrudno sie domysleć to moje przyjaciółki-klientki!! nawet troszkę osób, których wczesniej nigdy nie znałam, osoby poznane w pracy ... rozwój nie był szalony, ale był... pierwsze szkolenie na lidera!! mam małe dziecko ,które tego dnia zachorowało - wymioty-biegunka, dzwonię żeby odwołac swoją obecność, i dowiaduję się że nie ma mowy!!!! MUSZĘ BYĆ!! poczułam sięjak dziecko w 5 klasie!! mieszkam wiele kilometrów od miasta w którym miało byc szkolenie, pojechałam, parking Avonu był zapchany, szkolenie prowadzone pod kontem JESTEŚMY JEDYNI IDEALNI!!!-czułam się jak po praniu mózgu!! jednak w zyciu codziennym był ciągły nacisk na nowe umowy, byleby zdobyć pesel i inne dane. do czego dążę? straciłam przyjaciółki! gdyż zaproponowałam im Avon- każda zamawiała, nieregularnie, tak właściwie dla siebie-domowników (gdyż w moim malym mieście "w każdym" domostwie jest konsultantka), a upomnienia (od 200 do 1000 zł!!!)za wirtualne paczki, które miejsce odbioru miały np: centrum obsługi , przychodziły!! może firma nie jest zła, a duzo kosmetyków wartych jest swojej ceny, ale agresywny marketing jest nie do przyjęcia, no i przedewszystkim oszukańcze podstawianie się za konsultantki, które niby zamawiają towary!! to jest chory system, gdzie na każdym szczeblu znany jest nój numer personalny i mając TYLKO ten numer KAŻDY MOŻE zamówić w moim imieniu!! brzydzę się takim podejściem do sprawy.
pewni będę zaraz na liście blokowanych, ale to już i tak przeszłość i śmieszy mnie ta cała piramida AVON!!
do klientek: KOCHANE NA ALLEGRO CENY KOSMETYKÓW AVON SĄ DO 5 RAZY NIZSZE!!! i nikt nie blokuje tych złodziei ( BON GIRL 24.9 ZŁ)