Dodaj do ulubionych

obiecywanie gruszek na wierzbie

01.03.05, 11:20
czy uważacie, że moralne jest sugerowanie potencjalnym nowym partnerom do
biznesu, że w ciągu miesiąca mogą wskoczyć na poziom dyrektorski 21%? albo że
na konto tej osoby będą wpływać tysiące złotych?
Obserwuj wątek
    • 1szylider Oczywiście, że jest to rzetelne i prawdziwe 01.03.05, 11:38
      justa_79 napisała:

> czy uważacie, że moralne jest sugerowanie potencjalnym nowym partnerom do
      > biznesu, że w ciągu miesiąca mogą wskoczyć na poziom dyrektorski 21%? albo że
      > na konto tej osoby będą wpływać tysiące złotych?

Witam!

Albowiem:

1. znane sa przypadki osiagnięcia w pierwszym miesiacu poziomu 21%

2. caly ten program jest dostępny dla kazdego od chwili zarejestrowania

3. oriflame daje szansę każdemu osiągniecia dowolnie wielkiego sukcesu w
      dowolnie krótkim czasie

4. w trakcie podobnych promocji zawsze rozblykują gwiazdy wielu talentów, a
      moim zadaniem jest pokazać im te mozliwości i wesprzeć ich gdy chcą działać

5. kazdy może zarabiac dowolnie dużo w Klubie Oriflame, zaś jego ambicje, cele,
      plany i wysiłek są jego indywidualna ścieżką sukcesu..

6. każdy stopień sukcesu, każdy poziom nawet Diamentowego Drektora Generalnego
      jest mozliwy choćby w pierwszym miesi.ącu i Oriflame wypłaci wszystkie nalezne
      premie
      a. jedynym wyjatkiem wymagajacym stazu jest:
      1. wejście do Klasy Biznes
      ***wymaga min 1 miesiecynego stazu
      2. zdobycie tytułu
      3. wypłacenie premii za awans te liczone w $ od 1000 USD do 100 000 USD
      ad 2 i 3 wzmaga min 6miesiecynego stazu

7. ale nawet zakwalifikowanie sie Konferencje Zagraniczne jest teoretycznie
      mozliwe juz po jednym dobrym miesiacu gdy ktos osiagnie w nim 20 18 grup 21%
      owych
      Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
      Pozdrawiam i zapraszam!
      gg 172 85 85
    • 1szylider Zarabianie - podstawowym celem naszej działności 01.03.05, 12:25
      justa_79 napisała:

> biznesu, że

Witam!

Oczywiście to przecież jest podstawowy cel naszej dziłalnosci, wiec tysiące, a
      nawet diesiatki tysiecy będą wpływać na konto każdego, kto na to zapracuje:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16274&w=19744962
      zresztą wpływają:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16274&w=19962853
      czasem nawet więcej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16274&w=19979775
      równiez na konta moich konsultatek wpływają:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16274&w=11752937&a=19806134
      Pozdrawiam i zapraszam!
      gg 172 85 85
    • 1szylider Zobacz jakie to proste! 01.03.05, 12:52
      justa_79 napisała:

Witam!

Ustalmy fakty i z nich wyprowadźmy program:

1. bonusy dla nowych sa od 100PP, wiec kazdy jest motywowany dla osiagniecia
      tego minimalnego progu.

2. zasponsorować 10 osób za 1 zł chyba jest relatywnie latwe?

3. skoro jest łatwe, to każdy z 10-ciu saponsorowanych też może zasponsorować
      nastepne 10 osób

4. 10 razy 10 jest 100 osób zaś 100 osób razy 100PP daje poziom 10 000 PP czyli
      21%

5 dochód tez latwo możemy wyliczyć bo mamy:
      • justa_79 Re: Zobacz jakie to proste! 01.03.05, 13:03
        a ile znasz takich przypadków, że ktoś zasponsorował w ciągu miesiąca 10 ośob,
        z których każda zasponsorowała 10 kolejnych osób w tym samym miesiącu? uważam,
        że to mało realne i dlatego obiecywanie tego każdej nowej osobie jest nie w
        porządku. i jeszcze weź pod uwagę, że każda z tych 100 osób musi zrobić
        odpowiedni obrót w tym miesiącu, żeby osoba na szczycie dostała wyliczoną przez
        Ciebie premię. tymczasem z 10 zapisanych osób może się zdarzyć, że 3 złożą w
        ogóle zamówienia, a jedna zapisze 1 osobę, i na tym koniec. bądź z ludźmi
        szczery i przedstawiaj im również tę mniej optymistyczną, za to bardziej
        prawdopodobną wersję.
        • 1szylider Re: Zobacz jakie to proste! 01.03.05, 14:24
          Witam!

Skoro łatwo jest zrobić 100PP...

Skoro łatwo zasponsorować 10 osób...

To każdy może znależć 10 osób, które...

itd...

i dokładnie na tym to polega!

i takie rzeczy rzeczy można robić:

www.atominfo.org/photos/usa/romeo.jpg
          przecież podałem schemat, który działasmile))

I co ma tu do rzeczy, że Ty nie chcesz i nie potrafisz...

to mow za siebie!

Pozdrawiam i zapraszam!
          gg 172 85 85
    • justa_79 Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 01.03.05, 14:31
      powiedziałam tylko, że to mało prawdopodobne, i że nie mówisz całej prawdy,
      tylko pół, co uważam za nieuczciwe. czytaj uważnie. ale wolnoć Tomku w swoim
      domku, w końcu piszesz to na swojej stronie i tylko sobie wystawiasz wizytówkę.
      może gdybyś czytał pogardzaną przez siebie prasę i literaturę branżową,
      wiedziałbyś, że obiecywanie bogactwa w miesiąc to jedna z głównych cech piramid
      finansowych i jedno z największych oszustw MLM.
      • 1szylider Skoro nie masz pojęcia, to nie wypowiadaj się 01.03.05, 14:54

Witam!

Albowiem:

1. Prasa pseudofachowa, na ktora się powołujesz nie ma nic wspólnego z MLM,
        zreszta nie pisze tam ani jeden wiarogodny autor, ale sami przedstawiciele
        feremek, które nie mają potwierdzonej przez PSSB wiarogodności.

Firemek, które wykazują podstawowe cechy piramid i sa w jaskrawej sprzeczności
        z wszelkimi zasadami uczciwości kupieckiej.

Pozatem piszą tam zwyczajne kłamstwa!

Które wypunktowałem już w innym watku.

2. przenaczasz to co ja pisałem, bo pokazałem schemat, który jest możliwy do
        zrealizowania w dowolnie założonym prze Ciebie czasie.

3.znam przypadki realizowania go przez 12 lat, znam takich, którzy zrobili i w
        1 miesiąc, oczywiście to drugie wymaga większej intensywności pracy, ale jest
        mozliwe.

4. jest mozliwe osianiecie dowolnie wiele tak jest mozliwe bicie kazdego
        rekordu sportowego.

5.Jest to szczególnie łatwe teraz gdy mamy tak bardzo atrakcyjna promocję...

Pozatem proszę o grzeczniejszy ton wypowiedzi, gdyż KODEKS Forum już obwiązuje!

Pozdrawiam i zapraszam!
        gg 172 85 85
    • 1szylider Rośnie nosek Justynce kłamczuszce? 01.03.05, 16:59
      Witam!

Bo gdy Pinokio kłamał, to mu rósł...

A gdzie Justynka wyczytała, że ja oczekuje, że ktos w ciągu 1 szego miesiąca
      wejdzie na poziom 21%, co zreszta, jest całkiem realne dla ambitnej, pracowitej
      i utalentowanej osoby...

Pozdrawiam i zapraszam!
      gg 172 85 85
      • jezowka Veto 01.03.05, 19:11
        Maciek, możesz z Justyna dyskutować merytorycznie, ale wara Ci od drwin i
        wyzywania jej od kłamców.

Poza tym podobnie jak ona uważam, że Twój sposób przedstawiania planu
        marketingowego jest może dekoracyjny, ale niezgodny z prawdą.

Na marginesie z przyjemnością dowiedziałabym się, jaki Ty masz tytuł. Bo nigdy
        się tym nie pochwaliłeś, piszesz tylko "motywacyjne" teksty i chwalisz się
        ludźmi, których wyszkoliłeś.

Jeżówka
        • 1szylider Jakie tam veto??? 01.03.05, 19:35
          Witam!

Justynka nakłamała,że ja postuluje zrobienie 21% w miesiac i nie podała
          źródła, w którym miałbym to napisać.

Zatem jest KŁAMCZUCHEM z 2 m NOSEM!

Chociaż zrobienie 21% w miesiac tez jest możliwe, choc oczywiście trudniejsze
          niz w 3 mce czy w pół roku.., w rok to już normalne tempo dla moich
          Dyrektorek...

A mój plan nie jest inny niz plan Oriflame.

Można go realizować dowolnie i to jak ja rysuje schemat, to jest sprawa
          wyłacznie moja, gdyz mozna przedstawic na przeliczalna ilość mozliwości (
          zbiory mocy prawie alef zero, jeśli znasz się na teorii mnogości).

Wyliczenia tez są najbardziej poprawne jak tylko moga być!

Tym bardziej, że ja nigdy nie podaje żadnych terminów gdyz kazdy powinien
          realizować w swoim tempie.

Ja jestem zwolennikiem dynamicznego, sportowego tempa, bo wtedy jest wieksza
          satysfakcja.

Zanm tez pania, która zrobila Dyrektora w 12 lat ( jej osobiście nie kojarzę,
          ale jej sponsorów) i oczywiście jest takim samym Dyrektorem jakby zrobiła to 1
          miesiac ( NB tytul Dyrektora wymaga stazu min 6mcy, co tez pisałem).

Znam tez pania co Starszym Dyrektorem Generalnym zostala po roku znam tez
          państwa, którzy SDG zostali po 12 latach.

Zatem sukces zawsze jest indywidualny, czas jego osiagniecia również.

A Ty w jakim czasie wolisz...
          W jeden rok czy w 12 lat?

Zapewne mnie oceniałabys jako lepszego sponsora gdybyś osiagnęła wczesniej i
          sama tez raczej mialabys wtedy wieksza satysfakcjęsmile))

A mój dorobek?

5 Dyrektorek KLUBU ORIFLAME, co jest dość skromnie, zważywszy iz sa tacy co
          maja po kilkasetsmile))

Ale istnieje prawo monotoniczności sponsorowania, wiec zawsze można
          zasponsorować kilka następnych...

Chcesz być moją następną Dyrektorka?

Mam ich dośc mało, a chcę więcej wiec znajdę dużo czasu dla Ciebie...

Pozdrawiam i zapraszam!
          gg 172 85 85
        • 1szylider A tam zaraz "veto"... 01.03.05, 21:17
          jezowka napisała:

>
          > Poza tym podobnie jak ona uważam, że Twój sposób przedstawiania planu
          > marketingowego jest może dekoracyjny, ale niezgodny z prawdą.
          >
          > Jeżówka

Witam!

Oczywiście przyjmowałem zalożenia upraszczające jak to że 1PP = 2zł, zamiast
          1,75zł, ale róznica wyjdzie tu ok 10% zawyża nieco zarobki, ale równiez podnosi
          progi do ich osiagania.

Zresztą nie jest to odlegle od prawdy, gdyż do niedawna było 1PP = 2,25zl,
          reszta jest to rzecz umowna i moze byc zmieniana.

Pomijam rozniez VAT, gdyż w sieci on nie wnosi niczego przyjnamniej do progów
          OH ZAWSZE jest takie samo.

Ale jednak powstaje różnica gdy ktos jest płatnikiem VAT wtedy dostaje to, co
          tam napisałem plus 22% VAT czy wszystko trzeba pomnożyć 1,22.

Przyjmowałem też dydadyczne okrągle wyniki, ale znowu jak napisałem w
          poprzednim poście dokładnie takie wyniki też sa mozliwe, zaś KAZDE
          przedstawienie systemu i planu bedzie opisywało przypadek szczegolny, gdyż
          wyniki z miesiaca na miesac tez sie róznia, ale statystycznie sa podobne.

Bo podobna pozostaje ilośc aktywnych konsultantów oraz podobna wysokość
          zamówiem.

Albowiem Oriflame słynie ze stabilności i zdaniem wielu jest najstabilniejsza
          siecia MLM.

Te wyniki tez będą prawie identyczne w przypadku np Amwaya i zapewne paru
          innych firm, bo z Amwayem roznica jest tylko taka, ze o ile pamietam 18% maja
          przy 6400PP, a większe roznice sa dopiero przy "kolorach" i sponsorowaniu
          miedzynarodowym.

Oczywiście na korzyśc Oriflame.
          smile))
          POWAZNIE!!!

Pamietaj też, że w przypadku innych firm inna będzie wartośc PP czy jak u nich
          sie to nazywasmile))

Zatem wyniki beda poprzesuwane, ale wewnatrz tabelki funkcja bedzie niemal
          identyczna z rozna wartościa argumentu (PP) mówiąc tak scisle "analityko-
          matematycznie".

Pozdrawiam i zapraszam!
          gg 172 85 85
    • justa_79 Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 02.03.05, 09:40
      jak zwykle szkoda z tobą gadać, potrafisz tylko wyzywać, nie podajesz żadnych
      rzeczowych argumentów. powracam więc do "niewidzenia" twoich postów i dziękuję
      gazecie.pl za taką cudowną możliwość.

a źródło podałam - twoja własna strona ori. czyżbyś już szybciutko zmienił
      treśc opisu?

skoro twierdzisz, ze ty piszesz prawde na swojej stronie, to pochwal nam sie,
      maciusiu, ilu z twoich konsultantow osiagnelo poziom 21% w pierwszym miesiacu -
      co, powtarzam, sam obiecujesz na wlasnej stronie. i kto tu klamie? wypierasz
      sie wlasnych slow, masz skleroze czy schizofrenie? zreszta, po co pytam, co do
      tego ostatniego mam 100% pewnosc.

widzisz, ja ci szczerze zycze tych nowych konsultantow na poziomie 21% w
      miesiac. naprawde szkoda, ze takich nie masz. moze wtedy nie musialbys swoich
      frustracji wylewac na forum.

eot, bez odbioru.
      • 1szylider I znowu Justynka uprawia pomówienia 02.03.05, 12:26
        Witam!

Napisałem:

Nie będę pisał o tym, że w ciągu tego jednego miesiąca możesz wskoczyć na
        poziom 21% dyrektorski... Nie powiem też o tych tysiącach złotych wpływających
        co miesiąc na Twoje konto... Bo za wcześnie jest abym Cię nęcił 1000$ premii za
        Twój pierwszy awans dyrektorski... Nie będę tez umawiać się z Tobą na Twój
        pierwszy Bal Dyrektorów jeszcze... Ani też zastanawiać się jak rozwiążemy
        sprawy organizacyjne Twojej kilkuset- osobowej grupy konsultantek Oriflame

Chyba napisałem jasno, że nie zamierzam tego sugerować, dopóki nie zaplanujemy
        bardzo silnej akcji promocyjnej...

napisalem tez, że nie może marzyć o poziomie dyrektorskim bez solidnej
        systematycznej pracy.

Bo przeciez mam "paru" konsultantów na poziomie 21% i szukam dalszych, którzy
        wykażą takie ambicje.

ja lubie i rzeczywiście najlepsze efekty osiagam z osobami, które od początku
        postanowią co chcą.

Gdy chcą sięgnać bo wielotysięczne zarobki, po konferencje Oriflame w ciepłych
        krajach, po premie liczone w tysiacach $ to zanim na to zapracują MUSZĄ
        najpierw o tym postanowić, że to właśnie będzie celem ich uczestnictwa w Klubie
        Oriflame...

Natomiast gdy chca sobie kupować tylko po 2 kremy bez 30% marży i na opóźniona
        płatność, zadowolić się nagrodami programu WITAMY, to ani oni ani ja nie
        potrzebujemy angazowac się az tak silnie.

A przecież ja tylko do tego wzywam aby kandyddatka ustaliła swoje własne tempo.

Ale Justynka zdaje sie tego nie rozumieć...

Justynka zdaje się nie odrozniac dobra od zła ani prawdy od falszu...

Bo Justynka z furia napada na mnie, który prostuje np na ewidentne kłamstwa
        zamieszaczane w w gazetkach, nazywanych przez Justynke fachowymi, które
        twierdza, że co trzeci uczestnik MLM zarabia cięzką kasę, a przeciez tak może
        mogłoby byc tylko w firmie, której konsultanci sprzedawaliby samoloty, czołgi,
        może , ale ja nie znam żadnej firmy MLM zajmującej takim biznesem, a Justynka
        zna?

I jednocześnie Justynka wierzy w te dyrdymły, które się tam wypisuje.

dziwne, że Justynka napada na mnie fachowego, rzetelnego i szczerego lidera
        jednoczesnie przeciwstawiając moim rzetelnym informacjom takie zwykłe smiecie.

Zatem dam radę Justynce aby najpierw zastanawiała się co czyta, potem jaka jest
        treść tego, co przeczytała, a dopiero potem myślała na ten temat i po
        przemysleniu pisała...

Bo inaczej Justynce nosek będzie rósł i rósł...

Bo teraz ma on chyba już ze 2,75m, może Justynka pokaże nam zdjęcie, czy
        wstydzi się swojego noska?

Bo gdy Justynka sprostuje swoje kłamstewka, to nosek może się zmniejszyc bez
        potrzeby interwencji chirurga ( u Pinokia wystarczał chyba stolarz, a jak jest
        u Justynki...?)

Rozumiem tez frustracje Justynki, która zazdrości nam, że idziemy jak burza,
        jak fala uderzeniowa, gdy Jystynka siedzi nadal w bloku startowym.

Ale jest bardzo prosty sposób, aby sukces był udziałem rownież Justynki.

Zapraszam Justynke do wspólpracy, pod jednym tylko warunkiem, że Justynka
        zobowiąze się, że przestanie kłamać, bo my nie chcemy kłamczuszków w naszym
        gronie...

smile))

Pozdrawiam i zapraszam!
        gg 172 85 85
      • 1szylider 21% w miesiąc? mozę się udać... 02.03.05, 12:42
        Witam!

Oczywiście, że może się udać, ale wymaga to sprężania sie juz dzisiajsmile))

Napisałem powyżej jak jak to zrobić, zaś po pierwszym dniu tej fantastycznej
        promocji tym bardziej mam dowody, że jest mozliwe...

Bo tych ponad 60 nowych konsultantek sposorowalo mniej niż 10 osób, co więcej
        mam przypadek nowego konsultanta, który od razu w pierwszym dniu zasponsorował
        6 osób, teraz pozostaje pytanie ile dalszych osób zaponsoruje on sam i jego
        podopieczni.., ale widać już że i taki schemat 10 razy 10 razy 100 PP jest
        calkowicie realny, co nie znaczy, że latwy...

Ze składaniem zamówien tez jest świetnie, gdy juz w pierwszym dniu ponad 10%
        nowych konsultantów złożyło pierwsze zamówienia, wśród nich jest większość
        powyżej 100PP...

Czy ten nowy osiagnie od razu na konie marca aż 21% to tego nie wiem, bo dla
        mnie wazniejsze jest, że już po pierwszym dniu tej tak bardzo atrakcyjnej i
        skutecznej promocji mam NOWEGO Lidera...

A każdym razie trzymajmy kciuki, bo ja cały czas udzielam wsparcia, aby
        osiagnął jak najwięcej, a czy 21%, to zalezy NIEtylko ode mnie...

Pozdrawiam i zapraszam!
        gg 172 85 85
      • 1szylider Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 02.03.05, 12:48
        justa_79 napisała:

. powracam więc do "niewidzenia" twoich postów i dziękuję
        > gazecie.pl za taką cudowną możliwość.

Witam!

Tak zawsze postepuja dzieci, gdy nie maja argumentówsmile))

Czy Justynka zna te 3 chińskie małpeczki, co to nie chca widzieć, nie chcą
        słyszeć i nie chca...

No własnie co jeszcze?

Znasz te małpeczki...

Twój Maciuś

PS Zabawne, że przychodzisz na moje forum i na MOIM forum grozisz mi czymś w
        rodzaju BANasmile)))

Pozdrawiam i zapraszam!
        gg 172 85 85
    • cyberski Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 03.03.05, 04:27
      justa_79 napisała:

Owszem, jest to jak najbardziej moralne...
      Oczywiscie pod warunkiem, ze obowiazkowo poda się przy tym jaki procent osób, ze wszystkich wchodzących w dany biznes, po miesiącu bedzie na poziomie 21%
      Inaczej bedzie to jedynie manipulowanie faktami.

Pozdrawiam,
      Roman
      • ignorant11 Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 03.03.05, 05:15
        cyberski napisał:

>> Owszem, jest to jak najbardziej moralne...
        > Oczywiscie pod warunkiem, ze obowiazkowo poda się przy tym jaki procent osób,
        z
        > e wszystkich wchodzących w dany biznes, po miesiącu bedzie na poziomie 21%
        > Inaczej bedzie to jedynie manipulowanie faktami.
        >
        > Pozdrawiam,
        > Roman
        >

Sława!

A co powiesz na to, że mogę szukać właśnie takich zdolnych wyjątków?

Pozatem ja wyrażnie napisałem, że nie będę tego sugerował, bo tak znakomity
        wynik wymaga przygotowania sie i bardzo dobrej i intensywnej pray...

O czym napisałem!

smile))

Jeżeli chcę zrekrutować ekipe na mistrzostwa w skokach narciarskich lub
        sztafete biegaczy olimpijskich, to całkowicie zasadne jest abym szukał ludzi co
        chcą skakać po 200m oraz biegac na 100m w granicach 10s...

Mimo iz przeciętni takich wyników nie osiągaja...

Pozdrawiam i zapraszam na:
        Forum Słowiańskie
        • cyberski Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 03.03.05, 14:20
          ignorant11 napisał:

> Sława!
          >
          > A co powiesz na to, że mogę szukać właśnie takich zdolnych wyjątków?
          >
          > Pozatem ja wyrażnie napisałem, że nie będę tego sugerował, bo tak znakomity
          > wynik wymaga przygotowania sie i bardzo dobrej i intensywnej pray...
          >
          > O czym napisałem!
          >
          > smile))
          >
          > Jeżeli chcę zrekrutować ekipe na mistrzostwa w skokach narciarskich lub
          > sztafete biegaczy olimpijskich, to całkowicie zasadne jest abym szukał ludzi co
          >
          > chcą skakać po 200m oraz biegac na 100m w granicach 10s...
          >
          > Mimo iz przeciętni takich wyników nie osiągaja...

A ja pisałem, jak łatwo z resztą zauważyć, odpowiedź na list Justyny, a nie Pański smile))
          Nie zaprzeczam, że może Pan ze swoimi wynikami znacząco odbiegać od średniej statystycznej w reprezentowanej przez Pana firmie, ale z racji tego, ze najczęściej bywa tak, że wprowadzający zachęca do wejścia do biznesu rozumianego jako dajmy na to Oriflame, a nie do jego własnego biznesu, interesuje mnie bardziej jaki procent osób wchodzących ogólnie do Oriflame dochodzi po miesiącu do 21% premii, a nie jaki procent osób osiąga ten poziom w Pańskiej strukturze...

I to jest moim zdaniem uczciwe postawienie sprawy...
          Skoro się mówi, że w, dajmy na to Oriflame, są osoby dochodzące po miesiącu do 21% to niech się powie też ile jest takich osób na całość...

W MLM-ach odnosimy sukces (lub nie...)opierając się na "trzech nogach"
          1. Firma i jej System
          2. Własne działanie
          3. Działanie osoby wprowadzającej nas

Osobiście uważam, że z tych trzech nóg najmniej istotna jest noga trzecia, czyli ktoś kto nas wprowadza... Dlatego zawsze wolę fakty o firmie niż "gruszki na wierzbie" tak chętnie opowiadane przez wielu wprowadzających.

Pozdrawiam,
          Roman
          • 1szylider Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 03.03.05, 16:51
            cyberski napisał:

> A ja pisałem, jak łatwo z resztą zauważyć, odpowiedź na list Justyny, a nie
            Pań
            > ski smile))

Na forum mówimy publicznie, wiec każdy ma prawo zabrać glos, wtrącić się, bo
            nie jest to rozmowa prywatnasmile))
            Zatem i ja mam, szczególnie, że to ja zostalem przez Justynę zatakowany
            calkowicie bezpodstawnie...

> Nie zaprzeczam, że może Pan ze swoimi wynikami znacząco odbiegać od średniej
            st
            > atystycznej w reprezentowanej przez Pana firmie, ale z racji tego, ze
            najczęści
            > ej bywa tak, że wprowadzający zachęca do wejścia do biznesu rozumianego jako
            da
            > jmy na to Oriflame,

+++To znowu jest nie taksmile))

albowiem każdy buduje swoje grupy inaczej, zatem nie można porownywać grupy
            sprzedającej i to intensywnie z grupą złozona z samych konsumentów, bo wtedy
            statystyki będa calkowicie odmienne: w jednej wystarczy tylko np 20 osób po
            500PP, a w innej tzreba aż 500, ale tylko 20PP, jak zatem porównac takie grupy
            inaczej rekrutowane, inaczej budowane zupelnie inaczej szkolone i prowadzone...

a nie do jego własnego biznesu, interesuje mnie bardziej ja
            > ki procent osób wchodzących ogólnie do Oriflame dochodzi po miesiącu do 21%
            pre
            > mii, a nie jaki procent osób osiąga ten poziom w Pańskiej strukturze...

+++Możemy powiedzieć, że moja grupa jest moim własnym biznesem i nie jest
            porównywalna z grupa innego lidera.

nawet gdybym miał inne wyniki niz postuluje wobec nowych to znowu te wywody nie
            wnosza nic do rzeczy, bo ja moge mieć mowe zalożenia biznesowe i rekrutuje
            nowych do nowych zalożeń, które zreszta calkowicie mogą być inne dla róznych
            przypadków, srodowisk itp.

Np studentka nie będzie miała priorytetu zarabiac 5 tys zł, ale częściej 500zł
            do stypendium, na akademik itp, bo przecież ma inne priorytety.

Wkrótce każecie mi podawać statystyki co jaki czas ileosób jest sponsororwanych
            przez przecietnego konsultanta i wyjdzie, że np 0,2 rocznie, bo całe grupy
            budują JEDNOSTKI liderzy.

A ja właśnie szukam LIDERÓW.
            Czy Ty to rozumiesz?
            ( vide kodeks forum mlm)
            Szukam ludzi, którzy od poczatku postawią sobie cel idziemy na szczyt w szybkim
            ostrym tempie trasa trudniejsza ale szybsza DIRETISSMĄ, więc zupełnie mnie
            wtedy nie interesuje mnie mnie jaki % Polakow wchodzi droga poludniowa zima na
            MT Everest...

Gdy buduje ekipę na rejs na Horn, to znowu mnie interesuje ile spośród ludzi
            zeglujacych se po Mazurach oplywa Cap Ferewell.

A nawet nie interesuje mnie jakiemu % ludzi w Polsce, na swiecie, w Burkina
            Faso, czy gdzie indziej umie pływać, zna się na nawigacji itp
            Gdy wezmiemy się za statystyki to dochodzi do takich bzdur jak poniżej przeze
            mnie skrytykowane:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16226&w=15184684&a=19991483
            Lub do jeszcze innych dziwactw, że mówi mi moja sweża konsultantka, że aby
            osiągnąc 200PP powinna sprzedaż 22 osobom Tender Care po 8PP, ale przeciez było
            dośc niebanalne zadanie znalęźć 22 osoboy, które kupia wyłacznie TC, bo aby
            tego musieć walsnie mamy 550 produktów, ktore w wielu sytuacja okaza sie
            bardziej potrzebne niz TC.

Tak samo gdy pogladowo rysyje schemat grupy przy upraszaczających zalożeniach,
            ze 100 osób zrobi po 100PP aby wyszedl wynik 10 000 PP to rowniez nie
            insteresuje mnie, jak wiele jest grup identycznych z narysowaną, bo
            prawdopodobnie żadna, ale wtedy nie mógłbym podać jakichkowliek innych
            wartości, bo nawet gdybym przerysował dokładnie wyniki jednej z moich grup 21%,
            to pradopodobnie NIKT nie powtórzyłby dokładnie tego samego wyniku, a ktos
            zarzuciłby mi, że rysuję grupę o niepowtarzalnych wynikach, zreszta NB w każdym
            miesiacu znacznie rózniących się.

Dlatego rysując schemat dzialania ZAWSZE posługujemy sie pewna idealizacja
            modelem.

Teraz w tej promocji przyjąlem model szybkiego świadomego od poczatku budowania
            grup, szybkiego kreowania liderów, więc oczywiście Ci, co osiagną 21% w 3mce
            tez będą mnie cieszyli, ale szykam gwiazdy, co w 1szym mcu zrobi 21%
            i tylesmile))

A co nie wolno?

> I to jest moim zdaniem uczciwe postawienie sprawy...
            > Skoro się mówi, że w, dajmy na to Oriflame, są osoby dochodzące po miesiącu
            do
            > 21% to niech się powie też ile jest takich osób na całość...

+++Zupełnie NIE interesuje mnie!
            Powiem, że NIEWIELE, ale ja szukam właśnie takich wybitnych!

I uczciwie mówię, że aby się takie gwiazdy ropaliły w tym tempie, to MUSZA
            solidnie ze mną i z nowymi konsulntami wspołpracować, a myslę, że ten pan, co w
            1szy dniu od razu zasponsorował 6 nowych ma wieksza szansę na dzień dzisiejszy
            niż pani, co zasponsorowała 2 osoby 1marca...

I co?

Nie wolno mi szukać ani rozpalać gwiazd?

JASNE, że wolno, bo któz i zabroni?

>
            > W MLM-ach odnosimy sukces (lub nie...)opierając się na "trzech nogach"
            > 1. Firma i jej System
            ++No jasne, przecież inaczej ja bym sam zbudowal taka firme jak Oriflame, ale
            nie chcę i chyba nie potrafię...

> 2. Własne działanie

+++moje wieloletnie doswiadczenie PRAKTYCZNE mówi, że prawie wylacznie!!!

> 3. Działanie osoby wprowadzającej nas
            +++Znaczenie tylko pomocnicze, bo w jednej mojej grupie przez 6 pokoleń były
            same bierne osoby, ale w 6tym pokoleniu pojawiła się Kolorowa Dyrektorka.
            I tak samo bylo "nade" 2 okolenia biernych i diament sponsorowany przez
            szafira. potem diament, diament, złoty i diament i znowu aż do zalożenia grupy
            sami bierni...

>
            > Osobiście uważam, że z tych trzech nóg najmniej istotna jest noga trzecia,
            czyl
            > i ktoś kto nas wprowadza... Dlatego zawsze wolę fakty o firmie niż "gruszki
            na
            > wierzbie" tak chętnie opowiadane przez wielu wprowadzających.

+++Ale gruszki jedna rosna na drzewach wysoko w gorze, więc trzeba sie po nie
            wspinać...

Ja zreszta stanowczo odradzam wspininaie się na wierzby, bo po gruszki nalezy
            wspinać się na grusze, a jesli ktoś sadzi, że nie mówie mu prawdy, to ocywiscie
            ma prawo wspinac się na wierzby po melony nawet, jeśli w to wierzy...

Ale ja mowię GRUSZKI ROSNĄ NA GRUSZY, wejdź po nie TERAZ!!!

Bo własnie podstawiłem ci drabinęsmile))

I ja pozdrawiam!
            Maciek
            >
    • cyberski Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 03.03.05, 23:00

Powiem tak...
      Mnie jednak bardziej interesuje średnia "sukcesu miesięcznego" z całej firmy niż skutecznośc tego kto mnie sponsoruje...
      Z prostego powodu...
      Biznes robię (mówię tu o sobie) ze względu na własne oczekiwania i na tę czy inną firmę, a nie ze względu na określonego sponsora.
      Jakie są potrzeby życiowe, motywacje i inne pierdoły osoby sponsorującej, mało mnie obchodzi, bo to jest sprawa tego kogoś i tego kogoś życie.
      Z tych trzech nóg które wcześniej podałem, sponsor ma naprawdę najmniejszy wpływ na odniesienie przez mnie sukcesu, dlatego też nie interesuje mnie jaką ma on skuteczność w startowaniu pierwszomiesięcznych dwudziestojednoprocentowców tylko jaka jest skuteczność dla całej firmy...
      Bo skuteczność dla całej firmy pokazuje pośrednio jakość zastosowanego przez tę firmę planu sprzedaży.

Pozdrawiam,
      Roman
      • 1szylider Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 03.03.05, 23:15
        cyberski napisał:

>
        > Powiem tak...
        > Mnie jednak bardziej interesuje średnia "sukcesu miesięcznego" z całej firmy
        ni
        > ż skutecznośc tego kto mnie sponsoruje...
        > Z prostego powodu...
        > Biznes robię (mówię tu o sobie) ze względu na własne oczekiwania i na tę czy
        in
        > ną firmę, a nie ze względu na określonego sponsora.
        > Jakie są potrzeby życiowe, motywacje i inne pierdoły osoby sponsorującej,
        mało
        > mnie obchodzi, bo to jest sprawa tego kogoś i tego kogoś życie.
        > Z tych trzech nóg które wcześniej podałem, sponsor ma naprawdę najmniejszy
        wpły
        > w na odniesienie przez mnie sukcesu, dlatego też nie interesuje mnie jaką ma
        on
        > skuteczność w startowaniu pierwszomiesięcznych dwudziestojednoprocentowców
        tyl
        > ko jaka jest skuteczność dla całej firmy...
        > Bo skuteczność dla całej firmy pokazuje pośrednio jakość zastosowanego przez

> firmę planu sprzedaży.
        >
        > Pozdrawiam,
        > Roman

Witam!

Jeszcze raz powtarzam, że to, co piszesz ma tyle samo sensu co porównywanie
        wyników wszystkich Polaków w plywaniu do do kadry olimpijskiej lub wyników w
        strzelaniu do strzelców wyborowych, a ja szukam własnie strzleców wyborowych.

Pozatem każd grupa jest autorska i Oriflame Poland załozył 20 grup, zaś
        znaczenie mają tylko 3 i za tymi trzema stoja 3 wybitne dla jednostki, których
        nie najmniejszego sensu porównywać z pozostala 20-tka ani z ogółem

A zasadę Paretto znasz?

Mówi ona że 20% wysiłku przynosi 80% efektów, 20% ludzi daje z siebie 80%
        wyników, zatem znowu średnia nie ma nic do rzeczy.

Zresztą średnio to Ty ze swoim psem macie po 3 nogismile))

Pozdrawiam i zapraszam!
        gg 172 85 85
        • cyberski Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 04.03.05, 04:33
          Najuczciwiej to byloby mowic, ze i owszem, jest mozliwe byc na 21% po miesiacu, ale wymaga to bardzo duzo pracy i jest to statystycznie malo prawdopodobne. I wowczas mamy pelna prawde, a nie polprawde czyli manipulacje...
          Tyle tylko, ze tak i w networku jak i w innej formie biznesu zbyt czesto widok pieniedzy przyslania zdroworozsadkowe myslenie zarowno sponsorowanego jak i sponsora...
          "Taki lajf" jak to mawiaja starzy indianie wink)))

Pozdrawiam,
          Roman
          • 1szylider Re: obiecywanie gruszek na wierzbie 04.03.05, 16:12
            cyberski napisał:

> Najuczciwiej to byloby mowic, ze i owszem, jest mozliwe byc na 21% po
            miesiacu,
            > ale wymaga to bardzo duzo pracy i jest to statystycznie malo prawdopodobne.
            I
            > wowczas mamy pelna prawde, a nie polprawde czyli manipulacje...

+++W texcie, który jest przedmotem polemiki napisałem nawet bardziej wychodząc
            naprzeciw Twojemu pogladowi "iż nie nawet mówił, ze jest to mozliwe dopóki"
            zatem przedstawiłem uczciwie i szczerze...

> Tyle tylko, ze tak i w networku jak i w innej formie biznesu zbyt czesto
            widok
            > pieniedzy przyslania zdroworozsadkowe myslenie zarowno sponsorowanego jak i
            spo
            > nsora...

+++Taaak! Dobrze jest gdy obaj rzeczywiście widzą rzeczywiste pieniądze, a nie
            tylko hipotetycznesmile))

> "Taki lajf" jak to mawiaja starzy indianie wink)))

+++Wot żizń, jakby powiedział Słowianinsmile))

>
            > Pozdrawiam,
            > Roman
            >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka