Dodaj do ulubionych

Witaminy moga nawet zabijac...

07.08.06, 16:20
Sława!

wiadomosci.onet.pl/28756,film.rd?url=
Ja zawsze byłem sceptyczny wobec ofert firm nakłaniajacych do "łykania".

Ta informaja moze zagrosić interesom firm i wtaminowych oraz z sektora wellnes

Forum Słowiańskie
gg 1728585
Obserwuj wątek
    • jkw2 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 07.08.06, 17:30
      Dlaczego to zamieszczasz?
      Czy zauwazyles o czym to jest?
      • ignorant11 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 07.08.06, 17:57
        jkw2 napisał:

> Dlaczego to zamieszczasz?
        > Czy zauwazyles o czym to jest?

Sława!

Znam te relacje w calosci...

Forum Słowiańskie
        gg 1728585
    • piotrbbyd Re: Witaminy moga nawet zabijac... 07.08.06, 22:57
      Oglądałem materiał w wiadomościach TVN. Materiał nawet bardzo dobry
      jak na dziennikarzy zajmujących się wiedzą ogólną - poza tytułem
      obliczonym na sensację.

1 W materiale wyrażne zaznaczono że witaminy pochodzące od roślin nie
      szkodzą - dobre firmy MLM produkują suplementy piochodzenia naturalnego
      2 Nie od dziś wiadomo że przyjmowanie powyżej 3 dziennych dawek
      przez dłuższy czas witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jest szkodliwe.
      Jeśli stosuje się suplementy naturalne wg wskazań ( są one dobrze
      przyswajalne) nie ma obawy przedawkowania. Inną sprawą są suplementy
      syntetyczne - ogólnie dostępne na rynku -również w aptekach- gdzie
      niekiedy stosuje się końskie dawki- o m.in dawkach pisała gazeta
      Dziennik nawiązując do tych samych badań.

We wszyskim potrzebna jest rozwaga i zarówno brak witamin jak i ich
      nadmiar w organizmie może być szkodliwy. Suplementy są po to by
      UZUPEŁNIAĆ BRAKI witamin i minerałów , a nie żeby się nimi
      faszerować bez opamiętania. Proste
    • piotrbbyd Re: Witaminy moga nawet zabijac... 07.08.06, 22:59
      Ponadto chciałbym zauważyć że firmy należące do wychwalanego przez
      Ciebie PSSB również zajmują się suplementami.
      • ignorant11 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 08.08.06, 00:30
        piotrbbyd napisał:

> Ponadto chciałbym zauważyć że firmy należące do wychwalanego przez
        > Ciebie PSSB również zajmują się suplementami.

Sława!

NO sa i takie.

MNie natomiast interesuje jak ta informacja wpłynie na rynek.

Forum Słowiańskie
        gg 1728585
        • jkw2 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 08.08.06, 09:10
          Wcale nie wplynie na rynek. Przeciez jesli ktos ma choc podstawowe pojecie o pewnych rzeczach to wie o tym od dawna. Nie licz na to ze ludzie zajmujacy sie suplementami rzuca biznes i zajma sie kosmetykami.
          • 1szylider Co tak nerwowo, skad ta histeria..? 08.08.06, 09:52

Witam!
            jkw2 napisał:

> Wcale nie wplynie na rynek. Przeciez jesli ktos ma choc podstawowe pojecie o
            pe
            > wnych rzeczach to wie o tym od dawna. Nie licz na to ze ludzie zajmujacy sie
            su
            > plementami rzuca biznes i zajma sie kosmetykami.

Sława!

Jak to nie?

Ta wiadomosc ma pierwszorzedne znaczenie dla rynku.

Bo wplynie napewno na zachowania konsumentów i na przekonanie dilerow.
            Moze tez wpłynać na zaostrzenie przepisów nt obrotu tymi substancjami, gdyby
            zostały one uznane urzedowo za niebezpieczne i np wpisane do USL i sprzedaz
            wymagałaby recept.

Wtedy sprzedzaz bezposrednia musialby ustac calkowicie.

A Ty co tak bardzo nerwowo reagujesz, przestraszyłes sie...

Skad w takim razie ta Twoja histeria, szczególnie w poscie, który musialem
            skasowac ze wzgledu na jego obelzywośc..?

Twoi koledzy tez tak histerycznie zareagowali?

W biznesie trzeba miec silne nerwy i trzeba reagowac adekwatnie do wydarzeń.

Zawsze tez mozesz liczyć na miesce u nas wraz z cała Twoja grupa, jesli ja
            masz, gdy Wam biznes podupadnie...

Klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
            my.oriflame.pl/maciekwiercinski gg172 85 85
            • jkw2 Re: Co tak nerwowo, skad ta histeria..? 08.08.06, 11:49
              To co piszesz jest poprostu smieszne.
              • ignorant11 Re: Co tak nerwowo, skad ta histeria..? 08.08.06, 12:49
                jkw2 napisał:

> To co piszesz jest poprostu smieszne.

+++?????????????
                Cos jednak Tobie nie do śmiechu...
                smile)
                • jkw2 Re: Co tak nerwowo, skad ta histeria..? 08.08.06, 15:37
                  Ja jednak jestem malo bystry, teraz dopiero zalapalem. Dlaczego piszesz pod dwoma nocami?
                  Wiesz nie mam zamiaru wchodzic w glupia dyskusje.
                  Masz jakies racjonalne wytlumaczenie swoich twierdzen napisz, nie masz to ja tez nie bede sie odzywal.
                  A co do skasowanego postu byl napisany dokladnie w Twoim stylu.
                  • misia119 a brak witamin przynosi choroby i śmierć 08.08.06, 17:08
                    Co to są witaminy, jakie funkcje sprawują, do czego prowadzą niedobory, lub ich
                    nadmiar? Kiedy chcemy więcej o nich się dowiedzieć, można sięgnąć do publikacji
                    pisanych, spotkać się z dietetykiem, lub skontaktować z jakimś konsultantem
                    firmy zajmującej się dystrybucją suplementów.
                    W firmach oferujących suplementy konsultanci przechodzą długoetapowe szkolenia,
                    dlatego o witaminach wiedzą bardzo dużo i swą wiedzą potrafią się podzielić z
                    klientem! Stąd konsultant pomaga dobrać odpowiednie suplementy, doradzić, co
                    danej osobie potrzebne w pierwszej kolejności. I dlatego jest nazywany
                    kosultantem, a nie sprzedawcą.
                    By dyskusja mogła się rozwinąć na poziomie, powinna być merytoryczna, a nie
                    ciemnogrodzka.
                    Poza tym, jeśli spojrzymy na branżę kosmetyczną, konsultanci współpracujący z
                    tymi firmami wiele wiedzą o poszczególnych składnikach kremów, itd. Rozpoznają
                    typ cery, styl klienta, dobierają odpowiednie kolory. Nawet pomagają klientowi
                    stworzyć nowe image. Po prostu interesują się swoją dziedziną. Ba, często mają
                    ambicje znać poszczególne komponenty kolorowej kosmetyki. Są tysiące artykułów w
                    prasie na temat szkodliwych substancji w kosmetyce. Ja na temat witamin mogę
                    pisać bardzo dużo, gdyby to kogoś interesowałosmile A czy Ty dobrze znasz
                    problematykę chemicznych dodatków do kosmetyki?
                    • jkw2 Re: a brak witamin przynosi choroby i śmierć 08.08.06, 18:25
                      Moim zdaniem mimo ze mam w ofercie najwieksza ilosc suplementow, jezeli ktos nie jest dyplomowanym dietetykiem, lekarzem lub minimum farmaceutom nie powinien doradzac w leczeniu suplementami, a tak najczesciej wyglada to ze strony konsultantow. Ktora z firm ma uprawnienia do szkolenia ludzi majacych potem decydoweac o zdrowiu innych. Owszem profilaktyczne branie witamin zgoda bo ogolnie wiadomo jakie mamy wszyscy niedobory i jakie sa codzienne potrzeby. Ale ostroznie z leczeniem co dzieje w przypadku wiekszosci konsultantow. Przeciez nikt z nich nie jest w stanie postawic diagnozy, a jesli ja stawia wchodzi w kompetencje lekarzy.
                      Mam przyklad moje tescia, ktory dal sie namowic koledze na branie super preparatu zreszta bardzo znanego na ryunku polskim i dwa miesiace pozniej mial ciezka operacje serca. Byc moze nie byla to bezposrednia przyczyna ale prawdopodobnie przyspieszyla pewien proces. To opinia kardiologa. Dlatego nalezy byc bardzo ostroznym. Cyba odbieglem troche od tematu.
                      Nie mozna porownywac pracy z kolorowymi kosmetykami z ingerencja w zdrowie czlowieka.
                      I jedno i drugie jest sztuka ale to drugie moze byc bardziej niebezpieczne.
                      SAm razem z moja rodzina spozywamy duzo roznych suplementow, ale jest to zalecone po szcegolowych badaniach przez lekarza i sklad jest zmienny.
                      Nie wiem tylko czy jest sens tu na temat rozmawiac.
                      • skory1 Re: a brak witamin przynosi choroby i śmierć 09.08.06, 08:16
                        jkw2 napisał:

> Ale ostroznie z leczeniem co dzieje w przypadku wiekszosci konsultantow.
                        Przeciez nikt z nich nie jest w stanie postawic diagnozy, a jesli ja stawia
                        wchodzi w kompetencje lekarzy.

Na szczęście jest BIOMOL. Pracujący tam lekarze dość precyzyjnie wskazują jakie
                        suplementy brać, w jakich ilościach i przy jakich problemach zdrowotnych.
                        • ignorant11 Re: a brak witamin przynosi choroby i śmierć 09.08.06, 12:19
                          skory1 napisał:

> jkw2 napisał:
                          >
                          > > Ale ostroznie z leczeniem co dzieje w przypadku wiekszosci konsultantow.

>
                          > Na szczęście jest BIOMOL.

++A co to jest BIOMOL????????
                          • skory1 Re: a brak witamin przynosi choroby i śmierć 11.08.06, 23:24
                            ignorant11 napisał:

> ++A co to jest BIOMOL????????

Poszukaj na sieci.
                      • ignorant11 Bez przesady... 09.08.06, 12:17
                        jkw2 napisał:

> Moim zdaniem mimo ze mam w ofercie najwieksza ilosc suplementow, jezeli ktos
                        ni
                        > e jest dyplomowanym dietetykiem, lekarzem lub minimum farmaceutom nie
                        powinien
                        > doradzac w leczeniu suplementami, a tak najczesciej wyglada to ze strony
                        konsul
                        > tantow.
                        ++++Oczywisty nonsens. Bo nie widze szans powodzenia dla firmy złozonej z
                        samych zawodowców.
                        I napewno tak nie jest w przypadku jakiejkolwiek firmy DS czy MLM.
                        Zreszta nawet gdyby tak było to znikałby sens istnienia MLM.
                        Który jest biznesem dla wszystkich.

Ktora z firm ma uprawnienia do szkolenia ludzi majacych potem decydowea
                        > c o zdrowiu innych. Owszem profilaktyczne branie witamin zgoda bo ogolnie
                        wiado
                        > mo jakie mamy wszyscy niedobory i jakie sa codzienne potrzeby. Ale ostroznie
                        z
                        > leczeniem co dzieje w przypadku wiekszosci konsultantow. Przeciez nikt z nich
                        n
                        > ie jest w stanie postawic diagnozy, a jesli ja stawia wchodzi w kompetencje
                        lek
                        > arzy.
                        > Mam przyklad moje tescia, ktory dal sie namowic koledze na branie super
                        prepara
                        > tu zreszta bardzo znanego na ryunku polskim i dwa miesiace pozniej mial
                        ciezka
                        > operacje serca. Byc moze nie byla to bezposrednia przyczyna ale
                        prawdopodobnie
                        > przyspieszyla pewien proces. To opinia kardiologa. Dlatego nalezy byc bardzo
                        os
                        > troznym. Cyba odbieglem troche od tematu.
                        > Nie mozna porownywac pracy z kolorowymi kosmetykami z ingerencja w zdrowie
                        czlo
                        > wieka.

+++No własnie! Dlatego ja bardzo sceptycznie podchodze do biznesów oferujacych
                        te "cudowne" odżywki, moze uzywki.
                        smile)
                        • jkw2 Re: Bez przesady... 09.08.06, 22:33
                          ++++Oczywisty nonsens. Bo nie widze szans powodzenia dla firmy złozonej z
                          > samych zawodowców.
                          > I napewno tak nie jest w przypadku jakiejkolwiek firmy DS czy MLM.
                          > Zreszta nawet gdyby tak było to znikałby sens istnienia MLM.
                          > Który jest biznesem dla wszystkich.
                          Mozesz odpowiedziec co w mojej wypowiedzi uwazasz za nonses?
                          • ignorant11 Re: Bez przesady... 10.08.06, 00:26
                            jkw2 napisał:

> ++++Oczywisty nonsens. Bo nie widze szans powodzenia dla firmy złozonej z
                            > > samych zawodowców.
                            > > I napewno tak nie jest w przypadku jakiejkolwiek firmy DS czy MLM.
                            > > Zreszta nawet gdyby tak było to znikałby sens istnienia MLM.
                            > > Który jest biznesem dla wszystkich.
                            > Mozesz odpowiedziec co w mojej wypowiedzi uwazasz za nonses?

Sława!

JUz napisałem, nie lubie powtarzac tego samego.

To zbyt jałowe

Forum Słowiańskie
                            gg 1728585
                    • ignorant11 Re: a brak witamin przynosi choroby i śmierć 09.08.06, 12:12
                      misia119 napisała:

> Co to są witaminy, jakie funkcje sprawują, do czego prowadzą niedobory, lub
                      ich
                      > nadmiar? Kiedy chcemy więcej o nich się dowiedzieć, można sięgnąć do
                      publikacji
                      > pisanych,

Sława!

NO włąsnie sięgnałem do bardzo powaznej publikacji.

Oczywiscie,że nadmiar witamin jest szkodliwy wiemy o tym od dawna.

W sprawie witamin w kosmetykach to jest to odrebne zagadnienie i znowu bardzo
                      obszerne.

Uwaza się,że te uzyte w kosmetykach nie przenikaja do krwioobiegu i że skóra
                      zachowuje sie automicznie wobec reszty organizmu, co nie dziwi gdyz jest ona
                      bariera, granica miedzy organizmem i otoczeniem.

Forum Słowiańskie
                      gg 1728585
                  • ignorant11 Re: Co tak nerwowo, skad ta histeria..? 09.08.06, 12:07
                    jkw2 napisał:

> Ja jednak jestem malo bystry, teraz dopiero zalapalem. Dlaczego piszesz pod
                    dwo
                    > ma nocami?

++Chyba nickami?
                    W zreczywistosci nawet wiecej.
                    Po rpostu gdy chcesz załozyć nowe to musisz miec nowe konto czyli nowy nick, bo
                    jedno konto-jedno forum.
                    Powoduje to uciazliwosc ciagłego przelogowywania sie.
                    Teraz pisze pod swoim góownym nickiem, ale od czasu do czasu chce jednak
                    przypomnieć kim jestem i tyle.
        • piotrbbyd Re: Witaminy moga nawet zabijac... 08.08.06, 18:16
          Wbrew pozorom może pomóc dobrym firmom, gdyż łatwiej można przekonać
          do stosowania DOBRYCH , NATURALNYCH suplementów.
          Te badania praktycznie nie odkryły niczego nowego= jedynie
          potwierdziły to o czym wiadomo od dawna, natomiast TYTUŁY sugerują
          zwykła walkę konkurencyjną w branży, wytoczoną pewnie przez koncerny
          farmaceutyczne których produkty są czesto przepisywane na receptach.
          Dla równowagi jakiś czas temu gazety opisywały lek na trądzik
          znanej szwajcarskiej firmy na R opartej na dużej dawce aktywnej wit
          A , drogiej i wypisywanej chętnie na receptach przez lekarzy również
          w PL (wiadomo dlaczego). Zdarzały się uszkodzenia wątroby i depresje
          łącznie z próbami samobójczymi związane z przedawkowaniem tej witaminy.

Kiedyś znajoma pani doktor pokazała żelazo firmy Nutrilite swojemu
          koledze z pracy. Ten obejrzał , przeczytał skład i podsumował : ale
          żeby był jakiś efekt trzeba wtrąbić by jedno opakowanie dziennie. - to
          świadczy jak "świetnie" przyswajalne jest to co lekarze przypisują
          na receptach i nic dziwnego że taki chłam szkodzi.
          • ignorant11 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 09.08.06, 12:22
            piotrbbyd napisał:

Zdarzały się uszkodzenia wątroby i depresje
            > łącznie z próbami samobójczymi związane z przedawkowaniem tej
            witaminy.
            >
            > Kiedyś znajoma pani doktor pokazała żelazo firmy Nutrilite swojemu
            > koledze z pracy. Ten obejrzał , przeczytał skład i podsumował : ale
            > żeby był jakiś efekt trzeba wtrąbić by jedno opakowanie dziennie.

Sława!

POdejrzewam,ze wystapiłoby jakies "przezielazienie".
            Napewno nie sa to substancje obojetne, które mozna łykac calymi opakowaniami...

Forum Słowiańskie
            gg 1728585
            • piotrbbyd Re: Witaminy moga nawet zabijac... 09.08.06, 21:00
              Toż właśnie o tym piszę. Dawka sugerowana przez producenta to 1-2
              tabl dziennie, natomiast lekarze przy swoich specyfikach ( w tym
              przypadku) stosują dawki 15-krotnie większe , co swiadczy dobitnie o
              przyswajalności tego co mozna kupić w aptece.
              • ignorant11 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 10.08.06, 00:28
                piotrbbyd napisał:

> Toż właśnie o tym piszę. Dawka sugerowana przez producenta to 1-2
                > tabl dziennie, natomiast lekarze przy swoich specyfikach ( w tym
                > przypadku) stosują dawki 15-krotnie większe , co swiadczy dobitnie o
                > przyswajalności tego co mozna kupić w aptece.

Sława!

??????????????????????

Ja tez się kontaktuje z lekarzami,, rzadko, bo rzadko, ale zaden jeszcze jie
                przpisał mi 15 ktonego przedawkowania.

Cos ściemniasz.

Forum Słowiańskie
                gg 1728585
                • piotrbbyd Re: Witaminy moga nawet zabijac... 10.08.06, 22:24
                  Oczywiscie na podstawie lużnej rozmowy i pobieżnego obejrzenia opakowania
                  nie można wyciągać wniosków o dokładnych cyfrach , jednak
                  niezaprzeczalnie ten lekarz ( i zapewne wielu innych ) przy
                  przepisywanie wspomnianego żelaza stosuje wyższe dawki niż zaleca
                  nutrilite przy swoim suplemencie. Nie robią tego oczywiście by
                  zaszkodzić, ale zdają sobie sprawę z przyswajalności "receptowych"
                  preparatów.
                  Jeśli nie wierzysz w 15-krotne przekraczanie dawek to mogę podać
                  przykład wit C , którą niejednokrotnie zaleca się dawki 500 lub
                  nawet 1000 - to jest akurat prawie 15krotna dawka dzienna
                  • ignorant11 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 11.08.06, 00:10
                    piotrbbyd napisał:

> Oczywiscie na podstawie lużnej rozmowy i pobieżnego obejrzenia
                    opakowania
                    >
                    > nie można wyciągać wniosków o dokładnych cyfrach , jednak
                    > niezaprzeczalnie ten lekarz ( i zapewne wielu innych ) przy
                    > przepisywanie wspomnianego żelaza stosuje wyższe dawki niż zaleca
                    > nutrilite przy swoim suplemencie. Nie robią tego oczywiście by
                    > zaszkodzić, ale zdają sobie sprawę z przyswajalności "receptowych"
                    > preparatów.
                    > Jeśli nie wierzysz w 15-krotne przekraczanie dawek to mogę podać
                    > przykład wit C , którą niejednokrotnie zaleca się dawki 500 lub
                    > nawet 1000 - to jest akurat prawie 15krotna dawka dzienna

Sława!

OK sprawdze w USL, ale teraz mi sie nie chce dopiero za tydzien gdy wróce z
                    morza, gdy Pan co fale wzbudza i Ziemia trzęsie pozwoli...

Forum Słowiańskie
                    gg 1728585
    • justa_79 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 09.08.06, 10:18
      nic nowego w tym programie nie usłyszałam, więc nie wiem, jak takie oczywiste i
      znane od dawna fakty mogłyby wpłynąć na rynek.
      • ignorant11 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 09.08.06, 12:23
        justa_79 napisała:

> nic nowego w tym programie nie usłyszałam, więc nie wiem, jak takie oczywiste
        i
        >
        > znane od dawna fakty mogłyby wpłynąć na rynek.

Sława!

Tez o tym napisalem gdzies powyzej.
        Przypomnieli w sezonie ogórkowym.
        Jednak najlepsze witaminy sa z naturalnych źródeł z róznorodnego i zdrowego
        pozywienia.

Forum Słowiańskie
        gg 1728585
        • misia119 najlepsze witaminy z naturalnych zródeł 09.08.06, 15:44
          z tym całkowicie się zgadzam, o ile te naturalne zródła nie zostały wyjałowione...
          • ignorant11 Re: najlepsze witaminy z naturalnych zródeł 09.08.06, 16:16
            misia119 napisała:

> z tym całkowicie się zgadzam, o ile te naturalne zródła nie zostały
            wyjałowione
            > ...

Sława!

MYśle,że za te odzywki mozna kupic naprawde wyrafinowane naturalne witaminy w
            duzych ilosciach...

Forum Słowiańskie
            gg 1728585
            • misia119 Re: najlepsze witaminy z naturalnych zródeł 10.08.06, 09:10
              Wszystko można samemu wytwarzać, o ile starczy czasu i chęci. Podobno tylko na
              samodzielne wyprodukowanie samochodu może nie starczyć jednego życia. Mówię tu o
              procesie absolutnie samodzielnym, począwszy od wydobycia rudy żelaza, produkcję
              gumy do opon, itd. Jednak teoretycznie to możliwe.
              • ignorant11 Re: najlepsze witaminy z naturalnych zródeł 10.08.06, 11:38
                misia119 napisała:

> Wszystko można samemu wytwarzać, o ile starczy czasu i chęci. Podobno tylko na
                > samodzielne wyprodukowanie samochodu może nie starczyć jednego życia. Mówię
                tu
                > o
                > procesie absolutnie samodzielnym, począwszy od wydobycia rudy żelaza,
                produkcję
                > gumy do opon, itd. Jednak teoretycznie to możliwe.

Sława!

????????????????/

Ja uwazam,że wystarczy sie zdrowo odzywiać, by moc zrezygnować z odżywek.

A to ma wspolnego z samochodem samorobka?

Samochód mozna zlozyc znacznie szybicej, ale koszt sumy czesci bedzie większy
                niz gotowego samochodu.

A wracając do diety, to jak wiemy najzdrowsza jest dieta sródziemnomorska, a
                tam nie sa popularne suplementy.

Forum Słowiańskie
                gg 1728585
                • jkw2 Re: najlepsze witaminy z naturalnych zródeł 10.08.06, 11:49
                  Wybacz moze jestes fachowcem od kosmetykow, ale niestety malo wiesz na temat suplementow i diet. Prawdopodobnie gdybys poddal sie odpowoednim badaniom bylbys bardzo zaskoczony w jakim stanie masz organizm. Ale szczerze zycze Ci zdrowia.
                  Nie ma cudwnej i najzdrowszej diety. Ta o ktorej piszesz moze byc swietna ale dla ludzi z tamtego rejonu.
                  I nalezaloby jeszcze rozgraniczyc dwa pojecia suplementy i odzywki.
                  • ignorant11 Re: najlepsze witaminy z naturalnych zródeł 10.08.06, 13:25
                    jkw2 napisał:

> Wybacz moze jestes fachowcem od kosmetykow, ale niestety malo wiesz na temat
                    su
                    > plementow i diet. Prawdopodobnie gdybys poddal sie odpowoednim badaniom
                    bylbys
                    > bardzo zaskoczony w jakim stanie masz organizm.
                    +++Ale sie nie poddam...
                    smile))

Winston Churchill wizytujac po El Elamain Marsz Montogomerego uslyszł taki
                    wist: "Nie pije, nie pale, gimanstykuje sie i czuje sie swietnie" na co
                    niezrazony premier odpowiedział "Pije , pale nie gimnatsykuje sie i czuję się
                    swietnie"

Mysle,że to samo mozna odpowiedziec róznym wciskaczom pigulek i innych sterydów.

Bardzo szanuje Amerykanów i chę aby u nas panowaly stosunki usańskie, ale
                    kulinarnie wole jednak naszych poludnuiowców.

Amerykanie łykaja mnostwo pigułek i obzeraja sie swiństwami z fast foodów ale
                    sa znacznie mniej zdrowi niz Francuzi, Włosi, Grecy, Hiszpanie.

Mówi sie o fenomenie francuskim, czy włoskim, ale jednoczesnie fenomen
                    amerykański jest bardzo negatywny.

A leniwi Włosi czy Francuzi nie tylko nie uprawiają jogingu, ale pija, pala,
                    obżeraja sie, a nawet piguł nie lykaja i... czuja sie świetnie.
                    • jkw2 Re: najlepsze witaminy z naturalnych zródeł 10.08.06, 16:53
                      Zdrowia i jeszce raz zdrowia obys nigdy nie musial zmieniac zdania.
                      • ignorant11 Re: najlepsze witaminy z naturalnych zródeł 11.08.06, 11:24
                        jkw2 napisał:

> Zdrowia i jeszce raz zdrowia obys nigdy nie musial zmieniac zdania.

Sława!
                        Dziekuje!

Leki bedę łykał dopiero wtedy gdybym zachorował.

I leki, a nie paraleki lub pseudoleki...
                        smile)

A napewno nie zamierzam rozchwiewac sobie rownowagi łykaniem zupełnie
                        niepotrzebnyh witamin.

Ludzie w ogole za duzo lykaja i za mało jedza naturalnych witamin w zdrowym
                        pozywieniu.

Forum Słowiańskie
                        gg 1728585
        • piotrbbyd Re: Witaminy moga nawet zabijac... 11.08.06, 21:52
          ignorant11 napisał:

> Jednak najlepsze witaminy sa z naturalnych źródeł z róznorodnego i zdrowego
          > pozywienia.

Zgadza się , są jednak przynajmniej dwie grupy ludzi które nie są w
          stanie z pożywienia dostarczyć dostatecznej ilości witamin ,w pierwszej
          grupie suplementy są KONIECZNOŚCIĄ a w drugiej zalecane naturalne,
          dobrej jakości -czyli dobrze przyswajalne.
          1 Sportowcy wyczynowi ( nie we wszystkich dyscyplinach jednakowo)
          -bez suplementów i odżywek taka osoba może doprowadzić szybko swój
          organizm do wyniszczenia a nawet do kalectwa
          Przykladem niedoceniania roli witamin może być obecny mistrz świata w
          wadze połcięzkiej w boksie zawodowym organizacji IBF Clinton Woods,
          który kiedyś często miał ogromne problemy w końcowych rundach walk
          mistrzowskich - m.in przegrał przez TKO z Roy Jones Jnr, badania
          wykazały że problemy te są związane z brakiem witamin. Obecnie radzi
          sobie znacznie lepiej.
          Również bardzo prawdopodobne że legenda polskiego kickboxingu Marek
          Piotrowski wyniszczył sobie organizm ciężkimi treningami , ponieważ nie
          docenił roli suplementów- jeszcze niedawno stan jego zdrowia można
          było porównać do zdrowia rencisty.
          2 Osoby starsze
          Ze wzlędu na zmniejszone zapotrzebowanie energetyczne, zmniejsza się
          również ilość spożywanego jedzenia a zatem i ilość witamin. Dodać
          jeszcze należy mniejszą zdolność ze wględu na wiek do przyswajania
          witamin. Dobre , naturalne suplementy mogą tu być bardzo pomocne
          • ignorant11 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 11.08.06, 22:17
            piotrbbyd napisał:

> ignorant11 napisał:
            >
            > > Jednak najlepsze witaminy sa z naturalnych źródeł z róznorodnego i zdrowe
            > go
            > > pozywienia.
            >
            > Zgadza się , są jednak przynajmniej dwie grupy ludzi które nie są
            w
            >
            > stanie z pożywienia dostarczyć dostatecznej ilości witamin ,w
            pierwszej
            >
            > grupie suplementy są KONIECZNOŚCIĄ a w drugiej zalecane naturalne,
            > dobrej jakości -czyli dobrze przyswajalne.
            > 1 Sportowcy wyczynowi ( nie we wszystkich dyscyplinach jednakowo)
            >
            +++NO tak ale to sa marsjanie! Podobno wysiłek kolarza na Tour de Franse jest
            taki,że musi byc poddany dializie, bo jego nerki nie sa w stanie usunać
            metabolitów.
            Dla to abstrakt i HORROR, zaprzeczenie sportu.
            Jedynie chyba w żeglarstwie nie ma szprycowania.

> 2 Osoby starsze
            > Ze wzlędu na zmniejszone zapotrzebowanie energetyczne, zmniejsza się
            > również ilość spożywanego jedzenia a zatem i ilość witamin. Dodać
            > jeszcze należy mniejszą zdolność ze wględu na wiek do przyswajania
            > witamin. Dobre , naturalne suplementy mogą tu być bardzo pomocne

+++Zgoda, ale obie grupa sa daleko poza norma.
            Mozna dodac do tego jakis chorych, rekowalescentów...
            • piotrbbyd Re: Witaminy moga nawet zabijac... 12.08.06, 09:20
              Oraz tych którzy nie mają czasu ( chęci) zdrowo sie odżywiać czyli
              większość społeczeństwa
              • kuc_szetlandzki Re: Witaminy moga nawet zabijac... 12.08.06, 22:08
                A jak wszyscy wiemy coca cola i mentos to bombawink
              • jkw2 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 14.08.06, 15:30
                Dajcie spokoj chlopaki to bez sensu. Wydawaloby sie ze ludzie bedacy lub uwazajacy sie za liderow polskiego marketingu sieciowego powinni byc otwarci i rozumiejacy pewne rzeczy, niestety tak nie jest.
                • kuc_szetlandzki Re: Witaminy moga nawet zabijac... 14.08.06, 16:23
                  Ja sobie wypraszam, mówiąc o coli i mentosach miałem na myśli to
                  www.youtube.com/watch?v=6Q2JWQqIRKY&mode=related&search=
                  • piotrbbyd Re: Witaminy moga nawet zabijac... 14.08.06, 19:25
                    To nie chodziło o Ciebie tylko o pewnego któregoś tam lidera
                    • jkw2 Re: Witaminy moga nawet zabijac... 14.08.06, 20:42
                      Tak to nie bylo do Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka