Dodaj do ulubionych

I bardzo dobrze,

31.03.07, 07:16
ze nie pozwolisz na spamy.
Ale sam tez dochowaj zasad rzetelnosci informacji i miej odwage na dokonczenie
tematu nawet jak nie masz racji. To nic zlego.
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: I bardzo dobrze, 31.03.07, 09:30
      jkw2 napisał:

> ze nie pozwolisz na spamy.
      > Ale sam tez dochowaj zasad rzetelnosci informacji i miej odwage na dokonczenie
      > tematu nawet jak nie masz racji. To nic zlego.

Sława!

Ja zawsze kończe temat.., a przynajmniej doprowadzam go stanu, gdy wyczerpuje
      sie on. A wyczerpuje sie gdy nie padaja juz posty merytoryczne lub zaczynaja
      sie powtarzac.
      Mysle,że ograniczenie tematyki do firm PSSB jest dobrym posunieciem, zreszta
      juz kiedys wdrazanym. Teraz do niego wracam.

MOje info zawsze jest z podaniem źródła lub zaznaczeniem,że jest info własne
      lub komentarz. Wtedy oczywiscie nie moze byc liku do xródła.

Napewno tez nie bede tolerował przekrzykiwania sie pseudargumentami, która
      firma lepsza. Co oczywiscie nie oznacza,że nie nalezy pokazywac atutów
      poszczególnych firm, bo przeciez do tego forum słuzy pozatem czołowe, wiec
      spośród PSSB firmy swojej atuty miec musza i maja.

Równiez interesujaca jest motywacjca poszczególnych osób dlaczego wybrali taka
      anie inna firme i co go w niej uwiodło.

Równiez ogólne problemy mlm i DS.

Na poczatek skupmy sie na polskim rynku, bo ten znamy najlepiej i mozemy o nim
      dyskutowac.

Oczywiscie ciekawostki ze swiata tez sa mile widziane.

Zakazane sa wszelkie posty ad personam, które wnosza najmniej i sa przyczyna
      pyskówek, których nigdy nie tolerowałem i nie zamierzam tolerowac w przyszlosci.

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
      • jkw2 Re: I bardzo dobrze, 31.03.07, 17:36
        Nikt z toba sie nie przekszykuje ktora firma lepsza, a jedynie chce sprostowac
        pewne niescislosci jakie sie pokazaly. Jesli masz jak piszesz racje pokaz zrodlo
        tych informacji a nie wyrzucaj posty.
        Twoje forum ty tu rzadzisz i rob co chcesz, ale na takie rzeczy powinno sie
        reagowac.
        Chcesz rozmawiac na temat firm z PSSB ok, ale jak publikujesz informacje i ktos
        zwraca uwage wyjasnij to do konca.
        Sumujac- nie zalezy mi na tym ktora firma wieksza , a ktora mniejsza nie ma to
        wplywu na moje pieniadze , ale fakty mowia za siebie. A tak wyglada to na celowa
        manipulacje z twojej strony. Nie mam racji napisz cyfry czarno na bialym jesli
        ja jestem w bledzie uznam twoja racje.
        Powodzenia.
        • ignorant11 Re: I bardzo dobrze, 01.04.07, 08:57
          jkw2 napisał:

> Nikt z toba sie nie przekszykuje ktora firma lepsza, a jedynie chce sprostowac
          > pewne niescislosci jakie sie pokazaly. Jesli masz jak piszesz racje pokaz
          zrodl
          > o
          > tych informacji a nie wyrzucaj posty.
          > Twoje forum ty tu rzadzisz i rob co chcesz, ale na takie rzeczy powinno sie
          > reagowac.
          > Chcesz rozmawiac na temat firm z PSSB ok, ale jak publikujesz informacje i
          ktos
          > zwraca uwage wyjasnij to do konca.
          > Sumujac- nie zalezy mi na tym ktora firma wieksza , a ktora mniejsza nie ma to
          > wplywu na moje pieniadze , ale fakty mowia za siebie. A tak wyglada to na
          celow
          > a
          > manipulacje z twojej strony. Nie mam racji napisz cyfry czarno na bialym jesli
          > ja jestem w bledzie uznam twoja racje.
          > Powodzenia.

Sława!

Skoro przypisujesz mi niescisłsci, to wyjasnij je.

Skoro zarzucasz manipulacje, to podaj na czym ona miałaby polegac.
          Gdy bedziesz pisał takie głosłowne oskrżenia/pomówienia to Twoje posty beda
          musiały byc kasowane.
          W mojej wyrozumiłosci traktuje Twoje pomówienia jako nieporadnosc jezykowa, ale
          jzeli bedzie systematycznie pomawiał nie wnoszac tresci merytorycznych, to
          czeka Cie BAN.

Forum Słowiańskie
          gg 1728585
          • piotrbbyd Re: I bardzo dobrze, 01.04.07, 10:08
            Sorry , ale brakiem merytoryczności w odpowiedziach na trudne pytania
            i podawanie faktów niezgodnych z panującymi na tym tym forum trendem
            myśleniu oraz straszeniem banem nie charakteryzuje się jkw ale ktoś inny
            • 1szylider Re: I bardzo dobrze, 01.04.07, 23:22
              piotrbbyd napisał:

> Sorry , ale brakiem merytoryczności w odpowiedziach na trudne
              pytania
              > i podawanie faktów niezgodnych z panującymi na tym tym forum
              trendem
              >
              > myśleniu oraz straszeniem banem nie charakteryzuje się jkw ale ktoś
              inny

+++ Ja nie starsze, ja BANUJE przy recydywie postów ad personam, nicków które
              szukaja nie dyskusji, poszerzenia wiadomosci, wiedzy, ale szukaja awantur. Lub
              systematycznie pisza OT.

A to co ja podaje ZAWSZE ma oparcie w źródłach.
              I wszystkie moje posty sa na temat zwiazany z tytułem forum.
              Nie unikam tez odpowiedzi na "trudne" tematy, zreszta ja nie mam tabu, ale OT i
              pyskówki kasuje i kasował bede,zas za recydywe bedzie BAN.

I tyle!

• jkw2 Re: I bardzo dobrze, 01.04.07, 11:04
            napisalem ci ze nie zalezy mi na jakis rakingach firm, ale jesli podajesz
            kolejnosc w/g obrotu to dlaczego Oriflame 766mln rocznie /ok 1mld USD/ jest
            przed Amwayem robiacym 6,3 mlm USD ? MOze ja nie rozumiem podstaw matematyki.
            Jesli masz inne dane podaj je. Dokad tego nie zrobisz bedzie to wygladalo na
            delikatnie mowiac niescislosc.
            Wyjasnijmy wpierw ta sprawe, a jak bedzie potrzeba porozmawiamy o innych.
            Jesli ja sie myle bez problemu przyznam ci racje.
            • 1szylider Re: I bardzo dobrze, 01.04.07, 23:17
              jkw2 napisał:

> napisalem ci ze nie zalezy mi na jakis rakingach firm, ale jesli podajesz
              > kolejnosc w/g obrotu to dlaczego Oriflame 766mln rocznie /ok 1mld USD/ jest
              > przed Amwayem robiacym 6,3 mlm USD ? MOze ja nie rozumiem podstaw matematyki.
              > Jesli masz inne dane podaj je. Dokad tego nie zrobisz bedzie to wygladalo na
              > delikatnie mowiac niescislosc.
              > Wyjasnijmy wpierw ta sprawe, a jak bedzie potrzeba porozmawiamy o innych.
              > Jesli ja sie myle bez problemu przyznam ci racje.

+++Na stronie swiatowej podaja obrót 765mlnEu, ale ktos mi mówił o ponad
              950mlnEu. Byłoby bardzo duzy wzrost. Moze jednak ta osoba sie przesłyszała i
              mowa była o 760mlnEu.
              Gdy dotre do raportu za 2006r to bede wiedział napewno.

Jest oczywistym,ze firma o obrocie kilka razy mniejszym jest mniejsza.

Ja podajac ranking Avon, Oriflame, Amway, HL miałem na mysli rynek polski, a
              wiec prawie jedynie mnie intersujacy.

Obroty w Japonii, czy USA niewielkie robia na mnie wrazenie.

Bo naszej firmy nie ma tam i moze jeszcze przez pare nie bedzie, bo jest wiele
              bardziej obiecujacych rynków do opanowania.

Pozatem nie buduje biznesu zagranica.

Gdyby ten ranking sprzed paru lat rzeczywiscie sie utrzymał, to oczywiscie
              dawałoby mi to potwierdzenie słusznosci wyboru firmy, ze moja oferta jest
              bardziej sprzedawalna i ze to co ja proponuje daje wieksze mozliwosci zarobku.

Bo przeciez nasze dochody sa % od obrotu.

Natomiast w zadnym wypadku nie swiadczy to źle o Amwayu, ale nam daje
              satysfakcje bycia pierwszym wsród dobrych, na nawet swietnych....

Tak samo jak zwyciestwo Adama Malysza nie daje powodów do umniejszania czy
              jescze gorzej ublizania Jacobsenowi, natomiast mówi ze jest najlepszy z
              najlepszych.

Gdybysmy ublizali Jacobsenowi to obnizalibysmy triumf Małysza.

A tego robić z oczywistych pwodów nie chcemy.

Pozatem jest to dla mnie ciekawostka, bo jak wspomniałem wczesniej najbardziej
              interesuja mnie obroty mojej własnej grupy, a szczególnie rosnacych nowych
              Liderów...

Taki obrót ma jedynie wartosc porównawcza jak pracuja inni, rózniez na innych
              rynkach i jakie mamy jeszcze przed soba rezerwy wzrostu...

PS Wybacz ostry ton w poprzednich postach ton, ale własnie chciałem przeczytac
              dawnego jkw, który nie robi dziwnych zarzutów i "aluzjów-żaluzjów", ale pisze
              posty merytoryczne, które maja wartosc logiczna i podlegaja falsyfikacji:
              prawda-fałsz oraz wnosza cos poznawczego.
              • 1szylider Uzupełnienie 01.04.07, 23:53
                No i znalazłem raport za 2006, jednak jest 918mlnEu, co daje 20% wzrost.
                hugin.info/134730/R/1104539/198316.pdf
                SWIETNIE!!!
                smile)
              • jkw2 Re: I bardzo dobrze, 02.04.07, 08:19
                Jezeli jest odrobina dobrej woli to w kazdej dyskusji mozna dojsc do porozumienia.
                Wynika z tego ze podajac ten rakinmg nie znales obrotow firm na polskim rynku.
                Porownywanie obrotow krajowych jest raczej trudne dlatego, ze Amway dziala na
                tzw. liniach skonsolidowanych i do kazdego dystrybutora wliczany jest obrot z
                Slowacji, Czech , Rumuni, Ukrainy, Rosji WegierI jeszcze kilku innych. TAk
                naprawde od Odry po Kanczatke i od Baltyku po Morze Czarne.I wielu ludzi dziala
                na tak szerokim rynku. Inny rynek inne mozliwosci.
                Jaki lepszy wybor - dla ciebie twoj dla mnie moj. Kazdy z nas bedzie mial swoje
                racje. I niech trzyma sie tego w czym dobrze sie czuje.
                Ale jezeli sie myle i znasz obroty poszczegolnych firm z miarodajnego zrodla, na
                rynku polskim podaj dla czystej ciekawosci. Nie wszystkie znam.
                • 1szylider Re: I bardzo dobrze, 02.04.07, 17:22
                  jkw2 napisał:

> Jezeli jest odrobina dobrej woli to w kazdej dyskusji mozna dojsc do
                  porozumien
                  > ia.
                  > Wynika z tego ze podajac ten rakinmg nie znales obrotow firm na polskim rynku.
                  > Porownywanie obrotow krajowych jest raczej trudne dlatego, ze Amway dziala na
                  > tzw. liniach skonsolidowanych i do kazdego dystrybutora wliczany jest obrot z
                  > Slowacji, Czech , Rumuni, Ukrainy, Rosji WegierI jeszcze kilku innych. TAk
                  > naprawde od Odry po Kanczatke i od Baltyku po Morze Czarne.I wielu ludzi
                  dziala
                  > na tak szerokim rynku. Inny rynek inne mozliwosci.
                  > Jaki lepszy wybor - dla ciebie twoj dla mnie moj. Kazdy z nas bedzie mial
                  swoje
                  > racje. I niech trzyma sie tego w czym dobrze sie czuje.
                  > Ale jezeli sie myle i znasz obroty poszczegolnych firm z miarodajnego zrodla,
                  n
                  > a
                  > rynku polskim podaj dla czystej ciekawosci. Nie wszystkie znam.

Mysle,ze równiez w Amway dziala na kilku rynkach jedynie %% lub nawet ppmowa
                  czesc sprzedawców.
                  Rzcej jest to wyjatek niz reguła.
                  I dotyczy tylko najmocniejszych w branzy.

U nas zainteresowanie sponrowowaniem miedzynarodowym jest bardzo nikłe i nie
                  znam nikogo poza mna działajacego zagranica.

Przy czym termin "działajacy" w moim przypadku traktowac nalezy wz wielka
                  wyrozumiałoscia, bo jak na razie ograniczam sie tylko do jednego kraju
                  osciennego i tylko do posiadania tam numeru, co prawda w kazdej chwili moge
                  ruszyc.

W naszym przypadku takie działanie zagranica jest znacznie uprostszone niz w
                  przypadku Amwaya i chyba na korzystniejszych moim zdaniem zasadach, ale mimo to
                  zainteresowanie jest minimalne.

Dlatego równiez w Amwayu jest zajecie dla bardzo nielicznych, choc pewnie
                  liczniejszych niz w Oriflame, po prostu inna kultura korporacyjna, inne
                  załozenia, inne tradycje.

Wobec powyzszego raczej sceptycznie musze odniesc do Twoich twierdzeń,że nie
                  mozna mowic o obrotach Amwaya w Polsce, mysle ze mozna i trzeba gdy ktos ma
                  potrzebe mówienia o nich.

NB takie rankingi trzeba traktowac bardzo krytycznie i drązyc szczegóły.

Bo np raport "Polityki", a moze "Rzepy" podawał zgodnie z prawda 1miejsce Avona
                  na polskim rynku, ale juz wielkosc obrotów budziła kontrowersje gdyz zawierała
                  równiez EXPORT(SIC!!!), a przeciez ani Amway ani HL ani Oriflame nie wliczaja w
                  swoje obroty exportu. Pierwsze 2 dlatego,że nie posiadajac fabryk w Polsce
                  nieczego exportowac nie powinny. Oriflame dlatego,że w Polsce sa dwa podmioty
                  Oriflame. Oriflame Poland sp zoo oraz Oriflame Poland Products sp zoo i
                  exportem zajmuje sie tylko ta druga firma. Nalezałoby sprawdzic czy w danych
                  podawanych dla Avon sa to liczby łaczne, bo nie wiem fabryka Avon w Polsce
                  stanowi osobny podmiot jak to mamy w przyadku Oriflame. Jednak obroty
                  detaliczne Avon oraz export są wieksze niz naszej firmy, juz chocby z tej
                  przyczyny,że Avon posiada w Polsce jedyna w Europie fabryke, Oriflame kilka,
                  pozatem rozbudowa Oriflame Produkts natrafiła na bariery infrastrukturalne (
                  jakies problemy ze zwiekszeniem mocy oczyszczalni, ale te nie drazyłem tematu i
                  nie wiem jak problem rozwizano)
                  • jkw2 Re: I bardzo dobrze, 02.04.07, 22:04
                    > Mysle,ze równiez w Amway dziala na kilku rynkach jedynie %% lub nawet ppmowa
                    > czesc sprzedawców.
                    > Rzcej jest to wyjatek niz reguła.
                    > I dotyczy tylko najmocniejszych w branzy.

Oczywiscie ze firmy na rynku jest znany i jest to wyliczane. Chcialem tylko
                    zwrocic uwage, ze polacy mieszkajacy w Polsce buduja potezne biznesy w wielu
                    krajach. Moze niepotrzebnie. Wbrew pozorom sa to duze obroty. W polskich liniach
                    sa szmaradzi, rubini czy platyny.Zwroc uwage ze 21% w twojej firmie to wartsc
                    obrotu u nas chyba jakies 9 lub 12% u nas. Nie wiem jak to wyglada w innych
                    firmach ale tu jest to proste. Sa "systemy" zorganizowane przez dystrybutorow
                    ktore pomagaja w takich sytuacjach i mozliwe jest nawet posiadania dobrych grup
                    bez potrzeby ciaglych wyjazdow. I nie trzeba byc sprzedawca w Moskwie aby miec
                    tam duzy biznes. To nie tym polega. Macie nikle zaiteresowanie sponsorowaniem
                    zagranicznym chyba poprostu z braku organizacji ktora by w tym pomogla.

> W naszym przypadku takie działanie zagranica jest znacznie uprostszone niz w
                    > przypadku Amwaya i chyba na korzystniejszych moim zdaniem zasadach, ale mimo to
                    >
                    > zainteresowanie jest minimalne. - Mozesz cos wiecej o tym napisac.

Co do liczenia obrotow firm zgadzam sie z Toba. Ciekawia mnie tylko cyfry
                    ktorych nie znam.
                    • ignorant11 Re: I bardzo dobrze, 02.04.07, 22:30
                      jkw2 napisał:

> > Mysle,ze równiez w Amway dziala na kilku rynkach jedynie %% lub nawet ppm
                      > owa
                      > > czesc sprzedawców.
                      > > Rzcej jest to wyjatek niz reguła.
                      > > I dotyczy tylko najmocniejszych w branzy.
                      >
                      > Oczywiscie ze firmy na rynku jest znany i jest to wyliczane. Chcialem tylko
                      > zwrocic uwage, ze polacy mieszkajacy w Polsce buduja potezne biznesy w wielu
                      > krajach. Moze niepotrzebnie. Wbrew pozorom sa to duze obroty. W polskich
                      liniac
                      > h
                      > sa szmaradzi, rubini czy platyny.
                      +++No nie! Zdecydowanie nie! Skoro mówimy o polskim rynku aby bardziej
                      abstrakcyjnie i dydaktycznie weźmy rynek paliwowy. To porównujemy obroty Orlenu
                      i np BP i kogo chcesz jeszcze na rynku polskim, a nie litewskim,czeski czy
                      niemieckim lub brytyjskim, na któreych te ormy robia dobre biznesy...

Zwroc uwage ze 21% w twojej firmie to wartsc
                      > obrotu u nas chyba jakies 9 lub 12% u nas.

+++Tego nie rozumiem, prosze jasniej dla ignoranta.
                      smile)

Nie wiem jak to wyglada w innych
                      > firmach ale tu jest to proste. Sa "systemy" zorganizowane przez dystrybutorow
                      > ktore pomagaja w takich sytuacjach i mozliwe jest nawet posiadania dobrych
                      grup
                      > bez potrzeby ciaglych wyjazdow. I nie trzeba byc sprzedawca w Moskwie aby miec
                      > tam duzy biznes. To nie tym polega. Macie nikle zaiteresowanie sponsorowaniem
                      > zagranicznym chyba poprostu z braku organizacji ktora by w tym pomogla.

++Moze opiszesz organizacje, która w tym pomaga? jak to sie realizuje u Was?
                      Bo jedyna forme jaka znam to jest "sponsor zastepczy" czyli podział prowizji,
                      co daje za directa po 2% dla kazdego: właciwego sponsora i zastepczego, zamiast
                      4% dla jednego.

>
                      > > W naszym przypadku takie działanie zagranica jest znacznie uprostszone ni
                      > z w
                      > > przypadku Amwaya i chyba na korzystniejszych moim zdaniem zasadach, ale m
                      > imo to
                      > >
                      > > zainteresowanie jest minimalne. - Mozesz cos wiecej o tym napisac.

+++Oczywiscie oriflame poźniej przystapił do systemu miedzynarodowego, wiec
                      mógł sledzic sytuacje i ja skorygowac dla ułatwienia, uproszczenia...

Mianowicie jest tak,ze kraj macierzysty to kraj min stałego pobytu lub
                      obywatelstwa Konsultanta. W kraju macierzystym jest kredyt Oriflame ( opoźniona
                      płatność i obowiazek zakupów 100PP dla Lidera osiagajacego dochody z sieci,
                      pozostali nie maja takiego obowiazku nigdzie), w kraju goscinnym nie ma ani
                      kredytu ani obowiazku 100PP. Sponsor miedzynarodowy nie musi byc sprzedawca w
                      kraju goscinnym. Dzieki temu,że nie sprzedaje nie musi prowadzic w nim
                      działanosci gospodarczej co juz jest znacznym ułatwieniem, gdy nie trzeba
                      pamietac wielu przepisów kraju goscinnego. Sponsorujac osiaga jednak dochody,
                      które sa transferowane do kraju macierzystego i w macierzystym Klubie Narodowym
                      rozliczane z Liderem.
                      Wyniki z kraju macierzystego i goscinnego sa łaczone z 1miesiecznym opóxnieniem
                      i doliczane do wyników kraju macierzystego. Np masz 15% w kwietniu w Polsce i
                      np 12% marcu w Chile.., to w Polsce masz w kwietniu 18% zgodnie z algebra
                      procentow 15+12 = 18, odpowiednio wieksze/mniejsze daja odpowiednio
                      wiecej/mniej w rozliczeniu w kraju macierzystym.

Dlaczego ten system jest lepszy od Waszego?

Bo nie musisz zakładac działalnosci w kraju goscinnym, nie musisz zaczynać od
                      poczatku, wiec nie musisz byc tak mocny finasowo aby wytrzymac okres poczatkowy
                      w kraju goscinnym.

>
                      > Co do liczenia obrotow firm zgadzam sie z Toba. Ciekawia mnie tylko cyfry
                      > ktorych nie znam.
                    • skory1 Re: I bardzo dobrze, 03.04.07, 09:31
                      jkw2 napisał:

> Chcialem tylko zwrocic uwage, ze polacy mieszkajacy w Polsce buduja potezne
                      biznesy w wielu krajach.

Nie ruszając się z Polski w styczniu uruchomiłem biznes w Anglii a niedługo mogę
                      mieć w taki sam sposób biznes na Ukrainie. wink
                      • ignorant11 Re: I bardzo dobrze, 03.04.07, 13:30
                        skory1 napisał:

> jkw2 napisał:
                        >
                        > > Chcialem tylko zwrocic uwage, ze polacy mieszkajacy w Polsce buduja potez
                        > ne
                        > biznesy w wielu krajach.
                        >
                        > Nie ruszając się z Polski w styczniu uruchomiłem biznes w Anglii a niedługo
                        mog
                        > ę
                        > mieć w taki sam sposób biznes na Ukrainie. wink

Sława!

Swietnie rozwiń temat, chetnie sie dowiemy czegos nowego.

Moze dla przejrzystosci poprosiłbym abys załozył nowy watek.

Forum Słowiańskie
                        gg 1728585
                  • justa_79 Re: I bardzo dobrze, 04.04.07, 15:35
                    1szylider napisał:
                    > Oriflame dlatego,że w Polsce sa dwa podmioty
                    > Oriflame. Oriflame Poland sp zoo oraz Oriflame Poland Products sp zoo i
                    > exportem zajmuje sie tylko ta druga firma. Nalezałoby sprawdzic czy w danych
                    > podawanych dla Avon sa to liczby łaczne, bo nie wiem fabryka Avon w Polsce
                    > stanowi osobny podmiot jak to mamy w przyadku Oriflame.

"W Polsce Avon to dwie niezależne spółki. Avon Cosmetics Polska powstał w roku
                    1992 i stał się liderem rynku sprzedaży kosmetyków i związanych z nimi
                    produktów. W 1997 roku w Garwolinie powstała fabryka, która obecnie nosi nazwę
                    Avon Operations Polska i jest jedną z największych i najnowocześniejszych
                    fabryk kosmetyków z centrum dystrybucyjnym w Europie."
                    www.pl.avon.com/PRSuite/info/aboutCommunity.jsp
                    • 1szylider Re: I bardzo dobrze, 04.04.07, 23:49
                      justa_79 napisała:

> 1szylider napisał:
                      > > Oriflame dlatego,że w Polsce sa dwa podmioty
                      > > Oriflame. Oriflame Poland sp zoo oraz Oriflame Poland Products sp zoo i
                      > > exportem zajmuje sie tylko ta druga firma. Nalezałoby sprawdzic czy w dan
                      > ych
                      > > podawanych dla Avon sa to liczby łaczne, bo nie wiem fabryka Avon w Polsc
                      > e
                      > > stanowi osobny podmiot jak to mamy w przyadku Oriflame.
                      >
                      > "W Polsce Avon to dwie niezależne spółki. Avon Cosmetics Polska powstał w
                      roku
                      > 1992 i stał się liderem rynku sprzedaży kosmetyków i związanych z nimi
                      > produktów. W 1997 roku w Garwolinie powstała fabryka, która obecnie nosi
                      nazwę
                      > Avon Operations Polska i jest jedną z największych i najnowocześniejszych
                      > fabryk kosmetyków z centrum dystrybucyjnym w Europie."
                      > www.pl.avon.com/PRSuite/info/aboutCommunity.jsp
                      >

Nie mniej w cytowanym raporcie podawano export, który raczej nie powinien byc
                      udziałem Avon Cosmetics, ale wlasnie Avon Operations.
                      • jkw2 Re: I bardzo dobrze, 07.04.07, 20:08
                        Nie bylo mnie kilka dni /niespodziewany wyjazd/. Chetnie porozmawiam dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka