Dodaj do ulubionych

Kwiecień i

01.05.22, 11:44
Ognisko.
Wczoraj po raz pierwszy w tym roku rozpalilem ognisko. Ogólnie to ja odpowiadalem za opał i stan tego ogniska. Inni za obsadę i prowiant. Aby zebrać ten opał musialem ciągnąć gałęzie przez ulicę, chyba to było dość śmieszne.
Najgorzej że trafiłem na prawie bez alkoholowe piwo, jak kompot. Nie licząc mnie to na tym ognisku byly same panienki i kawalerowie.
Za to dzisiaj bo wczorajszym obżarstwie tylko banan i jogurt
Obserwuj wątek
    • obrotowy a dzis 1. maja - pracujesz przy sprzataniu ogniska 01.05.22, 15:56
      wiec i flaga na Swieto Pracy sie nalezy.
      .
      • stasi1 Re: a dzis 1. maja - pracujesz przy sprzataniu og 03.05.22, 10:15
        Sprzątania nie wiele było. Ustawiłem ławkę na miejsce, kawałki drewna wrzuciłem do wnętrza kręgu. Kawałki drew nie będących w użyciu oparłem o orzech i do następnej akcji
    • stasi1 Re: Kwiecień i 04.05.22, 09:44
      Znajomy małolat w sobotę zrobił grila na 20 osób! Koledzy od przedszkola do studiów. Podobno tak mu grillowania szło dobrze że chcą go zamawiać na swoje własne imprezy
    • stasi1 Re: Kwiecień i 15.06.22, 12:31
      I już po drugim ognisku. To było już poważniejsze bo urodzinowe mojego syna. Wyszła smieszna sytuacja bo syn leśniczego nie wiedział co podrzucić na niego jak już przygasło
      • obrotowy no bez jaj. 17.06.22, 00:04
        stasi1 napisał:
        > I Wyszła smieszna sytuacja bo syn leśniczego nie wiedział co podrzucić na niego jak już przygasło

no bez jaj.
        a uwazasz, ze syn strazaka ma wiedziec - jak gasic pozar ?
        • stasi1 Re: no bez jaj. 18.06.22, 10:27
          Syn strażaka może nie ale tamten całe prawie życie mieszkał w lesie. Zresztą stał ze swoją matką i też zielona.
          • obrotowy to ostrzezenie dla innych mezow :) 02.09.22, 17:11
            stasi1 napisał:
            > Syn strażaka może nie ale tamten całe prawie życie mieszkał w lesie.
            Zresztą stał ze swoją matką i też zielona.

to ostrzezenie dla innych mezow smile

- nie badz zbyt pracowity - bo ci baba i dzieci na leb wejda smile
            • stasi1 Re: to ostrzezenie dla innych mezow :) 09.09.22, 08:16
              Fakt on był pracowity, przynajmniej zaradny, coś kilka działek kupił
    • stasi1 Re: Kwiecień i 02.09.22, 09:18
      I w sobotę było chyba już ostatnie ognisko w tym roku.
      • stasi1 Re: Kwiecień i 23.09.22, 08:58
        Jeszcze wczoraj udało się nam rozpalić to ognisko. Bylo chyba najwieksze w tym roku. Nie przez ilość osób będących na nim tylko ze względu na ogień. Ale byli na nim chetni abym jeszcze w październiku je rozpalił. Ale trzeba światło doprowadzić bo można po ciemku nogi połamać. Teraz idę posprzątać po nim
        • stasi1 Re: Kwiecień i 29.09.22, 08:05
          I chyba nic z października nie będzie
          • stasi1 Re: Kwiecień i 16.10.22, 08:55
            A jednak było ognisko wczoraj. Ale tylko 7 osób. I chcą jeszcze w listopadzie abym zrobił. Fajnie bo wcześniej kukurydzę skosili i nie było obaw że ją spalimy
    • stasi1 Re: Kwiecień i 14.11.22, 14:11
      Listopadowe ognisko już za mną.
      • baenzai Re: Kwiecień i 15.11.22, 22:55
        stasi1 napisał:

> Listopadowe ognisko już za mną.

Jakaś fundacja wam zorganizowała?

Milusio z ich strony. smile
    • stasi1 Re: Kwiecień i 11.12.22, 13:09
      W ten piątek miało być grudniowe ognisko. Znioslem opał i na drugi dzień rozchorowałem się. inna osoba zwichnęła nogę i po ognisku. A nadał walczę z Gardłem. A opalu jest sporo. Może się przydać w styczniu?
    • obrotowy Wniosek jest jeden... 12.12.22, 13:11
      o kazdej porze roku nie masz problemu z wlasnym ogniem...

wielu moze Ci tego pozazdroscic smile
      • stasi1 Re: Wniosek jest jeden... 15.12.22, 00:11
        Nie, to nie moje ognisko. Ja tylko chrust zbieram(i kamienie). Czasami złożę się na kiełbasę, piwo. Nawet w zasadzie gości nie zapraszam
        • obrotowy Re: Wniosek jest jeden... 15.12.22, 14:03
          stasi1 napisał:
          > Nie, to nie moje ognisko. Ja tylko chrust zbieram(i kamienie). Czasami złożę si
          > ę na kiełbasę, piwo. Nawet w zasadzie gości nie zapraszam

Ale jestes tkzw. organizer - czyli organizator.

- to sie liczy.
          • stasi1 Re: Wniosek jest jeden... 16.12.22, 17:54
            Ale tylko od brudnej roboty
    • stasi1 Re: Kwiecień i 29.12.22, 20:28
      Skończyło się grudniowe ognisko. Nawet specjalnie nie musiałem do niego dokładać. Był chętny. Na styczniowe też są chętni , tylko mało czasu na zebranie chrustu
      • stasi1 Re: Kwiecień i 02.01.23, 18:04
        ostatnie 3 kiełbaski ubiegłego roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka