obrotowy Trafiłes na koniec świata -a ja na Wielkiego Brata 06.07.22, 18:29 stasi1 napisał: > Do najbliższego sklepu 5 km Trafiłes na koniec świata - a ja na Wielkiego Brata u nas sklepy sa, ale bankomaty powoli likwiduja i zmuszaja cie do placenia wszedzie karta... Wielki Brat juz wie - ile i jakiej wodki wypijam na miesiac, kiedy i w jakich okolicach sie poruszam itd... Gorzej - gdyby mi sie zachcialo kiedys pojsc do Agencji - to tez beda wiedzieli i juz szantaz gotowy - ze doniosa o tym Slubnej..... eeehhh. Odpowiedz Link
zarabiaj365.pl Re: Trafiłem na koniec świata! 06.07.22, 21:55 Doskonale Cię rozumiem, Bankomaty nie służą wyłącznie do wypłaty pieniędzy, pełnią jeszcze kilka ważnych funkcji. Dlatego likwidowanie, lub redukowanie ilości tych urządzeń jest nieporozumieniem. Jeśli ktoś chce się dowiedzieć, do czego jeszcze może służyć bankomat, zachęcam do zapoznania się z artykułem na blogu Ekspert-Bankowy Odpowiedz Link
stasi1 Re: Trafiłem na koniec świata! 08.07.22, 20:35 Mi bankomat do niczego nie jest potrzebny Odpowiedz Link
999karolina Re: Trafiłem na koniec świata! 13.07.22, 01:39 zarabiaj365.pl napisał: > Jeśli ktoś chce się dowiedzieć, ht> tps://ekspert-bankowy.pl/jak-dziala-bankomat/ zachęcam do zapoznania się z artykułem na blogu Ekspert-Bankowy Czytając artykuł miałam wrażenie, że to tekst z ubiegłego wieku, gdy ludzie nie wiedzieli, co to jest bankomat. Same odkrywcze informacje Odpowiedz Link
baenzai Re: Trafiłem na koniec świata! 06.07.22, 23:59 W USA taką odległość by nazwali ,,rzut beretem''. Odpowiedz Link
j-k jaaasne... 07.07.22, 15:31 baenzai napisał: > W USA taką odległość by nazwali ,,rzut beretem''. no tak, ale tam kazdy jest przykuty lancuchem do samochodu PS. jaki jest trend w wykorzystywniu rowerow do codziennego zycia przez Amerykanow ? (dojazdy do pracy, zakupy) - nie chodzi mi o aspekt relaksowy - tylko ten codzienny - uzytkowy. Odpowiedz Link
baenzai Re: jaaasne... 07.07.22, 19:29 j-k napisał: > PS. jaki jest trend w wykorzystywniu rowerow do codziennego zycia przez Ameryka > now ? > (dojazdy do pracy, zakupy) > > - nie chodzi mi o aspekt relaksowy - tylko ten codzienny - uzytkowy. Poza dziećmi rzadko kto używa rowerów. Dave z Ameryki (taki polski youtuber wychowany w USA) nagrał film jak jechał rowerem na Florydzie do najbliższego sklepu. Jazda zajęła mu godzinę i w tym czasie spotkał może ze dwie osoby na rowerach (nawet sobie śmieszkował, że to pewnie bezdomni). www.youtube.com/watch?v=Twq_VxhFGlo Odpowiedz Link
tomekzgor Re: jaaasne... 10.07.22, 11:59 Ale np. po Nowym Jorku jeżdżą chętnie. Są ścieżki rowerowe, tysiące rowerów miejskich itp. Na Florydzie to klimat na rower nie za bardzo. Odpowiedz Link
baenzai Re: jaaasne... 10.07.22, 16:17 Ale Nowy Jork nie jest typowym amerykańskim miastem. Pod względem transportu/komunikacji bardziej przypomina europejskie stolice czyli ma porządne metro, dużo busów, rowerów i chodników. Jedno z niewielu miast w USA w którym da się normalnie żyć nie mając samochodu (albo korzystając z niego sporadycznie). Odpowiedz Link
j-k no dobra... :) 10.07.22, 17:22 baenzai napisał: > Poza dziećmi rzadko kto używa rowerów. no dobra... juz dwa tygodnie nie jezdzilem rowerem... ale to tylko dlatego, ze mam urlop i postanowilem odpoczac od wszystkiego codziennego, - czyli od jazdy do roboty rowerem - tez. na urlopie przypominam sobie o jezdzie samochodem, ale takiej bez pospiechu - bo terminy nie gonia Odpowiedz Link
stasi1 Re: Trafiłem na koniec świata! 15.07.22, 12:56 Oczywiście dojazd autem marny bo po ścieżce którą jeżdżą czteroosobowe rowery Odpowiedz Link
stasi1 Re: Trafiłem na koniec świata! 17.07.22, 12:44 I jak prawdziwy mężczyzna zasadziłem drzewo Odpowiedz Link
tomekzgor Re: Trafiłem na koniec świata! 17.07.22, 18:23 stasi1 napisał: > I jak prawdziwy mężczyzna zasadziłem drzewo Brawo Też jestem nad morzem. W Chałupach. Informuję że pogoda nie dopisuje ale za to tłumy wesołych, wyluzowanych dziewczyn i kobiet. Odpowiedz Link
999karolina Re: Trafiłem na koniec świata! 17.07.22, 21:58 Ja byłam tydzień temu. Też w Chałupach. Z powodu zimna i deszczu osób wesołych i wyluzowanych (na trzeźwo) było mniej niż zazwyczaj. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Trafiłem na koniec świata! 20.07.22, 17:25 Nic dziwnego że wyluzowowane. Naturyści tak mają Odpowiedz Link
obrotowy wczorajszy jestes... 20.07.22, 19:10 stasi1 napisał: > Nic dziwnego że wyluzowowane. Naturyści tak mają naturysci juz dawno Chalupy opuscili i przeniesli sie gdzie indziej. dzis siedza glownie w Rowach. Odpowiedz Link
stasi1 Re: wczorajszy jestes... 21.07.22, 09:29 To może były naturystki tylko na spotkaniach z ubiorem? Odpowiedz Link
999karolina Re: wczorajszy jestes... 21.07.22, 13:22 obrotowy napisał: > > naturysci juz dawno Chalupy opuscili i przeniesli sie gdzie indziej. > Niezupełnie. Między Chałupami i Kuźnicą (między wejściami na plaże 24 i 26) jest plaża naturystów, nawet oznakowana. Gdy jest pogoda, to golasy się pojawiają. > Odpowiedz Link
obrotowy nie dziwota... 29.07.22, 17:17 baenzai napisał: > Podobno dużo ludzi 60+ tam bywa. nie dziwota - w tym wieku nie ma sie juz nic do ukrycia. Odpowiedz Link
baenzai Re: nie dziwota... 29.07.22, 17:23 Może i tak, ale zaburza to mocno moje poczucie estetyki. Odpowiedz Link
obrotowy Re: nie dziwota... 29.07.22, 18:57 baenzai napisał: > Może i tak, ale zaburza to mocno moje poczucie estetyki. to nie petaj sie po plazach - nie dla mlodziezy - zwlaszcza, gdy jest wyraznie napisane, ze sa one tylko dla pacjentow miejscowego geriatry. Odpowiedz Link
artur5501 Re: nie dziwota... 30.07.22, 18:34 Starsze panie lubią się pokazywać na golasa. Podnieca je to pewnie. Nigdy nie byłem na takiej plaży ale wyobrażam sobie że nie jest to miły widok Mam sąsiadkę która jest już babcią ale często zapomina zasłonić okno gdy się rozbiera Odpowiedz Link
baenzai Re: nie dziwota... 30.07.22, 19:17 artur5501 napisał: > Starsze panie lubią się pokazywać na golasa. Podnieca je to pewnie. Nigdy nie b > yłem na takiej plaży ale wyobrażam sobie że nie jest to miły widok > Mam sąsiadkę która jest już babcią ale często zapomina zasłonić okno gdy się ro > zbiera Według naturystycznego savoir vivre nie wypada mieć erekcji na takiej plaży, ale za to nikt nie ma nic przeciwko otyłym starym babom. Odpowiedz Link
999karolina Re: nie dziwota... 30.07.22, 19:42 baenzai napisał: > Według naturystycznego savoir vivre nie wypada mieć erekcji na takiej plaży, al > e za to nikt nie ma nic przeciwko otyłym starym babom. Nie słyszałam o takiej zasadzie. Na plaże naturystów chodzi się opalać nago a nie w celach gapienia się na współplażowiczów. Dlatego ludzie nie afiszują się ze swoimi wdziękami i nie gapią się nachalnie na innych. Odpowiedz Link
999karolina Re: nie dziwota... 30.07.22, 19:35 artur5501 napisał: > Mam sąsiadkę która jest już babcią ale często zapomina zasłonić okno gdy się ro > zbiera Rozumiem, że chętnie w to okno zaglądasz Odpowiedz Link
baenzai Re: nie dziwota... 30.07.22, 19:14 obrotowy napisał: > to nie petaj sie po plazach - nie dla mlodziezy > > - zwlaszcza, gdy jest wyraznie napisane, ze sa one tylko dla pacjentow miejscow > ego geriatry. No ale właśnie w tym sęk, że nie ma plaż dla naturystów z limitem wiekowym. Odpowiedz Link