Dodaj do ulubionych

Nie obawiaj się odrzucenia

• baenzai Re: Nie obawiaj się odrzucenia 27.03.23, 20:26
      Oddaj mi cztery minuty życia. smile
      • tapatik Re: Nie obawiaj się odrzucenia 27.03.23, 21:15
        Nie oddam. Ten filmik wrzuciłem mając w myśli Twoje ostatnie marudzenia na forum.
        • baenzai Re: Nie obawiaj się odrzucenia 27.03.23, 21:49
          W tych wszystkich coachach najzabawniejsze jest to, że to nie są ludzie, którzy osiągnęli jakiś sukces pomimo wielu przeciwności i teraz dzielą się jakąś praktyczną wiedzą. To są po prostu ludzie, którzy dorobili się na coachowaniu. smile
          • trentino Re: Nie obawiaj się odrzucenia 27.03.23, 22:58
            https://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/zaczynamy-szkolenie-jak-zarobic-milion-w-jeden-dzien-ile-kosztowal-bilet-tysiac-ile-jest-miejsc-na-sali-tysiac-dziekuje-koniec-szkolenia.jpg
          • tapatik Re: Nie obawiaj się odrzucenia 27.03.23, 23:00
            A nie sądzisz, że mimo wszystko w tym filmie jest trochę racji?
            • baenzai Re: Nie obawiaj się odrzucenia 27.03.23, 23:44
              tapatik napisał:

> A nie sądzisz, że mimo wszystko w tym filmie jest trochę racji?

Ogólniki i puste frazesy.

To już taki Robert Lewandowski może być lepszą inspiracją niż jakiś coach kaznodzieja, bo on faktycznie osiągnął więcej niż wskazywał na to jego potencjał i napotkał do drodze parę mało sprzyjających okoliczności.
              • obrotowy k.. czy sukces musi byc celem zyciowym ? 28.03.23, 01:52
                baenzai napisał:
                > > To już taki Robert Lewandowski może być lepszą inspiracją niż jakiś coach kazno
                > dzieja, bo on faktycznie osiągnął więcej niż wskazywał na to jego potencjał i
                > napotkał do drodze parę mało sprzyjających okoliczności.

k.. czy sukces musi byc celem zyciowym ?

bo dla mnie sukcesem, to byla pensja - wystarczajaca na zycie
                i ogrzane lokum.

a na kobiete nawet nie liczylem.

a jak sie trafila - to Panu za te okolicznosc dziekuje.

czego i Tobie zycze.
                • baenzai Re: k.. czy sukces musi byc celem zyciowym ? 28.03.23, 20:23
                  Wielu samotnych mężczyzn robi niemal wszystko żeby zdusić w sobie samotność. Psychotropy, używki, uprawianie sportu, płatny seks, skupienie się na hobby, kupowanie drogich gadżetów, przygarnięcie pieska/kotka, skupienie się na karierze zawodowej, nawet ta słynna terapia. Pomimo tego nadal odczuwają pustkę i frustrację. Z tego wynika, że pewnych potrzeb nie da się zastąpić innymi. Możesz jedynie złagodzić ból.
                  • audusd Re: k.. czy sukces musi byc celem zyciowym ? 31.03.23, 21:03
                    baenzai napisał:

> Wielu samotnych mężczyzn robi niemal wszystko żeby zdusić w sobie samotność. Ps
                    > ychotropy, używki, uprawianie sportu, płatny seks, skupienie się na hobby, kupo
                    > wanie drogich gadżetów, przygarnięcie pieska/kotka, skupienie się na karierze z
                    > awodowej, nawet ta słynna terapia. Pomimo tego nadal odczuwają pustkę i frustra
                    > cję. Z tego wynika, że pewnych potrzeb nie da się zastąpić innymi. Możesz jedyn
                    > ie złagodzić ból.

Jestem chyba jakiś inny skoro jestem sam od kilkunastu lat i nie czuję pustki ani frustracji. Wręcz przeciwnie, jestem wdzięczny losowi, że nie mam dzieci ani kobiety i mogę w 100% poświęcić się swojemu hobby. Być może wynika to z faktu, że w czasie sprzed mojej samotności miałem kilkadziesiąt partnerek, na dłużej, bądź krócej i czuję się w pełni spełniony na tym polu. Teraz wyłącznie ja i moje zajęcia, żadnych kompromisów i poświęceń.

Samotność rządzi !
                    • taniarada Re: k.. czy sukces musi byc celem zyciowym ? 01.04.23, 00:03
                      audusd napisał:

> baenzai napisał:
                      >
                      >
                      > Jestem chyba jakiś inny skoro jestem sam od kilkunastu lat i nie czuję pustki a
                      > ni frustracji. Wręcz przeciwnie, jestem wdzięczny losowi, że nie mam dzieci ani
                      > kobiety i mogę w 100% poświęcić się swojemu hobby. Być może wynika to z faktu,
                      > że w czasie sprzed mojej samotności miałem kilkadziesiąt partnerek, na dłużej
                      > , bądź krócej i czuję się w pełni spełniony na tym polu. Teraz wyłącznie ja i m
                      > oje zajęcia, żadnych kompromisów i poświęceń.
                      >
                      > Samotność rządzi !
                      To super tak trzymać do ostatka sił .Pewnie nikt nie zapłacze .Łzy kap ,kap
                      • aroden a musi ktos zaplakac ? 01.04.23, 01:09
                        taniarada napisał:
                        > > Samotność rządzi !
                        > To super tak trzymać do ostatka sił .Pewnie nikt nie zapłacze .Łzy kap ,kap

a musi ktos zaplakac ?
                        czlowiek sie rodzi i umiera sam.
                        tak, czy tak.
                    • baenzai Re: k.. czy sukces musi byc celem zyciowym ? 02.04.23, 17:42
                      audusd napisał:

> Być może wynika to z faktu,
                      > że w czasie sprzed mojej samotności miałem kilkadziesiąt partnerek, na dłużej
                      > , bądź krócej i czuję się w pełni spełniony na tym polu.

To jest pewnie kluczowa kwestia w twoim przypadku.

Podobnie jest w przypadku wielu kobiet, które zostają wdowami w wieku 50-60 lat i potem przez 20-30 lat żyją same. One faktycznie mogą nie czuć się samotne, bo już spełniły się jako życie i matki i teraz wystarczą im spotkania z dorosłymi dziećmi, wnukami oraz innymi seniorami.
              • tapatik Re: Nie obawiaj się odrzucenia 28.03.23, 21:46
                baenzai napisał:

> Ogólniki i puste frazesy.
                >
                > To już taki Robert Lewandowski może być lepszą inspiracją
                > niż jakiś coach kaznodzieja, bo on faktycznie osiągnął
                > więcej niż wskazywał na to jego potencjał i
                > napotkał do drodze parę mało sprzyjających okoliczności.

No to znajdź osobę, która może być dla ciebie inspiracją.
                Na pewno nie będzie to ktoś narzekający.
                • baenzai Re: Nie obawiaj się odrzucenia 28.03.23, 22:38
                  tapatik napisał:

> No to znajdź osobę, która może być dla ciebie inspiracją.

W sensie ktoś, kto ogarnął w miarę dobrze swoje życie osobiste będąc już po 30stce i nie mając zbyt wielkiego potencjału? Ciężko będzie, bo takich osób za dużo nie ma. wink

Może kogoś polecisz? Jakiś videobloger na przykład?
                  • trentino Re: Nie obawiaj się odrzucenia 29.03.23, 20:17
                    Ja mogę polecić pewnego jutubowego cwaniaka. Ma bardzo prostą receptę dla każdego.
                    Po prostu musisz poznawać grube ryby i proponować im różne biznesy.
                    Zgodnie z jego sugestiami trzeba polecieć na wyścigi do Monte Carlo, podejść do Abramowicza i zaproponować mu biznesy.
                    Proste. Czegoś nie rozumiesz? big_grin
          • tomekzgor Re: Nie obawiaj się odrzucenia 29.03.23, 23:08
            baenzai napisał:

> W tych wszystkich coachach najzabawniejsze jest to, że to nie są ludzie, którzy
            > osiągnęli jakiś sukces pomimo wielu przeciwności i teraz dzielą się jakąś prak
            > tyczną wiedzą. To są po prostu ludzie, którzy dorobili się na coachowaniu. smile

Wiadomo, że to bełkot. Jedną rzecz przypadkowo powiedział słuszną - nie ma sensu porównywać się z innymi. To prowadzi do destrukcji. Trzeba się tego oduczyć. To najważniejsza zasada. Ludzie godzinami oglądają, jak wygląda ten, a co włożyła tamta.

Syn mojego kumpla pracuje na znanym portalu internetowym. Jest gościem od wymyślania tytułów zachęcających do klikania. Nie może pojąć, dlaczego ludzie najchętniej klikną w tytuł mówiący, że jakaś Cichopek została przyłapana na romantycznej kolacji (otwiera się normalne zdjęcie kobiety z facetem przy stoliku w knajpie) albo że ktoś znany był na zakupach w Biedronce (faktycznie widać, że facet/kobieta wychodzi z samochodu). Pod takimi informacjami i zdjęciami pojawiają się dziesiątki komentarzy. O co chodzi? Dlaczego to kogoś interesuje?
            • baenzai Re: Nie obawiaj się odrzucenia 30.03.23, 00:36
              Mój ulubiony clickbait to ,,Szok! Ziobro wyrzucony!''.

Oczywiście chodziło o wyrzucenie Jana Ziobro z kadry skoczków parę lat temu. wink
              • tapatik Re: Nie obawiaj się odrzucenia 30.03.23, 11:40
                Nawet nie wiedziałem, że był taki skoczek, a na link pewnie bym kliknął.
                • tomekzgor Re: Nie obawiaj się odrzucenia 30.03.23, 20:46
                  To jeszcze można zrozumieć, bo chodziło o wydarzenie (odejście skoczka z kadry) które mogło być istotne dla jakieś grupy kibiców. A przy okazji gra słów z nazwiskiem polityka. Więc nie ma się co dziwić, że ludzie klikają.

Ale dlaczego ktoś klika w link pt Opozda nie wierzy Królikowskiemu? - to przykład pierwsze z brzegu z dziś i nie z jakiegoś Pudelka. Czego chce się dowiedzieć i co go to obchodzi?
                  • tapatik Re: Nie obawiaj się odrzucenia 30.03.23, 22:03
                    Na szczęście nie wiem kto to Opozda.

Fantazjuję - ludzie się nudzą. Prowadzą nudne życie. Zamiast ruszyć dupy wolą usiąść przed telewizorem i oglądać o życiu gwiazd z teleekranu. Tak samo, gdy pojawił się Internet to wolą śledzić życie gwiazd i żyć życiem "celebrytów", kto z kim się rozwiódł, kto czym jeździ.
                    Mam kolegę, który wiedział kto jakim samochodem do pracy przyjeżdża (a nawet dopytywał się o to), na co ja mało zwracałem uwagę.
                  • baenzai Re: Nie obawiaj się odrzucenia 01.04.23, 17:59
                    tomekzgor napisał:

> Ale dlaczego ktoś klika w link pt Opozda nie wierzy Królikowskiemu? - to przyk
                    > ład pierwsze z brzegu z dziś i nie z jakiegoś Pudelka. Czego chce się dowiedzi
                    > eć i co go to obchodzi?

Sam fakt, że jakieś marne gwiazdeczki są obserwowane na Insta przez setki tysięcy ludzi jest już dość mocno wymowny. smile

A co powiedzieć o takich patostreamach? Jeszcze rozumiem obejrzeć raz czy dwa dla beki, ale przecież są ludzie, którzy tym typom wpłacają hajs, wgłębiają się w ich uniwersum i przeżywają różne dramy z ich udziałem.
                    Taki DanielMagical wyciągał po kilkanaście tysięcy miesięcznie za robienie różnych ,,dymów'' na swoich patostreamach.
              • trentino Re: Nie obawiaj się odrzucenia 31.03.23, 18:44
                Mi kiedyś mignął nagłówek "Robert Lewandowski nie żyje"

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka