Dodaj do ulubionych

Urodziny i imieniny

24.04.23, 19:58
w tym samym roku?
Na początku kwietnia składam życzenia imieninowe znajomej Agnieszce. Ona na to że już miała. To może urodziny w najbliższym czasie? Stwierdziła że już w tym roku jest po urodzinach zgodnie z zasadą że w danym roku są najpierw urodziny później imieniny. Ci którzy urodzą się 31 grudnia wielkiego wyboru nie mają. I szukałem znajomych i w zasadzie ta zasada by się sprawdzała, tylko jedna znajoma nie wpada w to.
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: Urodziny i imieniny 24.04.23, 20:23
      Też się spotkałem z taką zasadą, że jeśli imieniny są kilka razy w roku, to obchodzi najbliższe po urodzinach.
      Czyli jeśli ktoś miał urodziny 31 grudnia (znam takie osoby), to na imieniny wybierają pierwszą datę w roku.

Teraz wyobraź sobie kogoś, kto ma na imię Adam (imieniny 24 grudnia) i ma urodziny w Mikołajki.
      • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 25.04.23, 12:54
        Mam znajomą Ewę która urodziny ma 19 grudnia. Prawie nigdy nie byłem na nich. Za to ona była częściej na moich,,urodzinach, imieninach "
    • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 28.04.23, 07:57
      Chociaż inna Agnieszka ma imieniny w kwietniu a urodziny w maju
      • tapatik Re: Urodziny i imieniny 28.04.23, 10:34
        No to już wiesz do kogo z kwiatkami w maju iść smile
        • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 29.04.23, 13:44
          Pójdę i chleb u niej kupię. Znajoma niby ma dzisiaj imieniny ale jutro obchodzi ma na koniec maja urodziny. Stwierdziła że teraz jest lepiej niż listopadzie . Ale to chyba była jej samodzielna decyzja
          • searam Re: Urodziny i imieniny 29.04.23, 22:03
            stasi1 napisał:

> Pójdę i chleb u niej kupię. Znajoma niby ma dzisiaj imieniny ale jutro obchodzi
            > ma na koniec maja urodziny. Stwierdziła że teraz jest lepiej niż listopadzie .
            > Ale to chyba była jej samodzielna decyzja

Kup jeszcze jaja, gdyby ci ich brakowalo...wink
            • bento67 Re: Urodziny i imieniny 30.04.23, 14:50
              Ja obchodzę imieniny razem z bratem ponad dwa miesiące po urodzinach, które miałam niedawno.
          • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 01.05.23, 22:59
            Znajoma dzisiaj urodziny, imieniny w lutym. To więc zasada że imieniny są po urodzinach w danym roku nie do końca obowiązuje. Musze jej o tym powiedzieć. Kiedyś stwierdziła że nie można legalnie palić ogniska i tu się też myliła.
            • bento67 Re: Urodziny i imieniny 02.05.23, 09:15
              Można palić ognisko są na to przepisy.
              • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 03.05.23, 08:30
                Wiem, nawet obrotowy chociaż pisowiec mi pomógł. I zapomniałem jej o tym powiedzieć. Jak będę w mieście to wpadnę do niej.
                • taniarada Re: Urodziny i imieniny 03.05.23, 10:26
                  Wpadnij do niej Stachu koniecznie .Bo zniechęcisz tu wszystkie kobiety co teraz przyszły i znowu będzie saga się ciągła o niespełnionym szczęsciu małego Stasia .
                • tapatik Re: Urodziny i imieniny 03.05.23, 12:34
                  Nie. Jeżeli przyjdziesz i powiesz, że nie miała racji to ona się wnerwi i nie będzie randki.
                  Ognisko zorganizuj.
                  • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 04.05.23, 20:22
                    Nie daje jej się na nic namówić, chociaż w dawnych czasach jechałem z nią jej autem. Kiedys to była laska teraz to juz nie to
                    • tapatik Re: Urodziny i imieniny 04.05.23, 23:25
                      A czy nasz jakąś wolną laskę w swoim środowisku?
                      I to taką, która by ci pasowała?
                      • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 06.05.23, 08:23
                        Oczywiście jest ich masa. Niestety w drugą stronę to już nie działa. Znaczy dokładnie nie wiem czy ja im nie pasuję czy im nikt już nie pasuje
                        • tapatik Re: Urodziny i imieniny 06.05.23, 09:40
                          stasi1 napisał:

> Oczywiście jest ich masa. Niestety w drugą stronę to już nie działa.
                          > Znaczy dokładnie nie wiem czy ja im nie pasuję czy im nikt już nie pasuje

Jest tylko jedna metoda, aby się o tym przekonać - po kolei umawiaj się z nimi na randki.
                          • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 09.05.23, 20:04
                            Przecież tak robię
                            • tapatik Re: Urodziny i imieniny 09.05.23, 23:33
                              To znaczy umawiasz się na randki, ale kończy się na pierwszej randce i do drugiej nie dochodzi?
                              • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 10.05.23, 23:53
                                Mniej więcej tak to jest
                                • tapatik Re: Urodziny i imieniny 11.05.23, 18:27
                                  Napisz do mnie na pocztę gazetową.
                • bento67 Re: Urodziny i imieniny 03.05.23, 19:53
                  Znajdź sobie,Stasiu, kogoś, bo za 5- 10 lat już Ci się nie będzie chciało, przyzwyczaisz się do samotności. Widzę to po siostrze. Ciężko ją namówić na spotkanie. Gadała pół roku z facetem, zaoferowalam, że ja zawiozę. Tarnów- ładne miasto. Bała się zaprosić go do siebie i jednocześnie nie chciała się spotkać. Mówi mi, że nie jest stworzona do życia z telewizorem. Ma podobny charakter do mnie. Jest towarzyska, otwarta na ludzi, ale bycie wdową ponad 20 lat na pewno miało wpływ na to, że jest ostrożna i nieufna. Trudno jej komuś zaufać. Pozdrawiam
                  • taniarada Re: Urodziny i imieniny 10.05.23, 06:03
                    Nie znajdzie .Umrze w samotności .Ktoś musi go za rączkę zaprowadzić .Szkoda Stacha .
                  • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 14.05.23, 13:49
                    To nie dobrze. A u mnie wdowa lekko po 60 ma już drugiego faceta. Ogólnie chyba wdowy nie garną się do związku. Mój wujek prawie 90 ma i chętnie coś by przygruchal
                    • bento67 Re: Urodziny i imieniny 14.05.23, 14:43
                      Gadałam z nią wczoraj. Na razie nie chce mieć nikogo. Mówiła, że ma święty spokój.
                      • stasi1 Re: Urodziny i imieniny 16.05.23, 08:52
                        Więc widzisz, to jej własny wybór
    • charyzmatyk Re: Urodziny i imieniny 10.05.23, 09:34
      Witam. Dla wszystkich osób z forum ,które obchodzą dziś obchodzą urodziny i imieniny niech że się państwu darzy. Uśmiechu na twarzy, poznania kogoś z kim będzie się spędzać każdą chwilę. Pozdrawiam Marek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka