Dodaj do ulubionych

dobry logopeda w Warszawie

18.06.12, 13:22
Witam,
Czy ktoś móglby mi polecić jakiegoś dobrego logopedę w Warszawie. Mój syn prawie nic nie mówi ( oprócz mama, tata, baba itp ) w zasadzie komunikuje się z nami " alfabetem morsa " - wszystko jest "TY" rozciągnięte w zależności od słowa. Bedac u piediatry dostaliśmy skierowanie do laryngologa - wszystko ok. Lekarze twierdzą że mam czekać aż pójdzie do przedszkola ale chyba wolałabym powoli zacząc z nim coś ćwiczyć. Popełniliśmy niestety błąd - wszystko rozumiemy co on od nas chce i niestety syn nie widzimy potrzeby mówienia. ( tak twierdzą lekarze, zresztą ja też )
Obserwuj wątek
    • marado Re: dobry logopeda w Warszawie 18.06.12, 13:29
      ja moge polecic nasza logopedke z fundacji echo, pania Monike P. Poza tym odpłatnie mozna korzystac z usług logopedów z fundacji echo - pod warunkiem,ze dziecko nie ma problemu ze słuchem, bo przeciwnie to jest bezpłatnie. Info na maila mradolinska@o2.pl
      • pestka_w_pestce Re: dobry logopeda w Warszawie 18.06.12, 23:05
        a w poradni przy PZG na Radzymińskiej jeśli pediatra wystawi skierowanie to niezależnie - wada słuchu czy nie - jest to nieodpłatne. polecam p. Małgosię Chłopecką skądinąd koordynatorkę fundacji Dźwięki Marzeń.
        • Gość: Monika Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 22:06
          Polecam panią Adę z Medico Brain przy Rondzie Wiatraczna. Ma super kontakt z dziećmi. Chodzimy na zajęcia z moim Kubą 2 razy w tygodniu. Młoda i widać, że jej zależy.
    • ferromagnetyczna Re: dobry logopeda w Warszawie 30.07.12, 14:00
      nie ma nic gorszego jak "czekanie, aż sam się rozgada". Że też ciągle lekarze takie idiotyzmy ludziom wciskają. Mały może mieć np. zaburzone słuchanie (a nie SŁYSZENIE - to ogromna różnica), i dlatego może mieć takie problemy.
      My jesteśmy z Ostrowi, ale jeździmy do logopedy do Międzylesia pod W-wą - mogę z czystym sercem polecić. Podejście do dziecka - wzorowe, no i EFEKTY. Przechodzimy tam logopedię i Tomatisa.
      • tymon2122 Re: dobry logopeda w Warszawie 07.04.14, 20:01
        Logopeda Warszawa

Polecam tego tą stronę eduland.edu.pl/ jest strona logopedy z Warszawy bardzo skuteczny i przyjemny w kontakcie
        • 709ewa Re: dobry logopeda w Warszawie 20.10.14, 18:52
          Ja polecam ABC poprawnej wymowy na Ursynowie. Pani Magda ćwiczy z dziećmi i trochę już wyrośniętą młodzieżą też smile. I nie tylko wady wymowy ale też i dykcję.
    • Gość: gr_ania Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 13:57
      Prosze nie czekac, dzialac. Z naszym Kubusiem bylo to samo, lez go badal laryngolog i wszystko bylo dobrze a dziecko nie mowilo. Poszlismy na wizyte prywatna do Medicaveru, gdzie laryngolog skierowal nas na bardzo dokladne badanie sluchu na Konwiktorskiej. Cos sie okazalo? Nasz Kubus mial 98% niedosluch. Lekarz nam odpoiwiedzial: to tak jakby ktos do pani mowil a pani bylaby pod woda. Kubus ma zrobiona operacje, jest wszystko niby ok ale rozleniwil sie bardzo i teraz szukamy dopiero logopedy aby go podstepnie zmobilizowac do nauki mowienia. Prosze nie czekac!!! Czas dziala na niekorzysc dziecka.
      • Gość: Kaja Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.12, 09:19
        Polecam Panią Olę Kaczyńską z Poradnii na Balkonowej w Warszawie. Pełen profesjonalizm. Poradnia na NFZ, wsyatrczy skierowanie od lekarza POZ.
        • Gość: Sylwia Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 19:34
          Zdecydowanie polecam panią Olę Kaczyńską. Młoda, ale bardzo zaangażowana. Prowadzi też zajęcia grupowe dla dzieci z opóźnionym rozwojem mowy. Już dwóch moich synów zaczęło mówić dzięki niej. Niestety nie przyjmuje prywatniesad
          • a.lisicki Re: dobry logopeda w Warszawie 08.11.12, 20:50
            Moja córka miała problem z mową - w ogóle nie można było jej zrozumieć. Pani Martyna Wyżlic wspaniale ją wyprowadziła.Z czystym sumieniem mogę ją polecić. Teraz chodzimy do pani Martyny z naszym młodszym synem. Pozdrawiam
            • joanna-rzeszot Re: dobry logopeda w Warszawie 06.11.15, 23:34
              jezdzilam na terapie ze swoja corka do Pani Martyny Wyzlic. Corka bardzo polubila terapie. Zajecia byly ciekawe, roznorodne a co najwazniejsze przynosily efekty. P..Martyna bardzo chetnie i szczegolowo opisala mi problem corki oraz to, jak bedzie wygladala terapia (co w przypadku mojej corki jest dosyc skomplikowane, gdyz Asia miala rozszczep podniebienia. W calego serca polecam.
      • Gość: zosia Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 13:00
        Gabinet Eduland w Warszawie, zakers usług m.i. logopeda Warszawa, neurologopeda Białołęka, terapia ręki Białołęka. Logopeda Białołęka prowadzi zajęcia w taki sposób, żeby dać poczucie odnoszenia sukcesów. Zapraszamy na stronę: www.eduland.edu.pl
    • hieromi Re: dobry logopeda w Warszawie 17.07.13, 16:55
      Moim zdaniem, nie ma co czekać, tylko trzeba działać. My też z Krzysiem czekaliśmy trochę za długo sad Wcześniej zapisaliśmy się do jednej logopedki, ale Krzyś nie bardzo chciał tam chodzić i odpuściliśmy. Teraz od jakiegoś czasu chodzimy do Pani Moniki Różyckiej. Miałem trochę wątpliwości, bo to młoda osoba, ale jak się spotkaliśmy to byłam wiedziałam, że to super wybór. Świetne zaangażowanie i podejście do dzieci. My nie żałujemy, przesympatyczna osoba, Krzyś też chodzi z chęcią. Co dla mnie jako rodzica najważniejsze, to duży postępwink
      Kiedyś płaciliśmy więcej za wizytę w placówce, teraz chodzimy bezpośrednio Logopeda Warszawa Polecam!smile
      • Gość: Mama Piotrusia Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 14:07
        Ja również polecam p.Olę Kaczyńską. Niestety w tym momencie spodziewa się dziecka i ma przerwę w pracy. Mam nadzieję, że wróci w niedługim czasie, bo ma fantastyczne podejście do dzieci. Mój niespełna 3 letni synek z wielką radością chodził na terapię. A przeszliśmy kilku logopedów, bywało różnie. Naprawdę odetchnęłam z ulgą gdy synek w końcu chętnie uczęszczał na terapię.
    • Gość: mamaALA Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.13, 12:06
      Witam. Ja ze swoimi dziećmi chodzę prywatnie do Pani Ewy. Bardzo zaangażowana i ma super podejście do dzieci. Moje dzieciaki bardzo lubią te zajęcia smile. Pomogła starszej córce, a teraz zajmuje się moim synkiem. Polecam warto się do niej udać z dzieciakami. Duży plus, że może przyjeżdżać do nas mieszkamy w Warszawie. Kontakt ewakukaweczka@wp.pl
    • marek_radl Re: dobry logopeda w Warszawie 15.10.13, 18:10
      Polecam prywatną poradnię Zielony Słoń w Warszawie na Częstochowskiej 17 - na granicy Centrum i Ochoty. mają wyjątkowe podejście do dzieci, a nasza Tośka zaczęła robić duże postępy. No i poza logopedą, często właścicielka (też logopeda?) udziela bardzo cennych wskazówek dla rodziców, jak wspomagać rozwój dziecka. Pewnie więcej się dowiecie na stronie poradni: Tekst linka
    • logopeda.warszawa Re: dobry logopeda w Warszawie 22.10.13, 22:11
      Zapraszamy serdecznie ABC
      Poprawnej wymowy Logopeda Warszawa

Logopeda :
      - Ursynów ul. Małej Łąki 5/10, Warszawa
      - Śródmieście ul. Nowolipki 8/89, Warszawa
      - Dojazd do pacjenta tel. 608 656 166

Korygujemy wady wymowy, prowadzimy efektywne terapie, pomagamy nauczyć się prawidlowej dykcji, emisji głosu, pokonać tremę podczas wystąpień publicznych, zajmujemy się również logopedią medialną.

Logopeda dla dzieci Warszawa
      Logopeda dla dorosłych Warszawa

www.abcpoprawnejwymowy.pl
    • Gość: Logopeda Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.p.lodz.pl 09.12.13, 23:40
      Zapraszam na logopeda Warszawa naprawdę polecam
      • aniulka8503 Re: dobry logopeda w Warszawie 15.12.13, 01:46
        a ja polecam panią radkowską z IMID...co prawda nie wiem czy specjalizuje się w wadach słuchu, ale w rozszczepach jest dobra...my też mamy wadę słuchu i jeździmy do niej...co prawda tylko raz na 2 miesiące bo mamy 350km do niej...
    • Gość: Dorota Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.158.216.76.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.13, 16:39
      Nie napisałaś istotnej informacji, ile dziecko ma lat. To nieprawda, ze dziecko nie mówi. Mówi przecież słowa, które są dla niego najbliższe, czyli mama, tata. Każdy człowiek rozwija się inaczej. Oczywiście są ramy rozwojowe, ale pamiętajmy, ze nie wszystko, co od nich odbiega, to patologia. Jesli dziecko nadal, mimo roku nie mówi niczego więcej, zapraszam do siebie. Nie na standardowe pol godziny, bo to za mało, zeby ocenić dziecko. Dorota. Teł.: 606 95 4567
      • Gość: Barbara T. Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.01.14, 20:18
        Kilka osób poleciło p.Olę Kaczyńską, ja też ją mogę polecić. Moja córka była u dwóch logopedów wcześniej i żaden nawet nie wspomniał o BADANIU SŁUCHU i nie zwrócił uwagi na to, że słuch może mieć wpływ na mowę. Ona od razu się poznała, że moja córka ma wadę słuchu. Udaliśmy się do Kajetan, zdiagnozowano u mojego dziecka płyn w uszach. Dziś słuch jest w normie a po wadach wymowy śladu nie ma. Panią Olę mogę polecić jako PRAWDZIWEGO i RZETELNEGO fachowca. Minusem terapii były długie terminy oczekiwania na wizytę, bo przychodnia na Balkonowej jest państwową placówką. Pani Ola daje dużo materiałów do pracy w domu, rozpisuje ćwiczenia do zeszytu, więc trzeba się zmobilizować i pracować w domu.
    • tymon2122 Re: dobry logopeda w Warszawie 07.04.14, 19:55

Gabinet rehabilitacyjno-terapeutyczny Eduland w Warszawie zajmuje się edukacją, rehabilitacją wspomaganiem rozwoju dzieci. Świadczymy pomoc w zakresie: logopedii, neurologopedii, terapii ręki, pedagogiki specjalnej oraz wiele innych. Logopeda Warszawa – naszym celem jest potwierdzenie lub wykluczenie występowania wad wymowy, zaburzeń komunikacji, które utrudniają lub uniemożliwiają porozumiewanie się werbalnie. Neurologopeda Białołęka – zakres działania z dziećmi z alalią/afazją, dyzartrią, z Zespołem Downa, z zespołami genetycznymi oraz innymi zaburzeniami. Terapia ręki Białołęka ma na celu usprawnienie precyzyjnych ruchów dłoni, palców jak i dostarczanie wrażeń dotykowych, poznawanie oraz rozróżnianie kształtów oraz osiągnięcia samodzielności w podstawowych czynnościach życia codziennego. Logopeda Białołęka prowadzi zajęcia w taki sposób, by sprawiać dziecku przyjemność i dać poczucie odnoszenia sukcesów. W celu zapoznania się ze szczegółami zapraszamy na naszą stronę: www.eduland.edu.pl
    • Gość: zosia Re: dobry logopeda w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.14, 12:50
      polecam eduland.edu.pl . w tym ośrodku jest mnóstwo lekarzy zajmujących się opisanym problemem
    • lila7777 Re: dobry logopeda w Warszawie 07.05.14, 12:31
      Ja polecam panią Ewę Wojtyńską z Gabinetu Abu na Pradze Południe.
      Tu link: www.abu.waw.pl
      Mój synek bardzo lubi chodzić na zajęcia z panią Ewą, ma opóźniony rozwój mowy.
    • mamaantosiaiamelki Re: dobry logopeda w Warszawie 27.06.14, 11:58
      Witam!
      Jestem mamą Antosia (5 lat) i Amelki (2 latka). Z czystym sumieniem mogę polecić p.Kaczyńską, której nazwisko padło na tym forum kilka razy. Pierwszy raz spotkaliśmy się z taką opieką w ramach Funduszu-NFZ. W pełni zaangażowana Pani. Chodziliśmy do niej z synkiem na Balkonową - nie potrzebuje już terapii. Obecnie dojeżdżamy do jej prywatnego gabinetu do Pułtuska z córeczką. Warto. Moja koleżanka z Warszawy również dojeżdża, ponieważ była w Warszawie u kilku specjalistów od karmienia (ma dziecko 4 miesięczne) i nikt nie pomógł, wszyscy ręce rozkładali, a p.Ola bardzo rzetelnie zajęła się dzieckiem i mamą. Po 6 wizytach malutka już nie ma problemów. Gdyby ktoś z Państwa był zainteresowany, udostępnie kontakt do p.Oli za jej zgodą.
      • kropka321 Re: dobry logopeda w Warszawie 09.07.14, 07:00
        polecam pania monike narozna z baby med, jest wyrozumiala i cierpliwa, moja corka tez reaguje na nia pozytywnie (a w przeszlosci bywalo roznie u innych logopedow)
      • 709ewa Re: dobry logopeda w Warszawie 20.10.14, 18:53
        Polecam ABC poprawnej wymowy na Ursynowie i panią Magdę.
    • tuva5 Re: dobry logopeda w Warszawie 17.09.14, 14:36
      Ja polecam Centrum Mowy i Ruchu ELF, które specjalizuje się w logopedii. My chodzimy do neurologopedy pani Ewy Zalewskiej i jesteśmy bardzo zadowoleni z efektów pracy.
    • anusiak1988 Re: dobry logopeda w Warszawie 17.10.14, 19:26
      Jak logopeda/neurologopeda, to Monika Narożna w Baby-Med. ich strona internetowa to www.baby-med.pl
    • 709ewa Re: dobry logopeda w Warszawie 20.10.14, 18:51
      Polecam panią Magdę z ABC poprawnej wymowy. Świetna, z rewelacyjnym podejściem do dzieci. Do tego starszy syn chodził do niej na zajęcia z dykcji.
      w razie czego info na prv
      • lajkonik78 Re: dobry logopeda w Warszawie 13.02.15, 23:06
        A my spotkaliśmy Panią Małgosię, która z dzieciakiem naszym cuda czyni, a to nie jest łatwe. Przyjmuje w Harmonii Zmysłów na Ursynowie.
        • martynaa79 Re: dobry logopeda w Warszawie 01.04.15, 12:16
          Ja także mogę polecić Panią Monikę Narożną, moje dzieci bardzo ją lubią a przy tym jest świetnym specjalistą. Ale nie przyjmuje już w Baby Med tylko w Centrum PROGRESO na Ursynowie.
          • marle-na890 Re: dobry logopeda w Warszawie 25.05.15, 19:54
            Ja także polecam Panią Monikę Narożną z Progreso. Dzeci chodzily do niej na terapie i bardzo ją polubiły.
    • vomitus Re: dobry logopeda w Warszawie 31.05.16, 21:26
      Witam,
      Może to być również mutyzm wybiórczy - nie musi mówić, bo najbliżsi go rozumieją, z tego co Pani pisze dziecko słyszy, ale czy uważnie słucha, wykonuje Państwa prośby. Konsultacja logopedyczna jest potrzebna. Podobny problem miałam z córką. Polecam gorąco Marię Kieś - paidalogos.
    • antenikaa Re: dobry logopeda w Warszawie 08.09.16, 15:05
      Witam wszystkich!
      Czytałam forum zanim zdecydowałam o wyborze logopedy dla mojego syna. Wnikliwie czytałam wszystkie wpisy, ale też opisy Państwa na temat róznych logopedów. Zdecydowałam na p.Aleksandrę Kaczyńską. Długo się zastanawiałam bo przyjmuje prywatnie w Pułtusku (w Warszawie też w kilku miejscach, ale ma tam stałe terapie i pozajmowane terminy-dzwoniłam i dopytywałam). Przyznam szczerze, że byłam bardzo mile zaskoczona. Oczywiście bardzo kompetentna osoba, umiejąca wytłumaczyć zatroskanemu rodzicowi skąd biorą się trudności z mową i innymi aspektami rozwoju. Poświęciła nam 1,5 godziny !!! Fakt mieliśmy tysiące pytań. Zupełnie za darmo. Teraz też jesteśmy z nią w kontakcie mailowym. Myślę, że to ważne, że przyjmuje na bezpłatne konsultacje w swoim centrum. Nie chcę reklamować nazwy centrum, ale po nazwisku znajdziecie ją w google. Szczerze polecam. Marta mama Jasia
      • kasia30mama Re: dobry logopeda w Warszawie 10.10.16, 13:51
        Witam serdecznie, śledzę z uwagą wasze wpisy, dlatego też postanowiłam dorzucić coś od siebie, od niedawna zaczęliśmy chodzić do logopedy do Gabinetu Orthis w Rembertowie, syn bardzo się jąka, po długich poszukiwaniach dobrego specjalisty, który by spojrzał na dziecko całościowo, trafiliśmy na Panią Małgosię, która jest również neuropsychologiem i nieszczędzi swojego czasu i energii by z najmniejszą drobiazgowością przyjrzeć się problemowi. W końcu mam poczucie, że trafiliśmy w dobre ręce. Pani Małgosia przyjmuje w Rembertowie, chodzą tam również dzieci moich znajomych i są również zachwyceni, jest tam również świetna pani od fizjoterapii dziecięcej. Gdyby ktoś był zainteresowany prześlę kontakt na priv
        • vomitus Re: dobry logopeda w Warszawie 19.11.16, 19:05
          zapraszam logopeda przez Skype
          paidalogos.wordpress.com/contact/wizyta/
    • vomitus Re: dobry logopeda w Warszawie 19.11.16, 19:07
      Paidalogos Zapraszam na zajęcia przez Skype
      paidalogos.wordpress.com/contact/wizyta/
      Maria Kieś
    • mamy.my Re: dobry logopeda w Warszawie 15.12.16, 19:09
      W poradni na Włochach (poradnia-warszawa.pl/) przyjmuje neurologopeda p. Karolina, po każdych zajęciach rozmawia o postępach i daje zalecenia na co zwracać uwagę, na co dzień i jakie ćwiczenia można wykonywać w domu z dzieckiem
    • mariannalasota Re: dobry logopeda w Warszawie 15.03.18, 21:33
      Polecam Gabinet Logospec www.logospec.pl
    • monikaaa860 Re: dobry logopeda w Warszawie 09.04.18, 18:21
      Ja mogę polecić z czystym sumieniem p. Patrycję Wyrębkiewicz - Łuba LogoPatka. Logopeda z powołania. Nie ma takiego problemu którego p. Patrycja nie potrafi rozwiązać. Moich dwóch synów uczęszcza na zajęcia i praktycznie z zajęć na zajęcia widzę postępy. Oby więcej takich specjalistów. Wiem że obecnie p. Patrycja chyba będzie przyjmowała gdzieś na Woli (moi synowie uczęszczają na Wilanów. Bez problemu pewnie w internecie można znaleźć jakiś kontakt
    • katarzyna_wysocka_logopeda Re: dobry logopeda w Warszawie 10.02.19, 21:31
      Pani wpis dotyka większego problemu w naszym społeczeństwie, czyli sytuacji, w której dziecko niewiele mówi, ale jednocześnie rodzic słyszy uspokajający głos „spokojnie poczekajmy, jest jeszcze czas”. Ostatnio nawet opisałam ten problem na blogu supramedica.pl/czy-chlopcy-mowia-pozniej
      Brawo za szukanie przyczyny problemu i podjęcie działań. Niestety często spotykam się z tego typu złotymi radami...
    • sygawor Re: dobry logopeda w Warszawie 29.04.19, 17:19
      Ja z moimi dziećmi chodzę od zawsze do logopedy w Gabinecie Promyk: www.gabinetpromyk.eu ,mogę polecić Panie tam pracujące w 100%. Moim zdaniem najlepsi logopedzi dziecięcy w Warszawie.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka