Dodaj do ulubionych

bardzo chce sie nauczyć....

01.01.05, 18:20
Witam=) bardzo chciala bym nauczyc sie jesyka migowego.Sama sluch mam w
porzadku ale od dawna marze zeby naczyc sie migac.Gdzie przeprowadzane sa
takie kursy w Gdańsku? ile moga kosztować i czy myslicie ze dam rade? mam 17
lat i sie ucze w szkole wiec pozostaja tylko godziny poza lekcyjne=( baaardzo
prosze o odpowiedz=) z góry dziekuje i pozdrawiam kiss**
Obserwuj wątek
    • grino Re: bardzo chce sie nauczyć.... 02.01.05, 22:22
      Witaj perkalik, mysle ze najszybciej sie dowiesz w oddziale Polskiego Zwiazku
      Głuchych w Gdansku smile gdzie sa prowadzone takie kursy jezyka migowego ale czy
      takowy kurs jest to nie wiem. Ile moze kosztowac to tez ci nie powiem a nauka
      jezyka migowego jest bardzo prosta i nie powinna ci sprawic duzego klopotow. Oto
      adres:
      Oddział Pomorski PZG,80-246 Gdańsk ul. Pniewskiego 8, tel: (058) 341 96 25
      Specjalistyczny Ośrodek Diagnozy i Rehabilitacji Dzieci i Młodzieży z Wadą Słuchu
      80-302 Gdańsk ul. Głogowska 11, tel: 058 556-05-28
      pozdrawiam grino
    • mama-zuzi Re: bardzo chce sie nauczyć.... 03.01.05, 19:59
      Witam,
      zgadzam się z grino, że najprędzej dowiesz się czegoś w PZG. Jeśli chodzi o koszta, to takie kursy kosztowały około 350zł. Była to cena kursu organizowanego na miejscu, w przypadku kursów wyjazdowych (trwających około 2 tygodnie w czasie wakacji) cena oscylowała się w granicach 1000zł. Muszę jednak zaznaczyć, że są to ceny sprzed roku czy dwóch lat, a słyszałam, że coś się tam miało zmienić i mogły trochę wzrosnąć. Poza tym taki kurs "podstawowy" składa się z 3 stopni i każdy trzeba zrobić tak jakby 3 kursy, aby go skończyć. Potem już są kolejne kursy dla osób chcących mieć uprawnienia tłumacza z języka migowego.
      Gdybyś się zdecydowała na kurs, to służę płytkami ze wszystkich 3 stopni języka migowego + słownik języka migowego (niestety nie jest on doskonały, ponieważ nie zawiera znaków ze wszystkich 3 stopni). Płyty są bardzo pomocne w czasie nauki, a zwłaszcza podczas powtórek przed egzaminem smile
      Pozdrawiam.
      • perkalik Re: bardzo chce sie nauczyć.... 08.02.05, 17:12
        Dziekuje Wam bardzokiss mam nadzieje ze sie udabig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka