Dodaj do ulubionych

Dzisiejsza moda męska

11.08.14, 08:33
Co sądzicie o dzisiejszej modzie? Czy uważacie, że faceci ubierają się męsko? Czy raczej obcisłe, kolorowe ciuchy Was odrzucają i wolicie bezpieczne, neutralne klimaty?
Szalejecie z dodatkami? Kolorowe zegarki, kapelusze, skarpetki w zwariowane wzory?
Pogadajmy!
Obserwuj wątek
    • super-menn Re: Dzisiejsza moda męska 11.08.14, 08:45
      polishronaldo napisał:

> Co sądzicie o dzisiejszej modzie? Czy uważacie, że faceci ubierają się męsko? C
      > zy raczej obcisłe, kolorowe ciuchy Was odrzucają i wolicie bezpieczne, neutraln
      > e klimaty?
      > Szalejecie z dodatkami? Kolorowe zegarki, kapelusze, skarpetki w zwariowane wzo
      > ry?
      > Pogadajmy!

Zależy jaka stylówa. Bo niektórzy wyglądają jak przebrani pajace. Taki blogger Radlewski dla przykładu:

3.bp.blogspot.com/-RCFf-INmVy0/U4eUmihRBnI/AAAAAAAAN_I/XsSyHXb61Go/s1600/0+igor+radlewski+blog+m%C4%99ski+fashion.jpg
    • max7174 Re: Dzisiejsza moda męska 11.08.14, 11:24
      To zależy od tego jak facet się nosi i gdzie szuka inspiracji, moda proponuje różne style jak napisał super-mann. Ja w sklepie gdzie się ubieram zazwyczaj słyszałem o ciekawej imprezie modowej w Krk we wrześniu i ciekaw jestem ilu facetów przyjdzie popatrzeć na kolekcje a ilu na modelki? Warto zajrzeć i zobaczyć, co będzie się nosić w nadchodzącym sezonie, dla zainteresowanych modowym eventem- shine.evita.com.pl/
      • super-menn Re: Dzisiejsza moda męska 11.08.14, 12:11
        max7174 napisał(a):

> To zależy od tego jak facet się nosi i gdzie szuka inspiracji, moda proponuje różne style jak napisał super-mann. Ja w sklepie gdzie się ubieram zazwyczaj słyszałem o ciekawej imprezie modowej w Krk we wrześniu i ciekaw jestem ilu facetów przyjdzie popatrzeć na kolekcje a ilu na modelki? Warto zajrzeć i zobaczyć, co będzie się nosić w nadchodzącym sezonie, dla zainteresowanych modowym eventem- shine.evita.com.pl/

Nie moge w pracy wchodzić na tego typu strony, mam zablokowaną. Co to dokładnie będzie, napiszesz tutaj? Ładne modelki będą? :D
        • max7174 Re: Dzisiejsza moda męska 12.08.14, 12:24
          No powiem Ci, że imprezka zapowiada się zacnie, jeśli ktoś lubi modę. Z tego, co wiem to pokazy mody męskiej, garnitury, ale również suknie, stroje kąpielowe i to, na co faceci najbardziej chyba lubią patrzeć od strony oczywiście podziwiania•, czyli pokaz bielizny. Zawsze można coś wybrać dla partnerki, albo poszukać inspiracji na prezent. Poza tym sam klub „Shine” jest chyba najbardziej oblegany i ma swoją już renomę.
          • bazyli001 Re: Dzisiejsza moda męska 23.08.14, 21:43
            Pokazy bielizny i te tłumy obślinionych facetów pod wybiegiem, już to widzę ;))))
            • max7174 Re: Dzisiejsza moda męska 26.08.14, 16:12
              Na całe szczęście są jeszcze normalni faceci, czyli tacy, którzy okazują to nieco inaczej. Oddzielną kwestią jest to, iż zaproszenia na imprezę są podwójne, czyli raczej przyjdą w parach z partnerkami a to też może też wpłynąć na jednak kulturalne okazywanie zachwytu.
              • nigolla Re: Dzisiejsza moda męska 26.08.14, 22:36
                Ja myślę, że obecność piękniejszej połowy na pewno wpłynie na ich reakcje, a raczej na ich okazywanie właśnie ;)
    • 1lotjanek Re: Dzisiejsza moda męska 21.08.14, 18:35
      Myślę, że wprowadzenie żywych kolorów do mody męskiej, to coś naprawdę fantastycznego. Wystarczy popatrzeć, jak są ubrani mężczyźni, którzy przygodzą na najbardziej prestiżowe targi mody męskiej Pitti Uomo we Florencji (np. tutaj: janadamski.eu/2014/07/17/pitti-uomo-2014/). Przecież to czyste piękno. Czyż nie byłoby wspaniale, gdyby tak wyglądały ulice w Krakowie, Poznaniu, Gdańsku i gdziekolwiek indziej w Polsce?
      • max7174 Re: Dzisiejsza moda męska 26.08.14, 16:18
        1lotjanek – byłoby bardzo dobrze gdyby taka moda zagościła na naszych ulicach z pewnością, jeszcze tylko jedna kwestia, gdyby mężczyźni chcieli się tak nosić. Odrębną sprawą jest to czy tego typu rzeczy można kupić.
        • 1lotjanek Re: Dzisiejsza moda męska 28.08.14, 21:57
          No tak. Główny problem jest taki, że mało mężczyzn chce się tak nosić. Ale to się zmienia. Obecnie jest lepiej niż 2 - 3 lata temu. Za 2 lata będzie jeszcze lepiej. A przyczynią się do tego m.in. blogi tematyczne, których jest wiele. Zasięg największych to 100 tysięcy odsłon miesięcznie. Niestety większość czytelników pochodzi z dużych miast; tam też samoświadomość stylowa mężczyzn jest największa.
          Co do możliwości kupienia, to nie jest u nas źle. Trzeba tylko chcieć i poświęcić trochę czasu. Naprawdę ładne rzeczy w dobrym gatunku można kupić tanio (garnitur 400 zł, marynarka 200 zł, spodnie chinosy 100 zł, koszula 80 zł itp.)
          • murasz16 Re: Dzisiejsza moda męska 30.08.14, 23:27
            1lotjanek napisał(a):

> No tak. Główny problem jest taki, że mało mężczyzn chce się tak nosić. Ale to s
            > ię zmienia. Obecnie jest lepiej niż 2 - 3 lata temu. Za 2 lata będzie jeszcze l
            > epiej. A przyczynią się do tego m.in. blogi tematyczne, których jest wiele. Zas
            > ięg największych to 100 tysięcy odsłon miesięcznie. Niestety większość czytelni
            > ków pochodzi z dużych miast; tam też samoświadomość stylowa mężczyzn jest najwi
            > ększa.
            > Co do możliwości kupienia, to nie jest u nas źle. Trzeba tylko chcieć i poświęc
            > ić trochę czasu. Naprawdę ładne rzeczy w dobrym gatunku można kupić tanio (garn
            > itur 400 zł, marynarka 200 zł, spodnie chinosy 100 zł, koszula 80 zł itp.)

kuźwa, czym są chinosy i czy na serio to nosisz?
            • 1lotjanek Re: Dzisiejsza moda męska 31.08.14, 07:25
              Chinosy to nieformalne spodnie bawełniane podobne w kroju do dżinsów (z prostą nogawką). W odróżnieniu od spodni garniturowych, nie są zaprasowywane w kant. Obok dżinsów jest to najpopularniejszy model spodni noszonych przez mężczyzn (noszą je także kobiety). Kiedyś występowały niemal wyłącznie w kolorze piaskowym, od kilku lat obserwujemy ekspansję żywych kolorów (np. słynne czerwone chinosy Jurka Owsiaka). Oczywiście są też w kolorach "zachowawczych": czarnym, granatowym, szarym itp. Chinosy nosi się najczęściej z podwiniętymi nogawkami. Wyglądają fatalnie, gdy są za długie i u dołu tworzy się harmonijka.
              Niestety nie mają polskiej nazwy (kilka lat temu zetknąłem się z próbą nazywania ich "drelichami", ale się przyjęła: drelich kojarzą się z ubiorem roboczym). Chinosy to częściowo spolszczona nazwa angielska: "chino". Pewnie zostanie jeszcze bardziej spolszczona i będą to "czinosy", tak jak "dżinsy" powstały z "jeans". Czasami niektórzy mówią na nie: "spodnie typu chino".
              Co do pytania, czy je noszę. Tak oczywiście. Łączę je z nieformalnymi marynarkami, a gdy jest ciepło zakładam do nich koszulkę polo. Dobrze też komponują się z T-shirtami.
              • kraaaker Re: Dzisiejsza moda męska 31.08.14, 12:15
                wygooglałem i właśnie odkryłem, że moje zwykłe spodnie nazywają sie jakoś dziwnie chinosami... no ludzie po co sobie utrudniać życie jakimiś dziwnymi nazwami? spodnie to spodnie i tyle
                • taki-sobie-nick Re: Dzisiejsza moda męska 25.04.16, 22:37
                  kraaaker napisał:

> wygooglałem i właśnie odkryłem, że moje zwykłe spodnie nazywają sie jakoś dziwn
                  > ie chinosami... no ludzie po co sobie utrudniać życie jakimiś dziwnymi nazwami?

Żeby sprzedawca wiedział, czego chcesz.

Równie dobrze mógłbyś twierdzić, że "twoje zwykłe buty" nazywają się, o zgrozo, "trzewiki" i po co sobie utrudniać życie. Otóż po to, że istnieją jeszcze inne modele butów.
              • max7174 Re: Dzisiejsza moda męska 04.09.14, 13:15
                Chinosy – trochę jednak się różnią od spodni dżinsowych- choćby krojem, są mniej dopasowane, mają też inny krój kieszeni bocznych a bawełna jest bardziej miękka, ale faktycznie poza tym są podobne. Co do kolorystyki kilka lat temu faktycznie piaskowe były jedyne, ale teraz są już bardzo różne kolory, ja lubię czerwone, niebieskie i te klasyczne piaskowe. Ciekawe uzupełnienie męskiej szafy szczególnie, jeśli nie trzeba zakładać garnituru.
    • zawisza4ever Re: Dzisiejsza moda męska 25.11.14, 20:21
      Co to "bezpieczne, neutralne klimaty"? Przepraszam bardzo, zadnych rureczek, ani tshirtow dla panienek. kupuje w internecie, bo nie lubie sklepów i tanio, bo hajs na wydany na browar jest lepiej przeznaczony niż przepłacanie w sklepach i z przyjemnościa polecam hurtownie ciuchow sportowych importer24.eu/
      • taki-sobie-nick Re: Dzisiejsza moda męska 25.04.16, 22:38
        zawisza4ever napisał:

> Co to "bezpieczne, neutralne klimaty"?

Czarne/bure spodnie trzy rozmiary za duże, czarna/bura kurtka dwa rozmiary za duża.
    • ona227 Re: Dzisiejsza moda męska 28.11.14, 12:24
      fajne kurtki dla mężczyzn KEPKA.PL
    • alkapask Re: Dzisiejsza moda męska 06.06.15, 19:46
      allegro.pl/zestaw-upominkowy-prezentowy-prezent-mezczyzna-i5414948110.html
      Gotowy zestaw prezentowy na Dzień Ojca - zapraszamy również do obejrzenia całej naszej oferty w sklepie www.alkapask.pl
    • pomidorowy4 Re: Dzisiejsza moda męska 11.04.16, 09:00
      Nie ma takiego czegoś jak dzisiejsza moda. Moda to z resztą pojęcie względne. Facet ubrany modnie nie znaczy ubrany jak cała reszta gości na ulicy. Ciężki temat zadałeś ...
    • skyfall001 Re: Dzisiejsza moda męska 17.06.16, 12:07
      Moda ciągle się zmienia, nie śledzę jej jakoś specjalnie, ani nie idę za nią, ale ostatnio trafiłem na artykuł o trendach w modzie męskiej: domodi.pl/trendy/trendy-w-modzie-meskiej-wiosna-2016_1177 i sam do końca nie wiem, co powinienem o tym myśleć. Tak ogólnie patrząc na ulicy czegoś takiego się raczej nie widuje, ale może coś w tym jest?
    • mikstatwres88 Re: Dzisiejsza moda męska 17.06.16, 17:05
      Ci, którzy mają jakiś "zmysł" co do doboru odzieży aby kolory pasowały, kroje do sylwetki itp mogą sobie eksperyentować.

Ja absolutnie nie potrafiłbym dobrać modnych, czy tam odpowiednich ciuchów dlatego zostaje przy neutralnych klimatach. I jakoś nie jest mi z tym źle:)
    • ombre_clothing Re: Dzisiejsza moda męska 06.10.16, 15:03
      To zależy co to oznaczają bezpieczne neutralne klimaty. Bo jeżeli luźne niedopasowane bluzy i jeansy to mówimy temu stanowcze - nie! Grunt to znaleźć złoty środek i czuć się dobrze. Nie ma co się zamykać i z góry negować jakąś modę bo dzisiaj tak naprawdę każdy znajdzie coś dla siebie w każdym fasonie. Ile razy spotykaliśmy się z mężczyznami, którzy mówili - oo nie, jak to fason slim to ja nie chcę, myląc zupełnie spodnie rurki z dobrze dopasowanymi spodniami slim.
      Zajmujemy się modą męską już od paru dobrych lat i obserwujemy jak to zmienia się na przestrzeni czasu, rzeczywiście faceci bardziej otwierają się, ale chyba potrzebują "dorastać" do mody i tego by nie rezygnować z jasnoróżowej koszuli tylko dlatego, że jest różowa.
      Jakbyście potrzebowali czegoś fajnego do ubrania, albo szukali porady to piszcie do nas śmiało, jesteśmy sklepem internetowym z modą męską i szczerze się polecamy jeżeli szukacie fajnych ubrań w rozsądnych(!) cenach.
      A jesteśmy nigdzie indziej jak tutaj --> www.j.mp/Ombre__PL
      :)
      • mateusz_78 Re: Dzisiejsza moda męska 09.10.16, 19:25
        Uważam, ze mężczyzni ubierają sie coraz lepiej- z tego co widzę na ulicach i po znajomych. Sam nie szaleje za bardzo z ubraniami. Staram sie kupowac klasyczne stonowane kolory, wzory, bo takie rzeczy dłużej mi służą :) No i nie jestem z tych, co wydają kupę kasy na zakupach- najczessciej szperam na denley.pl i zamawiam kilka rzeczy ;)
    • kacper297 Re: Dzisiejsza moda męska 11.12.16, 19:29
      Nie wiem czy moda idzie w dobrym kierunku, ale na tą chwilę styl niektórych mężczyzn(?) jest przerażający... Kolorowe skarpetki, łososiowe skarpetki i różowa koszulka? Coś jest nie tak.. Postanowiłem, że przedstawię wam ofertę sklepu tylko dla prawdziwych mężczyzn - YAKUZA. Tam kupują tylko prawdziwi twardziele! Polecam gorąco webep1.com/Zobacz/To?a=24234&mp=9657&r=Lw2
    • malamauupka Re: Dzisiejsza moda męska 06.03.17, 19:22
      Jestem kobietą i w ramach takiego zabawnego prezentu kupiłam swojemu mężczyźnie kultowy sweter z gruchą z filmu chłopaki nie płaczą, mój facet podąża za trendami więc akurat taki gadżet z jajem :) allegro.pl/sweter-z-gruszka-grucha-rozmiary-s-xxxl-i6737672336.html
    • friend1967 Re: Dzisiejsza moda męska 10.05.17, 23:29
      Doskonały temat. Tak naprawdę hasło moda męska miało zastosowanie w XIX wieku. Koniec epoki feudalnej, początki wolności i niby demokracji; ich rezultatem stały się ubrania organizacyjne i mundury. Współczesny garnitur to coś co przymusza i przywołuje maluczkich do posłuchu; jest prostym przekazem, że służę państwu, korporacji lub grupie interesu.
      We współczesnej epoce ubrania i fryzury dyscyplinują mężczyzn. Niestety opresyjne normy skutkują zachowaniami, które mają się nijak do poprawności i przyzwoitości; ich rezultatem jest przemoc i agresja. Skoro dzisiejsze media wszędzie zamieszczają zdjęcia rozebranych pań; co gorsza ich mężowie wrzucają te fotki do internetu; to dlaczego niby wszyscy panowie mają być i poprawni i eleganccy. W końcu te tak zwane dzisiaj celebrytki są tanimi i medialnymi dziwkami. Pozdrawiam
    • nadialum Re: Dzisiejsza moda męska 31.05.17, 09:58
      Myślę, że męskość jest w facecie lub nie. Nie ważne czy założy kolorowe skarpetki, luźne spodnie czy skarpetki.
      Jeśli facet nie jest męski to nawet jeśli się go ubierze np. tak: muuno.pl/lookbook to nigdy nie będzie wyglądał męsko, a jeśli jakimś cudem uda mu się wyglądać jak prawdziwy mężczyzna to szybko wyjdzie, że jest to tylko przebranie.
    • adamwita Re: Dzisiejsza moda męska 26.12.19, 23:32
      Wszystko zależy od gustu. Jeśli lubisz fajne klasyczne ubrania to proponuję sprawdzić ofertę tego producenta boneyard.pl/ Super jakość jak za te ceny a za markę nie dopłacasz
    • kozz Re: Dzisiejsza moda męska 05.02.20, 10:53
      ja lubie kolorowe rzeczy - ostanio kupilem sobie kanarkową kurtke :D
      Ale standardowo - kolorowe skarpetki (nawet nie od pary jak pasują do siebie), bokserki w owoce, kolorowe spodnie...
      Finalnie każdy powinien sie ubierać jak mu pasuje a nie sluchac opinii innych, zwłaszcza jezeli to ktoś wygladajacy jak kazdy inny na osiedlu ;)
    • tanczlambade Re: Dzisiejsza moda męska 20.08.21, 21:15
      Ja myślę, że Polacy coraz bardziej o siebie zaczynają dbać :) Mi bardzo się podoba jak faceci mają dobrze dobrane garnitury, skrojone do sylwetki i eleganckie dodatki. Wiadomo, TO KOSZTUJE. Ale w jeden - dwa garniaki można zainwestować. Tu odsyłam na bloga, moim zdaniem najlepsza inspiracja dla mężczyzn: jakubroskosz.com/o-mnie/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka