Dodaj do ulubionych

Konkursy forumowe!

24.11.10, 23:26
Nie uważacie, że byłoby miło wrócić do zwyczaju forumowych konkursów, w których można by było wygrać coś pięknego, wymarzonego, intrygującego?

Może się uda:)

Tadam, tadam!!! Jutro przed południem wypatrujcie konkursu, który przedstawią dwie zacne, zasłużone dla forum i książki dla dzieci forumowe koleżanki!!!

Mam nadzieję, że nie będziecie mieli problemów z zaśnięciem:))
Dobranoc:)
Obserwuj wątek
    • alistar1 Re: Konkursy forumowe! 25.11.10, 07:27
      Znakomity pomysł:) Forumowe konkursy były przesympatycznym zwyczajem w okolicach Mikołaja.
    • pa_yo Re: Konkursy forumowe! 25.11.10, 07:39
      Ja Cię, ja chce, ja chcę :)
    • fabryka.ntka Re: Konkursy forumowe! 25.11.10, 09:13
      Przeczytałam dopiero teraz, na noc i sny nie miało zatem wpływu (strach się bać co by mi się śniło gdybym przeczytała wieczorem bo i bez tego lekko nie było ;-))))
      A teraz grzecznie znikam, zatem zerknę później-później by zobaczyć co ciekawego przygotowano na forum :-)
      • uccello >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<<< 25.11.10, 11:25
        Konkurs Wiedzy Kulistej

Oto pytania, na które wierni przyjaciele Pana Kuleczki i jego podopiecznych z pewnością odpowiedzą bez wahania. Ale uwaga! Zapraszamy WSZYSTKICH , także i tych, którzy znają Pana Kuleczkę tylko trochę. Docenimy bowiem nie tylko wierność faktom, ale także wierność duchowi Pana Kuleczki oraz wyobraźnię.
        Prosimy o odpowiedź na tyle z 25 pytań, na ile się uda, oraz - koniecznie! - o wykonanie zadania dodatkowego.
        No to do dzieła - do wertowania Ksiąg, gimnastykowania pamięci i imaginacji!

1. Jaką ozdobę nosi Pan Kuleczka?
        2. Gdzie Pypeć narysował pewnemu kapitanowi brodę?
        3. Na czym można jeździć lepiej niż na łyżwach?
        4. Co może być wysokie?
        5. Porządek, porządek to wróg... ?
        6. Po co obrazki w układankach kroi się na „takie powykręcane ogryzki”?
        7. Jaką zaletę mają niewidzialne różowe okulary w porównaniu z widzialnymi?
        8. Co jest naj-, naj-, największe ze wszystkiego?
        9. Co by trzeba było zrobić, gdyby Pan Kuleczka miał trzy ręce?
        10. Księżyc jest okrągły jak guzik, ale...?
        11. Dlaczego w lesie nie powinno się głośno śpiewać „lalala”?
        12. Co jest na obrazku, który wisi nad łóżkiem Katastrofy?
        13. Co łatwo mieści się w pudełku, nawet jeśli jest bardzo wielkie?
        14. Czego Pypeć nie chciał wymienić na kisielowatą meduzę?
        15. Jakie nakrycie głowy nosi Pan Pinezka?
        16. Jaki jest wzór na fotelu Pana Kuleczki?
        17. Po co w ogóle są ciemności?
        18. Czego nie da się zapakować do walizki?
        19. Jakie słowa występują w słowniku Bzyk-Bzyk?
        20. Jaki jest najlepszy sposób na przegonienie smutku?
        21. Kto pojawił się w koszmarze nocnym Katastrofy?
        22. Co można ulepić, jeśli nie ma się siły ustawić jednej kuli śnieżnej na drugiej?
        23. Kto wie, dokąd pędzą chmury?
        24. Gdzie kryła się Niewidzialna Ośmiornica?
        25. Co jest dzikieeeee?

i... ZADANIE DODATKOWE:
        Prosimy o dopisanie kilku zdań do tego zdania:
        Gdyby Pan Kuleczka był moim sąsiadem, to...

Odpowiedzi prosimy przesyłać mailem na adres
        kropkowapoczta@gmail.com
        do 10 grudnia 2010 do godziny 10:12. Każda praca powinna być podpisana imieniem uczestnika (lub uczestników, rodzinne drużyny mile widziane.) Prosimy o podanie wieku dzieci.
        Rozstrzygnięcie konkursu: 15 grudnia o godz.15.

O NAGRODACH - za chwilę!
        • bea-sjf >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<<< Nagrody 25.11.10, 11:36
          Oczywiście mamy dla Was nagrody:
          Małe wzrostem szydełczaki o dużym wdzięku osobistym

https://2.bp.blogspot.com/_xa1-IjmjFVA/TO2nG67bKfI/AAAAAAAAAJM/nvtYFsJV4aY/s320/Pype%25C3%2584%25E2%2580%25A1.jpg
          https://3.bp.blogspot.com/_xa1-IjmjFVA/TO2npT86yQI/AAAAAAAAAJU/CS2fJ63lDXY/s320/Katastrofa.jpg

Kuleczkowe puzzle

https://1.bp.blogspot.com/_xa1-IjmjFVA/TO2lv07ugFI/AAAAAAAAAJE/pot94rJG7n4/s320/puzzli%2Bkawa%25C5%2582ek.JPG

Alfabet Kulisty

https://1.bp.blogspot.com/_xa1-IjmjFVA/SOsHMH57HcI/AAAAAAAAAGI/SRea-c4vMoA/s320/ALFABET+plakatblog+ma%C5%82y.JPG

Kalendarze na rok 2011 z imienną dedykacja Wojciecha Widłaka,

https://merlin.pl/Kalendarz-Pan-Kuleczka-2011-z-naklejkami_Elzbieta-Wasiuczynska-Wojciech-Widlak,images_product,21,5904215276517.jpg

i oryginalny obrazek (gwasz na papierze w formacie 17 x19cm), namalowany przez Elżbietę Wasiuczyńską

https://4.bp.blogspot.com/_xa1-IjmjFVA/TO2p_-Y5BHI/AAAAAAAAAJc/p8sSrlzNzFo/s320/niebo.jpg
          • uccello Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<& 25.11.10, 11:55
            Warto, warto brać w konkursie udział , bo Wydawnictwo Media Rodzina dorzuciło do naszego worka nagród aż 10 kalendarzy!
            shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/729
            Dziękujemy!
            • sinceramente Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<& 25.11.10, 16:08
              Nagrody przepiękne, pytania zachęcające do ponownej lektury, więc nic tylko zabierać się do roboty.
              Postaram się zmobilizować, bo Troll na pewno będzie chętny :)
            • kazia4 Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<& 25.11.10, 18:19
              A pan Wojciech także te podpisze? :) Bo my właściwie oprócz kompletu książek oraz nagrań to tylko taki właśnie kalendarz posiadamy, choć oczywiście bez dedykacji/autografu;)
              Zatem niezwykle miłe i b. zachęcające te nagrody:)
              (Zabieramy się za wertowanie zbiorów;))
              • wojciech.widlak Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<< 26.11.10, 11:22
                Oczywiście, że podpisze :-) Z prawdziwą przyjemnością.
                Bardzo jestem ciekaw odpowiedzi. Niektórych sam nie byłem pewny :-)
                Pozdrawiam wszystkich kuleczkowców, katastrofistów, pypciowców i bzyk-bzyków!
        • 7oz Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 25.11.10, 11:42
          O ale super,w weekend muszę pracować i podesłałyście mi właśnie świetne zajęcie dla moich chłopaków - znaczy, dla mojego malucha i jego taty - obaj uwielbiają Pana Kuleczkę. Zostawię ich z listą pytań a w niedzielę wieczorem sprawdzę jak odrobili pracę domową ;)
          • metis1 Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 25.11.10, 17:56
            Hmmm, zgłaszamy chęć udziału! :) I chociaż spośród ww nagród brakuje nam tylko ;) gwasza, będzie to dobra okazja, żeby sobie uporządkować i powtórzyć całą wiedzę z zakresu kuleczkologii :)
        • bea-sjf >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<<< Pytania, errata 25.11.10, 20:57
          W pytaniu 14. nastąpiła zamiana personalna, z jakichś nieznanych przyczyn Pypeć stanął na miejscu Katastrofy, przesuwam więc bohaterów na właściwe pozycje i niniejszym pytanie brzmi:
          14. Czego Katastrofa nie chciała wymienić na kisielowatą meduzę?

Wydaje mi się, że warto w jednym miejscu mieć wszystkie pytania (ktoś sobie wydrukuje), dlatego ponownie je przedstawiam, już z poprawką:

4. Co może być wysokie?
          6. Po co obrazki w układankach kroi się na „takie powykręcane ogryzkiR
          21;?
          22. Co można ulepić, jeśli nie ma się siły ustawić jednej kuli śnieżnej na drug
          iej?
          25. Co jest dzikieeeee?

i... ZADANIE DODATKOWE:
          Prosimy o dopisanie kilku zdań do tego zdania:

Powodzenia:)
          • tattarak :) 25.11.10, 21:07
            Strasznie fajny ten konkurs :)))
          • joagraba Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 27.11.10, 20:39
            Cudny konkurs, jutro zasiadamy z moją małą wierną kopią ;) do rozwiązywania.
            Nie udało mi się dotrzeć na targi po podpis autora Wesołego Ryjka to może uda się zdobyć podpis autora Pana Kuleczki.
        • bea-sjf Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 27.11.10, 17:00
          Jak sobie radzicie z pytaniami?
          śnieg leniwie sypie, nic tylko zakopać się pod kołderką z książkami i ołóweczkiem:)
          • uccello >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<<< 27.11.10, 18:40
            Dziękujemy Steffie za rozsyłanie wici!
            Oto wiciolinek:
            znak-zorro-zo.blogspot.com/2010/11/pan-kuleczka-konkurs.html
            • lunatica Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 27.11.10, 19:32
              uccello napisała:

> Dziękujemy Steffie za rozsyłanie wici!
              > Oto wiciolinek:
              > znak-zorro-zo.blogspot.com/2010/11/pan-kuleczka-konkurs.html

Żeby nie było, my też rozsyłamy wici w świat www.polskailustracjadladzieci.pl/2010/11/pan-kuleczka-puzzle.html A na pytania odpowiadamy... pytanie po pytaniu :-)
              • bea-sjf Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 27.11.10, 23:09
                Żeby nie było, Lunie z krakowskiego zespołu również dziękujemy za wici, no przecież ! :)
            • steffa Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 27.11.10, 20:52
              Nie ma za co!
              Konkurs, że HO HO!
            • bea-sjf Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 29.11.10, 12:45
              Obiega kraj wieść o konkursie:
              miniformy.blox.pl/2010/11/Kuleczkowy-konkurs.html#ListaKomentarzy
              Dziękujemy:))
              • abepe Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 29.11.10, 13:00
                U nas hitem jest "Co nazywasz kołami?" "Kołami nazywam koła":))
          • sinceramente Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 27.11.10, 19:07
            Jak sobie radzicie z pytaniami?
            > śnieg leniwie sypie, nic tylko zakopać się pod kołderką z książkami i ołóweczki
            > em:)

My sobie chwilowo nie radzimy, dziecię zakopało się pod kołderką, z temperaturą prawie 39 stopni i tyle byłoby z planów weekendowych.
        • bea-sjf Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 05.12.10, 10:22
          Odliczamy- do końca konkursu zostało 5 dni!!!!
          • abepe Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 05.12.10, 19:04
            Jestem zszokowana. Odpowiedź na pytania zajęła siedmiolatkowi niespełna pół godziny, (a Pan Kuleczka ostatnio w czytaniu/słuchaniu nieco mniejszym;przesyt po szale sprzed pół roku?). Ponad połowę odpowiedzi od razu znał, wiedział gdzie szukać reszty. Byłoby szybciej, gdybym się nie uparła, żeby niektóre odpowiedzi jeszcze sprawdzić (były prawidłowe). Nie ma co - Pan Kuleczka siedzi w małych głowach !!!( ale młodszy zupełnie nie przyłożył się do odpowiedzi, studiował namiętnie Fistaszki)
            • bea-sjf Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 06.12.10, 18:47
              Abepe, szok szokiem, ale nie zapomnijcie wysłać odpowiedzi;).
              • abepe Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 06.12.10, 22:38
                bea-sjf napisała:

> Abepe, szok szokiem, ale nie zapomnijcie wysłać odpowiedzi;).

Zostało nam jeszcze pytanie dodatkowe. Było dziś w zadaniu z kalendarza adwentowego, ale za późno wróciliśmy do domu (nawet cukierek został do jutra:)
        • bea-sjf Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 10.12.10, 10:13
          No to już-KONIEC konkursu!

Wszystkim zapalonym kuleczkofanom bardzo, bardzo dziękujemy:))))
          • bea-sjf >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<<< 10.12.10, 12:05
            Dla porządku chciałam prosić osoby, które wysyłały odpowiedzi z innych niz gazetowe kont pocztowych o przysłanie maila z podpisanym nickiem z forum. Tutaj kilka osób napisało, że wysłały maile, ale nie mam tych maili podpisanych nickami ( a nie znam Was oficjalnie;)) i tym samym nie mam gwarancji, że na pewno dotarły do mnie wszystkie odpowiedzi.
            • bea-sjf Re: >>>Konkurs Wiedzy Kulistej<&# 10.12.10, 12:54
              Albo jeszcze innaczej- jeśli ktoś nie dostał ode mnie potwierdzenia, że mail dotarł- proszę napisać:)
    • mama_kasia Re: Konkursy forumowe! 27.11.10, 21:04
      Ojej, jaki cudny konkurs :)))
      Zwołam rodzinę zaraz ;-)
      • abepe Re: Konkursy forumowe! 27.11.10, 22:30
        Kasiu - zwołaj. Musisz sobie Pypcia wygrać:)))))))))))))
        • mama_kasia Re: Konkursy forumowe! 27.11.10, 22:39
          he, he, he, :))))))))))

Mamy już prawie wszystkie odpowiedzi! :) ...Jednak zrobiło się późno i dokokończymy jutro.
    • gkacha Re: Konkursy forumowe! 27.11.10, 22:23
      U nas po wczorajszej burzy mózgów udało nam się odpowiedzieć na 23 pytania. Na pierwszy ogień poszły te, na które mogliśmy odpowiedzieć "z marszu", potem te, które potrzebowały małej "podpórki" w postaci książki, a na koniec te które wymagały dłuższego wertowania wszystkich Kuleczkowych tomów. A potem..... utknęliśmy przed samym finiszem :( Ale nie daliśmy za wygraną, dzisiaj znaleźliśmy odpowiedzi na ostatnie dwa pytania :))))) Nie było łatwo, ale zabawa była super. Przed nami jeszcze zadanie dodatkowe....Prosimy o więcej takich konkursów :)
      • uccello KWK trwa 28.11.10, 00:42
        Lunie też dziękujemy- wiadomo!
        I dziękujemy Józiowi autorstwa Lunaticy, który swoimi mamrotankami - ot taki monolog wewnętrzny wygłaszany z miną niedbałą: co może być wysokie? góry! co jeszcze? mniamanie! natchnął nas myślą o tym konkursie.

Ku naszej wielkiej radości przychodzą już maile z odpowiedziami!
        • nat_bad Re: KWK trwa 28.11.10, 13:43
          Taak, to o mniamaniu to jedna z moich ulubionych kwestii. Nam zostały jeszcze dwa pytania, pozdrawiamy innych kuleczkologów!
    • gabi110 Re: Konkursy forumowe! 29.11.10, 15:00
      Ciekawe na ile pytań odpowie moja czterolatka? Pierwsze dwie czesci mamy przeczytane i przesluchane wzdłuz i wszerz :-)
      • mamalilki Re: Konkursy forumowe! 29.11.10, 20:35
        Nie było łatwo, ale my mamy silną drużynę. Wykazałam totalny brak zaufania i sprawdzałam odpowiedzi dzieci w książkach, a tymczasem one maja oczywiście lepszą pamięć niż rodzice. I śmiały się ze mnie, szympansice jedne, że Pan Kuleczka to nie dla mnie, i że one go znają lepiej :-)
        • abepe Re: Konkursy forumowe! 29.11.10, 20:39
          A ja mam zamiar wydrukować konkursowe pytania do kalendarza adwentowego na weekend:)
    • alistar1 Re: Konkursy forumowe! 29.11.10, 21:16
      Nie mamy dwóch odpowiedzi, chociaż wertowaliśmy książki wzdłuż i wszerz:( Ale nie poddajemy się.
      • bea-sjf KWK- podpowiedź 29.11.10, 21:50
        Jest takie jedno pytanie, na które odpowiedź można wysłuchać, lub po prostu sięgnąć do wyobraźni:)))).
        • uccello ośmiornicze macki foruma 30.11.10, 11:32
          bea-sjf napisała:
          >Obiega kraj wieść o konkursie:
          miniformy.blox.pl/2010/11/Kuleczkowy-konkurs.html
          Dziękujemy:))

Normalnie mafia forumowa:)
          Bardzo dziękujemy.

A wiecie , że te szydełkowe zwierzaki robi nasza forumowa koleżanka - mama_kasia ?
          Kto widział paluszkową szopkę pokazaną w wątku >kalendarze adwentowe< ten się nie dziwi. Ja też się nie dziwię tylko zachwycam. Ile razy spojrzę na szydełkową Katastrofę, która siedzi na stole do pracy, wydaje mi się, że zaraz zacznie siać spustoszenie i pyskować:)
        • alistar1 Re: KWK- podpowiedź 01.12.10, 14:19
          bea-sjf napisała:

> Jest takie jedno pytanie, na które odpowiedź można wysłuchać, lub po prostu się
          > gnąć do wyobraźni:)))).

Nasza wyobraźnia pracowała pełną parą:) Wysłane!
          • iks54 "panakuleczkowato" :) 09.12.10, 22:52
            Rozwiązywaliśmy wczoraj i dziś. Dzięki za wątek.
            Też utknęliśmy, jedno pytanie jawiło mi się z dwóch opowiadań, a przy ostatnim sama wpadłam, by to zrobić "panakuleczkowato" :)

Mieliśmy dłuższą przerwą w czytaniu Pana Kuleczki. Warto było wrócić, przewertować wszystkie tomy i znów poczuć bohaterów tuż obok, i pofilozofować jak oni :)
      • 7oz Re: Konkursy forumowe! 30.11.10, 11:44
        My mamy wątpliwości co do jednego, no i utknęliśmy na pytaniu 25 ale zabawę przy szukaniu odpowiedzi mieliśmy świetną. Mały się nawet zapytał czy będzie jeszce więcej pytań bo nam się już kończą :)
        • hophopi Re: Konkursy forumowe! 01.12.10, 12:04
          Wielka Frajda Konkursowa!
          u nas "Pany Kuleczki" wywleczone z półek - choć i tak dzieciaki pamiętają prawie wszystko [w przeciwieństwie do sklerotycznej matki]. A Młody znów dostał starej fazy pod wpływem pytania dodatkowego - kiedyś już tu pisałam, jak uparcie chciał Pana Kuleczkę odwiedzić i dopytywał się o adres. Teraz sprawa odżyła, pojawiła się nadzieja... I wczoraj, przy wróżbach andrzejkowych, gdy miał wybrać 3 marzenia, z których losowało się jedno do spełnienia, napisał:
          1. Żeby w życiu każdy miał słuj wybur [= swój wybór :)]
          2. Żeby smutne zakończenia książek stały się wesołe.
          3. ŻEBY PAN KULECZKA ZAMIESZKAŁ OBOK NAS!!! :)))

[a za płotem mamy niezamieszkany dom, więc wiecie....]
          • uccello Re: Konkursy forumowe! 01.12.10, 12:27
            hophopi napisała:
            > 3. ŻEBY PAN KULECZKA ZAMIESZKAŁ OBOK NAS!!! :)))
            >
            > [a za płotem mamy niezamieszkany dom, więc wiecie....]

Kiedyś na Targach, do stolika gdzie podpisywaliśmy z Szanownym Autorem Kuleczki, podszedł młodzianek, na oko 10letni, oparł łokieć na stoliku, i ściszając konfidencjonalnie głos spytał:
            - Jak to się wszystko skończy?
            -??? eee...
            -No jak się skończy z tym Kuleczką i w ogóle?
            Nie wiedzieliśmy.
            Tak więc wszystko jest możliwe!
            • hophopi Re: Konkursy forumowe! 01.12.10, 13:01
              uccello napisała:

> Tak więc wszystko jest możliwe!

Brzmi nieźle! Uccello, nowy adres zamieszkania Pana Kulki podam na priv, czekamy niecierpliwie! ;-)))
              • angie44 Re: Konkursy forumowe! 01.12.10, 21:34
                wysłane! emocji było co nie miara, umysły na 200% zapracowane :)
                Przy okazji konkursu dowiedzieliśmy się, że jest tyle Kuleczkowych śliczności!!!

Oprócz kalendarza, który Mikołaj przyniesie do buta, nie mamy nic Kuleczkowego - a tu i puzzle, i alfabet! Gratulacje dla artystki, która wydziergała bohaterów - są jak prawdziwi!

• roorza Re: Konkursy forumowe! 02.12.10, 16:54
      Bardzo rodzinny i okołobożonarodzeniowy konkurs. I to wertowanie, wgryzanie, wpełzanie w treść i ilustracje...mniam :D
      Dzięki :)
    • arnika15 Re: Konkursy forumowe! 07.12.10, 10:16
      Ufff... Przy wielkim zaangażowaniu mojej 3,5- latki udało się odpowiedzieć na pytania:)
      • uccello Q pamięci 09.12.10, 14:00
        >Odpowiedzi prosimy przesyłać mailem na adres
        kropkowapoczta@gmail.com
        do 10 grudnia 2010 do godziny 10:12.<
        • abepe Re: Q pamięci 09.12.10, 15:03
          Tak, tak. Ostatnie Kuleczkowe zadanie dla siedmiolatka w kalendarzu adwentowym (na dziś) brzmi - przepisz odpowiedzi na komputerze (dodatkowe z własnej inicjatywy już przedwczoraj napisał).
        • bea-sjf Re: Q pamięci 10.12.10, 00:49
          wciąż napływają odpowiedzi:) bardzo się cieszę, że tylu konkursowiczów się zgłasza:)
          • sto_lat4 Re: Q pamięci 10.12.10, 10:03
            ufff, wysłane!!!
            • hophopi Re: Q pamięci 10.12.10, 10:11
              i ja ufff, pojszło! :))
    • iks54 Re: Konkursy forumowe! 13.12.10, 11:53
      Kiedy będą podane odpowiedzi?
      • uccello Re: Konkursy forumowe! 13.12.10, 12:40
        iks54 napisała:

> Kiedy będą podane odpowiedzi?<

>Rozstrzygnięcie konkursu: 15 grudnia o godz.15. <
        • iks54 Re: Konkursy forumowe! 13.12.10, 22:19
          Ja zrozumiałam, że 15 o 15 to będzie kto dostanie nagrody, zaś to jakie są wzorce odpowiedzi juz można ujawnić po terminie nadsyłania zgłoszeń.
          • bea-sjf Re: Konkursy forumowe! 13.12.10, 22:34
            Pracujemy nad tym:)
            • bea-sjf Re: Konkursy forumowe! 15.12.10, 11:59
              Macham wszystkim uczestnikom:) Czuwajcie o 15. 12! Przyleci ptaszek z niespodzianką:)
              • arnika15 Re: Konkursy forumowe! 15.12.10, 12:46
                Czekamy czekamy:)
              • iks54 Re: Konkursy forumowe! 15.12.10, 12:48
                Buu, a ja o tej porze będę jechała z dziećmi po ksiażki.
                • uccello wyniki 15.12.10, 15:00

Uwaga, uwaga, ogłaszamy wyniki konkursu!

Najpierw przypominamy pytania i udzielamy odpowiedzi. A zatem:
                  Oczywiście muszkę, co widać na jego licznych portretach. A informację na piśmie znaleźć można na str. 3 w pierwszym opowiadaniu w tomiku „Pan Kuleczka” („Nowy lokator stale chodził w muszce i w dodatku chyba codziennie w innej”.)

Na ramieniu, a było to skutkiem awarii (opowiadanie „Awaria” z tomiku „Pan Kuleczka”), nie jedynym zresztą, o czym mowa w kolejnym pytaniu.

Na kredkach, choć jurorom spodobały się i inne koncepcje: na nartach (bo wtedy można również na pupie) oraz na Panu Kuleczce.

4. Co może być wysokie?
                  Góry, mniemanie oraz mniemanie (opowiadanie „Skojarzenia” z tomiku „Pan Kuleczka”).

Zwierządek. To nie ulega wątpliwości, sądząc z trafności odpowiedzi - już nie tylko dla Katastrofy (opowiadanie „Porządek” z tomiku „Pan Kuleczka”),.

6. Po co obrazki w układankach kroi się na „takie powykręcane ogryzki”?
                  Żeby było ciekawiej – tak w każdym razie ujął to Pypeć (w opowiadaniu „Układanka” z tomiku „Pan Kuleczka”),

Znacznie trudniej się gubią (opowiadanie „Okulary” z tomiku „Pan Kuleczka”).

Niebo. Odkrywa to Katastrofa (opowiadanie „Plaża” z tomiku „Dom”), a my stopniowo wraz z nią. Podobno największy jest też Pan Kuleczka w kapeluszu oraz Kosmos.
                  Jury przyjmuje też do wiadomości, choć nie bez niepokoju, że największy jest pewien Uli – narzeczony cioci jednej z uczestniczek naszego konkursu.

Do wszystkiego trzeba by doszywać trzeci rękaw i zimą postarać się o trzecią rękawiczkę „do pary”, jak to zgrabnie ujęła jedna z Konkursowiczek (tytułowe opowiadanie z tomiku „Skrzydła”).

Bez dziurek. Odkrywa to Pypeć (w opowiadaniu „Bezsenność” z tomiku „Skrzydła”).

„Bo kto wie, czy w takim dużym lesie nie mieszka na przykład lalalampart?"
                  (opowiadanie „Mruczanka” z tomiku „Skrzydła”).

Księżyc i drabina (mówi o tym Katastrofa w opowiadaniu „Bagaż” z tomiku „Dom”). Ten obrazek wisi sobie na kilku ilustracjach, choć jak zauważyli najuważniejsi, na ilustracji do opowiadania „Dywanik” (z tomiku „Światło”) nad łóżkiem Katastrofy wisi obrazek, na którym widać kawałek na pewno nie Księżyca – gwiazdki a może słoneczka.
                  Marzenia (opowiadanie „Pudełko” z tomiku „Światło”). Plastelinowy Pan Kuleczka, Katastrofa, Pypeć i Bzyk-Bzyk.

Myszy Wiszy (opowiadanie „Dywanik” z tomiku „Światło”).

Beret! Z antenką, jak to doprecyzowywali niektórzy konkursowicze (opowiadanie „Gimnastyka” z tomiku „Światło”).

Kratka, granatowa lub może granatowo-niebieska, co widać na licznych ilustracjach, np. na tylnej stronie okładki tomiku „Pan Kuleczka” . Wszelako nie umknęło uwadze jednej z Konkursowiczek, że raz pojawia się fotel pomarańczowy!

Po to, żeby było wiadomo, skąd przychodzi światło. W tytułowym opowiadaniu z tomiku „Światło” twierdzenie to jest mniej kategoryczne, bo opatrzone znakiem zapytania. Ponieważ jednak czas mamy adwentowy, to pozostawmy je bez tych wątpliwości.

Na przykład rozmowy przy stole (opowiadanie „Bagaż” z tomiku „Dom”). Ale także – wszystkiego, …….

„Bzyk-bzyk”, „bzz” w różnych odmianach oraz „nie” (od opowiadania „Niespodzianka” w tomiku „Pan Kuleczka”).

Przytulanie (opowiadanie „Smutek” z tomiku „Spotkanie”). Smutek w pewnej rodzinie ucieka też od śmiania, od oddychania i od bawienia się z Zuzikiem.

Olbrzym, który trochę przypominał listonosza, a trochę Pana Pinezkę - sąsiada, który nigdy się nie uśmiechał (opowiadanie „Zły sen” z tomiku „Pan Kuleczka”).

22. Co można ulepić, jeśli nie ma się siły ustawić jednej kuli śnieżnej na drugiej?
                  Śpiącego bałwana (opowiadanie „Pamięć” z tomiku „Dom”). Ale także wywrócony autobus, Pana Pinezkę i dinozaura.

Wiatr (opowiadanie „W obłokach” z tomiku „Spotkanie”). Pewna Mania też wie: do Pana Boga.
                  W umywalce (opowiadanie „Umywalka” z tomiku „Spotkanie”).

25. Co jest dzikieeeee?
                  Jednorożce (opowiadanie "Jednorożec", które ukazało się w miesięczniku "Dziecko" i na wydanej przez ten miesięcznik płycie CD ), Bzyk-Bzyk udająca Strrrrasznie Dziką Muchę (w teatrzyku cieni)…, ale z pewnością także: dzik, dziki koń, dzikie kuzynki Katastrofy, a nawet sama Katastrofa , koty, kaczki, pszczoły, harce albo szaleństwa, okrzyki, wrzaski, przyroda, zwierzęta, pomysły, zabawy, przygody piratów, dziki bywa bałagan a później radość przy odnajdywaniu dawno zagubionych rzeczy, wycie Pypcia do księżyca...
                  .
                  Jury bardzo spodobała się odpowiedź:
                  Frajdaaaaaaa z udziału w kuleczkowym konkursie!!!
                  • uccello wyniki - pytanie dodatkowe 15.12.10, 15:06

Ujmujące były Wasze odpowiedzi na pytanie dodatkowe

Franek stwierdza ze spiżową zwięzłością: było by ciekawiej

Maciek i Michał zapytali by Pana Kuleczki , kiedy słońce zgaśnie? (Jurorzy też czekają na odpowiedź w napięciu)

Marcel chadzałby ( w soboty) do kuleczkowców na grilla

Maciek puszczał by w kompanii latawce

Nina i Lena nie owijając w bawełnę ni inne tekstylia mają nadzieję , że Pan Kuleczka przynosiłby im coś smacznego

Jedna z dorosłych czytelniczek deklaruje heroicznie wspólną gimnastykę na podwórku

Szymon pozwoliłby ulepić swoją podobiznę ze śniegu

Krystian układał by razem z Pypciem tory

Kacper "wzią by autografy"

Emil urządzał by wspólne awarie

Bartek skakałby z Katastrofą po łóżku

Natalia i Nikodem urządzili by wyścigi saneczkowe

Maja zamiast pisać, narysowała noszenie Katastrofy na barana i gonienie Bzyk Bzyk

Daniel podszedł do sprawy naukowo. Bliskie sąsiedztwo umożliwiło by wzajemne douczanie, Pies Pypeć nauczył by się szczekać, a Pies Jata mówić

Nobla w dziedzinie lingwistyki stosowanej, spodziewa się Maja . Nauczyła by mówić Bzyk Bzyk.

Szymon zaprosił by Pana Kuleczkę na wycinanie pierniczków. Katastrofa pyta: czy na WCINANIE też?

Słodkich skojarzeń jest bardzo dużo ,Tymek chętnie wpadał by na ciasto, Mama Monika proponuje warsztaty na temat wychowania dzieci i zwierząt przy placku z jabłkami

Grześ pisze: Gdyby Pan Kuleczka był moim sąsiadem, to bym go odwjedzał,i zabjerał słodycze żebyśmy śę zajadali,bzyk-bzyk i pypeć jedli cherbatniki a ja z panem-kuleczą kruwki ,katastrofa eme-memsy tak, to była uczta,mńam-mńam,słdkjego pa-pa.

Marysia, Mikołajek i Tadzio deklarują: byśmy się kochali.

I o to chodzi!!!
                    • uccello Re: wyniki - pytanie dodatkowe 15.12.10, 15:12

https://3.bp.blogspot.com/_xa1-IjmjFVA/TQf2CBjRggI/AAAAAAAAAJ0/G2PmUbYcdp4/s320/Katastrofa%2Bprezentuje.jpg%252520

Hanna + Teodor, Zuzia 6m, Mania 3,5 roku, Ewa 5 lat, Lilka 6lat -otrzymują nagrodę główną- ilustrację z opowiadania Niebo, zamieszczoną w poście z nagrodami

Monika i Maciek 5,5roku , którzy przysłali dwie niezależne, super szczegółowe odpowiedzi , dostaną Katastrofę która się prezentuje powyżej:)

Poniżej lista osób do których chcemy wysłać nagrody rzeczowe:

Tattarak i Alek 5,5roku

Zona-mi i Kacper 6 lat

Przemek, Szymon 6,5 roku, Karol 5 lat i Hubert 3 tygodnie

Agnieszka+Marcin i Krystian 4l ata

Mikołajek 5,5 roku i Tadzio 4 lata

Mama i Filip 8 lat, Emil 11 lat

Mąż i ja:), Syn 15 lat, Średnia 11 lat, Najmłodsza 7 lat

Katarzyna +Tomek , Małgosia 6 lat, Szymon 7 lat, Weronika 13 lat

Beata i Daniel 3lata 8miesięcy

Nat_bad + 4 latek i 2 latek

Karolina i Maciek 4 lata, Michał 6 lat

Hophopi i Marcel 8 lat, Maja 12 lat

Grześ 7lat

Ela + Krzysiu, Nina 6 lat, Lena 5 lat

Danusia + Piotrek, Hania 3,8roku

oraz:
                      Katarzyna + Wojciech, Melanka 2l atka i Malwinka kilka miesięcy - najszybsza ekipa z pośród naszych laureatów otrzymuje tę ilustrację poniżej

https://3.bp.blogspot.com/_xa1-IjmjFVA/TQfYpLZx2TI/AAAAAAAAAJs/hhTLzBLi8fM/s320/samoch%25C3%25B3d.jpg%252520
                      • metis1 Re: wyniki - pytanie dodatkowe 15.12.10, 15:16
                        Hurrrrrra! Dziękujemy za Katastrofę!!! Uccello, buziaki! Niech Ci pędzel zawsze lekkim będzie!
                      • uccello Nagrody- patrz wyżej :) 15.12.10, 15:17
                        Chcielibyśmy zdążyć z wysyłkami nagród przed choinką, dlatego proszę o pełną mobilizację wszystkich nagrodzonych i wyróżnionych i szybciutkie wysłanie na
                        kropkowapoczta@gmail.com Waszych adresów "naziemnych" (informacje te zostaną wykorzystane tylko na potrzeby sfinalizowania tego konkursu). Tych, do których mają pofrunąć nagrody rzeczowe proszę również o określenie, które z wymienionych nagród sprawią Wam największą frajdę (jeśli macie kilka typów-podajcie je,łatwiej będzie nam żonglować zawartością worka;)).
                        • mama_kasia Re: Nagrody- patrz wyżej :) 15.12.10, 15:22
                          Ale żeście się napracowali Drogi Jury :)
                          Dziękujemy :)
                          • uccello Re: Nagrody- patrz wyżej :) 15.12.10, 15:26
                            mama_kasia napisała:
                            > Ale żeście się napracowali Drogi Jury :)
                            > Dziękujemy :)

Jury wedle najlepszych wzorców w trzech osobach. Jedno Jury konferuje gdzieś na bezkresach mazowieckich równin, drugie puchnie z dumy na koncercie syna, no a trzecie wkleja cośmy razem uradzili:)

• bea-sjf Re: Nagrody- patrz wyżej :) 15.12.10, 18:20
                              uccello napisała:

> mama_kasia napisała:
                              > > Ale żeście się napracowali Drogi Jury :)
                              > > Dziękujemy :)

Oj, serwery iskrzyły od naszej korespondencji, nie wspomnę jakie godziny wskazywały zaspane zegary, ale to straszszszsznie miła praca była:)

> Jury wedle najlepszych wzorców w trzech osobach. Jedno Jury konferuje gdzieś na
                              > bezkresach mazowieckich równin, drugie puchnie z dumy na koncercie syna, no a
                              > trzecie wkleja cośmy razem uradzili:)

Przez jakieś dwie godziny tysiąc razy tam i z powrotem przetupałam korytarz w szkole muzycznej, naczekaliśmy się na wyniki i z prawdziwym niedowierzaniem przyjęliśmy werdykt: "piątka!", zuch ten mój syn,a przecież się pomylił, zapomniał i w ogóle po raz pierwszy w "karierze" zestresował ... No, musiałam te emocje wyrzucić. Ogarnę resztę potomstwa i wieczorem odpowiem na maile.

Kochani Kuleczkomaniacy- byliscie wspaniali, rewelacyjnie przygotowani, no i niezwykle pomysłowi:) Gratuluję!!!
                        • kazia4 Re: Nagrody- patrz wyżej :) 15.12.10, 15:22
                          O rety! jakie cudo:) Jesteśmy prze-szczęśliwi:) Szczypię się i nie mogę uwierzyć - "prawdziwa" pani E.W.!!!! (tu ktoś roni łzy wzruszenia... i szybko nie przestanie...)
                        • tattarak Re: Nagrody- patrz wyżej :) 15.12.10, 16:07
                          Baaaaaardzo dziękujemy za superowy konkurs! Była to świetna, kuleczkowa gimnastyka umysłu ;) Dziękujemy za wyróżnienie i gratulujemy pozostałym forumowiczom!
                        • gkacha Re: Nagrody- patrz wyżej :) 15.12.10, 20:12
                          U nas taniec radości już odtańczony:) Zupełnie wyleciało mi z głowy to dzisiejsze ogłoszenie wyników i taka miła niespodzianka podczas rutynowego buszowania na Forum :)))))
                          Dziękujemy i cieszymy się niesamowicie (to pierwszy konkurs, w którym braliśmy udział).
                          Ciepłe uściski :)
                          • uccello Nagrody 15.12.10, 20:48
                            Kochani! Wybierajcie nagrody. Kto pierwszy ten lepszy: mamy dla Was:
                            puzzle , plakaty z alfabetem, szydełkowego Pypcia, takąż Katastrofę i kalendarze . Wydawca melduje, że nakład kalendarza wyczerpany shop.mediarodzina.com.pl/catalogue/book/id/729/pan-kuleczka-kalendarz-2011-wojciech-widlak-elzbieta-wasiuczynska

Tym bardziej dziękujemy za wyczarowanie 10egzemplarzy do naszego worka nagród.

Co do wyróżnionych - Katastrofa trenuje autografy. Jak na razie, żaden z długopisów nie potrafi pisać równych liter.Ale walka trwa. Czekamy na Wasze pocztowe adresy.
                            • zona_mi Re: Nagrody 15.12.10, 21:11
                              O ja cię! Myślałam, że to ma być 18 grudnia o 18.00!
                              Chętnie pokaprysiłabym, że pragniemy kalendarza - już biegnę na pocztę podawać adres!
                              A "sierotce" szczęśliwą nam rączkę całuję ;)
                      • nat_bad Re: wyniki - pytanie dodatkowe 16.12.10, 00:02
                        No ja Cię kręcę, odnieśliśmy sukces;-) sam konkurs dał mi tyle frajdy, że hej, a tu jeszcze nagroda... Dzięki!
                  • iks54 Re: wyniki 15.12.10, 19:45
                    No wiedziałam, że to "lepiej niż na łyżwach" to nie to. No jasne. Na kredkach, gdy wyłączyli prąd <pac w czoło>

A opowiadania o jednorożcu niestety nie czytałam.
                  • fabryka.ntka o rajuśku :) 15.12.10, 22:18
                    Hura Hura Hura

Chłopcy już śpią, dowiedzą się jutro.

Wysłałam meila

Dziękuję :-)

Hura Hura Hura
    • arnika15 Re: Konkursy forumowe! 15.12.10, 15:39
      Huuuuraaaaaa:))) Dziękujemy! Zaraz piszę maila:)
      • uccello ajajaj przecież są jeszcze WYRÓŻNIENIA 15.12.10, 16:23
        Wiedziałam, wiedziałam ,że o czymś zapomnę:
        Kaczka Katastrofa bardzo , ale to bardzo chciałaby wysłać pocztówki( drogą tradycyjną, dlatego też prosimy o adresy pocztowe) do następujących osób:

Agnieszka dzieci 6 i 4lata

Ania+Marcin, Franek 2,5roku

Bożena , Ania 5,5roku

Kasia, Tymek- 4lata

Natalia 8lat i Nikodem 2latka

Agnieszka, Bartek 4,5roku

Basia, Marek 6,5 roku Kasia 3 latka

Kamila , Ola 5,5roku

Monika, Maja 4,5 roku
        • abepe Re: ajajaj przecież są jeszcze WYRÓŻNIENIA 15.12.10, 17:07
          Gratuluję!!!
          Ellu, widzę, że powiększyłaś pulę nagród. Jesteś niesamowita:))

A moje dziecko, od kiedy samodzielnie bierze udział w konkursach - zdobyło już 2 nagrody. Spuchnie z dumy (muszę mu zafundować jakąś przegraną dla równowagi;)
          • abepe Re: ajajaj przecież są jeszcze WYRÓŻNIENIA 15.12.10, 17:23
            Chciałabym podkreślić, że wszystkie nagrody są piękne - (obrazki wasiukowe i kalendarze, wiadomo) jeżeli jeszcze nie macie i nie wygraliście kuleczkowo-kropkowych wytworów - plakatu, puzzli i szydełkowców - warto je wpisać do listu do św. Mikołaja!!!

Nie reklamowałabym ich tak, gdybym nie miała przed chwilą dowodu na to, że są odpowiednie dla wszystkich.
            Miałam przed chwilą małego pacjenta - dwuletniego chłopca z zaburzonym rozwojem. Pokazałam mu wasiukowy "Mój pierwszy alfabet", trafiliśmy na bałwana. Bez chwili namysłu chłopiec odwrócił się i pokazał na ścianę, na której wisi plakat z alfabetem. Tak, tam też jest bałwan. Chłopiec był u mnie drugi raz, nie analizowaliśmy jeszcze plakatu, musiał wpaść mu w oko:))
            • mamalilki Re: ajajaj przecież są jeszcze WYRÓŻNIENIA 15.12.10, 17:50
              Mój Boże, PRAWDZIWY obrazek panakuleczkowy! Dziękujemy, bardzo bardzo, wszystkie córki i Teoś - wierny cichy wielbiciel ilustracji w książkach naszych dzieci. Pan Kuleczka zawiśnie na honorowym miejscu i będzie tam wisiał jeszcze bardzo długo, bo zanim wszyscy w naszej rodzinie uznają, że są już za starzy na takie obrazki, to na szczęście powinniśmy już mieć wnuki :-)))
              Jestem bardzo wzruszona, naprawdę. Ja nigdy nic nie wygrywałam, poza jednym tomikiem Emily Dickinson dawno temu, który w owym czasie wpędził mnie w strasznie ponury nastrój. W tym roku mamy wyjątkowe szczęście.
    • abepe Re: Konkursy forumowe! 16.12.10, 12:18
      Hmm, dobrze, że jesteśmy w trakcie drugiego konkursu, bo bym się źle czuła.
      Jeżeli macie pomysły na następne - dajcie znać. Jeżeli macie możliwości,żeby znaleźć sponsora, czy jakiś inny pomysł na nagrody - piszcie do mnie.
      • metis1 Re: Konkursy forumowe! 20.12.10, 11:59
        Uccello kochana! Jeszcze raz bardzo dziękujemy za obrazek :) Doszedł w mgnieniu oka po prostu - nawet nie śmiałam zajrzeć do skrzynki... Był już w piątek, tylko przez weekendowe zamieszanie i pakowanie nie zaglądałam tu wcale, żeby donieść o tej nowinie.
        Wkrótce Katastrofa zawiśnie na haku ;) razem z drugim obrazkiem, zdobytym daaawno temu w konkursie wielkanocnym. Mam nadzieję, że nasza kolekcja pokonkursowa wciąż będzie rosła...

A forum aż iskrzy od jakiegoś czasu - w dużej mierze dzięki konkursom właśnie (i świeżej krwi). Dopiero parę dni temu trafiłam na śniegowy konkurs, ale tam już chyba pozamiatane... ;) Super pomysły, w każdym razie!
        • wojciech.widlak Konkursowy Mikołaj przeprasza... 21.12.10, 11:11
          ...ponieważ już wie na pewno, że nie zdąży dostarczyć pod choinkę Panakuleczkowych kalendarzy na rok 2011. Niżej podpisany ostrzy długopis już od tygodnia, ale wciąż nie ma na czym wpisać obiecanych dedykacji. Dołącza się więc do przeprosin, obiecując, że gdy tylko kalendarzowa przesyłka doń dotrze (utknęła gdzieś w magazynie firmy kurierskiej), przystąpi do dalszych działań, czyli wpisów oraz rozsyłania w Polskę do Znakomitych Kuleczkoznawców.
          A korzystając z okazji - życzę wszystkim ciepła, miłości i daru dostrzegania Tego, który ukrywa się w spodziewanych i niespodziewanych miejscach, czasach i wydarzeniach. Dobrych Świąt Bożego Narodzenia!
          Wojciech Widłak
          • iks54 Re: Konkursowy Mikołaj przeprasza... 22.12.10, 20:50
            Dziękujemy serdecznie za życzenia. Odzajemniamy równie ciepło.
        • uccello Re: Konkursy forumowe! 21.12.10, 15:50
          > Wkrótce Katastrofa zawiśnie na haku ;)
          Jak Janosik normalnie...
          • fabryka.ntka Re: Konkursy forumowe! 21.12.10, 16:57
            A ja przy okazji pięknie podziękuje za puzzle, które otrzymaliśmy w minioną sobotę do rąk własnych!

bea-sjf miło było Cię poznać:-)
            • abepe Re: Konkursy forumowe! 21.12.10, 17:10
              O, mieliście osobiste przekazanie nagród? Zdjęcia są???????:))
              • fabryka.ntka Re: Konkursy forumowe! 21.12.10, 17:26
                Tak, okazało się że o mały włos a byłybyśmy sąsiadkami z jednego osiedla... a teraz w sumie... niedaleko od siebie mieszkamy ;-)

Zdjęć nie ma, spotkanie trwało króciutko - nawet nie dałam rady do stołu gościa posadzić, napoić, poczęstować czymkolwiek. Ale mam nadzieję, że jeszcze przy jakiejś okazji uda się nam spotkać.
                • abepe Re: Konkursy forumowe! 21.12.10, 18:03
                  fabryka.ntka napisała:

> Tak, okazało się że o mały włos a byłybyśmy sąsiadkami z jednego osiedla... a t
                  > eraz w sumie... niedaleko od siebie mieszkamy ;-)

Znam te okolice:))

• bea-sjf Re: Konkursy forumowe! 21.12.10, 23:53

fabryka.ntka napisała:

> A ja przy okazji pięknie podziękuje za puzzle, które otrzymaliśmy w minioną sob
              > otę do rąk własnych!
              >
              > bea-sjf miło było Cię poznać:-)
              I wzajemnie, droga sąsiadko zza Skałek Twardowskiego:).
              Abepe, jeśli jeszcze te okolice będziemy zamieszkiwać to w nastepne wakacje Was zaciągniemy na smoczy plac zabaw i pycha pizzę tuż obok!
              Pomyśleć, jaki ten Kraków malutki;)
              • abepe Re: Konkursy forumowe! 22.12.10, 00:27
                bea-sjf napisała:

> I wzajemnie, droga sąsiadko zza Skałek Twardowskiego:).

Aha, Skałki już znamy:))

> Abepe, jeśli jeszcze te okolice będziemy zamieszkiwać to w nastepne wakacje Was
                > zaciągniemy na smoczy plac zabaw i pycha pizzę tuż obok!

Eeeeeee, nie będzie sushi?;)

> Pomyśleć, jaki ten Kraków malutki;)

Potwierdzam, gdy kiedyś byłam na kursie (pamietasz, Bea, te czasy - spotkanie dwóch ciężarnych brzuchów?:) okazało się, że jedna z kursantek mieszka w tej samej klatce, w której ja pomieszkiwałam u szwagierki:))

• bea-sjf Re: Konkursy forumowe! 22.12.10, 00:47
                  abepe napisała:
                  > Eeeeeee, nie będzie sushi?;)
                  Ciii, mam w planach opanować tempurę do Sylwestra. Ale pizza na Zakrzówku jest warta spróbowania. No tak, zima się właśnie zaczyna oficjalnie, a ja dumam o wakacyjnych spotkaniach;)
        • kazia4 Re: Konkursy forumowe! 22.12.10, 13:38
          I my, i my bardzo dziękujemy:) Przesyłka na zewnątrz już cieszy oko niesamowicie, a wewnątrz... Ha, brak słów... I jeszcze miła dedykacja:) Czujemy się rozpieszczeni...
          • iks54 Re: Konkursy forumowe! 22.12.10, 20:49
            A my dostaliśmy kartkę!
            Fantastyczna, oglądaliśmy piękne życzenia i podpisy.
            • angie44 Re: Konkursy forumowe! 23.12.10, 22:53
              my też dostaliśmy kartkę! Jak Franek zobaczył zaadresowaną do siebie kopertę z naklejką Katastrofy, oszalał z radości! Jej zawartośc przepiękna - teraz wisi na tablicy korkowej i wprawia nas w zachwyt - pewnie powisi do wiosny! dziękujemy bardzo!
    • abepe Re: Konkursy forumowe! 23.12.10, 22:55
      A mnie bardzo ciekawi, ile osób nagrodzonych nie jest z naszego forum?:) Czy są niezrzeszeni kuleczkomaniacy?
      • iks54 Re: Konkursy forumowe! 24.12.10, 11:49
        Tez mnie to zastanawia :)

A nam się udało wygrac nagrodę w jeszcze jednym konkursie!
        Wiwat informacje na forum!
    • arnika15 Dziękujemy za kalendarz! 29.12.10, 18:18
      Właśnie dotarła do nas przesyłka:) Bardzo dziękujemy za kalendarz z piękną dedykacją i życzeniami! Hania skacze z radości:)
    • nat_bad Dziękujemy! 03.01.11, 11:11
      My dopiero powróciliśmy z naszej bożonarodzeniowo-sylwestrowo-noworocznej eskapady a tu z naszej skrzynki wygląda cudna przesyłka (w sam raz na dobry początek Nowego Roku)-mąż na to oczywiście: pewnie znowu książka;-) Teraz zastanawiamy się gdzie by tu kalendarz zawiesić-chłopaki chcą nisko i najlepiej od razu wykorzystać wszystkie naklejki. Reasumując, dziękujemy bardzo, bardzo, bardzo za kalendarz i równie bardzo, bardzo, bardzo za niezwykle wprost przemiłą dedykację:-)))
    • zona_mi Puste miejsce na ścianie... 12.01.11, 19:35
      ...oczekuje na kalendarz.
      Gdzie, ach, gdzie zapisywać Ważne Sprawy?
      • uccello Re: Puste miejsce na ścianie... 12.01.11, 20:24
        Mam nadzieję, że ten kalendarz nie był w grupie 6mln przesyłek które corocznie gubi Poczta Polska. Do mnie np. nie dotarł do dziś świąteczny nr. Świerszczyka. Dopytam co i jak.
        • abepe Re: Puste miejsce na ścianie... 12.01.11, 20:39
          Aj, może jeszcze dojdzie!!! Do nas wygrany w Alfabecie Brzechwa szedł 3 tygodnie. Zdążyłam stracić nadzieję. Wiesz, ile było radości jak się pojawił? Nawet poszłam na pocztę, gdzie się dopytywałam podzielić się radością i babka z okienka pamiętała:))
          Trzymam kciuki!!!
        • gkacha Re: Puste miejsce na ścianie... 13.01.11, 18:25
          Do nas przeurocza Katastrofcia dotarła w ostatni dzień przed świątecznym wyjazdem (dodam, że zajęła honorowe miejsce w plecaku mojej młodszej córci) a ja nie zdążyłam podziękować (wstyd mi baaardzo!). Dziękuję w swoim i dzieci imieniu i pozdrawiam serdecznie!!!
          • abepe Re: Puste miejsce na ścianie... 13.01.11, 19:57
            Ja też chyba nie podziękowałam, wyraziłam tylko radość w innym wątku.

Nasza Katastrofa zgubiła się na całe Święta, ale przy poświątecznych porządkach znalazła się w jakimś dziwnym miejscu (co tam broiła?) i teraz są znowu razem.
            • uccello :) 13.01.11, 21:26
              Pozdrowienia dla Laureatów:)))

Zona_mi zajrzyj proszę do gazetowej skrzynki.
              • zona_mi Re: :) 13.01.11, 23:27
                Zajrzałam i nawzajem.
                • hophopi barrrrdzo... 04.02.11, 05:00
                  barrrrdzo, barrrrrrrrdzo przez zarobienie spóźnione, ale za to ogromnie soczyste podziękowania przesyłam za cudniastą przesyłkę, która ucieszyła nas [aż do podskoków włącznie] poświątecznie.
                  dzięęęęk! :)))
      • mama_kasia Re: Puste miejsce na ścianie... 13.01.11, 14:25
        Ojej, a do nas dotarł już dawno temu.

Przy okazji... przepraszam jurorów. Zupełnie zapomniałam podziękować, a przecież
        kalendarz ucieszył nas bardzo, dodatki też :) Biję się w piersi i serdecznie dziękuję.
        Dedykacja cuda :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka