Dodaj do ulubionych

wyczerpane nakłady

18.06.11, 22:53
Nie wiem czy był podobny wątek, ale może założyć coś "ostrzegawczego", tak żeby nie uciekły nam pozycje, których zakup odkładamy z różnych powodów?
Ja dziś przeżyłam ciężki stres jak odkryłam, że "Dużo śmiechu trochę smutku to historia o mamutku" jest już praktycznie niedostępny, a ja odwlekałam zakup, bo mały jeszcze mały. Znalazłam w końcu w badet.pl
Mamutek faktycznie był wydany już parę lat temu, ale "Przygody Jeża spod miasta Zgierza" wydane w tym roku podobno rozchodzą się bardzo szybko - szefowa księgarni mówiła, że nie mogła go już dostać w hurtowni.
Obserwuj wątek
    • yantichy Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 09:37
      Dobry pomysł. Był kiedyś wątek "przegapione" (bodajże), ale dotyczył książek już niedostępnych.

Zgłaszam Tiny Oziewicz "O wiadukcie kolejowym, który chciał zostać mostem nad rzeką i inne bajki". Coraz trudniej to dostać, ja upolowałam w wyprzedaży.
      • niebioska Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 23:37
        > Zgłaszam Tiny Oziewicz "O wiadukcie kolejowym, który chciał zostać mostem nad r
        > zeką i inne bajki". Coraz trudniej to dostać, ja upolowałam w wyprzedaży.

Dostępne na Allegro - właśnie kliknęłam :).
    • abepe Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 09:48
      Linkuję wątek Przegapione. Spójrzcie, ile z tych książek wznowiono:)
      • rykam Re: Plaster czarownicy 09.12.11, 19:09
        Poszukiwany był na wątku przegapione. www.psyche.pnet.pl/plaster-czarownicy-inne-basnie-p-932.html?osCsid=339b6326efdb28bf5877a68c60f2494e
        • rykam Re: Plaster czarownicy 12.09.12, 12:32
          i jeszcze tu chyba:

www.practest.com.pl/plaster-czarownicy-i-inne-basnie
          • abepe Re: 23.01.13, 09:45
            yantichy 23.01.13, 09:21
            Był taki ostrzegawczy wątek o tytułach, które są na wyczerpaniu. Jakoś nie potrafię go odnaleźć - wydaje mi się, że nie jest podpięty na górze. A tymczasem, z niemiłym zaskoczeniem, odkryłam, że nie ma w księgarniach „Aksamitnego królika” ( wersji drukowanej, audiobook i film są dostępne). Wcześniej w ten sposób przegapiłam „Galopem!”. Tej książki mniej żałuję, ale królika byłam ciekawa. Jeśli ktoś się natknie nań, niech da znać proszę!
            Widzę też, że kurczy się lista miejsc, w których można kupić „Don Kichota” Kästnera. No i cała jestem w rozterce, bo nie miałam w planach kupowania go teraz – lista bieżących chceń jest przytłaczająco długa, ale wygląda na to, że jak się nie pospieszę to będzie po ptokach.

rykam 23.01.13, 09:35

Na stronie Muchomora deklarują "duże ilości" Don Kichota :
            • yantichy Re: 23.01.13, 09:59
              Dzięki za podpięcie!

rykam 23.01.13, 09:35
              > Na stronie Muchomora deklarują "duże ilości" Don Kichota

Wiesz, o co mi chodzi: tytuł, który do tej pory był dostępny w dwudziestu księgarniach internetowych i mogłaś wybrać najkorzystniejszą cenę, nagle zaczyna być tylko w kilku miejscach.
              Wiem, że „Don Kichota” jeszcze dostanę, ale widać, że powoli znika on ze sprzedaży.
              • rykam Re: Don Kichot 23.01.13, 11:06
                Na tę chwilę najkorzystniej znalazłam na Allegro: 31,98 zł (24,99 zł + 6,99 zł list polecony ekonomiczny).

oraz w naszej szkolnej: 33,5 zł (25 zł + 8,5 zł przesyłka PP).
            • rykam Re: Aksamitny królik 23.01.13, 10:29
              A jakie to jest wydawnictwo? Auditus? Bo coś mi znajduje, ale nie wiem, czy to ta wersja audiobookowa czy papierowa :)
              • rykam Re: Aksamitny królik 23.01.13, 10:32
                Bo np. w Matrasie jest: www.matras.pl/aksamitny-krolik.html
                • yantichy Re: Aksamitny królik 23.01.13, 11:34
                  O, dziękuję! Świetnie, że Matras, bo mam kogo poprosić o odbiór.
                  Musiałam wieczorem królika przeoczyć w wynikach porównywarki, bo dzisiaj widzę go w ceneo. Królik jak byk, rzekłabym :)
                  • rykam Re: Aksamitny królik 23.01.13, 11:51
                    Proszę uprzejmie :) Ja nauczyłam się zaglądać do matrasu bezpośrednio, odkąd - dzięki jego zasobom magazynowym - uzupełniłam sobie zaległe pozycje wytwórniowe :)
                    • yantichy Re: Aksamitny królik 23.01.13, 13:49
                      cenna informacja! :)
    • zo_79 Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 11:32
      Dorzucam "Gdzie jest moja siostra?".
    • kavakava Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 11:46
      Gdze na wyprzedaży można znaleźć wiadukt?
      Tak, też czasami czekam spokojnie na wznowienia zamiast nerwowo kupować w opcji z drogą wysyłką w drogiej księgarni. Jednak ze wznowieniami to taka loteria, niewtajemniczony człowiek nie wie - będą czy nie?
      • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 19:17
        wiadukt upolowalam wlasnie w drogiej ksiegarni:)
        I teraz nie wiem, czy polowac na siostre, czy ja tez wznowia?
        na dwoje babka wrozyla.
        • anna_mrozi Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 20:30
          Z tego co wiem, będzie dodruk.
          I "Tortu" także :)
          • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 21:51
            anna_mrozi napisała:

> Z tego co wiem, będzie dodruk.
            > I "Tortu" także :)

Tort mamy na szczescie:)
            A gdzie mozna jeszcze dostac „O wędrowaniu przy zasypianiu”
            Albo Przepraszam, czy jestes czarownica?
            • lunatica Re: wyczerpane nakłady 20.06.11, 23:51
              poppy76 napisała:

> Albo Przepraszam, czy jestes czarownica?

Bezpośrednio u wydawcy powinno się udać :-)
          • zo_79 Re: Gdzie jest moja siosta? 30.09.11, 19:21
            No i stało się! Badet zapowiada, że już w przyszłym tygodniu będzie znowu na półkach. :)
            • abepe Julki 1 też znowu dostępne!!! 30.09.11, 19:23
              A ja sieję julkomanię:)
              • bruy-ere Re: Julki 1 też znowu dostępne!!! 30.09.11, 20:40
                abepe napisała:

> A ja sieję julkomanię:)

Były dostępne przez cały czas, ja bez trudu kupiłam jakieś 2 miesiące temu bodajże na Allegro (nówkę), ale w kilku księgarniach niszowych też widziałam.
                • abepe Re: Julki 1 też znowu dostępne!!! 30.09.11, 21:29
                  Ja nie szukałam, bo mamy starutki egzemplarz, ale jedna zarażona przeze mnie szukała dla kogoś i nie znalazła.
                  • poppy76 Re: Julki 1 też znowu dostępne!!! 30.09.11, 21:37
                    :) A ja szukalam i znalazlam swojego czasu. Jedynka faktycznie byla niszowa przez jakis czas, ale dodruk byl w drodze, wiec nie bylo obaw:)

Nusie i wilki tez dodrukowali:)
      • yantichy Re: wyczerpane nakłady 21.06.11, 09:35
        kavakava napisała:

> Gdzie na wyprzedaży można znaleźć wiadukt?

Ups, przepraszam za nieścisłość. To była promocja w internetowym empiku. Wiadukt sprawił, że realizacja zamówienia trwała półtora miesiąca...
        • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 17:36
          ha, ja zamiawialam 'wiadukt' przed Toba i po poltora miesiaca mi napisali, ze nic z tego nie bedzie i oddali pieniadze. Kupilam pozniej w innym miejscu, ale znacznie drozej.
      • rykam Re: O wiadukcie kolejowym... 09.12.11, 18:21
        Raczej nie wyprzedaż, ale jakby jest: numerylitery.ultra.pl/sklep/?a=0&s=559
    • kavakava Re: wyczerpane nakłady 22.06.11, 00:10
      "Przepraszam, czy jesteś czarownicą?" jest chyba w ambelucji:
      www.ambelucja.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=czy+jeste%B6+czarownic%B1&osCsid=3be9e086e613c83160a94367ff1f8a21&x=29&y=9
      A ja bym chciała "Baśnie z całego świata", ale nie wydaje mi się, że gdzieś jeszcze je znajdę, przydało by się wznowienie:
      www.ambelucja.pl/advanced_search_result.php?search_in_description=1&keywords=czy+jeste%B6+czarownic%B1&osCsid=3be9e086e613c83160a94367ff1f8a21&x=29&y=9
      • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 22.06.11, 13:33
        W ambelucji nie ma:)
        Zamawowilam, zaplacilam, a potem sie okazalo, ze nie ma i wybralam sobie cos innego w zamian;)
        • kavakava Re: wyczerpane nakłady 23.06.11, 22:06
          Ja zamawiałam czarownicę w ikropka.pl, ale teraz sklep internetowy w przebudowie. Mój Mamutek w Badet też okazał się niewypałem - nie zaktualizowali, że już nie mają.
    • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 18:00
      Zniknelo tez chyba bezpowrotnie:
      Baśń o królu Dardanelu
      o malarzu rudym jak cegla
      Czarno na białym i biało na czarnym
      nie wiem, kto
      sen, ktory odszedl
      wilczek

i jeszcze sporo, sporo...
      • steffa Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 18:10
        I ''Marzi'' jak się okazuje. Choć na jesieni będzie trzecia część.
        Także ''Przybysz'' Shauna Tana zniknął, mimo wysokiej ceny.
        • alistar1 Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 19:00
          steffa napisała:

> I ''Marzi'' jak się okazuje. Choć na jesieni będzie trzecia część.

AAAAAA!! Ale wiadomość:)
          • alistar1 Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 19:04
            Będzie więc na co czekać- trzecia część Marzi i także na jesieni trzecia część Magicznego drzewa:))
            • steffa Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 19:57
              Oraz autorzy przyjadą do Polski.
              • alistar1 Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 21:48
                steffa napisała:

> Oraz autorzy przyjadą do Polski.

Ojej:)) Domyślam się, że to przy okazji jesiennych targów. Tak czy owak dzięki za takie dobre wieści, Marzi ma tutaj wielu fanów:)
                • steffa Re: wyczerpane nakłady 01.07.11, 00:53
                  Miało być tak: w sierpniu do Stalowej Woli, a w październiku na konwent komiksu do Łodzi.
                  • alistar1 Re: wyczerpane nakłady 01.07.11, 07:33
                    Dzięki za sprecyzowanie:)
      • anna_mrozi Re: wyczerpane nakłady 30.06.11, 11:58
        > Baśń o królu Dardanelu
        > o malarzu rudym jak cegla
        Prawdopodobnie dostępne jeszcze w Łodzi, stacjonarnie, w Małej Literze.
        Przynajmniej na początku czerwca były :)
        • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 01.07.11, 01:26
          Gdyby jeszcze mi ta Lodz po drodze byla...
          Ale moze ktos skorzysta:)
      • kavakava Re: wyczerpane nakłady 02.07.11, 15:03
        baśń o królu dardanelu jest chyba jeszcze w matrasie, tam kupiliśmy jakiś czas temu:
        www.matras.pl/catalogsearch/result/?q=ba%C5%9B%C5%84+o+kr%C3%B3lu+dardanelu
        O malarzu rudym jak cegła, Wilczek i Czarno na białym i biało na czarnym dostaliśmy w kultowych dobranockach (stacjonarnie w warszawie, sklep internetowy ikropka.pl w przebudowie), szefowa jeździ po małych hurtowniach i czasem wyciąga książki spod ziemi:)
        • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 02.07.11, 16:19
          Buu, tylko ze ja nie mam nikogo znajomego w Warszawie, kto moglby sie po te ksiazki wybrac.
          Myslisz, ze jak do nich napisze, to moze cos to da? Bo wyraznie napisali, ze nie realizuja teraz zamowien.

A do Matrasa zajrze netowo;)
      • aneskw Re: wyczerpane nakłady 31.07.11, 20:33
        Czarno na białym...
        Baśń o królu Dardanelu
        nie wiem kto
    • zo_79 Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 20:34
      Pluk z wieżyczki - nie można już zamówić ani w empiku ani w merlinie. Widziałam jeszcze dostępne ostatnie egzemplarze na stronie Hokusa, ale co z tego jak za przesyłką będzie kosztować koło 60 zeta.
      • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 20:58
        O wędrowaniu przy zasypianiu tez juz nigdzie nie ma. Moze bedzie wznowienie? Wie ktos?

A Marzi jeszcze gdzies tam mozna dostac;)
      • metis1 Re: wyczerpane nakłady 29.06.11, 22:13
        Co do "Pluka" to akurat całkiem dobra wiadomość, że I wydanie się wyprzadało ;) Kolejne ma mieć poprawione błędy w tłumaczeniu i edycji, które tak denerwują i małych, i dużych czytelników (teraz pamiętam tylko zające/króliki, stadko brakujących przecinków i garść niepotrzebnych spacji) - podobno powstały z pośpiechu i mają zniknąć... Oby! :)
        • steffa Re: wyczerpane nakłady 30.06.11, 16:18
          No tak, ale nie wiadomo kiedy będzie. ;)
          • poppy76 Re: wyczerpane nakłady 01.07.11, 01:22
            I dziecko moze w tzw miedzyczasie wyrosnac;)
            Mi sie udalo kupic ostatnim rzutem na tasme na promocji w Merlinie. Strasznie dlugo czekalam, ale jest:)
            • katrio.na Re: wyczerpane nakłady 01.07.11, 09:36
              I księga Lego Star Wars... już drugi raz mi odwlekają termin w Empiku.

Marzi jeszcze można dostać, ale w b.wysokiej cenie. Ja się cały czas zastanawiam - wakacje to nie jest dobry czas na kupowanie drogich książek ;(

• aniam123 Re: wyczerpane nakłady 01.07.11, 12:41
                katrio.na, a możesz podlinkować tę księgę Lego Star Wars, też o niej myslałam, a teraz nie mogę znaleźć?
                • katrio.na Re: wyczerpane nakłady 01.07.11, 19:05
                  Zamówiłam taką:
                  www.empik.com/lego-star-wars-the-visual-dictionary-with-mini-figure-beecroft-simon,prod59359202,ksiazka-p
                  Dorastający nie mógł od niej na Targach oderwać wzroku.
                  Nie pamiętam ile dokładnie tam kosztowała, ale znacznie bliżej 100zł.

Dobra wiadomość, nasza już czeka w salonie ;)

Ale jako nakłady wyczerpane mogę dopisać pozycję Czułego Barbarzyńcy : Jak narysować...
                  Kiedyś uważałam je za drogie, znaczy się nadal uważam, że są dość drogie jak na swoją objętość i wykonanie. Ale teraz widzę, że trzeba popracować nad techniką rysunku Dorastającego - nieważne jakim kosztem.
                  Mamy 3 części z trudnością zdobyte (po w miarę rozsądnej cenie), ale większości już nie można dostać.
                  Właśnie anulowali nam te pozycję z zamówienia empikowskiego... kot, samolot, pies, dinozaur, wóz strażacki, księżniczka - są już niedostępne.

• kavakava Re: wyczerpane nakłady 02.07.11, 15:08
                    seria jak narysować jest jeszcze chybaa w cudanakiju:
                    www.cudanakiju.pl/index.php?strona=szukaj , ale proponuję się upewnić przed wysłaniem przelewu, bo nie wszystko jest na bieżąco aktualizowane na ich stronie.
                    My kupowaliśmy tam ostatnio "Mój pierwszy atlas świata", który też zniknął z innych księgarni
                    www.cudanakiju.pl/Moj_pierwszy_atlas_swiata_t2209.html
                  • aneskw Re: wyczerpane nakłady 31.07.11, 20:38
                    Jak narysować... samolot, Mikołaja, Syrenkę, Chopina, dinozaura
                  • rzezucha.ma Re: wyczerpane nakłady 15.10.11, 21:49
                    Jak narysować szkielet, mikołaja, syrenkę, Chopina w Amazonce
                    • rzezucha.ma Re: wyczerpane nakłady 15.10.11, 21:53
                      I te same w bonito
      • bruy-ere Re: wyczerpane nakłady 27.08.11, 23:18
        zo_79 napisała:

> Pluk z wieżyczki - nie można już zamówić ani w empiku ani w merlinie. Widziałam
        > jeszcze dostępne ostatnie egzemplarze na stronie Hokusa, ale co z tego jak za
        > przesyłką będzie kosztować koło 60 zeta.

Pluk nagle objawił się w Merlinie. Sprawdzałam wcześniej - nie było, ale teraz jest. I w kilku innych księgarniach też.
      • agisek Re: wyczerpane nakłady 08.12.11, 21:12
        > Pluk z wieżyczki - nie można już zamówić ani w empiku ani w merlinie.

No właśnie, a ja właśnie uznałam, że już pora na niego i zaczęłam się rozglądać.
        • rykam Re: Pluk z wieżyczki 09.12.11, 18:07
          Może tu: numerylitery.ultra.pl/sklep/?a=0&s=637
    • bentley31 Re: wyczerpane nakłady 11.07.11, 23:03
      Dziś dowiedziałam się w wydawnictwie Zakamarki, że kończą się im Mamy Mu i nie planują wznowienia...:-(
      "Mama Mu nabija sobie guza" już się skończyło...:-(
      G.
      • rzezucha.ma Re: wyczerpane nakłady 20.07.11, 23:37
        Okropna wiadomość, to jedyna, której nie mamy! Ruszam na polowanie.

O królu Dardanelu kartkowałam dziś w matrasie krakowskim.
        • ilonsa Re: wyczerpane nakłady 26.07.11, 20:49
          "Mama Mu nabja sobie guza" udało mi się namierzyć w drewniaczku i w ententino.
      • bruy-ere Re: wyczerpane nakłady 21.07.11, 09:50
        A oryginalna seria ma więcej części, niż ukazało się w Polsce?
        • irmeline Re: wyczerpane nakłady 21.07.11, 14:12
          W Szwecji widziałam jeszcze "Mamę Mu na zjeżdżalni".
    • donkaczka Re: wyczerpane nakłady 20.07.11, 17:05
      znika "Serce w butelce" Oliver Jeffersa, w zadnej z ksiegarni jej juz nie bylo, rzutem na tasme wyklikalam na allegro
      • aneskw Re: wyczerpane nakłady 31.07.11, 20:40
        Serce w butelce
      • danaide Re: wyczerpane nakłady 22.12.13, 00:33
        Ktoś jeszcze szuka, bo ja znalazłam dla siebie, jedna chyba jeszcze na stanie w wysyłkowej?
    • yantichy Re: wyczerpane nakłady 21.07.11, 16:07
      Coraz trudniej dostać Marka Kity "Wszyscy na Ciebie czekamy".
      Ze mnie wprawdzie heretyk jest, ale książka wydaje mi się niezła. Chciałam ją kupić uprzedzając zalanie kiczowatymi publikacjami przez bogobojną część rodziny.
      • biealka Re: wyczerpane nakłady 22.07.11, 14:57
        "Wszyscy na Ciebie czekamy" kupiłam tuż przed adwentem 2010 w "Cuda na kiju".
        I wygląda na to, że nadal jest ta pozycja tam dostępna.
        www.cudanakiju.pl/Wszyscy_na_Ciebie_czekamy__CD_t6140.html
        • yantichy Re: wyczerpane nakłady 31.07.11, 09:18
          Wiem, wiem. Ale coraz mniej księgarni je ma. Można się spodziewać, że niebawem zniknie.

biealka napisała:

> "Wszyscy na Ciebie czekamy" kupiłam tuż przed adwentem 2010 w "Cuda na kiju".
          > I wygląda na to, że nadal jest ta pozycja tam dostępna.
          > www.cudanakiju.pl/Wszyscy_na_Ciebie_czekamy__CD_t6140.html
    • bruy-ere Pan Tom buduje dom 21.07.11, 16:58
      "Pan Tom buduje dom", S. Themerson - nigdzie już nie mogę tego dostać.
      Jakby ktoś wiedział, gdzie ewent. można kupić lub miał do sprzedania egzemplarz, bardzo proszę o informacje.
      • donkaczka Re: Pan Tom buduje dom 21.07.11, 18:37
        tez szukam, jak znajde dam cynk i prosze o to samo :)
      • donkaczka Re: Pan Tom buduje dom 21.07.11, 19:12
        w badecie jest
        www.badet.pl
        • bruy-ere Re: Pan Tom buduje dom 21.07.11, 19:48
          donkaczka napisała:

> w badecie jest
          > www.badet.pl

Też tam znalazłam, ale niestety kiedy doda się do koszyka i chce zapłacić, pokazuje się informacja, że pozycji brak.
          • joanna05 Re: Pan Tom buduje dom 27.07.11, 12:40
            Dzięki za wskazanie błędu - już poprawiony, a Panów Tomów rzeczywiście mamy kilka ostatnich.
      • yantichy Re: Pan Tom buduje dom 21.07.11, 20:56
        Ja kupiłam w księgarni warszawskiej Zachęty, może zadzwoń tam?
        • bruy-ere Re: Pan Tom buduje dom 21.07.11, 22:13
          yantichy napisała:

> Ja kupiłam w księgarni warszawskiej Zachęty, może zadzwoń tam?

Jasne, że zadzwonię, dzięki za info :-) Pamiętam tę książkę z wczesnego dzieciństwa, eh...
          • woda.lekko.gazowana Re: Pan Tom buduje dom 22.07.11, 11:08
            sa jeszcze dwa egzemplarze w siedzibie wydawnictwa, na Grochowskiej w Wawie, można przyjśc i kupić lub - chyba - zamówić przez www: www.bajki-grajki.pl
            • bruy-ere Re: Pan Tom buduje dom 22.07.11, 13:58
              Dzięki, wybiorę się tam :-)
              • bruy-ere Re: Pan Tom buduje dom 29.07.11, 10:34
                MAM! Mam już "Pana Toma..."! Dzięku uprzejmości wydawnictwa, które sprzedało mi jeden egzemplarz, mimo wyczerpanego nakładu.
                Dla innych chętnych na tę książkę dobra wiadomość - parę postów wyżej Pani z Badeta informuje, że mają jeszcze kilka sztuk na stanie.
    • steffa Re: wyczerpane nakłady 29.07.11, 13:33
      Sądzę, że tego ''Gruffala'' ktoś w końcu powinien wznowić. ;-)
    • bruy-ere "Babo chce" 31.07.11, 10:30
      Coraz trudniej dostać "Babo chce". Nie ma w wydawnictwie, w dużych księgarniach internetowych też już nie. Wczoraj upatrzyłam sobie tę pozycję w mniejszej i dziś już była niedostępna.
      Wydana była w 2010, może będzie dodruk? W każdym razie ja nie ryzykuję (moje dzieci uwielbiają 2 pozostałe części) i kupię już teraz, np. na Allegro.
      • rykam Re: "Babo chce" 09.12.11, 18:11
        W końcu dodrukowali? www.zakamarki.pl/show_object.php?id=639 Ja kupiłam jakiś czas temu tu: www.pikinini.pl/pelna_oferta/ksiazka_babo_chce-1 I jeszcze widzę np. tu: www.cook-book.sklep.pl/babo-chce.html
    • kazia4 Re: "Babo chce" 03.08.11, 21:14
      I tu jest:

www.sklep.osesek.pl/product-pol-140-Babo-chce.html
      Trochę drogawa;)

• bruy-ere Janosh 17.08.11, 10:35
      Praktycznie nie do dostania są 2 części Janosha: "Ach, jak cudowna jest Panama" oraz "Ja ciebie wyleczę, powiedział miś", uchodzące za najlepsze z serii. Można je upolować na Allegro.
      Co prawda podobno ma się ukazać zbiorowe wydanie wszystkich części, ja jednak cenię sobie poręczność i samodzielność małych książek, z jedną historią.
      • rzezucha.ma Re: Janosh 19.08.11, 23:28
        Ja dopiero się dowiedziałam, że był audiobook Janoscha... BYŁ to dobre słowo, wszędzie wyczerpany. Napaliłam się w badecie, ale tylko widmo wisi na stronie, buuu
        • abepe Re: Janosh 19.08.11, 23:32
          Uuuuuu, szukaj, bo to piękna rzecz!
    • r0sie POLECAM SZUKAĆ 20.08.11, 21:53
      Kochani tak sobie śledzę od pewnego czasu ten wątek, pewnie jest pożyteczny, ale wynika z niego, że zakupy robice tylko przez internet w dużych sklepach lub księgarniach internetowych i gdy w nich zabraknie książek tzn. że ich nigdzie już nie ma.
      Zawsze warto poszukać w mniejszych księgarniach internetowych lub stacjonarnych, bo one często mają zaskórniaki :) Poza tym wielu wydawców prowadzi sprzedaż na swoich stronach internetowych. Zauważyłam, że nowości dosyć szybko pojawiają się również w bibliotekach.
      Nie chcę uprawiać dzikiej reklamy ale też z miniART jest wiele tytułów o których wspomniane było tu w tym wątku.
      • steffa Re: POLECAM SZUKAĆ 20.08.11, 23:48
        Czasami niestety są to tylko książki widma, ale generalnie słusznie prawisz.
        • katrio.na Re: POLECAM SZUKAĆ 21.08.11, 09:13
          Masz racje, swojego czasu gdy księgi Skokowskiego były tak ciężko dostępne - bez problemu dostałam je w zwykłej księgarni.
          Ale jest pewien haczyk, mało przyjemny dla portfela - kupujesz tam książki po najwyższej z możliwych cen.
      • bruy-ere Re: POLECAM SZUKAĆ 21.08.11, 10:24
        Zauważyłam już dawno, że z dużych księgarni pozycja znika najszybciej, dlatego też kiedy czegoś szukam, to szukam głównie po małych. Niektóre mają problem z aktualizacją - pozycja widnieje na stronie, a w rzeczywistości jej brak (sztandarowy przykład to cuda na kiju).
        Niestety dość często zdarza się, jak już coś sobie upatrzę, to i w tych małych nie ma - niektóre nakłady wyczerpały się i już.
        Dobrym sposobem szukania jest wpisane tytułu w porównywarkę cen - wyszuka wtedy w księgarniach, o których nie mieliśmy pojęcia, a które są słabo pozycjonowane np. w Google.
        Ja już zresztą po odkryciu tańszych księgarni internetowych zniechęciłam się na amen do dużych sieciowych - drożyzna, jakiej świat nie widział!
        • donkaczka Re: POLECAM SZUKAĆ 21.08.11, 18:07
          no i trzeba miec czas i dostep do stacjonarnych ksiegarni, a jak sie szuka bardziej niszowego produktu, to w malych ksiegarniach czesto ich nie ma
          ja w necie znajduje przez nokaut i skapca, potrafia wyszukac wlasnie w takich mniej znanaych ksiegarniach i czesto tam znajduje trudno dostepne pozycje
          googlem faktycznie nie wyszukuje, bo nie ma sensu
        • r0sie Re: POLECAM SZUKAĆ 22.08.11, 22:31
          odnośnie cen, to wielu wydawców drukuje je obecnie na okładkach i nie ma rady na zmianę, chyba, że ktoś ze sprzedawców je po prostu zakleja, ale to od razu przecież widać..
          w związku z tym ceny w sklepach internetowych nie różnią się od tych w sklepach stacjonarnych
          • poppy76 Re: POLECAM SZUKAĆ 25.08.11, 15:25

R0sie, ceny w internetowych ksiegarniach sa b czesto nizsze niz w stacjonarnych, czyli okladkowych. Ok 10% statystycznie a czasami jeszcze wiecej. Tylko oplata za wysylke podraza koszty, zwlaszcza jak sie kupuje jedna ksiazke.

A, i sie pochwale, bo szczesliwa dzis jestem. Udalo mi sie kupic w koncu 'Sen, ktory odszedl', na Amazonie z browns books, bo z samego amazona jest na ponad 8f. jest blad w nazwie: sem zamiast sen, znalazlam przypadkiem zupelnie. Nie wiem, ile bedzie kosztowala dostawa do Polski
            www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/8391468429/ref=dp_olp_all_mbc?ie=UTF8&qid=1314278374&sr=1-1&condition=all
            Aha, okladka jest 'twarda' mimo, ze napisali, ze to paperback.
            Dzisiaj ksiazka do nas dotarla i ilustracje sie b podobaja mlodej:)
          • donkaczka Re: POLECAM SZUKAĆ 25.08.11, 20:37
            oj, to sie usmiechnelam :)
            roznice w cenach sa ogromne, a cena wydrukowana jest zdaje sie cena maksymalna
            pierwszy z brzegu przyklad:
            brzechwa z wytworni za 36pln
            www.e-libro.pl/wiersze-dla-dzieci-p-81146.html
            i za 48,49 w empiku
            www.empik.com/wiersze-dla-dzieci-brzechwa-jan,prod59120407,ksiazka-p
            ksiegarnie internetowe sa duzo tansze, ja chetnie myszkuje po stacjonarnych i zawsze cos kupie, choroba taka, ale duze planowe zakupy robie w internecie, bo wychodza ogromne roznice
    • kavakava polskie baśnie i legendy 01.10.11, 16:03
      "Polskie baśnie i legendy" z ilustracjami Marii Ekier,
      a także "Oskar i Mimi" w dobrej cenie dostępne w Liderii:
      www.lideria.pl/Polskie-basnie-i-legendy-Grzegorz-Leszczynski/sklep/opis?nr=81178#opis
      www.lideria.pl/Oskar-i-Mimi-Anna-Neborova/sklep/opis?nr=155469
      • terefererere Sen który odszedł 05.10.11, 09:32
        szykuje się dodruk :)
        www.empik.com/sen-ktory-odszedl-onichimowska-anna,p1045481384,ksiazka-p
    • unamujer1 Re: wyczerpane nakłady 11.10.11, 10:15
      Baśnie z całego świata, wyd. Nowa Era.
      Dłuuugo szukałam. I nie znalazłam.
    • rzezucha.ma Pan Kłap 15.10.11, 23:11
      Wygląda na to, że Pana Kłapa tez coraz trudniej dostać, przynajmniej internetowo.
      Jeszcze Ambelucja się melduje, o ile to oczywiście nie książki-widma...
      • abepe Re: Pan Kłap 15.10.11, 23:28
        A ktoś jeszcze nie ma Pana Kłapa po tym jak z rok temu wszyscy kupowali w amazonce po złotówce?;) Ja już dzieci nie miałam w odpowiednim wieku a kupiłam z dwadzieścia, chyba nawet jeszcze jakieś mam pod łóżkiem:))
        • poppy76 Re: Pan Kłap 04.11.11, 14:35
          A tak, tak, niektorzy nie maja ani jednego pana klapa w stosiku ksiazkowym:) i chyba nie kupia, bo dziecie woli juz wiecej tekstu czytanego.
          • niebioska Re: Pan Kłap 22.04.15, 22:49
            Uprzejmie donoszę, że nabyłam dziś ostatni egzemplarz Profesora Astrokota dostępny w sprzedaży internetowej.
        • skarb1237 Re: Pan Kłap 28.08.14, 23:44
          To moze mi Pani odsprzeda ??:)
          • abepe Re: Pan Kłap 28.08.14, 23:58
            skarb1237 napisał(a):

> To moze mi Pani odsprzeda ??:)

Ja? To wątek sprzed 3 lat. Już dawno rozdałam;)
    • poppy76 Mój pierwszy atlas świata 04.11.11, 14:34
      wznowienie sie szykuje:)
      www.polskailustracjadladzieci.pl/2011/11/wznowienie-moj-pierwszy-atlas-swiata.html
      • steffa Re: Mój pierwszy atlas świata 04.11.11, 16:48
        Już nawet jest!
    • kumakk "Sen, który..." i "Mój pierwszy atlas..." już są! 05.11.11, 09:02
      Na targach można już uzupełnić biblioteczkę, bo są wznowione :)
    • muchomorek23 Pan Tom buduje dom 05.11.11, 16:46
      Szukam i szukam i niestety nie mogę znaleźć. wiecie gdzie można jeszcze dostać 1 egzemplarz, bardzo mi zależy.
      • zo_79 Re: Pan Tom buduje dom 08.11.11, 14:04
        A w Badecie już nie ma?
        • muchomorek23 Re: Pan Tom buduje dom 08.11.11, 14:06
          niestety nie ma. niby widnieje, ale jak się wkłada do koszyka to jest infomacja, że produktu nie ma ;(
          • zo_79 Re: Pan Tom buduje dom 08.11.11, 14:55
            A jeszcze jakieś dwa tygodnie temu w Badecie miałam go w ręku i zastanawiałam się, czy by nie kupić... Szybko się rozszedł.
          • bruy-ere Re: Pan Tom buduje dom 08.11.11, 15:47
            Zapytaj w Badecie mimo wszystko. Ostatnio była taka sama sytuacja (niby był, ale nie dało się kupić) i pani z Badeta napisała, że to błąd i że książki są. Inna opcja – zapytaj w wydawnictwie Omnimedia.
            • abepe Re: Pan Tom buduje dom 08.11.11, 15:50
              bruy-ere napisała:

>Inn
              > a opcja – zapytaj w wydawnictwie Omnimedia.

Czy to jest konkurs na wesołe błędy w nazwach wydawnictw?:)
            • muchomorek23 Re: Pan Tom buduje dom 08.11.11, 17:06
              napisałam i niestety nie mają. wysłałam jescze maila do wydawnictwa może tam jakimś cudem. ech szkoda, że tak długo czekałam z zakupem tej książki.
    • ona_007 witam ;) 08.11.11, 12:03
      Nie będzie wznowień ani nowych wydań w Amberze - Gruffala Julii Donaldson .
      Pruszyński ani Rebis nie zamierzają wznawiać Listów św Mikołaja- Tolkiena.

Czasami nie rozumiem polityki wydawnictw - nic a nic. Tyle wartościowych pozycji jest niedostępnych...A odzewu żadnego...
      • abepe Re: witam ;) 08.11.11, 13:48
        Listy św. Mikołaja leżały długo w różnych tanich książkach. Nic dziwnego, że nie chcą ich wznowić.

I witam:)
        • ona_007 Re: witam ;) 08.11.11, 14:07
          Może i tak ...
          Szukałam od stycznia i nie mogłam nigdzie namierzyć. A w zeszłym tygodniu kupiłam 2 egzemplarze ;) Wydanie rebisa i pruszyńskiego . Rebis wydanie wcześniejsze- 94 rok chyba - i w porównaniu do Pruszyńskiego skromniejsza ilość reprodukcji .
          • abepe Re: witam ;) 08.11.11, 14:21
            Ja mam Prószyńskiego. Kupiłam kilka dobrych lat temu za kilkanaście PLN.

A Amber nie wznowi "Gruffallo" bo wycofali się z serii Amberek, nie wydają już dla dzieci. Może ktoś inny go przejmie? Nie zdziwiłabym się.
            • poppy76 Re: witam ;) 08.11.11, 14:42
              Powinien w sumie sie znalezc ktos, tzn wydawca. Gruffallo to klasyka:) W uk wszystko z gruffallo mozna kupic, od lyzki po fartuszek do malowania farbami. Nie wspomne o formatach ksiazek, czyli sztywno, miekko-okladkowe, twardostronnicowe, audio...
              • ka.t.ka Re: witam ;) 30.01.13, 22:14
                Grufallo będzie wkrótce wydane przez EneDueRabe. Taką wiadomość znalazłam tu:
                ryms.pl/ksiazka_szczegoly/1417/gruffalo.html
                • tygryskowata Re: witam ;) 11.05.13, 12:02

I to już za kilka dni - jak donosi Pani Justyna z wydawnictwa!
          • ona_007 ojej 08.11.11, 14:38
            Ojej straszny wstyd tak od razu , od drzwi babole sadzić ...
            Napisałam źle nazwę wydawnictwa - na swoje usprawiedliwinie mam tylko to ze skojarzyło mi sie z miejscowościa i tak poszło...
            Wstyd straszny ...
            • abepe Re: ojej 08.11.11, 15:01
              ona_007 napisała:

> Ojej straszny wstyd tak od razu , od drzwi babole sadzić ...
              > Napisałam źle nazwę wydawnictwa - na swoje usprawiedliwinie mam tylko to ze sko
              > jarzyło mi sie z miejscowościa i tak poszło...
              > Wstyd straszny ...

Pierwsze koty za płoty:) Każdemu się może zdarzyć błąd w nazwie wydawnictwa czy w nazwisku. Bywają nieoczywiste. Tu mają spokój moderatorki, zawsze mogą swoje błędy poprawić:)) (Ja czasem swoje poprawiam:) Jeżeli komuś z jakiegoś powodu wstyd - proszę pisać, będę kasować. Może nie zawsze od razu (dzisiaj jestem na chorobowym, dlatego mnie tu tyle:)

Ale tego Pruszyńskiego już zostawmy:)
    • lunatica Wilki w ścianach 16.11.11, 23:04
      znalazłam kilka egzemplarzy w stacjonarno-internetowej księgarni w Krakowie... może ktoś szuka?
      • alistar1 Re: Wilki w ścianach 09.12.11, 09:20
        Ja bym chciała, bardzo chętnie. Dasz znać co i jak?
        • alistar1 Re: Wilki w ścianach 09.12.11, 09:22
          Ojej, teraz patrzę, że pisałaś to w połowie listopada i sprawa pewnie nieaktualna.
          • lunatica Re: Wilki w ścianach 09.12.11, 23:44
            alistar1 napisała:

> Ojej, teraz patrzę, że pisałaś to w połowie listopada i sprawa pewnie nieaktual
            > na.

:-))
            Jak tylko tam trafię, zaraz sprawdzę :-) Myślę, że powinno być aktualne...
            • alistar1 Re: Wilki w ścianach 10.12.11, 19:15
              To czekam na wieści i z góry dziękuję.
              • alistar1 Re: Wilki w ścianach 03.01.12, 22:23
                Nieśmiało zapytam, czy można jeszcze mieć nadzieję? :)
                • basca_basca Re: Wilki w ścianach 19.06.12, 22:20
                  W gogolach poszukałam i znalazłam tu:
                  www.fankomiks.pl/product_info.php/products_id/981
                  Wygląda na dostępną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka