pszczolamaja
08.07.19, 01:23
Dziewczyny, wiem, że ciągle te wątki się powtarzają, ale ostatnio mniej, a dużo nowych rzeczy się pojawia.Moje Córki ostatnio dość intensywnie czytają, co mnie cieszy. Potrzebuję porady, co jeszcze im podrzucić. Obie lubią klimat Jacqueline Willson - młodsza na razie w wydaniu serii o rodzince Wiśniewskich - polecam nieustająco:
wydawnictwo-debit.pl/wisniewscy/155-wisniewscy-moja-zabawna-rodzinka.html?search_query=Moja+zabawna+rodzinka&results=2
Ale, ostatnio już mi pomysłów brakuje. Szukam czegoś, co jest właśnie obyczajowe, z pewnym ładunkiem optymizmu, niemroczne, bez elementów fantasy, z bohaterami "z sąsiedztwa". Uwielbiają bohaterki - dziewczynki, humor. Ostatnio Helena opowiedziała mi z obszernymi cytatami "Cukiernię pod Pierożkiem z Wiśniami", gdyż słucha audiobooka non stop :-) Dużym wzięciem cieszyło się "Dlaczego kąpiesz się w spodniach, wujku". Jacqueline W. starsza przeczytała całą (swoją drogą, to jakiś fenomen jest). Uwielbiam ich zachwyt książkami i stawiam sobie za cel, podsycać go. Pomóżcie, proszę.