Dodaj do ulubionych

Wątek kulinarno-wyścigowy

05.03.02, 14:36
Przepis na śniadanie w 5 minut:
- mleko (kartonik 1l),
- płatki Nusli z wyjedzonymi przez małych łacuchów orzechami,
- szybki palnik,
- talerz, duża łyżka.

Sposób przyrządzenia:
o ile mleko Ci nie wykipi, zalej nim płatki, uruchom łyżkę w tempie na dwa,
raz, dwa, raz, dwa, raazzz, buty, kurtka, szal, drzwi, schody, 2x100 m (między
setkami zadyszka), przystanek, autosus, uff, DZISIAJ GÓRĄ MY !

Czekam na wszelakie doradztwo w tym temacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: schab Re: Wątek kulinarno-wyścigowy IP: *.belchatow.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 07:48
      Smaczne! Nawet bardzo. Jedyna uwaga to X 3.
      • j24 Re: Wątek kulinarno-wyścigowy 06.03.02, 08:31
        Gość portalu: schab napisał(a):

        > Smaczne! Nawet bardzo. Jedyna uwaga to X 3.

        No tak ! Schab w końcu jesteś. Dziwne gdybyś płatkami się zadowolił :)
        • j24 Spróbuj mistrza ceremonii na Wasze forum zaprosić 06.03.02, 08:37
          Na forum gorzowskim udziela się niejaki Borys-Kraków, znany z wątków z Żarciem
          (przez duże "Ż") w roli głównej.

          Jest z czego się pośmiać.
          Nie wiem tylko, czy zechce tu wpaść. Coś markotny ostatnio.

          Ps. Może jakiegoś podstępu użyj. Ten z Kamczatką był dobry. Borys na czerwony
          kolor uczulony :))) Wymyśl coś Schab !
          • schab Re: Spróbuj mistrza ceremonii na Wasze forum zaprosić 06.03.02, 08:50
            Właśnie to zrobiłem. Zobaczymy czy da się skusić!
            • Gość: j24 Re: Spróbuj mistrza ceremonii na Wasze forum zaprosić IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 12:14
              schab napisał(a):

              > Właśnie to zrobiłem. Zobaczymy czy da się skusić!

              Zdziwko mnie chyci jak ten numer Ci przejdzie :) (w Gorzowie kopana zdechła)
              Chyba, że jeszcze coś innego wykombinowałeś :)
          • borys-krakow Re: Spróbuj mistrza ceremonii na Wasze forum zaprosić 09.03.02, 14:24
            j24 napisał(a):

            > Borys na czerwony kolor uczulony :))) Wymyśl coś Schab !
            Tylko na ryby.
            Pozdrawiam Piotrków Trąbalski, co go mijam w drodze do Gorzowa (przez Cz-wę,
            Łodź, Aleksandrów, Posen).
            Ale bardzo rzadko.
            • j24 Re: Spróbuj mistrza ceremonii na Wasze forum zaprosić 10.03.02, 20:58
              borys-krakow napisał(a):

              > j24 napisał(a):
              >
              > > Borys na czerwony kolor uczulony :))) Wymyśl coś Schab !
              > Tylko na ryby.
              > Pozdrawiam Piotrków Trąbalski, co go mijam w drodze do Gorzowa (przez Cz-wę,
              > Łodź, Aleksandrów, Posen).
              > Ale bardzo rzadko.

              Nie wiem Schab jak Ci się to udało, ale Borys trafił na Wasz forum.
              Teraz trza go jeszcze na kuchcenie namówić :)
    • j24 Jajecznica "deJdwacztery" 06.03.02, 13:54
      Przepis na posiłek o dowolnej porze dnia i nocy:
      - jaja kurze (4 szt.),
      - smalec (bez brrr skwarek),
      - cebula (średnica 7-12 cm),
      - kiełbasa (z tych zwyczajnie podlejszych),
      - OGIEŃ (pieprz, p.ziołowy, papryka i jeszcze papryka).


      Sposób przyrządzenia:

      Kiełbasę w plasterki, cebulkę w plastry (o grubości 4-7 mm, tylko mi przy tym nie
      płakać !, chłopaki nie płaczą !).
      Smalcem o patelnie rzuć, gazem go, jaja (kurze) na patelnie (skorupy do kosza),
      mieszaj, kiełbacha, mieszaj.
      Żarty precz ! cebula (w plasterki zamieniona), mieszaj, jak się przypali, to
      wpiernicz.
      Teraz ognia: sól, pieprz, papryka, pieprz, dobra teraz próbuj, mało pieprzu,
      pieprz...

      Musisz bracie jeszcze herbatę (gorącą, z cytrynką) mieć w pogotowiu.

      Na talerz i SMACZNEGO !

      UWAGA 1: tego typu potrawa chuć straszną powoduje, w delegacji nie stosować !
      UWAGA 2: dyplomowany jajecznikarz uzyskuje sukces polegający na reakcji bezdechu
      po pierwszym łyku herbaty, po specjale spożytym.
      • Gość: koko Re: Jajecznica IP: 217.97.234.* 07.03.02, 10:17
        no,no Marek prawdziwy z Ciebie szef kuchni.
        pozdro.
        • Gość: J24 Musimy się Koko kiedyś umówić na wielkie żarcie IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 10:19
          Gość portalu: koko napisał(a):

          > no,no Marek prawdziwy z Ciebie szef kuchni.
          > pozdro.

          • hiro ja też! obiecuję ,że nie będę gonił:))))) 07.03.02, 13:02
            Gość portalu: J24 napisał(a):

            > Gość portalu: koko napisał(a):
            >
            > > no,no Marek prawdziwy z Ciebie szef kuchni.
            > > pozdro.
            >
            • j24 ... a co z piciem ? 07.03.02, 13:52
              hiro napisał(a):

              >>> Gość portalu: koko napisał(a):
              >>> no,no Marek prawdziwy z Ciebie szef kuchni.

              >> Musimy się umówić na wielkie żarcie

              > ja też! obiecuję ,że nie będę gonił:)))))

              Ale pił BOSSdeBEST-a będziesz ?
              Pozdro.
              • j24 Czy na tym forum nie ma już żadnego sympatycznego. 08.03.02, 11:53
                ... gorzowianina ? (jeden mniej sympatyczny na posteruku czuwa)
                Hiro, gdzie ?
                Koko, gdzie ?

                Warta Was zalała, czy nie daj boch, kabel od interneta Wam odcięli ?

                Ps. Hiro ? - ten ostatni wpis na "brazylijskim serialu pościgowym", to chyba do
                mnie nie był ? Napisz, gdzie się o coś do Ciebie przypierniczyłem :(
                • hiro Re: Czy na tym forum nie ma już żadnego sympatycznego. 08.03.02, 20:15
                  j24 napisał(a):

                  > ... gorzowianina ? (jeden mniej sympatyczny na posteruku czuwa)
                  > Hiro, gdzie ?
                  > Koko, gdzie ?
                  >
                  > Warta Was zalała, czy nie daj boch, kabel od interneta Wam odcięli ?
                  >
                  > Ps. Hiro ? - ten ostatni wpis na "brazylijskim serialu pościgowym", to chyba do
                  >
                  > mnie nie był ? Napisz, gdzie się o coś do Ciebie przypierniczyłem :(A DLACZEGO
                  chyba??/wiesz kto mnie wkurzył!A tak swoją drogą gościowie wyzywali i mnie i
                  Ciebie i Ulę a mnie czepili się od tygodnia.Uprzedzałem ,żartowałem z xxx, aż w
                  końcu pojawił się zapchlony gnom jak filip i mnie wyzywa.CZłowiek nie świnia i
                  dużo zniesie ,ale że ten głupek jeszcze pisze! ma czas do końca tygodnia!
                  FORUM DEBILOWI TO Z GŁOWY WYBIJĘ!
                  KAŻDY JEGO POST OPATrZRĘ SWOIM.
                  Przepraszam PIOTRKOWIAN ZA PRANIE BRUDÓW!
                  POZDRO GORĄCE hiro
                • ula_ Re: Czy na tym forum nie ma już żadnego sympatycznego. 29.04.02, 16:27
                  j24 napisał(a):

                  > ... gorzowianina ? (jeden mniej sympatyczny na posteruku czuwa)
                  Aby napewno czuwa?
                  > Hiro, gdzie ?
                  > Koko, gdzie ?
                  Ula jest, jak zawsze :))
                  Gorzowianka.

                  Pozdrówka
              • hiro na picie w tygodniu -nie !sob. niedz. co 7 tygodni 08.03.02, 20:28
                j24 napisał(a):

                > hiro napisał(a):
                >
                > >>> Gość portalu: koko napisał(a):
                > >>> no,no Marek prawdziwy z Ciebie szef kuchni.
                >
                > >> Musimy się umówić na wielkie żarcie
                >
                > > ja też! obiecuję ,że nie będę gonił:)))))
                >
                > Ale pił BOSSdeBEST-a będziesz ?
                > Pozdro.

    • Gość: j24 Szczur na bambusie. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 08:44
      Dziś danie ekstremalne (Gnomek, na rodzimym podwórku mnie wkurzył).

      Przepis możliwy do zrealizowania na zajęciach szkoły przetrwania:
      - dowolne zwierzątko futerkowe,
      (może być ten szczur, co dwa tygodnie temu karmiłeś go szynką z puszki,
      co była zzieleniała, a potem pleśnią zakwitła,... ten sam co tydzień temu
      ukradł Ci jaszczurkę, co przy niej zamierzałeś świętować drugi miesiąc spędzony
      w jaskini,... ten sam, co wczoraj ugryzł Cię w ucho, gdy przydrzemałeś)

      - dowolny kij,
      (najlepszy byłby świeży pęd bambusa, ale z braku-laku możesz wędkę połamać na
      drobne, niech namięknie w wodzie, zanim złapiesz główne danie)

      - dowolne źródło ciepła
      (zalecane ognisko, ewentualnie ogień z beczki ze smołą)


      Sposób przyrządzenia:

      Dowolną metodą (poza granatem) pozyskane zwierzątko nabijasz na kijek, nad
      ogień, dawaj mu po futrze !, co tak długo uciekał,... nos przy okazji sobie
      rozwaliłeś, a potem jeszcze palca Ci odgryzł...

      Delektując się rychłą ucztą, uważaj, żeby danie zbytnio się nie przypiekło.

      Od gotowej strawy oddziel ogonek (może się przydać do pozyskania siostrzyczki
      obecnej strawy).

      Smacznego. BRRRR.... (ciekawe, czy ktoś dał radę to przeczytać do końca)

      • Gość: koko Re: Szczur na bambusie. IP: 217.97.234.* 08.03.02, 21:57
        heehheeheheheheheheheh.
        pozdro Marek i hiro
        • Gość: j24 Nawet Skośnooki czyta Wasze forum... IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 13:01
          Kurde, byłem w knajpie pod żółtym (czy jakimś innym) smokiem.
          Wot Kitajec, mój przepis na zwierza futerkowego sprzedaje, tytkę ryżu w wodzie
          tylko umoczył i zieleniny z trawnika przyciął.
          • j24 Dzisiaj ja do Kitajca w szpiegi idę 12.03.02, 13:55
            Razu pewnego, gdy byłem jeszcze młodym agentem, nogi zaniosły mnie do chińskiej
            knajpy. Będąc nieświadomym zagrożenia agentem, zamówiłem coś ostrego...
            Po zjedzeniu grzybów myszowatych (albo myszy grzybicznych), trafiłem na COŚ.

            COŚ spowodowało bezdech, zbladłem, skamieniałem, potem się zalałem..., koleżanka
            (obecnie żona) uratowała mnie wodą z butelki mineralną. PRZEŻYŁEM.

            W drodze "na druga szychta" wpadnę dzisiaj na coś na bambusie i wiadro ryżu.
            Pozdr
            J24
            • j24 Dzień po... 13.03.02, 07:28
              j24 napisał(a):

              > W drodze "na druga szychta" wpadnę dzisiaj na coś na bambusie i wiadro ryżu.

              Skończyło się na byle jakiej pizzy w byle jakiej knajpie, podanej po zadanym
              pytaniu: czym w ciągu pięciu minut mnie pani nakarmi :(((((
        • hiro Re: Szczur na bambusie. 12.03.02, 21:30
          Gość portalu: koko napisał(a):

          > heehheeheheheheheheheh.
          > pozdro Marek i hiro
          też pozdro
          i wszystkich forumowiczów z Piotrkowa!
          • ula_ Podobno fajne bułeczki :) 06.04.02, 10:13
            Nie wiem tylko czy na obiad toto, czy na kolację? Dzisiaj spróbuję (pierwszy
            raz):
            Bułki z mięsem

            SKŁADNIKI:
            4 bułki,
            3/4 szklanki mleka,
            1 średnia cebula,
            3 łyżki oleju,
            1 małe jabłko,
            15 dag resztek mięsa pieczonego,
            duszonego lub gotowanego (drób,
            wołowina,
            cielęcina),
            pieprz,
            sól

            Z bułek ściąć wierzchy, przycinając każdą na 2/3 wysokości. Wydrążyć większą
            część miękiszu, zalać go mlekiem (wierzchów nie wydrążać). Cebulę pokroić
            drobno, przesmażyć na oleju, nie rumieniąc. Jabłko obrać, pokroić na ćwiartki,
            oczyścić z gniazda nasiennego, zetrzeć na grubej tarce, włożyć do cebuli i
            przesmażyć do zmięknięcia. Mięso posiekać bardzo drobno lub zemleć. Miękisz
            dobrze odcisnąć z mleka (mleko zostawić). Wyrobić razem miękisz, cebulę z
            jabłkiem i mięso, dodając szczyptę pieprzu i sól. Wydrążone bułki nabijać na
            widelec, maczać szybko w mleku pozostałym po odciśnięciu miękiszu i napełniać
            przygotowanym farszem. W ten sam sposób maczać w mleku wierzchy bułek. Płaskie
            naczynie wysmarować tłuszczem, ułożyć na nim bułki, przykryć wierzchami,
            przyciskając je do farszu. Wstawić do piekarnika 200 st. C i piec bez
            przykrycia ok. 20 min. Gotowe bułki powinny być chrupkie.
            Smacznego.
            • Gość: ula_ Schab! ze śliwkami :))) IP: *.teleton.pl 10.04.02, 10:51
              Bułeczki były pyszne.
              A teraz schab :)) pieczony ze śliwkami.
              40 dkg schabu, kilka suszonych śliwek bez pestek, olej, sól, pieprz, majeranek,
              czosnek
              Schab umyć, natrzeć przyprawami i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
              Następnie naciąć na wylot w środku mięsiwa i wciskać ile się da śliweczek. Po
              nafaszerowaniu schabik podsmażyć ze wszystkich stron i na naczyniu żaroodpornym
              wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Wcześniej podlać troszkę wodą.
              Często w czasie pieczenia (ok. 1,5 godziny) polewać mięsko sosem. Pod koniec
              pieczenia podrzuić kilka śliwek i dopiec do miękkości.
              Paluszki lizać.
              Smacznego.
              • Gość: j24 Re: Schab! ze śliwkami :))) IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 07:30
                Nie macie wrażenia, że Ula jest kanibalem ?
                • ula_ Re: Schab! ze śliwkami :))) 11.04.02, 10:20
                  Gość portalu: j24 napisał(a):

                  > Nie macie wrażenia, że Ula jest kanibalem ?
                  Myśl co chcesz ;))
                  Dla takiego jedzonka...
                  :))

                  • j24 Ty łakomczuchu :) 11.04.02, 14:04
                    ula_ napisał(a):

                    > Gość portalu: j24 napisał(a):
                    >
                    > > Nie macie wrażenia, że Ula jest kanibalem ?
                    > Myśl co chcesz ;))
                    > Dla takiego jedzonka...
                    > :))
                    >

                    • hiro Re: Ty łakomczuchu :) 13.04.02, 01:30
                      j24 napisał(a):

                      > ula_ napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: j24 napisał(a):
                      > >
                      > > > Nie macie wrażenia, że Ula jest kanibalem ?
                      > > Myśl co chcesz ;))
                      > > Dla takiego jedzonka...
                      > > :))
                      > >schabik ze śliwkami jest the best!oj stary!żałuj!
                      > pozdro wasz stary i zniechęcony hiro!

                      • ula_ Re: Ty łakomczuchu :) 13.04.02, 10:33
                        hiro napisał(a):

                        > > >schabik ze śliwkami jest the best!oj stary!żałuj!
                        > > pozdro wasz stary i zniechęcony hiro!
                        No pewno, że de best;)
                        Schab wogóle smaczny jest ;)))
                        Czemu stary i zniechęcony Hiro?
                        Co tam starość, tego nie zmienimy, ale zniechęcać się nie musisz ;))
                        Pozdrówka
                        p.s. Kto podrzuci jakiś nowy przepis na pyszne jedzonko?
                        Może być Schab ;))

                      • j24 Re: Ty łakomczuchu :) 15.04.02, 08:14
                        hiro napisał(a):

                        >>schabik ze śliwkami jest the best!oj stary!żałuj!
                        > pozdro wasz stary i zniechęcony hiro!

                        Hiro, diabli wiedzą czemu się złościsz. Nie złość się i nie zniechęcaj.
                        Pogadaj z nami, albo pomyśl jak te pierniki w końcu przegonić :)
                        • schab Re: Ty łakomczuchu :) 15.04.02, 12:29
                          Lubię schab w sosie beszamelowym (nie wiem czy dobrze napisałem).
                          • ula_ Re: Ty łakomczuchu :) 16.04.02, 00:19
                            schab napisał(a):

                            > Lubię schab w sosie beszamelowym (nie wiem czy dobrze napisałem).

                            Nie jadłam :( Dużo straciłam?
                          • ula_ Re: Ty łakomczuchu :) 17.04.02, 15:38
                            schab napisał(a):

                            > Lubię schab w sosie beszamelowym (nie wiem czy dobrze napisałem).
                            Przepis, o przepis proszę :))

                        • hiro Re: Ty łakomczuchu :) 15.04.02, 17:31
                          j24 napisał(a):

                          > hiro napisał(a):
                          >
                          > >>schabik ze śliwkami jest the best!oj stary!żałuj!
                          > > pozdro wasz stary i zniechęcony hiro!
                          >
                          > Hiro, diabli wiedzą czemu się złościsz. Nie złość się i nie zniechęcaj.
                          > Pogadaj z nami, albo pomyśl jak te pierniki w końcu przegonić :)

                          gadanie z wami to naprawdę bardzo przyjemne zajęcie !
                          wiesz co mnie złości?...
                          kogo zniechęciłem-wystąp!
                          cokolwiek bym tu nie pisał to się uśmiecham! jak można forum poważnie traktować:)
                          nie byłby to przypadkiem przerost formy nad treścią!:-)
                          apropos pierniczków-damy radę!jak nie my to nasze dzieci!:-)
                          pozdro hiro
                          • j24 "apropos pierniczków-damy radę" - HIRO 17.04.02, 09:57
                            hiro napisał(a):

                            >> Pogadaj z nami, albo pomyśl jak te pierniki w końcu przegonić :)

                            > gadanie z wami to naprawdę bardzo przyjemne zajęcie !
                            > apropos pierniczków-damy radę!jak nie my to nasze dzieci!:-)

                            Może Schab pomoże ?
                            • ula_ Re: 27.04.02, 12:55
                              hiro napisał(a):

                              > apropos pierniczków-damy radę!jak nie my to nasze dzieci!:-)
                              No i daliśmy radę! :)
                              Wy też dacie!
                              Piotrków na pierwszą stronę!!!
                              Pozdrówka :)
                              • hiro Re: 27.04.02, 18:04

                                > Wy też dacie!
                                > Piotrków na pierwszą stronę!!!
                                > Pozdrówka :)
                                no właśnie~!
                                • schab Re: 29.04.02, 09:24
                                  jestem!
                                  • ula_ Coś z niczego 29.04.02, 16:29
                                    Kto zna przepisy, na szybkie, smaczne dania?
                                    No kto???
                                    Pliz! Pomocy!
                                    • schab Re: Coś z niczego 30.04.02, 12:02
                                      Czajnik, kran, odkręcić kran, wlać wodę do czajnika tak 3/4 objętości, włączyć
                                      gaz bądź prąd, czekać( w zależności od ciśnienia barometrycznego - a tak swoją
                                      drogą to na jakiej wysokości npm leży Gorzów - odczekać aż pojawią się bąbelki
                                      i para nasycona, im wyżej położone miasto, tym mniejsze ciśnienie i woda wrze w
                                      mniejszej temperaturze - to tak na marginesie), wyjąć szklankę w międzyczasie,
                                      wsypać czaj granulki lub liście ilość w zależności od potrzeb, zalać wrzątkiem,
                                      osłodzić do smaku, można coś wrzucić np. cytrynę. Smacznego!
                                      Jest to w zasadzie jedyny przepis który znam i którym mogę się pochwalić!
                                      • ula_ Re: Coś z niczego 30.04.02, 14:13
                                        schab napisał(a):

                                        >... Jest to w zasadzie jedyny przepis który znam i którym mogę się pochwalić!
                                        Gratulacje!
                                        Jestem pod wrażeniem Twojego talentu kulinarnego! ;)
                                        Czy ktoś zna coś bardziej wypełniającego żołądek? Bo na przepisie Schaba
                                        umarłabym z głodu ;)
                                        Pozdrówka cieplutkie :)
                                • hiro Re: 01.05.02, 00:33
                                  hiro napisał(a):

                                  >
                                  > > Wy też dacie!
                                  > > Piotrków na pierwszą stronę!!!
                                  > > Pozdrówka :)
                                  > no właśnie~!

                                  no to się od jednego gościa doczekałem!
                                  • ula_ Re: 01.05.02, 09:56
                                    hiro napisał(a):

                                    > no to się od jednego gościa doczekałem!
                                    W tam, wrzuć na luz :)
                                    Zrobiłam pyszny smalczyk, paluszki lizać...z cebulką i skwareczkami...mniam
                                    :))
                                  • ula_ Re: 02.05.02, 15:39
                                    Hiro! A strusimi jajami to tylko rzucać można, czy jajecznicę da się zjeść?
                                    A jeśli tak, to dla jak licznej grupy jedno strusie jajo?
                                    ;))
                                    Pozdrówka serdeczne :)
                                    • j24 Uli to już na gorzowskim forum wcale :((( 06.05.02, 12:48
                                      ula_ napisał(a):

                                      > Hiro! A strusimi jajami to tylko rzucać można, czy jajecznicę da się zjeść?
                                      > A jeśli tak, to dla jak licznej grupy jedno strusie jajo?

                                      Właśnie Hirciu, co z tymi fotkami z jajcarskiej imprezy w Skwierzynie ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka