twa_live 06.03.10, 00:26 www.youtube.com/watch?v=25ggLQJiqVs&NR=1 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka_online Re: Piosenka dla wszystkich...do przemyślenia 11.03.10, 21:44 www.youtube.com/watch?v=2z2WzDie93s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Piosenka dla "lechowskich" 11.03.10, 22:04 www.youtube.com/watch?v=gtM7oP88vNY&feature=related sluchajac dobrze czytac slowa... Zbyt stary żeby nosić broń i walczyć jak inni wyznaczono mi z łaski poślednią rolę kronikarza zapisuję - nie wiadomo dla kogo - dzieje oblężenia mam być dokładny lecz nie wiem kiedy zaczął się najazd przed dwustu laty w grudniu wrześniu może wczoraj o świcie wszyscy chorują tutaj na zanik poczucia czasu POZOSTAŁO NAM TYLKO MIEJSCE PRZYWIĄZANIA DO MIEJSCA JESZCZE DZIERŻYMY RUINY ŚWIĄTYŃ WIDMA OGRODÓW I DOMÓW JEŚLI STRACIMY RUINY NIE POZOSTANIE NIC piszę tak jak potrafię w rytmie nieskończonych tygodni poniedziałek: magazyny puste jednostką obiegową stał się szczur wtorek: burmistrz zamordowany przez niewiadomych sprawców środa: rozmowy o zawieszeniu broni nieprzyjaciel internował posłów nie znamy ich miejsca pobytu to znaczy miejsca kaźni czwartek: po burzliwym zebraniu odrzucono większością głosów wniosek kupców korzennych o bezwarunkowej kapitulacji piątek: początek dżumy sobota: popełnił samobójstwo N.N. niezłomny obrońca niedziela: nie ma wody odparliśmy szturm przy bramie wschodniej zwanej Bramą Przymierza wiem monotonne to wszystko nikogo nie zdoła poruszyć unikam komentarzy emocje trzymam w karbach piszę o faktach podobno tylko one cenione są na obcych rynkach ale z niejaką dumą pragnę donieść światu że wyhodowaliśmy dzięki wojnie nową odmianę dzieci nasze dzieci nie lubią bajek bawią się w zabijanie na jawie i we śnie marzą o zupie chlebie i kości zupełnie jak psy i koty WIECZOREM LUBIĘ WĘDROWAĆ PO RUBIEŻACH MIASTA WZDŁUŻ GRANIC NASZEJ NIEPEWNEJ WOLNOŚCI PATRZĘ Z GÓRY NA MROWIE WOJSK ICH ŚWIATŁA SŁUCHAM HAŁASU BĘBNÓW BARBARZYŃSKICH WRZASKÓW DOPRAWDY NIEPOJĘTE ŻE MIASTO JESZCZE SIĘ BRONI oblężenie trwa długo wrogowie muszą się zmieniać nic ich nie łączy poza pragnieniem naszej zagłady Goci Tatarzy Szwedzi hufce Cesarza pułki Przemienienia Pańskiego kto ich policzy kolory sztandarów zmieniają się jak las na horyzoncie od delikatnej ptasiej żółci na wiosnę przez zieleń czerwień do zimowej czerni []tedy wieczorem uwolniony od faktów mogę pomyśleć o sprawach dawnych dalekich na przykład o naszych sprzymierzeńcach za morzem wiem współczują szczerze ślą mąkę worki otuchy tłuszcz i dobre rady nie wiedzą nawet że nas zdradzili ich ojcowie nasi byli alianci z czasów drugiej Apokali psy synowie są bez winy zasługują na wdzięczność więc jesteśmy wdzięczni nie przeżyli długiego jak wieczność oblężenia CI KTÓRYCH DOTKNĘŁO NIESZCZĘŚCIE SĄ ZAWSZE SAMOTNI obrońcy Dalajlamy Kurdowie afgańscy górale teraz kiedy piszę te słowa zwolennicy ugody zdobyli pewną przewagę nad stronnictwem niezłomnych zwykłe wahanie nastrojów losy jeszcze się ważą CMENTARZE ROSNĄ MALEJE LICZBA OBROŃCÓW ALE OBRONA TRWA I BĘDZIE TRWAŁA DO KOŃCA I JEŚLI MIASTO PADNIE A OCALEJE JEDEN ON BĘDZIE NIÓSŁ MIASTO W SOBIE PO DROGACH WYGNANIA ON BĘDZIE MIASTO patrzymy w twarz głodu twarz ognia twarz śmierci najgorszą ze wszystkich - twarz zdrady I TYLKO SNY NASZE NIE ZOSTAŁY UPOKORZONE I TYLKO SNY NASZE NIE ZOSTAŁY UPOKORZONE I TYLKO SNY NASZE NIE ZOSTAŁY UPOKORZONE Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Piosenka dla nikogo 12.03.10, 00:11 www.youtube.com/watch?v=VyXsRzR0ioA Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 02:55 "....A świat odkrywa na nowo wciąż dramaty moje Śmiejąc się z nich do rozpuku, zamiast je zrozumieć...." Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 03:13 "Świata nie naprawisz. Nie jest tego wart." www.youtube.com/watch?v=Gra73UcKeoA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 03:19 A Wszechświat? www.youtube.com/watch?v=DXbcWBOQ8sg Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 03:33 Też nie. Nic nie jest wieczne. www.youtube.com/watch?v=Dx11oNHPDrA&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 03:42 Osobliwość jest! patrz.pl/filmy/roy-etzel-dolannes-melody-609235 Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 03:52 I głupota niestety. Czas do łóżka. Na sen: www.youtube.com/watch?v=h17e_XQHyrQ&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 03:56 Sen to zwykłe marnowanie czasu! postepy.camk.edu.pl/jks-antropic.html Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 04:07 ...noce są czasem, który nie śpi... czytaj więc nadal, podczas gdy dzień kona a Szachrazad opowiada Twoje dzieje... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 04:17 Vivere non est necesse, navigare necesse est... w841.wrzuta.pl/audio/855PVWiv6yx/il_divo_-_caruso Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 04:29 Muzyka Japonii. Skąpo z klepsydry odrywają się krople powolnego miodu czy też niewidzialnego złota, które w czasie powtarzają wątek wieczny i kruchy, tajemny i jasny. Lękam się, że każda będzie ostatnią. Należą do wracającego wczoraj. Z jakiej świątyni, z jakiego ulotnego ogrodu na górze, z jakich bezsenności nad nieznanym mi morzem, z jakiego wstydu melancholii, z jakiego straconego i odzyskanego wieczora przybywają do mnie - ich odległego jutra? Nie dowiem się. Nieważne. W tej muzyce jestem ja. I się wykrwawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 04:42 na dobranoc "Nessun dorma" :-))) bogsiel.wrzuta.pl/audio/5x9FjCp2IT5/opera_-_puccini_-_turandot_-_luciano_pavarotti_andrea_bocelli_-_nessun_dorma Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla nikogo 12.03.10, 04:59 Dziękuję :-))) Na dobranoc - Spiskowcy: W centrum Europy spiskują. Dzieje się to w roku 1291. Są to ludzie z różnych plemion, wyznający różne religie, mówiący różnymi językami. Podjęli dziwną decyzję: postanowili być rozsądni. Postanowili zapomnieć o różnicach i uwydatnić podobieństwa. Byli żołnierzami Konfederacji, a później najemnikami, gdyż byli biedni i posiedli zwyczaje wojny i wiedzieli, że wszelkie przedsięwzięcia człowieka są równie daremne. Byli Winkelriedem, który wbija sobie w pierś nieprzyjacielskie lance, by ich towarzysze mogli iść dalej. Są chirurgiem, pasterzem czy prawnikiem, ale są też Paracelsusem i Amielem, i Jungiem, i Paulem Klee. W centrum Europy, na wyżynach Europy, rośnie wieża rozumu i nieporuszonej wiary. Kantonów jest teraz dwadzieścia dwa. Kanton genewski, ostatni, jest jedną z moich ojczyzn. Jutro będą całą planetą. Być może to, co mówię, nie jest prawdą. Oby było prorocze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: n Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 07:39 www.youtube.com/watch?v=Y7S8p-UFKIk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 12.03.10, 18:22 Etam... etam... szokora.wrzuta.pl/audio/1gsC5C5jxXc/swietliki_-_filandia Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 01:24 Więc jednak niczego nie będzie....... ak4sha.wrzuta.pl/audio/0WTKNOTkWyC/budka_suflera_-_zapach_kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 01:38 Jak będziesz wrzucał takie tytuły, to Al Pacino będzie wciaż tańczył tango. Nie pamiętam już z kim, może z tą Panią? www.youtube.com/watch?v=gr_4Frur4wU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 01:46 Ale żeby aż do pierwszej krwi? :-) www.youtube.com/watch?v=qYLjGnO9vVk Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 01:56 Krew jest nieodzowna :-))) www.youtube.com/watch?v=JZ1h5gFhlsg Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 02:04 A może odrobina Metaxy Centenary Private Reserve? www.youtube.com/watch?v=6Fuc20fzd-k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 02:16 Grek Zorba wciąż tańczy, ale... Nikt już nie zdąży zabić morderców... ... www.youtube.com/watch?v=iKb7cHP4uPw&feature=related ... Metaxa nie, może być Ouzo. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 02:21 Kanton Uri do Kantonu Genewa ! kaaz.wrzuta.pl/audio/7oEpe2joUgi/12._g.rossini-wilhelm_tell Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 02:35 ;-))) www.youtube.com/watch?v=Gdvrzw1RFr0&feature=player_embedded Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 02:38 Con piacere estremo cresce :-) piechu9.wrzuta.pl/audio/6mBnjSzQTpz/andrea_bocelli_laura_pausini_-_vivo_per_lei Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 02:49 Amor che al cor gentil ratto s'apprende :-))) www.youtube.com/watch?v=P3fulF47Wp8 Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 02:51 And now for something completely different! www.youtube.com/watch?v=6ilX1GyGRAI Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 03:08 zawsze można myśleć że nie powinno być rzeczy bez znaczenia rzuconych na ziemię zgrabiałych przerośniętych słów przez które widać kości ale zbyt dużo jest do stracenia między jednym a drugim złamaniem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 03:13 Nie, jeśli użyjemy gwoździ śródszpikowych! ewka50.wrzuta.pl/audio/2N1THvEvTCl/marek_torzewski_nie_ma_rady_na_milosc_zla. Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 03:29 Ołówki i gwoździe, gwoździe i ołówki... W wiedeńskim muzeum zbrodni eksponatem jest ten, którym pewna jejmość zadźgała swojego ukochanego. Pewnie był to człowiek bez właściwości i pijał nad Dunajem czerwone wino - za to, co się śniło czerwone wino - za to, czego nie wiem czerwone wino - za miłość czerwone wino - za Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 03:42 Dobrze, ale tylko "Chateau Margaux cinquieme grand cru:-) Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 03:55 Czyli staromodnie. A ja lubię poeksperymentować z nowościami. Bardzo dobry jest carmenere z chilijskiej Echeverii, ale nad Dunajem to jednak Heurigen :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 04:04 Cóż, my tu nad Sanem uwielbiamy "Leśny dzban" i "Perłę tarnobrzeską", niestety nie pamiętam roczników :-) Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 04:15 Coś mnie ominęło, nie poznałem. Ale drzewiej byłem koneserem pomonowskich trunków. "Kwiat jabłoni" i "Rubin" to wina mojej młodości :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 04:23 Na dobranoc musimy jednak wrócić do Sorrento..... www.youtube.com/watch?v=X_Hr_1zhjkM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 13.03.10, 04:30 Nie zapominajmy też o Santorini... www.youtube.com/watch?v=XzruJkrcUTI&translated=1 ... Santorini białe wytrawne i kałamarnice do niego :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: n Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 11:31 gajdol.wrzuta.pl/audio/2We6XT9pvAM/pink_-_i_don_t_believe_you Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 14.03.10, 13:44 Jeszcze raz. For You: Ciągle jeszcze pamiętam Hotel Chelsea i Ciebie Twoje słowa odważne i słodkie Gdy w pościeli wymiętej całowałaś mnie wszędzie limuzyny czekały pod oknem Były jakieś powody i był Nowy Jork goniliśmy za forsą i seksem Robotnicy w piosenkach rzecz tę zwali miłością i zapewne nazywają dziś jeszcze A potem odeszłaś Czyż nie tak kochanie ? Odwróciłaś się do tłumu plecami Odeszłaś i nigdy nie słyszałem Cię więcej: Chcę ciebie nie chcę ciebie chcę ciebie nie chcę ciebie To brzmiało mniej więcej tak Ciągle jeszcze pamiętam Hotel Chelsea i Ciebie o Twym sercu krążyły legendy Powtarzałaś mi w kółko że wolisz przystojnych ale dla mnie zrobiłaś wyjątek Wygrażałaś pięściami tym którzy jak my pozbawieni piękna są niczym Lecz po chwili dodałaś: Nie ma się czym przejmować jesteśmy wstrętni lecz mamy muzykę A potem odeszłaś Czyż nie tak kochanie ? Odwróciłaś się do tłumu plecami Odeszłaś i nigdy nie słyszałem już więcej: Chcę ciebie nie chcę ciebie chcę ciebie nie chcę ciebie To brzmiało mniej więcej tak Nie chcę przez to powiedzieć że Cię bardzo kochałem Trudno było minęło i przeszło Ciągle jeszcze pamiętam Hotel Chelsea i Ciebie lecz nie myślę o Tobie zbyt często Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: n Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 22:45 pomyłka piosenka nie dla ciebie wierszyk nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 14.03.10, 23:40 Przepraszam, wziąłem Cię za kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: n Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 00:10 www.youtube.com/watch?v=XEql6ox6fUU Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 15.03.10, 00:39 Cóż, są rzeczy, których kupić nie można. Wszystkie inne stracisz prędzej czy później. Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live 04.20 15.03.10, 04:20 Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me, I'm not sleepy and there is no place I'm going to. Hey! Mr. Tambourine Man, play a song for me, In the jingle jangle morning I'll come followin' you... www.youtube.com/watch?v=IC5UJajo73s&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: N;) 15.03.10, 12:52 Znakomita piosenka, a metoda testowania (dosłownie) uniwersalna i sprawdzona....wystarczy wycieczka w Bieszczady i już wszystko jasne;) "Nie dla takich jest grani szczyt" Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: N;) 15.03.10, 19:20 anonimowo.wrzuta.pl/audio/2IZUpVrOFph/leszek_dlugosz_takze_i_ty Odpowiedz Link Zgłoś
polak_katoliklive Re: N;) 15.03.10, 20:36 www.youtube.com/watch?v=raerE_zUfCA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: TWA 15.03.10, 21:11 Rozumiem, że swoją piosenkę adresujesz do nastolatek, wiec ja wrzucę coś dla starszych pań;) www.youtube.com/watch?v=CXdfI8lPmyE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: TWA 15.03.10, 21:31 Do nastolatek? Nie. Myślałem o kimś, kogo już nie ma... Szary człowiek. Niezbadany los sprawił, że nie kochała go pewna kobieta. Ta historia jest historią kogokolwiek, ale ze wszystkich historii pod księżycem najbardziej boli. Może myślał chwilę o samobójstwie. Przecież nie mógł wiedzieć, że ten miecz, ten piołun, ta agonia to był talizman, jaki mu zesłano, by mógł osiągnąć stronicę żyjącą wysoko ponad ręką, która ją pisze, ponad wysokim kryształem gotyku. Gdy ukończył swą pracę, był na powrót szarym człowiekiem, który gubi się wśród ludzi. Pozostawił nam rzeczy nieśmiertelne. A panowie jak zwykle przy barze, pijmy zatem: www.youtube.com/watch?v=47_5LiGWPgg Odpowiedz Link Zgłoś
polak_katoliklive Re: TWA 15.03.10, 21:38 www.youtube.com/watch?v=GeisCvjwBMo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: TWA 15.03.10, 21:58 Bix i Eddie Lang grali w piłkę... I'm coming Virginia... Gdzie też leży Bix, a gdzie Eddie Lang? O ile mil od siebie ich dwie nicości, które jakiejś przyszłej paryskiej nocy będą walczyć: gitara przeciw trąbce, gin przeciw złemu losowi, jazz... www.youtube.com/watch?v=knU-r_6DylM&feature=PlayList&p=5CAC40B7C3B00131&playnext=1&playnext_from= PL&index=6 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: n Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 22:35 www.youtube.com/watch?v=Fnn9JlqqTE4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: n Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 16:48 www.youtube.com/watch?v=511Mq7vNim0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.range86-132.btcentralplus.com 18.03.10, 18:07 www.youtube.com/watch?v=-bjv-plgj6I&feature=fvw Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 20.03.10, 04:37 Mmm... I wear black on St. Germain des Pres Feelings in the air that love today It's true I don't believe in love beyond the grave But then I listen to a trumpet play... www.youtube.com/watch?v=bifxw9C9RJk&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Sunday morning 21.03.10, 06:04 www.youtube.com/watch?v=zZXZ2wWmARY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: n Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 23:39 www.youtube.com/watch?v=iP9xMobANJM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lokkator Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 23:46 www.youtube.com/watch?v=7wChlvZbXjY Naprawdę Tuwim. Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 23.03.10, 23:49 www.youtube.com/watch?v=lfegOxTCuOQ&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.range86-132.btcentralplus.com 24.03.10, 00:50 Co Jane zrobiła z Chopinem www.youtube.com/watch?v=oG9ZJe2pjBM Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 24.03.10, 01:21 Nic takiego. Posłuchaj co zrobił z nim Morrison. www.youtube.com/watch?v=c6IKfLnncvo&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.range86-132.btcentralplus.com 24.03.10, 01:37 No tak ale ten Polonezik As-dur dopiero pod koniec, Jane zaspiewała całą "deszczówkę". w sumie to Chopin nie był zby często inspiracją, ta jak np. Musorgski: www.youtube.com/watch?v=yyys4gm01A8 Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 24.03.10, 01:50 No bo za Chopina wzięli się chyba tylko Doorsi. Gdzieś czytałem, że Riders on the Storm też było inspirowane jego muzyką. A tu masz "klasyczny" hicior Acceptu: www.youtube.com/watch?v=xDKB-kXlvTc&feature=PlayList&p=DC5C5253A02C6212&playnext=1&playnext_from=P L&index=62 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.range86-132.btcentralplus.com 24.03.10, 02:06 Fajnie, że mi przypomniałeś Accept, ale ja jeszcze wrócę do Chopina, bo człowiek zamiast najpierw sprawdzić.... I proszę co nasze chłopaki potrafią: www.youtube.com/watch?v=gYLMlR9BOH8 polecam również Etiudę rewolucyjną i inne utwory Chopina w ich wykoaniu. Potęga, cały czas ciary mnie przechodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 24.03.10, 02:24 Rzeczywiście świetne. Ten, który zapodałeś kojarzy mi się z jakąś niegdysiejszą czołówką tv chyba z lat 80-tych, a te z tym cukierkowym wyciskaczem łez, jak już jesteśmy przy Chopinie: www.youtube.com/watch?v=VtoN7ISeGF8&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 25.03.10, 01:35 stormbringer.wrzuta.pl/audio/8HRXzVdEiJZ/19._jacek_kaczmarski_-_niech... Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 25.03.10, 05:07 stormbringer.wrzuta.pl/audio/03GCAjWzmrh/19._kaczmarski_gintrowski_lapi_nski_-_kanapka_z_czlowiekiem_linke Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re: Piosenka dla uzależnionych 02.04.10, 10:27 Zaniedbany wątek, a szkoda! www.youtube.com/watch?v=inTeQ63Pn7Q&feature=player_embedded# Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 02.04.10, 13:04 Ojej, odgrzebujesz stare loginy, a ja dopiero obiecałem, ze już będę grzeczny. Ale co tam, wątek fajny faktycznie: www.youtube.com/watch?v=iVGFKU1aAv4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miszcz Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.10, 13:22 www.youtube.com/watch?v=CUxgeiLQa0w Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re: Do/dla Fanki! 03.04.10, 00:15 Dzwoniłam, ale nie odbierasz! www.youtube.com/watch#!v=jQcNiD0Z3MU&feature=fvw Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Do/dla Fanki! 03.04.10, 20:44 Ja też dla Fanki: www.youtube.com/watch?v=EBTWnFiILgY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Od Fanki! 04.04.10, 10:57 Dla Wampirzątka -TWA;) www.youtube.com/watch?v=UgbcuKbUEtY Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 16:58 znalezionym gdzieś o zmierzchu z piosenkami, jak z włóczęgą łatwo zacząć, trudno przestać... ;-))) www.youtube.com/watch?v=vOnuBVARzVw&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 20:16 ...w jednym ze stu tysięcy jednakowych miast;) www.youtube.com/watch?v=5o3sugZtDkA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 20:35 No to niech będzie Amsterdam: www.youtube.com/watch?v=_VZr_H0D--Y Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 20:56 Gdziekolwiek....;) www.youtube.com/watch?v=Kh82Oau-u_k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 21:08 Coś, co bardzo przypomina miłość: www.youtube.com/watch?v=bzg9mICO74E Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 21:12 Bardzo, bardzo....coraz bardziej;) www.youtube.com/watch?v=ORInuOKuiHg Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 21:24 Zawsze tak mówicie, ale żeby potem usmażyć naleśniki, a gdzieżby dzierzby znad wierzby ;-))) www.youtube.com/watch?v=EkZVos6SBBc&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 21:41 No dobrze, podukuczałem Ci, teraz na poważnie. O tą piosenkę chodziło? ylka.wrzuta.pl/audio/1fxPPElkegl/renata_przemyk_-_nie_ty_to_ktos Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 22:00 Nic nie rozumiesz....;) O tą... www.youtube.com/watch?v=RHrT2x8_S6Q Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 05.04.10, 22:36 Aha... www.youtube.com/watch?v=UJPieyzL-kg To dobranoc :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 06.04.10, 09:47 Dla sympatycznego (w porywach;) Wampirzątka, na dobry dzień...mniej ambitnie, ale za to jak wesoło!;) www.youtube.com/watch?v=FGy1S_JyB3k Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 06.04.10, 12:59 Jaki tam dobry, pada, a chciałem pójść na tego Rakoczego zobaczyć bramę cmentarza, którą Mykoła polecał. Tu masz wesołą piosenkę i wileński asfalt zamiast paryskiego bruku, cudo: www.youtube.com/watch?v=ibKkvXiWi5A Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 06.04.10, 14:47 No tak, pamiętam...;) Skoro już przypomniałeś Mykołę, jedyne skojarzenie z nim jest biesiadno-kabaretowe www.youtube.com/watch?v=vCOQnuQhMck A Rakoczego odpuść na razie, głównie ze względu na odległość, chociaż piesze wędrówki mają swój urok;) Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 06.04.10, 15:51 Mnie się z biesiadami to kojarzy, nie wiem dlaczego: www.youtube.com/watch?v=fNU2Q7_s8TU A łazić po Przemyślu i okolicach bardzo lubię. Sorry, że linkuję, ale szlag mi trafił baterie do myszki i niewygodnie mi się kopiuje. forum.gazeta.pl/forum/w,62,109636881,109638401,Re_Rozmowy_przy_Swiatecznym_Stole_.html Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 06.04.10, 19:37 No tak, wyobraźnia to potęga;) A dla Ciebie, ku przestrodze, piosenka chemiczna;) OTTO raz jeszcze www.youtube.com/watch?v=4hgwb15DUgU P.S. Nie zapominaj, że obiecałeś poprawę, uhm... Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 06.04.10, 21:46 Ja się nie znam na chemii. Gdy zapytałem panią od chemii o skład koktajlu Mołotowa i sposób mieszania, zrobiła taką aferę, że już na zawsze straciłem zainteresowanie tym przedmiotem. Konsekwentnie przez dwa lata bywałem wyłącznie na klasówkach, ale to było na zasadzie 3xZ, więc nic mi w głowie nie zostało. Ale walczyka proszę, najwyżej sobie skorygujesz ;-))) zen11.wrzuta.pl/audio/10VonuWh4bM/golec_uorkiestra_-_walc_chemiczny Ps. Jestem grzeczny przecież. O co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 07.04.10, 05:29 www.youtube.com/watch?v=y-cHHNEYze8&feature=related :) Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 07.04.10, 07:03 Na dzień dobry, dla Ciebie :-))) keisuke.wrzuta.pl/audio/84KV4GnnxmS/morphine_-_you_look_like_rain Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 08:34 Obyś zawsze był tym, kim chciałbyś być. Dobrego dnia, Wampirzątko;) www.youtube.com/watch?v=nCygIFPc9Gk Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 10:51 Jak już przypomniałaś o Stingu, to napiszę, że zawsze chciałem być wampirem ;-))) www.youtube.com/watch?v=5i_0PkOqLKA&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 13:30 Aaa...jeśli Sting, to proszę bardzo. www.youtube.com/watch?v=aZjmrb3bjVo&feature=related Jak dla mnie, bezkonkurencyjne;) Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 13:50 No, może. Ja Stinga prawdę mówiąc tak średnio lubię, ale "Moon over Burbon Street" jest o wampirze. Czyli dla mnie bezkonkurencyjne naturalnie ;-))) Nie wiem, co by Ci wrzucić, to pomimo środku dnia Morphine raz jeszcze. Mało u nas znani, a szkoda. To kawał dobrej muzyki: www.youtube.com/watch?v=ev3h4Ifo48M&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 14:11 Wobec tego, zatrzymajmy się na chwilę...;) www.youtube.com/watch?v=YwGnrqlHSfc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 14:18 To kawałek z płyty "Cure for pane". Proszę i spadam oglądać bramę na Rakoczego :-))) www.youtube.com/watch?v=985JGeGq_tc Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 20:17 Czas ocieplić klimat....wiosna;) www.youtube.com/watch?v=YV7UwXUtkXA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 21:07 Znów nam ubyło lat... No to to: www.youtube.com/watch?v=AE_yzXItNT0 I o wiośnie też będzie. Historycznie i malarsko: maliniak999.wrzuta.pl/audio/5vwfI5wTqv4/wiosna_1905_maslowski Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 21:15 Poprawka, bo tam się coś zacięło: stormbringer.wrzuta.pl/audio/8f2bHxz1evp/13._gintrowski_kaczmarski_lapinski_-_wiosna_1905_r._maslowski Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 21:23 Na dobranoc dla wszystkich "gente da minha terra". Dla Wampirków też;) www.youtube.com/watch?v=XQrq7nLPHEw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 08.04.10, 21:33 Na dobranoc Hugo Wolf, bo przewrotny jestem: www.youtube.com/watch?v=ff6BpOoFRWE&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 09.04.10, 09:23 I jak Ci tam w tym niebie Czy z góry widać sens Czy dalej chce się wiedzieć Co jeszcze wyżej jest... www.youtube.com/watch?v=iJuW2GKlZLQ&feature=related Takie smutne dzień dobry. Lubiłem Malcolma McLarena... Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 09.04.10, 18:57 W niebie, niebiańsko...;) www.youtube.com/watch?v=G3IfK8Im-Og&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 09.04.10, 19:17 I jak Ci tam, w tym niebie Czy przydałby się swetr Bo za cholerę nie wiem Jak w kwietniu w niebie jest... www.youtube.com/watch?v=4KAiIdYUdA4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 09.04.10, 19:27 Reagujesz błyskawicznie....jestem pod wrażeniem, ale wyjdź czasem na spacer....warto;) www.youtube.com/watch?v=CWY6ZLUzeEw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 09.04.10, 19:42 No przecież chodzę codziennie po obiedzie. I patrzę i chyba nikt poza mną tego nie robi, bo odpowiedzi żadnych się nie doczekałem. Poza tą, że ptak odleciał hen... A dzisiaj piwkowałem sobie pod zamkiem i gapiłem się na wiewiórki i ciągle nie wiem, dlaczego w Przemyślu mówi się na nie Basia, bo gdzie indziej nie... A na nocne spacery mnie nie namawiaj, bo mam w planie okolice rzeźni nad Sanem za statoilem. Jeszcze Pysia przestraszę ;-))) www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=aEK9yi3KS4I Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 15.04.10, 23:04 We want to be saved But our final truth depends on time www.youtube.com/watch?v=CeRIzW9usAo Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 17.04.10, 15:16 It ain't time yet for the chocking So now we can see the movie and see each other truly In the death car we're alive... www.youtube.com/watch?v=sG2Vj86B2hg Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 17.04.10, 15:26 www.youtube.com/watch?v=ZOG2P9yjnJc :( Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 17.04.10, 16:52 Czemu tak :( ? www.youtube.com/watch?v=ySVWeao57m8&feature=PlayList&p=42E5282F483EC721&playnext_from=PL&pl aynext=1&index=3 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 17.04.10, 17:44 In three more days, I'll leave this town And disappear without a trace. www.youtube.com/watch?v=g1Ert6Pk4nk Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 18.04.10, 13:23 Hmm... www.youtube.com/watch?v=GuwNpB-lrKk&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 18.04.10, 22:02 Lubię zmiany;) www.youtube.com/watch?v=GdBwogT9sQQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 18.04.10, 22:35 Ja nie bardzo, ale moja żona lubi, a ja lubię moją żonę :-))) www.youtube.com/watch?v=GJLf4BhwGvI&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Na przystanku PkS-u... 18.04.10, 22:48 Szczęścia życzę, jak zawsze;) A ja "cichutko zamknę za sobą drzwi"... www.youtube.com/watch?v=4emPnfRm8-w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Na przystanku PkS-u... 18.04.10, 23:13 Nie możesz, nikt nie może... www.youtube.com/watch?v=6RdzJxhfyxQ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Na przystanku PkS-u... 04.05.11, 17:38 In spite of me... www.youtube.com/watch?v=egqI84zsnYw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re: Piosenka dla uzależnionych 03.04.10, 22:31 Jak słyszę dziecięce lalalala, to mam tylko jedno skojarzenie:) www.youtube.com/watch?v=deyc4uLg8ew Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 04.04.10, 18:35 A ja mam takie: jaform.wrzuta.pl/audio/3cMAwVyEmot/jan_krzysztof_kelus_-_piosenka_zeglarska Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.10, 20:47 Valmont przypomniała mi Włodzimierza Nahornego, genialnego kompozytora. aranżera, saksofonistę i pianistę. "Jej portret" - ballada w rytmie walca angielskiego, koniecznie posłuchajcie, co Włodzio wyprawia w tle. www.youtube.com/watch?v=OjfHrQHU8EI&feature=related a tu Mec z nieżyjącą już niestety Łucją Prus i też Włodzio przy fortepianie www.youtube.com/watch?v=ko2e6VK1Cpc&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 05.04.10, 21:02 No tak, "był jazz". Chciałem niedawno puścić kolegom z Krakforum "Ach, to był szał, gdy Duduś grał na saksofonie", ale nigdzie nie ma. Melomanów też jak na lekarstwo, no to się Kofty uczepię, proszę: www.youtube.com/watch?v=2K6kuLupSi8 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.range81-154.btcentralplus.com 05.04.10, 21:16 no właśnie miałem wkleić "ogrody", ale wobec tego jeszcze pozostanę przy walcu angielskim - Wojciech Młynarski i "Przedostatni walc", świetny zresztą: w229.wrzuta.pl/audio/56Edpprpdyv/przedostatni_walc Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 05.04.10, 21:32 No to proszę walczyka: www.youtube.com/watch?v=5bnR81Tm0qk&translated=1 Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Piosenka dla uzależnionych 11.04.10, 03:13 kaleson987.wrzuta.pl/audio/1oJxdf1lPVQ/jacek_kaczmarski_-_katyn Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: In memoriam 11.04.10, 12:58 www.youtube.com/watch?v=0gDZc63NIQU Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Autorka Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.gaja.net.pl 10.05.10, 19:25 A dziękuję ;-) daglezja1 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Dla tych z Was... 13.04.10, 13:23 ...którzy nieustannie sieją niezgodę i nienawiść, wymyślają sobie wrogów i tworzą podziały. Którzy niszczą, zamiast budować, rujnują zamiast cieszyć się życiem... Aby uzmysłowili sobie, że piękno tkwi w różnorodności, którą należy uszanować, czasem docenić, czasem potraktować pobłażliwie, ale nigdy i pod żadnym pozorem, niszczyć. www.youtube.com/watch?v=BuoTuL1we_c&feature=related If a black man is racist, is it okay If it's the white man's racism that made him that way Because the bully's the victim they say By some sense they're all the same Because the line between Wrong and right Is the width of a thread From a spider's web The piano keys are black and white But they sound like a million colours in your mind I could tell you to go to war Or I could march for peace and fighting no more How do I know which is right And I hope he does when he sends you to fight Because the line between wrong and right Is the width of a thread from a spider's web The piano keys are black and white But they sound like a million colours in your mind Should we act on a blame Or should we chase the moments away Should we live Should we give Remember forever the guns and the feathers in time Because the line between wrong and right Is the width of a thread from a spider's web The piano keys are black and white But they sound like a million colours in your mind The piano keys are black and white But they sound like a million colours in your mind Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re: Dla tych z Was... 13.04.10, 13:44 ...którzy są kamieniem, a powinni być drogowskazem. www.youtube.com/watch?v=99f7par4snc Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegildo Re: Dla tych z Was... 13.04.10, 23:45 I dla tych, których już nie ma..... www.youtube.com/watch?v=X--65gpIVIw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Dla tych z Was... IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.04.10, 15:46 Maciej Zembaty z Chopinem: w857.wrzuta.pl/audio/4lgfWZ7UF1G/maciej_zembaty_-_ostatnia_posluga Maciej Zembaty Ostatnia posługa Jak dobrze mi w pozycji tej W pozycji hory-zon-tal-nej Ubodzy krewni niosą mnie na swych ramionach A za trumną idzie żona Choć właśnie pada - pada deszcz W dębowej trumnie sucho jest Ubodzy krewni przemoczeni są zupełnie Żona pewnie się przeziębi Dość długa droga czeka ich Kilometr z hakiem muszą iść Oj, będzie bardzo ciężko Z pełną trumienką Z m o j ą trumienką Oj! O wieko bębnią krople dżdżu Kołyszą słodko mnie do snu Ubogim krewnym trumna wrzyna się w ramiona I już ledwo idzie żona Raz dwa i lewa! Raz dwa i lewa! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Dla tych z Was... IP: *.range81-154.btcentralplus.com 18.04.10, 22:31 www.youtube.com/watch?v=3_NDv7QVUX0&feature=relate i oryginał: www.youtube.com/watch?v=fybexD3uLo0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Re: Dla tych z Was... 20.04.10, 23:25 ...co czają się w półmroku! www.youtube.com/watch?v=B7SwkIbcFxE Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Piosenka dla uzależnionych 21.04.10, 08:56 www.youtube.com/watch#!v=WZ88oTITMoM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: posluachaj Posłuchaj człowieku! IP: *.stny.res.rr.com 21.04.10, 09:06 Bardzo patriotycznie o piłce nożnej, polityce :) www.youtube.com/watch?v=gkfUn1d-Pd0 Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.val.monta.iq80 Re: Piosenka dla uzależnionych 21.04.10, 21:15 www.youtube.com/watch?v=b6Gdg9hhOas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.range86-146.btcentralplus.com 22.04.10, 01:21 tylko ze względu na zajebisty początek i takiż refren. www.youtube.com/watch?v=b-TzguHJKxY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jobrave Re: Piosenka dla uzależnionych IP: *.range86-146.btcentralplus.com 22.04.10, 02:20 www.youtube.com/watch?v=dZAk4-lek0Y&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.val.monta.iq80 Re: Piosenka dla uzależnionych 22.04.10, 07:53 www.youtube.com/watch?v=qCvivR_CW5I&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
lep.na.modliszki Re: Piosenka dla uzależnionych 22.04.10, 16:30 www.youtube.com/watch?v=ZGMDBppWBOo Odpowiedz Link Zgłoś
twa_live Re: Piosenka dla uzależnionych 23.04.10, 21:42 www.youtube.com/watch?v=7-egpJZHqMU Odpowiedz Link Zgłoś