Dodaj do ulubionych

Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu

IP: *.tktelekom.pl 19.03.11, 21:21
W ubiegłym tygodniu z-ca Wójta i sekretarzem w jednej osobie został pan Leszek U dyrektor biura POsła Piotra T.
Obserwuj wątek
    • Gość: tropalu Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.11, 21:44
      Z zawodowym wykształceniem sekretarzem i z-cą wójta? To niemożliwe! Dlaczego? Dlatego: "W urzędach, gdzie nie było takiego stanowiska, powinien zostać przeprowadzony nabór. O zawarcie z nim umowy (w roli sekretarza pracującego zamiast dyrektora generalnego urzędu) może ubiegać się osoba, która posiada co najmniej czteroletni staż na stanowisku urzędniczym w jednostkach samorządowych, w tym co najmniej dwuletni na stanowisku kierowniczym. Sekretarzem może też zostać ten, kto posiada co najmniej czteroletnie doświadczenie urzędnicze w jednostkach samorządowych oraz co najmniej dwuletni staż pracy na kierowniczym stanowisku urzędniczym w innych jednostkach sektora finansów publicznych". I dalej - "Ponadto, co wymaga podkreślenia, osoba zatrudniona na stanowisku sekretarza powinna posiadać wykształcenie wyższe pierwszego lub drugiego stopnia w rozumieniu przepisów o szkolnictwie wyższym (PKN.I.0911/229/10). Musi zatem mieć tytuł magistra, inżyniera lub licencjata".
      No tak, ale przydupasa POsła Tomańiego to nie dotyczy. PO partia z zasadami.
      • Gość: ... Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 19.03.11, 23:03
        Tomański jak Tomański, ale co ten wójt odpie...? zwolnił ludzi, którzy zgodnie z przepisami nie mogli pracować (wyroki sądowe), a tu przyjmuje kogoś po po znajomości. uczciwy po ch...u.
        • Gość: fred Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 83.1.233.* 21.03.11, 17:25
          Pewnie, że po znajomości... można coś dobrego wtedy zrobić, wspólnymi siłami, a nie z takimi pracownikami co nie można dojść do porozumienia!
      • Gość: mieszkaniec Gminy Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 14:00
        Napisaliśmy polecony list do kancelarii Premiera , Prezydenta. Prokuratury Okręgowej o kolesiostwie poczekamy na efekty.Jezeli nie będzie odpowiedzi sprawę nagłośnimy w prasie i mediach.
    • Gość: czytelniczka Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 09:05
      A w Życiu Podkarpackim wójcina zapewniał, że nikogo nie zatrudni bo gmina bidna i nie ma kasy. Pewnie mu Tomański z poselskiej dołożył żeby tylko znalazł się etacik dla miernoty ale wiernej. Kto zna faceta wie, że nie potrafi sklecić jednego sensownego zdania. Nowa kariera Nikodema Dyzmy. Jaki pan taki sługa.
      • Gość: Obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.03.11, 13:30
        Obecny wójt w poprzednich wyborach, w swojej ulotce wyborczej pisał, że zna się praktycznie na wszystkim i posiada gruntową wiedzę. Może z tą gruntową wiedzą powinien pracować w gospodarstwie rolnym, a nie brać się za rządzenie gminą?
        • Gość: ja Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 83.1.233.* 21.03.11, 17:18
          Może nie Wójt powinien pracować w gospodarstwie rolnym, bo wygrał wybory wynikiem jak nikt dotąd, a przegrany kandydat, "gospodarz". Obecny Wójt wiedzę ma!!! zaczął robić porządek ... po nieładzie i na pewno go zrobi!
          • Gość: . Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.03.11, 19:23
            a gdzie niby on tej wiedzy nabył? na arłamowie? ciekawe czemu dalej tam nie pracował? niektórzy to odetchnęli jak stamtąd odszedł :D
      • Gość: mieszkaniec Gminy Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 14:02
        Tomanski i Łewicki ze strony rodziny
    • Gość: fred Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 14:53
      zgodnie z ustawą o pracownikach samorządowych kandydat musiałby mieć wyższe wykształcenie i trzy letni staż pracy w samorządzie. Więc jakoś nie wiem w jaki sposób mogliby zlekcewayć te ustawowe wymogi.
      • Gość: radca Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 16:36
        Wystarczy dodać p.o. czyli pełniący obowiązki i już się obchodzi ustawę, łącznie z obowiązkiem przeprowadzeniem konkursu na sekretarza. Sądzę, że w tym przypadku tak zrobiono.
    • Gość: wyborca z Ż. Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 22:47
      Może jakieś wyjaśnienie na swoim "blogu" panie pośle? Zamiast przepisywać dyrektywy partyjne i podpisywać je jako swoje przemyślenia, proszę o komentarz do nominacji pańskiego dyrektora. Przecież czyta pan te forum
      • Gość: wyborca z P. Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 08:50
        Dzisiaj rozdaje jabłka na Rynku i nie będzie sobie d... zawracał jakimiś wyborcą. On jest stworzony do wyższych celów.
    • Gość: obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 09:11
      Co na to mieszkańcy Fredropola macie światłych ludzi którzy mogą pełnić tę funkcję, a pozwalacie sobie na wsadzanie niedouczonego wiernego sługę Posła Dominikańskiego handlarza samochodami. Koneksje rodzinne byłego Wójta z Żurawicy z obecnym wójtem nie upoważniają do takich praktyk.
      • Gość: Obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.03.11, 10:05
        O rodzinnych powiązaniach to chyba mało kto wie, nawet ja pierwszy raz to słyszę ale nie twierdzę, że ich nie ma. Wsadzaniem obcych na stanowiska w Gminie Fredropol zajmuje się nie tylko Pan T. ale również jego kumpel z partii Pan L. zwany doktorem :) Od jakiegoś czasu jeżdżą po terenie gminy i chyba robią kampanię wyborczą. Zastanawia mnie tylko dlaczego Pan T. nie jeździ po swojej gminie tylko tutaj?
        A co do nowego wójta... wychodzi na to, że jest po prostu marionetką tych Panów i tyle.
        • solist Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 21.03.11, 11:16
          Nowy wójt wygrał wybory w cuglach. Ciekawe czy sam sobie robił kampanię? Co do arcyposła Tomańskiego, to jedyna jego dziłalność w gminie Fredropol to było wydukanie kilku zdań w sprawie szkoły w Nowych Sadach.
          • Gość: Obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.03.11, 12:55
            Ja myślę, że większość nie głosowała za Panem Śnieżkiem, ale przeciwko Panu Mirowskiemu. Dlatego wygrał wybory.
            • Gość: koneser Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 15:41
              W oczy kłuje wszechwładna obłuda. Z jednej strony poseł z PO (partii z zasadami), który nie ma żadnych zasad, z drugiej miernota na wójtowym stolcu osiągniętym obietnicami. Kamyk trzeba jednak rzucić do innego ogródka. Niestety do cholery jasnej obydwu tych "mędrców" KTOŚ wybrał. Może czas by wyborcy się obudzili i przejrzeli na oczy.
              • Gość: Obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.03.11, 16:49
                Elektorat w większości już przejrzał na oczy. Tylko co teraz można z tym zrobić?
      • Gość: @ Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 83.1.237.* 22.03.11, 12:19
        Do Obserwatora: Czyżby żal Ci było!!!!!!!!!!!!,
        że nie siedzisz na tym stanowisku.............
        od dawna marzy Ci się???????????

Takie brednie wypisujesz,
        lepiej zabierz się do roboty
        a nie oceniać innym przez zazdrość. !!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Zakres Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.03.11, 12:38
          @ rzuć nazwiskiem kto to ten obserwator, zobaczmy co to za gagatek
          • Gość: @ Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 83.1.233.* 23.03.11, 16:11
            Nie można nazwiskami, tak o ...
            nie chcę zaszkodzić innym, jak co niektórzy, jak coś mają do drugiej osoby
            niech osobiście wykażą mądrości a nie anonimowo,
            chodź nie do końca dyskretnie, bo wszystko jest do sprawdzenia.
            Mogę napisać tylko coś m.in. ...... ;-) Karol Szymanowski!

Nie rozumiem tylko skąd ten temat na forum.?????????????????
            Sprecyzuję, że Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu
            to PRAWIDŁOWA OSOBA NA ZASŁUŻONYM STANOWISKU.
            Pozdrawiam czytelników.
            • Gość: Obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.11, 16:37
              "... wszystko jest do sprawdzenia. "

Oczywiście, że jest. Ale chyba nie chcesz Nam tu wmówić, że to jest takie proste, na zasadzie 'mówisz i masz'.
    • matlak2 Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 21.03.11, 20:16
      Ta gmina ma wyjątkowego pecha - do wójtów i posłów. Poprzedni wójt chodził na pasku PiS (kto zaatwiał cudownie tanie hektary dla wicemarszałka ksywa Członek?), ten przykleił się do PO. Jeśli za nominacją nowego sekretarza (nie nadaje się nawet na sołtysa wiochy zabitej deskami) rzeczywiści stoi Tomański, to ma on przechlapane u - sądzę - większości wyborców, Czas wracać do ''korzenia'' panie Piotrze!
      • Gość: . Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 21.03.11, 20:27
        rzeczywiście, gmina nie ma szczęścia do wójtów. może dlatego, że ostatnich dwóch + obecny to nauczyciele z wykształcenia? nie, żebym miał coś do nauczycieli... :D
        • Gość: greg Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 15:31
          Panie fred, ja i @ w jednej osobie. Może tak do meritium! Wiem, że etacik w gminie cieplutki więc trzeba się podlizywać. Sk.........stwo trzeba nazywać po imieniu. Gmina biedna jak kościelna mysz, likwiduje szkoły, obniża radnym diety i przyjmuje na eksponowane stanowiska nieuka, nie potrafiącego wypowiedzieć w ojczystym języku kilku poprawnych zdań. Za to jak zachwala go wszem i wobec jego guru pOseł Tomański zna ministrów i ma ich telefony w komórce. Żenada.
          • Gość: Obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.11, 15:59
            Ten "nieuk" ma też drugiego guru, pana L. zwanego doktorem, który również zachwala go gdzie tylko można. To jest dopiero żenada!
            • Gość: feel gmina fredropol IP: 83.1.239.* 23.03.11, 16:34
              Obserwator - chłopie Ty masz rację hehehe....... ale ten "nieuk" ma znajomości nie????? Może my kiedyś też będziemy takie mieć....hehehe..........
              proponuję tak jak Greg....startuj w wyborach ....wogóle wszyscy startujmy....wszyscy będą mieć znajomości...będziemy kumplami i będzie cool....
              • Gość: Obserwator Re: gmina fredropol IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.11, 16:42
                Akurat ten "nieuk" to nie mój wymysł, tylko był to cytat. Czy jest on zasadny czy nie, tego nie wiem. Być może za jakiś czas się okaże.
                Startować w wyborach? Do czego Ty mnie namawiasz? :D Bez tego też można mieć znajomości.
                • Gość: feel Re: gmina fredropol IP: 83.1.239.* 23.03.11, 16:49
                  No jasne że można...tylko dlaczego wnioskuję z Twoich wypowiedzi jakiś żal i zazdrość....ja tylko rzucam propozycję startu w wyborach....
                  • Gość: Obserwator Re: gmina fredropol IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.11, 17:02
                    Żal i zazdrość? Na pewno mnie z kimś mylisz. Ja nie startowałem w wyborach na wójta, ani nie mam i nie miałem zamiaru być sekretarzem gminy. Poza tym, to nie ja rozpocząłem ten wątek. Ktoś coś ma do Pana Urbana, którego znam tylko ze słyszenia.
                    • Gość: feel Re: gmina fredropol IP: 83.1.239.* 23.03.11, 18:27
                      Skoro tak to po co te Twoje wpisy??? cytuję:
                      - "obecny wójt powinien pracować w gospodarstwie rolnym"....
                      - " Wsadzaniem obcych na stanowiska w Gminie Fredropol zajmuje się nie tylko Pan T. ale również jego kumpel z partii Pan L. zwany doktorem"
                      - "Ja myślę, że większość nie głosowała za Panem Ś.....a przeciw M.... Dlatego wygrał wybory."
                      Sam to pisałeś....ale pytam po co???
                      W zasadzie nie obchodzi mnie to ale chcę wyrazić swoje zdanie...Bo w internecie każdy czuje się anonimowy...I pytam - Ludzie co przez Was przemawia??? Zazdrość???
                      Proponuję po raz kolejny - startujcie w wyborach...najbliższe są jesienią...spróbujcie....skoro posłom tak dobrze... - ja im tam nie zazdroszczę...bo każda praca dobra ale gdzie nas nie ma!!!!!
                      Ktoś rzucił jakieś hasło na forum a reszta się nakręca...hehehe.........
                      • Gość: Obserwator Re: gmina fredropol IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.11, 19:00
                        "W zasadzie nie obchodzi mnie to ale chcę wyrazić swoje zdanie..."

Wyobraź sobie, że mnie w zasadzie też to nie obchodzi, ale chcę wyrazić swoje zdanie... Mam do tego prawo. Ty też jesteś tu anonimowy więc nie wytykaj tego innym.
          • Gość: feel gmina fredropol IP: 83.1.239.* 23.03.11, 16:28
            Wiecie co??? poczytajcie sobie fachową literaturę.... a konkretnie ustawę o pracownikach samorządowych...
            Otwartego i konkurencyjnego naboru NIE PRZEPROWADZA SIĘ na stanowisko zastępcy wójta (zwolnione z tego obowiązku są wszystkie stanowiska obsadzane w drodze powołania). Wójt sobie wybiera kogo chce...a następnie pracownikowi może powierzyć na podstawie umowy o pracę stanowisko sekretarza gminy. Nie jest wymagane przeprowadzenie otwartego i konkurencyjnego naboru, ponieważ na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy o pracownikach samorządowych nie ma takiego obowiązku w przypadku powierzenia stanowiska urzędniczego pracownikowi samorządowemu zatrudnionemu w tej samej jednostce.
            ....
            Że gmina biedna to nie ma tu nic do rzeczy bo jest w ustawie jednoznacznie napisane o obligatoryjności zatrudniania sekretarza gminy.

A co do obserwatora to @ ma rację...obszedłeś się smakiem tylko bo pewnie miałeś chrapkę na posadkę co????? no ale niestety nie udało się:((

A Ciebie greg co tak boli ten poseł T. - zazdrościsz mu tych kontaktów??? może jesienią sam spróbuj i się załap na listę...startuj może też kiedyś będziesz takim guru z kontaktami hehehe.........

Sekretarz jest i już...to chyba na plus że ma kontakty i doświadczenie...
            Słuchaj greg - a że ten nowy sekretarz nie potrafi wypowiedzieć w ojczystym języku kilku poprawnych słów to hm.....może jakiś obcokrajowiec, co ???? bo wiesz że obywatele pozostałych krajów UE też mogą pracować w samorządzie....

jakbyś wiedział coś więcej to dawaj...hehehe..........

• Gość: Obserwator Re: gmina fredropol IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.11, 16:32
              "A co do obserwatora..."

Którego obserwatora masz na myśli? :)
              • Gość: feel gmina fredropol IP: 83.1.239.* 23.03.11, 16:38
                obserwatora z tego forum...chyba niezbyt dobrze obserwujesz Panie obserwatorze...
                dawaj na gg...może poznamy się i pogadamy tak konkretnie ..........ty mi cos powiesz ja tobie i jak to mówią "wilk będzie syty i owca cała"
                • Gość: Obserwator Re: gmina fredropol IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.03.11, 16:45
                  Nie wiem czy zauważyłeś ale jest tu dwóch obserwatorów z różnym IP :)
                  • Gość: feel Re: gmina fredropol IP: 83.1.239.* 23.03.11, 16:58
                    No tak ale piszę do Ciebie...
            • meteor_13 Re: gmina fredropol 23.03.11, 19:04
              nie wiem jak ty, ale ja tu przeczytałem zarzut że pan U. nie ma wykształcenia żeby być sekretarzem, a nie że nie było konkursu więc nie każ nam czytać ustaw
              • Gość: feel Re: gmina fredropol IP: 83.1.239.* 23.03.11, 22:53
                A ja tu czytam, nie tylko o braku wykształcenia ale i, że " po znajomości", "że poseł zachwala"...
                i nikomu nie mogę nakazać cokolwiek robić...radzę tylko poczytać...
            • Gość: gość 3 Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. IP: *.strazgraniczna.pl 25.03.11, 00:02
              jak wszystko w tej gminie jest załatwiane na płaszczyźnie personalnej, jak zwykle nazwiska i ... gdyby inna osoba była dyrektorem SP w Sierakoścach to może sprawy potoczyły by się inaczej. Szkoda że najwyższy urzędnik w gminie nie ma wstydu i honoru. Myślę że na razie nikt mi nie odpisze bo UG ze względu na porę zamknięty.
              • Gość: gość Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. IP: 83.1.233.* 25.03.11, 18:49
                no pięknie UG nie pracuje ale za to ktoś na służbie korzystając z państwowego sprzętu zabawia się w wydawanie opinii ciekawa co na to jego przełożenia ???
                • Gość: ... Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. IP: *.przemysl.hypnet.pl 25.03.11, 19:04
                  jesteś pewny, że ktoś jest na służbie? a może w mieszkaniu służbowym ma internet podłączony do serwera sg?
                  • Gość: gość Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. IP: 83.1.233.* 26.03.11, 08:32
                    no właśnie to już znacznie zmniejsza ilość osób. Ciekawe co na to Pan Komendant SG bo o ile mi wiadomo to funkcjonariusz jest apolityczny.
                    • meteor_13 Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. 27.03.11, 19:35
                      Pana Komendanta to na pewno wali, bo Ustawa o SG mówi jedynie o tym, że funkcjonariusz SG nie może należeć do partii politycznej ale przekonania polityczne może mieć jakie chce i nikt nie może mu tego zabronić.
                      • Gość: gość Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 07:33
                        Czy go "wali" to się okaże bo sprawy trzeba wyjaśniać do końca. Czym innym są sympatie polityczne a czym innym oczernianie kogoś.
                        • Gość: ... Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.03.11, 08:49
                          a kogo niby się tu oczernia? sprawa dotyczy pana U., który nie ma wykształcenia (co jest faktem) i tyle. mówienie prawdy nie jest oczernianiem
                        • meteor_13 Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. 28.03.11, 08:59
                          > sprawy trzeba wyjaśniać do końca

Masz rację, przy okazji może wyjaśni się też dlaczego przyjęto na stanowisko wicewójta/sekretarza osobę nie spełniającą wymogów obowiązujących przepisów. Bo co, wójtowi wolno? Jak ma być sprawiedliwie to niech będzie.
                    • Gość: gość 3 Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. IP: *.strazgraniczna.pl 28.03.11, 16:51
                      nie jestem na służbie, i nie jest to temat na to forum.
                • Gość: gość 3 Re: fill adwokat, ale kogo? może siebie. IP: *.strazgraniczna.pl 28.03.11, 16:49
                  moje przełożenia są ok, nie wiem jak twoje? prawa wyborcze mam i z nich korzystam, kadencję Pana Wójta będę oceniał jak będzie dobiegać do końca, dziękuje że zwróciłeś uwagę na na to co napisałem a nie z jakiego PC- ale niestety to jest przykład na to jak się toczą sprawy w naszej gminie.
              • Gość: @ Re: IP: 83.1.233.* 26.03.11, 00:13
                "w tej gminie jest załatwiane na płaszczyźnie personalnej, jak zwykle nazwiska i ..."
                bardzo interesujące ;-p
                a w straży nie?????????????
                Co do dyr Sierakośc jest inny temat na forum...
                • Gość: gość 3 Re: IP: *.strazgraniczna.pl 28.03.11, 16:54
                  śmieszne
          • Gość: @ Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 83.1.233.* 23.03.11, 18:14
            IP: *.internetdsl.tpnet.pl ----Ty też masz jakąś urazę do władzy gminy ... jak "feel" proponuję tym razem wybory w jesieni. władzę masz we krwi ... jest szansa zmierzyć się z p.Tomańskim!
    • Gość: kolega Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 195.187.136.* 24.03.11, 15:22
      Leszek - człowiek bardzo pracowity, ambitny i zdolny. No to co z tego że bez wykształcenia. Jest sprawny i lojalny. A ci co piszą mu tego zazdroszczą, że osiągnoł ciężką pracą stanowisko.
      • Gość: Realista Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 15:31
        Jest inne pytanie?
        Dlaczego Pan poseł usadza na ciepłych stołkach, jeżeli oczywiście jest to prawda, swoich zaufanych i oddanych ludzi? Czyżby zadbał o ich przyszłość już teraz tak daleko przed wyborami? Czy oznacza to już teraz poddanie się? Czyżby przyszłość nie jawiła się tak różowo ?
      • Gość: ... Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.03.11, 16:27
        > No to co z tego że bez wykształcenia

to z tego, że przepisy wyraźnie mówią jakie warunki trzeba spełniać chcąc być sekretarzem gminy,a podstawowym warunkiem jest posiadać wyższe wykształcenie. zawierając umowę o pracę z kimś kto takiego warunku nie spełnia jest nieprzestrzeganiem prawa a zwyczajnym kumoterstwem, czy inaczej - korupcją polityczną. wójt zrobił po prostu błąd w sztuce, bo pokazał swój brak profesjonalizmu.
        a jeżeli chodzi o Pana U., nikt nie neguje, że jest "bardzo pracowity, ambitny i zdolny".
        • Gość: jarek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 18:06
          ambitny , pracowity ,zdolny? człowieku on ma tylko zawodówkę skonczona jest tak samo zdolny jak pan Poseł Dominikański
          • Gość: mieszkaniec Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 08:04
            Nadal podtrzymuję swoje stanowisko: Widzę, że komuś bardzo zależy na rozmyciu tego wątku. Sprawa wydaje się być prosta - czy poseł i radny wojewódzki załatwili swojemu koledze dobrze płatną fuchę nie bacząc że nie ma kwalifikacji, wykształcenia, doświadczenia i umiejętności kierowania zespołem? Wójt jest spokrewniony z małżonką radnego, a jego kampanię mocno wspierali obaj wspomnieni panowie. Klocki zaczynają się układać w całość. Tylko co na to Julia Pitera?
            Może głos da pan pOseł lub pan doktor kadrowy?
            • Gość: Przemysl Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 13:54
              Nie ,nie będziemy siedzieć cicho ! pokażmy jak nasza władza jest dobra ! szkoda tylko że dla swoich !
    • Gość: miki Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.11, 18:29
      Temat mnie tak zainteresował, że postanowiłam sama sprawdzić kto ma rację i pogrzebałam w necie. Otóż jest takie rozporządzenie z 2009 roku w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych (dziennik ustaw nr 50 poz 398) które posiada załączniki określające wynagrodzenia i kwalifikacje pracowników samorządowych. W tabeli nr III pisze, że wicewójt musi mieć wyższe wykształcenie i 6 lat stażu pracy. Z kolei w tabeli nr IV pisze, że sekretarz gminy ma posiadać wyższe wykształcenie i 4 lata stażu pracy.
      Zaznaczam jednocześnie, iż nie znam nawet tego wicewójta z Fredropola, nic przeciw niemu nie mam i nie jestem przeciwniczką jego wójtowania. Dobrze by jednak było gdyby jego wpływowy poplecznik wpłynął na zmianę cytowanego rozporządzenia i wszystko będzie ok.
    • Gość: suwaklogarytm. Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 25.03.11, 06:28
      Nie popieram omijania prawa. Rada dla Pana U. Niech Pan zapisze się na jakieś przemyskie pseudo studia. Zapłaci Pan i będzie wykształcenie - choćby do Akademii Morskiej - w byłym kinie Bałtyk. A tak ponadto, teraz gdy nawet sprzedawczynie w Galerii Sanowa są absolwentkami przemyskich "tajnych kompletów" po ukończeniu których mają problemy z wysławianiem się, a ortografia to koszmar- to solidne średnie wykształcenie czasami jest atutem. Pozdrawiam.
    • Gość: Fredro Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.11, 15:54
      Gmina Fredropol, a zwłaszcza jej władze to dawne kadry PZPR i mimo zmiany ustroju w urzędzie nadal wieje w nim duch PRL. W innych gminach już dawno zrobiono porządek, ale w tej gminie nic nie zrobiono, zaprzepaszczono wiele lat zamiast przeprowadzić konieczne reformy. To co zrobiono to tylko kiełbasa wyborcza, aby przez kolejne lata siedzieć cichutko. Gmina Fredropol ma wiele atutów, ale ich nie wykorzystuje. Kto jest temu winny? Brakuje odpowiednich kadr, ludzi z pasją i pomysłami na to by uzdrowić systuację. Przez wiele lat wjeżdżając do Fredopola można było zobaczyć widok jak z czasów PRL, brud, krzywe chodniki, dziurawe drogi a nawet tablica drogowa z nazwą była tak przerdzewiała, że dla obcego ustalenie miejsca w którym się znajduje sprawiało trudność. Dziś niewiele się zmieniło na lepsze, poza główną drogą i nową tablicą. Pomysły na wydarcie kilku złotych od wypoczywających nas Wiarem zostało wprowadzone bez głowy i w konsekwencji upadło. Patrząc na obecne władze nie widać, że cokolwiek się zmieni. Najważniejsze są stałe zarobki, ciepła posadka i spokój. Po co się wychylać, po co rozwijać, po co myśleć o przyszłości, jak chce się dotrwać do emerytury bez rewolucji, zamieszania itp. Myślę, że czas na młodych, ale nie tych co mają związane ręce z powodów politycznych, dobrych gospodarzy a nie pajaców.
      • Gość: uważny Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.11, 23:29
        W świetle tego co napisałeś ostatnie decyzje wójta idą dokładnie w kierunku degradacji gminy. Jeśli ktoś niekumaty otacza się bardziej niekumatymi to czytelny sygnał. Kasa i układy nic wiecej. I jaśnie wielmożni panowie pOseł Dominikański i dochtór L. w tle. Zaje...fajnie. A Donaldu mówi, że w PO obowiązują zasady.
        • Gość: gość Re Nie w Fredropolu,tylko we Fredropolu IP: *.pools.arcor-ip.net 27.03.11, 00:07
          Podobnie jak we Wrocławiu,we Władywostoku czy we Frankfurcie.
    • Gość: mieszkaniec Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.11, 17:28
      Widzę, że komuś bardzo zależy na rozmyciu tego wątku. Sprawa wydaje się być prosta - czy poseł i radny wojewódzki załatwili swojemu koledze dobrze płatną fuchę nie bacząc że nie ma kwalifikacji, wykształcenia, doświadczenia i umiejętności kierowania zespołem? Wójt jest spokrewniony z małżonką radnego, a jego kampanię mocno wspierali obaj wspomnieni panowie. Klocki zaczynają się układać w całość. Tylko co na to Julia Pitera?
      • Gość: mieszkaniec Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 07:42
        No gratuluję informacji, ale proszę mi kogoś znaleźć dzisiaj kto by funkcjonował w takim otoczeniu i nie znał się z posłami albo radnymi, trzeba by chyba szukać w lesie. A co do tego że ktoś kogoś popiera w wyborach to dobrze, robi to oficjalnie i wyborcy wiedzą że człowieka należ z tymi osobami łaczyć, wiedza to przed wyborami. Gorzej jest jak kogoś się popiera pod stołem tak jak to robił jeden z przedsiębiorców z gminy Fredropol który płacił za imprezy kandydata sam stojąc w cieniu ale to nie ma się co dziwić ten pan popiera wszystkich co są przy władzy lub mogą być. On ma w d... cały świat liczy się tylko on jego rodzina i biznes.
        • Gość: M Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 28.03.11, 08:51
          No proszę, nawet "nowy" wójt udziela się tu na forum :)
          • Gość: myślnik Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.11, 19:46
            Pan wójtosekretarz miał chwilową przerwę w pisaniu wątków ponieważ był wyjechał wraz z wójtem do Brukseli. Pewnie "szkolili" się językowo. Ciekawe czy pan exdyrektor pOsła przytargał przy okazji następne auto? A tak na marginiesie, kto w tym czasie rządził gminą?
            • Gość: jak Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.11, 20:00
              Przez skypa rządził Hahahhaha , no tak to światowy człowiek jest Bruksela i tym podobne sprawy.
    • Gość: jakk Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 13:05
      Co tak cicho !
      • Gość: wójt i wice Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.11, 08:09
        Odpoczywamy po Brukseli i zapisali my sie na studia, znaczy sie jeden z nas. I auto trza przerejestrować
    • Gość: antybolszewik Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 06.04.11, 19:16
      Żurawicki budżet już wydrenowali, czas na fredropolski hi hi hi. Chłopy popędźcie Tumańskiego i jego niedouków, bo wam Kalwarię zabiorą
      • Gość: jan Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.11, 09:36
        Tumański to Tumański i wszystko gra.Wybieranie na stanowiska Dyzmów to nic nowego. U wymienionego wcześniej oślizłego p"osiołka" nastąpiła nowa jakość ,z łóżkowej sprzedaży pornoli przeszedł na mianowania osobistych przydupasów.
        l
        • Gość: funia Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 07.04.11, 09:48
          Nic dodać, nic ująć. To samo w Izbie Celnej w Przemyślu. celnicy.pl/showthread.php?5952-rewelacyjne-ujawnienia-w-IC-Przemy%B6l
        • Gość: obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 21:53
          Tą sprawą zainteresuję Panią J. Piterę - myślę że powinna coś z tym zrobić. Jeden poseł dominikański nie może dewaluować tego co znaczy PO. Takie praktyki mógł czynić w swojej poprzedniej formacji politycznej SLD . Jestem przekonany że najbliższe wybory parlamentarne odsieją ten plew od partii i nie pomogą nawet te banały pisane na banerach przyjaznego biura.
    • Gość: Kapral Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 07.04.11, 11:44
      www.sg.bip.mswia.gov.pl/download.php?s=7&id=3130 Teraz odpowiedzcie sobie sami, czy aby na pewno jest to osoba kryształowa, nie mająca wpływu na życie gminy? Czy aby kumoterstwo nie jest wpisane w krew trepa? Nic nie widział, nic nic nie słyszał, nic nie ma, wszystko bez zmian. Może czas się przyznać, uderzyć się w pierś i powiedzieć; tak to ja! Przepraszam.
      • Gość: M Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.04.11, 12:33
        A wg Ciebie wspomniany wyżej ma wpływ na życie gminy? Wiesz o tym coś więcej czy tylko tak pie...sz?
        • Gość: mietek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 20.04.11, 20:42
          Dopiero dzisiaj wpadłem na to forum ale w wielu przypadkach się z Wami zgadzam. Wójt tylko obiecuje, wkrótce się przejedzie na tych obietnicach. Co do sekretarza nie ten człowiek na to stanowisko. Długo to nie potrwa. Wkrótce te braki będą nie do ukrycia. Po wyborach jeszcze mialem złudzenia, że coś się zmieni na lepsze ale już widać, że wszystko po staremu. Nowa władza a jakby stara. Wszystkie obietnice były pod wybory, a teraz mieszkańców się lekceważy.Wyciągniemy wnioski i w następnych wyborach nie wybierzemy Pana S. Wójt zakpił z mieszkańców.
          • Gość: doradca Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 19:47
            Najpierw przemyśl, a potem pisz, bo zniesławienie jest już w Polsce karane i to srogo:)
            • Gość: dr Maciej L. Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.11, 00:10
              Zniesławienie? Kogo? Wójta czy pseudo zastępcy? Zaiste, jeden wart drugiego.
              • Gość: Jan Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 06.05.11, 11:36
                Piszą te posty tylko ludzie zawistni. Ja mieszkam w tej gminie i na co dzień przekonuję się, że lepiej trafić nie mogliśmy. Jest to człowiek przyjazny ludziom. Zawsze każdego wita z uśmiechem, a nie tak jak niektórzy petenta traktują jak intruza. Przede wszystkim każdy wychodzi od sekretarza z przekonaniem, że został potraktowany poważnie. Nas zwykłych mieszkańców wasze gierki polityczne na górze nie interesują. My jesteśmy zadowoleni. Tak trzymać Panie Sekretarzu.!!!!!!!!
                • Gość: janek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 12:16
                  Hahha ale się uśmiałem ! chyba sam Pan Sekretarz to pisał ! człowieku ludzie z dobrymi studiami na kasie siedzą w tesco i dostają 1200 zl! i ty mówisz że Cie gierki polityczne nie interesują na górze! to jaka to sprawiedliwość że ktoś się męczył na studiach zeby ledwo rodzinę utrzymać a taki sekretarze bez wykształcenia bez niczego tyle kasy dostaje? zastanów się co mówisz? jakie równe szanse dla wszystkich?młodzi muszą wyjeżdżać za granicę za chlebem bo właśnie taka jest rzeczywistość! Panie Kadrowy i Panie POśle DOminikanski wiecznie rządzić nie będziecie ! Pamiętajcie !
                  • Gość: jan Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 06.05.11, 19:34
                    Wychodzisz z błędnego założenia, że studia mają ci zagwarantować dobrą pracę. Poza papierkiem trzeba jeszcze coś umieć, nie mam na myśli wiedzy książkowej mało przydatnej w praktyce. Nasze uczelnie nie przygotowują do pracy. Sam jestem pracodawcą /bez studiów wyższych/ często szukam pracowników z wyższym wykształceniem ale bardzo często te osoby nie radzą sobie z zaprezentowaniem własnej osoby na rozmowie kwalifikacyjnej-zapewne dlatego siedzą w kasie w supermarketach. Dlatego teraz zatrudniając pracownika wykształcenie nie jest dla mnie wyznacznikiem.Ważne jest dla mnie czy poradzi sobie na danym stanowisku. Wielu sławnych ludzi nie ma nawet matury np. Andrzej Wajda, Paulina Młynarska itd. Ty oczywiście uważasz, że najważniejszy jest papierek choćby przemyskiej szkoły morskiej. Nic nie stoi na przeszkodzie jak tak ci żal tych co siedzą na kasie to sam ich zatrudnij, a przekonasz się jak ich dyplom przekłada się na umiejętności.
                    • Gość: M Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 06.05.11, 20:24
                      Jan, zadam Ci proste pytanie: czy wójt zatrudniając z-cę/sekretarza bez wyższego wykształcenia (gdzie taki jest wymóg ustawowy) złamał prawo czy nie?
                      • Gość: ** Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 83.1.233.* 08.05.11, 14:40
                        Czytając wypowiedzi można złapać rozstrój nerwowy, ciekawe jakie byłyby komentarze gdyby wójt nie miał wykształcenia??? Sekretarz ma stanowisko p.o. i nic nie jest złamane tylko temat do dyskusji, m.in. na tym forum, a co prawda ile osób na tym forum ma mgr a zero doświadczenia i praktyki.
                        • Gość: *** Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.11, 22:49
                          No..., to jakie doświadczenie i praktykę ma p.o. sekretarza? Konkrety proszę, konkrety!
                          • Gość: ** Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 83.1.233.* 09.05.11, 01:06
                            jakie doświadczenie ma sekretarz, kto to wie, ja tego nie wiem, i nie interesuje mnie to, nie znam go i podejrzewam, że większość też nie miała okazji co najmniej rozmawiać z nim, nie pisała by takich opinii, niektórych powiem przykrych ( ... a kontakty w telefonie,... auta), to tylko zazdrość przemawia i jakaś nie moc przez te osoby.

P.S.
                            nie fajnie wśród kolegów wypisywać takie brednie panie POśle ... i to z tej samej partii tak szydzić, to że się z POsłem PT nie lublu to gości portalu nie interesu
                            • Gość: *** Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 21:42
                              Pan ** nic nie wie, jednakowoż głos zabiera. Nie czytał książki, ale treść zna. Filmu nie oglądał a komentuje zawzięcie. Otóż panie pełniący obowiązki sekretarza w gminie Fredropol nie ma pan żadnych kwalifikacji i wykształcenia do pełnienia tej funkcji, nie ma pan doświadczenia ani kompetencji, pan się nie zna nie tylko na tym co panu kazano robić, pan się nie zna na niczym. Pańska nominacja z woli pana byłego pracodawcy posła Piotrusia to jeden wielki przewał i skandal. Jesteście spadkobiercami partii w której zaczynaliście "kariery" i tam skończycie.
                              • Gość: lewyprosty Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 09:14
                                nie skończą tam gdzie zaczynali bo tam już sie na nich poznali. Zdrajcy i sprzedawczyki, których jedynym ideałem jest zrobienie sobie dobrze niech siedzą tam gdzie są teraz, powrotu dla nich nie ma.
                                • Gość: lewyprosty Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 09:34
                                  i żeby gość podpisyjący się pseudonimem "radca" nie mial wątpliwości wyjaśniam, że powyższa moja opinia nie odnosi się do żadnej konkretnej osoby z imienia i nazwiska tylko ogólnikowo do wszystkich tzw. "zdrajców" migrujących po scenie politycznej w zależności od koniunktury. Amen.
                                  • Gość: Milka Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.11, 13:15
                                    A świstak siedzi i zawija w sreberka. Panowie wójt i jego zastępca piszą w tym wątku aż miło patrzeć. Piszcie co chcecie, ludziska swoje wiedzą i widzą. Przekonacie się o tym szybciej niż wam si wydaje.
                        • Gość: obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.11, 22:54
                          Wykształcenie można pominąć na zasadzie że jest po , ale jak podejść do ustawoego wymogu że powinien mieć doświadczenie w pracy administracji - pytam jakiej ? chyba że u Posła z Żurawicy
                  • Gość: obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.11, 19:56
                    Czekam na wybory parlamentarne żeby się przekonać o tym .że miejsce Posła z Żurawicy jest co najwyżej urząd gminy. Dość błazenady żenujących decyzji , ośmieszania partii. Ten człowiek wraz z kadrowym Doktorkiem nie dorośli do tego co robią - to ich przerasta - szkoda że musimy czekać żeby zeszli ze sceny politycznej aż do wyborów.
                    • Gość: ... Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 07.05.11, 20:06
                      zapytaj się kadrowego doktorka gdzie obecnie pracuje jego żona i dlaczego akurat ona :)
                      • Gość: janek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 21:30
                        Jak to gdzie ? W sądzie pracuje ! ale nie czepiajmy się jest wykształcona !
                • Gość: janek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 00:02
                  Albo Ty jesteś tym sekretarzem albo jesteś tak głupi jak on? To co UJ czy UW nie przygotowuje do pracy Twoim zdaniem? Człowieku jak nasz kraj ma się rozwijać ? idąc Twoim tokiem myślenia to trzeba ogłosić , że na studia nie wolno chodzi bo bez nich jest tylko praca ! i to jaka sekretarza ! za taką kasę ! człowiek na takim stanowisku musi mieć wykształcenie!
                  • Gość: doradca Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 13:51
                    zapoznajcie sie z treścią art.256 i 257 k.k.
                    • Gość: Obserwator Re: do doradcy IP: *.przemysl.hypnet.pl 15.05.11, 14:59
                      Gość portalu: doradca napisał(a):
                      > zapoznajcie sie z treścią art.256 i 257 k.k.

Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Specjalnie pofatygowałem się i przepisałem artykuły z k.k. wspomniane przez Ciebie wcześniej, bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi? Możesz mi wyjaśnić związek tych artykułów z wójtem i jego zastępcą? Wyjaśnij mi też jak można naruszyć czyjąś nietykalność cielesną przez Internet :)
      • hdd2 Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 23.04.11, 21:31
        a co wspólnego ma gość z oświadczenia majątkowego do życia gminy. Jest Komendantem Placówki a nie zastępcą Wójta. Albo się nafurałeś przy pisaniu, albo tak ukryłeś sens swej wypowiedzi że sam nie wiesz co chciałeś napisać. Fajny nick kapral Wylali Cię z formacji czy nie przyjęli i masz ukryty żal do nich?
        • Gość: Mietek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.tktelekom.pl 06.05.11, 20:50
          Andrzej Wajda ma wyższe wykształcenie, popatrz na wikipedię
          • Gość: doradca Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 13:53
            zapoznajcie się dokładnie z treścią art. 256 i 257 k.k.
            • meteor_13 Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 15.05.11, 15:05
              Ty doradca sam lepiej zapoznaj się z tymi artykułami. Tylko nie pij wcześniej.
    • Gość: opekl Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.152.141.250.dsl.dynamic.eranet.pl 20.05.11, 14:55
      Skandal ! i trzeba o tym pisać dlaczego media się tym nie zajmą? jak tak można robić ? ten człowiek nie posiada żadnego wykształcenia nie ma licencjata nie mówiąc o mgr? nawet nigdzie nie pracował? jedynie był ochroniarze? skandal ! ludzie zastanówcie się w wyborach na kogo głosować !
      • Gość: Miki Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 20.05.11, 17:28
        nie dziwcie się chłopu, rodzina na utrzymaniu i jeszcze alimenty trzeba płacić... każdy chce zarobić i jakoś żyć :)
      • Gość: ja Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 19:25
        podziękuj posłowi Tomańskiemu.
      • bestabc Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 23.05.11, 11:44
        Ale tu komentarzy!!!!!
      • bestabc Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 23.05.11, 21:23
        ;-) nowy wójt w gminie, nowy zastępca i może jeszcze nowa sekretarka przydałaby się z wyższym wykształceniem??? Głupi jestem chyba a co by było gdyby wójt był po maturze bez wykształcenia wyższego -to z-ca musi mieć a osoba na wyższym stanowisku nie???
        • Gość: Igła Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.05.11, 21:56
          poczytaj odpowiednie ustawy to będziesz wiedział co musi wójt, a co z-ca. i to nie ma być czyjeś widzimisię tylko zgodnie z przepisami. jeżeli wójt pie... ustawy, to pie...ć wójta. mam nadzieję, że wiesz co to jest ironia :)
          • Gość: doktór ML Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.11, 20:38
            Wójt zachorzał, ponoć zapaliły mu się płuca. Tera w gminie będzie rządził absolwent CKU* Leszek ksywa żelik (od wyżelowanych włosów). Uśmiechnie się, zapyta "co dobrego", klepnie po plecach i nic, bo mu wójt nie dał żadnych pełnomocnictw. Ale kaska co miesiąc leci jak się patrzy. W Polsce nie trza się uczyć, trza stanąć przy pOśle, on wszystko załatwi.
            *Centrum Kształcenia Ustawiczngo
    • Gość: gosc Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 01:10
      Cieszy mnie fakty , że tyle osób wypowiada się na ten skandaliczny temat ! Dobrze , że pokazujemy jak działają nasi wybrańcy , szkoda że media się tym nie zajmą! Trzeba założyć identyczny wątek na forum Nowinach , Życia Podkarpackiego oraz Supernowsciach! Niech ludzie wiedzą jak niektórzy wielce działaja!!
    • Gość: Kandydat Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.05.11, 21:42
      Proszę wybaczyć, że nie podaję swoich danych personalnych, ale zamierzam zostać wójtem gminy Fredopol. Oświadczam, że nie jestem nauczycielem ani handlowcem :) Jestem mieszkańcem gminy Fredropol i znam problemy, które należy rozwiązać. Od kilku miesięcy opracowuję plan naprawy gminy, wkrótce pojawi się strona internetowa, na której każdy mieszkaniec będzie mógł nie tylko poznać moje zamiary, ale przede wszystkim powiedzieć czego oczekuje od władz gminy, co sądzi o tym wszystkim i jakie ma pomysły. Jestem otwarty na każdego człowieka, bez względu na światopogląd, chyba że ktoś ma ciasny umysł i jest głupi. Wkrótce podam kolejne informacje i link do mojej strony.
      • Gość: zgoda Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.230.89.135.rzeszow.mm.pl 29.05.11, 22:14
        nie reklamuj ciapo huka bo to za wysokie progi na jego karłowate odnóża
        • meteor_13 Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 29.05.11, 22:27
          A od kiedy Huk mieszka na terenie gm. Fredropol?
      • Gość: Kandydat Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.11, 22:01
        Krótkie spodenki nosiłem w wieku 6 lat, ale zawsze miałem negatywny stosunek do ruchów harcerskich. Przepraszam, ale to dobre dla chłopców którzy nie dorośli. Gimna to nie ognisko charcerskie żeby jakiś druch miał nad nią władzę. Tacy druchowie to pajace, którzy mogą ale kiwać palcem w bucie, a władanie gminą to całkiem inna rzecz, jakże odmienna i nie dla kretynów ale normalnych ludzi. Finanse, zamówienia publiczne, budżet. lasy ..... od tego zacznę ..... mam już odpowiednie dokumenty .... Franiu, zacznij się modlić
      • Gość: Janek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 30.05.11, 22:17
        Jak masz takie wspaniałe pomysły to czemu nic nie robisz? Czemu się ukrywasz ? Nie będąc wójtem też możesz wiele zrobić dla gminy.Myślisz, że jak wielkanocny zajączek wyskoczysz z koszyka i zostaniesz wybrany wójtem. Na to trzeba pracować.
        • Gość: Kandydat Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.11, 13:53
          Na początku przepraszam za błąd ortograficzny (charcerskie :)) Co ja robię? Po pierwsze śledzę wszystko co jest związane z gminą, spotykam się z ludźmi, rozmawiam, wsłuchuję się w problemy szarego czlowieka. Analizuję sytuację ekonomiczną, gospodarczą gminy. Przypatruję się działaniom pracowników urzędu i tu muszę przyznać, że mam ambiwalentny stosunek do niektórych ich działań czy zachowań. Można jednak to zmienić, wymiana kadr jest tu nieunikniona. Konieczne jest również dokonanie zmian wizerunku samego Fredropola, w moim odczuciu jest obecnie opłakany. Gminie Fredopol potrzebni są ludzie z pasją i pomysłami, a nie tacy którzy potrafią jedynie brać pieniądze. Gmina ma wielki potencjał, ale nic z tego nie będzie jeżeli nie wykorzysta się go we właściwy sposób. Gminie nie są potrzebni politycy, obojętenie jakiej partii, ale dobry gospodarz i takim zamierzam być. Występuję na razie anonimowo, bo jak wiadomo w naszym kraju od razu szukaliby na mnie haków, teczek itp. Pojawię się kiedy uznam za stosowne. Jestem bezpartyjny, całe życie mieszkałem na wsi i znam jej problemy. Mam wyższe wykształcenie i dobre kontakty z ludźmi którzy są w stanie zaangażować swoje środki by pomóc mi realizować moje cele. A propo zajączka wielkanocnego :) to pogański zwyczaj.
          • Gość: errata Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 03:18
            a propos*
          • Gość: Janek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 01.06.11, 21:22
            Jeśli boisz się teczek czy haków tzn. masz coś do ukrycia i boisz sie, a nam potrzeba ludzi odważnych. Zresztą cała Twoja wypowiedz to ogolniki. Tekst jakby znajomy. Kazdy przed wyborami mowi podobnie. Nie wroze Ci kariery. Nie przekonujesz mnie ale powodzenia.
            • Gość: Janek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 01.06.11, 21:25
              Jeszcze dodam, ze u Ciebie tez tej pasji nie widac.
              • Gość: Kandydat Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.11, 21:29
                Nie boję się ani teczek, ani haków, ale padalców, którzy potrafią uczynić wszystko, żeby skompromitować każdego. Czy ja mam pasję? Oj Janku, Janku nie znasz mnie a wyciągasz takie wnioski. Byłeś u wróżki czy sam jesteś jasnowidzącym? Miro Ci każe takie bzdury pisać czy pewien radny, mądrala?
                • fanka_online Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 02.06.11, 21:37
                  Teczek i haków radziłabym się jednak "pobać" np rzeszowskiej listy tw.
                  A świadomość "bycia" padalcem nie chroni przed innymi padalcami, zwłaszcza atakującymi "kupą"
                  I znikaj wreszcie z tego forum.
                  • Gość: Mariusz Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.11, 21:45
                    No i znowu z tej baby wyszło chamstwo.
                    • fanka_online Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 02.06.11, 21:48
                      "Baby" masz u siebie w swojej Koziej Wólce. Wracaj na pastwisko w podskokach.
                      • Gość: Kandydat Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.11, 11:36
                        Proszę Cię, nie pij jak piszesz na forum. Bo zachowujesz się nie powiem jak, żeby Cię nie obrazić. Czy z taką inteligencją nie zauważasz, że masz poważne problemy, wszystko co piszą na forum odbierasz jako atak na Ciebie. Odłącz internet i pomyśl o sobie, bo szkoda każdego człowieka, a mogłabyś być kimś, gdyby nie ten jeden problem.
                        • Gość: pedro paulo Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 13:18
                          Swoją drogą Kandydat - doyebała Ci :-)
                          • Gość: Zenek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 03.06.11, 13:33
                            a kto w ogóle przejmuje się co ta p.... mówi. nawali się jakimś gównem i pieprzy bzdury. a może ty pedro paulo się przejmujesz, co?
                            • Gość: pedro paulo Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.11, 15:25
                              O tak! niezmiernie :-)
                • Gość: Janek Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 03.06.11, 16:47
                  Wnioski wyciągam z tego co piszesz i po tym Cie oceniam. Oczekuję od kolejnego wójta więcej. Miro nie był i nie będzie moim kandydatem na wójta. Puki co nie widzę takiego. Jeśli chcesz być wójtem to dla Ciebie kampania wyborcza już powinna trwać. Na zaufanie mieszkańców trzeba zapracować. Faktem jest, że do tej pory wybory odbywały się na zasadzie wyboru mniejszego zła, ale coraz bardziej widoczne niezadowolenie mieszkańców z obecnego wójta zmusi wyborców do bardziej krytycznego przyjrzenia sie kolejnym kandydatom. Nie życzę Ci zle ale musisz włożyć dużo wysiłku żeby wygrać.
            • Gość: gosc Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 21:47
              Ludzie mówmy tu mówmy o tym co jest w temacie wątku ! Może być to celowe zagranie aby o tym nie mówić! zobaczcie co kadrowy zrobił - polecam przeczytać w życiu podkarpackim.
              • Gość: gość Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 22:49
                W temacie wątku wszystko wyczerpane. Sekretarz/wicewójt nie ma kwalifikacji, doświadczenia, wykształcenia, kindersztuby etc. Wójt natomiast uczynił Urząd prywatnym folwarkiem. Narady z poleceniami kablowania kto i z czym przychodzi do Urzędu, zakaz konktaktów z pania X lub panem Y. Paranoja! Poza tym rodzina na swoim, wkrótce szczegóły. 31 sierpnia br. kończy się okres ochronny dla wójta. Referendum zbliża sie dużymi krokami Mariuszku :-)
                • Gość: gleba Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.11, 16:28
                  "W temacie wątku wszystko wyczerpane. Sekretarz/wicewójt nie ma kwalifikacji, do-
                  świadczenia, wykształcenia, kindersztuby etc" -jasne że wyczerpany ale "Wójt natomiast uczynił Urząd prywatnym folwarkiem. Narady z poleceniami kablowania kto i z czym przychodzi do Urzędu, zakaz konktaktów z pania X lub panem Y. Paranoja! Poza tym rodzina na swoim, wkrótce szczegóły." - myślę że to temat nowego wątku czekamy
                  • Gość: Misza Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 05.06.11, 10:21
                    Zgadzam się. Robi się prywatny folwark. Wójt zachowuje się jak Pan na włościach, znalazł sobie kilku potakiwaczy, którzy utwierdzają go w przekonaniu, że dobrze robi.(zdjęcie z pobytu na Słowacji) Zamiast zając się rozwiązywaniem problemów martwi się tylko o swój wizerunek w mediach. Tymczasem w gminie nic nie jest robione na czas, wszystko z dużym opóznieniem, dlatego kasa świeci pustkami,a niezadowolenie mieszkańców rośnie. Paranoik, który boi się własnego cienia. Wszędzie jezdzi z sekretarzem (wtedy w urzędzie nic nie załatwisz). Ze swoimi wyborcami nie chce rozmawiać,lekceważy ich bo a nóż chcieliby wywiązania się z deklaracji przedwyborczych.
                    • Gość: Jonasz Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 07.06.11, 21:50
                      Coś w tym jest. Może tak jak w innych gminach zmotywować go obniżeniem poborów. Po ostatniej publikacji w "życiu" widać że plasuje się pośrodku, a powinien na końcu.
                • Gość: ktoś; Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: 83.1.237.* 08.06.11, 16:48
                  mentalnością mieszkańców tej gminy jest tylko narzekanie. co by nie było i tak będzie żle, podobnie z wójtem, jaki by nie był i tak będzie zły. a co do referendum to widzę, że komuś Pan Wójt nadepnął na odcisk,a co do zakazu rozmów to najwyraźniej są ku temu powody.
                  • bestabc Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 08.06.11, 17:49
                    nie będzie żadnego referendum. Kandydat nie potrzebnie PITOL-i na tym forum
                  • Gość: Igła Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 08.06.11, 18:02
                    ktosiu, zakaz rozmów to sobie może wprowadzić w swojej chałupie :)
            • Gość: Kandydat Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.11, 21:40
              Oj Wy Fredropolanie, i wasza odwaga, śmiać mi się chce. Referendum? Nie załapaliście się na ciepłe posadki to teraz krzyczycie? Gdzie byliście do tej pory? Wójt jednak Was przekonał tymi "ogólnikam" przed wyborami. I co skończyła się miłość? Co Wam da zmiana wójta? Nadal będziecie zapyziałą gminą bez perspektyw, bo sami jesteście sobie winni.
      • Gość: Jan Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.alfaks.com 11.11.11, 23:08
        Kandydacie, Twoje szanse rosną chyba, że reprezentujesz tylko tą część gminy co obecny wójt i będziesz nasze podatki przeznaczał tylko dla swoich tak jak obecny wójt. Potrzeba nam dobrego planu dla całej gminy, a nie tylko dla Makowej, Rybotycz czy Huwnik. Powodzenia
    • Gość: gosc Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 01:00
      RObie watek na Nowinach !
      • lowenbrau Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 01.06.11, 22:59
        www.youtube.com/watch?v=-I19AJE4tjs
        • Gość: Obserwator Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.przemysl.hypnet.pl 08.06.11, 18:04
          Pytanie za 100 punktów: kto jest zastępcą dyrektora szkoły w Fredropolu i dlaczego ta Pani?
          • bestabc Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu 08.06.11, 20:16
            obserwator... utwórz nowy temat na forum, podobny do obecnego "zastępcą dyrektora szkoły w Fredropolu" Sekretarz niech sobie odetchnie ;-p
            chcesz rządzić w tej gminie? w czym problem? masz wykształcenie wyższe?
            • Gość: kilof Re: Nowy z-ca wójta i sekretarz w Fredropolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 20:39
              popieram nowy wątek