Dodaj do ulubionych

70 lat temu-koniec ludobójcy

05.03.20, 08:50
5 marca 1950 roku zlikwidowany został Roman Szuchewycz,dowódca UPA,wsławiony ludobójstwem,którego ofiarą padło przeszło 100 tysięcy polskich obywateli.Sprawiedliwości stało się zadość.
Obserwuj wątek
    • darino Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 05.03.20, 17:46
      Zapal świeczkę, jako i ja czynię.
      • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 05.03.20, 21:02
        W mojej rodzinie i w moim kraju nie ma takiego obyczaju wobec zwyrodniałego mordercy.
    • Gość: Cypis Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.20, 22:20

W jakim języku w dniu dzisiejszym powstało najwięcej treści na temat… KLIK i KLIK

Bo Polacy to "dumna cywilizacja łacińska", czyli… de mortuis aut bene aut nihil?

99venus!
      Jak się nazywa ten Twój kraj?
      • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 06.03.20, 10:04
        Wykonawcy wyroku na tym oberbandycie mają prawo pisać ile chcą i w każdym języku.I bardzo dobrze,że to robią nie pozwalając na zapomnienie.Ofiary ludobójcy pisać nie bardzo mają jak bo upowcy mordowali bestialsko całe rodziny-od niemowląt,kobiet w ciąży po starców.Niewielu z rzezi dokonanej przez ukraińskich nacjonalistów ocalało.Nie widzę żadnego powodu żeby o pozbawionych cech ludzkich mordercach nie pisać prawdy.Szuchewycz,podobnie jak jego kamraci-mordercy to wyjątkowo odrażający zbrodniarz i pamięć o jego czynach i śmierci powinna trwać.
        Moim krajem jest Polska.Ewidentnym natomiast faktem jest,że niektórym sympatykom i miłośnikom upowskich zwyrodnialców marzy się życie w kraju,którego bohaterami narodowymi są tacy zbrodniarze jak Bandera,Szuchewycz czy Klaczkiwski i ich kompani.Marzenia możecie szybko spełnić-droga wolna.W Polsce amnestii ani amnezji wobec ukraińskich nacjonalistów nie będzie.
        Następny wpis o Szuchewyczu bedzie dopiero 30.06.Masz kilka miesięcy spokoju.
        • Gość: Cypis Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.20, 12:04

No to sprawdźmy jak tam u Ciebie z amnezją - wiedzą na temat tego co robisz. Przecież jak ktoś coś robi i odwołuje się do obyczajów, to powinien wiedzieć skąd się wzięło to co robi.

W Polsce obchodzi się (upamiętnia/świętuje) dzień śmierci pojedynczego wroga, mordercy lub bandyty?
          A może zbiorowo w konkretny dzień?
          Jest taka tradycja?
          Skąd się wzięła, przykłady praktykowania?

Jeżeli nie wiesz, to może trzeba poszukać w innej niz Polska, "łacińska" cywilizacja?
          Może w "turańskiej", albo jakichś innych "dzikich" krajach?
          • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 06.03.20, 16:49
            Jeżeli ci to przeszkadza i boli to znaczy,że moje działania są zasadne.Nie można dopuścić aby pamięć o zbrodniarzach i wyczynach tych kanalii z czasem zanikła.Jedni stawiają pomniki ludobójcom i nazywają ulice ich nazwiskami a inni nieustannie przypominają o ich zbrodniach.Jeżeli tobie i tobie podobnym to przeszkadza to znaczy,że to co ja robię jest potrzebne.Po tym co upowscy zbrodniarze zrobili śladów nie zatrzecie.
            Będę przypominał o 3 ludobójcach,datach ich urodzin i datach ich likwidacji.
            • Gość: Cypis Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.20, 01:07

Czyli cierpisz na amnezję czy po prostu nie ma dowodów potwierdzających istnienie takiego obyczaju w Polsce?

Będziesz przypominał o datach urodzin i likwidacji tylko trzech ludobójców?
              A jak tak ktoś popatrzy na polską historię, to ilość katów, oprawców… Trudno znaleźć dzień w którym by się któryś nie urodził lub nie umarł?
              Ale Ty tylko trzech?

SZACUN!

I nie martw się! Wielu już wydawało się, że to co robią ma sens, jest potrzebne… Najważniejsze przecież, to mieć jakiś cel w życiu!

PS Najbardziej spektakularny przypadek w ostatnich tygodniach? - KLIK
              • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 07.03.20, 08:49
                Sugerujesz,że na Ukrainie panuje obyczaj dokonywania ludobójstwa?
                • Gość: Cypis Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.20, 09:48
                  Nie!
                  A gdzie jest w mej wypowiedzi coś, co w Twej główce wywołało taką myśl?
                  • Gość: Adam Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 07.03.20, 12:20
                    A tak ci co zorganizowali i przede wszystkim opłacili przewrót na Ukrainie dzisiaj ją postrzegają : wiadomosci.onet.pl/opinie/amerykanski-ekspert-atakuje-ukraine-powielajac-rosyjska-propagande/g52751d
                    Co nie przeszkadza im robić złotych interesów w tym kraju. I dopóki będzie dawało robić biznes to inne sprawy schodzą na plan dalszy.
                  • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 08.03.20, 08:39
                    Nieustanne negowanie faktów.
                    • Gość: Izydor Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.03.20, 11:53
                      W Polsce nastąpił całkowity zanik obiektywnej,rzeczowej i prawdziwej informacji. Nie uświadczysz jej ani w mediach rządowych, ani w kościelnych a tym bardziej w portalach internetowych typu onet,wp.interia, tvn24 itd. które są własnością zagranicznych korporacji. Wszędzie totalne kłamstwo i manipulacja . Tak jak w i w tym przypadku, artykułu M. Wyrwała , musisz czytać między wierszami .Przyszło nam żyć w strasznych czasach.
                    • Gość: Cypis Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.20, 12:12
                      Jakie fakty zanegowałem i gdzie?

Jak nie potrafisz wskazać gdzie jest to, co mi zarzucasz, to istnieje to tylko w Twojej główce?
                      • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 08.03.20, 15:04
                        Ja mam tylko jedno pytanie i na tym kończę udział w tej dyskusji:
                        Czy prawdą jest,że ukraińscy nacjonaliści dokonali ludobójstwa,którego ofiarą padło przeszło 100 tysięcy cywilnych osób z polskim obywatelstwem mordowanych w nieprawdopodobnie bestialski sposób?
                        • darino Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 08.03.20, 18:50
                          Część tych "cywilnych osób z polskim obywatelstwem" to Ukraińcy wymordowani przez Polaków.
                          • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 08.03.20, 20:10
                            Może jakieś bardziej szczegółowe dane?Kiedy,gdzie ilu.
                            Ważne jest kiedy - jak po 11 lipca 1943 roku to mogą mieć pretensje jedynie do swoich rodaków z UPA.
                            Też im odrębywali kończyny,rozpruwali ciężarnym kobietom brzuchy,nabijali niemowlęta na sztachety?
                            • darino Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 08.03.20, 20:23
                              Tak, to stara polska tradycja, datowana co najmniej od 1846 roku :).
                              • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 08.03.20, 20:35
                                Ja bym powiedział,że raczej włościańska i wtedy też dotyczyła Polaków.
                                A nie upomnisz się o Ukraińców mordowanych przez upowców tylko dlatego,że nie chcieli brac udziału w ludobójstwie polskich sąsiadów?
                        • cypis.offline Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 09.03.20, 01:09
                          99venus napisał:

> Ja mam tylko jedno pytanie…

Czyli tradycji stało się zadość. Najpierw stawiasz zarzut, potem nie potrafisz go udowodnić, a na koniec chcesz salwować się ucieczką pod osłoną ostatniego pytania. Tylko to nie Polski obyczaj.
                          • 99venus Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 09.03.20, 13:03
                            Ja nie stawiam zarzutów.Ja stwierdzam fakty,którym nie jesteście w stanie zaprzeczyć.I tyle.
                            Ciesz się,że zostałeś zaszczycony rozmową.Następna data to 30.06.113 rocznica.
                            • cypis.offline Re: 70 lat temu-koniec ludobójcy 09.03.20, 13:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka