cypis.offline 20.03.20, 20:07 KLIK i KLIK i KLIK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Misiek Re: Trzeba się było… IP: *.toya.net.pl 21.03.20, 10:37 W zasadzie o co Tobie w tym przypadku chodzi? Załóżmy że prezydentem jest Cypis i zostaje postawiony w takiej samej rzeczywistości jak p. Bakun, byłbyś zadowolony; szczęśliwy, zakłopotany; obojętny czy wkurwiony? A może p.Bakun chciał zorganizować wyjeżdżającym Ukraińcom ciepły posiłek, ciepły napój podany w jakimś namiocie który może postawiło by PTTK czy harcerze lub wojsko? Może chciał by ci zmęczeni ludzie zapamiętali nasze miasto właśnie z takiej strony? Dlaczego i na jakiej podstawie postrzegasz tę sytuację krytycznie? Czy sądzisz że p .Bakunowi wiedza o całej akcji była potrzebna tylko i wyłącznie po to aby stworzyć kordon ze strażników SM wokół dworca aby uniemożliwić im wyjście do np sklepu spożywczego obok dworca ? Nie pałam sympatią do Prezydenta miasta ale czy to oznacza że zatracam zdrowy rozsądek w ocenie? Odpuść człowieku bowiem jest już niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trzeba się było… 21.03.20, 14:34 Reakcja ambasady ukraińskiej w stylu dyplomacji wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.20, 16:39 A wysokie standardy nie tak dawno zaprezentował przecież … KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trzeba się było… 21.03.20, 20:24 Czy jest prawdą,że Kocyłowski w czasie wojny kolaborował z niemieckim okupantem i bandami UPA? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: 95.40.36.* 21.03.20, 21:57 Straciłeś zaufanie do "eksperta" gdy zobaczyłeś co potrafi napisać do kobiety, więc mnie o to pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trzeba się było… 22.03.20, 08:53 Nie,jestem po prostu ciekaw twojego stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.20, 15:30 O stanowiska nie zabiegam, więc stanowisk nie muszę ani wygłaszać, ani zajmować! Po prostu z faktami historycznymi nie dyskutuję, nie zajmuję się ich interpretacją i nie zamierzam się opowiadać po żadnej ze stron historycznych sporów. A tacy, którzy wykorzystują trudną przeszłość i napuszczają ludzi na siebie, żeby zbudować swój kapitał polityczny, nie znajdą we mnie ani sprzymierzeńca, ani kogoś, kto będzie biernie się temu przyglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trzeba się było… 23.03.20, 16:54 Nie dyskutujesz z NIEWYGODNYMI faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.20, 18:00 Jeżeli z faktami historycznymi nie dyskutuję, nie zajmuję się ich interpretacją i nie zamierzam się opowiadać po żadnej ze stron historycznych sporów, to jakie fakty mogą byc dla mnie niewygodne? Oświeć mnie Sherlocku! Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trzeba się było… 24.03.20, 08:35 nie zamierzam się opowiadać po żadnej ze stron historycznych sporów-czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.20, 14:50 Problem nie w tym co mógł zrobić, tylko co zrobił. Jeżeli Cypisowi zwalą się na głowę niezapowiedziani goście, to jak sobie w tej sytuacji Cypis poradzi, będzie świadczyć o Cypisie. Tak samo będzie w przypadku dowolnej osoby przed którą stanie dowolny problem. To jak sobie z nim poradzi, będzie świadczyć o niej. Pojawił się problem i co Bakun zrobił? Dowiódł, że jest dojrzałym mężczyzną, który potrafi stawić czoła wyzwaniu, chwycić byka za rogi i sobie z nim poradzić, czy też małym chłopcem, który potrafi mieć pretensje do wszystkich o wszystko, ale nie do siebie? Jakie są owoce działań Bakuna w tym przypadku? Tylko wpisy na FB i "lajwczat" w którym wyraża swoje oburzenia? A w jaki sposób to pomogło opuszczającym Polskę, wpłynęło na sprawniejsze przeprowadzenie tej "ewakuacji"? Nie wiesz co to papkinada? No to popatrz - KLIK > Nie pałam sympatią do Prezydenta miasta ale czy to oznacza > że zatracam zdrowy rozsądek w ocenie? Chcesz mnie przekonać, że nie pałasz sympatią, czy tylko tą deklaracją sam się w tym utwierdzasz? A jakbyś pałał, to by oznaczało, że nie zatracasz zdrowego rozsądku w ocenie? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trzeba się było… 21.03.20, 20:26 Może się zdziwisz ale akurat z tym stanowiskiem się zgadzam. Najpierw trzeba było coś zrobić a potem krytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: 95.40.36.* 21.03.20, 22:11 To, że ktoś nie chce dyskutować z faktami mnie nie dziwi. Z "lajwczata" jasno wynika kiedy otrzymał komunikat z ambasady o specjalnych pociągach (o godzinie 14:00?). Następnego dnia po godzinie 18:00 (28 godzin później?) na "lajwczacie" informuje jaka jest sytuacja. Jeżeli przez ponad dobę nie potrafił nawiązać współpracy z instytucjami oraz służbami, a także podjąć wraz z nimi działań, które zminimalizują pojawiające się ryzyka, to powinien uderzyć się we własne piersi. Zwalanie winy na wszystkich jest równoznaczne ze złożeniem samokrytyki. Przykład podobnej sytuacji? - KLIK i KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
darino Re: Trzeba się było… 22.03.20, 06:02 Przemyśl chyba ma za mało strażników miejskich, aby utworzyć kordon wokół dworca. Może lepiej kordonek ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.20, 15:43 Bez kordonka w niektórych niewieścich robótkach ręcznych ani rusz. Ale to są misterne dzieła. W porównaniu z tym co widzimy w magistrackim "pijarze". Z "lajwstrima" wynika, że wielkie zagrożenie ktoś sprowadził na miasto oraz jego mieszkańców? Niebezpieczeństwo powszechne "powodując zagrożenie epidemiologiczne lub szerzenie się choroby zakaźnej"? Ale gospodarz miasta jeszcze nie złożył zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa i nie obwieścił tego publicznie? Średnio rozgarnięty student po pierwszym roku prawa lub administracji powinien wiedzieć w jakim kodeksie trzeba szukać? A zdolniejsi będą wiedzieli nie tylko w którym rozdziale, który to artykuł i paragraf, ale również jak brzmi? Dla "miłośników" audytów też się coś znajdzie! Wystarczy zgłosić sprawę do NIK. Można to zrobić przez internet, czyli w dowolnej chwili i bez wychodzenia z domu? Patrząc na wagę sprawy… bez ogłaszania przetargu i wydawania złotówki z kasy miejskiej zostanie przeprowadzone postępowanie kontrolne? Jak ktoś weźmie pod uwagę napięcia na linii prezes NIK - "dobra zmiana", to nie będzie miał wątpliwości, że kontrola zostanie przeprowadzona bardzo starannie? A po jej zakończeniu pojawi się protokół z którego będzie można się dowiedzieć kto odpowiada za zaistniałą sytuację, kto zawiódł, co zawiodło? Jeżeli ktoś "zachował się jak trzeba", to nie powinien mieć cienia wątpliwości co powinien zrobić, żeby winnym nie uszło płazem sprowadzenie niebezpieczeństwa na Przemyśl! PS A co tam słychac po kilkunastu miesiącach od… KLIK i KLIK? Tak poważne podejrzenia o nieprawidłowości, a starczyły tylko na chwilowy "fejm w fejsbukach" i trochę medialnego szumu w kampanii wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misiek Re: Trzeba się było… IP: *.toya.net.pl 23.03.20, 08:38 Sorki, w swej naiwności sądziłem że biorąc pod uwagę to co się dzieje wokół mogę oczekiwać rozumnego zastanowienia i zdrowego rozsądku, jak widać bardzo się myliłem.Popełniłem błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.20, 13:13 Niestety, jak zabraknie "rozumnego zastanowienia i zdrowego rozsądku"… kompetencje przywódcy najlepiej weryfikują sytuacje kryzysowe. Jezeli na terenie Polski rzad wprowadza stan epidemii, a ktoś twierdzi, że: - udzielenie pomocy w organizacji "ewakuacji" obywateli Ukrainy z Przemyśla, to nie jego kompetencje, - w trakcie tej akcji instytucje oraz slużby odpowiedzialne za nią dopuściły się zaniedbań bądź nieprawidłowości, to niezwłocznie powinien zawiadomić o tym organy ścigania. KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.20, 18:02 Ja powinienem zawiadomić? A nie tak świetnie zorientowani w sprawie naoczni świadkowie, samorządowcy z "lajwstrima", którzy twierdzą, że stworzono zagrożenia i wskazują winnych? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trzeba się było… 24.03.20, 08:37 Czyli jak zawsze-niech to robią inni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.20, 11:29 Skoro krowa dużo ryczała, to niech teraz krowa da dużo mleka. Ale nie liczyłbym na więcej niż zwykle. Gdy polityk odnotuje poważną wpadkę, to musi ją czymś bardziej efektownym przykryć? - KLIK KLIK- co tam naukowcy, WHO, minister zdrowia… Ten prawie czterdziestolatek wystylizowany na grzecznego chłopca w okularkach, to nie jest przypadkiem ten poseł, który… KLIK A antyszczepionkowcy, to ta niewielka, ale bardzo hałaśliwa grupka rodziców, która zwinęła protest i pobiegła zaszczepić dzieci gdy dowiedziała się o przypadkach dawno niewidzianej w Polsce choroby zakaźnej - odry? Ale co tam. "Fanboje i fangerlki" trzeba na "fejsbukach" karmić regularnie i wysokoenergetycznymi treściami. Jak się zorientują, że ta dieta im nie służy, to znajdą żywiciela na innym "łolu". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.03.20, 21:58 Na "fejsbukach" wojna Bakunowsko-PiSowska, a w innych przemyskich "internetach"… KLIK i KLIK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kibic Re: Trzeba się było… IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 24.03.20, 17:52 Fakty są takie: 1/ tranzyt przez terytorium Polski oraz ewakuację swoich rodaków przez przejście kolejowe Przemyśl-Medyka -Mościska zorganizowało MSZ Ukrainy we współpracy z polskim MSZ, należałoby by znać szczegóły porozumienia aby oceniać kto odpowiada za bałagan powstały na dworcu w Przemyślu. 2/ opiekę Ukraińcom na dworcu przemyskim powinien zapewnić podróżnym ambasador Ukrainy wspólnie z konsulem ,mieszkańcem Przemyśla i w dodatku właścicielem sieci sklepów spożywczych, ewentualnie we współpracy z przemyską kurią greckokatolicką, cerkwią prawosławną, miejscowym oddziałem ZUwP, lokalnymi działaczami tej organizacji czy miejscowa mniejszość ukraińska z Przemyśla i okolic. 3/Miasto Przemyśl w osobie Prezydenta Miasta i radnych mogłoby włączyć się w zakresie wcześniej ustalonym z ambasadą ukraińską oraz przedstawicielem polskiego MSZ. To co wypisuje tu na forum niejaki cypis nie ma żadnego oparcia i jest zwyczajnym atakowaniem Prezydenta Miasta z przyczyn osobistych czy niechęci politycznej. Ma to na celu wywołanie wrażenia w społeczeństwie miasta że Prezydent Miasta jest osobą niepoważną i negatywnie nastawiona w stosunku do ludności ukraińskiej. Proponuję wyciągnąć właściwe wnioski co do treści postów niejakiego cypisa. Odpowiedz Link Zgłoś
cypis.offline Re: Trzeba się było… 24.03.20, 22:45 Tylko tyle i aż tyle? Nie takie rzeczy Cypis czytał po tym jak… KLIK i KLIK i… W związku z tym liczył na coś, co wymaga więcej polotu. Ale z pustego (próżnego)… Nic to! Jakbyś mógł rozwinąć to co napisałeś, to będę bardzo wdzięczny. To co napisał Cypis nie ma żadnego oparcia w czym? Z jakich przyczyn osobistych Cypis atakuje Prezydenta Miasta? Nie krępuj się! Niech się ludzie dowiedzą co za gagatek z tego Cyoisa. Zapomniałeś o jednym. Są po prostu takie wypowiedzi, których nie da się ani zmydlić, ani przykryć przez obrzucanie błotem innych. Gdy średnio rozgarnięty człowiek zobaczy kto napisał: "Nie dajmy się zmanipulować propagandzie, że maseczka nic nie daje. Eksperci są jednoznaczni w opiniach, że znacząco ogranicza ryzyko zarażenia drogą kropelkową i powinny ją nosić nie tylko pracownicy służby zdrowia, ale każdy kto ma kontakt z innymi osobami…"" i porowna to ze stanowiskami w sprawie maseczek jakie wydało WHO, minister zdrowia, licznymi wypowiedziami ekspertow na ten temat jakie widzimy i słyszymy każdego dnia, to co się stanie? Jak w filmie? Odpowiedz Link Zgłoś
darino Re: Trzeba się było… 25.03.20, 16:56 "Ma to na celu wywołanie wrażenia w społeczeństwie miasta że Prezydent Miasta jest osobą niepoważną i negatywnie nastawiona w stosunku do ludności ukraińskiej" :). Wrażenie wrażeniem, a jaka jest prawda ? Może przyboczni Prezydenta z Rady Miasta się wypowiedzą ? Wiem, wiem, oni są tylko przeciw banderyzmowi :). Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Trzeba się było… 25.03.20, 20:21 Przeciw ideologii i praktyce banderowskiej są wszyscy przyzwoici ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cypis.offline Re: Trzeba się było… 25.03.20, 21:04 Stworzenie wrażenia to kluczowa sprawa! KLIK i KLIK i… Ten sam schemat się powtarza? Chce coś zrobić, nie potrafi, a potem obwinia wszystko i wszystkich za własne niepowiedzenia? I tak od kilkunastu miesięcy? A jedyny owoc, to zrobienie wokół siebie szumu i komunikat: "Znowu mi rzucają kłody pod nogi"? PS Wszystkiego najlepszego dzisiejszym solenizantom życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Trzeba się było… IP: *.toya.net.pl 27.03.20, 12:17 Kolejna próba rozwiązania problemu? nowiny24.pl/koronawirus-zmiany-na-granicy-otwarcie-pieszego-przejscia-w-medyce-staly-transport-w-korczowej-polaczenia-kolejowe-na-ukraine/ar/c1-14882797 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Cypis Re: Trzeba się było… IP: 95.41.197.* 06.04.20, 14:39 3 kwietnia - KLIK 6 kwietnia - KLIK Kolejny dowód na to kto nie potrafi w trudnych czasach stanąć na wysokości zadania? Tym razem kto kłody pod nogi rzucał? Koronawirus? KLIK Odpowiedz Link Zgłoś