Dodaj do ulubionych

ukraińskie problemy z oceną faktów

14.10.20, 21:58
Wołodymyr Zełenski, upomniał się ws. odnowienia pomnika nagrobnego bojowników OUN-UPA na górze Monastyrz na Podkarpaciu.
Gwoli prawdy:OUN-UPA to zbrodnicza formacja dopuszczająca sie ludobójstwa.Traktowanie zbrodniarzy jako bojowników to senne marzenie ukraińskich nacjonalistów.
15 października-70 rocznica wymierzenia sprawiedliwości oberbandycie Banderze.
Obserwuj wątek
    • darino Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 14.10.20, 23:27
      Zdaje się, że prezydent Duda podpisał jakieś porozumienie, w którym obiecywał odnowienie między innymi tego pomnika ? I nie dotrzymał obietnicy. Trzeba było więc mu delikatnie o tym przypomnieć.
      • 99venus Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 15.10.20, 10:57
        Nie odpowiadam za głupoty Dudy.
        Nieustannie twierdzę,że na terenie RP nie ma miejsca dla sprawców bestialskiego wymordowania przeszło 100 tysiecy polskich obywateli.
        • Gość: Cypis Re: ukraińskie problemy z oceną faktów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.10.20, 15:22

Czyli mamy przełom?
          Dla każdego następnego prezydenta i premiera Polski najwyższym nakazem będzie Twierdzenie 99venus?
          • 99venus Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 16.10.20, 20:27
            Ja bym powiedział,że najwyższym nakazem jest przyzwoitość i przestrzeganie prawa.Zbrodnia ludobójstwa nie podlega przedawnieniu.Jak na Podkarpaciu jest potrzeba wśród niektórych gloryfikowania
            zbrodni i mordercow to niech stawiają im pomniki w prywatnych ogródkach.Przynajmniej będzie wiadomo z kim mamy do czynienia.
            ps.mam nadzieję,że będziemy mieli wkrótce zarówno prezydenta jak i premiera przestrzegających konstytucję.
            • Gość: Cypis Re: ukraińskie problemy z oceną faktów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.20, 05:54
              Przyzwoitość?
              KLIK i KLIK
              (w tym pierwszym koniecznie zobacz wideo od 19:40, a w drugim kto podpisał się pod apelem)
              • 99venus Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 18.10.20, 07:25
                Niestety żaden film mi się nie otworzył ala ja też jestem za ochroną zabytków i mam nadzieję,że żaden debil zabytkowego mostu nie zburzy.
                Listę podpisów pod petycją przeczytałem i chwała ludziom,że mostu bronią ale co to ma wspólnego z upowskimi bandytami?
              • 99venus Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 18.10.20, 07:30
                Przepraszam,w porannej godzinie,zaspany przeoczyłem.Obejrzałem występ p.Zapałowskiego i nie widzę niczego nadzwyczajnego w jego wystapieniu.Poproszę o konkretną uwagę.
                • Gość: Cypis Re: ukraińskie problemy z oceną faktów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.20, 16:10

Jeżeli nie ma "zgrzytu" pomiędzy tym co napisałem przed odnośnikiem do filmiku, a tym co w filmiku, to znaczy, że cel osiągnąłem i bardzo się z tego cieszę! :)
      • 99venus Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 21.10.20, 20:08
        W ramach troski o ukraińską historię jeden z jej obrońców napisał:
        "„Polskie władze nieustannie podkreślają potrzebę dialogu, ale ich działania nie idą w tym kierunku. Polacy domagają się szacunku dla swojej historii, natomiast starają się pozbawić Ukraińców ich historii” – powiedział portalowi Nowynarnia Andrij Libycz, kombatant 8. osobnego batalionu UDA, który wydaje się być inicjatorem listu"-list ukraińskich nacjonalistów dotyczy omawianej tu sprawy pamiatkowej tablicy upowskich bandytów.
        Mogę jedynie stwierdzić,że w przeciwieństwie do niektórych Ukraińców Polacy bardzo dbają o pełnię ukraińskiej
        historii.Dlatego przypominamy stale między innymi o dokonanym przez bandy UPA ilokalne mety społeczne bestialskim ludobójstwie,którego ofiarą padło przeszło 100 tysięcy polskich obywateli-niemowlęta,dzieci,
        kobiety,starcy.Wszyscy którzy byli Polakami.
        ps.powoływanie się na konwencje o grobach wojennych jest bezzasadne ponieważ konwencja obejmuje wyłącznie żołnierzy a nie zbrodniarzy-ludobójców.
        • darino Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 22.10.20, 22:26
          Sądzę, że do wiosny 2021 roku właściwa tablica powróci na miejsce.
          • 99venus Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 25.10.20, 19:41
            Jeżeli tablica gloryfikująca ukrainskich nacjonalistów - wykonawców bestialskiego ludobójstwa wróci to na krótko.Zostanie zdemontowana.
    • matlak2 Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 28.10.20, 03:29
      Panowie, tradycyjnie już strzępicie języki, psujecie sobie i tak stargane nerwy, a tu zanosi się, że lada moment znów nie będzieTeleranka a media będą cienko przędły przez cenzurę. Ciekawe tylko, czy Rajmundowicz znów będzie spokojnie spał do południa?
      • darino Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 28.10.20, 09:55
        www.youtube.com/watch?v=zB_ZV5kY29g&ab_channel=Apocalypto
        • 99venus Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 28.10.20, 19:54
          dobre,dzieki za przypomnienie.
    • darino Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 01.01.21, 18:04
      No elo ! Taka rocznica, a 99venus nie przypomniał ?! Czyżby koronawirus był winowajcą ?
      • 99venus Re: ukraińskie problemy z oceną faktów 02.01.21, 11:17
        No to przypominam:
        wczoraj Ukraina święciła rocznicę urodzin oberbandyty Stefana Bandery skazanego na karę śmierci za udział w zamordowaniu ministra Pierackiego.Ten skrajny nacjonalista ukraiński był autorem ludobójczej ideologii UPA,której ofiarą padło przeszło 100 tysięcy polskich obywateli-kobiety,dzieci,niemowlęta,starcy.Mordowno ich w nieprawdopodobnie bestialski sposób.Upowska dzicz mordowała nawet swoich rodaków,którzy w tym ludobójstwie nie chcieli brać udziału.
        Każdy kraj ma takich bohaterów jakich sobie wybrał i na jakich zasługuje.Ukraina wybrała zwyrodniałych ludobójców.
        ps.1
        nastepny w kolejce do przypomnienia juz 1 lutego to znany rzeźnik Kłym Sawur zlikwidowany w 1950 roku.
        ps.2
        żaden wirus-awaria internetu ale miło,że pamiętasz o rocznicach i o mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka