Dodaj do ulubionych

WORD w Przemyślu = B U R D E L

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 17:46
Mimo ustalonej godziny egzaminu trzeba czekać na niego często po 3
godziny, bo brakuje aut. Ciekawe, gdzie jest te 16? Peugeotów
Egzaminatorzy wk**ni i nerwowi, jak zawsze zresztą.Czekający na
egamin zdenerwowani i zmęczeni, a płacą za to grubą kasę. Cekawe,
czy ktoś się tym zajmie. 14 sierpnia Ośrodek w ogoóle był zamknięty.
Może jestem ślepy, ale żadnej informacji na drzwiach i oknach nie
zauważyłem. Poza tym może jaśnie państwo z WORD-u mimo tego, że nie
ma z tego żadnego interesu dogadałoby się z MZK i wprowadziło jakieś
kursy z miasta na Topolową, bo na to zadupie nic z wyjątkiem
taksówek nie jeżdzi- wbrew temu, co jest napisane na stronie WORD-u.
W końcu mogliby zadbać o ludzi, skor i tak ich ciągle oblewają i
zarabiają kupę kasy. Oprócz tego, mogliby zatrudnić NORMALNYCH LUDZI
na egzaminatorów, a nie starych , znerwicowanych dziadków, a
pozostałym sugeruję robić badania psychologiczne, bo tam może z
dwóch się nadaje do tej pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Roz.. Szos Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 195.117.30.* 20.08.07, 22:35
      podpisuje sie pod tym rekami i nogami
      • Gość: TO JA Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.ptvk.pl 05.08.08, 22:31
        Witam...A ja będę zdawać w tym tygodniu...bardziej zależy mi na
        poobserwowaniu sposobu prowadzenia egzaminu, stosunku egzaminatora
        do mnie i o jaki bzdet się czepi...Wiadomo, że teraz każdy egzamin
        jest monitorowany więc napewno jeśli uznam, że
        egzaminator "naciągnął" powód oblania mnie ( tylko po to by nabić
        kabzę WORDOWI ) nie popuszczę...i nie żartuję...bo to co słyszy się
        o sposobie egzaminowania i o niektórych nazwiskach w mieście to sami
        chyba proszą się by takie sytuacje nie tylko w gazetach nagłasniać
        jak to zrobiła niedawno jedna dziewczyna ale również obraz z kamery
        przez media przepuścić.Jak kolega opowiedział mi jak to jeden z
        egzaminatorów ( nijaki Pan K....) z linijką wyskoczył po parkowaniu
        równoległym i mierzył odległości to facet pracować już nie powinien
        bo nie spodziewał się że za samochodem którym jechali na egzaminie
        jechał i patrzył jego brat i siostra..Ale jeśli mój błąd będzie miał
        realne i dostosowane do przepisów drogowych uzasadnienie to nawet
        przyznam mu rację...ale tylko wtedy.
        • Gość: b Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.10, 13:17
          jasne ..kamera i tak ci nic nie da....bo tylko z przodu widać...mojej siostrze powiedział że nie zdała bo jechała za blisko krawęznika.ten sam egzamin. idiota oblał ja dwa razy na tej samej ulicy z dworskiego zjazd na mickiewicza kolo banku PKO SA z zubrem...raz jej powiedział że jachała za blisko prawej strony ulicy, a za drugim razem że za blisko lewej strony....a wiecie jak ta ulica wyglada....dodam tylko że o nic nie zaczepiła...pezejechała normalnie...moj tato tam poszedl do kierownika i na filmie widac tylko przod...ale po tej wizycie jakos zaraz zdała....ciekawe ...no nie...
        • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 83.1.235.* 13.12.11, 17:20
          Zgadzam sie, niestety. Dla mnie w ogole ceny egzamonow sa niesamowicie wysokie... Teraz placi sie 115 za teoretyczny, smiech na sali... A jesli ktos zawali na samym poczatku, to cala suma praktycznie idzie na WORD. Niby ma sie prawo do wyjechania na miasto po oblanym egzaminie, ale jesli trafi sie niezbyt mily egzaminator, to czlowiek ma juz dosc i woli odejsc stamtad jak najszybciej. I calutka kasa idzie niewiadomo gdzie. Cyrk...
          • Gość: instruktor Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.12.11, 17:36
            za teoretyczny sie płaci 25zł. za PRAKTYCZNY 115zł :) a co do tego czy na miasto mozna wyjechać.. oczywisice ze tak i to nie zależy od egzaminatora, tylko od błędu jaki się zrobiło na placu manewrowym. jeżeli załóżmy-przejechało się przez linie na łuku, to nie ma się możliwości wyjechania na miasto, gdyż egzamin jest wtedy zakończony. ale jeśli nie zaliczy się rękawa bo np, zatrzymalo sie za wszczeście, lub coś nie wyszło, jakiś błąd, który pozwala na drugą szansę, to wtedy pomimo wyniku negatywnego, KAZDY egzaminator pyta się, czy egzaminowany chce wyjechac na miasto. niestety większość osób mówi obrażona że nie, bo nie ma ochoty patrzeć na egzaminatora. te osoby popełniaja wielki błąd, bo to w końcu ich pieniądze. 115 zł nie lezy na ulicy, a w ciągu ok45 min. z egzaminatorem na miescie mozna przynejmniej sie czegos douczyc, wyczuć auto( a moze nastepnym razem bedzie to samo) i zobaczyc jaki jest egzaminator i co wymaga. dziekuje za uwage, powodzenia wszytkim zdającym :)
            • Gość: instruktor Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.12.11, 17:38
              tam miało być :
              *wcześnie
              przepraszam za błąd
      • Gość: BlackMamba Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.09, 20:44
        A ja oblałam dzisiaj...nie po raz 1..ani 2 ani 3,4,5,6 lecz po raz 7-my.I czuję
        się bardzo zadowolona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cham na chamie i to by było na tyle.
      • Gość: Anita Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 20:59
        Witam wszystkich!! zdaje egzamin jutro już 6 raz moje nerwy nie
        wytrzymuja tego co tam sie dzieje> Mój instruktor 2 z kolei mówi ze
        jest to nie możliwe zebym jutro nie zdała. Ale jestem tego zdania ze
        jak mi szczęście nie dopisze to zły humor egzaminatora zrobi swoje

• Gość: Jasiek Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 00:51
      Wkurzony jestem, zdałem ten egzamin, ale jakim kosztem? Z takimi
      burakami i chamami rzadko kiedy się ma do czynienia chyba,że na
      drogach, ale od kogoś ci kierowcy się tego uczą-prawda?

Zapomniałem dodać, że te gzaminujące stare, znerwicowane dziadki o
      spowolnionych reakcjach ledwo suną korytarzami WORD-u do ubikacji,
      trzymając w trzęsących się rękach talerze ze szklankami.
      Zauważyłem jednak, że kamień spadł im z serca, bo ponoć zjawił się
      wśród nich jeden nowy egzaminator, którego teraz wysyłają z
      czajnikiem po wodę i zapewne każą mu myć brudne naczynia.
      Jak na razie zdający mają o tym Panu dobrą opinię ale , jak znam
      życie ta egzaminatorska mafia pewnie przeciągnie go na "złą stronę
      mocy". Jak już napisałem - co za burdel... .
      • Gość: anty jasiek Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:57
        A za tamtej ekipy to było lepiej panie,,,,, a za tow. Smyka to najlepiej...... taaa
        • Gość: Jasiek Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 14:43
          Pisze o tym, co widze teraz. Kiedy zdawałem na kat.B z 2 lata temu
          nie było takich cyrków i nie wiem, za jakiego towarzysza to było, bo
          mnie to nie interesuje.Oczywiście egzaminatorzy zawsze byli wredni,
          ale jak miałeś wyznaczony egzamin o 11:30 to na ogół o tej porze się
          odbywał, ew. z kilkunasto minutowym poślizgiem. Chyba jest różnica
          między 3 godzinami a 15-30 minutami?
          • piotr_z5 Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. 05.09.07, 22:15
            a ja mam rozwiązanie proponuję zadzwonić do CBA
          • Gość: . Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.tktelekom.pl 13.01.12, 11:41
            Co ty piszesz... ja zdawałem w 2002roku i się też sporo naczekałem, a biorąc jeszcze pod uwagę to że podchodziłem do egzaminu praktycznego 4 razy :/ to tym oczekiwaniom towarzyszył spory stres. Nie mówię i nie oskarżam nikogo o łapówkarstwo (choć coś faktycznie o tym słyszałem) albo o niemiłe zachowanie (bo też trzeba zdać sobie sprawę ile czasu Ci egzaminatorzy spędzają z patologicznymi osobnikami) ale FAKT JEST FAKTEM że tego czekania było sporo.
      • Gość: zdająca Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.mcon.pl 01.09.07, 15:28
        właśnie u niego zdałam za pierwszym razem i chcę wam powiedzieć ,że
        byłam ostatnią osobą po 15.10 i myślam,że mnie obleje bo tych na
        końcu oblewają bo się spieszą aby skończyć prace , o dziwoooo!!!
        potraktował mnie jak pierwszą osobę a mnie już było wszystko jedno
        czy zdam czy nie.Według mojej opinii myślę,że nie ma to znaczenia
        gdzie kto robił kurs ale u niego najważnieszą rzeczą jest aby osoba
        zdająca egzamin umiała jezdźić samochodem i stosować się do
        przepisów i w trakcie jazdy myśleć to napewno zdacie za pierwszym
        razem przecież ten egzamin jest nagrywany.Miałam dobrego
        instrukora.Najmnieszy błąd to mi odrazu zwracał uwagę.Na koniec
        chciałam powiedzieć abyście się dobrze zastanowili nad tym nie
        zdanym egzaminem czyja to winaaa ? napewno nie egzaminatora !Jest
        takie stare przysłowie <Jabłko od jabłoni daleko nie pada> czyli te
        błędy które popełniacie to tylko wina instruktorów nie prawda wasza
        też i to 80% bo ja sobie jeździłam z tatem ,życzę powodzenia przy
        zdawaniu ::))))))))))))))))
        • Gość: zdający 11 raz Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 08:39
          jest jeszcze inne przysłowie które stosują egzaminatorzy :jak chcesz psa zbić to kija znajdziesz" czyli jak chce kogoś oblać to obleje!!!@
          • Gość: ART Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 08:52
            do zdającego 11 razy - może trzeba sobie zdać sprawę, że nie wszyscy
            muszą mieć prawo jazdy - egzaminator aby postawić negatywa musi mieć
            konkretny powód - skoro czujesz się osobą pokrzywdzoną to trzeba się
            odwoływać a nie wypłakiwać się na forum
        • Gość: zdane za 2 razem Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.przemysl.hypnet.pl 16.05.12, 20:00
          jesli umiesz jeździć to egzaminator nie ma prawa Cię oblać, bo niby za co ? a jesli obleje bo tak mu się podoba - w co nie wierzę, bo wszystko jest nagrywane - to zawsze można się odwołać, jesli się ma pewność że jechało się dobrze. :) proszę, nie pisz takich głupot :)
          • Gość: Gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.przemysl.hypnet.pl 22.05.12, 18:59
            Jak chce to zawsze sobie coś znajdzie i obleje. Przykład: Jeździ Pani zbyt niepewnie (fakt autentyczny).
            • Gość: zdałam :) Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.przemysl.hypnet.pl 23.05.12, 19:17
              jeśli ktoś jedzie mało dynamicznie, tam gdzie 50 jedzie 30-40, wszystkie manewry robi w żółwim tempie, zatrzymuje się przed każdym skrzyżowaniem, bo nie wie czy ma pierwszeństwo, to się nie dziwie. jeśli jazda jest dynamiczna ( bo o to w tym wszystkim chodzi) to nie ma prawa oblać! a z resztą, skoro się jedzie dobrze i nie zdaje, to można się odwołać! więc proszę nie piszcie głupot..
              • Gość: jolka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.play-internet.pl 30.06.12, 08:56
                Zdaj prawo jazdy zanim wejdą zmiany - będzie łatwiej
                regiomoto.pl/portal/prawo-jazdy/

regiomoto.pl/portal/prawo-jazdy/tylko-10-sek-na-odpowiedz-zmiany-w-egzaminie-na-prawo-jazdy
      • Gość: ?:? Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L cd. IP: *.toya.net.pl 02.09.08, 14:38
        Jeśli chodzi ci o tego egzaminatora na K. który niedawno jeszcze
        był instruktorem to życzę powodzenia przy zdawaniu.
    • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 23.08.07, 11:11
      Pierwszy raz słyszę, że na egzamin trzeba czekać 3 godziny. Po co więcej aut,
      skoro nie ma więcej egzaminatorów. Moim skromnym zdaniem nie zdałeś egzaminu i
      musiałeś sie trochę wyżyć. Cóż, albo nie umiesz jeździć albo musisz się bardziej
      postarać. Egzaminatorzy wg mnie są w porządku. Pierwszy raz spotykam sie z
      opinią, że egzaminatorzy to nienormalni, starzy, znerwicowani dziadkowie. To
      raczej wszystkie osoby zdające są znerwicowane bo sie boją oblać sławny 'rękaw'
      i w ogóle nie wyjechac na miasto. A na Topolową jeździ np.34, co godzine z
      Jagielońskiej. Tobie biedny chłopczyku, który nie zdał egzaminu następnym razem
      życzę więcej powodzenia ;))
      • Gość: observer Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.lanserwis.net 23.08.07, 12:19
        Gościu... czy ty czasem nie nazywasz się Jan Janusz? Jeżeli tak, to:
        Dzień dobry!
        • Gość: Meku Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 195.117.30.* 23.08.07, 12:41
          Właśnie ze gó.. prawda, zdawałem rok temu egzamin (zdałem, zeby nie
          było pie..nia ze wylewam swoje zale) egazmin mialem na 7 30, ale
          jakos przystapilem do niego przed 10 ;/.
      • Gość: Jasiek Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.07, 17:06
        Stary, egzamin zdałem na kat. C za pierwszym podejściem, co o niczym
        moim zdaniem nie świadczy,a 8 września wyjeżdżam do pracy. Tobie
        radzę nie słuchać pogłosek cyt:"pierwsze słyszę", tylko spędzić tam
        na Topolowej parę godzin, albo wyjść zza swojego
        biurka :P ,poobserwować i pogadać z ludźmi.
        Do widzenia, albo i nie.
        • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 24.08.07, 10:52
          tak się składa, że niedawno też zdawałem egzamin na kat.B i to co mówicie to
          bzdury. Biedne pokrzywdzone dzieci przez WORD w Przemyślu. Może powinni sie o
          Was tam zatroszczyć i herbatke i ciasteczko przynosić co godzine?:D żałosne dupki!
          • Gość: Jasiek Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 16:15
            Przyganiał kocioł garnkowi -D U P K U. Prawda w oczy kole?
            Jakbyś zdawał, to byś wiedział, że mają tam barek i sam możesz sobie
            kupić :P, chyba, że miałeś wszystko załatwione, to i cię
            obsłużono... .
            • Gość: Kiks Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.ptvk.pl 25.08.07, 11:57
              Skoro za egzamin płaci się spore pieniądze , to szczerze mówiąc mogliby się tam
              postarac o nieco bardziej przyjazna atmosferę. Nie przypuszczam, żeby ogólnie
              panująca tam niechęć, dobrze wpływała na egzaminowanych.( egzamin na prawo jazdy
              zdałem 8 lat temu ,żeby nie było że dla siebie chcę lepiej)Dlatego z ta herbatką
              i ciasteczkami to nie głupi pomysł.
            • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 12.09.07, 17:10
              zdawałem. nie miałem załatwione, żeby była jasność. wiem, że mają
              barek. opóźnienia spowodowane są tym, że tak wiele osób chce mieć
              teraz prawko a egzaminatorów brakuje. skoro już je masz to może
              zrobisz kurs na egzaminatora i inni nie będą musieli tak długo
              czekać jak Ty ;))
            • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 12.09.07, 17:13
              zdawałem. nie miałem załatwione, żeby była jasność. wiem, że mają
              barek. opóźnienia spowodowane są tym, że tak wiele osób chce mieć
              teraz prawko a egzaminatorów brakuje. skoro już je masz to może
              zrobisz kurs na egzaminatora i inni nie będą musieli tak długo
              czekać jak Ty ;)) i to nie egzaminatorom zależy żebyś miał prawo
              jazdy tylko Tobie, więc ciesz się, że nie czekałeś jescze dłużej i
              że w ogóle do Ciebie przyszedł. a może sie Ciebie przestraszył, boś
              taki brzydki ;d;]
      • Gość: MILADY Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 13:02
        Ja zdawałam ostatnio a że muszę dojechac ponad 120 km do Przemyśla
        to żeby dojechac na 7,30 musiałam wstać o 4,00 rano.Byłam tak
        strasznie zmęczona a mój egzaminator jeszcze bezczelnie kazał mi
        biegac na placu mówiąc"trzeba szybko jak na dyskotece ". Kiedy już
        wyjeżdżałam na miasto to mi lusterko przekręcił a ja jako że
        pierwszy raz zdawałam nie wiedziałam co mi można.Kiedy wreszcie mnie
        oblał to powiedział , że się z tego faktu cieszy.Fakt faktem że
        powinni jakoś na dzień dobry odstresowac ludzi , bo kązyd się tego
        boi.Moja koleżanka tegoż samego dnia został oblana własnie za
        dynamike jazdy.Nazwiska tych egzaminatorów nie wymienię , ale
        złośliwe to cholery...
    • Gość: 666 Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.tkdami.net 25.08.07, 14:58
      puszczak.act4trees.com/
      • Gość: matti Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 15:53
        ja dzisiaj zdawałam niestety zatrzymałam się cofając w rękawie i najechałam na
        linie trudno nie zdałam mogę wine zwalać na deszcz ale wiem że to moja wina a co
        do egzaminatora to gościu w porządku .
        • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 22:54
          Ja zdawałem na C. Egzamin miałem wyznaczony na 15.30. Gostek "przykustykał" 20
          min. po czasie. Alfabetycznie byłem 4-ty, więc do samochodu wsiadłem dopiero o
          17.55!!!!! i to dzięki temu że 2-óch wróciło przed czasem.. Organizacja czasu -
          tragedia!!! Temperatura ponad 30 st., a bar zamknięty. Zdawalność 50%.
          Egzaminator, może "znerwicowany dziadek' ale oblewał za brak dynamiki w jeździe,
          pozatym był OK. Szkoda że tyle czasu trzeba czekać.
        • Gość: Oli Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:40
          Ja zdałam prawko za trzecim razem, w prawdzie nie czekałam na egzamin zbyt długo
          ale byli tam ludzie którzy po 3 godziny czekali na swoja kolej.Moim zdaniem to
          wina małej liczby egzaminatorów chociaż egzaminatorom też sie nie śpieszy żeby
          przyjść na czas. Za pierwszym razem byłam strasznie zestresowana a mój
          egzaminator jeszcze bardziej mnie stresował, był nie uprzejmy. Za to drugi
          egzamin mimo że oblany wyłącznie z mojej winy był zupełnie inny, chociaż miałam
          go jednym z bardziej znanych nie miłych egzaminatorów.
          • kwiatek_06 Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L 30.10.07, 19:25
            Wczoraj zdawałam egzamin, na dobry początek zapomniano o egzaminie teoretycznym,
            miał on odbyć się o godz.11, a rozpoczął się o 11;30... ale to dopiero
            początek... następnie trafiłam na najgorszego egzaminatora, oczywiście starego
            znerwicowanego dziadka, który już od obsługi technicznej próbował wyprowadzić
            mnie z równowagi... byłam pewna siebie, ponieważ doskonale wiem, że umiem
            jeździć, ale niestety nie zdałam, bo samochód z tyłu za blisko do mnie
            podjechał... Czy to był powód do niezaliczenia egzaminu?!!! Ludzie bez przesady,
            tak nie może być, ktoś powinien wreszcie coś z tym zrobić, dlaczego mam płacić
            112 zł za ponowny egzamin skoro umiem jeździć !!! A odwoływać się nie ma sensu,
            bo za długo to trwa, a dziadka i tak by pewnie nie wyrzucili... Nazwisko
            egzaminatora napisze dopiero jak zdam następny egzamin ;)
            • Gość: gosc Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 15.01.08, 22:26
              Gość: gosc Odpowiedz jest pewne kryterium, ktorym kieruja sie
              egzaminatorzy :
              - jesli umiesz jezdzic TO ZDASZ
              - NIE UMIESZ JEŹDZIC TO NIE ZDASZ PROSTE I LOGICZNE ZADEN
              EGZAMINATOR NIE MA NA CELU OBLANIA OSÓB EGZAMINOWANYCH TYLKO
              INSTRUKTORZY CHCĄC ZACHOWAĆ TWARZ WMAWIAJĄ IM ŻE SPECJALNIE ICH
              OBLALI I ZŁOSLIWIE EGZAMINATORZY. INSTRUKTORZY NO NIE WSZYSCY ALE
              WIĘKSZOŚĆ SĄ NIEDOUCZENI I PIERDOŁY MÓWIĄ ALE JA MIAŁEM DOBREGO
              INSTRUKTORA KTÓRY MNIE DOBRZE NAUCZYŁ CHOCIAŻ MIAŁEM TEGO DOŚĆ ALE
              SIĘ OPŁACIŁO I BEZ PROBLEMU ZDAŁEM BEZ PROBLEMU BO STOSOWAŁEM SIE DO
              PRZEPISÓW GOOD LUCK:))))))))))))))))
              • Gość: maku Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 23:17
                Gosc nie pierd... Aby pomyślnie zdać egzamin na prawko ważne są nie
                tylko umiejętności, ale również szczęście. Pozdro dla oczekujących
                na egzamin ;)
                • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 18.01.08, 23:28
                  widocznie tak jak mówisz maku, tak widocznie jeździsz przede
                  wszystkim musisz mieć rozum w głowie a nie zwalać na szczęcie , ci
                  co mieli szczęscie to potem mają wypadki i giną ludzie lub zostają
                  inwalidami i co ty na to ?

• Gość: maku Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 07:35
                    Pisząc o szczęściu miałem na myśli widzimisię egzaminatorów, np.
                    typu: "wszystkie elementy zostały wykonane poprawnie, ale jazda była
                    mało motoryczna, przykro mi".
                    • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.acn.airbites.pl 12.03.08, 19:49
                      Wiecie czytam te wasze bzdury i nie mogę się obejść ze śmiechu.
                      zdałam w sumie za 3 razem, czekałam podan 2h,pogodę miałam okropną
                      styrasznie lało,ale zdałam, NIE ZWALAJCIE NA POGODĘ< EGZAMINATORÓW>
                    • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.acn.airbites.pl 12.03.08, 19:49
                      • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.acn.airbites.pl 12.03.08, 19:53
                        Bo jeśli ktoś potrafi jeździć to sobie poradzi i pomimo tego,że
                        jestem dziewczyną nie kupowałam dodatkowych godzin. Nie ma sensu
                        słuchac ludzi,że ten egz. jest taki,a taki,bo to nie prawda,kto nie
                        zdął to mówi,powiem,że miałam teraz egz. z pogromem Przemyskiego
                        WORD-u. Pozdrawiam i powodzenia. :)
                        • Gość: GOSIEK Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 23.03.08, 20:55
                          HMM? KOGO MASZ NA MYŚLI POGROM PRZEMYSKIEGO WORDU?, JAK ZDAŁEŚ TO
                          CHYBA NIE JEST ZŁY.MYŚLĘ ŻE TEN KTÓRY JEST NAJOSTRZEJSZY TO W SUMIE
                          JEST W PORZĄDKU TAK JAK ZRESZTĄ W SZKOLE KOGO SIĘ PAMIETA TEGO
                          PROFESORA ZŁEGO ALE PÓŹNIEJ TO SIĘ DOCENIA.MYŚLĘ ,ŻE TUTAJ TO TYLKO
                          ROZSĄDEK I NORMALNE PODEJŚCIE DO EGZAMINU I NIE TRZEBA SZUKAĆ WINNY
                          W INNYCH TYLKO U SIEBIE BO TO OD NAS ZALEŻY CZASAMI MA TAK BYĆ ,ŻE
                          OBLEJEMY -A WYOBRAŹCIE SOBIE JAKBYŚMY ZDALI I PO MIESIĄCU
                          SPOWODUJEMY WYPADEK CZARNY SCENARISZ SĄ ZABICI I CO WTEDY POWIECIE
                          KTO ZAWINNY -JESTEŚMY STRACENI ,NOGA URWANA ITD.WIĘC MYŚLĘ ŻE CO MI
                          JEST PISANE TAK BĘDZIE.MAM STRESA PRZED EGZAMINEM 25.03.2008 O
                          GODZ.7.30 ALE RODZICE MNIE NASTAWILI POZYTYWNIE .POZDRAWIAM TE OSOBY
                          KTÓRE MAJĄ EGZAMIN TRZYMAM KCIUKI
                    • Gość: motoryczna Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.wfosigw.rzeszow.pl 14.12.09, 14:18
                      MOTORYCZNZA ?? a cóż to k**** za słowo !??
                • Gość: iku37 Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.toya.net.pl 14.02.09, 09:37
                  ku... miałem zajebistego egzaminatora bury wymagający ale zajebisty gostek
                  • Gość: ttt Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 14.02.09, 21:34
                    no widzisz nie taki zły a ty tego nie wykorzystałeś bo ja u niego
                    zdałem.Trzeba umieć jeździć to zdasz i przepisy i odrobina szczęscia
                    aby nie zdarzały się głupie sytuacje.
            • Gość: GOŚĆ Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 21:50
              Samo stwierdzenie """byłam pewna siebie, ponieważ doskonale wiem, że
              umiem jeździć,""" już powinno Cię zdyskwalifikować. Ktoś
              kto """TWIERDZI""" że jest pewny siebie ponieważ doskonale wie żę
              umie jeździć, a nie posiada jeszcze Prawa jazdy jakoś mija sie
              totalnie z prawdą.
              Ja mając Prawo jazdy 17 lat i mając przejechane grube tysiące
              kilometrów po polsce, czechach, słowacji, niemczech, austrii,
              francji, nie mogę powiedzieć żę """jestem pewny siebie i że
              doskonale wiem żę umiem jeździć""". Za każdym razem coś potrafi mnie
              na drodze zaskoczyć a niekiedy totalnie zadziwić. Szczególnie
              kobiety za kierownicą (nie mam na myśli tylko blądynek). Kobieta za
              kierownicą jest nieprzewidywalna a proszę tylko Pana Boga żeby
              uchronił mnie przed spotkaniem na drodze kobiety
              która """TWIERDZI""" że jest pewna siebie i doskonale wie że umie
              jeździć. UCHROŃ BOŻE!!!!!!!!!!!
              • Gość: R Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.xcore.pl 06.03.09, 13:24
                Proszę podszkolić gramatykę...
                • Gość: instruktor Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 08.03.09, 23:18
                  Nie jest to już dzisiaj żadna nowość. Zmiany w egzaminowaniu weszły
                  kilka lat temu. Jednak w dalszym ciągu trudno się w tym wszystkim
                  kursantom połapać. Nie wiedzą jakie mają prawa i jak powinien
                  prawidłowo przebiegać egzamin.

A oto najważniejsze wskazówki, które mogą być pomocne dla kursanta.
                  Informacje zaczerpnięte są z " Rozporządzenia Ministra
                  Infrastruktury z dnia 27 października 2005 r. w sprawie szkolenia,
                  egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami,
                  instruktorów i egzaminatorów"

Egzamin praktyczny polega na wykonaniu na placu manewrowym
                  następujących zadań.

1. sprawdzenie stanu technicznego podstawowych elementów pojazdu
                  odpowiedzialnych za bezpieczeństwo ruchu drogowego, osoba
                  egzaminowana musi zaprezentować że potrafi sprawdzić:
                  a) poziom oleju w silniku
                  b) poziom płynu chłodzącego
                  c) poziom płynu hamulcowego
                  d) poziom płynu w zbiorniku spryskiwaczy
                  e) działanie sygnału dźwiękowego
                  f) działanie świateł zewnętrznych

2. właściwe ustawienie fotela, lusterek, zagłówków i zapięcie pasów
                  bezpieczeństwa, sprawdzenie czy drzwi pojazdu są zamknięte

3. upewnienie się o możliwości jazdy (wykluczenie prawdopodobieństwa
                  spowodowania zagrożenia w ruchu drogowym, ocena sytuacji wokół
                  pojazdu).

4. płynne ruszenie z miejsca

5. płynna jazda pasem ruchu do przodu i do tyłu, obserwacja toru
                  jazdy pojazdu zgodnie z technikę kierowania pojazdem przez tylną
                  szybę pojazdu i lusterka. Pas ruchu jest teraz szerszy o pół metra
                  od poprzedniego.

6. nie przejeżdżanie przez linie i nie najeżdżanie na pachołki i
                  tyczki ograniczające pas ruchu, lusterka zewnętrzne powinny być
                  ustawione do "normalnej" jazdy. ( z czego wynika , że najeżdżanie na
                  linie jest dozwolone, ale nie wolno tylko linii przejechać).

Ruszanie z miejsca do przodu na wzniesieniu.

Przy ruszaniu pojazd nie powinien cofnąć się więcej niż 20 cm, a
                  silnik nie powinien zgasnąć - osoba egzaminowana w trakcie
                  wykonywania tego manewru po zatrzymaniu pojazdu na wzniesieniu
                  zaciąga hamulec awaryjny, a następnie rusza do przodu zwalniając go.
                  Masz dwie próby.

Część egzaminu dotycząca ruchu na drogach publicznych (ruchu
                  miejskim):

a) parkowanie prostopadłe lub skośne - wjazd przodem wyjazd tyłem
                  (możliwa jedna korekta toru jazdy),
                  miejsce do parkowania wyznacza egzaminator, wskazując je osobie
                  egzaminowanej,
                  po zaparkowaniu musi być możliwość opuszczenia pojazdu przez
                  kierowcę i pasażera z obydwu stron pojazdu, a pojazd musi być
                  zaparkowany w sposób zgodny z przepisami ruchu drogowego (należy
                  sprawdzić możliwość opuszczenia pojazdu),
                  parkowanie odbywa się z zachowaniem zasad ruchu drogowego.
                  lub
                  b) parkowanie równoległe pomiędzy dwoma pojazdami (manewr jest
                  wykonywany jeżeli jest możliwe wyznaczenie miejsca do parkowania -
                  możliwa jedna korekta toru jazdy) - wjazd tyłem - wyjazd przodem,
                  miejsce do parkowania wyznacza egzaminator, wskazując je osobie
                  egzaminowanej,
                  długość miejsca do parkowania pomiędzy pojazdami powinna być około 2
                  krotnością długości pojazdu egzaminacyjnego,
                  w trakcie wykonywania manewru możliwa jedna korekta toru jazdy,
                  po zaparkowaniu pojazd nie może stwarzać zagrożenia dla
                  bezpieczeństwa ruchu drogowego
                  w przypadku kiedy pojazd parkuje równolegle do krawężnika, w trakcie
                  wykonywania manewru nie może najechać na krawężnik

c) zawracanie na drodze jednojezdniowej - dwukierunkowej
                  możliwość wykonywania manewru przy wykorzystaniu infrastruktury
                  drogowej (bramy, wjazdy, podjazdy, zatoczki itp.)
                  zawracanie musi odbyć się przy użyciu biegu wstecznego, miejsce do
                  zawracania wyznacza gzaminator.
                  ps.osoby zdające egzamin nie wiedzą ,że zawracanie może być
                  wykonane nawet na 4,5,6,7,8,9,.... itd, razy a nie jak większość
                  osób jest uczonych na 3 razy ,ponieważ to koledzy instruktorzy nie
                  wiedzą o tym ,że w ten sposób można a ponoć jak stare przysłowie
                  mówi jabłko od jabłoni daleko nie pada a tym samym dają świadectwo
                  poziomu swojej wiedzy na temat szkolenia i nie ma co się dziwić ,że
                  większość osób między innymi przez to nie zdaje egzaminu o czym mnie
                  informują po egzaminie bo koleżanka czy kjolega przez to nie zdał bo
                  nie wiedział.

d) hamowanie do zatrzymania w wyznaczonym miejscu z prędkości co
                  najmniej 50 km/h.

Według nowych zasad egzaminowania kierowców na kat. B, B1, kursant
                  może kontynuować egzamin (wyjazd na miasto) gdy nie spowoduje
                  zagrożenia dla życia lub zdrowia, nie wyjedzie poza linie
                  wyznaczające stanowisko, nie potrąci pachołka.

DROGI kursancie jeżeli widzisz, że jadąc do tyłu najedziesz na
                  pachołek lub linię ZATRZYMAJ się. Wtedy masz możliwość drugiego
                  podejścia do wykonania łuku.
                  W przypadku przejechania przez linię, potrącenia pachołka egzamin
                  zostaje natychmiast zakończony.

Gdy na placu nie wiesz gdzie jest bagnet oleju czy źle ustawiłeś
                  zagłówek, lub dwa razy zgasł ci samochód na łuku, masz prawo
                  wyjechać ma miasto. Dlatego nie należy rezygnować z dalszej części
                  egzaminu, należy wykorzystać ten czas na oswojenie się z egzaminem.
                  Następnym razem na pewno będzie lepiej.

Przy każdym wykonywanym zadaniu na mieście są dwa miejsca na
                  wpisanie P lub N. Dwukrotne błędne wykonanie danego elementu
                  (dwukrotnie tego samego zadania - to znaczy, że możesz mieć nawet
                  kilka N - po jednym przy każdym zadaniu - ale jeśli w drugiej
                  kolumnie przy każdym masz P to zdałaś) skutkuje niezdaniem egzaminu.
                  Proszę nie mylić jak to się często zdarza niezdanie egzaminu z
                  przerwaniem egzaminu. Natychmiastowe przerwanie następuje tylko po
                  zajściu jednej z sytuacji opisanych w tabeli 12 rozporządzenia w
                  sprawie egzaminów.
                  • Gość: renatka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 11.03.09, 18:06

Witam wszystkich tych co zaglądają tutaj ,znalazłam coś ciekawego to
                    podzielę się z wami i powodzenia na egzaminie bo ja już jestem
                    poooooooo huraaaaaaaaa nie było tak źle jak krążą plotki o
                    egzaminatorach ,że to złe osoby - jest to nie prawda oni po prostu
                    robią to co do nich należy .
                    PORADY

Jak parkować prostopadle przodem i na kopertę?

Parkując prostopadle przodem pamiętać należy, że aby przód zmieścił
                    się w miejscu parkingowym, musimy rozpoczynać manewr będąc znacznie
                    dalej od linii samochodów niż w przypadku parkowania prostopadle
                    tyłem. Odległość zależy od gabarytów maski samochodu i posiadanych
                    umiejętności parkowania. Regularnie parkując przodem, z czasem po
                    prostu nabieramy nawyku dobrej oceny odległości. Ogólna zasadą jest,
                    że im dalej od linii aut rozpoczniemy parkowanie, tym mamy większe
                    pole manewru. Jak tylko przód samochodu schowa się, należy
                    obserwować tył i w chwili, gdy uzyskamy pozycję mniej więcej
                    prostopadłą do osi jezdni, odkręcić kierownicę, a w razie potrzeby
                    korekty, skręcić ją nieco w przeciwnym kierunku.

Równie często musimy parkować równolegle, czyli -na kopertę-.

Jest to jeden z trudniejszych sposobów, ponieważ zazwyczaj mamy
                    niewiele miejsca i musimy manewrować bardzo blisko innych pojazdów,
                    a do tego tyłem. Ustawmy się więc możliwie blisko auta, za którym
                    chcemy parkować i jak najmocniej kręćmy kierownicą w prawo. Istotą
                    tego rodzaju parkowania jest jak najgłębsze -schowanie- samochodu
                    między sąsiednimi pojazdami, możliwie blisko krawężnika. Pamiętajmy,
                    że przód pojazdu podczas parkowania równoległego zajmie dużą część
                    jezdni i może utrudnić ruch innym samochodom. Jak już -schowamy-
                    tył, zdecydowanie odkręcamy kierownicę w lewo i bardzo uważając na
                    przód auta, kontrolujemy odległość do samochodu za nami. Pamiętajmy
                    też o pozostawieniu sporej przestrzeni przed samochodem niezbędnej
                    do wyjechania z naszego miejsca parkingowego.

O czym należy pamiętać parkując tyłem lub wjeżdżając tyłem do
                    zawracania?

Parkowanie tyłem, czy też zawracanie z użyciem biegu wstecznego i
                    infrastruktury drogowej, mimo iż jest to manewr wymagający najmniej
                    miejsca, zazwyczaj sprawia kierowcom najwięcej trudności. Spróbujmy
                    najpierw ułożyć sobie w wyobrazni cały manewr i wszystkie kolejne
                    ruchy kierownicą. Zamiast patrzeć w lusterko wsteczne (jeśli ocena
                    odległości w ten sposób sprawia nam problem), można przekręcić głowę
                    w prawo i spoglądać przez tylną szybę. Ważne, żeby monitorować
                    zwłaszcza boki i rogi samochodu. Bardzo wiele zależy od ćwiczeń.
                    Kurs na prawo jazdy nie wszystkim daje pewność opanowania
                    umiejętności parkowania, a świadomość, że obok jest prawdziwy
                    samochód czy też metalowy słupek bramy a nie gumowy pachołek, dla
                    wielu osób bywa paraliżująca. Dlatego nie wykonujmy żadnych
                    gwałtownych ruchów. Parkujmy zwłaszcza, gdy nie do końca ufamy swoim
                    umiejętnościom, z minimalną prędkością. Jeśli nie jesteśmy pewni,
                    czy bezpiecznie wykonamy manewr, zatrzymajmy pojazd, wycofajmy się z
                    manewru spróbujmy jeszcze raz. Nie pozwólmy, aby inni kierowcy nas
                    zestresowali. Ruch na parkingu czy zawracanie w ruchu miejskim to
                    normalna rzecz ? mamy prawo do bezpiecznego manewrowania nawet,
                    jeżeli zajmuje to więcej niż kilka sekund.

Jak jechać w korku?

Jadąc w korku należy pamiętać o wzmożonej ostrożności i zasadzie
                    ograniczonego zaufania. Dlatego zanim wykonamy manewr spróbujmy
                    pomyśleć, co w tej chwili mogą zrobić inni kierowcy, zwłaszcza za
                    nami. Wykonując manewr wyprzedzania, zawsze pamiętajmy spojrzeć w
                    lusterko. Typowym zachowaniem jest wysuwanie maski samochodu poza oś
                    jezdni, żeby zobaczyć co dzieje się z przodu i, jeśli nic nie
                    nadjeżdża po przeciwnym pasie ruchu, wielu kierowców odruchowo bez
                    spoglądania w lusterka przyciska pedał gazu i wyprzedza. Oczywiście
                    niespoglądanie w lusterka jest niedopuszczalnym łamaniem
                    podstawowych zasad manewru wyprzedzania. Bardzo ważny jest
                    dostateczny odstęp od pojazdu przed nami, który powinien wynosić
                    minimum 1,5 m. Pamiętajmy też, aby nie zostawiać zbyt dużego
                    dystansu do samochodu przed nami, ponieważ wtedy korek porusza się
                    wolniej. W korku poruszamy się z prędkością dostosowaną do warunków
                    jazdy i umożliwiającą nam manewrowanie. Nie wyprzedzajmy pasem
                    pobocza z prawej strony ani nie utrudniajmy powrotu na właściwy pas
                    kierowcom wyprzedzającym z lewej strony. Nie zostawiajmy włączonego
                    silnika i nie oddalajmy się od samochodu, żeby sprawdzić jak długi
                    jest korek. Jeżeli stoimy dłuższy czas, można wyłączyć silnik.
                    Jeżeli przesuwamy się regularnie, ale jedynie o kilka metrów, ciągłe
                    gaszenie i odpalanie silnika jest nieuzasadnione i szkodliwe dla
                    samochodu, z łatwością można zatrzeć rozrusznik.

Jak pokonać wzniesienie?

Zbliżając się do wzniesienia, jeszcze na płaskim odcinku drogi,
                    należy przede wszystkim zwolnić. Uwzględniając moc i obciążenie
                    samochodu, włączamy odpowiedni bieg (przy łagodnych podjazdach jest
                    to zazwyczaj trójka). Wjeżdżając na wzniesienie staramy się jechać
                    jednostajnie: bez gwałtownego hamowania i przyspieszania. Będąc już
                    u góry, wybieramy taki bieg, na którym podczas zjazdu wykorzystamy
                    hamujące działanie silnika. Przy ostrym wzniesieniu, zjeżdżamy na
                    dwójce, przy łagodnym - na trójce. Na stromych zjazdach, w mocno
                    obciążonych samochodach z silnikami małej mocy, silnik nie jest w
                    stanie wystarczająco ograniczać prędkości. Często więc konieczne
                    jest korzystanie z hamulców. Zwalniamy wówczas przez niewielki, ale
                    stały nacisk na pedał hamulca. Nie powinno się dopuszczać do
                    rozpędzenia auta. Przy spadku, większe obciążenie tylnych kół
                    zwiększa prawdopodobieństwo zarzucania pojazdu podczas hamowania.
                    Nie zapominajmy też, że droga hamowania się wydłuża. Nigdy nie
                    zjeżdżamy ze wzniesienia na luzie, a tym bardziej z wyłączonym
                    silnikiem. Pracujący silnik - w większości aut - zapewnia
                    wspomaganie układu hamulcowego i kierowniczego.

Jak wyprowadzić samochód z poślizgu?

Na oblodzonej nawierzchni podczas hamowania najlepiej sprawdza się
                    technika hamowania pulsacyjnego. Polega ona na tym, że wciskamy
                    pedał hamulca, a następnie delikatnie go popuszczamy, aby koła
                    odzyskały przyczepność, i ponownie lekko dociskamy. W czasie
                    hamowania pulsacyjnego przez cały czas nie zdejmujemy nogi z
                    hamulca, a tylko zmieniamy siłę nacisku na niego. Kiedy auto straci
                    przyczepność i wpada w poślizg, trzeba spróbować trudnej sztuki
                    wyprowadzania auta z poślizgu. Kierowcy mają do czynienia z dwoma
                    podstawowymi rodzajami poślizgu: nadsterowność, gdy tylne koła
                    samochodu tracą przyczepność, oraz podsterowność, która występuje w
                    czasie skrętu, kiedy tracą przyczepność przednie koła. W przypadku
                    nadsterowności należy wcisnąć sprzęgło, aby równomiernie dociążyć
                    wszystkie koła, oraz szybko kręcić kierownicą w celu naprowadzenia
                    przednich kół na drogę (niezależnie od położenia tylnej osi).
                    Jednocześnie poprzez rozłączenie napędu auto wytraci prędkość, co
                    zwiększy szanse na wyjście z poślizgu. Jeżeli idzie o uślizg
                    przednich kół, należy natychmiast zdjąć nogę z gazu, zmniejszyć
                    wykonywany wcześniej skręt kierownicą i delikatnie wykonać go
                    ponownie. Zdjęcie nogi z gazu spowoduje dociążenie kół przednich i
                    zmniejszenie prędkości, zaś redukcja kąta skrętu powinna spowodować
                    odzyskanie przyczepności i korektę toru jazdy. Ułatwione zadanie
                    mają osoby, których samochód został wyposażony w system
                    przeciwpoślizgowy ABS. Jego zadaniem jest nie dopuścić do
                    zablokowania kół podczas hamowania i tym samym zapobiec poślizgowi.
                    Oczywiście każdy kierowca powinien pamiętać, że nawet najdoskonalszy
                    system zamontowany w naszym samochodzie nie zadziała, gdy będziemy
                    jechać z dużą prędkością. Warto jednak wiedzieć, że samochody
                    wyposażone w ABS na bardzo śliskiej nawierzchni mają krótszą drogę
                    hamowania niż auta pozbawione tego systemu.

Jakie są zasady jeżdżenia po poboczu?

Prawo o ruc
                    • Gość: bond Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 11.03.09, 19:06
                      Zmiany w prawie jazdy już wiosną!

2009-03-10, ostatnia aktualizacja 2009-03-10 11:14
                      Skróci się jazda po mieście, termin oczekiwania na egzamin, a części
                      auta do wskazania będą wybierane losowo. Te zmiany na egzaminie już
                      od kwietnia. A to dopiero początek
                      · (11-03-09, 14:21)
                      Egzamin na prawo jazdy poważny remanent przeszedł ponad trzy lata
                      temu. To od wtedy m.in. jazda po mieście z egzaminatorem trwa 40
                      minut, a wcześniej trzeba wykazać się umiejętnością sprawdzenia
                      stanu technicznego auta. Dla wielu zdających nowe przepisy
                      skutkowały przedłużającym się oczekiwaniem na egzamin, a dla
                      ośrodków egzaminowania wydłużonymi godzinami pracy.

- WORD-y zgłosiły sporo sugestii i pomysłów na usprawnienie
                      egzaminu. Sami też podsumowaliśmy działanie systemu. Okazało się, że
                      niektóre zapisy świetnie się sprawdzają, inne wymagają korekty.
                      Dlatego od kwietnia mają zacząć obowiązywać nowe przepisy - mówi
                      dyrektor departamentu transportu drogowego resortu infrastruktury.

Co się zmieni?

Jazda po mieście tylko 25 minut(to oznacza, że egzaminator będzie
                      mógł zakończyć egzamin ale nie musi może trwać dłużej zależy od
                      oceny egzaminatora nie mylić tego pojęcia.

Dotychczas egzamin z jazdy przerywany był tylko wtedy, kiedy m.in.
                      zdający popełnił rażący błąd albo nawaliło auto. A jeśli kandydat na
                      kierowcę perfekcyjnie wykonał wszystkie niezbędne elementy przed
                      upływem 40 minut, i tak musiał pozostały czas wyjeździć. Taka
                      konieczność wywoływała dodatkowy stres, co nierzadko kończyło się
                      głupim błędem w 39. minucie jazdy. Co ważniejsze, niepotrzebnie
                      wydłużała czas egzaminu. Jak będzie teraz?

- Jeśli egzaminator już po 25 minutach przetestuje wszystkie
                      umiejętności zdającego i uzna, że należy mu się prawo jazdy, może
                      wcześniej zakończyć egzamin. Wystarczy, że kandydat udowodni, że
                      umie jeździć - mówi Bogdanowicz.

Egzamin w 30 dni

Skróci się okres oczekiwania na egzamin dla zdających na prawo jazdy
                      po raz pierwszy. W ich przypadku ośrodki egzaminowania będą pilnować
                      terminu 30 dni na wyznaczenie egzaminu. Taki okres od daty złożenia
                      wniosku nakłada na WORD-y ustawa o kierujących pojazdami. Obecnie
                      jednak rzadko udaje się go dotrzymać. Zmiany nie spodobają się
                      osobom, które obleją test. W ich przypadku ośrodki egzaminowania
                      mogą nadal mieć problem z dotrzymaniem terminu.

• Gość: eric Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.chello.pl 05.10.08, 13:09
              a jak sie nazywał?
    • Gość: RoZkU..AcZ SzOs Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 195.117.30.* 13.03.08, 02:25
      Co Ci z tego jak nie potrafisz pod górke ruszyc ;) <lol>
    • Gość: oo Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 22.03.08, 18:30
      ii
    • Gość: v Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 88.156.160.* 25.03.08, 20:15
      zeulandia.myminicity.com
    • Gość: Michał Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:31
      Witam wszystkich, czytając wasze wypowiedzi stwierdzam ze tak naprawdę na KAT
      "B" oblewają nastolatkowie i to z własnej winy ale i tez są wyjątki bo naprawdę
      są wredni egzaminatorzy.

A co do KAT C to już poważniejsza sprawa To kategoria ważna dla kierowców bo
      prowadzić osobówkę to pikuś, A ciężarówkę 4.5ton + xxx ładunek to co innego
      chwila nieuwagi to nie ma przeszkody. ja dzisiaj oblałem egzamin KAT C to powiem
      ze to moja wina, na zatrzymaniu miałem ponad metr 120cm-1.30cm coś takiego na
      rękawie i uważam ze powinien uznać mi to bo realnej sytuacji ja sobie mogę
      podjechać ale nie od razu oblał mnie z uśmiechem na twarzy a miałem z
      najgorszym egzaminatorem z word-a wiec ludziska nie płakać tylko udowodnić im ze
      lepiej prowadzicie pojazd niż oni myślą Przemyski Ośrodek to Zorganizowana gruba
      egzaminatorów czekająca na łapówkę pozdrawiam i życzę szczęścia
      • Gość: Katarzynka18 Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 18:07
        Nie zgadzam się, że egzaminatorzy to znerwicowani staruszkowie, zdawałam dzisiaj
        po raz pierwszy na prawko i zdałam chociaż jeździłam z podobno "najgorszym
        znerwicowanym dziadkiem" Tutaj liczą się tylko umiejętności- jeśli potrafisz
        dobrze jeździć na pewno zdasz. Trzymam kciuki za wszystkich zdających :)
        • Gość: on Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.08, 19:53
          jasne;) łatwo ci mówic bo pewnie ubralas sobie mini pokrecila dupcia dziadek sie napatrzyl i cie puscil. Umiejetnosci to nie wsyztsko. oni sa z gory nastawieni na oblewanie osob. Posiedz tam chwile i popatrz na czym oblewaja ludzi a to na swiatlach a to na wlewie oleju doslownie na pie..ch. Jak juz pojedziesz w miasto to zabierze cie w takie miejsce ze jak nie bedziesz miala szcescia to cie obleje tak jak mnie koles oblal mialem do wyboru albo ruszyc i ryzykowac ze sie wyrobie albo stac jak ciolek i tamowac ruch. Zaryzykowalem i oblalem bo niby wymusilem pierwszenstwo. Placi sie duza kase za to a oni nawet nie sa uprzejmi. banda bencwalow!!! czepaja sie wszytskiego a zobacz jak sami jezdza jak kogos obleja. Micha sie cieszy i jazda do WORDU az strach znimi jechac piraci drogowi!!! Mam nadzieje ze ktos kiedys z rzuci bombe na ten WORD i tych tumanow wysadzi w powietrze!!! OSAMO PRZYBYWAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Katarzynka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 10:40
            to że zdałam za pierwszym razem nie zawdzięczam krótkiej mini, gdyż w trakcie
            egzaminu miałam spodnie. Uważam, że dobrze jeżdżę a egzamin tylko to
            potwierdził, w przypadku większości osób zdających powodem "oblania" jest m.in.
            stres, i również dużo zależy od egzaminatora, mój zwracał dużą uwagę na samą
            jazdę, wprawdzie miałam przegląd ale nie był on istotny, nie pytał o nic
            szczegółowo. Jednak podczas jazdy dokładnie się przyglądał czy wszystko jest
            poprawnie wykonane. Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim zdającym.
            • Gość: madllen Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 195.117.172.* 06.06.08, 19:17
              Egzamin zdawałam w sierpniu ubiegłego roku ,zdałam za pierwszym razem i nie
              miałam mini tylko ubrałam sie na sportowo uwazam ze egzaminatorzy sprawdzają
              nasze umiejętności a nie wyglad (bo on nic nie daje )liczy sie to co potrafisz i
              jak radzisz sobie na drodze ,widocznie ktos kto nie zdał powinien sie zastanowić
              czy jest naprawde taki dobry czy tez moze mu sie zdaje ,warto popatrzeć na
              siebie a nie zrzucać winę na egzaminatora ,bo czasmi widzę jakie błędy robią
              kursanci podczas egzaminu lub po nim gdy prawko już w kieszeni takie błędy ze
              tylko im zabrać na wieczne oddanie .
              • Gość: TO JA Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.ptvk.pl 05.08.08, 22:40
                Witam...A ja będę zdawać w tym tygodniu...bardziej zależy mi na
                poobserwowaniu sposobu prowadzenia egzaminu, stosunku egzaminatora
                do mnie i o jaki bzdet się czepi...Wiadomo, że teraz każdy egzamin
                jest monitorowany więc napewno jeśli uznam, że
                egzaminator "naciągnął" powód oblania mnie ( tylko po to by nabić
                kabzę WORDOWI ) nie popuszczę...i nie żartuję...bo to co słyszy się
                o sposobie egzaminowania i o niektórych nazwiskach w mieście to sami
                chyba proszą się by takie sytuacje nie tylko w gazetach nagłasniać
                jak to zrobiła niedawno jedna dziewczyna ale również obraz z kamery
                przez media przepuścić.Jak kolega opowiedział mi jak to jeden z
                egzaminatorów ( nijaki Pan K....) z linijką wyskoczył po parkowaniu
                równoległym i mierzył odległości to facet pracować już nie powinien
                bo nie spodziewał się że za samochodem którym jechali na egzaminie
                jechał i patrzył jego brat i siostra..Ale jeśli mój błąd będzie miał
                realne i dostosowane do przepisów drogowych uzasadnienie to nawet
                przyznam mu rację...ale tylko wtedy.
                • Gość: art Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 08:31
                  w takie historie nie wierzę - zgodnie z rozporządzeniem nr 217 przy
                  parkowaniu równoległym nie ma ustalonej w centymertach odlegości od
                  krawężnika - samochód po zaparkowaniu nie powinien stwarzać
                  zagrożenia - dlatego w takie zachowanie egzaminatora nie wierzę -
                  szybciej w to, że koleżanka popełniła jakiś głupi błąd i wstyd było
                  jej się przyznać - radzę aby się skoncentrować na własnej jeździe a
                  nie opiniach innych ludzi - proszę pamiętać, że kamera na egzaminie
                  nie widzi dokładnie wszystkich sytuacji a sporne nie zawsze będą
                  rozwiązywane na pani korzyść - od pewnego czasu wiele się zmieniło
                  jeżeli chodzi o egzaminowanie i podejście egzaminatorów, teraz nie
                  oblewają za byle głupstwo tylko muszą mieć solidne dowody na wypadek
                  odwołania - radzę więcej spokoju
                  • Gość: Wik Spodnie u laski na egzaminie IP: *.mcon.pl 06.08.08, 10:20
                    Cyt. (...)o że zdałam za pierwszym razem nie zawdzięczam krótkiej mini, gdyż w
                    trakcie egzaminu miałam spodnie".

To, że laska ma na egzaminie spodnie wcale nie świadczy, ze egzaminator nie
                    bedzie się w duchu ślinił na jej widok. Otóż jeśli jest w mini i ma ładne nogi
                    to owszem, ale w spodniach również. Wiele atrakcyjnych dziewczyn chodzi w
                    spodniach i wielu facetów się za nimi ogląda i "gapi" na ich tyłek"; ewentualnie
                    figurę.

Jeśli dziewczyna przyjdzie na egzamin w spodniach; dżinsach - biodrówkach i
                    widać jej pępek, natomiast wsiadając zakręci tyłkiem to nie uwierze, zeby nie
                    ruszyło ciśnienie w żyłach, choćby najgorszego egzaminatora. Jeden w takim
                    przypadku może pewnie zaliczy egzamin, a drugi może z tego powodu oblać, bo być
                    może piękna dziewczyna trafi do niego drugi raz.

To wszystko to dywagacje, ale sądzę, że jest w nich sporo prawdy.
                    • Gość: a Re: Spodnie u laski na egzaminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 21:32
                      Jasne, wszystkie sukcesy kobiet i dziewczyn zawdzieczamy tylko i wylacznie
                      roznicy plci. No bo jak inaczej je wytlumaczyc?
                      Ja zdalam za pierwszym razem, bardzo kulturalny egzaminator, mowil sam, zebym
                      sie nie denerwowala, ze spokojnie, mam duzo czasu, rekaw poprawialam, bo
                      zatrzymalam sie na koncu troszke za wczesniej. W miescie egzaminator uprzedzal
                      mnie duzo wczesniej o manewrach, bylo milo i spokojnie. To nie jest latwy
                      egzamin, wymagania sa duze, ale jego powodzenie zalezy tylko od zdajacych. Jesli
                      nie, zawsze mozna sie odwolac, ja bym tak robila, gdybym miala watpliwosci.
                      A na egzaminie bylam ubrana kulturalnie, nieprowokujaco, nie mialam spodnicy, a
                      odsloniete tylko lokcie, bo upal byl straszny.
              • Gość: ja Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 195.117.172.* 27.08.08, 11:25
                egzamin zdawałam 2 tyg. temu i podchodziłam po raz 3 za każdym razem trafiałam
                na egzaminatorów o których nie mówi się dobrze a jednak zdałam i myślę, że
                wystarczy skupić się naprawdę na drodze uważnie słuchać poleceń patrzeć na znaki
                i to co się dzieje to prawda, że egzaminatorzy są nie mili ale czasem błędy
                popełniane przez zdających są nie dopuszczalne i każdego wyprowadziły by pewnie
                z równowagi.Ostatnio kiedy zdawałam dużo osób oblało na placu i to nie z winy
                egzaminatorów tylko z własnej głupoty jeśli wymienia się światła to pasuje
                wiedzieć też gdzie takowe są a nie biegać dookoła i pokazywać głupoty...powodzenia
                • Gość: lpasiunia Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 19:32
                  Ja zdawalam egzamin dzisiaj 2 raz. Jeszcze mam troche oczy
                  spuchniete od placzu bo nie zdalam:)Ale w sumie nie było tak zle
                  plac byl ok egzaminator mowil mi jakie swiatla mam wlaczac co w
                  sumie bylo dla mnie totalnym zaskoczeniem. Oblalam na miescie na
                  Jagielonskiej troche wymusilam pierwszenstwo, no ale do nikogo nie
                  mam pretensji to byla wylacznie moja wina A instruktor byl naprawde
                  w porzadku:)Szczerze powiedziawszy w zyciu bym nie przypuszczala ze
                  pracuje tam taki mily czlowiek:D No ale coz...mialam szczescie..tzn
                  nie do konca bo oblalam ale wiecie o co chodzi przynajmniej na mnie
                  sie nie darl:D
                • Gość: M-arcin Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 213.25.24.* 11.10.08, 12:59
                  Hmmm. Ja zdawalem 9 lat temu "b" wczoraj tj. 10,10,08 "C" pierwszy i
                  drugi za pierwszym podejsciem nic zlego powiedziec nie moge jedynie
                  co slysze. Znajomi co zdawali to najpozniej za 2 razem i to 1-2
                  osoby. Powiem tylko tyle zastanowcie sie nad wyborem dobrej szkoly
                  jazdy z dobrymi instruktorami z duzym doswiadczeniem jak ja to
                  zrobilem. I jeszcze jedno "C" jest latwiej niz "B" zdac POZDRAWIAM!!!
                  • Gość: kaśka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 11.10.08, 19:11
                    Mam pytanie bo słyszałam ,od koleżanki z jarosławia przynajmniej tak
                    mi powiedziała , że wykładowca na kursie jak i instruktorzy
                    mówią ,że egzaminatorzy na egzaminie strasznie krzyczą w przemyślu
                    więc jestem przerażona bo mam na dniach egzamin.Powiedziała mi ,że
                    lepiej zdawać w rzeszowie.A ja nie mam czasu dojeżdżać do
                    rzeszowa.Pozatym większe koszty .Ale coś mi się nie chce w to
                    wierzyć zbytnio jak sądzicie czy to prawda????
                    • Gość: MONIKA Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 11.10.08, 19:34
                      kaśka nie wierz w te bzdury , ja zdawałam dwa dni temu i nie
                      słyszałam aby który kowliek z egzaminatorów krzyczał , bo ten mój
                      młody tylko wydawał mi polecenia nawet jak mi zgasł silnik to nic
                      nie mówił żadnej reakcji tylko się uśmiechnął co mnie troche
                      zdziwiło.otrzymywałam polecenia wiele wcześniej i patrzyłam co się
                      dzieje na skrzyżowaniu i redukowałam na 2 przed każdym skrzyżowaniem
                      ale jak wyjeżdżałam z ośrodka to za bramą przełączyłam na
                      1 .Myślę ,że to celowe naciąganie ludzi i ich otumanianie bo tam coś
                      coś - przecież w rzeszowie kurs jest droższy - zastanów się nad
                      kosztami a po drugie to tu coś nie gra i nie pasuje bo w samochodach
                      są kamery to by było nagrane jak krzyczą to można zawsze odtowrzyć
                      nagranie. To jak taki gość się wytłumaczy z tego?? kaśka to totalna
                      bzdura !!!!!!!
                      • Gość: darek Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 11.10.08, 19:50
                        ja zdawałem dzisiaj i zdałem egzaminator objechał zemną całe miasto
                        bo ruchu nie było dużego myślałem że zawału dostanę i nie doczekam
                        sie końca tego egzaminu tylko w prawo ,prosto , w lewo i tak w kóło
                        jak na złość same zielne światła ,z wordu prosto , górka zana ,
                        mickiewicza,jagielońska , grunwaldzka w prawo i w lewo grunwaldzka
                        z powrotem na most i w prawo i wygarta w lewo rynek ,basztowa.
                        słowackiego zaraz w dworskiego smolki w lewo pks zawracanie ,
                        siemiradzkiego ,lwowska ,w lewo koło 15 przejazd kolejowy ,
                        mickiewicza,konarskiego ,małpi gaj chyba koło pksu wracałem do
                        ośrodka chciałem powiedzieć ,że jechałem 45km/g czasami nawet 50km/g
                        widziałem kątem oka jak egzaminatorowi tylko noga chodziła bna
                        hamulec jak przed nami był samochód - no cóż ale muszę się wam
                        przyznać jeździłem 3lata bez prawa jazdy w holandi - bałem się aby
                        mnie rutyna nie zgubiła zdającym życze powodzenia bo dla mnie to
                        była formalność,znam przemyśl bo w nim mieszkam .
                    • Gość: M-a Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 213.25.24.* 12.10.08, 16:57

Eee hmmm sluchaj kasiu bzdura jakas:
                      1. cena jest i byc musi jednakowa bo kurs jest panstwowy wiec czy
                      Przemysl czy śzczecin cena musi byc jednakowa,
                      2. Krzyczą czy ja wiem zdawalem 2 egz. na B i C k... nawet gadac nie
                      chcieli ze mna bo zasada jest taka zacznij rozmawiac o dupie Marynie
                      z gosciem bo siedzicie sobie to zagaduj go rzecz normala.POZDRO
                  • Gość: yt Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 11.10.08, 19:12
    • Gość: men Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.08, 12:42
      ja zdawalem w ten piatek 9 pazdziernika. Musze przyznac, ze bylo calkiem inaczej
      niz poprzednie dwa razy. Juz sie tak nie stresowalem i bylo dosc fajnie.
      Egzaminator nie krzyczal wydawal wczesniej polecenia. Ot taka jazda po miescie i
      okolicach nic specjalnego, same proste rzeczy. Nawet sam raz chwycil mi za
      kierownice bo jechalem na zlym pasie i wcale mnie nie oblal. Zdalem bez
      problemu:) za 3 razem:) Nie warto sie stresowac bo jak popelnimy blad to potem
      cala seria bledow... Powodzenia;)
      • Gość: iiiiigussssssss Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 13:04
        siema wszystkim ja zdalem na auto za 1 razem i w czwartek na motor tez za 1
        razem . powiem wam ze idzie zdac za 1 razem tylko trzeba miec troche oleju w
        glowie i jezdzic na egzaminie z ta glowa pzd ;p
        • Gość: jolka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 12.11.08, 19:50
          i tu się zgadzam w 100% powodzenia na drodze i gumowuch słupów
    • Gość: maleńka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 15.10.08, 19:06
      hurrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
      zdałam i to za 1 razem egzaminatorzy to super
      goście !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      tylko luzik mnie uratował nie narzekałam na stres tylko starałam się
      jak najszybciej zrobic to no te płyny i swiatła zajęło mi to 5 minut
      i drugie 5minut łuk i górka i heja do miasta .spoko było jechałam
      normalnie jak na szkoleniu a co mi tam zdam to zdam nie to nie
      bedzie następny egzamin przecież to ja zdaję a nikt inny to do kogo
      mam mieć pretensję chyba sama do siebie ale o dziwo udałoooooooo
      się huraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! życzę powodzenia
      innym :):):):_)*********************
      • Gość: prokurator Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 15.10.08, 19:11
        czytam te posty i się zastanawiam czy wy wogóle umiecie jeździć czy
        myślicie ,że to zabawa jak walniecie w inne auto to nie bedzie tak
        ciekawie - zastanówcie sie dwa razy zanim coś zrobicie przykrego
        innym .
        • Gość: M-arcin Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 213.25.24.* 16.10.08, 08:41
          no co takiego sie stanie jesli tylko walna w auto co?!?! numer
          polisy (utrata znizek)jesli poszkodowany chce wzywamy policje
          (punkty, mandat) ale niekoniecznie. fakt gdy kogos potraca to jest
          problem.
    • Gość: oblany egzamin Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 12:29
      dokładnie pod koniec pażdziernika 2008r oblał mnie egzaminator za
      to, że momentami trzymałem kierownice jedną ręką i nie zachowałem
      bezpiecznej odległości od aut zaparkowanych na wąskich ulicach
      Przemyśla, ciekawy jestem, jak można jechać jakieś pół metra od auta
      zaparkowanego równolegle na wąskiej ulicy nie przekraczając
      podwójnej ciągłej??? ja jechałem jakieś 10-15 cm i to nie jest wg
      jednego starego egzaminatora bezpieczna odległość, poprostu
      kursantom i mi ręce opadają w takich momentach, a zdają za 1-2 razem
      życiowe kaleki... ciekawe za co? za łapówki czy za miniówki???
      pozdrawiam wytrwałych
      • Gość: do -oblany gzamin Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 01.11.08, 15:26
        jak widać twoja wiedza jeszcze nie jest za duża - jeżeli samochód
        zaparkowany jest w taki sposób że zmusza cię do najechania na linię
        ciągłą to masz do tego pełne prawo więc nie pisz głupot że
        egzaminator źle cie potraktował - w tym przypadku miał rację bo
        skoro dla ciebie ważniejsza jest linia ciągła niż własne
        bezpieczeństwo to jeszcze przed tobą długa droga - na 99% zostałeś
        oblany na ulicy Słowackiego - odpowiedz sobie, czy samochody tam
        zaparkowane obok lini ciągłej stoją tam zgodnie z przepisami, w
        takiej sytuacji lewy kierunkowskaz , upewniasz się czy jadącym z
        przeciwka nie utrudnisz jazdy lub nie wymusisz na nich
        pierwszeństwa - jeżeli nie to jedziesz utrzymując od zaparkowanych
        samochodów bezpieczną odległość - pozdrawiam i jeżeli masz jakieś
        pytania to zapraszam (Prawo o ruchu drogowym:
        Art. 49.

1. Zabrania się zatrzymania pojazdu:

4) na jezdni wzdłuż linii ciągłej oraz w pobliżu jej punktów
        krańcowych, jeżeli zmusiłoby to innych kierujących pojazdami
        wielośladowymi do najeżdżania na tę linię,

• Gość: prokurator Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 06.11.08, 22:40
          w sumie racja bo jak się uczy jeździć jak małpa w cyrku to tak się
          dzieje . wiele razy jest tak ale po fakcie przecież mam własny rozum
          i po oblanym egzaminie po co ja jechałem lub jechałam jeśli
          widze ,że nie dam rady przejechać ale instruktor kazał mi jechać to
          też na egzaminie jadę i efekt oblany egzamin.Morał taki zadajcie
          sobie pytanie ile osób po ukończonym kursie potrafiło by nauczyć
          koleżankę lub kolegę jeździć ???? jeśli potraficie to nie macie sie
          czego bać na egzaminie bo jesteście bardzo dobrze przygotowani ale
          jeśli nie to zmienicie ośrodek lub instruktora podam wam numery
          telefonów gdzie według mnie dobrze szkolą -509171052-605538270-
          606356049- jeśli skończyliście jazdę w ośrodku i oblaliście egzamin
          to proponuję umówić się na jazdę dodatkowa bo nie ma obowiązku
          wykupywać w tym samym ośrodku jazd macie własny rozum zrobicie co
          uważacie ale przede wszystkim uważam najpierw należy spróbować a
          potem wydawać opinię a nie kierowąć się opinią znajomych którzy nie
          mówią całej prawdy ,że prywatnie jeździli już od 3 lat własnym autem
          bo tato im dawał ale trzymają to w tajemnicy do egzaminu i zdają
          za 1 razem a ktoś kto nigdy nie jeździł i widzi jak ktoś znajomy
          śmiga i co sobie myśli że nie ma szans i jest załamany taki efekt
          jest i niektórzy się załamują a inni zabierają sie do nauki .
          umiecie czytac to czytajcie w internecie .jeden z błędów
          popełnianych przez instruktorów uczących na katB np.zawracanie na
          3 uczą na 3 ale nie jest napisane ,że musi być na 3 może być na 4
          lub 6 lub7 razy nawet na 10 razy tylko właściwie właczany
          kierunkowskaz i nie ma problemu ale oni uczą tylko na 3, po drugie
          nie uczą wykorzystanbia korekty co to jest korekta zazwyczaj z
          oceny negatywnej można zrobić ocenę pozytywną z wykorzystaniem
          korekty .powodzenia na egzamnie
          • Gość: do prokurator Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 07.11.08, 21:05
            muszę odpowiedzieć niestety na pana wpis podobnie jak panu który
            miał problem z linia ciągłą na egazminie - z zawracaniem nie ma pan
            racji bo instruktorów ogranicza tutaj ROZPORZĄDZENIE
            MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 27 października 2005 r.
            w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez
            kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów2)
            (Dz. U. z dnia 31 października 2005 r.) czytając dowiemy sie na
            podstawie tabeli nr 4 poz 5. jak ma wyglądać sposób zawracania:
            a) nie więcej niż 3 zmiany kierunku jazdy,
            b) nienajeżdżanie na krawężniki (dopuszcza się
            dotknięcie i dojechanie do krawężnika).
            więc jak pan widzi na 4,6,7 lub 10 razy nie możemy uczyć - co do
            telefonów które pan podaje to wiem jedno że dobry instruktor reklamy
            nie potrzebuje - pozdrawiam
            • Gość: prokurator Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 12.11.08, 19:42
              no,no jak Pan tu napisał więc nie mogłem sobie odmówic i
              porozmawiałem z pewnymi osobami i oczywiście sprawdziłem to
              rozporządzenie nr.217 i oczom nie wierzę czy panowie instruktorzy
              nie umieją czytać tego rozporządzenia tj strona -14513- tabela nr2
              poz 6 tj zawracanie i tutaj jak jest napisane ,że to jest kategoria
              C i C1 a tabela nr 4 i w kolumnie pierwszej jest pozycja a druga
              kolumna to Pozycja zadania z tabeli nr2-Pozycja zadania z tabeli nr2-
              Pozycja zadania z tabeli nr2 czyli zadań egzaminacyjnych . I co
              panowie powiecie czy tam tak nie jest napisane? ,nie ma ,że to
              dotyczy kat B tylko jest C i C1 . Wniosek - można zawracać nawet na
              20 razy dla kategorii B tylko należy sygnalizować zmiany kierunków
              jazdy bo nie jest niczym zabronione nawet to rozporządzenie tego nie
              zabrania.Dlatego składam kondolencje wszystkim tym osobom które będą
              uczone przez takich instruktorów ,którzy nie porafią czytać tych
              przepisów które ich dotyczą. Panowie przeanalizujcie to
              rozporządzenie i może ktoś mądry , was naprowadzi na właściwy tok
              myślenia .A co do numerów telefonów , każda osoba ma prawo spróbować
              i sama ocenić to co piszę . Nawet 1 godzina jazdy w trakcie
              szkolenia w innym ośrodku tego nie zabrania - rozumiem strach przed
              utratą osoby szkolonej, bo są lepsi. Każdy- tak mówi bo dobry
              instruktor nie potrzebuje reklamy prawda ,dlatego sobie poszukajcie
              reklam tych ośrodków -pytanie znadziecie bilbordy gdzie są ?mają
              zapewne dużo osób .Tutaj nikt nikogo nie zmusza bo każdy ma własny
              rozum i zrobi jak będzie uważał . Polak mądry zawsze po szkodzie A
              skąd niby mają wiedzieć osoby które chca się zapisać na prawko
              gdzie dobrze szkoli.Jak każdy się chwali ,że jest najlepszy na
              rynku.pytanie nie lepiej spróbować i samemu ocenić niż słuchać
              innych -ja zawsze wyciągam własne opinie i robie to co mi rozum
              podpowiada nie słucham innych.Wiem ,że osoba szkolona ma prawo w
              każdym momencie zmienić ośrodek szkolenia nauki jazdy i nikt mu nie
              może tego zabronić prawda ???- może ktoś tu dorzuci podstawę prawną
              na potwierdzenie że sie nie mylę i mówię prawdę. Może Gość portalu
              skomentuje ten wpis. wniosek końcowy;
              Przez nie wiedzę instruktorów cierpią tylko osoby które się szkolą
              ale przecież są same temu winne bo nie umieją stanowczo powiedzieć
              NIE ja Chcę jeździć z tym instruktorem i tym autem itd.
              • Gość: do prokuratora Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 12.11.08, 21:47
                przeczytałem to co pan napisał i dokładnie to rozporządzenie ,
                przyznaję że pisząc poprzedni wpis polegałem za bardzo na swojej
                pamięci i przyznaję się w tym przypadku do błędu - wzieło się to
                trochę z wcześniejszego sposobu egzaminowania - człowiek uczy sie
                przez całe życie, a ja potrafię przyznać się do błędu - co do
                szkolenia to troszeczkę się chyba pan zagalopował, bo nawet w
                sytuacji kiedy osoba zawraca, to na logikę lepiej kiedy wykonuje ten
                manewr szybko i sprawnie, czy tak jak pan uważa , że może to robić
                przez "x" czasu i prób. Ja co zdolniejszym kursantom pokazuje nawet
                jak w takiej sytuacji można zawrócić na dwa razy - jest to wykonalne
                i spełnia kryteria egzaminu - co do szkolenia i egzaminowania to
                różnice sa ogromne i czasami tak naprawde celuje sie w upodobania
                egzaminatorów, mnie bulwersuje wiele spraw, ale na tym forum chyba
                zabrakłoby miejsca - jesteśmy czasami zmuszani do uczenia absurdów -
                za przykład podam panu wyjazd z ul św. Jana w lewo na ulicę
                Grunwaldzką - zaznaczam, można to sprawdzić, że ulica jedno
                kierunkowa zaczyna sie tam dopiero przy tej małej pizzeri - pytanie
                brzmi dlaczedo doświadczeni kierowcy ustawiają się juz wcześniej i
                stoją pod prąd(na lewym pasie) na jezdni dwu-kierunkowej - jaki
                przepis im na to zezwala bo ja sie jakoś nie doczytałem - gdzie tu
                absurd? to proszę sobie wyobrazić ,że egzaminie też tak można i
                egzaminatorzy za jazde pod prąd u nas nie oblewają - proszę sie
                zastanowić jak pan tam jeździ i czy prawidłowo - takich sytuacji
                mamy wiele i problem w tym jak wyjaśnić kursantowi takie wyjątki
                - podsumowując to oczywiście przyznaje się do tej pomyłki, ale nie
                myli sie ten, co nic nie robi - czekam na pana odpowiedź odnośnie
                skrzyżowania
                pozdrawiam i proszę zrozumieć ,że nie probuję sie tutaj wymadrzać
                zawsze staram sie pomóc - w tej kwestii akurat sie myliłem
                • Gość: prokurator Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 13.11.08, 06:48
                  jestem zaskoczony tym ,że ktoś się przyznaje do błędu tutaj wyraz
                  pełnego szacunku dla Pana.Oczywiscie również jestem za tym ,że
                  należy przyznać do się do błedu przecież nikt nigdy wszystkiego nie
                  wie, a tylko wymiana poglądów zmusza do samokształcenia .W sprawie
                  ul.św Jana to tam jeśli kursant jedzie lewym pasem - to jest na
                  niewłaściwym pasie ruchu i tutaj jest sytuacja ,że ma linię podwójną
                  ciągłą po prawej stronie a nie wolno przejeżdżać przez linię jak
                  również najeżdżać czyli wogóle go nie powinno być tutaj i myślę ,że
                  egzaminator powinien zakończyć egzamin w tym miejscu jesli to tego
                  nie robi to osoba zdająca ma farta i powinna się cieszyć ze jedzie
                  dalej.pozdrawiam
                  • Gość: pio Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:37
                    przeczytalem wszytkie artykuły i stwierdzam glupoty piszecie......

powinni wicej oblewac za takie wypisywanie glupot...
        • solist Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L 07.11.08, 10:49
          Nie tylko na Słowackiego, ale też na Siemiradzkiego, a środkiem pasa
          jedzie się na ulicy Św. Józefa.
    • Gość: Zdajaca Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 213.25.24.* 14.12.08, 13:51
      to prawa ze trzeba czekac na egzamin troche czasu ;/ egzamin o 9.30 byl o godzine piozniej czy nawet inni mieli jeszcze pozniej. Egzaminatorzy jak widza bystrego goscia czy dziewczyne i wie ze nie da sie zlapac na znak Stop to wymysli cos innego (np. w jedzie w uliczke w ktorej sa zaparkowane po jednej stronie i po grugiej auta zwraca uwage tylko na jedna strone i jak lusterko jest za blisko to mowi ze oblane a nie zwraca uwagi na druga strone auta ze jak by sie jechala inaczej to by udezylo z drugij strony lusterko..)to ich juz nie interesuje. Faktyczne sa beszczelni i ciesza sie tym ze nie zdajemy. co prawda to prawda ze drobne bledy moga byc. ale dla nich liczy sie tylko kasa bo w sumie oni dzieki zdajacym zyja i dzieki oblewaniu. zauwazcie ze zdawalnosc w p-Sl jest niska w porownaniu do innych miast. a to czemu??dzieki egzaminatorom.zamiast podniesc renowe przemysla to oni jeszcze wprawiaja go w dol.kto sie ze mna nie zgodzi .
      • muha7 Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L 15.12.08, 15:19
        A kiedy zdawałeś i dlaczego Cie oblali? Ja zdawałam, było bardzo kulturalnie,
        zgasł mi raz silnik i nic się nie stało. Nikomu nie płaciłam, nie rozbierałam
        się, nikt mi nie robił na złość, po prostu zdałam. Plotki rozpowiadają Ci, co
        oblali z nerwów lub braku umiejętności.
        Wszyscy oblani, z którymi rozmawiałam po egzaminie, twierdzili, że słusznie oblali.
        Jeśli coś psuje klimat w mieście to zastraszająca ilość L-ek z jarosławia i
        lubaczowa.
        • Gość: odp Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 213.25.24.* 15.12.08, 17:45
          szczerze mowiac nie denerwowalam sie tak bardzo na praktycznym jak na teorii.i
          na pewno to nie bylo powodem.
        • Gość: Nieznajoma Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 16:21
          Ja zdawlam dzisiaj 1 raz i nie zdalam ale z mojej winy i to pod koneic
          egzaminu..tak to bylo ok..wjechalam w uliczke bylam pewna ze to jednokierunkowa
          ale niestety tak nie bylo ze z zlego pasa skrecilam...egzaminator byl ok...nie
          wiem jak inni
        • Gość: jemen Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.08, 23:55
          Niestety nie ma innej możliwości dla Jarosławia i Lubaczowa, rano wyjeżdżają pełne samochody i tak do około 15, rzadko odbywają się
          wyjazdy wieczorami, chociaż podobno coraz częściej. Szczególnie
          śmiesznie gdy na skrzyżowaniu są same L, rekord w sumie - 9.
          Niepotrzebnie budowana jest niemiła atmosfera wokół WORDu, mój
          egzamin nie był koszmarem, egzaminator spokojny, były niewielkie
          opóźnienia ale przecież nie można wszystkiego idealnie zaplanować.
          Oczekiwanie na egzamin do miesiąca czasu, teoria około tygodnia.
          Miasto ma swoje plusy i minusy, wiele osób skarży się że są wąskie
          uliczki, za to osoby z Rzeszowa że wiele pasów i też źle, kierowcy
          miejscowi przyjaźnie nastawieni, problemy bywają z Ukraińcami którym
          przepisy bywają nieznane. W okresie letnim masa rowerzystów, co
          doprowadza do furii, no i oczywiście targ i szaleni przechodnie ;)
          Ale nie ma tego złego i po tych 30 h miasto się zna jak własną i na
          egzaminie nie ma niespodzianek więc to nie co Warszawa. Moim wielkim
          wygranym miasta Przemyśl są "ryczące" Peugeoty starające się wytoczyć
          od ulicy Smolki, po paru takich stoczeniach następuje nieoczekiwana
          zmiana miejsc z instruktorem ;)
          • Gość: Anty elka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.toya.net.pl 29.12.08, 19:13
            ja zdawałam dziś 6 raz i ... może za 7 razem mi się uda :) stres ogromny czego niektórzy egzaminatorzy nie rozumieją niestety:(
            Przyznam że nie zawsze egzamin był "spokojny". TAK są krzyczący egzaminatorzy ale są też mili i choć mają cię gdzieś gdy pokazujesz światła to na mieście czasem w razie nie popełnienia karygdnych błędów przymkną oko. Siedziałam w Wordzie dziś 2 godziny i w tym czasie zdało 3 osoby. Więc chyba nie jest tak źle pozdrawiam
            • Gość: jaa ;) Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 18:46
              Ja zdawałam 27.12.08 po raz drugi i zdałam bez problemu ;))
              egzaminator byl naprawde sympatyczny ,na egzamin czekalam moze z 30
              minut nie wiecej ;)) Pozdrawiam i zycze powodzenia
              • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 82.160.231.* 02.01.09, 00:00
                ja zdawałam 29.12.08 i to jeszcze na 7.30 po wcześczsniejszych
                egzaminach to sie pocieszalam ze moze wsiade do auta o 9 ale o dziwo
                czekalam moze 5min.mialam fajnego egzaminatora wkońcu mam juz to za
                soba i nigdy przed soba. Zycze powodzenia wszystkim zdajacym.
                • Gość: baśka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 18.01.09, 15:57
                  U koga zdawałaś ?
                  • Gość: piotr Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 18.01.09, 22:40
                    Prawo jazdy za 4.500zł za jakiś czas?

O co chodzi z podwyżkami kursów? Podobno do tego czasu musi jeszcze
                    upłynąć trochę czasu, ale docelowo może kosztować kilka razy więcej.

Podobno wyrobienie kategorii D już kosztuje 10.000zł

Co to za zmiany,że kategoria D tak podrożała i dlaczego kategoria B
                    miałaby kosztować kilkaset procent więcej? Kwestia większej liczby
                    godzin jazd,droższy egzamin? Czy to prawda?
                    • Gość: TT Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 08:50
                      To o co pytasz to nie prawda, kurs na kategorię D nie zmienił ceny -
                      10 tyś o których piszesz to cena za kwalifikację wstępną - "to taki
                      stary kurs na przewóz osób" kosztuje ona tyle bo jest bardzo
                      rozbudowana w ilość godzin teoretycznych i praktycznych - Póki co
                      wszyscy kierowcy którzy uzyskali uprawnienia kat C1, C, C1E lub CE
                      albo uzyskają je do 10 września 2009. Jeżeli uzyskają uprawnienia po
                      10 września 2009 będą musieli przejść kwalifikację wstępną
                      niezależnie od tego czy mieli wcześniej przewóz
                      rzeczy czy nie, liczy się data w rubryce 10 na rewersie prawa jazdy.
                      Natomiast te osoby
                      które mają uprawnienia wydane przed 10 września 2009 i zamierzają
                      podjąć prace w
                      charakterze kierowcy ciężarówki o DMC ponad 3,5 tony przed 10
                      września 2010
                      przechodzą kurs przewóz rzeczy na starych zasadach. Jednak i te
                      osoby będą musiały
                      odbyć badania lekarskie i psychologiczne, przejść szkolenie okresowe
                      i wymienić prawo
                      jazdy, w terminach zależnych od uzyskania po raz pierwszy uprawnień
                      kat. C1, C, C1E
                      lub CE.
                      • Gość: http://www.wordprz Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 23.01.09, 18:55
                        Szanowni Państwo, www.wordprzemysl.ires.pl/17409/17409/

Wszystkie sprawy związane z zapisem na egzamin można zrealizować w
                        godzinach:

Poniedziałek-Czwartek
                        730- 1630

Piątek
                        730- 1530

Sobota
                        730- 1300

Wymagane dokumenty:
                        Przed przystąpieniem do pierwszego zapisu na egzamin państwowy osoba
                        ubiegająca się o prawo jazdy lub pozwolenie składa w ośrodku
                        egzaminowania następujące dokumenty:

wniosek o wydanie prawa jazdy (druk oryginalny wykonany przez
                        Państwową Wytwórnię Papierów Wartościowych),
                        dowód uiszczenia opłaty za egzamin, nr konta WORD Przemyśl:
                        Podkarpacki Bank Spółdzielczy
                        13 8642 1155 2015 1501 6814 0001

w tytule wpłaty prosimy podawać nr PESEL

wyraźną fotografię o wymiarach 3,5x4,5 cm, przedstawiającą osobę bez
                        nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami w taki sposób, aby
                        ukazywała głowę w pozycji lewego półprofilu i z widocznym lewym
                        uchem, z zachowaniem równomiernego oświetlenia twarzy,
                        orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do
                        kierowania pojazdami,
                        zaświadczenie o odbyciu szkolenia,
                        pisemną zgodę rodziców lub opiekuna, jeżeli nie ukończyła 18 lat, a
                        ubiega się o kategorię A1 lub T,
                        kserokopię posiadanego prawa jazdy lub zaświadczenie o uzyskaniu
                        pozytywnego wyniku egzaminu państwowego:

w zakresie kategorii B, jeżeli ubiega się o prawo jazdy kategorii C,
                        C1, D1,
                        w zakresie kategorii B, C, C1, D lub D1, jeżeli ubiega się o prawo
                        jazdy odpowiednio kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E,
                        w zakresie kategorii A1, B1, C1 lub D1, jeżeli ubiega się o prawo
                        jazdy odpowiednio kategorii A, B, C lub D.
                        Osoba ustalająca termin egzaminu musi przedstawić dokument
                        tożsamości (dowód osobisty, paszport lub kartę stałego pobytu osoby
                        zapisywanej) celem kontroli poprawności wypełnienia.
                        • Gość: word Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 23.01.09, 18:56
                          Szanowni Państwo

Na tej stronie znajdą Państwo infromację o prowadzonych obecnie
                          kursach i szkoleniach w Ośrodku Egzaminacyjnym.

---------------------------------------------------------------------
                          -----------

KURS dla KANDYDATÓW na INSTRUKTORÓW ROZPOCZNIE SIĘ 29.01.2009 o godz
                          16 spotkaniem organizacyjnym na którym odbędzie się KWALIFIKACJA
                          WSTĘPNA.

WORD Przemyśl ogłasza nabór na kurs dla kandydatów na egzaminatorów.
                          Pełna informacja o naborze znajduje się w dokumencie
                          informacja_egzaminator.doc (72.00 Kb). Nabór zostaje
                          przedłużony do 28.02.2009 r.

WORD Przemyśl organizuje KURS RATOWNIKA DROGOWEGO. Pełna informacja
                          o naborze znajduje się w dokumencie kurs.doc (29.00 Kb)

Oprócz egzaminów na prawo jazdy oferujemy Państwu bogatą ofertę
                          szkoleń.

Nasza kadra wykładowcza dokłada wszelkich starań, aby zajęcia
                          prowadzone z Państwem były jak najciekawsze i stawiały czoła
                          najnowszym wytycznym Unii Europejskiej.

Zajęcia prowadzone są przez:

egzaminatorów,
                          specjalistów ds. transportu, spedycji i BRD,
                          instruktorów,
                          przedstawicieli Policji,
                          ratowników medycznych
                          psychologów.
                          Obecnie WORD Przemyśl prowadzi następujące kursy i
                          szkolenia:

dla kierowców wykonujących transport drogowy,
                          dla kierujących ruchem drogowym,
                          dla kandydatów na instruktorów nauki jazdy,
                          dla kierowców naruszających przepisy ruchu drogowego,

-----------
                          KURSY DLA KIEROWCÓW WYKONUJĄCYCH TRANSPORT DROGOWY

SZKOLENIE PODSTAWOWE

PRZEWÓZ RZECZY

(o ile będzie co najmniej 5 osób)

CENA : 750 zł

SZKOLENIE DODATKOWE

PRZEWÓZ OSÓB

PRZEWÓZ RZECZY

CENA: 300 zł

(o ile będzie co najmniej 4 osoby)

Program kursu:

Racjonalne prowadzenie pojazdu
                          Świadczenie usług
                          Stosowanie przepisów z zakresu ruchu drogowego i transportu
                          drogowego
                          Zagadnienia ogólne dot. Przewozu osób/towarów
                          Zajęcia praktyczne

-----------

SZKOLENIE W ZAKRESIE KIEROWANIA RUCHEM DROGOWYM

Podstawa prawna:

· Ustawa z dnia 20 czerwca 1997r. – Prawo o ruchu drogowym (Dz.U.
                          nr 108 , poz. 908 z 2005r. z późn.zm.),

· Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia
                          18 lipca 2008r. w sprawie kierowania ruchem drogowym (Dz.U. nr 132,
                          poz. 839).

Wymagane dokumenty:

1. wypełniona karta_zgloszenia,

2. dowód wpłaty za szkolenie,

3. kserokopia dowodu osobistego

Czas trwania szkolenia: 3 dni - 18 godzin.

Koszt szkolenia: 400 zł od osoby (grupa minimum 4 osoby)

-----------

Szkolenia dla kierowców naruszających przepisy ruchu drogowego,
                          którzy figurują w ewidencji prowadzonej przez Policję.

UDZIAŁ w szkoleniu jest podstawą do zmniejszenia o sześć punktów
                          karnych z liczby posiadanych punktów.

SZKOLENIE odbywa się w czasie sześciu godzin i prowadzone jest przez
                          doświadczonych wykładowców, zgodnie z najnowszymi metodami
                          przekazywania wiedzy.

Każdy kierowca, który zgromadził nie więcej niż 24 punktów karnych,
                          może uczestniczyć w szkoleniu jednak nie częściej niż raz na 6
                          miesięcy.

Cena szkolenia: 250 zł

Szkolenie nie dotyczy kierowców w okresie 1 roku od dnia wydania po
                          raz pierwszy prawa jazdy.

SZKOLENIE NIE KOŃCZY SIĘ EGZAMINEM

NIE CZEKAJ AŻ PRZEKROCZYSZ 24 PUNKTY !!!

WEŹ UDZIAŁ W SZKOLENIU – UNIKNIESZ

ZATRZYMANIA PRAWA JAZDY I EGZAMINU KONTROLNEGO
                        • Gość: ratownik Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 23.01.09, 18:58
                          CZY WIESZ, ŻE W KAŻDEJ CHWILI MOŻWSZ BYĆ
                          ŚWIADKIEM WYPADKU DROGOWEGO ???

CZY WIESZ, ŻE PIERWSZE 3 MINUTY MOGĄ
                          ZADECYDOWAĆ O ŻYCIU CZŁOWIEKA ???

CZY BĘDZIESZ POTRAFIŁ POMÓC OFIAROM ZANIM
                          PRZYJEDZIE POGOTOWIE ???

Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego w Przemyślu
                          wraz z Jarosławskim Klubem Motorowym
                          i Ratownictwa Drogowego

ZAPRASZA NA:

Kurs dla kandydatów na

RATOWNIKÓW DROGOWYCH

Nabór kandydatów do 30.01.2009r.

Kurs odbywa się metodą stacjonarną. Tematyka szkolenia obejmuje
                          praktyczne i teoretyczne zagadnienia z zakresu pierwszej pomocy
                          przedmedycznej, katastrof masowych, a także ratownictwa technicznego-
                          drogowego.

Uczestnictwo w kursie jest bezpłatne.

Po ukończeniu szkolenia słuchacze otrzymają zaświadczenia o
                          ukończonym kursie oraz mogą ubiegać się o certyfikat „Ratownik
                          Drogowy PZM”, oraz legitymację członkowską PZMot.

Wszelkie dodatkowe informacje mogą uzyskać Państwo w Dziale Szkoleń
                          i BRD – WORD Przemyśl, lub pod nr tel. 016 675 06 58.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY !!!

Szanowni Państwo !

Statystyki wypadków drogowych zatrważająco rosną! Najczęstszą ich
                          przyczyną jest człowiek! Lekceważenie przepisów ruchu drogowego,
                          brak wyobraźni, lekkomyślność, brawura, szczególnie u osób w wieku
                          młodocianym – to czynniki, które niepokojąco zwiększają ilość
                          wypadków drogowych.

Pośpiech zmęczenie, stres, zdenerwowanie, złe samopoczucie,
                          zmartwienia, konflikt w domu czy w pracy, a także niepowodzenia
                          szkolne, zdecydowanie przyczyniają się do tego, że z roku na rok
                          jest coraz więcej wypadków drogowych, w których giną niewinni ludzie.

49.643 wypadki drogowe, w których zginęły 5.563 osoby
                          63.222 zostały ranne, 386.934 zgłoszone kolizje, i prawie 160
                          tysięcy zatrzymanych za jazdę pod wpływem alkoholu - te liczby
                          pokazują sytuację na polskich drogach w 2007 roku.

Realizując zadania z zakresu ruchu drogowego na podstawie art. 117
                          ust 1 i2 Ustawy – Prawo o Ruchu Drogowym – Wojewódzki Ośrodek Ruchu
                          Drogowego w Przemyślu wraz z Jarosławskim Klubem Motorowym i
                          Ratownictwa Drogowego organizuje kurs dla kandydatów na ratowników
                          drogowych.

Na program kursu składa się 30 godzin zajęć z zakresu:

· Zagadnienia prawne – 2 godz.
                          · Ratownictwo drogowe – 16 godz. + 10 godz. Ćwiczeń
                          · Sprzęt ratowniczy – 1 godz.
                          · Cele i zadania ratownictwa – 1 godz.

Po ukończeniu szkolenia i zdaniu pozytywnie egzaminu uczestnik
                          otrzymuje:

· Zaświadczenie o ukończonym kursie
                          · Legitymację członkowską PZM *
                          · Legitymację ratownika drogowego *
                          · Certyfikat: „Ratownik Drogowy PZM” *

* - dotyczy osób chętnych do wstąpienia do JKMiRD Jarosław i
                          opłaceniu składki członkowskiej

Zajęcia odbywają się popołudniami lub w weekendy.
                          • Gość: ruch Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 23.01.09, 19:00
                            SZKOLENIE W ZAKRESIE KIEROWANIA RUCHEM DROGOWYM

Podstawa prawna:

· Ustawa z dnia 20 czerwca 1997r. – Prawo o ruchu drogowym (Dz.U.
                            nr 108 , poz. 908 z 2005r. z późn.zm.),

· Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia
                            18 lipca 2008r. w sprawie kierowania ruchem drogowym (Dz.U. nr 132,
                            poz. 839).

Wymagane dokumenty:

1. wypełniona karta_zgloszenia,

2. dowód wpłaty za szkolenie,

3. kserokopia dowodu osobistego

Czas trwania szkolenia: 3 dni - 18 godzin.

Koszt szkolenia: 400 zł od osoby (grupa minimum 4 osoby)

• Gość: pawel Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.12, 02:40
                            WORD jest taki jaki jest. Ale L-ki na mieście w godzinach szczytu to przesada... Niepokoją mnie też manewry parkowania L-ek na parkingach pełnych samochodów...
                            • Gość: kursantka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.przemysl.hypnet.pl 15.01.12, 16:32
                              a gdzie według Ciebie powinny się eLki uczyć prakować? na pustych parkingach? jaki sens w tym widzisz, pozniej taki kierowca co sie uczyl parkować na pustym parkingu nie bedzie umial sobie poradzic na pełnym. pomysl troche :)
                          • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 17:04
                            To nie egzaminatorzy są źli lecz przepisy egzaminacyjne i źle przygotowujące do egzaminu szkoły nauki jazdy
            • Gość: gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 82.160.231.* 02.01.09, 00:06
              ja tez zdawalam 29.12.08 ale jakos poszlo nie czekalam nic weszlam i
              praktycznie odrazu mnie wywolal a dla rozluznienia wylamal swoje
              lusterko a trase mialam latwa mickiewicza, dworskiego, malpi gaj to
              tylko jedna uliczka tarnawskiego, jedno parkowanie,ale zawracaniem
              mnie troszke meczyl gdzie sie dalo ale i tak ledwo co wyjechalam to
              juz wrocilam a po miescie to moze z poł godz jezdzilam spoko bylo
      • Gość: instruktor Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 08.01.09, 09:35
        Mój ośrodek ma dużą zdawalność i to co piszą ludzie, którzy
        niezdali to totalna bzdura !!! Za wszystko obwiniają Panów
        egzaminatorów a nie są samokrytyczni do samych siebie .Wiem jak
        szkolenie się odbywa w innych ośrodkach , ponieważ przychodzą osoby
        na dodatkowe godziny po nie zdanym egzaminie i opowiadają jak
        przebiegało ich szkolenie - wykładów prawie nie było albo przyszedł
        i włączył telewizor i wrzucił płytke a wy sobie oglądajcie z
        testami nie będzie problemu bo sie na pamięć nauczycie i zdacie.
        A na praktyczynym jak traficie na dobrego egzaminatora to macie
        zdane -bzdura , bo każdy egzaminator musi oceniać tak samo zgodnie z
        przepisami i nie przemyka oka na błedy.
        To nie egzaminatorzy się cieszą ,że oblewacie tylko nie które
        ośrodki szkolenia ręce zacierają ,ponieważ interes kwitnie i sie
        kręci liczy sie kasa a nie szkolenie - nie ważne ,że ktoś może
        zginąć nawet ktoś z waszych krewnych - gdzie wasze sumienie za
        piniądze nie kupicie zdrowia lub życia jest taki film <pamiętaj masz
        jedno życie >, który warto obejrzec .Podam taki przykład ,które jest
        przykre bo widzę jak koledzy instruktorzy uczą np . zawracania z
        użyciem biegu wstecznego na trzy razy lub na dwa razy i taka osoba
        na egzamnie jedzie i 3 razy nie wyrabia i wjeźdża na krawężnik
        zamiast cofnąć i wyjechać ale skąd oni mogą to wiedzieć jak
        instruktorzy tego sami nie wiedzą - polecam do poczytania 217 i
        jest napisane czarno na białym , że n 3 razy to dotyczy kat C ale
        to jest dla niektórych instruktorów zbyt skompikowane ponieważ on
        woli się rozłożyć na fotelu i pisać smesy niz zająć obserwacją to
        co robi osoba szkolona i za co mu zapłacono a i tak godzinka zleci
        kasa wpada za darmo.Dlatego wole wyszkolić mniej osób ale solidnie i
        nie potzebuje się reklamować ten kto ma do mnie trafic to i tak
        trafia a kurs kosztuje u mnie 1300zł i nie brakuje mi osób wręcz
        przeciwnie musiałem zatrudnić instruktora aby nie odsyłać z
        kwitkiem tych osób które we mnie wierzą i sukces na
        egzamnie .Dlatego szanowne osoby które idziecie na egzamin zróbcie
        sobie rachunek sumienia czy ja jestem dobrze przygotowana do
        egzaminu - znam przepisy ruchu drogowego - czy przeczytałam kodeks
        drogowy przynajmniej 3 razy jeśli tak to na pewno jest 90%
        powodzenia + 10% wiary w swoje siły - Powodzenia życze a kolegom
        instruktorom więcej samokształecia bo to rzutuje na opinie danego
        ośrodka w którym szkolicie.
        Jeszcze jedno Oczym nie wiecie zawsze może zmienić ośrodek szkolenia
        w trakcie szkolenia i godziny wam nie przepadają ,ponieważ macie
        takie prawo - jeśli właściciel nie chce wam oddać pieniędzy to
        żaden problem - idziecie do wydziału komunikacji gdzie są osoby
        które sprawują nadzór nad ośrodkami i opowiadacie całą historię a
        gwarantuję - zwrot pieniędzy . Przykro mi o tym pisać ale czas
        wyelimnować pseudo ośrodki .
        • Gość: Zdajaca 3 Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 14:23
          Moim zdaniem chyba jest cos nie tak. Stalam pod osrodkiem 1.5 h i w tym czasie
          na jakies 20 osob zdajacych zadala jedna osoba..Troche dziwne to jest wiem ze
          przy egzaminie jest ogromny stres i mozna popelnic jakies drobne bledy ale
          egzaminatorzy najwyrazniej tego nie rozumieja.. Nie wiem czy cos sie zmieni.. Oby
          • Gość: renata Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 18.01.09, 15:55
            w sumie nie podzielam twojego zdania obojętnie ile będziesz czekała
            na egzamin to i tak nie ma znaczenia ponieważ jeśli jesteś dobrze
            przygotowana to zdasz jeśli instruktor ci wklepał pewne zasady i go
            posłuchałaś to wynik jest oczywisty .Mam pytanie do ciebie Kto ci
            dał prawo do oceniania poziomu wyszkolenia innych osób , z którymi
            wogóle niemiałaś kontaktu a mówisz ,że dobrze jeżdżą na jakiej
            podstawie to oceniasz - ,że dużo osób nie zdało widocznie słabo są
            przygotowane.Po drugie dlaczego nie narzekasz w szkole ,że
            nauczyciele wszystkim nie dają te same stopnie bo wszystkim się
            należą te same ?Napisz odwołanie do dyrektora szkoły ,że
            nauczyciele dydskryminują innych uczniów.A tutaj mogą ale na
            egzaminie prawa jazdy to byle kto może zdobyć prawo jazdy bo stres i
            tam różne ble ble.Ja uważam ,że Panowie Egzaminatorzy powinni tępić
            tych nieudaczników którzy myślą,że im się uda zdać .Jeśli chodzi o
            zdawalność to poczytaj sobie statystki i w całej polsce waha sie od
            20% -40 % piszesz o 20 osobach a gdzie reszta ? I jestem za
            zaostrzeniem wymogów na prawo jazdy ,ponieważ mój wujek jest
            instruktorem i czasami z nim jeżdżę i komentuje jazde tych którzy
            robią błędy i mają już prawko czarna rozpacz parkują na przejściach
            dla pieszych ,na skrzyżowaniach ,blokują wyjazdy na skrzyżowaniach
            powinni im pozabierać prawko i powinni zdawać drugi raz.
            • Gość: Gość Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 79.139.112.* 10.02.10, 00:28
              Renato sama nie wiesz co ty mówisz... Jesteś cwana bo pewnie wujek załatwił ci
              prawko i wielce uczoną udajesz... Tacy jak Ty w ogóle nie powinni jeździć... A
              jeżeli chodzi o statystyki zdawalności to w Przemyślu są one najniższe...
              Najpierw sprawdź a później się wypowiaj...
    • Gość: adam Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 08.01.09, 08:41
      Pojazdy egzaminacyjne: Word Przemyśl
      tel (016)6750658 z działem klienta
      Kategoria A - Tajfun ZS150-23
      Kategoria B - Peugeot 207
      Kategoria C - Renault Midlum
      Kategoria C + E - Renault Midlum + przyczepa

Pare informacji:

Generalnie na egzamin w WORD'dzie czeka sie okolo 3 tygodnie. +/- 3
      dni.
      Takze wydaje mi sie, ze to bardzo przyjazny termin w porownaniu do
      WORD'ow w wiekszych miastach.
      ,

Wszystkie sprawy związane z zapisem na egzamin można zrealizować w
      godzinach:

Poniedziałek-Piątek 730- 1515
      Sobota pracująca 800- 1300

Dlaczego podaje te informację dla tych którzy chcą zdać szybciej
      prawo jazdy na kat C lub D powinni zapisać się do przemyśla bo ja
      mieszkam w Krakowie
      i musiałem czekać 3 miesiące a robota czeka z kolegą
      napisaliśmy podanie do mordu o przeniesienie dokumentów do word
      przemyśl , do 1,5 miesiąca i po wszystkim zdane tylko trzeba się
      umówić na jazdę na ciężarowe dzień szybciej byliśmy umówienie na 7
      do 10 i potem jeździliśmy cały dzień z innymi osobami i
      poznawaliśmy miasto co nam przyniosło efekt pozytywny. No cóż trzeba
      umieć jeździć i znać zasady te które obowiązują na egzaminie i jest
      gwarancja zdania – a nie jak mój kolega nie może zdać i narzeka na
      egzaminatorów a wcale się nie przykłada do tego egzaminu mówi jak
      się uda to dobrze jak nie to nie .już 9 razy zdawał. Weźcie się za
      nauke i bez problemu zdacie co to za miasto Przemyśl w porównaniu do
      większego miasta.

• Gość: Kursantka Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 12:19
        Czy ktoś się odwoływał od wyniku egzaminu praktycznego? Jakie
        rezultaty?
        • Gość: grześ Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 18.01.09, 15:36
          oczywiście ,że się odwołałem ale później nie mogłem zdać bo każdy
          egzaminator mnie punktował na najmniejszym błedzie w sumie to nie
          chciałem się odwoływać ale instruktor mnie na mówił i żałuję że go
          posłuchałem.Musiałem czekać przez 3miesiące na odpowiedź i musiałem
          zdawać drugi raz testy i no i po 9 razie zdałem .A moj kumpel też
          nie zdał ale mówił tak miało być następny raz będzie lepiej i zdał.
          A więc jak widzisz nie ma sensu się odwoływać bo będziesz tego
          żałowała i nie słuchaj nikogo tylko sie przygotuj lepiej do
          następnego egzaminu powodzenia bo czas ucieka a ty jeszcze zapomnisz
          i musisz dokupywać dodatkowe jazdy tylko u kogo u instruktora nie 2
          tylko w sumie wychodzi ponad 10 i więcej i kto na tym, zyskuje
          wyciąg sama wnioski.
          • Gość: wytrwały Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 23:48
            zdałem za 6 razem, ale powiem wam, że na egzamin czeka się bardzo długo. Zawsze
            miałem termin na 7:30, a przeważnie zaczynałem 2 godziny później i szlag mnie
            trafiał. Dzisiaj czekałem niecałą godzinę i zdałem...może to nie przypadek.
            Jeśli chodzi o egzaminujących to są raczej spoko ludzie, chociaż wiem, że są i
            tacy, którzy potrafią przyp...lić się do byle czego. Wiem, bo zdawałem z takim
            rodzynkiem. na koniec jeszcze się pochwalił, że dzisiaj w pewnym miejscu oblał
            już 4 osoby... pewnie uważał się za bohatera. Sobie gratuluję, a wszystkim
            oczekującym na upragnione prawko życzę powodzenia
          • Gość: Kobi Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 217.97.184.* 21.05.09, 21:45
            Jeśli egzaminator uzna że naprawdę popełniło się błąd to ok, jestem
            w stanie zrozumiec że nie dopuszczą do ruchu osoby które np.
            zagrażają bezpieczeństwu na drodze ale... Po pierwsze drobne błędy
            mogą przydażyc się każdemu, szczególnie przy tak dużym stresie-jeśli
            to nie jest poważne wykroczenie to na NIEKTÓRE sprawy można
            przymknąc oko! Po drugie kursant po 30 wyjeżdżonych godzinach ma
            prawo do niedociągnięc (nie mówię o poważnych błędach!) ponieważ
            dopiero po jakimś czasie nabiera się wprawy tak jak w każdej innej
            dziedzinie! A po trzecie, i dla mnie najważniejsze, egzaminator jest
            w PRACY, ma oceniac umiejętności kursanta a nie zachowywac
            się jak, za przeproszeniem, cham! O błędach powinien rzeczowym,
            spokojnym tonem INFORMOWAC a nie wrzeszczec, upokarzac i dodatkowo
            stresowac! Takie zachowanie jest co najmniej nie na miejscu! Nie
            odnosi się to to wszystkiech egzaminatorów bo z doświadczenia wiem
            że pracują tam też kulturalne, opanowane osoby :D Daltego uważam że
            WORD staranniej powinien dobierac pracowników. Każdemu należy się
            szacunek, nawet jeśli nie jest drugim Kubicą! A jeśli szanowni
            panowie nie potrafią tego zrozumiec to najlepiej dla wszystkich żeby
            zmienili pracę na mniej stresującą ;D A jeszcze lepiej na taką gdzie
            nie ma kontaktu z ludźmi ;D Pozdrawiam!
            • Gość: Panika Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 213.25.171.* 28.05.09, 19:40
              Jestem w szoku - kiedy porozmawiałam z instruktorem ,który spokojnie
              wytłumaczył mi jakie mają wejsć zmiany i z przykrością muszę
              poinformować ,że jest to sytauacja jeszcze gorsza niż była ponieważ
              w Polsce nikt i nic nie robi aby było lżej tylko każdy dodaje coś
              nowego aby on brał udział w tych zmianach ale nie ważne jakim
              kosztem cierpią i będą cierpieli na tym prości ludzie .Prawo jazdy
              nie dla wszystkich tylko dla wybranych .np egzamin ma trwać 25 min a
              nie 40min jest to nie prawda ponieważ MOŻE MOŻE MOŻE trwać 25 min
              ale nie jest napisane że MUSI MUSI byc 25 min itd itd wyrazy
              głębokiego współczucia dla tych co zdają egzamin.Ja dzisiaj
              zdałam :)))))) - luz totalny -trafiłam na egzaminatora którego
              wszyscy się boją ale gość spoko tylko trzeba umieć jeżdzić .
              • Gość: ona Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.informel.pl 03.06.09, 17:22
                tez tak słyszałam ze moze byc tylko gorzej, przecież nie ułatwią juz
                nam nic... cóż z tego ze skróci sie czas jak przepisy egzaminowania
                będą bardziej rygorystyczne. Np przejechanie po lini pojedynczej juz
                bedzie powodem do przerwania egzaminu. Ciesze sie ze zdałam na
                jeszcze starych zasadach, tak tez namawiał mnie instruktor zebym
                zdawała jak najszybciej zebym nie czekała (miałam zamiar czekac) na
                nowe przepisy ze skróconym czasem.
          • Gość: Ktoś Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 213.25.24.* 01.09.09, 02:22
            Witam was.

Przeczytałem wszystkie komentarze, część z nich była naprawdę
            ciekawa i pouczająca, zaś wiele z nich to bzdury i żale z powodu nie
            zdanego egzaminu.

02.09.09 Mam egzamin, zdaję po raz 2, tym razem mam nadzieję że się
            uda ;)

1 Egz - Egzaminator prawdę mówiąc był Niemiły przez co dodatkowo
            mnie zestresował, ale tak czy siak oblałem ze swojej winy.

Pierwszy egzamin miałem Ponad rok temu, byłem tak wściekły i
            zawiedzony że nie miałem ochoty myśleć o WORDzie aż do teraz -
            złapali mnie jadąć bez prawka ;)
          • Gość: nieEgzaminator PRAWO to prawo nie obowiazek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 15:29
            matko jedyna ale wy wszyscy jestescie flustratami , nie zdaliscie egzaminu i
            wszyscy sa winni ale nie wy bo wy jestescie idealnymi kierowcami, ktorzy pozniej
            zabijaja niewinnych na drogach, nauczcie sie jezdzic a nie np jak dzis na
            slowackiego przy zjechaniu na lukasinskiego gosc z napisem egzmain na dupie
            probowal wymusic na mnie pierwszeństwo, no sorry i wy chcecie miec prawo jazdy
            jak sama nazwa wskazuje prawo cholera PRAWO a nie obowiazek.
            tyle w temacie. ps jak sie nie zda za 3 razem powinien byc kierowany nie na 5 h
            kursu ale na nowy kurs, i to osrodek wybierany przez word a nie osobiscie.
          • Gość: instruktor [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.09, 11:47
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Paulina Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 00:09
      Ja zdałam za 3 razem. Dwa pierwsze egzaminy oblałam u bardzo kulturalnych,miłych
      egzaminatorów.Stres mnie zeżarł no i trochę miałam pecha w związku z pojawieniem
      się pewnych sytuacji, ale to już mniejsza o to. 3 egzamin za to zdawałam u
      starego gbura, zrezygnowana ale może dzięki temu się nie stresowałam;) Opieprzał
      mnie przez cały egzamin, czepiał, jęczał itd. Niestety mnie to nie ruszało,a
      dzięki temu zdałam. Jak widać nie ma reguły. U miłych,kulturalnych nie zdałam,a
      u starego skrzeczącego gbura, owszem;)udało mi się. Także głowa do góry,nie
      stresować się i powodzenia na egzaminie:)
      • Gość: mily Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 17:14
        to pewnie pociagnelas mu lache w ustronnym miejscu;) i zdalas:)
        • Gość: witold Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 195.205.209.* 31.01.09, 10:47
          Oblewaja za byle gó... !!!!!!!!!!! wkoncu kryzys musza sie wzbogacic żerujac na
          zdajacych ale za co oblewaja to paranoja
          • Gość: TT Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 31.01.09, 12:36
            Oblewają tych co nie potrafią jeździć, a żale na tym forum są
            momentami śmieszne, gdyby egzaminatorzy naprawdą sztywno trzymali
            się insrtukcji egzaminowania to pozytywny wynik otrzymywałby co 30-
            ty zdający, oczywiście instrukcja egz. posiada luki ale proszę
            sobie wyobraźić co by było gdyby prawo jazdy było rozdawane na prawo
            i lewo - wystarczy popatrzeć na kulturę i umiejętności już
            jeżdżących - panie Witoldzie nie uwierzy pan ile osób w ciągu roku
            nie zdaje egzaminu teoretycznego - 490 pytań opublikowanych z
            odpowiedziami stanowi trudność nie do przejścia, a co dopiero
            przepisy ruchu drogowego - zdarza się że zdający nie znają
            podstawowych znaków i nie jest to wina szkolenia tylko lenistwa bo
            mik nikomu na siłę przepisów do głowy nie wleje
            pozdrawiam
            • Gość: witold Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 195.205.209.* 03.02.09, 00:57
              mowa o praktycznym panie TT
              • Gość: TT Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 14:01
                no właśnie proszę jeszcze raz przeczytać mój wpis - problemy u
                zdających są z teorią, a co dopiero praktyka - osoby które dobrze
                jeżdżą naprawdę nie mają problemów z egzaminem
            • Gość: Grzesiek Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 17.02.09, 17:15
              Żale na tym forum są śmieszne?? Panie TT Pan chyba jest śmieszny, w Przemyskim
              WORD chodzi tylko i wyłącznie o kasę o nic więcej. Ktoś wcześniej napisał, że
              tylko dwóch egzaminatorów nadaje się do tej pracy i to jest prawdą, niestety. I
              nawet nie mów takich rzeczy, że oblewają tych co nie potrafią jeździć, ponieważ
              mojego znajomego, który jeździ znacznie lepiej od nie jednego egzaminatora w tym
              ośrodku, oblał za to, że za wcześnie włączył kierunkowskaz. To jest chore!!! Czy
              na tych egzaminatorów nie ma już rady?? Gdyby egzaminy były za darmo to prawie
              każdy zdawał by za pierwszym razem!!!
              • Gość: TT Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 12:39
                zastanów się co piszesz, to dlaczego kolega się nie odwołał -
                przecież już pisałem że cały egzamin jest nagrywany, skoro tak go
                skrzywdzono to mógł odwołać się bezpośrednio do marszałka woj
                podkarpackiego, totalna bzdura z tym kierunkowskazem w takie bajki
                nie wierzę, popełniając taki błąd nawet gdyby pana kolega to zrobił
                to było by to odczytane jako pierwsza pomyłka i egzaminator nie miał
                prawa za to oblać, wyjątkiem mogła być sytuacja gdy włączony
                kierunkowskaz zmylił innego uczestnika ruchu i doszło do
                bezpośredniego zagrożenia w brd - za coś takiego oczywiście miał
                prawo dać wynik negatywny
                -co do umiejętności pana kolegi to więcej pokory osoba która
                wyjeżdziła kilkadziesiąt godzin za kierownicą chyba nie ma szans
                nawet z najstarszym egzaminatorem w tym ośrodku, bez obrazy ale pana
                kolega wjeżdżając do większego miasta pewnie miałby pełnego
                pampersa,zamiast się żalić anonimowo na forum trzeba się było odwołać
                Nadzór nad przeprowadzaniem egzaminów.

Nadzór nad przeprowadzaniem egzaminów państwowych na prawo jazdy
                sprawuje Marszałek Województwa. Organ sprawujący nadzór może w
                szczególności:

kontrolować dokumentację i działalność związaną z egzaminowaniem;
                przerwać lub unieważnić egzamin państwowy prowadzony niezgodnie z
                przepisami;
                w razie stwierdzenia rażących uchybień zawiesić działalność
                odpowiedniej jednostki w zakresie prowadzenia egzaminów państwowych -
                do czasu usunięcia uchybień;
                w uzasadnionych przypadkach skierować egzaminatora na egzamin, o
                którym mowa w art. 110 ust. 1 pkt 8 ustawy prawo o ruchu drogowym.
                Procedura unieważnienia egzaminu państwowego na prawo jazdy.

Osoba, która przystąpiła do egzaminu państwowego, może zgłaszać
                skargi i zastrzeżenia co do jego przebiegu i oceny. Skargę składa
                się na piśmie do Marszałka Województwa Podkarpackiego za
                pośrednictwem dyrektora właściwego ośrodka egzaminowania. Dyrektor
                ośrodka przekazuje niezwłocznie organowi nadzorującemu materiały
                dotyczące przedmiotu skargi.

Skarga rozpatrywana jest przez organ nadzorujący w trybie Działu
                VIII K.p.a. w terminie nie dłuższym niż miesiąc. Po rozpatrzeniu
                skargi organ nadzorujący zawiadamia pisemnie stronę o sposobie jej
                załatwienia.

Informacja dla osób, które nie zdały dwukrotnie egzaminu:

Zgodnie z § 31 ust. 8 rozporządzenia w sprawie szkolenia,
                egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami,
                instruktorów i egzaminatorów osoba, która dwukrotnie uzyskała
                negatywny wynik egzaminu praktycznego, może złożyć, do właściwego
                organu prowadzącego nadzór, wniosek o udział w kolejnym egzaminie
                praktycznym osoby sprawującej nadzór nad egzaminowaniem kandydatów
                na kierowców i kierowców. W przypadku złożenia wniosku organ kieruje
                osobę sprawującą nadzór nad egzaminowaniem do udziału w kolejnym
                egzaminie praktycznym osoby składającej wniosek.

• Gość: Pawe; Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 195.205.209.* 05.03.09, 17:51
            No więc witam was:P ja zdawałem 3 razy egazmin praktyczny na kat. B i wyobraźcie
            sobie ze za pierwszym razem jak miałem egzamin z niejakim Panem Mieczysławem Sz.
            wrrrrrr az mnie telepie jak to wymawiam to powiedzial mi ze nie dostosowalem sie
            do sygnalizjaci swietlnej. dlaczego? bo jechalem sobie ulicją Jagielońska i
            mijajać przystanek MZK w ostatniej chwili przed sygnalizatorem zapalilo mi sie
            pomaranczowe swiatlo co jak przepisy mówią ze wolno przejechac przez nie tylko
            wtedy gdy bez gwałtownego hamowania sie nie zatrzymamy.. Następnego miesiaca
            gdyz musialem dlugo czekac na nastepny egzamin mialem z niejakim Panem Maciejem
            K. to wyobrazcie sobie ze gdy po wróceniu do WORDU myslalem ze juz mam zdane a
            gosc mi wyskakuje z hasłem ze za mało dynamiczna jazda Panie Pawle mowido
            mnie... myslalem ze wyjde z siebie... to pytanie po jakiego chu*** mialem jechac
            na to zadupie zeby sie dowiedziec ze nie zdalem i po tym blocie musialem wracac
            na PKP na pociąg:/ ale dobra... noo i w koncu nadszedł miesiąc w ktorym zdalem
            to mialem z gosciem ktorego nie pamietam z nazwiska bo przywazniej sie nie
            pamieta :) to szczerze mówiac on mial chyba w du*** wszytsko tak o normalka bez
            cwaniactwa nic nie mowil ze cos robie zle czyy cos nawet go do sklepu podwozilem
            hah a najlepsze jest to ze padal wtedy deszcz i intensywnie chodzily wycieraczki
            ii tak z ciekawosci gdy czekalem na niego pod jakims sklepem przyjzalem sie temu
            obrazowi co przedstawia kamerka :D hahaha to jest badziewie gorsze od co
            niektórych kamerek internetowych:P ale w koncu kazal mi sie udac w strone WORDU
            i takąto mialem zabawę z tym hamstwem ii szkołą nerwów bo inaczej tego nawzwac
            nie mozna... poazdrawiam.
            • Gość: nie mam już siły Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 18:10
              dlaczego tak trudno jest zdać w Polsce nie mam już siły to jakaś maskara, w
              całej europie nie jest tak trudno jak w Pol. to się musi zmienić pozdro.
              • Gość: joga Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: *.mcon.pl 05.03.09, 21:27
                tylko spokój cię uratuje ,w Polsce zdaje się bez problemu tylko
                trzeba znać przepisy i jeździć ze zruzomieniem i umieć jeździć a nie
                na pamięć się uczyć a jak egzaminator weźmie cię tam gdzie nie było
                się to się robi mokro między nogami :P :))) ze strachu i po
                egzaminie już takie życie bo żyje sie tylko raz .
                • Gość: ALICJA Re: WORD w Przemyślu = B U R D E L IP: 79.139.105.* 01.05.09, 08:46
                  a moze dlatego,ze w Polsce mamy bardzo duzo ambitnych i zarazem
                  zakompleksionych ludzi.Dam przyklad;w Przemyslu jest sporo punktow
                  newralgicznych,ktore przyspazaja problemow doswiadczonym kierowcom
                  (Zbyt krotki odcinek lini przerywanej do zmiany pasa
                  ruchu ,skrecajac w lewo z ulicy PCK i wiele ,wiele innych.Na calym
                  swiecie dazono by do zmian tych miejc na bardziej czytene. A w
                  Polsce sluza one do oblewania egzaminow i dowartosciowywania sie
                  panow egzaminatorow bo oni posiadaja ta wiedze tajemna i znaja te
                  pukty,a ty durny jelopie zdajacy nie .Czyli co?NIEUMIESZ JEZDZIC