Dodaj do ulubionych

Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 16:08
Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego w Przemyślu?
Obserwuj wątek
    • kocur_zalogowany Dzisiaj jeszcze widziałem, że stoi na swoim. 07.07.09, 16:14
      miejscu.
      Coś mu grozi?
    • Gość: chory Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 16:32
      katastrofa finansowa jest faktem, a teraz personalna,kolejni lekarze specjaliści
      odchodzą lub taki maja zamiar
      • Gość: antoni Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 18:17
        O co tam chodzi? na ortopedii zostaje dr Kaczmarz z młodymi, leżałem, widziałem,
        dr Gonzalez ucieka do Wojska!
        • Gość: aaa Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.brnt.cable.ntl.com 07.07.09, 18:21
          pewnie sie przestraszyli rejestratora wejsc i wyjsc :) :)
      • Gość: Normalny Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: 78.131.186.* 07.07.09, 18:25
        To tam pracują jeszcze jacyś specjaliści?Bo tych w Przemyślu dawno
        brak!Marzeniami rodzin się nie nakarmi,więc uciekają za kasą nawet do.....
        Lubaczowa.
        • Gość: kaw Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 18:58
          ale jesteś złośliwy, mnie tam Gonzo super nogę poskładał
        • Gość: Pielęgniarka Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.tktelekom.pl 07.07.09, 19:04
          Dla mnie 15 tysięcy miesięcznie to marzenie a taka jest średnia płaca w Wojewódzkim Szpitalu w Przemyślu lekarzy. A uciekają, bo tu panuje słynny system płacowy wszystkim po równo czy się leży i nic nie robi przynosząc straty szpitalowi, bo sobie napędza się dodatkową kasę w prywatnym gabinecie skąd kieruje się do szpitala, aby zrobić potrzebne lub niepotrzebne badania nawet te najdroższe, czy też zapieprza przynoszą zyski, które jednak konsumują inni.
          • Gość: Obserwator Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 19:32
            Masz rację, za wyjątkiem tych 15 tys.
          • Gość: Przemyślanin Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 22:13
            To jaka z Ciebie Pielęgniarka widzisz co się dzieje i cicho siedzisz???
            Szpital się wali, to gdzie się będziemy leczyć?oczywiście w Rzeszowie.Jaki przy
            zdrowych zmysłach specjalista przyjedzie do takiego grajdoła, miasta rencistów i
            emerytów.A dyrekcja to co epigoni czasów urawniłowki, każdemu po równo, to już
            nie wróci.Jak tego nie rozumie to gdzie są nasi Radni i Posłowie???W tym mieście
            jest wszystko możliwe, można zniszczyć wszystko i każdego!
          • Gość: Aska Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 23:33
            Czy ty aby na pewno jestes pielegniarką?! Przeciez pielegniarka musi
            miec skonczona przynajmniej szkole srednia (5-letnia pielegniarska),
            a z twojego belkotu wynika, ze moglas skonczyc co najwyzej 3 klasy
            szkoly podstawowej... Hmmm.
            • Gość: xxx Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 15:39
              CZY tylko 15tyś. z tego co wiem to dużo więcej.
              • Gość: xyz Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.cable.ubr01.soli.blueyonder.co.uk 08.07.09, 17:46
                i masz rację,wyciągają niektórzy dobrze ponad 20. Na leczenie pacjentów nie
                idzie więcej,jak 5-6 procent budżetu szpitala.To ogólnopolska choroba.
              • Gość: yyy Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 17:49
                Oj, wiesz...
                Bez kozery powiem, że 30 tys. miesięcznie to dla początkującego
                lekarza na wiosce (plus jajka, ewentualnie zsiadłe mleko prosto od
                kozy).
                A doświadczony, miastowy konował, to łyka minimum 100tys. na
                tydzień.
                Nic nie robiąc w dodatku. Takie są fakty. Wiem, bo na mieście mówią!
                • Gość: fakt Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.09, 19:36
                  Ty yyy ( doktorku?!) tak nie ironizuj! Dyżurków osiem po średnio 1,5 tysi +
                  etacik ( albo kilka)+ wziątki=??? A jajeczka i mleczko ( niekoniecznie od
                  kozy)też swoją wartość mają. Inni za nie płacą!
                  • Gość: Przemyślanin Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 21:34
                    Typowo przemyski jad!Tu o problemie,bo za chwilę będziecie te jajka wozić do
                    Rzeszowa.Coś w tym naszym Szpitalu nie tak??!!
                  • Gość: zaq Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 10:54
                    Hmmm. Zawistne ścierwojady, lubiące zaglądać innym do portfela
                    (takie jak ty, "fakt") nie lubią ironii... Albo jej nie rozumieją.
                    Ja osobiście mam gdzieś, czy lekarze zarabiają dużo, czy mało,
                    byleby dobrze wykonywali swoją robotę.

"fakt", ucz się człowieku, to może też kiedyś będziesz zarabiał
                    konkretne pieniążki.
                    • bwm9 Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? 09.07.09, 20:03
                      A mnie nie jest wszystko jedno jak zarabiają lekarze uważam, że dobry lekarz, który przynosi duży dochód dla szpitala ma zarabiać dużo a lekarz nieprzynoszący dochodów szpitalowi nie powinien w nim pracować no i lekarze nie powinni zabierać głosu na sprawach, o których nie maja pojęcia, czyli na organizacji pracy szpitala, bo pyskują, że oni sami wystarczą w szpitalu a fartucha nie potrafią sobie zapiąć. Reformują wszystko tylko nie siebie a reformę trzeba w szpitalu zacząć od lekarzy i oni sami to muszą zrobić tylko trzeba ich do tego zmusić kasą – zarobiłeś masz nie zarobiłeś to nie masz. Proste.
                      • Gość: yyy Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 22:01
                        "kocur"może zechciałby się słowem odezwać,najlepiej poinformowany,po
                        co,zadowolony, że mury stoją. Siedzi w Radzie Szpitala,przy każdym głosowaniu
                        grzecznie rączkę podnosi.Sztuczną nerkę chojnie oddał prywaciarzom, Kardiologia
                        ledwie ocalała, teraz będzie dalej sprzedawał, tylko szkopuł w tym ,że już nie
                        ma co w tym szpitalu sprzedawać
                        • kocur_zalogowany Każde głosowanie ma to do siebie, 09.07.09, 22:59
                          że trzeba rękę podnieść, za albo przeciw. Niepodnoszenie ręki jest przejawem
                          tchórzostwa przed wypowiedzeniem własnego zdania.
                          Co do sprzedawania, nie jest tak źle, jeszcze parę rzeczy można by opchnąć.
                          Czy jestem najlepiej poinformowany? Nie wiem, niektórzy chyba są lepiej
                          zorientowani ode mnie.

A tak na poważnie - szpital ma w tej chwili parę milionów nadwykonań. Żeby była
                          jasność - nie chodzi tu o nadwyżkę kosztów nad wpływami, ale o wyleczonych
                          pacjentów, za których powinien szpital dostać pieniądze, ale mimo zapewnień pani
                          Kopacz pewnie ich nie dostanie. Czy należało odesłać pacjentów na drzewo czy
                          leczyć ich? Reforma przewidywała, że pieniądze będą szły za pacjentem. Niestety,
                          chyba gdzieś pobłądziły, bo na razie do szpitala nie trafiają.

• Gość: Przemyślanin Re: Każde głosowanie ma to do siebie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 23:41
                            Gdyby ta rączka była słusznie podnoszona to szpital nie generowałby tak
                            katastrofalnych długów jak teraz! Oby to "opychanie"było naprawdę dla szpitala
                            opłacalne, bo jak narazie same falstarty.Zarządzenia pani Kopacz obowiązują w
                            całym kraju, a największy padół na Podkarpaciu - Szpital Wojewodzki w Przemyślu !
                            • bwm9 Re: Każde głosowanie ma to do siebie, 10.07.09, 16:50
                              Ta rączka jest podnoszona tak jak każe urzędas z Rzeszowa pochodzący z Jarosławia, który pała miłością do Przemyśla. Ostatnio wybrana Rada Społeczna doprowadziła do najgłupszych posunięć w tak zwanej restrukturyzacji, zlikwidowano nefrologię ze stacją dializ, która w całej Polsce przynosi szpitalom największe dochody, teraz likwiduje się pralnie do tego mając zamiar wymontować i sprzedać urządzenia, aby w razie niewypału z outsourcingiem prania nie móc powrócić do własnej pralni. Wszystkie te poczynania są oparte na niewiarygodnych wyliczeniach dopasowanych do założeń niszczenia szpitala. To, że szpital jest źle zarządzany potwierdza ucieczka ze szpitala najlepszych specjalistów pomimo najwyższych podwyżek dla lekarzy na Podkarpaciu.
                              • Gość: cela Re: Każde głosowanie ma to do siebie, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 17:06
                                A co z dyscypliną pracy z ,,czipowaniem '' już sobie poradzili?
                                • bwm9 Re: Każde głosowanie ma to do siebie, 10.07.09, 17:45
                                  Organizacją pracy na stanowiskach powinni zajmować się ordynatorzy, oddziałowe i kierownicy i do tej organizacji pracy dostosowywać dyscyplinę. Dobre kierowanie ludźmi w pracy to trudna sztuka i najlepsze efekty dają dobra atmosfera i rzetelne rozliczanie z wykonywanej pracy. Karanie za parę minut spóźnienia skutkuje wręcz odwrotnym efektem pracownik przychodzi i wychodzi punktualnie, lecz jego praca jest marna.
                                • Gość: antoni Re: Każde głosowanie ma to do siebie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 22:32
                                  ,,cela"- ci...wanie w szpitalu da takie same wyniki jak inne dotychczasowe
                                  pomysły,ale może ktoś ma inne zdanie??
                                  • bwm9 Re: Każde głosowanie ma to do siebie, 15.07.09, 17:26
                                    Można też nad każdym pracownikiem postawić nadzorcę, aby pilnował czy dobrze pracuje.
                      • Gość: Fanka Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 22:57
                        kino,media mark,wrozka,kto donosi, kto inwigiluje,aleja prezydenta,...a kto
                        leczy i gdzie udzieli mi pomocy.....
                        • Gość: wujek Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:05
                          a co nie masz szpitala, nie ma doktorow?
                          • Gość: Fanka Re: Osobie, króra podszywa sie pod mój nick... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:14
                            ...przypominam, że ja dotrzymuję obietnic (!)
                            • Gość: Fanka Re: Osobie, króra podszywa sie pod mój nick... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:22
                              ja tez
                              • fanka.franka Re: Osobie, króra podszywa sie pod mój nick... 17.07.09, 23:35
                                Gość portalu: Fanka napisał(a):

> ja tez

Tak?! Więc kiedy jedziemy w góry?

• fanka.franka Re: Osobie, króra podszywa sie pod mój nick... 17.07.09, 23:47
                                  No i mamy tak zwany pat;)
                                  Na przyszłość nie rzucaj słów na wiatr i nie podszywaj się pod cudze nicki.
                              • Gość: franka Re: Osobie, króra podszywa sie pod mój nick... IP: 79.139.105.* 01.11.09, 21:21
                                ja także
                          • Gość: yyy Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:18
                            sa w mieście i w wojsku,a budynek zawsze z nim cos mozna zrobic, moze aqva park
                            i zakasujemy Ferenca!
    • Gość: Analityk Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.ptvk.pl 18.07.09, 07:01
      Aby poprawić byt szpitala wystarczy zlikwidować puste płatne
      przebiegi. We wszelkiego rodzaju organizacjach, najwięcej kosztów
      tworzą piony nie związane z merytoryczną stroną. Wystarczy się
      przyglądnąć kto co robi i nastepnie np. jednej osobie podziękować a
      drugiej podnieść wydajność. To jest bardzo proste -tylko tego nie
      zrobi osoba wywodząca się ze srodowiska danej organizacji - bo inni
      ją "zjedzą". Ponadto, każdy ze środowiska powie, że jest ważny i
      niezastąpiony. Nie ma ludzi niezastąpionych a wydajność można
      podnosić trzeba tylko chcieć - tu chodzi o pozycję nadzorcy.
      Menadżer powinien się kierować zyskiem i ekonomią a nie sympatiami.
      I za to powinien być rozliczany. Reasumując - w szpitalu jakiś %
      pracowników powienien być skierowany na zieloną trawkę a Ci co
      zostaną podnieśc wydajność npoprzez dołożenie obowiązków. To jest
      naprawdę możliwe; jeśli efektywny czas pracy na jakimś stanowisku
      wynosi np 5 godzin to za 3 godziny dana osoba dostaje kasę za
      darmo. Czyli należy te 3 godziny bumelanctwa zlikwidiwać poprzez
      dołożenie obowiązków jednej osobie i likwidację jednego etatu.
      Przedstawiłem bardzo prosty mechanizm oparty li tylko i wyłacznie na
      rachunku ekonomicznym.
      Kilka razy byłem pacjentem tego szpitala i widziałem jak ludzie
      pracują - nie ukrywam szlag mnie trafiał na samą myśl ile kasy
      leciało w powietrze. Szpital nie ma rzetelnych menadżerów tylko
      osoby powiązane z "ciotkami" i "wujkami". I to jest największa
      bolączka.
      • bwm9 Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? 18.07.09, 17:37
        Tą teorię wyznają niestety wszyscy dyrektorzy przemyskiego szpitala. Aby utrzymać szpital bez leczenia trzeba ponieść pewne koszty, których obniżać nie można bez końca, nie można obniżać ogrzewania, bo będzie zimno, zmniejszać zużycie wody, bo będzie brudno i tak dalej. Można zwiększać sprzedaż, czyli zwiększać ilość leczonych no a do tego trzeba ludzi, bo samo się nigdy nic nie zrobi. Dla przykładu szpital w Rzeszowie na Lwowskiej taki sam jak w Przemyślu zatrudnia o 500 pracowników więcej, ale też wypracowane przez niego środki są dwa razy większe niż w Przemyślu. Czyżby w Przemyślu Dyrektor wywodzi ł się z jakiejś organizacji ciekawym, z jakiej, że nie może wysłać na zieloną trawkę tych, którzy przynoszą straty, czyli wytworzone przez nich przychody przekraczają wynagrodzenia, jakie otrzymują. Samo się jednak nic nie zrobi a na pewno nie zrobią tego skrzyneczki zawieszone na ścianie, aby straszyć pracowników.
        • Gość: rat. Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.09, 17:56
          Z tego co wiem, to personelu białego rzeczywiscie jest dosyc malo,
          ale różnistej administracji, czesto nie majacej nic do roboty,
          chyba "troszke" za duzo. Pan jako zwiazkowiec oczywiscie bedzie
          twierdzil co innego, zeby czasami nie stracić swojego stołka...
        • Gość: Analityk Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.ptvk.pl 18.07.09, 19:00
          Skrzyneczki są tylko instrumentem podnoszącym dyscyplinę pracy -
          sory lekarz czy pielęgniarka jest dla chorego a nie odwrotnie -
          poszedłbym w kierunku instalowania białych skrzynek na korytarzach
          przy przy wyjściach z oddziału - można pójść na kawę czy plotki
          iprzepaść; w czerwcu czekałem 2 godziny na pielegniarkę z jednego
          oddziału aby mi wydała dokumnent - była na kawie a nikt z oddziału
          nie pwiedział gdzie jest. to też taki drobny przykład ale rzutujący
          na funkcjonowanie jakiegoś tam odcinka. Ponadto uważam że najlepiej
          podnosi wydajność kasa - odpowiednia konstrukcja umowy; czy się stoi
          czyli podstawa na poziomie minimalnym a reszta to za wykonaną pracę.
          Dorze opisane stanowiska pracy pozwolą na odpowiednią konstrukcję
          składników wynagrodzenia. A związkowcy? maja zapier.. a nie knuć jak
          nic nie robić a zarobić.
          • bwm9 Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? 18.07.09, 20:36
            Niestety jestem tym białym personelem i wiele lat przepracowałem z prawdziwymi lekarzami mającymi dużą wiedzę i wysoką etykę, którzy nie pracowali w tym samym czasie na kilku etatach czy na dyżurach byli tak zaspani, że trudno wierzyć w ich diagnozę. Jest przykre, że to związkowcy (bez Związku Lekarzy) muszą upominać się o zabrane 284 miliony województwu podkarpackiemu na leczenie a społeczeństwo ma to po prostu w d……….
          • Gość: kres Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: 79.139.106.* 18.07.09, 21:02
            problem leży w upolitycznieniu wszystkiego,żaden dyrektor nie jest w
            stanie poprowadzić właściwie swojej firmy gdy nad wisi topór
            polityczny. Politycy czyt.prezydent,burmistrz,marszałek,wojewoda
            itd -zawsze poswieci choćby najlepszego dyrektora byleby nie narazić
            sie wyborcom. A wyborcy to także związkowcy. W imię reelekcji
            zatracono zdrowy rązsądek.Cecha szczególna polityków różnego
            szczebla-zrobię wszystko aby byc ponownie wybrany i konsekwentnie to
            robią.Wśród nich niezmiernie rzadko pojawia osobnik zdolny do
            postepowania zgodnie z zasadami,zgodnie ze zdrowym rozsądkiem zdolny
            do powiedzenia wyborcom prawdy, chocby to skutkowało brakiem
            reelekcji.Podoba mi sie prezydent Stalowej Woli, ma charakter,cecha
            bardzo rzadka u polityków. Musimy dojrzeć do świadomości że
            potrzebne są zmiany, musi dojść do odpolitycznienia samorządów,
            wybierać musimy ludzi z charakterem. Albo nadal bedziemy tkwili w
            tym gó...e.
            • bwm9 Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? 18.07.09, 21:12
              Tak wybory powinny być bezpośrednie a nie na partie no i musi być możliwość odwołania przez społeczeństwo, które wybierało. Lecz niestety prawo uchwalają Posłowie i to nie jest w ich interesie.
    • Gość: Analityk Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.ptvk.pl 18.07.09, 22:46
      A co związki wymiernego, takiego co można "dotknąć" zrobiły dla
      swoich członków poza pieprzeniem kociopałów? a może idee robotnicze
      zostały zapomniane? a święto 1-szy Maja , Święto Pracy? wokół tej
      daty i idei powinny związki działać - tylko proszę mi tu nie
      pieprzyć że to święto komunistyczne bo zajadów dostanę ze śmiechu. A
      zresztą..
      • bwm9 Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? 19.07.09, 16:26
        Gdyby dać wolną rękę dyrektorom to szpitala dawno by już nie było. Związki są jednak przeciwnikiem, z którym dyrektor musi walczyć przy w prowadzaniu różnych idiotyzmów. Nie pochody są istotne la pracowników, lecz cicha praca tysięcy społeczników walczących o prawa pracownicze na różnych szczeblach. Szpitale Krośnieński i Przemyski są niszczone z premedytacją, aby nie stanowiły konkurencji dla szpitali rzeszowskich przecież pomimo zabrania 284 milionów złotych naszemu województwu w Rzeszowie szpitale nic nie straciły, straciły szpitale na prowincji, no i Pan Marszałek nie walczy o te pieniądze muszą to robić Związki Zawodowe.
        • Gość: Kazik Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 17:41
          "...cicha praca tysięcy społeczników walczących o prawa pracownicze
          na różnych szczeblach."
          Pośmiać się można czytając to forum... A nawet porobić w portki przy
          tekstach, takich jak ten. ;)
    • Gość: chory Re: Koniec z wami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 17:50
      Tępe , niedouczone konowały i cała reszta jołopów żerujących na nfz i łapówkach
      wyskrobanych z groszowych rent i emerytur. Do Iralandii tyłki podcierać bogatym
      staruchom bo tyle umiecie!
      • Gość: rekonwalescent Re: Koniec z wami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 18:40
        Szanowny chory! Żeby jechać do Irlandii ( nawet podcierać tyłki), trzeba znać
        angielski. Konowały tylko się odgrażają, ze wyjadą, ale coś nie bardzo im to idzie.
        • Gość: pacjent Re: Koniec z wami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 19:41
          Szanowny ,,chory" jestes jednak zdrowy i nie lezałeś na szczescie w naszym szpitalu
          • Gość: drugi chory Re: Koniec z wami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 20:12
            nie leżał bo już by był nieżywy
            • Gość: pysio Re: Koniec z wami! IP: 213.25.24.* 19.07.09, 21:51
              Dzisiaj żeby się leczyć trzeba posiadać żelazne zdrowie!
              • Gość: rysio Re: Koniec z wami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:31
                Ludziom, którzy nie są pełni nienawiści jest łatwiej chorować (wiem
                to z autopsji). W razie nieszczęścia idą do szpitala i nie próbując
                nikomu wciskać koperty ("żeby być lepiej traktowanym") normalnie się
                w nim leczą. Zazwyczaj wychodzą zdrowi, lub "zaleczeni" jak w
                przypadku mojej przewlekłej choroby.
                Ja generalnie trafiałem w szpitalach na uczciwych ludzi
                (lekarzy/pielęgniarki), którzy starali się mi pomóc - bo na tym
                polega ich wyuczony fach, za to im płacą pensje. Po prostu. Zaledwie
                jeden raz na kilkanaście pobytów jakiś gnój(lekarz) próbował wymusić
                na mnie pieniążki. Olałem go, mimo tego nikt mi krzywdy nie zrobił.
                A krzykacze typu "rekonwalescenta" i "chorego" zapewne pierwsze co
                robią w przypadku choroby, to lecą z łapówką do jakiegoś
                nieuczciwego lekarza, najlepiej ordynatora, łamią tak jak i on
                prawo... i obrażeni są potem wielce, że byli traktowani tak jak inni
                ludzie "z ulicy". A to nie tędy droga...
                Łapówkarstwo należy piętnować z całych sił, ale zarówno dotyczy to
                biorących, jak i dających.
                • Gość: rysio Re: Koniec z wami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:43
                  A dnośnie tego, czy "konowały" są douczone czy nie, to się nie
                  wypowiadam, bo brak mi wiedzy medycznej, żeby to oceniać. W każdym
                  razie żyję, mimo licznych (niestety) z nimi kontaktów. Jedyne co
                  mnie mocno boli, to fakt, że dość często są niemili, a niektórzy
                  nawet zwyczajnie chamowaci. Oczywiście nie wszyscy, ale duża ich
                  część...
    • Gość: Analityk Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.ptvk.pl 20.07.09, 18:27
      fakty.interia.pl/polska/news/prezydent-podpisal-ustawe-koszykowa,1341417

Pojawiła się szansa na rozpoczęcie procesu uzdrawiamnia służby
      zdrowia. Potrwa to zapewne parę lat..ale..
      • bwm9 Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? 22.07.09, 20:38
        Która to wiadomość ma być tą szansą to, że w 2010 r. zabiorą Podkarpaciu 309 milionów na świadczenia zdrowotne i dadzą je takiemu Mazowieckiemu, który w 2008 r. nie wykorzystał 880 milionów i trzyma je w banku, czy ta wiadomość, że będzie „koszyk” a za wszystkie procedury medyczne, które się w nim nie znajdą będziemy płacić. Dalej wierzycie Pani minister, która nie dotrzymała ani jednej obietnicy.
        • Gość: yyy Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:36
          ...jakie to ma znaczenie ile dostanie Podkarpacie skoro jest ,,padaczka " w
          samym szpitalu??!!
          • Gość: antoni Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:56
            O co chodzi z ta padaczką?złe zarzadzanie?to ze odchodzą specjaliści?złe
            leczenie?to.że rajcowie=czytaj wybrani przez nas dobrowolnie radni wszelkiego
            szczebla biernie sie przygladają a może pomagają,zeby padała jedna z ostatnich,
            priorytetowa placowka WOJEWODZKA w Przemyślu???
            • bwm9 Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? 23.07.09, 16:18
              Na pewno od kilku lat przemyski szpital jest źle zarządzany, ale przecież do pilnowania czy dyrektor dobrze zarządza jest Rada Społeczna wybrana z przemyskich działaczy, ale pod wodzą marszałkowskiego urzędasa z Jarosławia, który nimi kreci jak chce przy okazji kręcąc własne lody niedawno ze stacją dializ teraz z pralnią.
              • Gość: antoni Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:51
                jest ,,padaczka" szpitala, co zrobi Dyro jak nie ma specjalistow, jak podpisze
                kontrakt z NFZ, doktor mowi ,że terminy tuż,tuż.Pewnie bedzie zamykał oddziały
                szpitalne?W spółkę nie zdąrzą przekształcić, bo w Urzędzie Marszałkowskim za
                duzo wlasnej zgryzoty,sprzedać jak lubi ,,kocur"i cała Rada szpitala tez nie
                zdążą.Jedyne wyjście likwidacja Szpitala Wojewodzkiego. Zreszta nie ma co
                załować, bo tam sam konował siedzi i jeszcze jajka trzeba nosić.
                • Gość: wujek Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 21:58
                  ,, koszyk" przeszedł, to będzie gdzie jaja nosić
                  • Gość: Pielęgniarka Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:32
                    Z dializy da sie żyć,wie to kazdy, ale nie dyrektor
                    szpitala,rada,marszałek,poszły się paść publiczne pieniądze i zycie ludzkie
                • kocur_zalogowany Zanim zacznie sie pisać, dobrze 23.07.09, 22:13
                  jest nauczyć się czytać.
                  Czy byłbyś łaskaw wskazać mi fragment mojej wypowiedzi, z którego wynika, że
                  lubię cokolwiek sprzedawać?
                  • Gość: antoni Re: Zanim zacznie sie pisać, dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 23:02
                    Sztuczna nerka to mało????????????szczęśliwie pozostałe ,,cudotwórcze" pomysły
                    spaliły na panewce
                    • bwm9 Re: Zanim zacznie sie pisać, dobrze 23.07.09, 23:08
                      Na tym forum czy gdzie indziej.
                      • Gość: Analityk Re: Zanim zacznie sie pisać, dobrze IP: *.ptvk.pl 23.07.09, 23:51
                        Życzę Wam Forumowicze abyście zostali władza szpitala; ciekaw jestem
                        jak bylibyście odpowiedzialni (sic!!!) za cały majatek i materię,
                        jak wtedy pieprzylibyście? z pozycji niższego poziomu nie zawsze ma
                        się pełna wiedze pozwalającą na podjęcie decyzji; jak jest moc
                        decyzyjna to wtedy inaczej kosztuje odpowiedzialnośc; jak się jest
                        kibicem.. to kibic z dala się nie wpier..
                        • Gość: Przemyślanin Re: Zanim zacznie sie pisać, dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 15:59
                          Szanowny Analityku! jak jest moc decyzyjna, to ma się odpowiedzialność i powinna
                          ona drogo kosztować.Zarówno z niższego poziomu,jak i z Waszego wyzszego -realia
                          są jasne-narastający,katastrofalny dług i brak specjalistów, a w najblizszym
                          czasie brak mozliwości podpisania kotraktu z nfz. Mam być dalej kibicem i
                          historycznym świadkiem likwidacji szpitala?
                    • kocur_zalogowany A możesz dać mi link do wypowiedzi, 24.07.09, 06:39
                      w której chwaliłem sprzedaż sztucznej nerki? A może do takiej, gdzie
                      przedstawiałem pozostałe, cudotwórcze pomysły?
                      • Gość: antoni Re: A możesz dać mi link do wypowiedzi, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 16:17
                        Myślę,że w szpitalu prowadzi się odpowiednią dokumentację z posiedzeń Rady
                        • fanka.franka Re: Hihi 24.07.09, 16:23
                          Jeśli taką , jak w mojej szkole to gratuluję!
                          Będziecie mieć czarno na białym....ale tylko i wyłącznie to, co
                          dy-rek-tor-ka-zał-na-pi-sać w protokole;)
                          Czytanie tych andronów jest rozrywką równą Noe-nówce;)
                        • kocur_zalogowany Palnąłeś jak łysy grzywką o parapet. 24.07.09, 16:26
                          Skąd pomysł, że kiedykolwiek brałem udział w posiedzeniu Rady Społecznej?
                          • Gość: antoni Re: Palnąłeś jak łysy grzywką o parapet. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 16:36
                            zacytuje FANKĘ FRANKĘ : Boże po stokroć świety.........
                            • fanka.franka Re: ...uśmiechnij się nad szpitalem;)! 24.07.09, 16:38
                              I nad resztą grajdołka, zwanego Przemyślem;)
                              • fanka.franka Re: Św Antoni, od serc zgubionych pod miedzą.. 24.07.09, 16:49
                                Małe sprostowanie...ja jestem fanką Franka, też świętego:)
                            • kocur_zalogowany Ponieważ dalej nie rozumiesz, to wyjasniam: 24.07.09, 16:44
                              nie mam żadnych konszachtów z Radą Społeczną Wojewódzkiego Szpitala w Przemyślu
                              i nie byłem na żadnym posiedzeniu rady.

Teraz możesz na nowo szukać moich wypowiedzi chwalących sprzedaż majątku szpitala.

• Gość: antoni Re: Ponieważ dalej nie rozumiesz, to wyjasniam: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 16:56
                                dalej cytuję fankęfrankę..........................
                                • kocur_zalogowany Nie birz imienia Pana Boga swego 24.07.09, 17:05
                                  nadaremno, zwłaszcza jeśli nadal grzeszysz przeciwko ósmemu przykazaniu.
                                  • Gość: antoni Re: Nie birz imienia Pana Boga swego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 17:29
                                    Amen
                                    • Gość: Jasia Re: Nie birz imienia Pana Boga swego IP: *.tktelekom.pl 25.07.09, 14:29
                                      Dobry artykuł w dzisiejszej Wyborczej wyborcza.pl/1,87648,6858878,Z_dializy_da_sie_zyc.html
                                      • bwm9 Zdrowi do czasu 30.07.09, 22:56
                                        Nas to nie obchodzi my jesteśmy młodzi i zdrowi a jak zachorujemy to w gazetach będziemy żebrać o pieniądze na ratunek.
                                        • Gość: wujek Re: Zdrowi do czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 23:17
                                          znam bardzo młodych dializowanych i mam taką tragedię w rodzinie..........
                                          • bwm9 Re: Zdrowi do czasu 31.07.09, 14:50
                                            To, czemu nie walczysz, aby bogaci nie zabierali pieniędzy biednemu Podkarpaciu a i na Podkarpaciu pieniądze na leczenie były dzielone sprawiedliwie nie zostawały tylko w Rzeszowie.
                                            • Gość: wujek Re: Zdrowi do czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 20:43
                                              głos chorego, to głos wołającego na pustyni
                                              • bwm9 Re: Zdrowi do czasu 03.08.09, 11:53
                                                No zaczęło się pracownicy szpitala nie dostaną w terminie wypłaty. Lekarze przeżyją gorzej z pozostałym personelem.
                                                • Gość: zdrowy Re: Zdrowi do czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 12:16
                                                  Pozostały personel i tak nic nie robi. Pogonić w pole, niech zbierają pokrzywy
                                                  na sałatkę.
    • Gość: rozwiązanie Re: Zamiast szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 12:55
      www.ithink.pl/artykuly/aktualnosci/polska/skutek-uboczny-smierc-czyli-jak-oszukuje-sie-pacjenta/
      • bwm9 Re: Zamiast szpitala 03.08.09, 13:50
        „zdrowy” uważaj, bo zdrowie bardzo szybko się traci (nawet jak się jest lekarzem) a wtedy zobaczysz jak dużo pomogą ci sami lekarze, dlatego nie zgłaszaj się do szpitala, bo tam pracuje za dużo niepotrzebnego personelu. Niech ci wystarczy do leczenia lekarz rodzinny bez zaplecza diagnostycznego a pielęgniarka środowiskowa też przyjdzie do ciebie do domu i zobaczymy czy nie jest potrzebny pozostały personel, który nic nie robi.
        • Gość: zdrowy Re: Zamiast szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 14:00
          Mam własnego znachora. Dlatego jestem zdrowy bo od was tylko nogami do przodu
          się wyjeżdża.
          A ty co? Boisz się, że stracisz ciepły stołek, nierobie?
          Sprzedasz bmw i jakoś przeżyjesz do ko końca miesiąca.
          Pozwalniać leni! Trawniki sprzątać!
          • bwm9 Re: Zamiast szpitala 03.08.09, 20:32
            Aby zabierać głos w dyskusji trzeba coś na temat wiedzieć no i myśleć logicznie. Podpuszczanie dyskutantów też jest potrzebne, lecz człowiek inteligentny robi to z dużą kulturą. Niestety cham pozostanie chamem na wieki wieków amen.
            • Gość: pysio Re: Zamiast szpitala IP: 213.25.24.* 03.08.09, 22:11
              Koniec szpitala!!! Wlazł tam komornik. Wiadomość pewna! Cześć jego pamięci!
              • Gość: fanka fanki Re: Zamiast szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:52
                I taki jeden gnojek z forum straci pracę. Zabawne, jakie życie jest
                sprawiedliwe!:)))
                • Gość: g Fajna piosenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 06:48
                  www.youtube.com/watch?v=RpjAkO4cDJU
    • Gość: zdrowy Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:30
      bwm wsiadaj w bmw i zjeżdżaj do irlandii a do przyczepki wpakuj reszte chołoty
      • Gość: fanka fanki Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 07:47
        A kocura_zapchlonego na sznurek przywiązać za przyczepką. Nauczy się szacunku
        dla kobiet albo padnie.
        • Gość: pysio Re: Czy to już koniec Szpitala Wojewódzkiego ? IP: 213.25.24.* 04.08.09, 08:28
          Co Ci ten bidny kocurek takiego zrobił?
        • Gość: Fanka Re: Do FF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 13:22
          Daj spokój proszę, bo to moralne zero i tak nic nie rozumie, a tylko
          niepotrzebnie się dowartościowuje.
          Pozdrawiam wakacyjnie;)
          • Gość: komornilk Re: Do FF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 15:58
            Komornik
            w szpitalu!!!
    • Gość: Pan zapamiętamy? IP: *.ptvk.pl 04.08.09, 16:41
      To bardzo proste. Ja to zaraz wytłumaczę jak trzeba wybrnąć z tej sytuacji. Otóż...
      Mojrzeszów powinien dawać więcej kasy na szpital przemyski. Ponieważ do niego
      przyjeżdża się leczyć mnóstwo ludzi z byłego województwa przemyskiego i
      najbliższych jemu okolic.
      ZAPAMIĘTAMY?
      • Gość: daniel Re: zapamiętamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 18:45
        A co w Mojrzeszowie przemyślanie leczą? i dlaczego?jeśli ktoś wie, niech pisze.
        Jeśli dlatego,że dyrektor trzyma w szpitalu konowałów, to niech ich pogoni na
        zieloną trawę
        • bwm9 Re: zapamiętamy? 04.08.09, 20:18
          Cała walka o Przemyski szpital a także o Krośnieński ma za podłoże konieczność ich degradację na szpitale powiatowe. Wszystko, co wojewódzkie musi być w Rzeszowie i nie ważne, że pacjent nie przeżyje transportu. Warszawka zabiera pieniądze na leczenie biednym województwom i dlatego tam na jednego mieszkańca wydaje się więcej niż na Podkarpaciu, ale na Podkarpaciu też jest więcej pieniędzy na leczenie mieszkańców Rzeszowa niż Ustrzyk. Dlatego jest konieczny szczególny nadzór nad pieniędzmi z naszych składek.
          • Gość: juko Re: zapamiętamy? IP: *.cable.ubr04.smal.blueyonder.co.uk 14.08.09, 19:06
            niech w koncu lekarze przestana robic prywate na sprzecie szpitalnym
            jak np na ginekologii jest bardzo dobre usg ale dwie genialne lekarki
            z oddzialu na zywca z wszystkiego co sie da rabia szpital zenada
        • Gość: monio Re: zapamiętamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 23:04
          do Mojrzeszowa jedzie się z oczami, uszami, płucami i jak ktos nie może chodzić
          na nogi,tyle słyszałem od znajomych
          • Gość: kos Re: zapamiętamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:19
            na Podkarpaciu ludzie mają Bieszczady i świeże powietrze i nie muszą się leczyć
            • bwm9 Re: zapamiętamy? 05.08.09, 15:52
              Szpital pada od wielu lat, dlatego, że wszystko się robi by padł. Urząd Marszałkowski, Sejmik Wojewódzki są zainteresowane w pozbyciu się szpitali wojewódzkich w Krośnie i Przemyślu im do leczenia wystarczą rzeszowskie. Lekarze pracujący w Szpitalu ogarnął amok szpitala prywatnego, bo wszystkie pieniądze z kontraktu wpłyną do ich kieszeni. Nie biorą pod uwagi, że tak jak w Jędrzejowie szpital przejmie właściciel masarni i zostawi najlepszych lekarzy a resztę wywali na bruk a ci, co zostaną będą tyrać na zysk właściciela.
            • Gość: Tak Tak Re: zapamiętamy? IP: 79.139.112.* 05.12.09, 13:45
              Tak tak to juz Koniec szpitala -pozostanie tylko jeden super
              oddział i dwa podoodziały , gdzie kazdy pacjent zostanie szybko
              obsłuzony i elegancko odprawiony to PATPLOGIA - EDEN i TUMBA !!
              A tak narzekali na Gierka że brał pozyczki i inwestowal a teraz
              biora pozyczki i rozwalaja jak leci ( złodziejstwo ,szaber,
              oszustwo i gry hazardowe tak nam zgotowali los czyli Polak
              Polakowi zgotowal ten los tj .POPiSowo !!!)
    • Gość: Fanka Re: Post nr sto;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 17:22
      www.youtube.com/watch?v=xw_OEU2U4W8
      • bwm9 Re: Post nr sto;) 05.08.09, 21:19
        Rzeczywiście wspaniała puenta dla tego tematu. Jesteśmy wolni i nie potrzebni.
        • Gość: Fanka Re: Post nr sto;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 21:46
          Oj, chciałam Was troszkę rozweselić;)

Wolny człowiek , nawet skrzywdzony, potraktowany niesprawiedliwe, okrutnie,
          zawsze pozostaje wolny, bo nikt, ani nic na świecie nie odbierze mu jego wartości.
          Jeśli jesteś dobry w tym co robisz, zawsze dasz sobie radę w życiu, bez względu
          na okoliczności. A jeśli jesteś przeciętny, staraj się być ponadprzeciętny, ktoś
          to zauważy i doceni;)
          Ludzie odpowiedzialni za nadużycia i niegospodarność, poniosą konsekwencje , a
          dla Was życie tylko zmieni bieg....zmiana bywa czasem korzystna;)
          Powodzenia wszystkim zmartwionym, smutnym i przygnębionym...;)
          • Gość: zbik Koniec Wojewódzkiego Szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 19:26
            jak do tej pory ludzie odpowiedzialni za nadużycia i niegospodarność oraz
            wszelkie inne nikczemności nie ponoszą żadnej odpowiedzialności
            • Gość: fanka Re: Cierpliwości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 20:20
              Moja (uhm) dyrekcja też skrzywdziła sporo osób , a parę innych wykończyła
              psychicznie, o jej nadużyciach i przekrętach nie wspominając....na wszystko jest
              czas.
              • Gość: Jerzy Re: Cierpliwości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 22:34
                Fanka, jesteś cudowna, nadzwyczajna,ale to już naprawdę apokalipsa szpitala!Parę
                osób nie powstrzyma fali...........
      • Gość: Jerzy Koniec Wojewódzkiego Szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 23:31
        rzeczywiście ,, to jest już koniec nie ma już nic"..............może nie do
        końca moze pojedyncze osoby,którym zależy i ze dwa oddziały..... ale to trochę mało
        • bwm9 Re: Koniec Wojewódzkiego Szpitala 07.08.09, 22:50
          Niestety w szpitalu przemyskim te osoby, którym zależy, aby ten szpital istniał są tępione a Rzeszów napuszcza tych, co niszczą szpital obiecując im gruszki na wierzbie.
          • Gość: Fanka Re: Do BWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 10:13
            To bardzo interesujące, co piszesz...Zjawisko tępienia, prześladowania
            wartościowych pracowników, którym zależy zarówno na istnieniu, jak i jakości
            placówki, przy jednoczesnym dopieszczaniu (również finansowym) miernot ,
            rujnujących dobre imię firmy (szkoły), jest mi znane z mojego miejsca pracy i
            opisywałam je w moim wątku na temat mobbingu.

Odnoszę wrażenie, że źle się dzieje...i to nie tylko "w państwie Duńskim".
            • bwm9 Re: Do BWM 09.08.09, 22:53
              Niestety bardzo źle się dzieje w państwie Polskim
              • Gość: Fanka Re: Do BWM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 22:55
                W Przemyślu chyba jeszcze gorzej, ale damy radę....;)
                • bwm9 Re: Do BWM 11.08.09, 16:28
                  Niestety w Polsce liczy się Warszawa ( i poco cały Naród odbudowywał Stolicę) a w Województwach liczą się tylko „stolice” województw reszta dla biurokratów nie istnieje, ale to się źle skończy, bo albo Naród się obudzi i zrobi porządek albo przestanie istnieć. Już zostały Polakom ulice.
                • Gość: Jerzy Koniec Wojewódzkiego Szpitala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:34
                  FANKA, prosisz o cierpliwość, pocieszasz, dodajesz otuchę,mówisz damy radę,ale
                  równie dobrze wiesz,że nadzieja to matka głu.......Narazie pensje dla
                  pracowników szpitala będą w tym miesiącu, co będzie w następnym????Nie słychać,
                  żeby ktokolwiek miał jakiś pomysł na ten szpital, nie widać,żeby osoby decyzyjne
                  wykazywały jakieś zainteresowanie, wszyscy nabrali wodę w usta!
    • Gość: dark Nie przesadzaj IP: 77.236.0.* 11.08.09, 16:32
      Części Polaków zostaną kamienice.
      • bwm9 Re:Mówmy prawdę. 11.08.09, 20:21
        A pro po tylko niewielkiej części Polaków, którzy dla mnie są złodziejami.
        Ale wracając do meritum sprawy takie niszczenie Szpitali występuje w większości województw jak na przykład szpital w Radomiu, który jest konkurencją dla Kielc i który Pan Marszałek Świętokrzyskiego z całą premedytacją doprowadził do ruiny, aby go zlikwidować. To samo jest ze szpitalem w Krośnie. Rozwiązań na ratowanie szpitali jest wiele, ale trzeba zmusić NFZ do dzielenie pieniędzy według jasnych kryteriów no i sprawiedliwie w zależności od ilości obsługiwanych mieszkańców przez poszczególne oddziały. No i najważniejsze to nie przekazywanie najlepszych kąsków w prywatne ręce, aby przyspieszyć likwidację szpitala.
        • Gość: Pielęgniarka Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 22:22
          jak podaje dzisiejsze,,życie"pensje bedą jeszcze w sierpniu, a co dalej?
          następni wierzyciele stoją w kolejce pod szpitalem

• Gość: kasmis Re:Mówmy prawdę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.09, 00:43
          bwm9 przecież Radom jest w województwie mazowieckim... Widzę, że jesteś wyznawcą
          spisków wszelakich, No, no jeśli do wszystkich zagadnień podchodzisz z taką
          znajomością tematu , to.... wiele wyjaśnia
          • bwm9 Re:Mówmy prawdę. 14.08.09, 14:18
            Tak w Mazowieckim, któro nie wykorzystało w ubiegłym roku 887 milionów zł to, dlaczego nie zapłacili nadwykonań. O Kielcach pisałem, dlatego, że Radom i Kielce zawsze ze sobą rywalizowały i tu raczej widzę konflikt interesów niż pomiędzy Radomiem i Warszawą.
            • Gość: sik Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.09, 01:16
              bwm tu masz rację
              • bwm9 Re:Mówmy prawdę. 15.08.09, 14:49
                Powtarzam kolejny raz, jeżeli w szpitalu przemyskim Dyrekcja nie zabierze się do roboty i nie zwiększy przychodów to szpital zostanie zlikwidowany ku uciesze Rzeszowiaków no i Jarosławiaków na czele z Przewodniczącym Rady Społecznej Wojewódzkiego Szpitala w Przemyślu. Od mieszania łyżeczką herbaty nie przybędzie jej słodkości a w szpitalu tylko się miesza udając pracę. Reformować należy te działy szpitala, które przynoszą rzeczywiste straty a nie straty pokazywane w wirtualnej księgowości gdzie dane są do tego zmyślane przez niektórych pracowników, którzy jak ich się zapyta o szczegóły zasłaniają się tajemnicą. Od kiedy to wydatkowanie społecznych pieniędzy jest tajemnicą a może ukrywa się przekręty?
                • Gość: poin Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 00:44
                  z tego co mówią dyrektor nie rozmawia,unika spotkań z pracownikami szpitala,
                  cała sytuacja jest owiana jedną wielką tajemnicą, na teren szpitala wysyła swego
                  zastępcę, który biega zajmuje się plotkami, intrygami, przekazuje mu informacje,
                  takie jakimi zostanie wystymulowny przez wytrawnych, wieloletnich graczy i
                  spryciarzy szpitalnych
                  • Gość: zbik Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 15:33
                    naczelny jest chyba doktorem ekonomii!!?to skąd to wszystko?
                    • bwm9 Re:Mówmy prawdę. 16.08.09, 22:26
                      Wikipedia mówi, że ekonomia jest nauką o tym, jak jednostka i społeczeństwo decydują o wykorzystaniu zasobów, które mogą mieć także inne, alternatywne, zastosowania – w celu wytwarzania różnych dóbr i rozdzielania ich na konsumpcję obecną lub przyszłą, pomiędzy różne osoby i różne grupy w społeczeństwie.
                      Teorię i praktykę dzieli głęboka przepaść znam wspaniałych teoretyków, którzy nie potrafią swojej wiedzy zastosować w praktyce inną sprawą jest umiejętność kierowania grupami ludzkimi i tu nie wystarcza posiadanie tytułów naukowych z historii wiadomo, że narody szły za ideami często nieposiadającymi podstaw naukowych czy przywódcami nieposiadającymi wykształcenia. Przykładem jest nawet Polska, która poszła za niewykształconym Wałęsą. Aby czymkolwiek dobrze kierować trzeba mieć odwagę do podejmowania decyzji i ponoszenia konsekwencji z decyzji nietrafionych niestety Wojewódzki Szpital w Przemyślu od lat ma to nieszczęście, że za dyrektorów ma ludzi, którzy chcą się nachapać i nie ponosić żadnej odpowiedzialności
                      • Gość: Fanka Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.09, 12:42
                        bwm9 napisał:"Aby czymkolwiek dobrze kierować trze
                        > ba mieć odwagę do podejmowania decyzji i ponoszenia konsekwencji z decyzji
                        nietrafionych niestety Wojewódzki Szpital w Przemyślu od lat ma to nieszczęście,
                        że za dyrektorów ma ludzi, którzy chcą się nachapać i nie ponosić żadnej
                        odpowiedzialności"

Niestety, to nie jest wyłącznie specyfika Waszego szpitala. A problemem
                        zasadniczym jest nie tylko władza " z nadania" i brak kompetencji. Moim zdaniem,
                        jest to, wspomniany przez Ciebie, brak odpowiedzialności.
                        • Gość: Yeti Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.09, 11:04
                          ciekawe stwierdzenia czyli że właściciela nie ochodzi czy szpital
                          się zadłużą co na to prokurator
                          • Gość: zybi Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 21:01
                            właściciel widocznie ma interes,żeby się szpital zadłużał
                            • Gość: ZETO Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 22:39
                              Prokuratorzy na urlopach
                              • Gość: antoni Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 22:00
                                po co prokurator?
                                • bwm9 Re:Mówmy prawdę. 22.08.09, 12:59
                                  Dyrekcja kupuje gadżet do straszenia pracowników dyscypliną pracy, który, żeby zadziałał prawidłowo wymaga posadzenia przy komputerach sztabu ludzi wpisujący dane z grafików no i sprawdzający zgodność zapisu z planem no i efekt ekonomiczny będzie raczej marny. Od lat nie można kupić komputerów i programów, które uniemożliwiłyby zrobienie diagnostyki chorym niebędących pacjentami szpitala gzie są to wymierne straty, ale ktoś jest bardzo zainteresowany tym, aby pacjenci z gabinetów prywatnych mieli diagnostykę w szpitalu za darmo wystarczy dać skierowanie z pieczątką szpitala. Czy nie jest to działanie na szkodę zakładu pracy.
                                  • Gość: zybi Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 10:48
                                    to zróbcie z tym porządek
                                    • Gość: Przemyślanin Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 18:03
                                      Sprzedana sztuczna nerka, mówią,że też kuchnia i pralnia,typowe ,,polskie
                                      piekiełko"
                                      • bwm9 Re:Mówmy prawdę. 24.08.09, 23:05
                                        Typowe „wysprzedać rodowe srebra a później z ręką pod kościół”. Tylko, że tu będzie likwidacja Wojewódzkiego Szpitala i pozostanie stary Szpital wojskowy, jako powiatowy. Mieszkańcy Przemyśla będą jeździć do specjalisty do Rzeszowa i prędzej wymrą, ale im się to należy, bo Radni zajmują się zastępczymi tematami zamiast konkretami. PiS, co innego mówi a co innego robi mówi, że są przeciwni prywatyzacji szpitali, ale członkowie Rady Społecznej na czele z Przewodniczącym PiS Zaleszczykiem i Hayderem rozprzedają szpital.Nie mówmy, że rozprzedają oni go rozdają za grosze.
                                        • Gość: dżuma Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 00:33
                                          .....,,rozdziobią nas kruki i wrony".......jak całą Polskę
                                          • Gość: zbik Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 16:34
                                            ....dziś prawdziwych patriotów już nie ma...
                                            • bwm9 Re:Mówmy prawdę. 25.08.09, 17:15
                                              Nowy pomysł Pana Prezesa NFZ to stawianie zawałowców do kolejki. Z działania Rządu wynika jasno, że to, co nieudało się dziadkowi robi wnuczek. Przecież to jest jawna eksterminacja Polaków pieniądze zabrane biednym województwom leżą w bankach a zagrożenia życia się nie leczy. Ten Rząd powinien stanąć przed Trybunałem Stanu gdzie jest opozycja parlamentarna, że nie stawia takich wniosków jest to naruszenie Konstytucji.
                                              • Gość: zbik Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 18:42
                                                To może Pana Prezesa,Rząd,decydentów wszelkich szczebli postawić do tej kolejki
                                                zawałowców.Zabrać im wszelkie uprzewilejowania, zlikwidować lecznicę
                                                rządową,uszczelnić system ,,doktorskiego kolesiowania", niech się normalnie
                                                wpisują na wizytę za 3 albo 6 miesięcy do specjalisty, na leczenie zawału za
                                                parę dni lub tygodni, na wymianę biodra za rok lub dwa lata, a na kataraktę aż
                                                oślepnie.
                                                • Gość: unio Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 00:48
                                                  czekam na biodro drugi rok u nas ,teraz juz z laską,na szczęście za tydzien mam
                                                  operacje w Zakopanem
                                                  • Gość: Jarząbek Re:Mówmy prawdę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 07:50
                                                    To miej o to pretensje do polityków, że utrzymują przy życiu ten
                                                    dziwny twór jakim jest NFZ, w którym urzędnicy (nie mający nic
                                                    wspólnego z medycyną) ustalają jakieś - z sufitu wzięte - limity
                                                    przyjęć do szpitali, zabiegów operacyjnych itp. W większości
                                                    przypadków dyrektorzy szpitali nie ma nic do gadania w takich
                                                    kwestiach, no chyba że pozwolą na "róbta, co chceta", tyle że to
                                                    prowadzi do jeszcze większego zadłużania placówki i grozi jej
                                                    likwidacją... Więc nie ma co się czepiać samych szpitali, swoje
                                                    wątpliwości i żale należy kierować do władzy w miestach stołecznych -
                                                    Rzeszowie i Warszawie!

Jeżeli doszłoby do likwidacji Szpitala na Monte, byłaby to tragedia
                                                    dla pacjentów z naszego rtegionu, gdyż Szpital Wojskowy (w swoim
                                                    zakresie b.dobry) nie zastąpi Wojewódzkiego, gdyż nie ma w nim wielu
                                                    bardzo ważnych oddziałów, jak: urologia, nefrologia, okulistyka,
                                                    pediatria, kardiologia, pulmonologia... Zaś diagnostycznie nie
                                                    posiada ani MR, ani pracowni medycyny nuklearnej...
                                                    W razie likwidacji "Monte" te oddziały oraz nowoczesny sprzęt nie
                                                    przejdą automatycznie do Szpitala Wojskowego (gdzie mogły by nam
                                                    dalej służyć), gdyż nie ma tego jak połączyć - Szpital Wojewódzki
                                                    podlega bezpośrednio pod Rzeszów (marszałka województwa), zaś Wojaki
                                                    podlegają bezpośrednio pod Ministerstwo Obrony Narodowej...
                                                    Więc w razie "rozwałki" wszystko idzie "psu w dupę" - do Rzeszowa!
                                                    To mówiłem ja, Jarząbek.
                                                  • Gość: Prezes Re:Mówmy prawdę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.09, 17:14
                                                    Macie Jarząbek rację, ale nie do końca! Piszecie "Szpital Wojskowy nie zastąpi
                                                    Wojewódzkiego, gdyż nie ma w nim wielu bardzo ważnych oddziałów". Nie zastąpi,
                                                    bo psychiatra Klich się go pozbywa! Wojaki latają i klamkę Prezia całują, żeby
                                                    ich wziął na garnuszek miasta. Macie więc Jarząbek rację, że "wszystko idzie psu
                                                    w dupę". To pisałem ja, Rychu Ochódzki.
                                                  • bwm9 Re:Mówmy prawdę. 26.08.09, 18:25
                                                    Jutro Dyrektor szpitala sprzedaje pralnię i będzie prał za większe pieniądze u prywaciarza ciekaw jestem jak długo bo przecież nie będzie płacił tak samo jak nie płaci tym którzy zrobili mu jakieś usługi czy sprzedali jakiś towar. Ale jak pójdziesz do prywatnego gabinetu to dostaniesz skierowanie na zrobienie badań w laboratorium na koszt szpitala. Sprawdza się (na niby) czas pracy pracowników lecz nie sprawdza się „darmowej” diagnostyki robionej nagminnie w szpitalu.
                                                  • Gość: Fiodor Re:Mówmy prawdę. IP: *.ptvk.pl 26.08.09, 19:37
                                                    Tak Prezes - od samogwałtu mózg usycha....
                                                  • Gość: Jarząbek Re:Mówmy prawdę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.09, 20:27
                                                    Ja do Pana Prezesa.
                                                    Co prawda wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, ale nie zawsze mają
                                                    rację - MON ma zamiar pozbyć się byłych szpitali wojskowych, ale
                                                    dopiero między 2012 a 2015 rokiem (tak już formalnie - ostatecznie),
                                                    czyli dopiero za pare lat, zaś problemy Szpitala Wojewódzkiego mamy
                                                    już dzisiaj. Poza tym likwidacja Wojskowego nie była by "końcem
                                                    świata" dla pacjentów, natomiast Wojewódzkiego prawie że tak!
                                                    Łubu dubu, łubu dubu...

Ps. Jeżeli dobrze funkcjonujący Szpitalik Wojskowy po opuszczeniu go
                                                    przez MON nie zostanie całkowicie sprywatyzowany, to władze
                                                    samorządowe pod które przejdzie (Przemyskie lub Rzeszowskie)
                                                    ropierdzielą go jeszcze szybciej niż potężny Szpital Wojewódzki. Tak
                                                    właśnie myślę, obym się mylił.