Dodaj do ulubionych

HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był?

21.11.10, 08:30
oglądaliście? Jak wrazenia? Ja się dopiero wybieram...
Obserwuj wątek
    • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 22.11.10, 10:00
      Jeszcze nie. Czekam, aż się najgorsze tłumy przewalą ;-)
      • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 27.11.10, 15:53
        Byłem z Młodym. Tłumu nie było, wręcz przeciwnie. Można było zająć miejsce gdzie się chciało. Młody zachwycony. Z kina wyszedł z rumieńcami, podekscytowany, całą powrotną drogę nic tylko o filmie. A ja ? Ja kiwam głową. ;-)
        • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 27.11.10, 16:49
          Tutaj przez pierwsze kilka dni rzeczywiście był tłok, jak mi powiadają. Ale chyba już powinno się przeluźnić, więc w przyszłym tygodniu już koniecznie idę zobaczyć :-)
    • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 01.12.10, 11:39
      Byłam i widziałam wczoraj. Fajne, podoba mi się, że nie wycięto zbyt dużo z książki, popłakałam się na samym początku filmu ;-) Ale mam wrażenie, że bez znajomości książki można się pogubić - nie wiem, jak to odbierają fani filmów, którzy książek nie czytali, ale mnie się wydaje, że bez książek bym się pogubiła.
      • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 06.12.10, 21:26
        Młody czytał, dlatego widocznie taki zafascynowany. Mnie to nie bierze. ;-) Dlaczego płakałaś ?
        • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 08.12.10, 21:56
          Płakałam jak Hermiona rzucała na rodziców czar "obliviate" (zapominania) :-)
          • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 09.12.10, 17:37
            I usunęła swoją podobiznę z wszystkich zdjęć. Tak, to było przykre. Młody mi mówił, ze wszystko wróci na swoje miejsce i będzie jak było. ;-) Jesteś Uczuciowa. Zaglądasz do swojej wizytówki ? ;-)
            • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 09.12.10, 18:46
              Dzięki za zaproszenie :-) Naprawdę chadzasz do tego samego kina, co ja, w tym kraju na krańcu świata? ;-)
              • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 09.12.10, 21:51
                Dokładnie. I zajmuję miejsce raczej na końcu, żeby nie zasłaniać. Widziałem z jakim apetytem wsuwałaś popcorn. ;-) Dobranoc Eeela.
                • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 09.12.10, 22:21
                  Widziałem z j
                  > akim apetytem wsuwałaś popcorn. ;-)

Hehe, to chyba jednak nie ja, chyba że to był żart ;-) Ja mam jedynie za zadanie trzymać popcorn z daleka od mego towarzysza podczas reklam, żeby go całego nie zjadł jeszcze przed filmem ;-)
                  • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 11.12.10, 07:23
                    Młody normalnie za popcornem nie przepada, natomiast w kinie wsuwa go raczej bezwiednie, powodowany emocjami. Przywlókł patyk, którym wymachuje jak różdżką i wypowiada bezbłędnie zaklęcia. Ot, fantazja. Kiedyś też taki byłem, ale to było wiek temu. Pozdrawiam, miłego weekendu Eeela.
                    • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 16.12.10, 06:14
                      Hmmmmmmmm. :-(
                      • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 17.12.10, 01:39
                        To do mnie? :-) Przepraszam, przegapiłam twoje dobranocne życzenia :-)
                        • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 19.12.10, 13:23
                          Nie mam różdżki, żeby dać znać, a szkoda. ;-) Młody swoją złamał i też pomóc mi nie mógł. Miłego popołudnia Eeela.
                          • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 20.12.10, 20:42
                            Miłego wieczoru, Kajetan :-)
                            • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 24.12.10, 10:52
                              Eeela....Spokojnych, szczęśliwych Świąt.
                              • eeela Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 28.12.10, 14:53
                                Dziękuję, i mam nadzieję, że Twoje też takie były :-)
    • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 29.12.10, 18:52
      Nie było źle. Spokojnie. Nigdzie nie wyjeżdżałem.
      • kajetan-3 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 31.12.10, 21:46
        Nie poradziłem sobie, dlatego tu jestem Eeela.www.toast.1k.pl/?od=Kajetan-3
    • kasica19840605 Re: HP i Insygnia - cz. 1 - kto już był? 12.01.11, 12:21
      Bardzo mi się podobał ten film. Poprzednim się rozczarowałam więc niechętnie szłam na kolejny. Ale znajomi zaciągnęli mnie na premierę o północy. Film podobał mi się na tyle że czekam teraz na wydanie go na BluRay.
      • alka_xx Re: HP i Insygnia - cz. 1 - i reszta 26.01.11, 11:15
        Jak juz ktoś napisał, trzeba przeczytać książki, najlepiej wszystkie 7 ;), żeby wiedzieć o co tak naprawdę chodzi.
        Wiem, że nie wszystko można pokazać, a pewne rzeczy zmienia się, by film był bardziej efektowny, ale drażni mnie jak ewidentnie przeinacza się fakty,choć to nic nie wnosi do jakości filmu. I dzieje się to niemal w każdym odcinku.
        Choćby np. w IV cz. gdy w książce Zgredek daje Harremu skrzeloziele, a w filmie robi to Nevil...
        Insygnia widziałam na www. baje.pl w dość kiepskiej jakościi, ale wcale nie chce mi się iść do kina. Jednak wolę to czytać .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka