Dodaj do ulubionych

Najmniej lubiana postać.

17.07.04, 17:05
Niewiem jak dla was ale dla mnie W HP najmniej lubiana postacia jest Lucjusz
Malfoy...koles bez przerwy oddany czarnemu panu, tepi szlamy, wysmiewa
biedniejszych, jednym slowem nazista w swiecie czarow...
Obserwuj wątek
    • madziurex Re: Najmniej lubiana postać. 17.07.04, 17:53
      Umbridge i Glizdogon.

Umbridge - dwulicowa, fałszywa, okrutna, małostkowa, wredna baba.
      Pettigrew - mały i obleśny(nie tylko fizycznie...), zdrajca i tchórz - brrr...

Wolę malfoyopodobnych, którzy są wierni swoim (wątpliwym co prawda) ideałom,
      niż takie kreatury "niby po jasnej stronie". Możnaby tu jeszcze dorzucić min.
      Knota. Aha - p.Rowling oznajmiła, ze w nowej części będzie nowy minister
      magii.Najwyższy czas...
    • subimp Re: Najmniej lubiana postać. 17.07.04, 23:30
      hmm, ja bym to podzielila na dwie kategorie...
      najmniej lubiany czarny charakter- scrabbers a.k.a. pettigrew- obrzydliwy
      zdradziecki tchorz, zgadzam sie z madziurex
      najmniej lubiana 'pozytywna' postac- syriusz black/wybacz zalozycielu:)/ nawet
      12letnie pobyt w azkabanie nie usprawiedliwia stosowania emocjonalnego szantazu
      wobec mr pottera['nie jestes taki jak twoj ojciec'...]
      • madziurex Re: Najmniej lubiana postać. 17.07.04, 23:38
        subimp napisała:
        >nawet
        > 12letnie pobyt w azkabanie nie usprawiedliwia stosowania emocjonalnego
        szantazu
        >
        > wobec mr pottera['nie jestes taki jak twoj ojciec'...]

Jakoś nie bardzo pamiętam ten moment,kontekst, w jakim syriusz to powiedział,
        ale czy nie mylisz się, nazywając to "emocjonalnym szantażem"?

• panislomka Re: Najmniej lubiana postać. 18.07.04, 02:04
          Oczywiscie najmniej lubiana postacia jest pan Potter, ale to mozna bylo
          wychwycic czytajac inne moje posty, i juz nie chce mi sie po raz setny
          argumentowac tego.. Kto poza tym... Syriusz Black, rzecz jasna - drazni mnie ta
          jego pycha, przesadny zachwyt nad swoja osoba.. przesadny bowiem pan Black jawi
          mi sie raczej jako osoba niedojrzala, nieco pusta, bezrefleksyjna, ktora rzadza
          tylko instynkty.. Do grona nielubianych dodalabym jeszcze pania Weasley, ktora
          tylko dziamgocze bezsensownie i Hagrida.. za przesadna egzaltacje,za te jego
          cholibki i inne elokwentne teksty.. Aha, bym zapomniala.. - James Potter -
          wprawdzie malo o nim wiemy, w zasadzie tylko ze wspomnien roznych osob i z
          wizyty w mysloodsiewni Snape'a - ale poki co, to mi wystarcza by miec o nim jak
          najgorsze zdanie.. Arogancki, swiecie przekonany o swej omnipotencji, nie
          dziwie sie, ze tak znakomicie dogadywali sie z Blackiem, sa, a raczej byli
          siebie warci... ; o typach pokroju pettigrew i knot.. nie wspominam bo to
          oczywiste
      • simply-bright Re: Najmniej lubiana postać. 05.02.06, 14:31
        Najmniej lubianą przeze mnie postacią jest oczywiście glizdogon (pisownia
        docelowa), fałszywa, podła kreatura!!
    • patriszia nie lubię 01.09.04, 10:27
      malfoya i jego synalka - "ty mnie nie rusz bo ja mam kapelusz" to ich motto
      zyciowe, czyli skopmy kogoś ale od nas z daleka
      redakcji proroka codziennego - bo nie lubię propagandy
    • evel83 Re: Najmniej lubiana postać. 18.07.05, 21:24
      hmmm... nie ma takiej postaci, której bym nie lubiła. powiedziałabym że
      denerwuje mnie Hagrid i Harry
    • eeela Re: Najmniej lubiana postać. 10.08.05, 18:48
      Dolores Umbridge i Rita Skeeter. Natomiast podziwiam Snape'a i nie mogę przestać
      mimo tego, co się wydarzyło. Jakoś wciąż wydaje mi się, że to Dumbledore zlecił
      mu postąpić tak w razie konieczności. Przez co jeszcze na dodatek Snape'a mi żal.
    • kasioter Najmniej lubiana postać. 27.08.05, 11:12
      Umbridge i Malfoy. Nie lubię ich i koniec. ksiązki przeczytałam, film
      oglądałam. Malfoy - aktor - gra świetnie, w filmie jest tak, jak w książce, ale
      jako postać z książki, już nie aktor, to go nienawidzę. A wy??
    • bodomlake Re: Najmniej lubiana postać. 31.08.05, 22:15
      Umbridge-głupi babsztyl i Trelawney-beznadziejna panikara.
    • patronum Re: Najmniej lubiana postać. 02.12.05, 16:41
      kogo nie lubie??
      A wiec:
      Malfoyowie
      Snape
      Glizdogon
      Percy
      Rita= Skeeter
    • blood-drinker-elv Re: Najmniej lubiana postać. 03.12.05, 13:01
      NAjmniej lubiane postaci to jak dla mnie: Pettigrew, Umbridge... Było jeszcze
      parę innych postaci, ale jak zaczęłam czytać 6 tom, to takiego Knota np, żal mi
      się po prostu zrobiło. A Snape'a po prostu nie mogę przestać lubić (zwłaszcza,
      że jednym z powodów, dla których go lubię jest to, że nie lubił Pottera). No
      właśnie, HArry'ego nie lubię. Aha, no i nie rozumiem, co wy macie do Syriusza?
      JAk posiedział te 12 lat w Azkabanie, to musiało mu odbić i należy mu tylko
      współczuć (a ja go nawet lubię).
    • cniemiec Re: Najmniej lubiana postać. 03.12.05, 22:10
      gargamel?
    • rubia88 Re: Najmniej lubiana postać. 04.12.05, 14:54
      witam wszystkich:)
      to będzie mój debiut na tym forum;d
      a więc najmniej lubiana postacią jest dla mnie Hermiona:P
      moja niechęć do tej dzieweczki jeszcze bardziej wzrosła po ostatnim filmie
      jej nadętość, kujoństwo i wiecznie targanie ze sobą książek niezwykle działa mi
      na nerwy
      kojarzy mi się z takim typowym szkolnym lizusem nielubianym przez nikogo;D

a co wy sądzicie o tej postaci?

pozdrawiam:)
      • po.prostu.ona Re: Najmniej lubiana postać. 04.12.05, 15:11
        Nie cierpie ministra Knota, oraz Stforka. Nie przepadam za Syriuszem -
        generalnie wszyscy bohaterowie czyms mi podpadli - jak to w zyciu. :-)
        • harrietta.potter Re: Najmniej lubiana postać. 08.12.05, 23:52
          Mnie tez dziala na nerwy Hermiona. Jest zbyt idealna. Wszytsko jej sie udaje.
          Zazwyczaj jak laska jest super kujonica, to jej komplenie nie wychodzi z
          facetami, wiec np. ten watek z Krumem jest na maksa nierealistyczny. Syriusza
          lubie- to taka tragiczna postac. Szkoda, ze nie bylo zadnego watku damsko-
          meskiego z jego udzialem;-)
    • marylakoss Re: Najmniej lubiana postać. 09.12.05, 18:36
      Strasznie wkurza mnie Hagrid- okropny z niego prostak. Nie rozumiem, czemu
      Dumbledore powierzył mu funkcję nauczyciela, nie dość, że jest charłakiem, to
      przecież on nawet nie skończył szkoły!
      • eulalija Re: Najmniej lubiana postać. 10.12.05, 15:53
        Hagrid nie jest charłakiem. Wyrzucono go z Hogwartu, złamano jego różdżkę,
        zresztą za przewinienia nie popełnione, ukartowane przez Toma Ridla, ale
        nigdzie nie powiedziano, że jest charłakiem.
        Ale też za nim nie przepadam.
        • gangsta.eve Re: Najmniej lubiana postać. 10.12.05, 18:44
          Krzywołap
      • zaila Re: Najmniej lubiana postać. 11.12.05, 12:01
        Hagrid NIE JEST charakiem. niech świadczy o tym jego parasol.
        • marylakoss Re: Najmniej lubiana postać. 11.12.05, 14:26
          no dobra, dobra, poniosło mnie z tym charłakiem, ale to dlatego, że okropnie
          mnie Hagrid wkurza:)To nie zmienia faktu, że w Hogwarcie uczy człowiek, który
          nie skończył szkoły! A co do Dumbledora, to go b. lubię za inteligencję i za
          wiedzę, ale denerwuje mnie jeo pobłażliwy stosunek do wybryków Harrego.
    • ewengarda Re: Najmniej lubiana postać. 11.12.05, 03:08
      Albus "przepraszam-popelnilem-blad" Dumbledore
      Ernie Macmillan - glupiomadry i nadety
    • kasia_brd Re: Najmniej lubiana postać. 15.12.05, 14:44
      masz racje lucek to głupek:))
    • aqulka_swaj Re: Najmniej lubiana postać. 18.12.05, 21:36
      Hm... kogo nie lubię?
      Ze wszystkich wymienionych, to nie przepadam za Malfoyami, ale mają fajne texty
      =)
      Snape'a bardzo lubię, bo jest bardzo barwną postacią, pomimo tego co zrobił...
      Nie lubię Fleur (lub, wg niektórych Phlegm =), ale fajne w niej było, ze pomimo
      wypadku Billa dalej chciała z nim być, więc może nie jest taka pusta...
      Ale zdecydowanie niecierpię Bellatrix, bo jest chamska i zapatrzona w Voldiego,
      chociaż on jej za bardzo wdzięczności nie okazuje, i Wormtaila, bo jest zwykłym
      tchórzem.
      • xanya Re: Najmniej lubiana postać. 19.12.05, 21:01
        O tak!Bellatriks Lestrange jak ja jej nie znoszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!No i
        ogólnie śmiercioŻercy.Przede wszystkim Ona,Malfoy,Pettigrew.No i jeszcze
        Umbrige i Rita Skeeter.
    • marcia_a Re: Najmniej lubiana postać. 10.01.06, 23:02
      Umbrigde budzi najgorsze skojarzenia, głownie dlatego za jej dyktatorskie
      zapędy. Jakikolwiek sprzeciw był surowo karany, w dodatku nic nie można było
      zrobić bo miała mnóstwo świstków z ministerstwa. Taka bezsilność połączona z
      niedowierzaniem w jej głupotę, stawia ją na pierwszym miejscu moich najmniej
      lubianych bohaterów. Dochodzi jeszcze Ron, za wyjątkową nijakość. I po 6 części
      Cho, za egocentryzm.
    • meduza86 Re: Najmniej lubiana postać. 15.02.06, 15:43
      Jak dla mnie najbardziej irytujący jest Hagrid. Watki z jego udziałem po prostu
      trochę mnie nudzą.
    • tonks666 Re: Najmniej lubiana postać. 15.02.06, 21:52
      wszystkie postacie są po trochę irytujące, bo są sztuczne, wymyślone i nigdy
      nie będą się zachowywać jak prawdziwi ludzie.
    • layla12 Re: Najmniej lubiana postać. 23.02.06, 10:42
      Ja najbardziej nie lubię Snepa.Zdradliwy typ :/
      • bodomlake Re: Najmniej lubiana postać. 26.02.06, 13:37
        Umbridge.
        • truscaveczka Re: Najmniej lubiana postać. 02.03.06, 19:41
          Zachariasz Smith
          Pansy Parkinson
          wnerwiające pchełki czyli Creeveyowie
          • mikele111 Re: Najmniej lubiana postać. 02.03.06, 20:47
            nienawidze Umbridge, wszyscy wiedza za co, dodałbym jeszcze upodobania koloru
            różowego i innych podobnych precjozów. Natomiast uwielbiam Dumbledora i jego mi
            bedzie najbardziej brakowac jesli sie okaze ze jednak zginął. Za te jego
            tajemniczość, zawsze cos robił a nikt nie był na tyle mądry zeby skumać o co
            chodzi...no moze poza Snapem:)
    • langolier_maximus Re: Najmniej lubiana postać. 09.03.06, 19:43
      Umbridge...mialam kiedys taka szefowa w pracy..nawet z opisu jako zywo
      przypomina tamta gnide ;-).Marzylam zeby kobiete otruc setki razy ;->.Potem
      dlugo dlugo nikt..i...
      Hagrid-taki tam..nieodpowiedzialny prosciuch.Jest zywa definicja slowa-
      tłumok.Gdyby nie łoił w swoim malym domku na umór powiedzialabym, ze jest
      dziecinny.Na plus ze lubi zwierzaki ;-P
      Glizdogon-jest zalosna postacia dziwi mnie,ze Voldemort w ogole chce go w swoim
      otoczeniu..zenujacy i pewnie z kompleksami.niech mu vold zamiast reki wyczrauje
      twarz.
      Rodzina Weasle'yow- ojciec pierdola jakich malo, mamłon ktoremu mozna nakleic
      na tylku karke z napisem kick me a on i tak nie skuma i bedzie raczej
      zadowolony, jak zawsze.Matka, czyli "dygotka"-zaniedbana zrzedliwa baba.niby
      zlote serce ok-ale jak synowa jej nie pasuje zamienia sie w istna zgage ;-
      ).Moglaby isc do roboty jak sa tacy biedni.W ogole ich dom jest jakis za
      idealny: mamy sobie myslec ze jest tam wesolo i szczesliwie,a moim zdaniem jest
      tam harmider, balagan ,dziadostwo i smierdzi kapusta.Dzieci W.lubie za
      wyjatkiem picusia-Percy'ego.
      Filmowi rodzice Harrego ale tylko filmowi-jakies takie pierdoły.nie lubie
      pierdolowatych bohaterów ;-P
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka