asiaiwona_1 Re: Aniołek Filipek-jego historia 28.08.08, 17:33 No tak, mój Aniołek Michałek zyskał nowego kolegę... Madziu, bardzo mi przykro. Rzeczywiście nasza historia jest bardzo podobna. U mnie wyniki sekcji są następujące: "Badanie sekcyjne wykazało: - hipoplazję z całkowitą bezpowietrznością płuc - masywne krwawienie do układu komorowego mózgu z rozmiękaniem obszarów mózgowia wokół komór bocznych oraz mostu i móżdżku co stało się bezpośrednią przyczyną śmierci - cechy niewydolności krążeniowo-oddechowej. Na podstawie dostępnych wyników badań oraz wyniku oględzin i sekcji zwłok można przyjąć, że przyczyną zgonu była hipoplazja i bezpowietrzność płuc, które doprowadziły do narastającej niewydolności oddechowej, krążeniowej, a następnie do powstania rozległych uszkodzeń ośrodkowego układu nerwowego." Czyli tylko te płuca były nierozwinięte. I niestety chyba nigdy się już nie dowiem dlaczego nastąpiło to pęknięcie pęcherza płodowego... Światełko dla naszych ANIOŁKÓW [*] Odpowiedz Link
annobr Re: Aniołek Filipek-jego historia 28.08.08, 23:26 (*)(*)(*) - dla Waszych Aniołków... Odpowiedz Link
magdalenas79 Re: Aniołek Filipek-jego historia 01.09.08, 16:51 codziennie mi się śnisz mój kochany Aniołku! Bardzo za Tobą tęsknię. Czekam na wyniki badań i wciąż nie wiem, dlaczego odszedłeś? Mówiono mi przecież, że po 28 tygodniu ciąży istnieje 90% szans na to, że będzie wszystko ok. Więc dlaczeg? Odpowiedz Link
izabela2605 Re: Aniołek Filipek-jego historia 01.09.08, 18:15 ja straciłam moja córeczkę 3 msc temu w 31 tyg ciąży! malutka nie potrafiła samodzielnie oddychać, podłączono ja do respiratora, pare razy złapała oddech ale jej stan sie pogorszał saturacja spadła 35-80! po 9 godzinach walki o zycie moja córeczka zmarła;( nie wykryto żadnych wad wrodzonych poprostu nie potrafiła oddychac ! z wyniku sekcji wynika że główna przyczna to wczesniactwo:(:( (***) dla naszych Aniołków Odpowiedz Link
marzena280476 Re: Aniołek Filipek-jego historia 02.09.08, 13:42 Bardzo mi przykro.Ja też jestem mama Aniołka-wczesniaczka.Mój malutki,z 25 tc zmarł na posocznice w 68 dobie życia.A akurat płucka nie były problemem. Odpowiedz Link
magdalenas79 Re: Aniołek Filipek-jego historia(do Izy) 03.09.08, 16:36 Historia mojego Filipka była bardzo podobna. Jego jedynym problemem też były płucka i spadek saturacji. Pod koniec pierwszej doby życia saturacja wynosiła nawet 97, ale później spadła do 60 i coraz niżej. Nie pomogła adrenalina ani reanimacja. To był koszmar przy którym ja byłam obecna:( Ile ważyła Twoja córeczka i dlaczego urodziła się tak wcześnie? Odpowiedz Link
izabela2605 Re: Aniołek Filipek-jego historia(do Izy) 03.09.08, 22:44 moja córeczka wazyła 1550 i miała 45 cm! do szpitala trafiłam z powodu słabych ruchów, z dnia na dzień było gorzej a lekarze nie wiedzieli dlaczego! po 3 dniach zdecydowali sie na cesarke bo tetno dziecka spadło! gdyby zwlekli z tym pare godz córeczka zmarłaby we mnie:( okazało sie ze pepowina byla bardzo mocno skrecona i nie dochodził do niej tlen i biedna sie dusiła juz w brzuszku! straszne :(:(:( jak sie urodziła byla tak słaba ze nie potrafiła samodzielnie oddychac, moze pare razy załapała oddech i na tym sie skonczyło! pozdrawiam Cie serdecznie (***) dla naszych aniołków Odpowiedz Link
danusia1958 Re: Aniołek Filipek-jego historia 07.09.08, 00:30 Dla Filipka (*)(*)(*) babcia Aniołka Natalki i 2 letniej Julki Odpowiedz Link
magdalenas79 Re: Aniołek Filipek-jego historia 15.10.08, 16:11 Mój maleńki Filipku, tak baaaardzo za Tobą tęsknię! Kochamy Cię z tatusiem najmocniej na świecie i cały czas myślimy o Tobie nasz Skarbie. Odpowiedz Link
rybcia312 Re: Aniołek Filipek-jego historia 12.09.08, 09:05 Dla Kochanego Filipka(*)(*)(*)(*)(*)(*) Odpowiedz Link
magdalenas79 Przejrzałam wyniki badań Filipka 15.09.08, 11:45 Mój malutki Filipek zmarł a ja nadal nie znam przyczyny. Z badań wynika, że urodził się w stanie dośc dobrym. Miał problemy tylko z oddychaniem, ale w 30tc to normalne, że płuca nie funkcjonują tak jak powinny. Stan mojego Aniołka pogorszył się w drugiej dobie życia. Wplątało się jakieś paskudne zakażenie, ale nie wiem skąd. Dziewczyny, czy wasze maleństwa też miały jakieś bakterie i zakażenia, ale nie tuż po porodzie, tylko w trakcie leczenia? Tak bardzo mi Ciebie brakuje mój Filipku;( Kochamy Cię najmocniej na świecie nasz jedyny skarbusiu. Odpowiedz Link
magdalenas79 Re: Przejrzałam wyniki badań Filipka 02.10.08, 16:42 Mój maleńki Skarbie-kocham Cię najmocniej Filipku! Nigdy nie pogodzę się z Twoim odejściem mój Kotku!!! Tak bardzo mi Ciebie brakuje. O Boże jak ja za Tobą tęsknię! Odpowiedz Link
danusia1958 Re: Aniołek Filipek-jego historia 15.10.08, 22:00 Dla Filipka (*)(*)(*) do samego Nieba babcia Aniołka Natalki Odpowiedz Link
i.gosia Re: Aniołek Filipek-jego historia 20.10.08, 12:17 bardzo, bardzo mocno Ci współczuje...ta niewiadoma jest straszna. Mojego igorka nie ma już z nami 4 tygodnie a ja nad al nie wiem dlaczego zmarł. Sekcja nie wykazała żadnych wad, a w akcie zgonu napisali niewydolność oddechowa... Sciskam mocno i życze wam dużo siły i wiary w lepsze jutro, serce mnie boli jak myśle o naszych ślicznych aniołeczkach, dla nich swiatełko[*] Odpowiedz Link
mama_filisia Re: Aniołek Filipek-jego historia 24.10.08, 23:27 Tez jestem mama Filipka... Jestem i zawsze bede. Moj Filis urodzil sie 5 maja w 29 tc i zmarl po 10 dniach. Byl bardzo malenki bo juz w moim brzuszku przestal rosnac. Nie chce sie wdawac w szczegoly. Co mi to da? Byl taki piekny, taki podobny do mnie... Tak bardzo za nim tesknie i tak strasznie zle jest mi z tym ze nie moglam go przytulic gdy jeszcze zyl,nie moglam go wziac na rece,ucalowac. Filis albo Filinio - tak na niego mowilismy. Jeszcze na dlugo przed tym zanim go w ogole stworzylismy. Juz wtedy go kochalismy. Wiedzielismy ze kiedys bedzie. I byl. Wiec dlaczego tak sie stalo? Dlaczego musiales odejsc? Kocham Cie Filiniu, zawsze bede Cie kochac. mama_filisia Odpowiedz Link
magdalenas79 Re: Aniołek Filipek-jego historia 02.11.08, 18:26 Tak bardzo Cię kocham Maleńki Filipku... Odpowiedz Link
magdalenas79 Re: Aniołek Filipek-jego historia 24.11.08, 19:12 Mój Kochany Filipku! Tak bardzo za Tobą tęsknię Kotku;( Odpowiedz Link
magdalenas79 Re: Aniołek Filipek-jego historia 01.06.09, 22:04 Dla Ciebie mój kochany Aniołku(***) Kochamy Cię z tatą najmocniej, wiesz o tym Filipku!!! Odpowiedz Link
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama