Dodaj do ulubionych

herbalife....warto?

05.05.05, 20:51
no własnie....czy ktoś z was odchudzał się wcinając herbalife? Powinnam
zrzucić troche kilogramów ale jakoś mi to nie wychodzi , pomyślałam więc
sobie , że może własnie to. Nie jestem przekonana ale ponoć przynosi niezłe
efekty
Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: herbalife....warto? 05.05.05, 20:56
      ja ostanio w ostaniej desperacji pomyslalm o meridiijak silownia nie pomoze-
      chyba sie zdecyduje.
      • diastema Re: herbalife....warto? 05.05.05, 21:26
        pomaga owszem tylko drogie cholerstwo i na recepte a lekarze nie chetnie
        wypisuja :(
    • lgirl Re: herbalife....warto? 05.05.05, 21:42
      hmm
      ja nie jestem zwolennikiem herby
      - osobiscie wole swoj Cambridge,
      (herbe jadlam chyba w 1997 r i na straceniu kasy sie skonczylo)
      -Aneta z Kalisza propaguje mocno Herbę - zajrzyj na jej strone:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23323
      a tu jej "domowa stronka" www.odchudzanie.hg.pl/index1.htm

co do Meridii, też ją przerobiłam
      -jest koszmarnie droga - i na mnie w ogole nie dzialala
      brrrr - zreszta chyba Bluevelvet tez moze cos na ten temacik powiedziec.

Mysle, ze kazdy sposob chudnięcia - jest dpbry - bo juz
      sama mysl, ze tak trzeba to duuzy krok do przodku,
      potem - tylko przemyslec - co i jak...
      i powoli - ale konsekwentnie... - mysle
      ze to jest najlepsza recepta na chudniecie...
      nie ma diet -cudów - to wszystko to ni mniej ni wiecej
      tylko nasza psychika połączona z racjonalnym żarełkiem...
      POzdroowki
      • bluevelvet22 Re: herbalife....warto? 05.05.05, 21:53
        Potwierdzam!Na mnie Meridia nie działa.
    • yenna_m Re: herbalife....warto? 05.05.05, 23:04
      po herbalifie jest straszliwe jojo

zaczynalam od 108-110 kilo.
      W ciągy miesiąca schudłam do 104, ale było mi po tym niedobrze i jakby zołądek
      bolał.
      Odpuściłam.

Wróciło. Z dwójnasób czy trójnasób to, co spadło.

Moim zdaniem nie warto.
      Warto natomiast zmienic nawyki zywieniowe.

Ale dla mnie z kolei to rzecz nie do przejscia.... ;)
      zwlasacza przy dzieciahc, przy konecznosci gotowania dla nich i przy lodowce
      pelnej slodyczy ;)
      • smok-kati Re: herbalife....warto? 16.05.05, 20:33
        yenna ja mam dzieciaki i znalazłam sposób nie kupuję słodyczy na zapas, jeśli coś jest w nadmiarze to tylko dlatego że babcie nalot na dom zrobiły i uszczęśliwiają moje córki, jak nie ma czekolady to nie sięgnę po nią, dziewczynki mają swoje przydziały i ich potrafię nie ruszyć cały miesiąc, wyjątek tydzień przed okresem (czasami łykam nawet cukier) ale tak wogóle to wiem o czym mówisz trzeba dzieciaki nauczyć jeść wszystko a trudno im wytłumaczyć że czegoś się nie je i żeby one jednak to jadły, jeszcze jedną rzecz musiałam skorygować w swoich nawykach zjadanie po nich - staram się nie robić tak ale nie zawsze mi to wychodzi :))
    • sevena74 Re: herbalife....warto? 05.05.05, 23:11
      ja już próbowałam wszystkiego , ostatnio nawet przyjmowałam Xylitol , strasznie
      sie po nim stresowałam , niestety przy tym leku trzeba zmienić nawyki
      żywieniowe bo jak nie to ma się okropną biegunke tłuszczową...brrrr.
      Meridia na mnie działała ładnie, przez miesiąc schudłam 6 kilo i waga nie
      wróciła, a droga jest , to prawda. pomyślałam , że teraz będe na
      herbalife...ale skoro odradzacie....to może jeszcze się wstrzymam albo kupie
      meridie. Po niej w ogóle nie czułam głodu. Nadeszła wiosna , ciepło , słoneczko
      więc zachciało mi się odchudzania....może mi samo przejdzie.....przeczekam
      • bluevelvet22 Re: herbalife....warto? 06.05.05, 14:40
        Saveno a co to za lek ten Xylitol?Pomaga zrzucić nadmiar kg?
        Przeczytaj post Igirl i zobacz jej zdjęcie.Tak się chudznie na diecie DC.

pozdrawiam Ala
        • anula36 Re: herbalife....warto? 06.05.05, 16:34
          Xyliyol to taki srodek ktory kiedy zjesz cos tlusszego natychmiast opwoduje
          biegunke wiec konieczne jest jesc chudo:)A od tego jak wiadomo sie chudnie;)
          • bluevelvet22 Re: herbalife....warto? 06.05.05, 17:00
            No to fajny środek.Zmuszający do zmiany jedzenia.A skutki uboczne?
            • sevena74 Re: herbalife....warto? 06.05.05, 17:24
              skutkiem ubocznym przede wszystkim są właśnie te biegunki tłuszczowe. Lek
              działa bardzo silnie i powoduje on wydzielanie enzymu który nie wiąże
              tłuszczu , dlatego ponad 40 % zjadanego tłuszczy wydalana jest do jelita
              grubego i potem z kałem. Jeśli zjesz za tłusto masz biegunkę , jeśli bardziej
              tłusto to robisz kupki co pół godziny i jest to istny olej , jeśli natomiast
              najesz się bardzo tłusto (mięso , bita śmietana itp.)to może dojśc nawet do
              samoistnego wylewania się tłuszczu przez odbyt. Trzeba się ostro pilnować.
              Meridia natomoast hamuje łaknienie i ja na niej własnie zgubiłam bez większych
              problemów 8 kg w 2 miesiące i waga nie wróciła. Początkowo tylko po niej bolała
              mnie głowa...ale przeszło
              • ciapko Re: herbalife....warto? 10.05.05, 14:02
                Kilka lat temu odchudzałam się Herbalifem, schudłam prawie 25kg. A efekt jojo,
                no cóż, jak zwykle. Z tym, że powrót do "normalnej wagi" trwał prawie 2 lata.
                Polecam każdemuy kto ma samozaparcie do odchudzania. Rewelacyjnie się czułam,
                jedyna dieta w czasie której chciało mi się żyć a nie warczeć na wszystkich.
                • kk27 Re: herbalife....warto? 13.05.05, 14:38
                  a ja właśnie jestem w trakcie stosowania Meridii,na mnie działa-znaczy: jem o
                  jakies połowę mniej, mam więcej energii(czuje się tak jak po DUŻEJ kawie:)),i
                  ogólnie już zaczynam widzieć efekty(biorę trochę ponad 2 tygodnie)więc..jestem
                  dobrej myśli.jednak potwierdzam,że nie działa na wszystkich.ja biorę 10mg jest
                  jeszcze 15 mg a jeśli to nie działa trzeba odstawić bo wogóle nie zadziała.no a
                  co do ceny....fakt...prawie 360zł za opakowanie to DUZO!jednak jęsli wszystko
                  inne zawiodło chyba warto spróbować.trzymam za inne dziewczyny kciuki!
                  pozdrawiam!
                  • sevena74 Re: herbalife....warto? 13.05.05, 19:01
                    ja tez stosuję Meridię tylko tą mocniejszą...1 tabletka rano podczs śniadania i
                    tez widzę efekty. Poprostu nie jestem głodna...a jesli już jestem i zaglądam do
                    lodówki to naprawde nie mam na nic ochoty. Jem wiec mało bo nie ze smakiem :)
                    Przez tydzień zeszło mi 2 kilo :)
                    • kk27 Re: herbalife....warto? 13.05.05, 19:36
                      to widzę,że działa na nas podobnie:)dla mnie najważniejsze,że nie mam ochoty na
                      jakieś przekąski,a jeśli nawet zachce mi się sie słodkiego to po jednej
                      kostce ..i starcza:)nie wiem ile mi ubyło bo nie mam wagi:)ale widzę po
                      ciuchach i po malejącym brzuszku,że ubywa:)może w przyszłym miesiącu zastosuje
                      tą mocniejszą...czy też ci się tak chce pic cały czas?aha..polecam osobom tak
                      jak ja mającym bardzo niskie ciśnienie,moje normalne to jakies 60 na 100,a
                      teraz mam książkowe;)ok.70 na 115.
                      • anula36 Re: herbalife....warto? 13.05.05, 21:57
                        powiedzcie jeszcze dziewczyny to jedno opaklowanie za 360 zl na ile starcza? na
                        miesiac?
                        • kk27 Re: herbalife....warto? 14.05.05, 13:13
                          tak ,na miesiąc i to jest Meridia 10mg,nie wiem czy ta 15mg jest droższa czy w
                          tej samej cenie.mnie się wydaje,że optymalny efekt daje 2-miesięczna kuracja.
                        • sevena74 Re: herbalife....warto? 14.05.05, 19:02
                          ta mocniejsza Meridia 15 mg kosztowała mnie 420 zł i starcza tez na miesiąc, a
                          pić się chce to prawde. Pije tyle wody że oczyszcze sobie organizm na wieki
                          chyba!!! Przez pierwsze trzy dni bolała mnie troszke głowa....ale potem
                          organizm się przyzwyczaił i jest ok.
                          Pozdrawiam
                          • wiercistopka Re: herbalife....warto? 14.05.05, 20:26
                            Hm kusicie tą Meridią ;)
                            Gdyby tylko ta cena też była w stanie kusić...
                            Ale ona tylko odstrasza ;)
                            • kk27 Re: herbalife....warto? 16.05.05, 13:41
                              cena to jeszcze w sumie pół biedy-jeśli weźmiesz pod uwagę,że może nie
                              zadziałać wtedy to dopiero dno....kupujesz tableki za 400zł i...nic!ale podobno
                              są opakowania po 7 tab.(tak napisali w ulotce w Meridii)więc nie jest tak
                              źle,zawsze można sprobować.pozdrawiam!
                              • anula36 Re: herbalife....warto? 16.05.05, 21:18
                                chyba bym przy okazji biegala wieczorami dookola bloku zeby jednak cos ruszylo:)
                                Wywalic 400 zl i nic z tego nie miec poza efektami ubocznymi- zgroza.
                                • citrus1 Re: herbalife....warto? 17.05.05, 00:44
                                  Dziewczyny, nie dawajcie sie nabierac.Nie ma preparatu(zwlaszcza rozprowadzanego
                                  przez forumowych dystrybutorw),ktory zrobi za Was ta ciezka robote. Jedyny
                                  sposob- jesc mniej, ruszac sie wiecej.Nie od jutra, od zaraz. Pozdrawiam.
                                  • sevena74 Re: herbalife....warto? 17.05.05, 09:14
                                    no własnie...masz oczywistą rację tylko , że co zrobić żeby jeść mniej skoro
                                    orkiestra dęta w żołądku?....i własnie żeby ona nie grała....jest Meridia która
                                    mi pomaga. Pozdrawiam
                                    • anula36 Re: herbalife....warto? 17.05.05, 09:22
                                      Meridia to lek ktory dziala na okreslonych zasadach i dla wiekszosci ludzi jest
                                      skuteczna- wnia jeszcze wierze w opozycji do Herbalife ktory opmaga i przytyc i
                                      schudnac w zaleznosci od potrzeb- a jak sie cos pokreci i jeszcze prztyje?:)
    • pestka1973 Re: herbalife....warto? 06.05.06, 23:06
      Witam, jestem tu po raz pierwszy, ale powiem wam że nawet jest sympatycznie. Co
      do tematu - na Herbalife wywaliłam kupę kasy, wytrzymałam na nim 1 TYDZIEŃ i
      wylądował w koszu (bo po nim dostawałam w nocy jakichś dziwnych palpitacji i
      myślałam że już umieram). Co do Meridii to brałam 15mg przez dwa mc-e i
      schudłam 20kg, później brałam 10mg przez m-c i nie działała na mnie wcale. Ale
      Meridię z czystym sumieniem polecam + rozsądna dieta + ćwiczeni i na prawdę są
      efekty. Ma ona niestety nieodpowiednią cenę, ale znalazłam w necie taniej więc
      czemu nie??? Znowu zaczynam brać i liczę na podobne efekty jak poprzednio!!! ;D
    • karo_72 Re: herbalife....warto? 07.05.06, 22:10
      a ja polecam MEIZITANC- czerwone opakowanie- 30 tabl cena 100zł- w miesiąc
      schudłam 7,5 kg!- naprawdę nie chce się jeśc.....
      • ashton Re: herbalife....warto? 09.05.06, 11:27
        Moja mama schudła kilka lat temu z pomocą Herbalife około 12 kg, niestety
        gwałtownie odstawiła (z tego co wiem, to nawet po dojściu do wymarzonej wagi
        trzeba "to coś" stosować, tyle że rzadziej przez czas jakiś), wróciła do starej
        wagi po około roku. Teraz próbuje raz jeszcze :-)
    • karusia28 Re: herbalife....warto? 12.05.06, 11:56
      witam.przerobilam herbalife,meridie i diete cambrige.moje wnioski:po herbalifie
      schudlam jakies 10kg,kiedy przestalam brac powoli z biegiem czasu wracalam do
      poprzedniej wagi a przy okazji nabralam jeszcze kilka kilo:( biorac meridie,zle
      sie czulam,bolala mnie glowa,mialam wysokie cisnienie,kolatanie serca,schudlam
      i owszem ale potem znowu wszystko wrocilo,diete cambirge stosowalam raptem
      przez 2tygodnie nie wytrzymalam bez jedzenia (bo wybralam ta najbardziej
      drastyczna opcje czyli wszystkie posilki to byla dieta-koszmar,ale schudlam
      prze 2tygodnie 5kg.czulam sie wykonczona.przestalam wierzyc w cudowne
      wspomagacze bo one jedynie co odchudzaja to moj portfel:(.jednak wiem ze sa
      ludzie ktorym udaje sie trzymac nadal odpowiednia wage po zakonczeniu
      kuracji.gratuluje im i zazdroszcze:)pozdrawiam.
      • biedronka011 Re: herbalife....warto? 15.05.06, 09:12
        Witam,postanowilam sie takze podzielic swoimi spostrzezeniami na temat
        odchudzania.Herbalife nie stosowalam-odstrecza mnie ich sposob prowadzenia
        sprzedazy oraz budowania propagandy wokol tego srodka.Od 7 dni stosuje
        cambridge-schudlam 4 kg,na poczatku przez pierwsze dni bylam oslabiona
        natomiast od 3 dni czuje sie swietnie-jezdze na rowerze,plywam,jezdze na
        rolkach,nawet nie musze sie wspomagac kawa a energii nie brakuje.Wczesniej
        stosowalam meridie,rowniez dziala,niestety efekty uboczne jakie po niej
        obserwuje to bol glowy,suchosc w ustach,problemy ze snem i nerwowosc-ale
        czasami warto sie pomeczyc -w zamian za to zapominam co to znaczy byc
        glodnym.Ja juz od dawna nie kupuje meridii w aptece-kupuje ja przez internet-
        ostatnio za 2 miesieczna kuracje meridia15 zaplacilam 480 zł (odpada problem z
        recepta,no i duzo taniej,opakowania sa 28 dniowe)Jezeli chodzi o efekt jojo-to
        powiedzmy sobie szczerze-nie ma diety po ktorej waga nie wraca-jedynie zmiana
        nawykow zagwarantuje ze kilogramy nie pojawia sie spowrotem.Takze widac ze
        kazdy organizm reaguje roznie na rozne srodki.Powodzenia w poszukiwaniu tego
        najlepszego.
    • voluptas Re: herbalife....warto? 19.05.06, 16:07
      A ja bym postawiła raczej na Cambridge. Cena podobna, natomiast nie powoduje
      skutków ubicznych i nie wyjaławia organizmu - stosowałam Cambridge od połowy
      stycznia do końca kwietnia (4 cykle z tygodniowymi przerwami), startowałam z
      wagi 117 kg, teraz jest 79 kg. i dalej ładnie chudnę na diecie 1200 kcal. Mam
      skurczony żołądek i 0 apetytu na słodycze.
      Dodatkowo mam włosy, paznokcie i skórę w świetnej koncycji, wyniki badań krwi
      wzorcowe.
      pozdrawiam!
      • joko5 Re: herbalife....warto? 19.05.06, 19:44
        Potwierdzam, byłam na Cambridge 4,5 m-ca i schudłam 35 kg. Efekty porażające i
        długoterminowe, pod warunkiem pilnowania się po diecie.
    • aga1506 Re: Nie warto!!!!!!!!! LINIA 2000 to jest to samo 31.05.06, 21:44
      Ja miałam okazje spróbowac i waga owszem poszła w dół 0,5 kg a po skończeniu 10
      w góre. Poza tym jest w sklepach zielarskich odpowiednik herbalifu a mianowicie
      linia 2000 stosuje się tak samo i kosztuje ok 20-25 zł. Warto poszukać. Nie
      polecam z tego wzgledu iż trzeba tak samo jak i przy innych srodkach stosować
      scisłą dietę a jak wiadomo od diety każdy schudnie!!!!! i po drugie cholernie
      drogi!!!!! Tak wiec wnioski wyciągnijcie sami........ Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka