misspiggy Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 17.05.05, 21:49 Nie, dlaczego od razu chora? To całkiem naturalna zachcianka. A za mną placuszki ziemniaczane wędrują i nie wiem czy jutro na obiadek... Odpowiedz Link
anula36 Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 17.05.05, 23:39 zeberka z grilla...absolutnie zakazane;( Odpowiedz Link
sevena74 Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 18.05.05, 09:23 a ja mam ochotę na karkóweczke z grila z cacykami...mniam...do tego pieczony ziemniaczek...może sobota bedzie ładna?:) Odpowiedz Link
kajamama Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 18.05.05, 10:59 też bym zjadła nalesniczki-nawet mam zamrożone z pieczarkami i mieskiem, ale na razie musza jeszcze poleżeć w zamrażalniku, bo chwilowo PRÓBUJĘ się trochę odchudzić:((( Odpowiedz Link
wiercistopka Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 18.05.05, 13:14 Tylko wiecie, z tymi moimi naleśnikami, to jest tak, że od jakichś dwóch tygodni jak nie zrobię naleśników przynajmniej co drugi dzień to jestem chora ;) Po prostu przyczepiły się do mnie... ;) Ech ;) Ale przynajmniej jest smacznie ;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
ciapko Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 18.05.05, 13:26 Wiercistopko, ja kiedyś przez miesiąc jadłam prawie codziennie leniwe pierogi w podłym barze mlecznym, bo dostałam amoku na ich punkcie, były najpyszniejsze, doskonałe, absolutnie bez nich żyć nie mogłam.To było kilka lat temu, od tego czasu nawet nie pomyślałam o leniuchach i nie mam na nie żadnej chęci. Jak coś sprawia radość, dlaczego mamy sobie tego odmawiać? Odpowiedz Link
wiercistopka Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 18.05.05, 13:33 Nom właśnie sobie nie odmawiam. Ale pierwszy raz mam takie napadowe chęci na coś ;) I się tylko tym dziwię :) Odpowiedz Link
sanszajn84 Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 18.05.05, 14:18 <hahaha> a ja własnie jadłam nalesniczki z jabłkami, cukrem i smietanka :) a nabrałam na nie ochoty tydzień temu i codziennie je robie :) ale dzis to juz koniec :) teraz przezucam sie na pierogi z kapusta i grzybami :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
wiercistopka Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 18.05.05, 19:10 hihi to może jakiś front atmosferyczny naleśnikowy przyszedł? ;) Odpowiedz Link
kajamama Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 18.05.05, 23:19 a może to jakaś inna przyczyna tych napadowych zachcianek,cooooo??????? hmm... Odpowiedz Link
wiercistopka Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 19.05.05, 17:22 kajamamo;) miałam przez chwilę takie myśli, że te napady, to mają związek z czymś konkretnym... ;) ale to niemożliwe;) za dobrze się zabezpieczam ;) uffff.... ;) Odpowiedz Link
ula.z.ula Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 20.05.05, 09:33 a ja wczoraj jadłam takie pyszne ze szpinakiem z fetą i zapiekane pod żółtym serem były zbyt dobre żebym z ich powodu miała mieć wyrzuty sumienia Odpowiedz Link
wiercistopka Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 20.05.05, 10:51 Orety... Ula to musiało być rewelacyjnie pyyyszne :D Mniaam mniam :> Odpowiedz Link
ula.z.ula Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 20.05.05, 11:40 ano a do tego białe półwytrawne reńskie wino z racy i tak prawie codziennie wracam na piechotę i to czasem okrężną drogą więc wszelkie grzechy sobie wybaczam ;-) Odpowiedz Link
wiercistopka Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 20.05.05, 12:50 Wiecie co, naleśniki mi "przeszły" :) Teraz chyba zaczęła się "jazda" na pierogi... ;) Odpowiedz Link
ula.z.ula Re: Znów mam ochotę na naleśniki... 20.05.05, 14:24 z czym? jakoś zawsze byłam średnią entuzjastką pierogów czli jadem te które ktoś zrobi Odpowiedz Link
wiercistopka Pierogi;> 20.05.05, 16:40 Były już: z kapustą i grzybami na słodko - z serem z kaszą gryczaną (te z kaszą jeszcze się nie skończyły :>) Odpowiedz Link
kajamama bardzo ładnie prosze o przepis! 20.05.05, 21:16 ...na te naleśniki ze szpinakiem; mój luby nie znosi szpinaku, więc przynajmniej bedę miała pewność, że nie znikna z lodówki, zanim zdążę spróbować:) Odpowiedz Link
ula.z.ula Re: bardzo ładnie prosze o przepis! 23.05.05, 09:54 nie ja byłam autorką tych naleśników, wiem że oprócz szpinaku na pewno była tam feta i bardzo minimalna ilość czosnku, a szpinak był mrożony ja sobie naleśnieki ze szpinakiem robiłam ze świeżego szpinaku (co zapewnie trochę zabawy) z serem pleśniowym typu rokpol i zupełnie bez czosnku Odpowiedz Link
kajamama Re: bardzo ładnie prosze o przepis! 24.05.05, 19:10 a te sery (feta lub rokpol)to się miesza ze szpinakiem na ciepło, kroi się w kostke, czy zciera na tarce? Odpowiedz Link
ula.z.ula Re: bardzo ładnie prosze o przepis! 25.05.05, 09:36 pokrojony rokpol wrzucam na gorący szpinak to sie rozpuszcza z fetą (tą z kartonika) znajoma chyba zrobiła podobnie - nie weim nie pytałam Odpowiedz Link
wiercistopka Re: bardzo ładnie prosze o przepis! 25.05.05, 11:41 A mi jednak naleśniki nie przeszły... o czym przekonałam sie wczoraj ;)))) Odpowiedz Link
kajamama Re: bardzo ładnie prosze o przepis! 25.05.05, 12:14 a tym razem z jakim farszem były???? Kupiłam przedwczoraj żytnia makę z pełnego przemiału i dziś zrobiłam na niej placuszki z jabłkami-wiecie co? pieką sie strasznie! rozwala się ciasto, nie trzyma spójności tak jak z pszennej, normalnej mąki, bardzo długo się smażą, wymagają o wiele więcej tłuszczu, niz zwykłe i w ogóle takie jakieś dziwne:( nie to, że nie są smaczne-trochę smakują tak, jak bym dodała do normalnego ciasta otrąb-ale jakoś do mnie nie przemawiają.....może to tylko kwestia przyzwyczajenia? spróbuje jeszcze usmazyc z takiej mąki nalesniki, ale nie wiem czy coś jadalnego z tego wyjdzie? Odpowiedz Link
ula.z.ula Re: bardzo ładnie prosze o przepis! 25.05.05, 12:22 też kiedyś próbowałam do czegoś uzyć mąki razowej i trudne to było i niesmaczne to ja juz chyba wolę piec coś z białej mąki i z otrębami choć akurat naleśników w ten sposób nie próbowałam Odpowiedz Link