rilian 22.04.04, 09:24 Witam bardzo serdecznie, wstałem już ciutkę czasu temu, jest 22 kwietnia, zapowiada się ładny dzień, zaraz idę na uczelnię, ale ogólnie przy doktoracie nie zamierzam dziś niczego robić... Hej! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutka77 Re: dzień dobry, witam serdecznie! 22.04.04, 11:26 Niespecjalnie ładny dzień, ale ja też dzis przy doktoracie nic robić nie będę. Musimy ustalić sobie Dzień Leniucha! Czy nam, doktorantom już nie wolno odpoczywać? No właśnie, jak odpoczywają doktoranci w Polsce? Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 22.04.04, 21:14 Dawniej przy Quake`u, a teraz surfując po necie albo śpiąc... :) Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 23.04.04, 07:44 Witam Państwa w kolejnym pięknym dniu! Wczoraj wieczorem zachmurzyło i wyziębiło się, dziś energia wraca z nowym impetem. Nawet późnym wieczorem udało mi się przepisać do katalogu stronę - maczkiem - ze zdjęć dokumentujących tabliczki przy jednym takim pomniku... Strasznie dumny z siebie jestem. :) Odpowiedz Link
aniutka77 Re: dzień dobry, witam serdecznie! 23.04.04, 12:34 No dobrze...ostatecznie...mogę się zgodzic, że dziś jest piękny dzień, pod warunkiem że nie popatrzę za okno, ale deszczyk też sie przyda, bo po nim jest o wiele bardziej zielono. Rilian, nie ciesz sie tak zawczasu. Twoje oczy cierpią. Ja już odkładam na superszkła za jakieś kilka lat. Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 24.04.04, 06:36 24 kwietnia wstałem o 6.15. Słońce za chmurami warstwowymi, chłodno i w miarę przyjemnie - akurat na jazdę do oddalononego o 70 km Chełma. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 25.04.04, 08:47 No i wstał kolejny dzień!... Doktorat leży odłogiem, pogoda kiepska, sny przedziwne... Jak ja nie lubię niedzieli... Odpowiedz Link
jklk Re: dzień dobry, witam serdecznie! 25.04.04, 09:31 Nie mogę jednak zaglądać na to forum. Mój doktorat już skończony od ponad czterech lat, ale jak czytam te Wasze wyznania, że "doktorat leży odłogiem", to czuję jak trauma wraca... brrr.... We Wrocławiu też dzień nieciekawy - zachmurzony i zimny. Pozdrawiam jklk Odpowiedz Link
aarabeska Re: dzień dobry, witam serdecznie! 26.04.04, 00:03 oj nieprawda! :) we Wroclawiu dzis chwilke slonc swiecilo :)) Aarabeska z widmem promotora we snach ;) Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 26.04.04, 07:39 No, dziś kolejna rocznica Czernobyla - dwa lata temu straciłem twarde dyski... Dziś nic takiego się nie stało, za oknem słoneczko, może będzie cieplej, niż wczoraj... Nic mi się nie chce... Za 13 dni ślub, zaczyna się już sraczka... Odpowiedz Link
jklk Re: dzień dobry, witam serdecznie! 26.04.04, 21:50 Ślub to poważna sprawa, poważniejsza niż jakieś tam pomniki, choćby nawet Ojca Świętego! Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 27.04.04, 07:48 Wstał kolejny dzień, w szkole czeka na mnie V i IV klasa: lekcja o sztuce rzymskiej i architekturze... Tylko dlaczego jest tak zimno?... Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 28.04.04, 07:16 Tak sobie myślę, że przynajmniej jeden wątek na tym forum jest regularnie odświeżany... Prawdopodobnie inni doktoranci pracują intensywniej nad swoimi dysertacjami i nie mają czasu na pierdoły... :) Kłaniam się w szystkim niezmiennie z szacunkiem i uśmiechem, dnia kolejnego - we środę, 28 IV AD 2004, dość chłodnym, aczkolwiek słonecznym rankiem... Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 29.04.04, 07:38 To już tydzień mija, odkąd witam was codziennie rano!... Nie, żebym był zapalonym kibicem, ale śnił mi się dziś mecz z Włochami, który nasza jedenastka wygrała 4:0... :))) Zapowiada się ciepły, ładny dzień, za godzinę wychodzę dawać korepetycje. Doktorat leży odłogiem. Oczywiście. Odpowiedz Link
aniutka77 Re: dzień dobry, witam serdecznie! 29.04.04, 08:25 A ja dziś zerwałam się bladym świtem, leciałam na uczelnię jak szalona, by Ciebie choć raz uprzedzić...niestety, nie udało mi sie. Może i dobrze, bo mi się ten dzień juz jakoś z góry nie podoba. Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 30.04.04, 08:01 No tak, jestem nie do pobicia! A myślałem, że choć dziś, gdy pospałem dłużej (do 7.40) uda się komuś... Hmmm, trudno. Nowy dzień zerwał się dziś o 4 nad ranem w postaci obudzonej świtem osy na parapecie, ale potem wróciła na kilka godzin noc i jakieś dziwaczne sny o rozchedzaniu butów na ślub. Dziś Lublin zablokowany zjazdem rektorów i wizytą prezydenta... Po południu korki, dzień w sumie zwyczajny, bez rewelacji... Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 30.04.04, 08:03 Kurcze, wpisało mi się w złe miejsce - więc dla symetrii powtarzam wpis tutaj... Jest 30 kwietnia - dla niektórych ostatni dzień niepodległości Polski, dla innych dzień przed czymś niezwykłym i pięknym. "O radości, iskro bogów, kwiecie elizejskich pól..." Odpowiedz Link
dyndu_dyndu Re: dzień dobry, witam serdecznie! 30.04.04, 14:30 Rzeczywiście, trzeba trochę poodświeżać te wątki...cóż, z czasem krucho, jak to u wszystkich. Ja wybieram się dzisiaj do mojego miasta, gdzie również studiuje rilian :) Będę świętować na Placu Zamkowym, chociaż podobno sporo osób tam jest niezadowolonych z wejścia do UE. W ubiegłym roku zrobiono badania, z których wynikało, że im bliżej wschodniej granicy, tym mniejsza ochota na wstąpienie do UE. Na szczęście w Galicyi nastroje są bardziej optymistyczne, chociaż i tak pewnie mieszkańcy optowaliby za Republiką Krakowską...:) rilian - mam nadzieję, że jakiś mały opisik ślubu nam się należy? :):):) Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 30.04.04, 20:18 Jasne, a potem korespondencje z Rzymu (z tygodniowej podróży poślubnej)... :) Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 01.05.04, 07:39 Pierwsza pobudka w UE przebiegła bez większych problemów, choć śniłem jakieś dziwaczne problemy z komputerem oraz wypełnianie wniosków o grant... :))) Serdecznie wszystkich pozdrawiam i posyłam ukłony! Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 02.05.04, 07:06 Niedziela rozpoczyna się wcześnie... I chłodno... Odpowiedz Link
kika1919 Re: dzień dobry, witam serdecznie! 03.05.04, 19:40 .... :-))) czyżby syndrom "dnia następnego"? W tym przypadku po najdłuższym weekendzie nowoczesnej Europy? Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 03.05.04, 20:52 Oj, niestety nie!... :) Po prostu ne wyspałem się, w perspektywie było stanie ze sztandarem szkoły, w której pracuję na głównym placu Lublina w czasie uroczystości 3-majowych. Do tego ogólnie dochodzi stres przedślubny... Eh, życie, życie... Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 04.05.04, 07:17 Dzień dobry, cześć i czołem, pytacie skąd się wziąłem?... Jest 4 maja, za tydzień nie dość że już będzie po ślubi, to już będziemy jechać do rzymu - więc bardzo się cieszę, choć dziś w szkole do zrobienia jest powtórzenie wiadomości z rzymu i klejenie pudełek w IV klasie (na pewno się nie przygotują...), a potem kółko plastyczne, jak zwykle nie mam na nie pomysłu... Całuski dla wszystkich!... Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 05.05.04, 07:44 Zaczynają się już nocne koszmary związane ze ślubem... Ale mimo wszystko witam Państwa bardzo serdecznie! Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 06.05.04, 07:19 Jak kania deszczu czekam na niedzielę, może wtedy skończą się koszmary związane z niedzielnym sakramentem... Nie jest dobrze. Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 07.05.04, 07:54 Za 48 godzin nerwówka przybierze charakter krytyczny, bo już tylko 53,5 godziny pozostały do godziny W. Ale dziś przynajmniej mi się nie śnił ślub... POzdrawiam i witam wszystkich! Odpowiedz Link
dyndu_dyndu Re: dzień dobry, witam serdecznie! 07.05.04, 12:11 Trzymam kciuki, żeby się wszystko udało! Mnie to samo czeka za 3 miesiące a już mam straszne sny...Chociaż z drugiej strony nawet jak się coś sypnie, to przecież będzie co wspominać, no nie? A ja siedzę w robocie i zastanawiam się, po jaką cholerę mi ten doktorat, skoro i tak będę musiała ukrywać, że go mam? :) Za chwilę jednak przypominam sobie depresję po skończeniu studiów i cieszę się, że mam chociaż taki kontakt z nauką. Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 09.05.04, 06:44 No i dopadła mnie rzygawka... Zostało 7 godzin do tego, co niektórzy mężczyźni nazywają "utratą wolności"... Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link
chamariem Re: dzień dobry, witam serdecznie! 09.05.04, 22:05 Ojej, stary, chyba nie ma się czego tak denerwować... Rozwód to dopiero jest nieprzyjemny! :) Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 16.07.04, 09:19 Wykąpany, na niewielkim kacu, przeczytawszy kolejne 100 stron KoduDaVinci, witam wszystkich bardzo serdecznie po dwóch miesiącach deaktywacji tego kretyńskiego wątku. Odpowiedz Link
aarabeska Re: dzień dobry, witam serdecznie! 16.07.04, 18:25 tylko bez samokrytyki ;))) kretynski nie jest, bo reanimuje forum :)) Jak tam zycie po zmianie stanu cywilnego? :)) Niecaly miesiac temu i ja sie odwazylam na sakramentalne "TAK" :))) A teraz nic nie jest juz w stanie odciagnac mnie od powrotu do "nadgryzionego" tematu dzialalnosci hospicjow :(( pozdrawiam bardzo serdecznie aarabeska Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 16.07.04, 18:49 Żona wyjechała jako opiekunka grupy dzieci z mojej szkoły - mam 11 dni spokoju, ale i zostawione wskazówki wypełniające czas - od opłat w banku po pomalowanie ścian i zrobienie półki na książki. Ale weekend przeznaczam na pomniki Papieża... I czytanie KoduDaVinci Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 17.07.04, 08:53 Witam, witam!... Mam zamiar zrobić dziś szczególnie dużo na drodze ku swej chwale i wielkości. ;))) Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 18.07.04, 09:26 Hihihihihi dziś śnił mi się Papież, był w domu moich rodziców. Miał kłopotyz utrzymaniem na rękach mojej 1,5 rocznej chrześnicy - bo i ona tam byla. Dlugo rozmawiał z ojcem w zamknietym pokoju. A ja zakazałem mamie mówić, jaki jest tytuł mojego doktoratu... Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 19.07.04, 08:23 Jedni bzykają, inni marzą, inni mają przed sobą machanie szpachlą i pędzlem... Tak to wygląda poniedziałek!... Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 20.07.04, 09:01 Coś mi się późno dziś wstało. Trzeba popędzić na KUL, uzupełnić wniosek o grant, odwiedzić bibliotekę, potem jeszcze kupić papier ścierny, może już trochę wkrętów do biblioteczki?... Zmęczony jestem... Ale jeszcze jest dobrze - jak mawiał Stuhr w "tygodniu..." Odpowiedz Link
rilian Re: dzień dobry, witam serdecznie! 21.07.04, 06:38 Rany, ale wcześnie dziś musiałem wstać!... No, do roboty!... Odpowiedz Link