Dodaj do ulubionych

Putin z odsiecza

19.06.04, 15:46
Putin ostatnio zadeklarowal: ze to rosyjski wywiad ostrzegal Ameryke o
zagrozeniu zamachami terrorystycznymi ze strony sadamowskiego Iraku. Robi to
w momencie kiedy Bush ma w tej sprawie same klopoty, bowiem szum wobec
komisji zrobilo stwierdzenie, ze z posiadanych dokumentow nic nie potwierdza,
ani wspolpracy Saddama z Al Kaida, ani z B.M.R.
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 03:00
      Jezus Maria, jak ja się wstydzę za rząd mojego kraju.Za to że trzyma z tą
      świnią z Waszyngtonu i całą jego bandą, za to że mu się podlizuje i jeszcze jak
      wierny piesek, bierze wszystko, co skapnie z pańskiego stołu.Czy ci durnie nie
      rozumieją że jesteśmy w Europie a nie w Ameryce?Trzeba ich geografii uczyć,
      gdzie nam bliżej?
      • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 03:18
        przepraszam, użyłem trochę zbyt mocnego określenia. Naprawdę mi wstyd,
        demokracja amerykańska jest wzorem demokracji ale nawet tam zdarzają się
        wpadki.Ten człowiek jest dla mnie skończony moralnie do tego stopnia że nie
        chciałbym podać mu ręki gdybym kiedyś miał okazję. Po prostu bym się brzydził.
        • michamina Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 09:31
          A mnie nieodmiennie dziwi, dlaczego artykuł, w którym są nazwiska dwóch osób,
          współpracujących rączka w rączkę, wywołuje tak negatywną reakcję na nazwisko
          jednej z nich, i to zawsze tej samej akurat. Czyzby Putin był lepszy od Busha?
          • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 11:49
            Rosja nie jest naszym "sojusznikiem" tak jak USA i nie wiążą nas z nią
            tak "bliskie"(jak dla kogo) stosunki, jak z naszym zaprzyjaźnionym
            mocarstwem.Rosja traktuje nas nawet bardziej szczerze niż USA, bo po prostu
            specjalnie się nami nie interesuje i jasno daje to do zrozumienia a tymczasem
            Stany jedną rączką dają nam w akcie łaski a to 20-letnią nadającą się częściowo
            na żyletki fregatę, którą my przyjmujemy z wielką pompą albo swoje 30-letnie
            rupiecie transportowe, (jednoznacznie dając do zrozumienia, że przewidują dla
            nas rolę kolejnej Turcji), tymczasem drugą rączką biją nas po pysku we
            wszystkich sprawach gospodarczych, w których tylko podnosimy głowę.
            Pomijając to co się dzieje z naszymi kontraktami w Iraku, czytałaś w
            sobotniej "Rz", że wspaniały i moguczi koncern Lockheed Martin, który
            zaoferował nam offset na poziomie 6 miliardów dolarów, zamierza tak naprawdę
            spełnić tylko 25 procent tych planów?I z tego powodu kupiliśmy modernizowane 30-
            letnie wycofywane wszędzie złomy o nazwie F-15, zamiast jednego z
            najnowocześniejszych samolotów na swiecie, szwedzkiego Grippena, którego kupili
            np. Węgrzy?
            • michamina Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 11:55
              Masz dużo racji, ale w dalszym ciagu jest to problem Polski i polskich władz
              niestety, że sobą dają tak pomiatać. Rosja jest wobec nas może uczciwsza w
              deklaracjach, ale wcale nie łaskawsza w działaniach, wręcz odwrotnie.

A co do obrzydliwości typa i niepodawania ręki, to dla mnie jest dosyć
              oczywiste, komu bym na pewno - jako osoba prywatna, zastrzegam - nie podała
              ręki, i nie jest to bynajmniej Bush.
              • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 12:09
                jest wielu takich ludzi, co do których mam poważne wątpliwości moralne, należą
                do nich Kim Dzong Il i Saddam Hussein.To są ludzie będący oficjalnie na
                marginesie życia świata ale są też wśród nich tacy, których to również dotyczy
                a którzy są w samym jego centrum i w tej grupie znajduja się Bush(absolutny
                lider), Putin i Chirac, którego uważam ze uosobienie, kwintesencję tego
                wszystkiego czego w Francuzach i Francji nie cierpię - egoizm, arogancję,
                bezmyślność i obłudę.
              • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 12:13
                michamina napisała:

> Masz dużo racji, ale w dalszym ciagu jest to problem Polski i polskich władz
                > niestety, że sobą dają tak pomiatać. Rosja jest wobec nas może uczciwsza w
                > deklaracjach, ale wcale nie łaskawsza w działaniach, wręcz odwrotnie.
                >
                no więc na samym początku napisałem że nie wstydzę się za cudzego prezydenta,
                tyklko za mój własny rząd, który z nim trzyma.
                • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 12:16
                  przepraszam, chodzi oczywiście o rząd mojego kraju. Jak na razie jeszcze nie
                  mam żadnego swojego rządu, choć czasem bardzo tego żałuję:-)
                • kontrkultura Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 15:28
                  trzymac mozna, a nawet warto, tylko z glowa...
                  • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 20:42
                    nawet z takimi, którzy mają kręgosłup moralny z gumy jak Donald Rumsfeld?Ja nie
                    chcę mieć więcej niż to jest niezbędne do czynienia z rządem, który na życzenie
                    swojego wywiadu ukrywa dane o jeńcach przed Międzynarodowym Czerwonym Krzyżem
                    (potwierdzone przez Pentagon) bo mi się takie postępowanie bardziej kojarzy z
                    Koreą Północną a nie z ojczyzną nowożytnej.
                    Na razie nasze trzymanie z nimi polega na tym, ze dostajemy trochę leciwy
                    sprzęt wojskowy, do którego będziemy teraz za ciężkie pieniądze od nich kupować
                    części zamienne. Żeby była jakaś przyjaźń, musi być dobra wola z obu stron,
                    tymczasem do tej pory jest dobra wola z naszej strony i chęć wykorzystania
                    frajerów z drugiej.
                    • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 20:43
                      nie z ojczyzną nowożytnej demokracji
                    • kontrkultura Re: Putin z odsiecza 22.06.04, 14:12
                      Dlatego nie jestes politykiem i wiesz, to dobrze, ze nim nie jestes. W polityce
                      rozmawiac trzeba z kazdym, zlym, czy dobrym, gdyz dyplomacja potrafi wiecej niz
                      armie i nie gina w niej zolnierze.

P.S.
                      Nie tak dawno odwiedzal nas premier ChRL, a wiadomo jaki ma sposoby na
                      mniejszosci narodowe... Jednak wspolpraca sie oplaca, bynajmniej bardziej niz
                      nieprzyjazn. Z drugiej zas strony korzysci ze "wspolpracy z USA" puki co nie
                      widze.
              • 3axap Re: Putin z odsiecza 21.06.04, 22:25
                dzieki, michamina, ze nigdy nie ukrywasz swojego prawdziwego stosunku do Rosji,
                tak trzymac! :)
                • stary.prochazka Re: Putin z odsiecza 22.06.04, 08:44
                  3axap, michamina mówiła o swoim stosunku do prezydenta Putina a nie do Rosji;
                  mogę cię zapewnić że jej stosunek do Rosji jako takiej jest dużo lepszy i
                  podzielam jej zdanie w tym względzie.
                  Wiem że Rosjan mało interesuje to co się dzieje w Polsce, ale Polaków bardzo
                  interesuje to co się dzieje w Rosji.Wiesz dlaczego?Bo chcielibyśmy mieć za
                  wschodnią granicą w pełni demokratyczne państwo, nawet i z silnym prezydentem
                  (bo tak duży kraj na pewno tego wymaga, podobnie jak USA), ale działajace
                  według zachodnich standardów politycznych a nie mocarstwo rządzone ręką jednego
                  człowieka, który może zrobić wszystko i dziś może nam podać rękę a jutro
                  zakręcić kurek z gazem.
                  • michamina Re: Putin z odsiecza 22.06.04, 11:43
                    stary.prochazka napisał:

> 3axap, michamina mówiła o swoim stosunku do prezydenta Putina a nie do Rosji;
                    > mogę cię zapewnić że jej stosunek do Rosji jako takiej jest dużo lepszy i
                    > podzielam jej zdanie w tym względzie.

Dzięki, prochazko, własnie po przeczytaniu postu Zachara miałam zamiar napisać,
                    ze Putin to nie Rosja (i Bogu dzięki, że tak jest).
                    • kontrkultura Re: Putin z odsiecza 24.06.04, 09:52
                      Prosze was, nie kloccie sie...
                      • 3axap Re: Putin z odsiecza 26.06.04, 19:41
                        w cale sie nie klocimy, poprostu kazdy ma swoje zdanie i tyle
                        • clickkey Re: Putin z odsiecza 08.07.04, 06:20
                          Oprócz 3axara, ktory jest Rosjaninem, reszta ma zdanie wspolne - nie lubi
                          autokraty Putina,

Forum, z natury rzeczy, jest dyskusyjne, Towarystow Wzakemnej Adoracji to nie
                          tutaj.

• 3axap Re: Putin z odsiecza 08.07.04, 12:03
                            Drogi(a) clickkey, po pierwsze skąd taki poważny wniosek za resztę forum? Po
                            drugie czy osobiście mieszkałeś i pracowałeś na stałe w Rosji w czasach
                            Brieżniewa, Andropowa, ..., Elcyna, Putina? Ja tak, mieszkałem i pracowałem i
                            dlatego mam prawo porównywać. Rozumiem, ze dostajesz swoją wiedzę o Rosji z
                            mediów jak 99% Polaków, ale to jeszcze nie jest cała prawda. Przepraszam, ale
                            nie będę z tobą dyskutował.
                          • kontrkultura Re: Putin z odsiecza 12.07.04, 13:55
                            Nie ankietowalem, kto Putina lubi, kto nie, ani kto Rosjaninem jest, kto nie
                            jest. Mam swoje przyczyny, zeby go nie lubic, ale dla kogos innego wazniejsze
                            moga byc inne racje i bedzie go lubil - jesli spojrzysz na sprawe z pozycji
                            Rosjanina, bezie Ci latwiej to zrozumiec - Zreszta prezydentow zazwyczaj sie
                            lubi (w Rosji, Polsce, USA, Grecja), co o Rosji mozna powiedziec dopiero za
                            Putina.

Co do forum nie chcialem, zeby kazdy na nim mial jedno jedynie sluszne zdanie,
                            bo to nie mozliwe, a jesli nawet, to kto chcialby zagladac na najnudniejsze na
                            swiecie forum?
                            • kontrkultura Re: Putin z odsiecza 12.07.04, 13:55
                              no i nie kloccie sie, dobra?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka