tk80
30.09.10, 13:26
Witajcie,juz tu kiedys piaslam dawno temu,ciagle maialam nadzieje,ze moj problem rozwiaze sie sam,ze to nie padaczka.No,ale wyglada,ze tak,narazie mam tylko podejrzenie.Mialam w sumie w ciagu 3 lat,6 napadow zawsze w czasie snu,z przegryzieniem jezyka,ze zmoczeniem sie.Po nich zawsze sie fatalnie czuje,bola mnie wszystkie miesnie,glowa i ogolnie nie mam sil na nic,jest mi niedobrze.Tyle,ze mam dobre eeg,no i dlatego do tej pory nie mam wlaczonych lekow.Mialam tez eeg po nieprzespanej nocy,ale tez jest dobre,Tyle,ze robilam je amubulatoryjnie sama sie pilnowalam,zeby nie zasnac i potem mialam badanie.Rezonans tez nic nie wskazuje.Ja choruje oprocz tego na dystonie szyjna kurczowy krecz karku.Dlatego tez mam lekarza prowadzacego ta moja pierwsza chorobe.To do niego sie zwrocilam z tymi atakami,ale on zbyt duza wage przywiozuje do badania eeg.Jest prawidlowe wiec nie zalecil mi zadnych lekow.Choc jak ostatnio mowilam mu,ze ja mam rzadko te napady,no i nie chce brac lekow,zeby zapobiec atakowi raz na pol roku,no to stwierdzil ale to dopiero po 6 razie,ze to nie jest tak rzadko,wiem,ze niektorzy z was maja bardzo czesto,no i ze 6 to calkiem sporo,no,ale wtedy bylam przed badaniem eeg i sadzil,ze moze tym razem cos wyjdzie.No i stwierdzil,ze te ataki go martwia.Jemu nie bardzo sie podoba,ze chodze jeszcze do drugiego neurologa,mam go poniewaz moj zaklad pracy oplaca mi abonament w medicoverze,wiec poszlam tam sprobowac,ten neurolog uwaza,ze eeg nie wyklucza padaczki,nawet chcial dac leki,ale w koncu stwierdzil,ze sa te ataki rzadko.Tak wiec nie moge z tym isc do epileptologa nawet nie wiem czy tutaj taki jest,nie moge zmienic lekarza,bo ten moj lekarz prowadzacy jest specjalista od tej pierwszej mojej choroby,a u trzech nie moge sie leczyc.Tzn jeszcze nie wiem co on na to wszystko,co jak to kolejne eeg jest dobre,dopiero jutro mam wizyte i sie okaze czy wlaczy mi leki.Powiedzial mi jeszcze,ze czasem sie leczy przy dobrym eeg,ale czy tym razem sie zdecyduje to nie wiem.Mam pytania do Was czy eeg jest naprawde tak wazne? na jakiej podstawie stawia sie diagnoze? czy mam poprosic go jednak,zeby mi cos dal? boje sie lekow,ale tez chcialabym zapobiec tym atakom,to nic przyjemnego,no i czy ktos tez mam ataki tylko w czasie snu,czy ktos o tym slyszal ?,bo wydaje mi sie to nietypowe.Pozdrawiam