hm1976
25.11.10, 11:02
Witam
Nie wiem od czego zacząć.
Mój synek obecnie prawie 6 lat. Od powiedzmy 2,5-3 lat ma dziwne napady drgawek. zawsze odbywa się to w nocy i zawsze temu towarzyszyła jakaś choroba z gorączką.
Michałek jak był chory np grypa i po zbiciu gorączki budził się z płaczem, brałam go wtedy na kolana a on cały drżał i wyglądał na mocno przestraszonego, krzyczał i płakał i drgały mu głównie nogi, choć telepał się cały.Mimo,ze gorączki już nie miał. Nic nie mówił tylko kiwał głową. Jak pytałam czy się boi to skinął głową na tak. Słyszał mnie ale nie mówił. Jedynie krzyczy mama, mama.!!! Wtedy mówię do niego ,ze jestem. Patrzy w jeden punkt i to wygląda tak jakby coś tam potwornego stało. Oczy ma mocno przestraszone, trwa to różnie 1-3 min. Potem powoli jakby dochodzi do siebie i po tym wszystkim mówi,że coś mu się przysniło ale nie potrafi powiedziec co to. Albo jak pytam co sie stało, to mówi,ze nie wie. Kiedyś pediatrze mówiłam,że czasami podczas choroby coś takiego ma. Mówiła,ze to drgawki od goraczki albo koszmary.
Mój brat miał majaki podczas choroby , tylko nie moge sobie przypomniec czy to były przy wysokiej gorączce. Mój Michałek wybudza się ze snu i najczęściej wtedy juz ta gorączka spada.
Ale dzisiaj o 20 godz. położyłam się z nim, gadaliśmy i mi się przysnęło. I o 21 obudziło mnie stękanie takie pochlipiwanie i smród. Pytam co się stało, czy brzuch cie boli, a on przykucnął i zaczął płakać i zobaczyłam te oczy wystraszone wzięłam go na ręce i zobaczyłam,ze miał mokro a w łazience okazało się ze kupę jeszcze zrobił, trwało to ok 1 min jak doszliśmy do łazienki, usiadł na kibelek i po wszystkim, jak go niosłam to czułam ze troch drży. I jak go zapytałam czy się bał mówi,ze nie i nie wie co się stało. Przebrany poszedł spać jak gdyby nigdy nic. Te ataki nie występują przy każdej chorobie, ale jak ma goraczkę to już mam noce nie przespane bo boje się o niego,ze w nocy moze rosnąć. Nie pozwalam,zeby gorączka rosła powyzej 38 stopni. AAA i nigdy przy tym sie nie załatwił aż do dzisiaj. Tyle ze to było dużo krótsze i przy wzieciu go na rece był z nim kontakt.
Jutro z rana zadzwonie do lekarza zapisze sie na piatek na rano do pediatry.
Dziewczyny co to moze być, padaczka? o co mam prosic pediatre jakie skierowanie wziąć, co i jak. czy faktycznie moze tak być ze naoglada się bajek i potem przezywa w nocy?
Przy tym ataku nie był chory.
W sumie tych ataków było ok 8-9. I zawsze przy goraczce a teraz nie i to wypróznienie. Tak strasznie sie boje.
Dziekuję