ewelina79
27.09.18, 17:39
Czy według was z takim zapisem mogę stracić prawo jazdy? Czy to napewno epilepsja? Neurologa mam w przyszłym tygodniu.
W zapisie spoczynkowym występuje niskonapięciowa czynność alfa 11-13/s wymieszana z niskonapięciową czynnością beta 16-20/s i rozsianymi grupami fal theta 5-7/s. Na tym tle rejestrują się rozsiane fale ostre , które w czasie Hw grupują się w prawej okolicy czołowo skroniowej, a w Fs obustronnie w tych okolicach i pojedyńcze, synchroniczne iglice nad prawą półkulą. Rz nieobecna. W badaniu także odcinki senności.
Zapis ze zmianami uogólnionymi oraz mogącymi świadczyć o obniżonym progu drgawkowym.
Napady..No nie wiem czy to napady: Jestem nierozgarnięta. Zawieszam się czasem. Bywa, że nie rozumiem odrazu co ludzie do mnie mówią. Rozprasza mnie hałas. Denerwuje i rozprasza nadmierna ilość bodźców. - Mam wtedy wrażenie ogłupienia i chaosu w głowie. Mam problemy z nauką z pamięcią. Problemy ze skupieniem myśli. Nauczyłam się to opanowywać kiedy trzeba ale daję wtedy radę 30 - 45 minut
Od dziecka trzęsą mi się ręce a nasila się to w stresie.
Testy na inteligencje ponad normę. Testy na dysleksje wskazują że być może dysleksja. Testy raz bardzo dobrze raz bardzo zły wynik.
Wcześniej było robione zwykłe eeg:
W Zapisie spoczynkowym występuje nisko i średnionapięciowa czynność alfa 11-13/s i niskonapięciowa czynność beta 16-18/s wymieszane z falami theta 6-7/s. Na tym tle zarejestrowano pojedyńcze, synchroniczne fale ostre obustronnie w okolicach czołowo-przedczołowo-skroniowych oraz tylko nad prawą półkulą. RZ zaznaczona. Hw nasila wyraźine ilość fal ostrych , Fs nie zmienia zapisu.
Zapis ze zmianami uogólnionymi, z tendencją do okresowości oraz różnomiejscowymi zmianami o charakterze podrażnienia.