kasia25031988
05.03.09, 18:39
Witam.
Pierwszy atak pojawił się u mnie w wieku 15-16 lat. Zaczęłam wtedy brać Depakine Chrono 300, po jakimś czasie lekarz postanowił odstawić lek, gdyż nie było napadów. Po roku zaczęłam się strasznie źle czuć, bolała mnie głowa i robiło mi się słabo, zostałam skierowana do szpitala, zrobiono mi badania, okazało się, ze dalej muszę brać leki, dostałam wtedy orfiril 300 retard. Biore go do dziś, mam już 21 lat. Odebrałam dzisiaj wynik badania EEG. Proszę może ktoś się zna i mi trochę wyjaśni czy jest dobrze czy strasznie źle. Oto opis badania: Czynność podstawowa utworzona z fal alfa o częstotliwości 8-9c/s i amplitudzie do 80uV. W odprowadzeniach skroniowych zarejestrowano liczne fale theta o zaostrzonym rysunku, częstotliwości 6-7 c/s i amplitudzie do 90uV, okresowo z tendencją do uogólniania.
RZ-obecna
FS-wodzenie rytmu słabo zaznaczone
HW-nieco zwiększona ilość fal wolnych.
Orzeczenie: Zapis nieprawidłowy. Zmiany zlokalizowane w odprowadzeniach skroniowych.
Dodam jeszcze, że lekarze nie znają przyczyny wystąpienia u mnie tej choroby i nikt w mojej rodzinie na to nie chorował.
Tak jak każda kobieta chciałabym mieć już dzidziusia i tu są moje obawy, bo dużo się naczytałam i nie wiem czy mogę urodzić zdrowe dziecko.
Pozdrawiam.