inka117 14.01.10, 23:30 Jakoś słaba frekwencja na Forum......a szkoda,bo tak ciekawie bywało. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuhanka Re: Co tam nowego w Szczecinku? 16.01.10, 22:09 Chyba się wszyscy rozjechali... Ja, będąc moderatorką, od paru lat siedzę za granicą (obecnie w Brukseli) i sama niewiele wiem, co się dzieje. Ile można się dowiedzieć, kiedy się wpada na parę dni kilka razy do roku? Z ostatnich wydarzeń to wiem tylko, że Trzesieka i Świątki zostały włączone do miasta, a wójt gminy Szczecinek już kombinuje, jak "zawrócić Niezdobną" czyli spowodować, żeby oba osiedla (bo już nie wsie) wróciły z powrotem do gminy wiejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Co tam nowego w Szczecinku? 16.01.10, 22:17 Pamiętam,że kiedyś Świątki nazwywały się....Krzywizną.Uczyłam się w "Rolniku".....stare dzieje z lat 1967/1972. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Co tam nowego w Szczecinku? 16.01.10, 22:29 Gdzieś mi się to obiło o uszy, ale za "moich czasów" tak już się nie mówiło - urodziłam się w drugiej połowie lat 70. Natomiast pamiętam fantastyczne kuligi czy wyprawy rowerowe po lesie w okolicach Świątek. Po lesie obecnie całkowicie miejskim :), co zresztą, jak sądzę, może wyjść na dobre lasowi, jezioru i turystyce :) Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena121 Re: Co tam nowego w Szczecinku? 19.01.10, 12:10 a górka "rynkowa" okupowana jak za starych dobrych czasów-w końcu mamy porządna zime:) Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Co tam nowego w Szczecinku? 20.01.10, 12:27 Przypomniałaś mi czasy szkoły podstawowej - wtedy to się tam szalało :) Zjazdy na tornistrach itp. Rozmarzyłam się trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunt.1 Re: Co tam nowego w Szczecinku? 21.01.10, 22:32 A ja bardzo blisko tej górki rynkowej mieszkam,ale jakoś na zjazdy z niej brak czasu. Pozdrowionka dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś