Dodaj do ulubionych

Co u was z lotniskiem? Nie działa.

28.10.05, 20:05
Jest lotnisko w Szczecinku, czemu nic tam nie lata? Do Szczecina non stop
latają połączenia z WAW, tutaj może też byłby popyt?

Zielona Góra otwiera teraz
połączenie do WAW, 2 razy dziennie samolotami 18-miejscowymi, linie JetAir.
Wystarczy że na waszym powojskowym lotnisku zamontujecie pomoce nawigacyjne
typu radiolatarnia i jakiś terminal powstanie. Jak myślicie, czy to ma sens?
Obserwuj wątek
    • stz Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa. 30.10.05, 15:43
      Co proszę? Lotnisko w Szczecinku?
    • narvika Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa. 30.10.05, 19:41
      bez przesady szczecinek to nie szczecin..lotnisko w szczecinku tego jeszcze nie
      bylo... pozdrawiam
      • tuhanka Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa.ć 30.10.05, 22:47
        Fan lotnictwa chyba myśli o dawnym lotnisku sanitarnym nad Wielimiem, albo o
        lotnisku sportowym w Wilczych Laskach (chyba nic nie poplątałam). Obawiam się,
        że przy koniecznym poziome inwestycji (zapewne trzeba byłoby wydłużyć pasy
        startowe, na pewno wybudować terminale i poprawić dojazd) impreza by się nie
        zwróciła i za sto lat. Szczecinek i jego najbliższe okolice nie są w stanie
        zapewnić aż takiego obłożenia pasażerskiego. Co innego lotnisko w Zegrzu
        Pomorskim (kilkanaście km od Koszalina). Gdyby na nowo uruchomić tamten port, a
        Szczecinkowi zapewnić dobry dojazd, np. jakieś wahadłowe busy, to może miałoby
        to sens...przynajmniej dla obszaru większej części dawnego województwa
        koszalińskiego.
        • sloggi Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa.ć 12.02.06, 12:06
          Tuhanko, byłabyś pasażerką tej linii?
          • zyga5 Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa.ć 12.02.06, 13:09
            Jest to spore lotnisko kolo Wilczych lasek.Trzy lata temu uczyłem tam syna
            nauki jazdy samochodem.Powierzcznia pasów świetna.Któregoś dnia było nawet
            jakieś lądowanie i ponowny start samolotu.Zjawiły się jakieś samochody i
            wstrzymały wszelkie jazdy.Widać że te pasy startowe są wykorzystywane dla
            początkujących kierowców.

Z pozdrowieniami Zygmunt
          • tuhanka Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa.ć 18.02.06, 17:27
            Nie, raczej niewiele jeszcze podrozowalam w latach, gdy tamto lotnisko
            funkcjonowalo w rozkladach LOT :)
          • tuhanka Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa.ć 18.02.06, 17:28
            Sprostowanie:
            Nie doczytalam dokladnie. Tak, bylabym, gdyby cena byla niezbyt zaporowa.
            Zawsze dostaje obledu w oczach na mysl, ze musze sie albo tluc PKSem 8 godzin,
            albo pociagiem 7 godzin, ale za to z dwiema przesiadkami.
            • sloggi Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa.ć 18.02.06, 20:56
              No to pierwszą pasażerkę już mamy :)
              • zyga5 Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa.ć 18.02.06, 21:16
                Kto by pomyślał,że ja dawniej do Warszawy w delegację latałem z Zegrza
                samolotem.A nawet przywoziłem dzieci z koloni z Krakowa około 30 tez
                samolotem.A teraz?

Z pozdrowieniami Zygmunt
                • tuhanka Re: Co u was z lotniskiem? Nie działa 19.02.06, 00:01
                  No wlasnie. A ja pamietam czasy, kiedy do Warszawy codziennie jezdzily dwa
                  pociagi, jeden nocny, drugi dzienny, oba roznymi trasami, zas dodatkowo w
                  sezonie letnim kolej dorzucala jeszcze jeden. A teraz co? Nikt mi nie powie, ze
                  pasazerow nie ma, bo jezdza, fakt, ze rzadziej, ale PKS nie rozwiaze problemu,
                  autobusy maja ograniczona pojemnosc. A samoloty polubilam swego czasu bardzo i
                  gdybym tylko miala mozliwosc, to gotowa bylabym doplacic i latac, takze
                  dlatego, ze moja obecna praca nie bardzo pozwala mi sie wyrwac na tyle, zeby
                  oplacalo mi sie tluc w jedna strone 8 godzin i w druga tyle samo.
                  A co do Wilczych Lasek - hmm, moze faktycznie daloby sie cos tam
                  zagospodarowac, co prawda musialyby dosc niewielkie samoloty latac ;)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka