Dodaj do ulubionych

Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało?

17.02.06, 23:01
Oto jest pytanie.
Obserwuj wątek
    • tuhanka Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 18.02.06, 17:58
      Warszawa, choc przez moment mieszkalam takze w Brukseli.
      • plonaca.zyrafa Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 16.03.06, 20:24
        Londyn. Chociaz tez mieszkalam przez chwile w Brukseli :)
        • buc12 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 23.03.06, 15:19

• mila2223 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 09.04.06, 21:06
            a mnie wywialo do Częstochowy,calkiem przyjemnie tu ale brakuje jeziorka i
            ladnej okolicy bo tu nawet porzadnego parku nie ma.
        • tuhanka Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 13.04.07, 14:10
          Jakis miesiac temu i ja dolaczylam do grona szczecinecczan w Londynie :)
    • inka117 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 19.09.06, 13:40
      Mnie poganało za chlebem w 12/1970 na Śląsk,ale zawsze z sentymentem wspominam
      moje miasto oraz dawnych znajomych i nauczycieli z TECHNIKUM ROLNICZEGO oraz to
      wszystko co w tamtych latach było cudowne i kochane.Ilekroć jestem w Szczecinku
      zawsze odwiedzam miejsca poza miastem np.Żółtnicę - tam są groby moich dziadków
      i mojej mamy oraz pozostałej rodziny,chwila zadumy nad grobami znjomych i
      zapalam znicze.Odwiedzam po drodze również Drawień - tam jeszcze mieszka moja
      ciotka Maryśka z rodziną,jadę do Wojnowa skąd pochodzi moja rodzina - ale tu był
      najgorszy okres życia dla nas.Ostatnio chyba w 08/1997 porobiłam trochę zdjęć z
      mojego dawnego domu.Jadę do LOTYNIA i znów wspomnienia powracają z lat szkoły
      podstawowej.Odwiedzam cmentarz :zapalam znicze na grobach braciszka oraz
      pozostałej rodziny.Idąc alejką widzę ile z mojego rocznika już nie ma np.
      Jacenta albo Jasiek Wojciechowski.Wracam do Szczecinka do siostry i wspominam to
      co jeszcze można ocalić od zapomnienia. Pozdrawiam wszystkich z tamtych stron
      czyli moje pokolenie rocznik 1952.
      • zyga5 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 20.09.06, 21:04
        Tak się sklada,że jestem z tego samego rocznika i z jednej ze wspomnianych
        miejscowości.Mieszkam od 1982r w Szczecinku a pochodzę z Lotynia.A z Jacentą
        chodziłem 7 lat do jednej klasy.Pozdrawiam Zygmunt D.
        • inka117 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 27.09.06, 15:01
          To bardzo miłe,że odezwał się Zygmunt D.ze szkoły z Lotynia.Na pewno się
          znamy,bo ja też byłam w tej samej klasie z Jacentą i Gabrysią Chacińską oraz z
          innymi dziewczynami z tamtych lat.W tej szkole uczyła moja ciotka Helena
          Schab,Danuta Piszko oraz Józef Cudzik i wielu innych.Ja nazywałam się Maria N.Na
          zabawy też lubiłam chodzić.Mieszkałam do !2/1970roku w Wojnowie.Po latach
          wspominam tamte cudowne lata szkolne.Będąc przejazdem porobiłam sporo zdjęć ze
          szkołą naszą oraz kościołem i tak ogólnie.Pozdrawiam - Maria N.
          • zyga5 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 27.09.06, 22:42
            Witaj Mario.
            Wszystkie dane o których piszesz się zgadzają.Dodam Ci jeszcze ,że wiem gdzie tu
            w Szczecinku mieszka Gabrysia oczywiście pod innym nazwiskiem.Mieszka też Alina
            Bartosik oczywiście teraz też pod innym nazwiskiem i jest szefową
            Przedszkola.Synalków Twojej ciotki też widuję.
            Jeśli masz ochotę na jakieś szczegóły to pisz na adres:
            zygmunt@sz-ek.pl
            Pozdrawiam Zygmunt
            • inka117 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 29.09.06, 11:20
              Jak to dobrze,że istnieje internet,ponieważ zaistniała możliwość kontaktu z
              ludzmi dawno nie widzianymi.Jezeli chodzi o synalków mojej ciotki i samą ciotkę
              to miałam okazję z Nią się widzieć chyba w 06/1979 i tylko po to,aby poprosić o
              jakieś zdjęcia mojej zmarłej w 1958 r. mamusi.To była zła ciotka- wiele złego
              uczyniła dla naszej rodziny.Teraz na pewno by chcieli z nami utrzymywać
              kontakt,ale to cała historia.Mnie i moim siostrom oraz braciom i rodzicom
              powiodło się.Aha - w Lotyniu byłam w 05/2004 na pogrzebie mojej kuzynki Zosi
              Dylewskiej i spotkałam się ze Staśką Padło(żona mojego kuzyna).Jak widzisz
              wielka jest moja rodzina.Ja mam męża od 31 lat tego samego,syna i synową oraz
              dwoje wnuków.Pracuję w ważnym obecnie Urzędzie - do emerytury mam blisko.Pozdrawiam.
              • zyga5 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 29.09.06, 16:11
                Okazuje się ,że mamy dużo wspólnych znajomych.Z Piotrkiem Dylewskim pracowałem w
                jednym biurze prawie 18 lat /SHR Lotyń/.
                Widać nawet jesteśmy rodziną hahaha bo Padło to mojej mamy rodowe
                nazwisko.Staśki tata to brat mojej mamy,ale on już nie żyje i moja mama
                też.Zmarła w ub roku/ 84 lata/.
                Mam prośbę nie zaśmiecajmy tu takimi sprawami i pisz na adres :
                zygmunt@sz-ek.pl
                • inka117 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 03.10.06, 13:06
                  Masz wiadomość wg podanego adresu.Pozdrawiam i oczekuję odpowiedzi.
                  • zyga5 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 03.10.06, 16:10
                    Już odpowiedziałem.Pozdrawiam
                    • inka117 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 06.10.06, 14:55
                      Odpisałam na Twój ostatni list i oczekuję ewentualnej odpowiedzi.Zbliża się
                      weekend - wyjeżdżam z rodziną w góry.Pozdrawiam - Maria.
                      • inka117 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 15.11.06, 14:24
                        Co z Tobą? Czy coś się wydarzyło,że od dawna milczysz?Brakuje mi Twoich
                        informacji.Jeżeli żyjesz i mieszkasz w Polsce - proszę - odezwij się.Pozdrawiam.M.
                        • zyga5 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 16.11.06, 20:31
                          Wszystko jest ok.Zyję.Od wtorku wrócę do pisania.Pozdrawiam.
                          Dzięki 33gg za informację.
                          • inka117 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 17.11.06, 12:32
                            Martwiłam się - czas jest trudny- myślałam,że coś przykrego spotkało Ciebie lub
                            Twoich bliskich.Cieszę się ogromnie,że odezwałeś się w końcu.Mam pytanie:czy
                            otrzymałeś wszystkie listy,które do Ciebie wysłałam oraz zdjęcia?Dla siebie
                            wydrukowałam wszystkie.Napisz co u Ciebie słychać i tak ogólnie - czego się
                            dowiedziałeś o naszych wspólnych znajomych i naszej rodzinie- bo mamy częściowo
                            wspólną familię.Czy Ty jesteś z pod znaku Wodnika? Mamy piękną pogodę - nieomal
                            jak wczesna jesień.Napewno wybiorę się na weekend do teściów w góry wraz z
                            wnukami.Będę oczekiwała na list od Ciebie.Jestem zadowolona z siebie,że w końcu
                            udało mi się z Tobą skontaktować.Nie ukrywam,że szukałam różnych sposobów abyś
                            dowiedział się,że szukam Ciebie wirtualnie.Jestem konkretna i odpowiedzialna
                            dlatego nie lubię niedomówień i cichych dni(służbowo i
                            prywatnie).Pozdrawiam.Maria.
    • rotar2 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 21.09.06, 21:40
      mnie wywialo do minska maz., choć mieszkalem tez w poznaniu i szczecinie...
    • bobrzabudka wywiewa kolejnych smród tej wielkiej fabryki 28.09.06, 12:47
      co tu sie dzieje?
      już każdy zakątek Sz-nka śmierdzi tym syfem.
      dlaczego nikt nie ratuje miszkańców?
      jest jakaś władza w mieście?
      no chyba, że miszkają obok to im nie przeszkadza.

kobity aż się duszą i mówić nie mogą od tego czegoś

fee
      • 33qq Re: wywiewa kolejnych smród tej wielkiej fabryki 28.09.06, 15:02
        to prawda, mieszkam około kilometra od kominów, nie tylko smród ale i straszny
        hałas, w nocy pomimo zamkniętych okien go słychać. A władze miasta, cóż,
        mieszkają daleko, żyją dobrze z dyrekcją i wymyślają coraz to nowe "zalety"
        fabryki ji tak do wyborów do wyborów, szkoda gadać
        • bobrzabudka daglasiewicz winien sie wziac jak obiecywal 26.11.06, 20:49
          czyzby az tak dobrze sie z nimi ulozyl
          zalatwil łajbe na jezioro, firma dołożyła tu i ów gdzie i jest git
          bo thx łajbie daglasiewicz zyskał więcej poparcia kilka niedziel temu

eh...
          znów wjeżdzasz do miasta i znów smród
          ale w do trzesieki chyba nie dochodzi
          rób pan coś
          przestań się wypinać i załóż w końcu spodnie
          • 33qq Re: daglasiewicz winien sie wziac jak obiecywal 09.12.06, 14:40
            nie licz na to, jak widac niezależnie kto się do żłobu dorwie, ten zaraz zaczyna
            mie w doopie mieszkańców a zaczyna liczyc zyski
    • przestrzennie Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 09.11.06, 22:32
      Kraków. znaczy tu za mojego ojca mówię. ja w Szczecinku nie mieszkałam nigdy
      dłużej niż miesiąc, ale może pomieszkam tam sobie w najbliższym czasie :)
      • bobrzabudka przestrzennie w jakiej branży działasz? 26.11.06, 20:52
        może budownictwo razem z tata?
      • gwiazdka825 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 28.05.07, 17:53
        mieszkam teraz w Szczecinie; brakuje mi Szczecinka-tego parku,stadionu,w ogóle
        spokoju; no i wszedzie blisko było; ale w sierpniu będę-biorę slub:)pozdrowienia
        dla wszystkich ze Szczecinka
    • frezja26 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 18.11.06, 12:42
      Witam,ja mieszkam w Poznaniu.
      • madzialena121 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 24.11.06, 14:33
        a ja dalej tu mieszkam:)
    • moonik5 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 06.12.06, 22:54
      A mnie wywiało do Słupska, najpierw na studia, i nie wyobrażałam sobie nie
      wrócic do mojego kochanego Szczecinka (choć smrodliwego), jednak poznałam tu
      wspaniałego człowieka za którego wyszłam i opuściłam na dobre Szczecinek. Jak
      to mówią "tam dom twój, gdzie serce twoje".
      Jednak nie wytrzymuję długo bez odwiedzin w rodzinnych stronach, 2 tygodnie i
      już się duszę aby przyjechać i pochodzić po parku. Pozdrawiam
    • ramka10 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 03.01.07, 23:00
      mieszkam w Poznaniu od 1998, w Szczecinku konczylam LO to stare, w parku :)
      teraz bywam tylko, zeby odwiedzic rodzicow i spotkac sie z moja przyjaciolka,
      Asia
      ciekawe czy ktos z mojej klasy to przeczyta? to by bylo cos!
      kasia, IVe, 1976
    • anula133 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 10.01.07, 14:14
      do Warszawy niestety
    • szszsza Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 11.01.07, 14:05
      Do Trójmiasta :) I chyba tu zostane... :)
      • julia_uk Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 18.02.07, 00:19
        Anglia.
        • smakosz55 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 21.02.07, 17:49

Witam wszystkich,ja wyjechałam w 1973 roku i z wielką radoscia wracam na każde
          wakacje do tego pieknego miasta,cieszę się że ta się rozbudowuje i tak pięknieje
          z wielką radościa pokazuje moim dzieciom gdzie mieszkałam. Mieszkam obecnie w
          centrum POLSKI.Pozdrawiam.
        • jantarka13 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 24.02.07, 20:50
          przez Norwegię, Toruń, Kraków...do Piły:)
          • arsen1983 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 28.03.07, 08:59
            Ja poprzez Poznać do Sosnowca:)
    • evita1972 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 12.04.07, 15:14
      A mnie tez wywialo do Anglii,a dokladnie do Cambridge...W Szczecinku sie
      urodzilam,chodzilam do szkol,pracowalam,i chetnie do niego wracam niestety z
      rozrzewnieniem i smutkiem,ze nigdy w nim nie zamieszkam...
      Pozdrawiam wszystkich mieszkancow-Ewa.
      • tuhanka Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 13.04.07, 14:16
        Widze, ze spora czesc Szczecinka siedzi juz na Wyspach :)
        Pozdrawiam z Londynu
        • qwerty1231 Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 21.05.07, 12:22
          ... do Legnicy :)
          ... i jakby tak z komina K. nie waliło to może by się wróciło...
    • nienstettin Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 12.06.07, 03:02
      Kilka lat w Poznaniu, a teraz Limerick w Irlandii :)
      • miostatyna Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 29.06.07, 10:36
        Ja od 1982 (z przerwami) mieszkam w Szczecinie. Jednak nie ma takich wakacji i
        1.listopada bez wypadu do Szczecinka.Pozdr M.(matura 1982 r.)
        • magyaros Re: Pochodzący ze Szczecinka, dokąd Was wywiało? 01.07.07, 09:26
          Wrocław, ale do Szczecinka zaglądam dość często

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka