zolziczka
05.11.12, 12:21
Witajcie mam dwójke dzieci 5 i 3 lata i bardzo chce mieć trzecie , ostatnio o niczym innym nie myśle, męża już urobiłam

i tak się właśnie zastanawiam czy ta trzecia pociecha przewraca życie do góry nogami czy raczej jakoś tak płynnie wtapia sie w rodzine?
Mamusie trojga i więcej dzieci napiszcie jak to u Was było jak pojawił sie trzeci potomek, jakie są relacje między dziecmi, jak z logistyka no i ogólnie jak z perspektywy oceniacie życie w rodzinie 2+3?.
Ja bardzo bym chciała i bardzo się boje jak sobie damy rade, czy nie skrzywdze tym dzieci bo przeciez nas jest tylko dwoje a ja jako ze przez wieksza część dnia jestem sama z dziecmi mam tylko dwie ręce i dwa kolana

Pozatym nie ukrywam że troszke obawiam sie opinii ludzi, wiem głupie to ale jednak myśle o tym jak nasze otoczenie zareaguje na wieść o trzeciej ciąży

No i ostatni problem który mi zaprzata głowę to niestety mój wiek

a mianowicie skonczyłam 35 lata co prawda dopiero co, no ale skonczyłam

a wszedzie czytam o tej magicznej granicy właśnie 35 lat po której to tak gwałtownie wzrasta ryzyko powikłań wszelakich a w szczególności chorób genetycznych

Mam wiele obaw i czasami myślę że może odpuścić, nie kuśić losu i pozostać przy tym powszechnie akceptowalnym modelu rodziny 2+2 no ale z drugiej strony boje się ze jak nie zaryzykuje to bede kiedyś żałować i weź tu dogodź babie