mas.ad
21.05.13, 09:10
Na początki chciałam się przywitać. Od dawna śledzę to forum, jeszcze zanim zostałam mamą 3 dzieci i bardzo miło mi się je czyta. Apropo dzieci właśnie chciałam napisać. Mam 3 cudnych chłopaczków, najmłodszy ma pół roku. Już jak byłam w ciąży z 3 synkiem to zaczęłam słyszęc niekulturalne ( delikatnie mówiąc ) komentarze w stylu.... 3 chłopiec oj to współczuję albo 3 chłopiec to przykre albo 3 chłopiec no cóż może nastepna bedzie córeczka. To stereotypowe myślenie ,że musi być "parka" a już na pewno mieszane rodzeństwo. Dwoje i wiecej dzieci tej samej płci to według niektórych skandal, nie do pomyślenia. Teraz po porodzie to samo. Ciągle słyszę wyrazy współczucia z powodu 3 chłopców i mam już tego dość. Wczoraj w szkole u starszego syna Pani tez mnie zaczepiła i ze zdziwieniem stwierdziła, ze mam chłopca. Westchnęła głośno i zrobiła współczującą minę. Po raz kolejny usłyszałam, że może następnym razem się uda

wrrrrrr. Czy inne mamy z dziećmi tej samej płci też trafiały na takich głupich ludzi czy tylko ja mam takiego pecha. Napiszcie proszę jakie macie doświadczenia i przede wszystkim co odpowiadacie takim "kulturalnym osobom". Doszłam do wniosku, że muszę chyba sobie przygotować jakąś ciętą ripostę, może macie jakieś pomysły ? No w każdym bądź razie juz nie daję rady głupio się uśmiechać i wzruszać ramionami. Może wy mnie zainspirujecie i coś podpowiecie. Pozdrawiam.