mamaaniiasia 18.02.14, 08:19 Ale żeby jeszcze był bagażnik. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-milia1 najlepiej jakis busik 18.02.14, 11:39 to tez zalezy w jakim wieku dzieci. jesli musicie wozic ze soba wozek lub wozki to busik najlepiej, jesli dzieci starsze to mniejszy problem. nam latem powiekszy sie rodzina i bedziemy w 5. szukamy forda galaxy. ten typ ma wielu naszych znajomych i sa zadowoleni. auto 7-mio osobowe, miejsca wystarczajaco. wiem, ze przy 7 fotelach miesci sie jeszcze zlozony wozek z tylu. Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: najlepiej jakis busik 18.02.14, 12:18 My mamy Galaxy. Przy 3 dzieci sprawdza się świetnie. Nawet na kempingowe wakacje. Ale jak tylne fotele rozłożysz to tylko wózek parasolka wejdzie. Jeśli jeden to troszkę więcej ale niewiele. Odpowiedz Link
kleo881 Re: najlepiej jakis busik 18.02.14, 22:44 Zawsze mozna na dach ten plastikowy bagaznik zamocowac (zapomnialam jak to sie fachowo nazywa) ;-p Odpowiedz Link
pa-trynka Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 18.02.14, 12:28 ma być nowe, czy używane? ile chcecie wydać? ma być disel czy benzyna? dla mnie ford galaxy, citroen c 4 itp jest mały - jest super dla 3 dzieci, ale przy czwórce, gdy w ostatnim rzędzie mają siedzieć dzieci (i powinny te starsze ze względów bezpieczeństwa) to miejsca robi się dramatycznie mało (tzn da się jeździć, ale dzieci rosną a miejsce na nogi maleję, przy fotelikach 15-36 kg zagłówek na najwyższej pozycji dotyka podsufitki, czego absolutnie nie powinien) i fotele 3 rzędu są mało solidne i praktycznie nie ma bagażnika. przyjrzyj się nowemu vw sharanowi, lancia voyager ( dawny chrysler grand voyager), toyota sienna, honda odyssey - to z vanów, albo fiat scudo, citroen jumpy z aut "przewóz osób' oczywiście wybór samochodu to pochodna wielu czynników... Odpowiedz Link
marina2 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 18.02.14, 16:17 i jeszcze renault espace albo wersja jakakolwiek samochodu bezbagażnikowego plus box na dach Odpowiedz Link
undoo Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 18.02.14, 21:18 Toyota Siena, Honda Odyssey - to moje typy. Z kamera Odpowiedz Link
fittonia Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 18.02.14, 22:19 Nam sie niedlugo powiekszy rodzina,pojawi sie czwarte dziecie,jakis czas temu zmienilismy auto na seat alhambra,jestesmy zadowoleni,dzieciaki sie nie cisna,miejsce na wozek bedzie,pozostaje duzo miejsca i przestrzeni,jestesmy raczej wysocy,wiec bez problemu jest gdzie nogi upchnac,auto uzywane po pierwszym wlascicielu,okolo 7 lat,sprawdza sie bardzo dobrze Odpowiedz Link
login_znany_moderatorowi_forum Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 19.02.14, 00:46 Nadal polecam fiata multiplę (były już takie wątki). Przy sześciu niezależnych fotelach ma jeszcze ok 500l bagażnika. Super funkcjonalny i tani. W grę wchodzą tylko używane. Po roku 2004 nie ma kontrowersyjnego wyglądu (jeżeli liczycie się z opinią sąsiadów ) Więcej opinii znajdziecie na forum użytkowników multipla.fora.pl PS. Koniecznie się przejedźcie. Odpowiedz Link
undoo Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 19.02.14, 01:26 Multipla ma 3 miejsca z przodu, prawda? Z tego wzgledu odpada w przedbiegach. Wygodniejsze sa minivany. Odpowiedz Link
login_znany_moderatorowi_forum Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 19.02.14, 21:51 undoo napisała: > Multipla ma 3 miejsca z przodu, prawda? Tak, podobnie jak Honda FR-V. > Z tego wzgledu odpada w przedbiegach. Bo....? > Wygodniejsze sa minivany. W czym? Łatwiej zajmować miejsce w trzecim rzędzie? Radzę spróbować. Nie mam zamiaru nikogo nawracać. My szukaliśmy Sharana. Piaty rok jeździmy Multiplą i jesteśmy bardzo zadowoleni. PS. Dlaczego multipla nie jest minivanem wg ciebie? Odpowiedz Link
undoo Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 19.02.14, 22:57 Ja Ci nie bronie jezdzic multipla, ale osobiscie wole minivany. Nikt nigdy przy mnie nie nazywal multipli minivanem. Nie sadzam dzieci malych, nawet w fotelikach w pierwszym rzedzie, nie uwazam tego za bezpieczne. W mulitipli (*tfu, tfu oby nigdy tego nie miec) musialabym posadzic jakies dziecko z przodu. Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 20.02.14, 22:19 Ja robię podobnie nie sadzam dzieci z przodu, moja kuzynka ma multiplę i moim zdaniem z 4 dzieci (oni mają 2) to jednak do bagażnika się ciężko byłoby zapakować. Odpowiedz Link
pa-trynka Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 21.02.14, 10:40 ja też nie sadzam dzieci w pierwszym rzędzie. Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 19.02.14, 22:41 My many Sharana (to samo co galaxy I Alhambra) I Toyote Siene i 4 dzieci 6 mies-7lat. Sharanem nie bardzo sobie wyobrazam jakis wyjazd z pakowaniem, na co dzien sprawdza sie OK' najstarszy syn siedzi w 3. rzedzie I spokojnie nawet 2 wozki wrzucam. Przy trojce dzieci spokojnje starczal (mamy wersje z 3 fotelami w drugim rzedzie, wiec trzeci rzad byl nieuzywany). W siennie na co dzien maluchy siedza w drugim rzedzie, a dwojka starszych w trzecim rzedzie, a na wyjazdy tylko pojedynczy fotel ze starszakiem zostaje w trzecim rzedzie I miejsca na pakowanie jest wystarczajaco.Wlasnie jestesmy na nartach, pojechalismy bez boxa na dach, zmiescilismy wszystko w tym 4 pary nart, 2 snowbordy, 2 wozki I reszta Jesli mozna sobie pozwolic finansowo to zdecydowanie siena to superrozwiazanie. A dzis widzialam rodzine, przyjechali na stok.z 4 dzieci OK 7-15 lat fiatem scudo, ale to juz autobus Odpowiedz Link
margaretka04 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 21.02.14, 11:16 My mamy volvo xc90 ale bagażnik dachowy jest niezbędny na dłuższy wyjazd. Odpowiedz Link
maka2003 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 21.02.14, 14:43 my jeździmy citroenem Jumpy na dodatek jeszcze z boxem na dachu Polecam, duuże, wygodne auto. maka Odpowiedz Link
lodziazero Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 24.02.14, 00:05 toyota sienna za tydzien/dwa powinien być już dla nas do odbioru. jak zrobie rundkę podziele sie jak było Odpowiedz Link
la-mai Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 24.02.14, 13:16 Mam 4 dzieci-najmłodsze 2 latka, najstarsze 16. Młody w wózku. Jezdzimy wszedzie renault espace grand III. Miescimy sie wszyscy, łacznie z wózkiem bez składania - mam obecnie jeden fotel wyjety. Teraz jest nas 6, od maja bedzie 7. Wózek trzeba bedzie składac, ale spokojnie sie zmiesci- jezdzilismy już w 7 osób nad jezioro i z wózkiem. Kazdy fotel z 5 tylnych ma isofix (rok prod.po II poł.2000 roku), mocowanie dla dzieci pewniejsze. Nie polecam IV espace, bo w wersji grand i tak jest krótszy od III grand. Dlatego my wybraliśmy III choć starsza. Wersja benz 2,0, 140 KM jest idealna do zagazowania. Jesli masz jakies pytania - smiało pisz. Dodam tylko, ze samochodem tym bylismy i nad morzem i w gorach i po Polsce jezdzimy, nie raz w pełnej obsadzie. Pakujemy się bez bagazanika na dachu. Myslę, ze jednak na te wakacje bedziemy musieli juz sie w niego zaopatrzyc. Dzieciaki coraz wieksze ubrania, buty, dolączając do tego ekwipunek niemowlaka mozemy się nie pomiescić Jak Maluszek podrosnie - pomyslimy o renault trafficu - 9-cio osobowy jest ) pozdrawiam Odpowiedz Link
kosmo78 Re: a propos Sienny :) 27.02.14, 23:33 czwórka dzieci Renault Grand Espace , na większe wyjazdy mamy jeszcze bagażnik dachowy. Miejsca jest bardzo duzo, nikt nie narzeka, nawet mój14-letni syn , który ma 1,84 nie marudzi podczas dłuższych wyjazdów. Odpowiedz Link
pa-trynka Re: a propos Sienny :) 28.02.14, 17:48 fajne, choć symptomatyczne jest to, że Amerykanie kupują minivany przy drugim dziecku, a u nas na ten typ samochodu jest rozważany przy czwartym... różnica kulturowa? Odpowiedz Link
maly_ksiaze c4gp 28.02.14, 21:45 Hejka Pytasz, jakie auto polecamy - a ja ci podpowiem jakie odradzam Mamy citroena c4 grand picasso i...na te dodatkowe siedzenia to strach teściową posadzić używam ich tylko w sytuacjach awaryjnych. A zatem tego typu minivany( renault scenic, vw touran, ford c-max itp.) w których siedzenia w bagażniku są niejako "dodatkowe" to generalnie porażka i radziłbym nie brać pod uwagę. Zastanów się jakie masz potrzeby? Czy naprawdę potrzebujesz duży bagażnik? może wystarczy box na dach? A może jednak van zamiast minivana? vw transporter, czy ford transit może cię wyjść dużo korzystniej niż np. Chrysler grand voyager...A tak na marginesie to zleć to mężowi - faceci lubią takie wyzwania Odpowiedz Link
margaretka04 Re: c4gp 01.03.14, 17:33 u nas te rozkładne siedzenia są całkiem normalne. Moim zdaniem to fajne rozwięzanie bo na codzien nie potrzeba mi 7 siedzen Odpowiedz Link
login_znany_moderatorowi_forum Re: a propos Sienny :) 28.02.14, 22:41 Gdyby u nas benzyna była po złotówce, też byśmy się wozili autobusami..... Odpowiedz Link
chubabubba Re: a propos Sienny :) 02.03.14, 10:15 My zakupilismy grand Voyager przy pierwszym dziecku przy trzecim byl juz za maly Odpowiedz Link
natalek79 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 04.03.14, 23:19 Przepraszam, ale w Opla Zafirę pakujesz 6 osób i bagażnik jeszcze zbywa? Pytam z ciekawości, bo mi się do tego auta 3 foteliki z tyłu nie mieściły... Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 05.03.14, 21:20 Moi znajomi mieli przy 4 zafirę, na wakacje box i to duży był konieczny, ogólnie siedzieli jak sardynki, szybko wymienili na większego vana. Odpowiedz Link
4daddy Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 09.03.14, 12:53 Mamy dwa 7 osobowe samochody i 4 malych dzieci. Jeden to duzy suv z siedzeniami w "bagazniku" XC90, drugi to minibus Viano. Jezeli chodzi o komfort podrozowania, pakowania bagazu, !!!zapinania dzieci w fotelikach!!! Zaden samochod z fotelami w bagazniku sie nie umywa do busika, zupelnie inne swiaty. ze strony kierowcy jazda SUV'em jest przyjemniejsza i przy wysokich predkosciach spalanie odrobine nizsze. Zdecydowanie bralbym cos ala bus. Moze i wyglada jakbys jachal na budowe, ale mi to nie przeszkadza. Jak jedziemy cala gromada to zdecydowanie wole zapakowac Viano... SUV awaryjnie i w zimie... Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 09.03.14, 13:38 Właśnie chyba tak zdecydowaliśmy. Zostawiamy Galaxy jako auto na codzień i kupujemy Viano przedłużone na wakacje i dłuższe jazdy. Mąż jeździ firmowym. Dzięki Odpowiedz Link
ewa_jb1 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 22.03.14, 19:45 My mamy czworeczke pociech w wieku od 1 miesiaca do 11 lat. Ja mam 14 letnia "zafire" - opel (wersja 7 osobowa). To jest auto na szybkie podjazdy. Maz jezdzi oplem vivaro (jak renault traffic) i to jest samochod do jazdy z cala rodzina. Kupilismy go juz przy trojce dzieci, bo lubimy sie wozic na wycieczki. Super wygodne, ale mowimy na niego "autobus" Odpowiedz Link
gdynianka1985 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 15.06.14, 00:01 Załapałam własnie doła. Bo auto trzeba będzie wymienić... Tyle te ceny... . heh. A złom kupić i co chwilę naprawiać to nie zbyt mi się uśmiecha. Ciekawe, na czym to się skończy. Te vany ala "autobusy", jak dla mnie ok. Podobają mi się opcje siedzeniowe z tyłu 2+2, ale takich w sumie mało i chyba mało bagażnika wtedy jest. coś jeszcze polecacie? Odpowiedz Link
undoo Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 15.06.14, 01:37 Gdynianko, gratuluje kolejnego w drodze - fajnie znow widziec u Ciebie suwaczek ciazowy. Ostatnio marze o hondzie odyssey. Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 15.06.14, 08:40 Gratuluję numeru 4 My kupiliśmy mercedesa Viano jest b fajny. Bagażnik na codzień jak fotele porozsuwane jest średni ale wózek i czasami rower dodatkowo. Bardzo dużo miejsca jest między fotelami każde dziecko ma swoje schowki i w ogóle dużo miejsca na podłodze. Jeździ się b wygodnie. Na wakacje inaczej ustawia się fotele. Odpowiedz Link
lodziazero Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 16.06.14, 23:41 a my jezdzimy juz sienna Jak ja mogłam sie obyc wczesniej bez tego samochodu????? zupełnie nie mam pojecia A bagaznik dla całej naszej rodziny 2+4 jest "przepastny". poza wirem w baku nie ma wad Odpowiedz Link
kasialip5 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 17.06.14, 14:24 My właśnie jesteśmy na etapie poszukiwań 7 os. samochodu. Odwiedziliśmy już chyba wszystkie salony samochodowe w Warszawie. Obejrzeliśmy kilka samochodów, ale nie znalazłam nic co by mi do końca pasowało... Obecnie jeżdżę SUVem i nie odnajduję się w minivanach, ale wyjścia nie mam musimy kupić większy samochód, bo z 4 dzieci i mężem do naszego samochodu nie wejdziemy. Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 25.06.14, 23:16 Ja też bagażnik uwielbiam, przy 3 rzędach siedzeń, wózek młodej wstawiam bez składania Właśnie wróciliśmy z urlopu i na taki wyjazd tylko jedno dziecko sadzamy w trzecim rzędzie, ale dzięki temu młoda miała komfortowy terenowy wózek, a dwójka młodszych 2 rowery/pojazdy do szaleństw. Tankowanie to wzbudza szok często na stacji, praktycznie zawsze wlewamy ponad 70 l Odpowiedz Link
mela_28 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 26.06.14, 21:44 a gdzie wy tę Sienne kupujecie , nowej chyba w PL kupic nie mozna prawda? Odpowiedz Link
afroddytta Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 27.06.14, 17:59 Nasza, nie wiem jaki konkretnie model była sprowadzana z US, identycznej nie można było kupić w Europie. Odpowiedz Link
gdynianka1985 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 11.08.14, 15:37 Czy mamy, które poszukiwały większego auta się już na coś zdecydowały i mogą teraz polecić lub też nie swój wybór? Temat jest nadal dla mnie otwarty i pewnie jeszcze trochę będzie. Ciężko znaleźć auto w sensownej cenie więcej niż 6io-osobowe, w którym będzie jeszcze bagażnik do użytkowania również. Odpowiedz Link
hanti Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 11.08.14, 21:50 my sobie bardzo chwalimy forda galaxy, niedawno wróciliśmy z dwutygodniowych wakacji i pomieściliśmy się z bagażami Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.08.14, 16:16 Ja miałam Galaxy przy trójce - bardzo fajny samochód. Ale my jeździmy na wakacje kempingowe i jak było rozłożone jedno siedzenie w trzecim rzędzie to znikał prawie bagażnik teraz mamy Viano 6 osobowe i właśnie jesteśmy w Chorwacji z namiotem surfingiem itp. Karzde dziecko ma swój fotel i jeszcze stolik. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Na codzień też fajny - w mieście nie składam wózna tylko wjeżdżamy do bagażnika Odpowiedz Link
gdynianka1985 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.08.14, 20:52 Viano to niestety nie na naszą kieszeń. Odpowiedz Link
hanti Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.08.14, 21:09 rozumiem to w 100 %, jak go kupowaliśmy dzieci było czworo i jakoś chyba wyobraźni nam zabrakło cóż teraz zaczynamy myśleć o fordzie tourneo, ale galaxy też zostanie, bo to bardzo sympatyczne autko Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.08.14, 22:53 No tak u nas też został w rodzinie babcia nim jeździ i można pożyczyć w razie czego; ) Odpowiedz Link
dzieciata.renata Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.08.14, 16:23 Mam Toyotę Corolla od roku, ale dzieci w innym wieku (wiek dzieci w sygnaturce), więc wymagania zupełnie inne. Nam odpowiada, ale właściwie całą rodziną korzystamy rzadko i na krótkie trasy, głównie w graniach naszego miasta. Drugi raz byliśmy w tym roku na 2-tygodniowych wakacjach nim, zmieściliśmy się, tyle że my już nie bierzemy żadnych dziecięcych akcesoriów poza wiaderkami i foremkami na plażę Odpowiedz Link
la-mai Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 25.08.14, 19:44 witajcie ponownie nasza najmłodsza córcia, czyli Helenka, kończy za chwilę 4 miesiące. Jeździmy więc Espace'm już w siedem osób. Po miescie wózek w bagażniku bez składania - mamy duży tandem britax b-ready. Wjeżdza z gondolą i dolnym siedziskiem w bagaznik. Pomiędzy koła wchodzą zakupy tygodniowe dla nas. Mam wrazenie ze nasze autko rośnie wraz z naszą rodzinką. Albo z gumy jest Jadąc na wakacje zapakowailiśmy się w bagażnik, wózek na dachu. Jechalismy na miesiąc. "Betów" było full. Wszystko się pomieściło. Wciąż go polecam. I cenowo jest teraz chyba bardzo dostepny. Odpowiedz Link
gdynianka1985 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 25.08.14, 21:06 a masz Espace, czy Grand espace i który rocznik jeśli można spytać? -- Michał X 2007, Adam II 2010, Marta III 2013 Nr IV Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 09.12.14, 21:07 Ją nadal polecam mercedesa viano Wersja 6 osobowa dla każdego dziecka fotel i wielki bagażnik Odpowiedz Link
gdynianka1985 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 09.12.14, 21:13 A który rocznik masz i czy to wersja LONG i mniej więcej jaki przebieg? Jak wygląda awaryjność i koszt części? Mercedes to trochę wysoka półka jak dla mnie. chociaż 10latka za 30tyś idzie dostać. Odpowiedz Link
4daddy Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 10.12.14, 03:03 Tez mamy Viano tyle ze 7 osobowe versja Long - czyli najczesciej wystepujaca. U nas rocznik 2007 z przebiegiem 105 tys. Awaryjnosc: mialem trzy awarie w 4 lata: 1. silnik tylnej wycieraczki = grosze- 2. powazniejsza awaria - kompresor klimy - i wtedy pociagnelo mnie po kieszeni rowno. 3. Zablokowal sie hamulec postojowy - zrobione we wlasnym zakresie Reszta to pierdoly i czesci exploatacyjne. Ale z drugiej strony robimy niskie przebiegi rocznie, ok 10 tys km. Jest sporo zamiennikow i koszty nie sa duze. Ale jezeli zalezy ci na tanszej exploatacji to wyklucz wersje 3.0 i wersje z napedem na 4 kola. Disel 3.0 - takiego mam - super silnik i swietnie sie sprawuje - ale sporo pali, zwlaszcza w miescie. Tanszym w exploatacji bedzie diesel 2.2 w manualu. Sporym kosztem sa opony od tego samochodu - a dobre zimowki to podstawa ze wzgedu na naped na tyl. Przy ogladaniu sprawdzcie stan blach - sporo egzeplazy cierpi na korozje - najszybciej pojawia sie na tylnej klapie. Pozdrawiam z Gdyni Odpowiedz Link
jaznadmorza Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.12.14, 13:22 My jeździmy honda fr v. Trzy miejsca z przodu trzy z tyłu i duży bagażnik. Sprawdza się rewelacyjnie dla takiej rodziny niestety nie produkują od 2008. Odpowiedz Link
gdynianka1985 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.12.14, 18:24 Jakoś trzy miejsca z przodu do mnie nie przemawiają. Odpowiedz Link
undoo Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.12.14, 20:01 Honda Odyssey? Seat Alhambra? Odpowiedz Link
jaznadmorza Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 12.12.14, 23:29 No może na początku trochę dziwnie to wygląda ale szybko się można przyzwyczaić i dostrzec zalety. Pozdrowienia z Gdyni. Odpowiedz Link
olivetti1 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 14.12.14, 21:45 U nas przy 3 świetnie sprawdza się dodge grand caravan w wersji 2 +2 + 3 i jeszcze mamy 1,5 miejsca wolnego, nad którym trzeba będzie pomyśleć świetną opcją jest możliwość dostania się do dzieciaków nawet w 3 rzędzie bez wysiadania z auta. Wersja z siedzeniami chowanymi w podłogę - super sprawa. Mankament właściwie tylko jeden- strasznie dużo pali, no ale jak się chciało duży silnik... Na wypady do sklepu lub w mniejszym składzie mamy Mitsubishi spacestara. Odpowiedz Link
gdynianka1985 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 14.12.14, 21:59 olivett, a który rocznik macie? Jak awaryjność? Dodge, jak i Chryslera b. mocno rozważam. Ale pewnie z wersją na LPG. Tylko one w większości/jak nie wszystkie sa w automacie i to jakoś tak trochę mnie odpycha. Odpowiedz Link
olivetti1 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 14.12.14, 22:11 2005 w benzynie i w automacie - też się nie mogłam przekonać, a teraz nie zamienię na żadne inne. Z awaryjnoscią tfu tfu według całej historii to tylko jakieś drobnostki, jak dotąd nic poważnego się nie działo - może taki egzemplarz nam się trafił. Odpowiedz Link
gdynianka1985 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 14.12.14, 22:35 A w bagażnik co zmieścisz? Jakiego rodzaju wózek? Ja mam np. X-landera XA, który rozstaw tylnych kół ma dość szeroki. A tyle miejsca żeby się zmieścił bez zdejmowania kółek to pewnie nigdzie nie znajdę. Odpowiedz Link
abrakadabra2929 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 15.12.14, 21:47 A Peugot 807, Citroen C8, Fiat Ulysse ? Ja polecam, któryś z tych aut właśnie, wózek w moim przypadku x-lander xq (miałam też pożyczony xa) wjeżdża do bagażanika bez problemu, przy 6 fotelach, jak dla mnie rewalacja. Przy zdemontowanych tylnych fotelach wjeżdżałam dwoma wózkami bez składania. Odpowiedz Link
undoo Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 16.12.14, 00:41 Jeździłam tym i mi akurat b nie odpowiadało. W dłuższą trasę bym się nim nie wybrała. Taki dość toporny i robił wrażenie plastikowego, co ciekawe na drodze z zewnątrz nie robi aż takiego złego wrażenie i zawsze muszę sobie przypominać, czemu go nie lubię. Sprawdź jego bezpieczeństwo, gdzieś źle o nim czytałam, ale mogę się mylić. Odpowiedz Link
maly_ksiaze Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 01.01.15, 01:00 Hej Zastanawiamy się nad zmianą C4GP na Honde FR-V. Czy możesz podać więcej szczegółów? typu jaki macie silnik, jakie spalanie i awaryjność...Wyczytałem dużo bardzo dobrych opinii na temat tego auta...jak również info, że ma być nowy model w 2015 roku Odpowiedz Link
jaznadmorza Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 03.01.15, 13:15 My od10 lat jeździmy fr-v sprawdza się w 100%. Silnik mamy 2.0i po roku wstawilismy gaz. Średnie spalanie gazu to 9 10 na trasie a ok 12 w mieście. Duży i pakowany bagażnik. Sześć osobnych foteli. Tylko trzeba się przyzwyczaić do skrzyni biegów w innym miejscu i specyficznego ręcznego. Auto praktycznie bezawaryjne. Ubolewam ze wstrzymali produkcję bo chętnie zamienilibysmy na nowszy model. Skąd masz takie info ze będą produkować od 2015??? Z pewnego źródla?? Odpowiedz Link
maly_ksiaze Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 03.01.15, 22:01 Dzięki za info Raczej myślę o dieslu. Info o produkcji jest albo z wikipedii albo z autocentrum, teraz nie pamiętam a nie bardzo mam czas aby sprawdzić Odpowiedz Link
paulawr Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 25.12.14, 11:51 my mamy honde oddysey na gaz , jest bagaznik i duzo miejsca w srodku i drzwi pasazerow otwierane guzikiem bardzo wygodne jak dzieci biegna do auta i ma sie pelne rece rzeczy. jestesmy zadowoleni Odpowiedz Link
olivetti1 Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 27.12.14, 17:30 W grandzie też tę opcję mamy i potwierdzam że to faktycznie super sprawa. Na stałe na wyposażeniu auta jeździ chicco echo, quinny speedi mieści się bez trudu postawiony w pionie bez zdejmowania kół, podwójnego nie pakowalam choć na oko też się spokojnie zmieści. W środku też jest przestronnie także jakby zabrakło miejsca w bagażniku to jest jeszcze środek auta i bagażnik na dachu jak pisałam wyżej siedzenia są chowane w podłogę także jak potrzebuję to i bagażówkę z niego zrobię. Jak dla mnie, same zalety. Aha zapomniałam! komfort przy zapinaniu dzieci w fotelikach - niesamowity. Odpowiedz Link
allegropajew Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 05.07.21, 15:31 Sprowadziliśmy z Belgii Vivaro wersja 2700. Dziewięć osób, ale spoko super jedzie osiem, bo z przodu trzecia osoba tylko na bardzo krótko. Bagażnik przy 9 fotelach wystarcza na krótki wyjazd, ale mamy hak. Silnik 1.9 109KM bez szału, w góry bym się nie pchał w tyle osób, ale autostadami 120 bez szału i ryku spoko jedzie. Kosztował jurków 5 tysi i spoko kiecka już drugi rok. Gościula Odpowiedz Link
allegropajew Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 15.08.21, 21:58 Jednak 82 KM (60 kW). Gościula Odpowiedz Link
allegropajew Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 15.08.21, 21:57 My mamy 9-osobowe (w praktyce jednak 8) Vivaro. Przy 3 rzędach foteli zostaje jakieś 2 metry sześcienne bagażnika plus miejsce POD fotelami. Spalanie ciut poniżej SIEDMIU (1.9 82KM, wystarczy spoko). Gościula Odpowiedz Link
matkaczweorkidzieci Re: Jakie auto przy 6 osobowej rodzinie? 24.09.21, 11:43 vw multivan Odpowiedz Link