Dodaj do ulubionych

Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny

17.06.14, 14:50
Witajcie, nie wiem czy już słyszeliście, ale wprowadzono ogólnopolską kartę duzej rodziny.

duzarodzina.pl/
Może nie jest różowo, ale pozostaje liczyć na to, że ten program będzie się rozwijał i włączy rzeszę firm i instytucji, które zaczną konkurować. Czyli po prostu obniżą nam ceny wink

Od wczoraj można składać wnioskoi w każdej miejscowości w Polsce

Podsyłam linki na ten temat

duzarodzina.pl/blogi-duzarodzina/305-ogolnopolska-karta-duzej-rodziny-pytania-i-odpowiedzi
duzarodzina.pl/blogi-duzarodzina/309-ogolnopolska-karta-duzej-rodziny-prawda-i-mity
duzarodzina.pl/aktualnosci/306-ogolnopolska-karta-duzej-rodziny-pelen-katalog-znizek
duzarodzina.pl/blogi-duzarodzina/307-ogolnopolska-karta-duzej-rodziny-co-z-pkp

Obserwuj wątek
    • tol8 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 17.06.14, 18:57
      Jestem z Wrocławia i u nas cisza. Dzwoniłam do MOPSu w którym wydali nam wrocławską kartę i jeszcze nie otrzymali z góry żadnych wytycznych. Chciałabym, żeby zdążyli przed wakacjami smile
      • mama.rozy Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 17.06.14, 20:11
        słyszeliśmy wink
        kilka wątków niżej wink
        • bominka Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 17.06.14, 22:02
          Dzisiaj pytalam w gminie i u nas nic jeszcze nie wiedza. Jestem z Wwy
          • ma.mai Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 18.06.14, 05:49
            A z której części wawy jesteś? Ja dziś zadzwonię do urzędu na Ursynowie. Ciekawa jestem, pozdr
            • kellydan Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 18.06.14, 13:19
              My dostaliśmy już wczoraj dokumenty do wypełnienia w Mopsie do KDR. Ale zanim dotarliśmy do odpowiedniej osoby to odsyłali nas od Urzędu Miasta do Mopsu i odwrotnie. Ostatecznie to mopsy i gopsy mają sie tym zajmować.
              • bominka Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 18.06.14, 13:36
                Pytalam na Tarchominie. W gminie powiedzieli,ze dopiero prezydent Wwy przymierza sie do podjecia decyzji w tej spr. Moze cos na dniach sie wykluje..
                • lodziazero Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 24.06.14, 00:49
                  jak cos sie ruszy na Tarchominie to daj znać.... skorzystam z przetartych szlaków smile
    • kleo881 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 18.06.14, 14:08
      To u mnie, podwarszawska wies, mozna skladac wnioski juz od poniedzialku.
      • blizniaki14 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 19.06.14, 08:51
        Nowy Sącz - wniosek złożyliśmy w MOPSie, zobaczymy co będzie. Były ze dwa wnioski oprócz naszego. Pan wziął nasz nr telefonu i ... będzie informował...pożyjemy - zobaczymy smile
    • giekana Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 19.06.14, 19:06
      Dobrze jakby karta się rozrastała. W moim mieście działa od ponad roku - to zniżki na basen, kino, muzeum, komunikację miejską... Ale ja dopiero na trzecie czekam smile
      • olivetti1 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 25.06.14, 22:02
        W Piasecznie już przyjmują wnioski.
        • rosio0 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 30.06.14, 14:39
          Ja dziś męczyłem Urząd Gminy Bielany, ogólnie dezinformacja, dziesiątki telefonów. Nikt nie wie jak przyjmować wnioski, czy przyjmować wnioski. Radzą się wstrzymać. Z tego co się dowiedziałem to będzie za kilka dni zebranie naczelników odpowiedzialnych za wnioski. Ale do tego czasu :
          1. nie wiedzą co z wnioskami robić
          2. nie wiedzą kto będzie wydawał karty i przyjmował wnioski
          3. nie ma systemu informatycznego ...
          jak zwykle urzędy i władza nieprzygotowana ;-P w sumie to chyba nic nowego wink
          Z ciekawostek powiem że jeśli rozliczymy się za 2014 rok elektronicznie urząd skarbowy będzie miał 30 dni na zwrot podatku (ulga prorodzinna wink - wyczytane na stronie karty dużych rodzin.
          • plater-2 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 30.06.14, 14:56
            gosc.pl/doc/2062110.Talon-na-balon
            • kleo881 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 01.07.14, 23:28
              I od czego to zalezy?
              U mnie podwarszawska wies a wnioski przymuja bezproblemowo.
    • tol8 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 02.07.14, 09:06
      Wrocław już też przyjmuje wnioski - hurra smile
      • ta.nanou Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 02.07.14, 10:07
        Lesznowola tez bez problemu
        • blizniaki14 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 02.07.14, 15:58
          rodzina.gov.pl/sites/default/files/pliki_do_pobrania/oferta-partnerow_v_05_15_06_2014_www.pdf
          jak czytałam jakie zniżki nam oferują to mi się śmiać zachciało?

gdzie są kąpieliska miejskie, ogrody zoologiczne itp....
          na pewno kupię dzieciom biżuterię Kruka wink hehehe
          • zebra12 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 02.07.14, 21:06
            No, żalowe te zniżki. Większość z nich zbędna. Może jedynie z muzeum w Krakowie skorzystamy. Reszta to kicha.
            • przeciwcialo Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 03.07.14, 16:39
              W Krakowie juz rejestrują?
              • bominka Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 03.07.14, 23:10
                Na Tarchominie juz mozna wnioski skladac. Na karte czeka sie miesiac.
                Nie jest tak zle z tymi ulgami. Kazdy cos dla siebie znajdzie.
                • kleo881 Re: Po tyg od zlozenia wniosku juz mam swoja. 04.07.14, 17:09
                  Znizek niby malawo ... ale dobre i to.
                  W Rabce od wrzesnia sa fajne znizki na pobyt wink
                  • agni71 Re: Po tyg od zlozenia wniosku juz mam swoja. 05.07.14, 21:30
                    a jakie sa znizki?
                    • sanse3 Re: Po tyg od zlozenia wniosku juz mam swoja. 06.07.14, 09:29
                      zniżki są na tej stronie dot. karty dużej rodziny, jest cały wykaz... masakra... same muzea itp. czyli nic pożytecznego na codzień, co by mogło ułatwić dużym rodzinom. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że na pkp, żeby uzyskać tańszy przejazd trzeba najpierw wykupić jakąś ich karte za 140zł? póki co to u nas nawet nie warto tej karty wyrabiać bo nie ma wogóle z czego skorzystać z tej listy.
                      • agni71 Re: Po tyg od zlozenia wniosku juz mam swoja. 06.07.14, 10:25
                        No ja własnie liczyłam na muzea smile Muszę więc sprawdzic dokładnie na stronie karty.
                        • agni71 Re: Po tyg od zlozenia wniosku juz mam swoja. 06.07.14, 10:26
                          U mnie na karte chyba sobie dłużej poczekam, bo do 10 zbierają wnioski, które dopiero gdzies tam dalej prześlą. Mam nadzieję, że na sierpień już będę miała.
                          • sanse3 Re: Po tyg od zlozenia wniosku juz mam swoja. 06.07.14, 12:00
                            jesli ktoś mieszka blisko tych muzeów to ok, ale jak kuzynka musiałaby dojechać do nich kilkaset km w większości, no niestety wtedy te zniżki na niewiele się zdają. Bo jesli kogoś stać na dalekie podrózowanie z minimum 3 dzieci to i kilka złotych znizki do muzeum nie jest pewnie znaczące. choć nie mowię, fajnie ze są , napewno niejedna rodzina skorzysta, ale brakuje na tej iście takich naprawde ogólnopolskich znizek, zeby każda rodzina mogła skorzystać. A nie tylko te z większych miast.
                            • agni71 Re: Po tyg od zlozenia wniosku juz mam swoja. 06.07.14, 13:39
                              My na wakacjach, czy wyjazdach weekendowych często bywamy w różnych muzeach, np. widze tam Wieliczkę, gdzie bilety sa naprawdę drogie. W wielu muzeach widzę, że bilety sa po 1 zł z ta kartą, no warto skorzystać, będąc akurat w danej okolicy chocby na wakacjach.
                              Brakuje mi na tej liście kin i skansenów, a cos kojarzę, że kino w każdym razie miało być?

Bo jesli kogoś stać na dalekie podrózowanie z minimum 3 dzieci to i ki lk
                              > a złotych znizki do muzeum nie jest pewnie znaczące.

Ziarnko do ziarnka wink
              • zebra12 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 06.07.14, 12:28
                Tak, w Krakowie już rejestrują od tygodnia. Nie ma kolejek, ale na tą kartę czeka się do 60 dni... Trzeba mieć metryki dzieci i dowód osobisty.
                Od sierpnia można składać wnioski na krakowską kartę dużej rodziny
                • agni71 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 06.07.14, 13:41
                  zebra12 napisała:

> Tak, w Krakowie już rejestrują od tygodnia. Nie ma kolejek, ale na tą kartę cze
                  > ka się do 60 dni... Trzeba mieć metryki dzieci i dowód osobisty.
                  > Od sierpnia można składać wnioski na krakowską kartę dużej rodziny

może byc dowolny inny dokument ze zdjęciem i datą urodzenia, ja np. w przypadku dzieci okazałam paszporty, bo akurat miałam na wierzchu, a metryki gdzies pochowane...
                  • bominka Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 07.07.14, 11:21
                    Tak naprawde to licze,ze ilosc znizek bedzie sie powiekszac. Karta duzej rodziny dopiero startuje. Z czasem lista wzrosnie,trzeba sledzi.c
    • jumne Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 08.07.14, 10:06
      Tak, oby to były jedynie początki, ponieważ część zniżek jest dość abstrakcyjna. System elektroniczny PKP i tak nie obsłuży części rodzin wink Todość zabawne. Nie mają takiej liczby biletów do sprzedania dla jednej osoby. Ale to pewnie takie początki, tak samo jak to, że ma jechać taka, nie inna liczba osób. A jak dzieciaki dorosną to żeby pojechać na wczasy ze zniżką to już wtedy będzie można bez dzieci??? Uderzyliśmy z pytaniami bezpośrednio do Ministerstwa przez duzarodzina.pl. Co zaskakujące - odpowiadają. Jeśli macie jakieś pytania to prześlemy, będziemy męczyć urzędy gminy, bo polityka informacyjna o karcie była słaba. Niewiele chyba się przebiło. Fakt jest taki, że firm y podpisuja umowyy bezpośrednio z ministrem - przez wnioski składane u marszałków a to trwa... Ale prywatnie liczę, że za rok o tej samej porze będzie już normalnie. Chodzą słuchy, że może nawet biedronki wejdą w kartę. Wtedy będzie taniej. Do apartu się nie wybieram póki co po rabat, chociaż może kiedyś wink. Ale dobre i takie zniżki. Generalnie wszystkie pytania o karty, informacje i nowinki macie tutaj:
      Fundacja w której pomagam zrobiła też na portalu infolinię - można się dowiedzieć co i jak. Poniżej linki, mam nadzieję, że coś się z tego przyda

duzarodzina.pl/karty-duzych-rodzin-artykuly
      duzarodzina.pl/blogi-duzarodzina/362-karty-duzych-rodzin-przeglad
      duzarodzina.pl/aktualnosci/306-ogolnopolska-karta-duzej-rodziny-pelen-katalog-znizek
      duzarodzina.pl/karty-duzych-rodzin
      duzarodzina.pl/aktualnosci/338-bit-city-za-darmo
      • plater-2 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 08.07.14, 14:41
        T samo pisalam wielokrotnie !

PKP oferuje od lat rodzinom wielodzietnym bilety wycieczkowe ( o ile pamietam powyzej 10 osob)..
        Mysmy w siodemke nie podrozowali !

Znizka potrzebna jest wtedy, gdy JEDEN rodzic rodziny wielodzietnej JEDZIE z jednym dzieckiem np. do lekarza w wojewodzkim miescie !

I w tym miescie chcialby zjesc z tym dzieckiem tani przyzwoity posilek !

Co mi po lokalu, ktory honoruje karte wtedy, gdy wybieramy sie do nich cala banda ???
        • basha Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 09.07.14, 23:53
          Bo oczywiście to nie jest ukłon w strone rodzin lecz znizka za zakupy hurtowe
    • jumne Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 09.07.14, 13:02
      Jest już nowy numer magazynu duzarodzina.pl Zapraszam do poczytania

duzarodzina.pl/blogi-duzarodzina/372-nowy-numer-duzarodzina-pl-zamow-magazyn

duzarodzina.pl/zamow-miesiecznik-duzarodzina-pl
    • a.polski Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 10.07.14, 13:41
      A niech sobie sami tą kartę wezmą. Łaska wielka. Przejrzałem tą listę i mogę dostać 10% u Vistuli albo na biżuterie w Kruku- to są rzeczywiście pierwsze potrzeby dużej rodziny. Mam dzieci w wieku do 5 lat a 80% zniżek stanowią wejścia do muzeów - rzeczywiście to jest mi najbardziej potrzebne, tym bardziej że najbliższe mam 100km od domu. Bilety PKP super ale tylko z dziećmi bo muszą być minimum 3 osoby z rodziny, bo ja nie mogę zaoszczędzić jadąc pociągiem sam żeby potem zostało w budżecie więcej np. na przedszkole. To jest ŻAŁOSNE - w innych krajach europejskich na jedno dziecko dostają 20 razy tyle ile są warte zniżki z tej karty. Taka polityka prorodzinna- nie sobie prorodzina proradzi sama, a my sobie proudajemy że coś robimy.
      • 2007e Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 10.07.14, 14:30
        Dokładnie sie zgadzam z a.polski. To raczej normalnie, ze znizki beda na takie rzeczy, ze jak w necie poszukasz to dla kazdego przecietniaka znajdziesz taniej w innym miejscu. Czemu nie ma znizek na paliwo, ubrania, ksiazki, kino, basen, teatr, zoo - tylko prawdziwych znizek, a nie takich na jakie pozwala np. Krakow. Na liscie sa ksiagarnie, gdzie i tak nie ma sensu kupowac z karta, bo bez kart gdzie indziej jest duzo taniej. Basen i tak kosztuje krocie, bo co to jest 20% znizki od 2h biletu rodzinnego do aqua parku, fryzjer dzieciecy 30 lub 40 zl - haha na osiedlu za 15 zl bez zadnych znizek obcinaja dzieciaki. Ilu wielodzietnych podrozuje cała ekipa na wakacje pociagiem, gdzie ten bagaz tarabanic, to logiczne, ze trzeba jechac autem. Niech zrobia znizki na na artykuly spozywcze i zeby to rzeczywiscie odnosilo sie do wielodzietnych a nie, ze to bedzie minimalna znizka w najdrozszym sklepie. Podejrzewam, ze w tej Vistuli to przywyprzedazach bedzie 40% taniej a nie 10%, a zapewne znizki laczyc sie nie beda. No ale miejmy nadzieje, ze choc z 3 podmioty z tej listy przypadna do gustu wielodzietnym, bo poki co nadziei sobie wielkiej nie robie.
        • zebra12 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 10.07.14, 15:57
          No mnie to PKP zmartwiło, bo jeżdżę pociągami, ale zwykle nie ze wszystkimi dziećmi, bo są już duże.
          Pozostałe zniżki też do niczego jak dla mnie. Dzieci zaliczają muzea ze szkołą, a jak chcemy iśc razem to wybieramy dzień, gdy muzeum jest bezpłatne...
          • przeciwcialo Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 10.07.14, 18:10
            Złozyłam wniosek o kartę, może zakres sie rozszerzy.
            Czekam na krakowska może tam wiecej korzyści będzie.
          • jumne Wyprawka szkolna - PILNE i WAŻNE 04.08.14, 13:20
            Cześć, witajcie. Generalnie zbliża się czas wydawania na szkolne podręczniki. Co roku to jakaś zgroza. Ale rodzinom wielodzietnym przysługuje niezależnie od kryterium dochodowego. Zobaczcie sami - są podane kwoty na ucznia - także za podręcznik do języka obcego oraz wzory wniosków i uzasadnienia

podsyłam linki

www.duzarodzina.pl/blogi-duzarodzina/423-zwrot-za-podreczniki
            www.duzarodzina.pl/blogi-duzarodzina/426-jesli-szkola-nie-chce-przyjac-wniosku-o-wyprawke-szkolna
            www.duzarodzina.pl/aktualnosci/427-wnioski-o-wyprawke-szkolna
            • zebra12 Re: Wyprawka szkolna - PILNE i WAŻNE 06.08.14, 11:50
              A ten zwrot za książki to jest od 3 czy 4 dzieci?
              Bo nas w Krakowie piszą, że od 4...
            • afroddytta Re: Wyprawka szkolna - PILNE i WAŻNE 10.08.14, 21:54
              A może ktoś napisać jak to w praktyce wygląda to 'bez względu na dochód'?

My na wszelkie dodatki wynikające z niskiego dochodu się nie łapiemy i ogólnie nie interesujemy się żadnymi dopłatami itp. i teraz jako rodzina wielodzietna to nam ten zwrot przysługuje z automatu. Jednocześnie się czyta, że tyle pieniędzy zostało niewykorzystanych i żeby się zgłaszać. I tu pytanie czy mimo wyższych dochodów i szkoły społecznej powinniśmy się po ten zwrot zgłosić? czy jednak sobie darować i zostawić te pieniądze dla innych? Póki co mamy jedno dziecko szkolne, więc kwota nie jest wielka. A Wy jak robicie?
              • agni71 Re: Wyprawka szkolna - PILNE i WAŻNE 01.09.14, 14:46
                Mam podobna sytuację, tj kryterium dochodowe nie ma u nas zastosowania. We wcześniejszych latach nie składałam wniosku, a w tym postanowiłam spróbować. Najwyżej mi nie przyznają. U mnie idzie o wyższą kwotę, bo mam dwoje dzieci kwalifikujących się do dopłaty (III i VI klasa). Jutro idę po wniosek do sekretariatu smile

Póki co mamy jedno dziecko sz
                > kolne, więc kwota nie jest wielka. A Wy jak robicie?

Przy niewielkiej kwocie nie zawracałabym sobie chyba głowy, tym bardziej, że stać was na szkołę społeczną, ale złozyć wniosek możesz, co ci szkodzi. Najwyżej nie dostaniesz dofinansowania. U nas na stronie szkoły piszą, że tylko 5% tych funduszy będzie przeznaczonych dla osób przekraczających kryterium dochodowe, więc wielkich nadziei sobie nie robię.
            • niutka Re: Wyprawka szkolna - PILNE i WAŻNE 17.08.14, 16:08
              Czy do wniosku trzeba dołączyć rachunki bądź faktury za zakup podręczników?
            • aelmira Re: Wyprawka szkolna - PILNE i WAŻNE 13.09.14, 09:57
              po to jest możliwość edukacji domowej - realizacji obowiązku szkolnego poza szkołą - aby dzieci nie posyłać do szkół publicznych, które niczego pożytecznego nie uczą a uczą jedynie patologii
              im więcej rodziców zabierze dzieci ze szkół - tym szybciej ten zgniły system upadnie - już dawno powinno się zlikwidować publiczne szkolnictwo - nie ma z niego żadnych korzyści a jedynie same koszty.
    • jollia Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 08.08.14, 13:17
      Wlasnie odebralam karty duzej rodziny ,juz planowalam gdzie zabiore dzieci i co ,okazaly sie bezuzyteczne .W naszej okolicy zadna instytucja kulturalna,sportowa nie weszla do programu .NO to naprawde mozna sie usmiac. Niestac mnie zeby z 4 dzieci pojechac do krakowa czy warszawy Moze kiedys cos sie zmieni ,ale wtedy i dzieci dorosna no to po cholere taka akcja dla kogo,WYBRANYCH? A rodziny z malych miasteczek,wsi, nikt nie pomyslal ze to tylko sprzedawanie nam zludzen
      • 2007e Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 13.08.14, 10:35
        W duzej mierze te karty to pic na wode. Jak sie skorzysta z 2-3 ulg to wszystko. Ja sie chcialam wczoraj usmiac, bo mamy ulge w MC Donaldzie 2*Happy Meal w cenie 19 zl, a normalnie kosztuje jeden 10,50. No nic tylko dziekowac im za to na kolanach, bo czy wydam 21 czy 19 zl to naprawde tak zaoszczedze, ze jeszcze moge miec kolejne dziecko i kolejne z tego tytułu. Nie wspominajac, ze obsluga sklepu nic a nic na ten temat nie wie i robi sie zamieszanie na pol lokalu o 2 zl. Dlatego czasem wcale nie warto sie o to upominac.
    • aka21 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 13.08.14, 09:26
      Mam pytanie. Gdzie w Krakowie składa się wniosek o Ogólnopolską KDR, w MOPsie ? Do Krakowskiej to już znalazłam adresy.
      • 2007e Re: aka21 13.08.14, 10:46
        aka21 napisała:

> Mam pytanie. Gdzie w Krakowie składa się wniosek o Ogólnopolską KDR, w MOPsie ?
        > Do Krakowskiej to już znalazłam adresy.

Na stachowicza rowniez.
        • aka21 Re: aka21 13.08.14, 11:02
          dziękismile
          • przeciwcialo Re: aka21 13.08.14, 18:11
            Na Wielickiej też przyjmuja wnioski.
    • jumne Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 02.09.14, 13:09
      Mamy dziś dla Was niespodziankę. Bezpłatne wydanie magazynu duzarodzina.pl !!!

duzarodzina.pl/blogi-duzarodzina/531-pobierz-magazyn-online
      • expecting Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 03.09.14, 16:26
        Czy karta upoważnia do jakiegoś bezkolejkowego dostania sie do żłobka?ktos cos wie?
    • jumne Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 15.09.14, 11:48
      Cześć, witajcie. Mam info o bezpłątnym dostępie do netu w ramach akcji upowszechniania sieci. Jedyna wpłąta to depozyt za kartę - 27 zł. Zwracają jak chcesz podziękować. Okazuje się, że przynajmniej coś może być darmowe.

duzarodzina.pl/finanse/576-bezplatny-internet-to-mozliwe-nigdy-wiecej-rachunkow
      • dorotha2 Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 25.10.14, 15:23
        w Krakowie kończy się już drugi miesiąc, jak oczekuję na KDR...
        • andaba Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 25.10.14, 17:31
          Bo w Krakowie jest więcej rodzin wielodzietnych, niż w całej reszcie Polski tongue_out

Ja jeszcze nie składałam, skończy się nam ważność krakowskich kart, to złożę przy okazji...
          • przeciwcialo Re: Ogólnopolska Karta Dużej Rodziny 26.10.14, 08:47
            Ja Kartę Krakowska mialam po 2 tygodniach a nawal był wtedy ogromny bo wszyscy chcieli nq 1.09 miec bilety wczytane na karte.
    • afroddytta Nowe istotniejsze zniżki 17.10.14, 23:13
      Nie wiem czy sprawdzacie na bieżąco listę, ale wczoraj mąż w radiu słyszał, że podobno podpisano umowę z Tesco, na stronie Tesco nie jest wymienione, ale jest Carrefour (od 1.12), dostaje się e-kupony.
      Poza tym jest
      C&A -10% na dział dziecięcy stacjonarnie
      stacje LOTOS
      Luxmed (będzie od 1.11) 15% na wszystko

Trochę słabo z tą listą, bo trzeba by ją śledzić na bieżąco, trudno się wszędzie pytać, w tym tygodniu mąż robił przegląd samochodu w Toyocie Carolina i widzę dziś ja na liście, pewnie nawet do głowy mu nie przyszło się spytać o OKDR wink
      A może jest jakaś aplikacja czy coś gdzie można wygodnie sprawdzić czy akurat się coś nie łapie.
      • 2007e Re: Nowe istotniejsze zniżki 25.10.14, 23:48
        No i wtopa C&A. Pisze na stronie, że rabaty się sumują i co..... robię zakupy na dziale dziecięcym z promocją 20% i pani do mnie, że coś mają nie tak albo z systemem albo na stronie jest nie fair i będą to naprawiać. W związku z tym skorzystałam tylko z 20% obniżki a OKDR nie posużyła wcale!!!
        • afroddytta Re: Nowe istotniejsze zniżki 26.10.14, 21:02
          A może ona jeszcze nie aktywna tzn. część promocji już wpisanych ale daty wejścia w życie inne.
        • andalus Re: Nowe istotniejsze zniżki 01.11.14, 08:12
          wiem, że tak jest, firmy zgłaszają się do programu ale później jakieś cuudne przeciwności losu przeszkadzają w skorzystaniu z ulgi. Należy intrweniować w centrali firmy( pisząc maile,listy, telefonując), to powoli się to zmieni. Część ulg to po prostu podpięcie się pod projekt jak do karty lojalnościowej. PKP to już w ogóle nie zaoferowało nic a można powiedzieć, że nawet zarabia na karcie, bo kupując bilet 123 razem mam większą zniżkę niż z kartą. Tak było wcześniej i bez karty. Jeśli nie wiesz o tym, że możesz skorzystać z mniejszej ceny poza kartą, zapłacisz więcej.
          • afroddytta Re: Nowe istotniejsze zniżki 01.11.14, 16:55
            Żenada uncertain
    • afroddytta Zniżka w Carrefour??? 05.12.14, 11:18
      Zgodnie z informacja na stronie od 1 grudnia dołącza sieć Carrefour dając rabat w postaci e-kuponów itd. Jak byłam jakiś czas temu w Carrefour to nikt nic nie wiedział, byłam wczoraj i ogolnie bez zmian, wielkie zdziwienie. Pani na kasie odesłała mnie do biura obsługi tam pani wezwała kierowniczkę która mi odburknęła ze o czymś takim to ona nic nie wie itd.
      Niby to jest sklep Carrefour market a na stronie zniżek jest Carrefour Polska. Ktos moze cos wie, korzystał z karty w jakimś Carrefourze? Gdzie napisać aby to wyjaśnić? (Dziś nie mam komputera a pewnie na komórce sie nie doszukam). Troche to żenujące jest, nawet tak dla zasady uncertain
      • rosio0 Re: Zniżka w Carrefour??? 05.12.14, 12:44
        Byłem w pod koniec listopada w warszawskim Carrefour hipermarket , chcialem sie dowiedzic jak to z ta zniazka i w obsludze klienta i kierownicy nic nie wiedza ... z nieoficjalnych informacji wiem ze bedzie dostawalo sie znizke w kuponach ... czyli znizka na zakupy powinna miec dopisek "do ... %" wink bo bony maja najnizsza wartosc 5 PLN a i to nie wiadomo czy limit bonu nie bedzie np 50PLN wink
        • afroddytta Re: Zniżka w Carrefour??? 05.12.14, 13:21
          Te informacje są szczegółowo opisane na oficjalnej liście zniżek karty (w wersji PDF strona 32), wiec tutaj mozna doczytać, choć oczywiście moim zdaniem z tymi e-bonami to spory przerost firmy nad treścią, powinni zrobic jak w Almie i juz.

Mnie chodzi o fakt dlaczego wszyscy to tak totalnie olewają uncertain sklep oficjalnie na liście juz od miesiąca albo dłużej a w praktyce nikt nic nie wie.
          Na pewno gdzies napisze czy zadzwonię nawet tak dla zasady
          • przeciwcialo Re: Zniżka w Carrefour??? 06.12.14, 14:33
            Alma mam 5% znizki. W carrefour jest 10 %.
            • afroddytta Re: Zniżka w Carrefour??? 08.12.14, 09:57
              Chodziło mi o sposób realizacji zniżki tzn. W Almie od razu na kasie obniżają kwotę do zapłaty, na pewno jest to wygodniejsze i sprawniejsze. W Carrefour trzeba jeszcze sie pofatygować i wydać ten e- bon, poza tym nie dostaje sie stricte 10% tylko maksymalnie 10% bo płacąc np. 79 zł nie dostaniemy bonu na kwotę 7,9 tylko na 5 zł a trudno robić zakupy z kalkulatorem aby wyszło mi na kasie 101 zł zamiast np. 89.
      • przeciwcialo Re: Zniżka w Carrefour??? 06.12.14, 14:32
        Dziś robilam zakupy, kartę zeskanowano i dostalam e-bon na 20 zl na następne zakupy i bilet do kina Kijów ale to jakas lokalna promocja z tym biletem chyba.
        • expecting Re: Zniżka w Carrefour??? 08.12.14, 20:40
          A ja chciałam zap[isać dzieci do żłobka, bo w Krakowie z kartą jest bez kolejki.
          Dowiedziałam się, że nie mam szans na żłobek. To tyle w temacie "bez kolejki"
          • 2007e czy wszysto to jedna wielka ściema? 09.12.14, 23:35
            Jak to nie ma bez kolejki? Ponoc taki przepis. Ja tez chcialabym mlodego zapisac i co jak zwykle pic na wode.
      • ada-0 Re: Zniżka w Carrefour??? 14.12.14, 09:12
        Cerrefour Wileńska Warszawa owszem realizują e-bony na kartę +3, ale jest tylko jedna kasa przy której jest czytnik do tych kart.
        • makoc Re: Zniżka w Carrefour??? 17.12.14, 02:52
          czy ktos sprawdzal, czy w carefour express tez obowiazuje?
          • pj_pl Re: Zniżka w Carrefour??? 22.12.14, 10:02
            Niestety nie, na KDR można robić zakupy tylko w dużych sklepach - lista jest nieco ukryta na stronie:
            www.carrefour.pl/promocje/akcje-promocyjne/karta_duzej_rodziny#
            w dziale "do pobrania".

Czy ktoś wie jak długi jest termin ważności ekuponów z KDR? Na zdjęciu kuponu załączonym na powyższej strony wygląda na 1 tydzień - gdyby to była prawda to byłby to czas drastycznie krótki, świadczyłby o czysto komercyjnej chęci przyciągania posiadaczy KDR do częstych zakupów. Niestety niewielki odsetek uprawnionych ma możliwość łatwego dojazdu do sklepów z tej listy.
            • przeciwcialo Re: Zniżka w Carrefour??? 22.12.14, 20:34
              zakupy robiłam 6.12 a kupon ważny do 28.02.15. Sprawdzilam bo mam jeszcze go w portfelu.
    • afroddytta Carrefour 19.12.14, 11:57
      Na stronie KDR jest katalog form oferujących zniżki w nowej formie.
      Niestety Carrefour jest partnerem, ale akcja nie dotyczy wszystkich sklepów, choć nie ma różnicy czy to zwykły Carreour czy market. Dziwne to trochę. I znowu wyjeżdżając gdzieś nie można po prostu iść do Carrefoura na zakupy, tylko trzeba wszystko posprawdzać aby znaleźć sklep w którym akurat kartę honorują.
      Oczywiście sklepu w którym ja robię zakupy akcja nie obejmuje uncertain
      • kleo881 Re: Carrefour 02.01.15, 22:25
        Ciekawe czemu nie wlaczyli do programu wszytskich punktow?
        • kleo881 Re: jedna kasa? 14.01.15, 21:20
          nie wiem jak u Was, ale ja robiac pierwszy raz zakupy w C. nawet nie wpadlam na pomysl, ze KDR obsluguje tylko jedna kasa i caly wozek musialam przepakowyac i gnac do kasy, przy ktorej jest mala tabliczna KDR.
          • afroddytta Re: jedna kasa? 14.01.15, 22:56
            U mnie jest też jedna kasa (a sklep jest dwupiętrowy i kas bardzo dużo), pytałam przy wejściu w punkcie informacyjnym. Pani powiedziała, ze nie sposób nie zauważyć. Oczywiście znalazłam, nawet przy kasie zrobili płotek i dywanik ze stolikiem i krzesełkami z Ikea dla dzieci! Oczywiście ta kasa była zamknięta smile (więc tym bardziej nie potrzeba stolika) i musiałam iść do kasy obok i tam pani mi kartę uznała, a to była kasa pierwszeństwa, więc kolejka spora. Także to dziwne, ze karta tylko w jednej kasie, skoro jak ta kasa zamknięta to mozna iść do kasy obok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka